- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Nem tudom, nincs Wiin10-em.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
válasz blakey #57698 üzenetére
De értem. Úgy csinálja, ahogy Windows-on működne, Macen viszont ezek szerint nem működik.
(#57700) Jim74: ha azonos share-en vannak, akkor nem mozgatja a hálózaton. Ha különbözőn, akkor az ablakok közötti áthúzás is lassú lesz.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
blakey
titán
De működik csak az általa használt parancs másképp van definiálva és ha a Syno nem engedélyezi, hogy áthelyezésnek minösüljön akkor a rendszer előbb memóriába másolja majd átmásolja a megfelelő helyre, ergo 2x másol és ezáltal nem áthelyezésnek számít hanem másolásnak/törlésnek/másolásnak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
-
Pubszon
veterán
válasz #80977664 #57714 üzenetére
Tudod te milyen háttértár tud ilyen írás/olvasást?
Illetve elolvastad mi van alá írva?
Mert ez nem másolás!!
Csak a win hiszi azt. Ilyenkor csak a fájlrendszerbe kerül egy bejegyzés hogy x és y helyen van ugyan az a fájl, de csak módosításkor másolja ténylegesen le a fájlt!Ugyan ez van az SMB esetén a fájlok áthelyezésénél is fájlrendszertől függően, csak a helyét írja át, de a fájl ténylegesen nem változtat helyet.
Például: Egy fájlt áthelyezel a NAS-on azonos köteten belül windowssal, a win csak egy parancsot küld hogy írja át a helyét, ezért egy 1KB-os vagy egy 100GB-os fájl áthelyezése ugyan annyi idő. Egy pillanat. Esetedben is, csak a Btrfs tudja már másolás esetén is.
Ha módosítod ezt a fájlt, nézd meg a lemezhasználatot, akkor fogja másolni ténylegesen.Tehát ez is csak egy feature, nem valódi másolás.
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
válasz Pubszon #57715 üzenetére
Na, fussunk neki még egyszer...
"Mielőtt nekiáll okoskodni valaki hogy nem is másol valójában (úgy látom nem kellett sokat várni ) persze hogy nem, de minden tekintetben úgy viselkedik mintha lemásolta volna!"
Nem ugyanaz mint az áthelyezés (mert azt bármi alapból gyorsan tudja) és qrvára semmi köze ennek a windowshoz meg az SMB-hez sem... BÁRMILYEN OPRENDSZER BÁRMILYEN PROTOKOLLON KERESZTÜL LÁTJA ÉS HASZNÁLNI TUDJA!
"Innét fogva tök mindegy mi történik valójában! "
EZ itt a lényeg! Mit érdekel bárkit is mi történik a háttérben? SENKIT! A lényeg hogy azonnal megtörténik a "másolás" és utána minden tekintetben úgy viselkedik mintha másolat lenne! ENNYI! Lehet módosítani,bármit csinálni vele és nem lesz lassabb semmilyen művelet sem rajta... AKKOR?Ki az a h*lye aki azt a másolást válaszaná ami dupla helyet foglal és lassú mint a dög szemben azzal ami csak egyszer foglalja le a tárterületet és gyors? Ja, egyet tudok...
Tudod mit? NE HASZNÁLD![ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
Uh, nem akartam ekkora "háborút" szítani
Nem sűrűn csinálok ilyet, most is csak azért, mert pár nagyobb fájlt raktam át külső vinyóra, mert kezd megtelni a belső. Egyelőre nagyobb vinyó nem opció sajnos.
Egyébként a Finder is és a Forklift is tetű lassan csatlakozik a NAS-hoz, úgyhogy itt valami beállítási probléma is lesz. Nem mondom hogy a Forklift sz.r, de pl ha kijelöltem 5fájlt törölni, még pár perccel utána is ott volt a listában és csak utána frissült le. Gondolom itt megint a beállításokkal van gond.
