- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Gyártófüggetlenül hiányozhat a blending egységek egy része az új GeForce-okon
- E-book olvasók
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Tud az egyes új GeForce-okat sújtó instabilitásról az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Hali, most váltottam erre a telóra, szinkronizálás előző motoroláról kábelen keresztül megvolt, de így is mindenhez be kell írni a bejelentkezési adatokat. Van erre a célra valami használhatóbb megoldás hogy ne kelljen mindent újra kitölteni?
-
-
Piftuka
veterán
válasz
DeFranco #898 üzenetére
Beren fórumtárs ezt a változatot ajánlotta: https://tokgalaxis.hu/uvegfolia-motorola-moto-g54-5g-fekete-tokbarat-slim-3d-uvegfolia
Illetve Vlesi69 használta ezt: Tempered Glass Protector Motorola Moto G55 / G54 / G14 / G73 (kompatibilis a tokkal]
Amennyiben nem csak Kínából rendelnél, akkor ezek itt az ajánlottak.
Én pedig most kaptam meg a Temu-ról egy szettet, de még nem applikáltam fel a telefonra. Majd utána tudom csak értékelni. -
Bareszotron
lelkes újonc
Sajnos a G54 android 15 frissítéssel lehet hogy nem lesz átlátszó az értesítési panel
-
vence
aktív tag
válasz
Bareszotron #903 üzenetére
Csak az 50 Neo -ról, ne itt beszélgessünk, mert van topikja!
... "tesztelve" lett!
[link] -
Bareszotron
lelkes újonc
Ah, IP68, azt elfelejtettem. én nem merném azért vízbe tenni a telefont, vagy vizes helyen használni :||
Amúgy ezelőtt én csak kb ilyen 4-5wattos töltőket használtam, szóval a 25wat is nekem már hihetetlenül gyorsMindenesetre az 50 neo egy nagyon jó választás, + 5 év frissítések ami a drágább edge 50 sorozatban nincsenek is
-
vence
aktív tag
válasz
Bareszotron #901 üzenetére
Ha normálisan leadja a 25W-ot, akkor az már elfogadható.
Az én 68 W-os töltőm is a telós-dobozban pihen, mindenhez a 33 W-os, szintén eredeti, TurboPower töltőt használom.
Nekem elég az is, úgyis csak 80 %-ig töltök, ahol be lehet állítani.
Nekem elég, nem a telón élek.A vezeték nélküliről nekem is hasonló a véleményem,
igen = hatalmas pazarlás, elég rossz a hatásfoka,
és megint igen, nem kis hőt is termel.
Amivel kevésbé melegedne az akku - a lassabb töltés miatt - azt pótolja a tekercs.
Szóval, minek ... ???OK, lustáknak, nagyzolóknak és akik "annyira elfoglaltak",
hogy egyet dugni se érnek rá ...Azért a MIL-STD...-nál, ott a * és a kisbetűs szöveg, de valamire csak jó és tesztelték. És ezekben a kategóriákban más nem is adja, de - tudtommal - IP68-at sem sokan.
-
Bareszotron
lelkes újonc
Redditen ezt válaszolták nekem, bemásolom: ""Yes, they've been doing beta testing in India and Brazil for the last 2 months and most likely within one month the stable will be out.
It's Android 15 based on Hello UI for G54""
Edge 50 neon a tele kamerának örülök, mert szeretek fotózni és van mikor zooomolok
25 wattos samsung gyorstöltővel fogom tölteni, szóval a 68wat nem izgat, de lehet majd egy idő után beszerzek egy erősebbet 🤷 a wireless töltés meg csak egy parasztvakítás, semmi előnye, meg fogom bedugom és kész. nem olyan nehéz dolog. nem veszít semmit mint a wireless-el, és gyorsabb is. még talán melegszik is így. Na viszont a MIL-STD kifejezetten tetszik. alapból vigyázok egy telefonra, de állítólag jól bírja az ütéseket, és nagyon meleget/hideget, szóval mindenképpen jó , még ha nem is hinnék annyira benne, jobb mint a semmi
-
vence
aktív tag
válasz
DeFranco #898 üzenetére
A kijelző (és elég sok más is) azonos!
