Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
zsolt501
üzenetére
A C805 egy 2023-as TCL TV és még jóval gyengébb képfeldolgozó processzorral és feldolgozó szoftverrel volt megáldva sajnos. A 2025-ös TV-k ebben jóval jobbak a tesztek szerint az új AIPQ Pro procival és szoftverrel és emiatt általánosan a megjelenített kép is sokkal pontosabbra még a tavalyi modellekhez képest is. A Stop the Fomo YouTube csatornán látszik, ahogy egy az egyben mellérakták a QM6K-t egy Bravia 9 mellé és meglepően pontos a kép, még a tavalyi TCL-ekkel szemben is szemmel látható a javulás.
Ilyen feltörekvő márkák esetén, mint a TCL mindig a képfeldolgozás / szoftver a hátrány. Most 2025-ben már viszont elég jók lettek ebben, még ha pár dolog nálam sem tökéletes, mint a régi Samsung TV-n.
-
PuMbA
titán
Valamint kihagytam, hogy sportnál tök jól jön és jó minőségű az alacsony szintű képinterpoláció, de sajnos időnkét akadozik, erről a HDTVTest-es Vincent is beszámolt. A Samsungon ez se volt problema. Ha rendbe rakják a szoftvert, akkor tényleg verhetetlen TV! Illetve még egy IPS változat is kéne

-
PuMbA
titán
Szüleimnek lett egy 50C6K
Egy 2014-es középkategóriás 40 colos VA paneles Samsung UE40F6100-at váltott. VA panel tektintetében nincs előrelépés, sőt kicsit jobb a 12 éves VA-panel betekintési szöge. A TV betekintési szögében ráadásul van egy olyan állapot, hogy a TV egyik felén élének a színek és nagyobb a fényerő, míg a kép távolabbi részén már látszik a fényerőcsökkenés és a színmosás. Samsung eseten ilyen nincs, szóval igen, jó lenne IPS paneles TCL TV is.A hang kihagy folyamatosan, ha az STB-n 1080i 50Hz-et állítok be (a TV adásebben jön) míg 1080p 50Hz-en nincs ilyen gond. Na ezért kell mindig firmware-t frissíteni egy feljövő gyártó esetén! Bőven van mit javítani és a Samsungon ez nem volt gond. Addig marad az 1080p.
A képfeldolgozás viszont jobb, mint vártam. Filmmaker mode mellett tök jól be lehet lőni kis gradiens simítást és tömörítésit, ami még megtartja a részleteket, valamint a mini LED része is kiváló és látszik, hogy jobb a képe a Samsungnál.
Filmmaker módban szerintem elég pontos a kép, a bőrszínek is teljesen jók, ezzel is nagyon elégedett vagyok

-
PuMbA
titán
válasz
Morph76
üzenetére
Ez sajnos már rég óta így van, maximum az árzuhanás mértéke változó, de fejben kell tartani. Én 2017-ben már úgy vettem a TV-met, hogy tudtam: vagy karácsony környékén vagy az új év elején kell venni, különben többet fizet az ember, ha az új modell megjelenésekor vagy pár hónappal utána veszi.
-
PuMbA
titán
válasz
gabber01
üzenetére
Azt azért megjegyezném, hogy a frissítések célja, hogy jobb legyen valami
Ha nem lenne jobb, nem adnának ki frissítést. Minek szenvedjen vele a TCL-nél egy tucat ember? AvForums-on például többen arról is beszámoltak, hogy a távirányító nyomkodására sokkal gyorsabban reagál a TV firmware frissítés után, tehát a rendszer gyorsabb lett. Android 12 helyett 14 lett és fele olyan gyorsan betölt a rendszer dolgok egy másik beszámoló szerint. Szemezgess: [link] -
PuMbA
titán
válasz
Blackeventer
üzenetére
"Páran azt írják 4K tartalmakná a bekapcsolása segíthet részletesebbé és élesebbé tenni a képet."
A 4K tartalmak már alapból élesek és részletesek, szóval pont nincs értelme mesterségesen még részletesebbé és élesebbé tenni

-
PuMbA
titán
válasz
nagypisti86
üzenetére
Ez nem probléma. Minden "bemenethez" külön beállítás tartozik, hiszen 4K HDR esetén teljesen más beállítás kell, mint egy SDR TV adás esetén
Egyszer kell beállítani mindegyik fajta anyaghoz, aztán készen vagy. -
PuMbA
titán
válasz
Morph76
üzenetére
Az RTINGS-en ott a 75 colos QM6K fogyasztása és semmivel sem több, mint az EU-s C6K-é