Nem esik nehezemre 20ablakot is kezelni egyszerre ha kell, a File Stationba sem halok bele, csak ha már alapból tudná a rendszer (vagy akár a Forklift), akkor minek használjam?Renault Megane IV Limited
-
krealon
veterán
(#57705) 2014htctest
Apa másol köteten belül (nem áthelyez):
10.2 GB/sEzt a masolos kamut mar maskor is elsutotte [link] .
A BTRFS es a ZFS lehetoseget ad alapertelmezetten, hogy egy falj koteten beluli masolasat, leegyszerusitsuk egy hivatkozas letrehozasara.
Ezt az apro tenyt elfelejti mondani es mivel a Windows SMB-n csak annyit lat, hogy lezajlott a folyamat, ezert hulyesegeket ir ki. (Valojaban csak korulbelul 1 blokk kerul irasra a lemezen, vagyis a fizikai atvitel nagyjabol 4 kB/s.)
-
törölt tag
válasz krealon #57718 üzenetére
Na, a szagértők rendesen összejöttek!
Ennyi erővel a törlés sem törlés valójában mert fizikailag nem töröl csak üresnek jelöli, az áthelyezés sem mozgat semmit csak más helyről mutat ugyanoda az eredeti fájlhoz. Ugye azért megengeditek hogy a jövőben is törlésnek és áthelyezésnek hívja a világon mindenki? Please......
Teljesen tök mindegy mi történik a háttérben, a lényeg hogy gyorsan másol, a másolt fájlt külön lehet szerkeszteni, módosítani úgy hogy az eredeti nem változik. De igazatok van, nehogy használjátok!!! Másoljatok csak lassan, az a franko és örüljetek hogy dupla helyet foglal, ez a legkirályabb benne! Ja nem is...
Én kérek elnézést hogy a többieknek megmutattam ezt a lehetőséget!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Szerintem nálad több gond is lehet, de ez már nem a topik témája.
-
Proci85
senior tag
válasz #80977664 #57720 üzenetére
Nem oktatsz, hanem kioktatszt és ezt sokszor arogáns módon. Így ebben nincs köszönet, még ha nagyjából jót is mondasz olykor.
Vannak a fórumban nálad expertebb kollégák is, még sem hurrognak le másokat. Lehet szelíden is terelni a népet a világosság felé Próbáld meg és több elismerét kaphatsz, mint így. És igazából ez nem is csak neked szól, hanem mindenki másnap is, aki eljutott a szakma bizonyos szintjére és már janinak érzi tőle magát. Van ám még bőven fentebb is élet, olykor elképzelni sem tudja a delikvens, hogy valójában mennyire tudattalan..a nagy tudálékoskodásban.Idevágó okosság:
"Tudásunk sziget az ismeretlen óceánjában, és minél nagyobbra nő ez a sziget, annál hosszabb parton érintkezik az ismeretlennel."
Victor Frederick Weisskopf
1908. szeptember 19. — 2002. április 22.
osztrák-amerikai fizikus[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Proci85 #57722 üzenetére
Kedves Proci85!
Egy anonim fórumon nem vágyok elismerésre, csak segítségképpen írtam hátha valakinek jól jöhet! Ha hiszed ha nem én sem úgy születtem hogy tudtam bármit is, mindent valahonnét tanultam. Ezt is. De amikor a jószándékú kommentem után elindul másnál az okoskodás, kötözködés akkor engedd meg hogy hasonló szinvonalon reagáljak rá. Köszi!
Más témában is megírtam: én a véleményemet írom mindig, nem szentírás, nem 1000% hogy igazam van de attól még a véleményem. Aki hasznosnak találja fontolja meg, aki nem az meg ignorálja! Ennyi.
-
gyugyo79
addikt
válasz blakey #57721 üzenetére
Nekem az a furcsa, hogy nálad olyan működik az állításod szerint ami a Synology szerint majd csak a DSM 7.0 -val kerül be.
Tehát akkor nem igaz, hogy a 7.0-val kerül be ez ?
"Added support for server-side copy for SMB on macOS."Mert amíg ez nem működik addig nem "csak" parancsot ad a fájl műveletekre SMB -n így a hálózat sebesége/ tererheltsége stb. is befolyásolja a fájlműveletet.(mindegy, hogy áthelyezés vagy másolás pláne 2 kötet közt)
Tehát már most benne van a DSM -ben? Ha áthelyezel egy fájlt úgy ahogy te csinálod 2 meghajtó közt akkor nem jár hálózati forgalommal már most sem ?