Nem tudom, hogy a tokoknál mi a pontos helyzet,
mert a P-Ed. vastagabb ( 8,9 mm < - > 8 mm),
mint a sima moto G54 5G, az 5 és 6.000 mAh-s akku-méret miatt.Az eMAG-ról, sajnos mindkettővel probléma adódott,
így beírhatnád, ha találsz valami jót!------------
Ja .... akit érint:Ma éjfélig m ég AKCIÓ -s az EMAG-on a
8 - 256 GB-os Power Edition verzió,
az előbb még volt mind a 3 színben
= 60.900,- mínusz 10 % ( "Elektro hétvége" kuponnal! )[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok.
Tempered glass-t keresnék erre a telefonra aliról. A sima G54 és a PE kijelzőjének mérete megegyezik? Nézhetek G54-et is, vagy a PE-nek más a kijelzője?
Esetleg van bevált eladó, akitől érdemes rendelni?
-
vence
aktív tag
válasz
Bareszotron #896 üzenetére
Sajnos, nerm nagyon írogatnak a moto-s topikokba,
mert elég simán mennek a telók.Az Edge 50 Neo azért már egy másik kategória ...
>>> tele-kamera, 68W gyorstöltés + wireless, IP68 + MIL-STD ... stb.
az eco-leder (bőrszerű) hátlapot pedig - a moto-k kivételével -
csak jóval drágább kategóriáknál használják.
+ nagyon egyedi Pantone-színek! -
Bareszotron
lelkes újonc
Persze, örülök neki hogyha tényleg lesz A15. eddig nem is hallottam a hírről.
Nekem a power verzió vanArra leszek kíváncsi, hogy vajon Hello UI lesz? ha az lesz, akkor igazából nincs is értelme váltanom az Edge 50 neo-ra...
mert csak amiatt cserélem, de mostmár mind1, késő
-
vence
aktív tag
válasz
kovacsit #894 üzenetére
Tehát, megkeresed és indítod a "Moto" app-t
és abban vannak:
- Terstreszabás;
- Kézmozdulatok (ezek nagyon hasznos funkciók,
pl. a "legendás" zseblámpa kapcsoló mozdulat);- Moto biztonság;
- Tippek;
- Kijelző ....... stb.Ott lesznek a leírások, vagy más magyarázat és segítség,
beállítási lehetőségek.Ezt most az And 13-ban néztem,
verzióként is változott, bővült!
- -
vence
aktív tag
válasz
Bareszotron #892 üzenetére
Hogy, hogy volt ... nem az a lényeges ...
Egy pozitív fejleménynek mindig örülni kell!
És ez pár hónapja már hivatalos is !A moto G34, G54 és G84 5G
típusokra is csak +1 Androidot ígértek,
mégis meg fogják kapni a következőt is (And 15 )
mert nagyon népszerűek (voltak).
(A moto G54 5G series -ből 100+ sorozat körül gyárthattak !!! )[ Itt ] írtam erről:
#192372 és #192376
Több népszerű moto G (+ edge ?) modellnek is meghosszabbították a támogatását, így az eredetileg ígérten túl, meg fogják kapni az Android 15-ös főverziót is. -
syrus1006
tag
válasz
Bareszotron #886 üzenetére
Ebben én nem vagyok 100%-an biztos. Tavaly év végén lehetett jelentekezni G54 tulajoknak Android 15 teszteléshez, és akiket kiválasztottak azok megkapták a frissítést. A hivatalos oldal fórumán itt egy pár nappal ezelőtti bejegyzés ami alapján továbbra is béta verzóban van, tesztelés alatt áll:
[link] -
kovacsit
tag
Sziasztok,
Új tulajként kérdezem:
Az tök jó, hogy majdnem Stock Androuid van rajta, de a Motorola által csatolt szoftverekről hol lehet leírást találni?
Magyarán: Ne saját tapasztalatokból kelljen összeállítani vajon nekem segíte-e egy alkalmazás, vagy csak bonyolítja az életem??