"Power Consumption 51 W
Power Consumption (Max) 187 W"A TCL-nek felesleges pénzkidobás lenne kétféle fogyasztású, tápegységű és hűtésű TV-t terveznie és az adatok alapján nem is csinál ilyet.
Vhiktor: Lehet különbség, nekem a mostani már a 3. kalibrált monitorom, bár itt a monitor bevonata meg ilyesmi is bejátszhat
De azért elég hasonlóak is. -
PuMbA
titán
válasz
blakey
üzenetére
Nem gyártottam összeesküvés elméleteket, csak kérdéseket teszek fel, hogy miért.
"Akár egy másik műszakban készült azonos termék is lehet eltérő."
Azért ekkora szóráshoz több kell mint másik műszak
Ha például a Dell garantált 2 alatti delta E monitorokat tud kiadni több kontinensre...de más gyártó is csinál ilyet. -
PuMbA
titán
"Eleve mas a szoftver rajta"
Nem bírom elképzelni, hogy miért éri meg más panelvezérlést írni USA és EU modellekre. Ez a TCL-nek csak több meló és egy profitorientált cégnél minden fillért spórolni akarnak.
A fő szoftver ugyanaz, Google TV 12 van ott is. Egyedül az USA és EU közötti régió, régiós szabályozások miatt kellene belenyúlni a szoftverbe, pl. energiagazdálkodás, egyes funkciók engedélyezése vagy letiltása.
-
PuMbA
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
95%-ban megegyezhetnek, hiszen ugyanazok a specifikációk és csontra ugyanaz a hivatalos honlapon a promó anyag is
Hogy a panel annyira más lenne, ez jó kérdés, de a TCL saját maga gyártja a paneljait Kínában ha jól tudom.Azt tudom, hogy az AvForums-on volt szó, hogy mostanában kapott a QM6K TV frissítést és kicsit megváltoztak a színek. Valamit javíthattak a gyári kalibráción.
-
PuMbA
titán
Hogy Kelvin hozzászólása értelmezhető legyen, mert közben átszerkesztettem a hozzászólást
Az USA-ban C6K-nak megfelelő QM6K gyárilag kiváló pontosságú színekben. RTINGS és DigitalTrends mérései szerint is."Now, for the great news. This is the most color-accurate TV of its price that I can recall testing. The color in SDR and HDR is outstanding. In fact, the skin tones on this TV are better than the now-$15,000 QM891G 115-inch monster TV — the color accuracy is just so dialed-in. The QM6K, at just under $1,000, has stellar out-of-the-box performance"
-
PuMbA
titán
Természetesen a YouTube tömörítés elkeni egy részét, szóval tűéles képen még jobban látszana...az már művészeti döntés filmenként, hogy kiveszik a zajt zajcsökkentéssel az anyagból vagy meghagyják.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Yandelus
üzenetére
Legjobb lenne, ha elmennél egy áruházba és megnézel pár TV-t
Az is fontos, hogy milyen minőségű anyagokat fogsz nézni rajta. C6K-t én alacsony minőségű anyagokhoz (TV adás, alacsony bitrátájú 1080p / 720p anyag) nem vennék, mert a felskálázása nem a legjobb. C7K elvileg jobb ebben, de azt nem láttam a saját szememmel. A népszerű nagy gyártók felskálázása jobb, de ezt neten is olvasni. Viszont ahogy látom HDR-t se nagyon néznél, így ott meg szinte felesleges a C6K tudása nálad. -
PuMbA
titán
válasz
Kiss4ever
üzenetére
"Egyébként én is nagyon néztem a C7k-t két dolog miatt nem vettem, az első hogy nem volt kissebben csak 65-ösben az pedig pont nem fért volna el."
C7K létezik és kapható jelenleg 50 és 55 colban is

"a nagyrésze a c6k lehúzásáról szólt"
Nem húztam le, csak egyes szempontokból vannak jobb TV-k. Nem mindenben a legjobb a C6K az adott áron.
-
PuMbA
titán
Ha pontos választ akarsz, akkor a legjobb, ha elmész boltba megnézni
Én is így tettem, Media Markt-ban és Euronics-ban nagyon segítőkészek, minden állíthatsz, vihetsz pendrive-on anyagot. Neten sajnos kevés az infó, illetve kb. lehetetlen átadni, hogy pontosan milyen a TV-k képe. -
PuMbA
titán
válasz
Hunor27
üzenetére
VRR Flicker On OLEDs Is A Real Problem
Itt minden infót elmondanak róla (VA LCD-re is vonatkozik, de ez benne van a videóban). VA esetén is van jobb és rosszabb eredmény, de teljesen hibátlan nincs.
-
PuMbA
titán
válasz
dobdan1
üzenetére
Mert a PS5-nél az fps nem ingadozik annyira, mint a PC-dnél
PS5 esetén sokszor vajsima 60fps-ed van és egy pillanatra nem esik be 59-re sem. VRR flicker csak akkor van, ha nagyobbat esik egy pillanatra az fps, tehát mondjuk 120-ról 55-re. Emiatt PC esetén fontos a minél erősebb proci, minél gyorsabb memória, háttérbe nem fussanak programok, hogy a minimum fps-ek rendbe legyenek és minél kevesebb legyen a micro stutter. Amit tudsz csinálni egyébként, hogy lekorlátozod az fps-t és így közelebb leszel a minimum fps-edhez, ami segíthet. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
Komplikato
üzenetére
TV vonalon van az LG-nek IPS MiniLED, például az 55QNED92 csak én most nem abban az árkategóriában keresek
Ezért lett volna jó a TCL vagy Hisense, csak ezek a gyártók meg egyáltalán nem alkalmaznak IPS-t.Swenk: Értelek. Ennek az IPS-es LG-nek nagyobb volt a betekintése szöge, mint a C6K-nak. A fekete / kontraszt úgy van, ahogy írod, de nálam elsőnek a mozgásmegjelenítés legyen minél jobb, utána jön a fekete szint, hiszen a feketét meg lehet oldani azzal, hogy kis fényt kapcsolsz a szobában és eltűnik a szürkeség.
-
PuMbA
titán
Ma megnéztem egy 55-ös C6K-t élőben azok után, hogy az amcsi megfelelőjénél az RTINGS nem annyira fényes panel válaszidőt mért: TCL QM6K TV Review.
Vittem pendrive-on egy Formula 1-es TV közvetítést és én úgy láttam, hogy egy LG 55QNED70 IPS panellal jobbat nyújtott ebből a szempontból, ami mondjuk nem csoda, mert a gyengébb VA panelek ilyenek. Az RTINGS szerint a QM7K-val már nincs ilyen gond vagy minimális, de még az is feltűnt, hogy a TCL alacsonyabb minőségű képfeldolgozása nem éri el az LG-ét. Mindkettő Filmmaker módban és az LG-n szebben, élvezhetőbben nézett ki a TV adás minőség.
Szomorú, hogy ennyire a VA panelt nyomatja a legtöbb gyártó és egyébként nem értem, mert jó lenne a választás lehetősége, különösen azért, mert a C6K-ban ott van a tök jó dimming technológia. Régen sokkal több IPS TV volt, ma meg a gyártók ránk erőltetik az alsóbb kategóriában a jobban mosódó VA-t.
-
-
PuMbA
titán
válasz
rumkola
üzenetére
Itt maga a videó anyag lett rosszul konvertálva / kódolva, tehát a CiNEFiLE, aki készítette ezt a fájlt, ő rontotta el
Cirka 15 éves kódolás ez, amikor még elkezdett terjedni az x264, így előfordultak malőrök. A rendesen kódolt 24fps-es filmek bőven folyamatosabbak nálam, illetve manapság már ritka, mint a fehér holló az elrontott kódolás. -
PuMbA
titán
válasz
boborján2
üzenetére
"Konkrétan hidegrázást kapok a régi bútoroktól, nem tudnék létezni olyan házban."
Ezzel én is így vagyok, de nem is veszek régies kinézetű bútort emiatt

"Egyszer valahol valaki kitalálta hogy 24 kockával frankó. Oké szép és jó, de van jobb."
Igen, van jobb, készültek már 48fps-sel filmek, de senki se akarta eléggé, hogy elterjedjenek.
"akkor gondolom pl egy 1984-es filmet is korának megfelelő eszközön néziket, és nem egy modern tévén "
Egy 1984-es filmet sem a régi doboz TV-re szánták, hanem egy szép nagy mozivászonra
Ez ma sem változott. Zenében szintén ez a helyzet, a zenéket koncertekre írták, nem az akkori, otthoni Sokol rádiókra. -
PuMbA
titán
Továbbá a film egy művészeti alkotás. Egy múzeumban sem lehet átalakítani a kiállított festményeket a nekünk tetsző módon, mert akkor feleslegesen mentünk el oda
Hiszen a lényeg, hogy mást lássunk, mint a mi preferenciánk, ezzel tágítva a látóterünket, gondolkodásra sarkallva, hogy mi lehet ebben, új dolgokat befogadva. Mindig az én szájízemre módosítva nézni egy kaptafára a dolgokat....számomra halál unalmas lenne, de ez csak én vagyok. -
PuMbA
titán
válasz
boborján2
üzenetére
"Nekem az a fura ,hogy a játékokat mindenki a világ összes fps-ével akarja játszani hogy abszolút sima legyen, de a filmet meg szándékosan nem."
Mert a kettő teljesen más
Játék esetén például fontos a reakcióidő, ezért jobb a minél több fps. Továbbá a legtöbben motion blur nélkül játszanak, így szintén fontosabb a több fps. Filmeknél egyáltalán nem számít ez. A filmeket pedig nem akarjuk játékká alakítani. Ez olyan mintha valaki a basszust feltekerve hallgat zenét, minden zenét egyen módra alakítja, pedig szerintem ez a szép, hogy mindenféle médium mást mutat. Ha egy zenében nincs basszus, akkor nem akarok basszust hallani. Ha egy film 24fps-es, akkor nem akarom 60-nal nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE85QN990FTXZU) 215CM 8K 240HZ NEO Q-LED VISION AI CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE98QN90FATXZT) 250CM NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- TV.-k és TV/Monitorok Eladóak!
- 27% LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Thunderbolt 4 kábel
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A Q7C-nél nagyobb méretű a tükröződés, azaz több részt nem látsz a képből.

Tök fura, hogy drága TV-knél meg lehet választani...