Mert ha már megy akkor elég furcsa a Syno hozzáállása. Viszont ha nem akkor ha az ég leszakad sem fog lokális műveletként lefutni szerver oldalon amit szeretne Jaded egészen addig amíg a Syno meg nem csinálja ...
Én nem tudom, hogy áll ez a macOS -el jelenleg és természetesen lehet, hogy már megcsinálták és bevezették csak nem írták bele a Release Notes -ba esetleg elsiklottam felette, tapasztalatom meg 0.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz gyugyo79 #57724 üzenetére
Nem használom a cmd+x-et, az áthúzás meg működik egy köteten belül, ehhez semmilyen külső segítségre nincs szükség. Senki nem beszélt két kötetről, főleg, hogy a kérdező DS118-ról írt. Ne gondoljuk túl a dolgokat, több száz fájlt mozgattam át egyik mappából a másikba és köteten belül. Jelenleg a Forklift, Finder bármin keresztül másolásként történik a korábban említett cmd+x függetlenül attól, hogy 1 vagy 2 kötetről van szó.
"Az mitől lehet, hogy Mac Finderben, ha áthelyezek egy 40GB-os fájlt, kb 2 órás időt ír, ha böngészőben (a NAS felületén File Station-nal), akkor megvan 10perc alatt?
A NAS egy DS118, a laptop wifin van csatlakozva (bár ez szerintem nem szempont). Ha lehetne rajta gyorsítani, erre nem használnám a File Stationt.
Egy másik mappából helyezek át másikba, tehát nem a NAS-ról a laptopra vagy fordítva."[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz gyugyo79 #57726 üzenetére
A cmd+x (mert a kérdező ezt használja) hálózaton keresztül jelenleg 2 másolással történik, először memóriába menti majd onnan a kijelölt helyre függetlenül attól, hogy 1 vagy 2 kötet. Nem tudom, hogy mi az oka annak, hogy félre érted, de mint írtam, ezt ne itt beszéjük meg. Nem írta, hogy bármi is működne csak azt, hogy külső vinyóra tette át, de az mind másolással történik.
-
gyugyo79
addikt
válasz blakey #57727 üzenetére
De ha arra amire szeretné azt használná amit TE javasolnál sem működne (ha a Syno valósan állítja, hogy csak 7.0-val lesz) ezek szerint. Vagy leginkább nem tudod. Meg még mi sem.
Ráadásul ha nem működik az nem azért van feltétlen mert a megállapításod szerint "nálad több gond is lehet" hanem mert simán a Synology esetleg még nem tudja ...
[ Szerkesztve ]
-
kb 40-60 értelmetlen hozzászólás, hogy kinek mit ír ki a windows hálózati mappán másolásra, hogy ez most 100 gigabyte/sec vagy 10 terabyte/sec.
Gigabites hálón (max. 128 Megabyte/sec írás és olvasás)
Merevlemezeken (150Megabyte/sec csak olvasás vagy csak írás)Értem én, hogy a ti kábeletek szuper, a NAS és a merevlemez válogatott, az OS tuningolt, de gondolkodjatok már.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
blakey
titán
válasz gyugyo79 #57728 üzenetére
Jelenleg két kötet között az "áthúzás" is másolással jár. A sokadik hozzászólásnál derült ki, hogy egy külső vinyó is képben van, de amit javasoltam az akkor is 1 másolással kevesebb mivel a gép nem másolja a saját memóriájába hanem egyből a kijelölt helyre, tehát mindjárt fele annyi idő. A parancsokat is linkeltem, hogy melyik mit jelent, de akkor ide is beírom az ide vonakozó részt:
Command-X: Cut the selected item and copy it to the Clipboard. - ez ugye érhető, hogy mit csinál, memóriába másolja és törli az adott helyről.
Command-V: Paste the contents of the Clipboard into the current document or app. This also works for files in the Finder. - ez meg a beillesztés.