Annak örülök, hogy nem "kell" azonnal ezeket használnom, de milyen pluszt tudnak adni?
Van erről valahol valamilyen ismertető? A Motorola oldalán nem igazán találtam ilyet...
Köszi! -
aszti75
senior tag
válasz
Bareszotron #886 üzenetére
Az kemény.Egy fő verzió frissítés,és ennyi
-
Bareszotron
lelkes újonc
G54-re nem lesz Android 15 frissítés. nekem is ez a teló van. Csak biztonsági frissítések lesznek és ennyi, 13ról fel lehetett frissíteni 14-re de tovább nem lesz.
Szerintem azért jót tenne neki egy android 15, mert youtube musical ha kikapcsolom és vissza be a telefont, akkor kell egy kis idő míg magához tér és megjelen minden -
syrus1006
tag
Sziasztok! Pár napja én is beszereztem egy G54 PE-t. Nem akarom elkiabálni, de 10+ év iPhone használat után, egy nagyon kellemes meglepetés ez a telefon ár/érték arányban.
Tudom, hogy a neten özön számra van, de tudnátok esetleg jó kijelző védő fóliát ajánlani hozzá, ami bevált Nektek is? -
aszti75
senior tag
Nem lét szükséglet,de ha már van,akkor miért ne?
Gondolod,hogy ront a jelenlegi rendszeren?@elfelejtette: Nem várok semmi újdonságot,de azért csak van benne egy kis vér frissítés.
Semmi gondom a jelenlegivel,de én az a típusú felhasználó vagyok,aki frissít,ha van kiadva újabb rendszer.
Egyébként, köszönöm az infókat. -
aszti75
senior tag
Sziasztok!
Android 15-ről van infó,hogy kb mikor kapjunk?
Az utolsó frissítéssel sem jött,ami Január1 biztonsági frissítés volt. -
vence
aktív tag
Amikor a Motorola kihozta a 30W-os töltést (felsőkategóriában),
akkor más márkák jó, ha 10W-t tudtak.
Leginkább 5W volt az általános !!Alsóbb kategóriákban még ma is sok 10-15W -os akad.
Hivatalosan talán 10W a határ, afölött már kell legalább QC támogatás, vagy valami koppintott egyedi megoldás.Az pedig egyéni dolog, hogy ki mennyire óvja az akkut, vagy éppen nem ... illetve mennyi ideig szeretne használni egy telót.
-
Shev acm7
tag
válasz
Fr@nkieWilde #874 üzenetére
Beállításokon belül szinte legfelül: Live lock screen.
-
Shev acm7
tag
Úgy értem: viszonylag sok töltőm van, amire kiírja a teló a turbopowert, és 33W felett van, mégsem lehet összehasonlítani a sebességét az említett gyári 33W-os töltővel (ez nem saját, csak egyszer "teszteltem"). Tuti van ennél gyorsabb is, de nekem csak lassabbak vannak (és gondolom itt releváns az, hogy mennyi Ampert tud a töltő). Röviden: a számok alapján esélyes, hogy ez az ikeás töltő simán veri a mostani töltőimet
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Novemberi frissítés nem rég érkezett meg. Azóta a bekapcsoló gomb minden egyes megnyomásával a főképernyőn egy-egy új kép jelenik meg, melyhez tartozik egy kis szöveges doboz. Ez pedig, ha megnyitom, akkor adatokat ad a képernyőn aktuálisan elérhető képhez. Ezt a funkciót hogy hívják és hogy tudom kikapcsolódás?
Engem zavar. -
doongoo
addikt
válasz
Shev acm7 #871 üzenetére
mondjuk a 33W-ot gyors töltésnek (turbo, stb.) nevezni eleve egy vicc. Az igaz, hogy a Samsungok 25W-jához képest biztos az, de én már olyan telót nem veszek, ami 0-ról maxra nem tölt fel kb. 30 perc alatt. Ehhez meg kb. 80-100 W kell, vagy még több akksimérettől függően.
-
-
Shev acm7
tag
Önmagában a Turbopower kiírása szerintem nem garancia arra, hogy kimaxolja a töltő a sebességet. Sok ilyen töltőm van, de igazán gyors töltésre eddig csak egy gyári 33 wattos Motorola töltő volt képes (félig laikusként szerintem lényeges hogy PD-n menjen a töltés, illetve a voltok és az amperek is fontosak lehetnek
)
-
-
Shev acm7
tag
Sziasztok!
Olyan töltőt keresnék, ami a G54-et a lehető leggyorsabban tölti fel - az itt linkelt töltők többségénél azt láttam, hogy már kifutott.
Esetleg ez a Ikeás Sjöss jó lehet?
https://www.ikea.com/hu/hu/p/sjoess-usb-toelto-1-bemenettel-30-w-gyorstoeltes-00580037/
Gyanúsan olcsó, de a leírás alapján biztató: "Az USB-C kimenet maximális töltési teljesítménye 3 A / 30 W. Az USB-C töltő kompatibilis ezekkel: Power Delivery (PD 3.0), Quick Charge (QC4+ / gyorstöltés) és Programmable Power Supply (PPS / programozható áramellátás)."
5.0V 3.0A 15.0W
9.0V 3.0A 27.0W
12.0V 2.5A 30.0W
15.0V 2.0A 30.0W
20.0V 1.5A 30.0W[ Szerkesztve ]
-
doongoo
addikt
Ma megérkezett OTA is a rendszerfrissítés, amit páran feltoltatok PC-ről.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Bareszotron #864 üzenetére
Se az asszony G54 Power Edition, se az én Edge 50 Neo telefonomon nem tapasztaltam olyat, hogy kinyomja magától a hívást. Telekomosok vagyunk.
-
Bareszotron
lelkes újonc
Én már lassan egy éve használom semmi probléma, tényleg egy jó telefon olcsón. Egyedül annyi "problémát" észleltem, hogy amikor zenét hallgatok pl yt musicon, kikapcsolom a telefont, és amikor vissza bekapcsolom akkor kell egy kis idő amíg "felébred teljesen" vagyis megjelen a háttérkép csak zárolt képernyővel kell 1 másodperc míg megjelen minden pl a lejátszó. De szerintem ez nem a telefon hibája hanem valami bug az Android 14el, de most frissítem és lehet el fog múlni.
Illetve ha laggol játék közben akkor ki kell kapcsolni a Moto gamet/játékot vagy maxra állatani.
A családban két motorola van mindkettő kinyomja magától a hívást mikor beszélünk. az egyiknél rosszabban mint a másikon. de lehet ez a szolgáltató hibája, csak érdekes hogy amelyik nem motorola annál nincs ilyen.
Ezenkívül egy nagyon jó telefon -
bigmafa
tag
Sziasztok, új telefon, és azt csinálja hogy bár van WiFi, elveszti a netet (crome, és más alkalmazások is), pedig van wifi térerő (másnak közben tökéletesen megy a net). Aztán egyszecsak jó lesz. Tapasztalt ilyet valaki esetleg? Előző készülékekkel sose volt ilyen gond. Köszönöm!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Tán 3 hónapja kaptam vissza szervizből a telefont, akkor ismét be kellett költöznöm, most el vagyok inkább így
Sajnos az usb beszart rajta, állítólag ez a kihangosítóra is kihatott, eldobálta messenger és facebook-nál a wifi-t, megcsinálták, most megint ugyanezek a bajok.
G23-nál is volt hangszóró probléma nem kicsit. -
osonte
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #859 üzenetére
Én egyedül a Facebookot lövöm ki, de a többit hagyom a memóriában, így nem kell újratöltenie. Az újratöltés is meríti az akksit. Mondjuk, hogy ennyire drasztikusan merül, lehet akksi is. Persze egy gyári alaphelyzetbe állítás megmutatná, de tudom nagy macera újrarakni a telefont.
A Microsoft authenticator-t tudod korlátozni az akkuhasználatot az alkalmazások beállításánál. Hátha segít.
-
vence
aktív tag
válasz
elfelejtette #855 üzenetére
Köszi a linket!
de ...Én csak az európai ( a mi szempontunkból "érdekes" ) verziókat soroltam fel. (... és amikkel találkoztam, Oroszo. ??)
A linkelt oldal pedig egy global, régiókra koncentráló összehasonlítás és - mint láthatod - nagyon nem teljes, mert csak két eu-i verziót említ az öt ismert helyett!
Nem beszélve az apróbb hibákról:
pl. az Eu. Power Edition -ban van NFC, az eSIM-et nem említik, ...
És Mo. + ?? sem szerepel a piacok között ...
stb. ????De az áttekinthető, hogy a kötőjel utáni szám nem a verziókra vonatkozik.
-
osonte
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #856 üzenetére
Nincs ami nagyon fogyaszt az appoknál? Nekem csak kb 1 hónapos a telefon, szóval új az akksi. A 4 óra nagyon kevés amit Neked tud.
[ Szerkesztve ]
-
vence
aktív tag
válasz
redhunter #852 üzenetére
A net csak minimális találatot ad.
Bulgáriai széria lehet ...
Nem tudom, van-e ott raktára az EMAG-nak,
lehet onnan jön, azért nem mozdult még.- - - - - -
Akkor most már (legalább)
4 féle G54 van:Power Edition:
12 - 256 GB
8 - 256 GBG54 5G (alap, NY-EU stb ). verziók:
8 - 256 GB
12 - 256 GB (nem PE !! - 5000 mAh)és máris nem 4 féle,
mert ezen utóbbiból volt:
4 - 128 GB -os verzió is.És a színválaszték ...
(+ hátlapok anyaga-kivitele)
sem azonos, már a két alapverziónál sem !!Szóval számtalan változat volt/van.
-
redhunter
senior tag
Köszi a válaszokat,végülis ugy lett megrendelve hogy nincs kifizetve,plusz 3 napja megsem mozdult a rendelési folyamat,szval közben ha esetleg találok v.hol másik itthoni üzletben akkor lehet inkább onnan venném.
-
vence
aktív tag
válasz
redhunter #849 üzenetére
Ha nem játékra, vagy sok nyitott app-pal használja valaki, akkor nincs jelentősége a 8 vagy 12 GB-nak (esetleg évek múlva majd).
A kérdés az egyéb speckó ... = vagy nem, pl. a 2. kamera stb.
És a 12 GB-os volt hosszabb ideig ennyiért - mint írtam is -
(pl. a Telekomnál is)
csak így most játszik az EMAG az árral.
Egyik verzió viszi a másikat, válaszhat, ki milyet szeretne ...Egyébként jó teló, ennyit bőven megér, a többség drágábban vette.
-
redhunter
senior tag
Ez a szám van a számlán,
PB0W0015RO ,a rendelésnél ki lehet választani hogy 8 vagy 12 gigást akar v.ki,csak az azt hiszem 90 környéke,viszont azt néztem hogy a G84 is 65 ezer.Egyébként youtubon néztem összehasonlitó videot és ott alatta is irták sokan hogy nekik nem a 12 gigás hanem 8 gigás van ugyanugy a 6000 mh akksival. -
vence
aktív tag
válasz
redhunter #844 üzenetére
Mindig is volt 8GB-os, csak nem a Power Edition-ból !!!
Európában inkább a sima moto G54 5G modellt árulták.
Alapból az is 12 GB-tal van, csak néhány dologban gyengébb a spec-s, mint a PE-é.
Valahol leírtam a különbségeket, vagy itt, vagy a "Melyik okost ....?"
topikban.A termék azonosítója (PN) alapján kellene kutakodni a neten,
(ezt az EMAG megszokta adni)
de a boltok adatai sokszor nem pontosak, a gyártók ilyen nyilvántartásai pedig nem publikusok.Szóval nem egyszerű ...
De szerintem, hasonló áron még akadhat valahol a 12 GB-osból is!Azt pedig kideríteni, h mást is változtattak-e ennél a herélt sorozatnál, ha van ilyen és nem elírás, szinte lehetetlen.
Ja, és az EMAG-tól a pénzt visszakapni, nem a legegyszerűbb !!
[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #843 üzenetére
Szia!
Nekem novemberi szoftver van rajta. Azt tapasztalom, ha itthon wifin használom, akkor akár 3-4 napot is elmegy, de mobilneten max 2 napot bír, gondolom függ a térerőtől.
-
redhunter
senior tag
válasz
elfelejtette #845 üzenetére
Pedig azt irták egy másik topikban ,hogyha az emag az eladó ,nem pedig v.más a piacterén akkor az hivatalos márkaképviseletnek számit.Mondjuk a g84 is most 65 náluk.
-
redhunter
senior tag
Sziasztok ,azt szeretném kérdezni hogy ebből a telóból létezik 8gb -os?Mert az emagon ilyet árulnak 61 ezerért és nem tudom hogy ez nem e elirás?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Nekem van egy 14 hónapos ilyen telefonom.
Egyik napról a másikra nagyon elkezdett az akkumulátor teljesítménye csökkenni.
Még júliusi frissítés van rajta.
Más is tapasztalt ilyet? -
unravel
őstag
Van egy funkció miszerint ha a naptárban bejegyzés van akkor automatikusan Ne zavarj módra kapcsoltatható a készülék.
Olyan mint ha a novemberi frissítés óta nem akarna működni. Előtte probléma nélkül futott. -
doongoo
addikt
válasz
bagolymondja #839 üzenetére
még várok egy kicsit, hátha megérkezik majd az a frissítés OTA is. Lányom telója, kiakadna, ha valami elszállna a PC-s frissítés során.
-
Balikaa
csendes tag
Hello!
Van valami ajánlott üvegfólia erre a készülékre, jó olcsón?😃
Kösz
-
bagolymondja
csendes tag
Software rescueval lehet úgy frissíteni, hogy közben minden adatodat megtartod (effektív felülírja frissítéssel a gyári romot, dirty flash).
Ezt a legvégén kínálja fel, mikor már fastboot-ba tette a telefont. Így nincs szükség backupra, minden ugyanolyan lesz a frissítés után (kb 5-10 perc kábeltől függően). -
halisa
tag
Sikeresen én is megcsináltam a frissítést. Itt egy kis videó a program használatához.
U.i.: Ne, hosszú kábelt használjatok![ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
Csináltam egy kis tesztet a gyári 33 Watt-os Motorola töltő + kábel szettel, szoftver novemberi (nem merítettem 0-ra, 18%-ról teszteltem):
18% -> 65% 30perc
18% -> 95% 1óra
18% -> 100% 1óra 9perc -
osonte
őstag
Tegnap meguntam a Xiaomi 67 Wattos töltőt, sajnos néha közepes sebességgel töltött, néha meg nem akart tölteni, 2 óra alatt 3% (ez még a régebbi Xiaomi töltő, ami sem PD, sem QC szabványt nem tud, azt hiszem az újabbak tudják valamelyiket), ezért kapott egy gyári töltőt: [kép] [kép] . Ami jó, hogy tudja a PD, QC szabványt, úgy is kellett egy ilyen töltő máshoz is.
Illetve sikerült manuálisan frissíteni a számítógépről a telefont: [kép] . Előtte júliusi biztonsági szinten volt.
-
Murdock1981
tag
Sziasztok! Azt hol lehet beállítani, hogy az értesítési sávban mutassa rendesen az alkalmazás ikonját?
[ Szerkesztve ]
-
melodie
tag
Legalább 33 W-os PD3.0 és QC3+ képes töltővel lehet a legtöbbet kihozni sebesség szempontból....75-80 perc 0-100%-ra...
Maga a telefon a Quick Charge 3+ szabvány szerint töltődik, harminc perccel a telefon 44% -os töltöttségét adta, az akkumulátor teljes feltöltése pedig 1:23 órát vett igénybe....https://www.gsmarena.com/motorola_g54_power-review-2633p3.php[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
Sikerült szereznem egy új készüléket 60 ezer Ft-ért, 2 év rendes garanciával. Jóval drágább telefonjaim voltak, átmeneti telefonnak vettem hivatalosan (Honor 200 Pro volt előtte), de meglepődtem, hogy mennyire jó telefon ennyi pénzért. A rendszer jól van optimalizálva, a papíron dupla ilyen gyors telefont lenyomja, legalábbis amire én használom, akksi nagyon bika, csomó gyári appot töröltem, éjszaka 2-3% -ot merült csak. Egyedül a hangszórókban lehetne kicsit több mély, de minden másban ár-érték bajnok. Minden új telefon február, márciusban jön ki itthon (amik tetszenek), addig simán jó lesz, utána meg szerintem navigációra tökéletes lesz az IPS kijelző miatt. A töltőn még gondolkodok, hogy megér -e 8 ezret a gyári 33 Wattos. Azzal mennyi idő alatt töltődik fel kb 20%-ról?
-
JamesFinn
senior tag
Nem, abban a funkcióban tudod a frissítést telepíteni, mert a legújabb sw-tölti le. Le is tudod ellenőrizni, hogy a telefonon milyen van, illetve mi az amit letölt. Amikor elin6, van arra is lehetőség, hogy megtartson minden adatot, vagy törölje. Eddig én csak az előbbit használtam, a törlésről nem tudok nyilatkozni, de gondolom nem ez a cél. Egyébként nagyon hektikus a Motorola frissítési rendszere... A G60 kb egy év csúszásban kapta meg az A12-őt, ha jól emlékszem. De most is, van a családban 3 moto, a nejem g31-e kapja meg a leghamarabb a frissítést, en csak jóval utána. Azért is szoktam neha rá ereszteni a pc-s kliensre, és ha van frissebb rendszer ott telepítem.
-
Piftuka
veterán
válasz
JamesFinn #825 üzenetére
"A telefonoon legyen aktîv a hibakerersés, és a pcn is engedélyezni kell, de az felugrik, csatlakoztatás után."
A PC-n nem ugrott fel, de a telefont fejlesztő üzemmódba kellett kapcsolnom, és engedélyeznem az "USB hibakeresést" (USB debugging). Nem ez a probléma, mert az USB kapcsolatot a két eszköz között létre tudtam hozni.
"A rescue-t pedig amikor elinditod instruál. Hol akadtál el? Adj meg minden engedélyt, lehet az lesz a baj..."
Inkább ez lesz a probléma. Tehát a firmware-t a "Rescue" funkció segítségével kell telepíteni?
Vártam volna a PC-s szoftvertől egy "Update firmware" menüt, vagy "manual firmware update" funkciógombot, de ilyen nincsen. -
JamesFinn
senior tag
-
Piftuka
veterán
válasz
JamesFinn #823 üzenetére
Nagyon köszönöm az info-t!
Tehát "Motorola Software Fix" lett a "Lenovo Rescue & Smart Assistant" tool-ból... Ezt jó tudni.
Utóbbit (még a Lenovo készülékem miatt volt telepítve) el is távolította a gépemről, majd installálta magát.
Sok jó funkciója van, és adatmentésre is használható, viszont egyelőre nem sikerült minden szempontból megkedvelnem.
- Ahogyan a firmware frissítése sem sikerült. Letöltötte a ROM fájlt, de a "hogyan tovább" kapcsán elakadtam. Tudsz ebben, kérlek segíteni?- Illetve az a kérdésem, hogy lehet pontosan tudni, hogy melyik hozzáféréseket muszáj, és melyik hozzáféréseket nem kell engedélyezni számára és a Mobile Assistant program számára (ami már eleve futott a telefonomon)?
Nem vagyok híve annak, amikor egy szoftver, vagy eszköz az összes híváshoz, SMS-hez, stb. hozzáfér, de több féle variációban megpróbáltam az USB kapcsolatot engedélyezni a telefon és a számítógép között, de az csak akkor lett aktív, amikor a fentiekhez engedélyeztem a hozzáférést.Értem én, hogy ha a "Backup & Rescue" funkciót szeretné valaki használni, akkor a logika az, hogy a telefon összes féle adatát elmenti/állítja vissza. Engem viszont az a funkció nem érdekel. (Maximum a telefonkönyv és SMS-ek elmentése, de abból is csak az első tűnik igazán fontosnak.)
A "jó, öreg" NOKIA PC Suite ennél sokkal egyszerűbben, és intelligensebben működött együtt a telefonnal.... -
JamesFinn
senior tag
Ez most magától jött. De pc-re ha letöltöd a Motorola/Lenovo device help nevű programját, azzal ki tudod "kényszeríteni" a frissítést. Letölti a legfrissebb aktuális rom-ot ami a telefonondra van, és telepíti. Kb. 5-10 perc alatt megvan. Már volt hogy ezzel frissítettem, mert az istennek nem akart az enyemre megérkezni az Android 14.
Innen tudod letölteni :
[link] -
melodie
tag
Remek középkategóriás telefon, jó hangminőség, kiválló üzemidő, nagyszerű ár-érték arány, de a szoftvertámogatással leálltak, júliusi biztonsági frissítés óta nincs semmilyen javítás, Motorola sajnos nem tud megváltozni...
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz
snecizero #813 üzenetére
Relatív, hogy mit jelent az "eléggé" ebben az esetben.
Én azt tudom elmondani, hogy a nagy teljesítményű gyorstöltőt használva sem érezni semmi problématikusat ilyen téren. A készülékház éppen csak langyos lesz.
Használat közben pedig nálam soha nem volt még csak langyos sem a készülék. -
snecizero
senior tag
Olvastam pár helyen, hogy eléggé melegedik a telefon használat közben ! Még telefonálás közben is ! Mik a tapasztalatok ezen téren ?
-
snecizero
senior tag
Berendeltem egy G54 powert a telekomtól ! Motorola G32 is használtam és nagyon tetszett ! Remélem nem csalódok ebben sem !
[ Szerkesztve ]
-
melodie
tag
Nagyon leálltak a szoftvertámogatással, júliusi biztonsági frissítés óta nincs semmilyen javítás, Motorola sajnos nem tud megváltozni...
-
Piftuka
veterán
Óh, akkor Te valóban intenzíven használod.
Így már érthető, hogy miért csökkent le annyira az akku kapacitása.
Én 9 napja töltöttem fel legutóbb a telefont, és most (ebben a pillanatban nézem) még 27%-on van a töltöttsége.
Persze én egyelőre még mindig csak a banki alkalmazáshoz, és 1-2 webáruházi applikációhoz használom, tehát havi szinten viszonylag kevés alkalommal. -
Piftuka
veterán
Egyetértek.
Hasonlóan hibás aksival nemrég egy újonnan vásárolt elektromos borotvánál találkoztam. Sajnos előfordul...!
Egyébként Te milyen gyakran használod, hogy már "csak" 3 napot bír ki egy töltéssel?
Tehát mennyi, ill. milyen gyakori használatot követően jutott el ehhez az üzemidőhöz? -
Gigi57
friss újonc
13 napja vettem a Motorola g54 5g-t. 1nap 5 óra 100%-os töltöttség után ma reggelre 0%-ra lemerült az akkumulátor éjszaka álltában, úgy, hogy este még 70% volt. Teljesen rejtélyes, hogy mitől. Vissza küldöm,még 14napon belül vagyok. Kérdés, hogy egyedi, vagy típus hiba. Vegyek-e ugyan ilyet, vagy ne?
-
doongoo
addikt
Köszi mindenkinek az infókat! Tegnap megérkezett és el is kezdtem frissítgetni. Ez mondjuk jó lassan megy, két csomag ment fel rá eddig (446 MB és 665 MB), ezekre ráment kb. 3 óra, most jön majd a kb. 1,4 GB android 14 frissítés. Amúgy eddig tetszik a szinte tiszta android és az amúgy gyors működés.
-
Murdock1981
tag
Sziasztok!
Telekomnál van most 22ezer Ft cyber kedvezmény. 33ezerért jutottam hozzá a telefonhoz és maximálisan elégedett vagyok. Nekem a fotóképessége is tökéletes, szóval egy rossz szavam sincs. A navigációs gombok felcserélése engem is érdekelne, bár kezdem megszokni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Olyan ajánlatot tesz a Motorola százezer forint alatt, amit nehéz lenne visszautasítani.
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával