- Most már ilyen is van: "Laptop" macskáknak
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD FX
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
Redditen láttam egy posztot a srác végignézte és az összes oleden tapasztalták. Nem mindenkinél, de valakinél csak 2-3 év után jött elő. Cseréltek alaplapot, tápot nem segített elméletben max fényerőn túlmelegszik a táp és robbanásoknál mikor nagy fényt kell kiadnia a panelnek , hogy védje magát lekapcsol a tv biztonsàgi lépésként. Amilyen mázlim van lg G5-t 55 colos méretben sem mediánál nem lehet már rendelni sem euronicsnál reggel óta olyat ami talpas. A C765-el am meg vagy elégedve?
"A C765-el am meg vagy elégedve?"
Én nem. Korábban volt TCL 65C835-öm, és ahhoz képest mind kép, mind hang tekintetében jelentős visszalépés volt a C765. (De ahogy írtam is, a C8K-val és a C9K-val nincs tapasztalatom, és feltételezhető, hogy azok sokkal jobbak. Viszont ha most vennék oda TV-t, ahol a C765-öm van, akkor én inkább egy OLED-et választanék.)
-
proradeon
őstag
Ismerősnél néztem az 55 colos C5-t. Játékokban illetve filmeknél nekem kicsit olykor sötét volt. Erősen gondolkodtam egy 55 colos G5 vásárlásán is. Láttam, hogy sok lg tvn előjön, hogy max fényerőn újraindul a tv mikor valami robbanás jelenet van pár év után. Illetve a panelrothadástól+ beégéstől is tartanék. Falra nem akarok nagyon tvt felrakni, 25 kg-t bír el az ikeas tv szekrény emiatt gondolkodtam 65 colos miniled vagy tényleg egy 55 colos flagship oleden. Garanciálisan úgy olvastam az lg és a tcl ami jó nálunk.
2 hete mentem volna kocsival a G5-ért , de az akksi behalt a kocsiban mire kicseréltük a bolt meg bezárt. Azóta már átnéztem minden infót a tvkről és nehezen döntök. Túl sok hibáról olvas az ember minden márkánál és elbizonytalanít."Ismerősnél néztem az 55 colos C5-t. Játékokban illetve filmeknél nekem kicsit olykor sötét volt."
Ez mondjuk beállítástól is függ. Ha az energiatakarékos mód be van kapcsolva, és/vagy a pixel brightness nincs 100%-ra tekerve, akkor lehet, hogy kiábrándító a C5. Nekem az volt az első dolgom, hogy ezeket a beállításokat megejtettem.
"Láttam, hogy sok lg tvn előjön, hogy max fényerőn újraindul a tv mikor valami robbanás jelenet van pár év után."
Hű. Ilyenhez még nem volt szerencsém. És még csak nem is olvastam ilyen tapasztalatott itt PH-n, az OLED topicban.
-
proradeon
őstag
Mennyire érdemes TCL-t venni?
65 colos méretben gondolkozom.
Amitől félek az a mozgás megjelenítés illetve a szoftveres belassulás.
Játékban mennyire jelentkezik a ghosting?
A C8K illetve a C9K jó árban van most.
Ha minden igaz májusban jön a C8L aminél a színek is jobbak lesznek és a dolby vision 2-t is tàmogatni fogja. Videók alapján szimpatikus. Neten sok rossz tapasztalatot olvastam minden márkánál. Oled-et nem akarok, mert abból ami ezt a vilàgos szintet tudja jóval drágább ebben a méretben. Miniledek közül a sony volt szimpatikus , de náluk a szervízről nem sok jót hallottam. Így egyenlőre a TCL-en gondolkodom. Egy 50 colos samsung mu6100-as lassan 10 éves tv-t cserélném. Igazából a mostanin nincs se normális hdr, dolby vision, es 60 hz-es még minden más tekintetben meg vagyok vele elégedve.Az a kérdés, hogy valóban szükséged van-e arra a brutális fényerőre, amit egy miniled TV kínál. Ha világos nappaliban szoktál TV-zni, akkor egy 65C9K 390-ért bestbuy számodra. Ugyanakkor ha be szoktál sötétíteni filmezés / sorozatnézés előtt, akkor szerintem jobban jársz pl. egy LG OLED65C51LA TV-vel, ami most 432 az euronics-nál.
Semmiképp nem szeretnék ebből most egy hitvitát nyitni itt, így ez kizárólag a saját véleményem: Én már miniled-et nem vennék, csak OLED-et. Van itthon mind a kettő, és ég és föld. Persze nekem csak egy C765-öm van, így nincs tapasztalatom azzal, hogy mit tud egy abszolút csúcs miniled, mint a 65C9K. De mivel sötétítés mellett még a C4-es LG OLED is tud olyan fényerőt produkálni, ami már-már zavarja a szememet, számomra nem nagyon lenne értelme egy olyan miniled TV-nek, ami ha akarom, "kiégeti a retinám".
-
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
eMAG #akcio
2 kupon használata esetén:
TCL 85C9K: 650 ezer Ft
TCL 65C9K: 390 ezer Ft
TCL 75C6K: 234 ezer Ft
TCL 50C7K: 158 ezer FtA kuponok használatához (a TV-n kívül) kell a kosárba 1 db termék a multi ajánlatok közül, 1 pedig az elektro hétvége ajánlatok közül. (pl.: ez és ez)
A 85C9K esetében piros színű a "raktáron" felirat, így jelen pillanatban már csak 1-2 darab lehet belőle.
A C6K és a C7K már múlt hétvégén is akciós volt, de a C9K-k emlékeim szerint nem (legalábbis ennyire nem).
-
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
eMAG-on sok TCL TV-re 10-20%-os kupon van. Kell mellé egy másik "szülinapi" termék a kosárba (pl.: [link]) ahhoz, hogy a kupon működjön.
Többek között akciós:
TCL 75C7K
400e | Árukeresőn: 500e-től
TCL 85C7K
530e | Árukeresőn: 630e-től
TCL 98C6K
660e | Árukeresőn: 560e-től
TCL 98C7K
720e | Árukeresőn: 835e-től
TCL 85P8K
300e | Árukeresőn: 350e-től
TCL 75C6K
280e | Árukeresőn: 330e-tőlAz összes: [link]
#akcio
Közben a 65C7K is akciós lett (kuponnal, +1 szülinapos termékkel).
263999 Ft | Árukereső: 329999 Ft-tólMivel a raktáron felirat piros színű, így max 1-2 darab lehet belőle. Nem fog sokáig tartani.
-
proradeon
őstag
eMAG-on sok TCL TV-re 10-20%-os kupon van. Kell mellé egy másik "szülinapi" termék a kosárba (pl.: [link]) ahhoz, hogy a kupon működjön.
Többek között akciós:
TCL 75C7K
400e | Árukeresőn: 500e-től
TCL 85C7K
530e | Árukeresőn: 630e-től
TCL 98C6K
660e | Árukeresőn: 560e-től
TCL 98C7K
720e | Árukeresőn: 835e-től
TCL 85P8K
300e | Árukeresőn: 350e-től
TCL 75C6K
280e | Árukeresőn: 330e-tőlAz összes: [link]
-
proradeon
őstag
Sziasztok!
TCL 65C7K QD-Mini LED Google Smart 4K LED TV 144HzErről a tévéről szeretnék érdeklődni. Van valakinek bővebb véleménye róla? Illetve, a C805-höz képest, milyennek mondható képminőségben és hangzásban? Ill. annak elvileg volt 1 gondja a külső HDD-ről való lejátszással, ennél ez nincsen vagy itt is tapasztalható?
A tévét az egyik barátom nézte ki magának, a T-nél, szóval nem sok választási opciója van, és eddig ez tűnik a legjobbnak.
"Erről a tévéről szeretnék érdeklődni. Van valakinek bővebb véleménye róla?"
Van egy csomó vélemény róla eMAG-on, árukeresőn, alzán. Ha a barátodat tényleg érdekli, akkor nem olyan nehéz utánanézni.
-
proradeon
őstag
"Nézd meg itt mit sikerült kiizzadni magukból."
Nincs mit nézni rajta, mert a BF holnap lesz. A TCL TV-k meg a román előzetes listában sem voltak benne.
(Ettől függetlenül magam se számítok arra, hogy itthon hasonló áron lesznek.)
-
proradeon
őstag
Attól függ, hogy megér-e neked +50 ezer forintot a +2 év garancia. Emagon 300 szokott lenni a 65c7k, ami tudtommal ugyanaz, mint a 65q7c. Valószínűleg november 14-én lesz az eMAG black friday, amikor jó eséllyel ismét akciós lesz (vagy hétvégén, "elektro hétvége" keretein belül).
-
proradeon
őstag
"Kontra: OLED TV topicban még ott sorakoznak a szèp "panelrothadásos" képek"
Azért az a "sorakoznak" túlzás. Pár napja rákerestem, és az elmúlt 1 évben kevesebb mint 10 felhasználó jelentett ilyen problémát. Létező hiba, de nem olyan gyakori, hogy emiatt valakit eltántorítson az OLED-től.
-
proradeon
őstag
#akcio
TCL 75C9K 75" 4K UHD Smart QD-MiniLED Televízió
649900 Ft | Árukeresőn: 777090 Ft-tól -
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
Ezen a videón 3:34-nél látszódik a két alsó furat. Sajnos olyan béna a kamerás, hogy egyszerre mind a 4 sose látszódik. De mivel tudjuk, hogy VESA 600x400 a felfogatás, ezért a felső két furat a képen látott alsó furatoktól 400 milliméterre van.
-
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
Annál arra érdemes figyelni, hogy a QE77S90D az nem QD-OLED, hanem WOLED. De erről az OLED topicban tájékozódhatsz.
-
proradeon
őstag
"Egy ilyen QD-Miniled nagyon visszalépés OLED-ről?"
Szerintem igen. OLED-ről mindenképpen csalódás lenne egy C6K-ra váltás. Amik talán nem okoznának csalódást, az a 75C855, 75C8K, 75C9K. Azonban hacsak nem fogsz ki valami jó akciót, ezeknek az áráért már 77-es LG C4 OLED-et is kapsz, akkor meg már inkább az preferált (részemről).
-
proradeon
őstag
#akcio
TLC 85C855 85" 4K UHD Smart QD-Mini LED Televízió
599900 Ft | Árukereső: 799990 Ft-tól -
proradeon
őstag
#akcio
TCL 85C765 85" 4K QD-MiniLed Smart TV
449900 Ft | Árukereső: 549990 Ft-tól -
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
#akcio
TCL 75C855 Smart LED Televízió, 189 cm, 4K, MiniLED, HDR, Google TV
~441000 Ft | Árukereső: 649000 Ft-tólA fenti árhoz a kosárba kell rakni egy másik, az "Őrült napok" akcióban részt vevő terméket (pl.: [link] ), és alkalmazni kell a termék oldalán lévő kupont ("Kupon mentése a kosárba" gombbal).
Az akció a hozzászólásom írása pillanatában él, de bármikor vége lehet. Legkésőbb ma éjfélkor vége lesz.
-
proradeon
őstag
Eddig 510-ért volt legolcsóbban 65C855, jelenleg pedig ugye 530. Azt pedig senki nem fogja tudni kiolvasni a jósgömbből, hogy a közeljövőben lesz-e még akciózva.
A soundbar vásárlással pedig lehet megéri megvárni, míg kipróbáltad az új TV-t, mert nagyon jól szól a C765 is.
-
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
Oh, köszi. Hol lesz akcióban ennyiért ?
A román eMAG múlt hét pénteken tartott fekete péntek akcióján 410 ezer forintnak megfelelő lej volt a 75c765, a 65c765 pedig 300 (az 55-ös modell árát nem néztem). Nem kizárt, hogy Magyarországon is akciózni fogják a c765 modelleket most pénteken. Nyilván másik ország, más adózási feltételek stb., de szerintem bőven van esély arra, hogy jó áron lehet majd kapni C765-öket.
-
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
Aki C765-öt használ, az valószínűleg nem tart otthon C805-öt és C845-öt, hogy válaszolni tudjon erre a kérdésre. De ha csak a specifikációkat nézzük, akkor szerintem elmondható, hogy ha már van C805-öd vagy C845-öd, akkor azt nem feltétlen érdemes lecserélni C765-re, viszont ha most állsz vásárlás előtt, akkor egyértelműen a C765 a legjobb választás.
-
proradeon
őstag
Köszönöm a válaszod.
Még egy kérdést, ha feltehetek.
összehasonlítva a c765-el az már 144 hz ez játékra használja inkább az ember, nem?
Én ha csak filmre használom semmi előnyöm a 144 hz-val, vagy?Nem csak a 144Hz az előnye, hanem (azon kívül, amit ρσгτσ említett) az is, hogy 1008 a local dimming zónák száma, míg a c655-nél 104.
Szerintem egészen más élmény, de ezt mutatja az árkülönbség is.
Véleményem szerint elsősorban akkor lehet érdemes a c655 helyett a c765-öt választanod, ha HDR vagy DV tartalmakat nézel. Ha csak simán SDR filmeket/sorozatokat fogyasztasz, akkor nem feltétlen éri meg a felárat.
-
proradeon
őstag
Jó reggelit mindenkinek, tudom a black friday hülyeség viszont a kérdésem az, hogy a 65c655 emagon jelenleg (románia) 187 ezer forint.
megérős ez az ár? Ennél lentebb gondolom idén már nem lesz.Azt senki nem fogja tudni megjósolni, hogy idén fog-e ennél lentebb menni az ára, azonban az én véleményem szerint nem valószínű, hogy az eMAG BF ár alá fog lőni bármelyik bolt idén.
Azt pedig csak te tudod eldönteni, hogy megér-e neked ennyit.
Ez nem neked szól, de ha már román eMAG BF árak:
- a 75c765 410 ezer forintnyi lej
- a 65c765 pedig 300 ezerNyilván más ország, más adók, így a jövőheti magyar eMAG BF-en lehet, hogy sokkal rosszabb ára lesz, de azért ez biztató.

-
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
A hétvégén az eMAG-on elektro kuponnal:
TCL 55C805 200 ezer | Árukereső: 250 ezertől
TCL 75C805 366 ezer | Árukereső: 430 ezertőlA kupon használatához minimum két darab, az "elektro hétvége" akcióban részt vevő terméket kell a kosárba rakni. Ebből a legolcsóbb eMAG által forgalmazott pl. Star-Light HFASVS730R 550 Ft-ért.
-
proradeon
őstag
Ezt senki nem fogja tudni neked megmondani. A "mennyivel jobb?" és "van annyi előnye?" kérdések megfoghatatlanok TV-k esetében, mert nem számszerűsíthető, leírható a képminőségbeli előny. Ezt legfeljebb te magad tudnád megállapítani úgy, hogy egymás mellett látod a két tévén ugyanazt a tartalmat. Erre viszont aligha van lehetőséged.
Nyilván jobb a C855, mert 65" esetében több mint dupla annyi a local dimming zónák száma, magasabb fényerőre képes, és a hangrendszere is jobb. De azt nem fogja senki tudni megállapítani, hogy neked megér-e ez +190 ezer forintot (320 vs. 510 ezer). Az én személyes véleményem szerint nem ér meg ennyit.
-
proradeon
őstag
Az utóbbi pár napban voltak min. 3-4-en, klf 6-7-8-as szériákkal.
Most olyan tévém van, amivel 6 éve semmi probléma, sem HW sem SW terén.
Hát akkor marad sokkal drágábban a Samsung és társai. Néhány hangos panaszkodó miatt.
Te tudod. -
proradeon
őstag
Üdv urak.A telekomnál most 250 K ért van kirakva a 65c805, durván 150k val olcsóbban mint a 65c765 szerintetek megéri az új modell azt a plussz 150 ez vagy érdemes lecsapni erre,tv- zés jatekt netflix ami tartalom fogyasztás lenne, és egy 2018-as uhd LG lenne leváltva, válaszokat előre is köszönöm.
Azt a nem elhanyagolható információt nem árt hozzáfűzni, hogy a Telekomnál úgy 250k a 65C805, hogy 2 év hűséget vállal az ember egy havi 20k-s mobil-előfizetésre.
-
proradeon
őstag
Itt az összes érv (saját és ismerősök részéről). Azt előre megjegyzem, hogy ez nem valami OLED-ellenes poszt, csak szimplán észrevételek, tapasztalatok, amik miatt ismerősök visszaváltottak OLED-ről LCD-re, én meg nem vennék OLED-et. Nyilván az OLED-nek is megvannak a maga előnyei, mint például a jobb motion clarity, vagy akár a szoftver LG TV-k esetén más TV-khez hasonlítva, stb.
1. Az OLED képminőségbeli szuperioritása túl van misztifikálva. Ha nagyon számszerűsíteni akarom, azt mondanám, hogy már egy tisztességesebb QLED panel hozza egy high-end OLED képi színvonalának 85-90%-át... csak éppen fele, vagy akár harmad annyiért.
2. Mind OLED TV-n (ismerős 1, LG C2 és C3), mind OLED monitoron (ismerős 2, Alienware AW3423DWF) probléma a pixelstruktúra, amire nincs a Windows optimalizálva. Ez nem feltétlen a technológia hibája, de bizonyos tartalmak (különösen a szövegek) így mosottasnak látszódnak.
3. Az OLED sajátos pixelstruktúrája viszont már probléma abból a szempontból, hogy pl. az LG TV-knél olyan, mintha egy rácson néznél át, emiatt a 4K-s, 42"-os OLED érzetre, hatásra alacsonyabb felbontásúnak érződik egy 75"-os 4K LCD-nél (ismerős 1 elmondása alapján). A 34"-os 1440p ultrawide és a 27"-os 1440p 16:9-es LCD között ugyanez tapasztalható meg, holott technikailag ugyanakkora PPI-vel rendelkeznek (ismerős 2 tapasztalatai alapján).
4. Általános probléma OLED-nél a VRR flicker, különösen nagyobb fps lengések közben.
5. A C2 elég gusztustalanul állítgatta automatán a fényerőt (Cyberpunk 2077-ben ez például nagyon látható volt), ami kimondottan zavaró tudott lenni játék közben. Ez egy olyan funkció, amit elvileg csak garancia vesztéssel, fejlesztői üzemmódban való huncutkodással lehet kikapcsolni. A készülék ezt azért csinálja, hogy óvja a panelt, de marha irritáló, ha kifizetsz egy vagyont egy TV-ért, és ilyen kompromisszumokkal kell mellette megküzdeni. A C3 ilyen téren előrelépés, de még mindig nem tökéletes.
6. A beégés még mindig valós tényező (PC-s használat esetén mindenképpen), bármennyit is javultak ezek a panelek. Ha a fényerő ugra-bugra nem lenne elég kompromisszum, szomszéd haverom folyamatosan úgy használta a TV-jét , hogy be volt állítva a fél perc után elsötétülő kijelző, az eltűnő tálca (hogy fix képek ne okozzanak problémát), stb.
7. A poén az, hogy az én IPS monitoromon (LG 38GL950G-B) ami tartalom nem color bandingelt, az szanaszét bandingelte magát az Alienware OLED-en. Ez olyan szinten volt tetten érhető, hogy pl. filmek nézéséről szinte teljesen letett ismerősöm, annyira gusztustalanul néztek ki rajta. De az LG 42C3 TV is érdekes, mert például a Warhammer 40000: Space Marine 2 sokkal élettelenebbnek és fakóbbnak nézett ki rajta még mindenféle korrigálás után is, mint az én TCL 85C735-ömön. Na ezt hogy?
8. A konstans fényerő egy újabb külön plusz pont az LCD-nek. Tök mindegy, hogy mennyire tud pár pillanatra (vagy kis ablakban) egy OLED felugrani, a konstans, teljes képernyős fényerő az esetek többségében sokkal jobb egy LCD-nél (legalábbis a mi tapasztalataink alapján), ez pedig bizonyos helyzetekben elég előnyös tud lenni.
#31047: De.
"A beégés még mindig valós tényező (PC-s használat esetén mindenképpen), bármennyit is javultak ezek a panelek. Ha a fényerő ugra-bugra nem lenne elég kompromisszum, szomszéd haverom folyamatosan úgy használta a TV-jét , hogy be volt állítva a fél perc után elsötétülő kijelző, az eltűnő tálca (hogy fix képek ne okozzanak problémát), stb."
Nem valós tényező. Maximum akkor tudod a mai OLED paneleket beégetni, ha konkrétan az a célod, hogy beégjen (bár nem lepne meg, ha akkor se sikerülne).
Az meg semmire sem bizonyíték, hogy a szomszédod paranoia-üzemmódban használja az OLED TV-jét. Ez részéről csak egy rossz beidegződés, ami a régmúlt OLED TV-inek a kapcsán alakult ki benne, és már rég el kellett volna engednie."Általános probléma OLED-nél a VRR flicker, különösen nagyobb fps lengések közben."
Annyira általános probléma, hogy a 100 ezer hozzászólásos OLED topicban 11 találat van a VRR flicker-re keresve.
-
proradeon
őstag
TCL C765 (2024)
Szombaton jött meg a C765 55-ös méretben, amit szomszéd havernak rendeltem. Játékhoz próbáltam ki. A High Refesh Rate mód bekapcsolásával elérhető 4K-ban a 144Hz, immáron NVidia kártyával is. A 240Hz 1080p FHD alatt opció csupán. A 240Hz valós, folytonosabb, de érzetre a panel (válaszideje) nem tud lépést tartani vele, és túlságosan mosottas. Illetve az 1080p (szerintem) gusztustalanul néz ki a PPI-je miatt, úgyhogy én ezt potenciális saját készüléknél hanyagolni fogom.
A TV értelemszerűen a MiniLED megvilágításnak, valamint rengeteg dimming zone-nak hála OLED-szerű képet ad, de persze mivel nem individuálisan vannak megvilágítva a pixelek, minimális halo-effect lesz azért, ha nagyon vájtszemű módra keressük a "képhibákat". Itt annyi kontextust adnék, hogy a viszonyítás LG C3-hoz képest történik, amit haver leváltott erre. Neki is elege lett az OLED-ből, ahogy egy másik ismerősömnek is, az OLED leváltását pedig mindketten pozitív élményként élték meg (én pedig sose vágtam hanyatt magam a cyberszektások által agyonistenített technológia miatt).
A napokban film, és egyéb tartalmak terén is rá fogok nézni a TV-re. Haver azt mondta, jobban kipróbálta játék közben, és szerinte gyönyörű a kép, de hozzátette, hogy VRR alatt flickerelt a The Crew: Motorfest neki (de ez valószínűleg csak felhasználói hiba és nem állította be megfelelően).
Ami a TV-t illeti egy szintén TCL TV-hez, az én 85C735-ömhöz viszonyítva: az enyém hiába sima QLED 330-400 körüli fényerővel, ez pedig MiniLED 2200 Nittel (azt hiszem, Emagnál tévesen 2000-nek írják), nem érződött teljesen őszintén érdemben, jelentősen jobbnak a kijelzője. Fényerőben se (sokan elfelejtik pl, hogy az érzékelt kontraszt és fényerő esetében a méret is kimondottan meghatározó tényező lehet).
Más:
A 98C765 1 millió 100 ezer az Emagnál, az Alzánál 1,7. Eddig minden C765-nek, ami felkerült az Emagra, pár nap után megugrott az ára. Az 55-ös repült 250-ről 350-re, a 85-ös 780-ról 1 misire, stb.
Tekintve, hogy az előd C805 (C755) ugyanebben a méretben, egy év távlatából kerül ugyanennyibe (1,1 misibe), lehetséges az, hogy a 98C765 egy év múlva se lesz kevesebb ennyinél, és most volna jó vétel?
"Neki is elege lett az OLED-ből, ahogy egy másik ismerősömnek is, az OLED leváltását pedig mindketten pozitív élményként élték meg"
confused.gif
Egész pontosan mit tett az OLED, ami azt váltotta ki az ismerőseidből, hogy "elegük lett belőle"? Az OLED-nek az egyetlen "hátránya" a miniled-del szemben, hogy kisebb a fényereje. De nehezen tudom elképzelni, hogy emiatt valakinek "elege legyen" az OLED-ből (mert azért az is megfelelő fényerőt biztosít).
-
proradeon
őstag
Sziasztok!
TCL C835 TV-met próbálnám rákötni PC-re, RTX 3070 kártyám van, de nem akarja felismerni sehogyan sem HDMI 2.1 kábelen keresztül.
Eddig működött HDMI 1.3 kábellel 4k60Hz-en, de szerettem volna 120/144 Hz-re feltornászni. Nem jövök rá mi lehet a gond, valami kompatibilitásra gyanakszom - a kábel nem tűnik hibásnak.
TV-n váltogatom HDMI üzemmódot, próbáltam ON/OFF/Auto módokon. Ami furcsa, hogy néha folyamatosan nyomja a gép az új eszköz felismerés hangot, beakadva.
Legfrissebb firmware van TV-n elvileg, videó kártyán is legújabb driver.
Van esetleg ötletetek?
Köszi!"a kábel nem tűnik hibásnak"
Ezt miből állapítottad meg?
-
proradeon
őstag
Ezt csináltam, de ez így elég béna megoldás, nem?
Én átállítottam jack kimenetre, mert annak teljesen mindegy, hogy milyen hangerőn van. Így akár lehet pl 10-es hangerőn is, és akkor nem lesz ott az áthúzott karika.
-
proradeon
őstag
Sziasztok, megérkezett az 55c835, nagyon tetszik, viszont lenne egy kis problémám.
Vhiktor fórumtárs kalibrációját beállítva 4k-nál eléggé "szaggat" a dolog. A gyári Dolby Vision IQ képbeállítással ez sokkal simább, viszont még ott is a picit gyorsabb jeleneteknél zavaró a kép, elmosódásos eléggé, illetve mintha akadna, fura.
Másnak is van ilyen tapasztalata? Esetleg valami beállítás amit módosítanom kellene hogy ez ne legyen ilyen vészes?
A Mozgás menüben kapcsold vissza a képtisztasági opciót, és állítsd ízlésednek megfelelően a vibrálás csökkentést és a foltcsökkentést. Nekem például mindkettő 5-ös értéken volt. (De lesznek majd olyan jelenetek, aminél ezek a javító opciók kisebb-nagyobb képhibákat fognak okozni.)
-
proradeon
őstag
Szerintem nem szükséges. Én mikor először bekapcsoltam, azt hittem, hogy a hangrendszerem szól.
Egy pillanatra csodálkoztam is, mert még be se volt kapcsolva. Aztán leesett, hogy a TV-nek van ilyen jó hangja. -
proradeon
őstag
"Kíváncsi lennék az újabbra."
Mit hiányolsz a mostaniból? Mikor megvettem C835-öt, nekem is az volt az első, hogy kikapcsoltam az automatikus frissítést, és így maradtam a 474-en, amivel semmi gondom nem volt. És ami jól működik, ahhoz ugye nem nyúlunk.
-
proradeon
őstag
Én a C635-re vacilálok 75 colbna, abból még van, szerintem csak készlethiány volt amikor nézted, nem vették ki...
Akkor pontosabban fogalmazok: A két legjobb szériát (C835 és C935) kivették az alza napok kuponakcióból.
-
proradeon
őstag
Bár az alza napok még tartanak, a TCL TV-ket kivették az akcióból. Az is csoda volt, hogy eddig tartott. Akik eddig hezitáltak, azok kimaradtak a jóból.
-
proradeon
őstag
Pedig ki lehet. Az ajánlott beállítások videóban ki is van kapcsolva.
(Én mondjuk mindig bekapcsolva használtam, mert nekem nem tetszik a 24p megjelenítés. De ez ízlés dolga.) -
proradeon
őstag
köszönöm
Rendeltem plusz garancia nélkül
1 Az ügye tudja a igazi 120 Hz?
2 Esetleg milyan fali konzol ajánlott TCL 50C835 Tv-re
3 valami jó szín + alap beállítások linket is köszönöm
4 milyan program kell hogy nézem rajta az esetleges pixel hiba, USB + változó színek ?
5 A 3 éves alap garancia terjed pixel hibára is?

"4 milyen program kell hogy nézem rajta az esetleges pixel hiba, USB + változó színek ?"
Felrakod a TV-re a YouTube appot, aztán végignézegeted a kijelzőt minden színárnyalattal egy Display Test videó segítségével.
-
proradeon
őstag
Ezt neked kell megfontolnod. Sajnos senki nem fogja tudni neked megjósolni, hogy a 3 év gyári garancia utáni további 3 éven belül lesz-e probléma a TV-vel.

#16854 Gsx-rr: Ez szerintem nem több szimpla rémhírterjesztésnél (az eladó részéről). Majd ítéld meg saját magad, és írd le a tapasztalataidat.

-
proradeon
őstag
A nagy különbség a kettő között:
Peak brightness: 1000 cd/m2 vs. 2000 cd/m2
Local dimming zones: 360 vs. 1920Szerintem önmagában a fényerő az nem éri meg a felárat, mert a 835 is brutálisan világos tud lenni. A local dimming zónák száma már elgondolkodtató lehet, mert míg a 75C835-nél egy zóna kb. 6x6cm nagyságú, addig a 75C935-nél ez 3x3cm.
Személyes tapasztalatom csak 65C835-tel van, és az nagyon pozitív.

-
proradeon
őstag
Ezt az akciót ide is beteszem, mert nagyon jó ajánlatok:
ALZANAPOK20 kuponnal:
TCL 55C835
263990 Ft | Ák: 329311 Ft-tólTCL 65C835
311590 Ft | Ák: 389490 Ft-tólTCL 75C835
455990 Ft | Ák: 569990 Ft-tólTCL 65C935
439990 Ft | Ák: 549990 Ft-tólTCL 75C935
543990 Ft | Ák: 679990 Ft-tól -
proradeon
őstag
A 65C835 ára ma módosult az Alzánál és az Euronics-nál 411k-ról 390k-ra.

-
proradeon
őstag
"esetleg varhato -e nagyobb areses a kozeljovoben"
Máris előkapom a jóskészletem.
Viccet félretéve: szerintem jó ár a 420 érte.

-
proradeon
őstag
Sziasztok! Gondolkozom egy C835-ösön, de szeretném megnézni a képét élőben. Valaki tudja esetleg, hogy valamelyik boltnál van-e kirakva egy példány, ahol látszik működésben? Sajnos MediaMarkt, Euronics stb. weboldalán még listázva sincs, így feltételezem, hogy ők nem játszanak
Az alza budapesti bemutatótermében ki van állítva. Legalábbis a termék adatlapján ki van írva, hogy van 1 kiállított példány (bal fent).
-
proradeon
őstag
Alzánál érdemes az alzaexpress szállítási módot választani, bár ez lehet, hogy csak Budapesten elérhető (?).
Gebrüder Weiss-el kapcsolatban sajnos tele van az internet hasonló tapasztalatokkal.
Pont emiatt először nem mertem se Alzától se Mall-tól megrendelni a TV-t, de aztán kiszúrtam az Alzaexpress opciót, akik végül kiváló szolgáltatást nyújtottak. -
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
~1 hónap kihagyás után újra kapható a TCL 65C839 eMAG-nál 429990 Ft-ért.

-
proradeon
őstag
Ha be van kapcsolva a TV-n a gyors indítás, akkor esetleg próbálj meg egy újraindítást nyomni a TV-n: Beállítások -> Rendszer -> Újraindítás (legalul)
-
proradeon
őstag
Mivel a LAN port 100 megabites (ami kb. 94 mbps sebességnél meg is áll), nem csoda, ha szűk keresztmetszetet jelent nagyobb bitráta esetén. De ez az USB 2.0-nál egész biztosan nem áll fent.
De egyébként általában nem szokványos a 100 mbps feletti bitrate. Jellemzően alatta szokott lenni.
-
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
-
proradeon
őstag
A WiFi-t szolgáltató eszközöd (pl. router, vagy az internetszolgáltató által biztosított eszköz) WiFi beállításaiban át kell állítanod a vezérlőcsatornát például 36-ra. Az én Asus routeremben például így néz ki: [kép]
Lassabb WiFi-t alapvetően nem eredményez, de nekem az a tapasztalatom, hogy 36-os vezérlőcsatornát használva (a router-től távolabb) kisebb a jelerősség, mint 100-as vezérlőcsatornával.
-
proradeon
őstag
Sajnos a TCL TV-k nem látják azokat az 5GHz-es WiFi hálózatokat, amik 100 feletti csatornákat használnak. Ha azt szeretnéd, hogy lássa, kénytelen leszel alacsonyabb csatornákra állítani az adott 5GHz-es hálózatot.
-
proradeon
őstag
Szerintem kérdezd meg az eMAG facebook oldalán (messengeren), hogy várható-e 65C839-ből újabb készlet. Eddig mikor elfogyott, mindig "Nincs raktáron" felirat került feltüntetésre, most viszont "Nem elérhető" van kiíva. Feltételezem van különbség a kettő között.
-
proradeon
őstag
Újra elérhető az Emagnál bolti átvétellel TCL 65C839 430k áron
Ezúttal házhoz rendelhető formában van TCL 65C839 430k-s áron az eMAG-nál.
Mivel piros betűs a "raktáron" felirat, így feltehetőleg csak 1 db. -
proradeon
őstag
A sok dícsérő komment és tökéletes kép youtube csatorna tesztje meggyőzőtt, és én is rendeltem egy új TCL 65C839-et eMAG-ról.
Sajnos nem tartott sokáig az öröm, mikor megérkezett. A tartozékokat és dokumentumokat magában foglaló csomag bontott volt, és kókány módon vissza volt ragasztva ragasztószalaggal. Benne valami érthetetlen oknál fogva egy P63 széria QuickStartGuide-ja volt, továbbá a talp felszereléséhez is a P63 szériához tartozó csavarok kerültek a csomagba. Mivel utóbbinak teljesen más talpa és csavarjai vannak, mint a C839-nek, így esélyem nem volt összerakni. Ezen felül a talp szálcsiszolt része is több helyen be van horpadva.
Nem tudom, hogy a TCL gyárban vagy az eMAG-nál hibáztak-e, de természetesen jeleztem az eMAG-nak a problémát, és remélhetőleg elfogadható időn belül küldenek egy valóban új, bontatlan példányt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ÚJ Samsung 55" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV QN70F QN80F QN85F 3év Gar
- HISENSE 75U7NQ 4K UHD Smart 144Hz Mini-LED ULED TV, 189 cm
- LG 55QNED87A / MiniLED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Samsung Full HD LED TV (UE32EH5300)
- SAMSUNG QE82Q800T 207CM 8K QLED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- AMD GAMING PC! Ryzen 7700X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / B650M / 1TB Gen4 / 750w! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- ADATA 32GB DDR5 4800MHz AD5U480032G-S Memória
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Akkor tudják miről van szó....
Pont emiatt először nem mertem se Alzától se Mall-tól megrendelni a TV-t, de aztán kiszúrtam az Alzaexpress opciót, akik végül kiváló szolgáltatást nyújtottak.