A több gondot meg másra értettem, főleg arra, hogy cmd+x-et használ egy sima áthelyezéshez vagy a Finder-ben a kezelés lassú. Lehet, hogy csak azt hiszi, hogy SMB-t használ de kiderül hogy nem vagy alacsonyabb verzió van engedélyezve.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz blakey #57730 üzenetére
Látom nem is érted mi az a server-side copy for SMB
"A sokadik hozzászólásnál derült ki, hogy egy külső vinyó is képben van, de amit javasoltam az akkor is 1 másolással kevesebb mivel a gép nem másolja a saját memóriájába hanem egyből a kijelölt helyre (ez nem lehetséges a támogatás nélkül hacsak az akkor is nem vonatkozik az első mondatodban a "két kötet között az "áthúzás" is másolással" ), tehát mindjárt fele annyi idő. A parancsokat is linkeltem, hogy melyik mit jelent, de akkor ide is beírom az ide vonakozó részt:"
Továbbra sem érted amit kérdezek. Az természetes, hogy
"két kötet között az "áthúzás" is másolással jár" az nem mindegy, hogy ez igaz e jelenleg :
" de amit javasoltam az akkor is 1 másolással kevesebb mivel a gép nem másolja a saját memóriájába hanem egyből a kijelölt helyre, tehát mindjárt fele annyi idő."Mert ha az az igaz ami a Synology állítása akkor ez képtelenség mivel nem szerver oldalon futnak le parancsok.
Hanem ebben az esetben is előbb bemásolja a kliens oldalon memóriába onnan vissza a másik meghajtóra (a hálózat használva van a fájl műveletre ) és amikor kész a másolás törlődik a forrás míg ha már működik a server-side copy for SMB (tehát nem csak 7.0-val jön) akkor csak kimegy a parancs, hogy másold A meghajtóról B -re ezt és ha kész töröld (nincs használva a hálózat a a fájl műveletre csak a parancs kiadására) .Mivel nem használok macOS -t én nem tudom mi a valóság. Azt tudom, hogy a Windowson is Win7-en pld Windows Explorer nem támogatta Robocopy meg igen még ha szerver oldalon be is volt kapcsolva. Ebből egyértelmű gondolom, hogy macOS -en is nem feltétlen fog működni mindennel még akkor sem, ha szerver oldalon be van állítva.
Viszont a Syno állítása szerint ez nincs beállítva (így viszont furcsa ha működik), de ez nem jelenti azt, hogy tényleg nincs beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz gyugyo79 #57731 üzenetére
Ne haragudj, de nem érdekel az "okoskodásod", tudom mit jelent és leírtam azt amit. Én használok macOS-t és így működik. Tudom mi az a server-side copy, de miért akarsz állandóan kötekedni és litániákat írni? Mást szórakoztass olyannal amihez nem is értesz, mert állításod szerint nem is használod. Eszem megáll, hogy ilyenekbe is belekötsz.
-
gyugyo79
addikt
válasz blakey #57733 üzenetére
Már ne is haragudj de olyat állítasz, hogy nálad működik ami a Synology szerint nem egész addig amíg nem látom bizonyítva, hogy vagy egyik vagy másik állítás igaz addig csak egy állítás marad és éppen annyira lehet nekik igazuk mint neked ....
A SMB fejlesztő szerint amíg nincs ez meg szerver oldalon addig a fájlművelet :
Utána:Ugyan akkor ha tudod mi az akkor azt is tudod, hogy ahhoz, hogy támogatott legyen szerver oldalon a smb.con -ban szerepelni kell ennek : fruit:copyfile = yes azon túl, hogy van vfs_fruit module legalábbis ha a SMB erre vonatkozó leírása helyes. DE az általam elért több mint 10 Syno egyikében sem szerepel ez a bejegyzés. Ezért már megbocsáss ha a felé hajlok, hogy a Syno még nem állította be ez.
Persze elfogadom, hogy neked van egy speciális verziód. DE hidd el azoknak akiknek nincs azoknak ez úgy fog működni a készítők leírás alapján legalábbis ahogy a fenti 1 képen látszik ...
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz #80977664 #57720 üzenetére
Teljesen tök mindegy mi történik a háttérben
-Nekem egyáltalán nem mindegy, én tudni szeretem mi történik.a másolt fájlt külön lehet szerkeszteni, módosítani úgy hogy az eredeti nem változik.
-Ez így van évtizedek óta.De igazatok van, nehogy használjátok!!!
-Ki mondta, hogy nem használjuk?Másoljatok csak lassan
-Ez nem másolás, de te hidd azt.Én kérek elnézést hogy a többieknek megmutattam ezt a lehetőséget!
-Ezt senki nem kérte, ráadásul bedobtad vagizós módon, félrevezetően, nem pedig elmagyarázva hogy mi is történik. Utóbbit mi tettük meg.Én elnézem neked.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Mac-nek nem erőssége az SMB-kezelés. A csatlakozás, mappalistázás, fájlműveletek, mind lényegesen lassabbak, mint Windows/Linux alatt.
A fájlok törlése meg egyenesen vicces tud időnként lenni. Ezért én kikapcsoltam a NAS-on a kukát és gépen nem cmd+backspace-el törlök, hanem alt+cmd+backspace.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
blakey
titán
Vannak különböző Terminal parancsok amik segítségével javítható az SMB fájlkezelés. Akit érdekel az úgyis tájékozódik a megfelelő topikokban vagy a neten. 117MB/s a másolás gépről NAS-ra és vissza. Gyors a listázás, továbbra is működik köteten belül az áthelyezés, azonnal megtörténik. Napi szinten kénytelen vagyok használni ráadásul VPN-en keresztül is DSM szerverhez csatlakozok és itthon is.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
Akkor ideje utána nézned, mert nálam konstans. Tehát ha nálad a fele akkor vannak dolgok amiket nem kapcsoltál ki, stb. Elhiszem, hogy sz@r érzés, hogy én ilyeneket írok, de nálam tényleg stabilan 108-117MB/s között van a másolás SMB-n keresztül.
Félre ne érts, közel sem tökéletes az SMB kezelés, de az általad felsorolt hibák egy része orvosolható.[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
válasz blakey #57739 üzenetére
Ha egy köteten belül másolok/áthelyezek egyik mappából a másikba, akkor olyan 90-110MB/s a sebesség, külső vinyó esetén ez kb 70-100között. Nem egetrengető különbség. Az is lehet, hogy a Macbook vagy a macOS vagy maga a NAS a szűk keresztmetszet (ugye az nem egy hardcore gép, de egyébként teljesen hibátlanul üzemel már jó ideje).
NAS-on egyébként ennyi van beállítva: [kép]
Macen nem emlékszem, hogy állítottam-e valamit, két éve konfigoltam a rendszert, eddig hibátlan volt. Meg azért ennél gyorsabb is.
Szerintem a Catalina is hibás lehet, ami egyébként most hányta magát össze, szóval reinstall lesz úgy érzem, vagy valahogy vissza Mojave-ra.Renault Megane IV Limited
-
blakey
titán
SMB1-re szükséged van? Nálam a minimum SMB2-re van állítva.
Egyszerűen frissítettél Catalinára vagy friss telepítés volt? 1 hete cseréltem gépet és ezáltal Mojave helyett Catalinát használok, friss telepítést végzek minden esetben, nem szeretem a sima rendszerfrissítéseket.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani NAS-hoz egy IP camerát? Nem kell hitech. Lehet 360-as is, akár éjjeli funkcióval. Xiaomi termékeket néztem, de nem tudom működnek-e synology-al. Bármilyen jó tippet szívesen fogadok! Köszönöm!
-
-
WaterWave
veterán
válasz BossBoss #57742 üzenetére
Én is most nézegettem, telekre akarok...
Foscam sztem egy jó választás• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Pubszon
veterán
válasz BossBoss #57742 üzenetére
Nekem ebből van 4db, meg vagyok vele elégedve.
Valamelyik közel 2 éve megy. 52V POE táppal mennek.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
lajos75
senior tag
-
kerekes.pter
csendes tag
sziasztok
olyannal találkozott már valaki hogy
Synology alkalmazásszolgáltatás nem futtatható
Failed to service pgbouncer
Erre van valami megoldás? -
Borisz76
veterán
válasz kerekes.pter #57749 üzenetére
Restart?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Peugeot, Citroën topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Lineage OS használat közben
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest