- Milyen egeret válasszak?
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
Darko_addict #22649 üzenetére
Ha csak a film megy a vonalon, akkor nem akadhat. Gondolj bele, sok 100 Mbps csatolóval épített mediaplayer létezik. Nyilván, ha más is terheli a vonalat, akkor akadozhat a lejátszás.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
10/100-as switchen mi a maximum filmes bitrátra, ami át tud menni?
De kérdezhetném úgy is, hogy mi tudná megakasztani egy BD25, BD50 vagy az se?Köszönöm!
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Adott egy kis iroda, 3 számítógép, 3-4 fontos program (1-1 gépen 1-1 program..), Syno NAS-al megoldható lenne, hogy minden gépről egy adott mappát folyamatosan szinkronizáljon? Csak erre lenne használva.
Ahogy utánaolvastam felhős dolgok (dropbox onedrive stb nem alkalmas csak a saját mappáját tartja szinkronba)Tehát
gép 1: C/dolgozók/adatlapok/*.* "minden"
gép 2: C/dokiprogram1/*.* "minden"
gép 3: C/valami/valami/ *.*
gép 3: C/valami2/valami3/ *.*tehát ilyen szintű backup-ra lenne szükségem.
Legjobb lenne, ha változásra szinronizálna,
de ha csak minden nap 10:00-kor szinkronizál már az is huge előrelépés lenne.Válaszaitok előre is köszönöm!
-
muranyig
tag
válasz
Multibit #22641 üzenetére
Nem igazán ok a dolog. Ok, értem hogy az általam beállított automatikus frissítés miatt frissült, DE, miért nincsenek fenn a progik ( médiaszerver, photo station, video station...)? Listában látom őkett (telepített, de magát a progit nem lehet elindítani, mert nincs fent, illetve amikor rányomok, hogy frissítés, mert írja, hogy így, meg úgy frissíteni kell, mert nem kompatibilis, stb...) akkor semmi nem történik!
Minden működött tegnapig normálisan, azóta kuka az egész. Nem is értem. Szted hol lehet a gond? Telepítsem az egészet újra? -
tobias40
veterán
Én is frissítettem 6.0-ra a 212J-met.
Szépen és gyorsabban megy mint az 5.... se a DS-be nem tudok belépni az ip/DS/ névvel,eddig ment szépen.
DSM-ből megy szépen a DS!
"Sorry, the page you are looking for is not found." a hiba üzenet.Újra lett rakva a DS is a frissítés után meg a többi progi is ami ment előtte.
Mi lehet a baj,másnál működik ez?Az SS nekem is szépen megy a 6.0-án talán még gyorsabb mint az 5.. volt!
Meg a rendszer is gyorsabbnak tűnik,lehet hogy placebó..
-
Multibit
nagyúr
Nyilván az határozza meg, hogy mennyit tudsz rászánni és konkrétan mire használnád a NAS-t. Ha létkérdés számodra a transzkódolási képesség, akkor a DS216play a barátod. Én tuti, hogy a DS216+ mellett döntenék, ha csak e kettő közül lehetne választani (de hát én nem vagyok Te
).
A DS216+ is tud transzkódolni, ahogy nézem, de pl. a HEVC kódolást csak a DS216play tudja (már ha ez számít neked). Összehasonlítás.
-
fgo
tag
Synology DiskStation DS213j szeretném lecserélni, szerintetek melyikre érdemes a Synology DiskStation DS216+ vagy Synology DiskStation DS216play?
-
Multibit
nagyúr
válasz
muranyig #22627 üzenetére
sajnos magától frissült a 213j-m 6.0-ra
"Magától" nem frissül, csak tőledAzaz, azért frissült automatikusan, mert olyanok voltak a frissítési beállításaid. Ha megváltoztatod azokat a neked tetsző módon, akkor nem frissül. Ez már nem segít rajtad (szerencsére DLNA ügyben segítettek neked a kollégák), de a jövőre nézve érdemes átnézni és módosítani a frissítési beállításaidat. Nem mindenkinek felelnek meg a gyári alapértelmezett beállítások! Ezek szerint neked sem.
-
törölt tag
Az Androidos DS Uploader - nem Synology, hanem 3rd party - app a DSM 6.0 felrakása óta nem működik. Látja a NAS-t, de a Standard Upload Path/Media Upload Path beállítások Select Path gombjára kattintva nem jelennek meg a megosztott mappák, tök üres az egész.
... és nem is tölt fel semmit.
Használja más is? Tapasztalat?
-
csipuka
senior tag
Igen.
Nekem fagyogatott a NAS, es leveleztem a support-al:
I would advise that you do a DSM re-installation. I have provided the directions for performing a re-installation below. Keep in mind your operating system partition and data partition are separate so your data should remain untouched. Also performing a DSM reset will reset your network/package configurations back to default as well as change the default admin user account password to blank.
Also please be aware you can backup the DSM configuration by navigating to "DSM> Control Panel> Update & Restore> Configuration Backup". This will backup User, Group, Shared Folder, Workgroup, Domain, LDAP, Windows File Service, Mac File Service, NFS, FTP, Network Backup, WebDAV, Web Services, SNMP, User Home, Password Settings, Task Scheduler and Disk Usage Report settings.DSM OS Reset (Section 3): https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/tutorials/493#t3
1 hettel a 6.0 elott ujra install-altam az OS-t, es azota nem fagyott. A backup megkonnyitette a dolgom.
-
biker
nagyúr
válasz
crissprivat #22630 üzenetére
ok, de...
- 5.x-en ment 3,5 hónapja, pöppec
- frissítés reggel, aztán egyszer este 18:30 körül, egyszer ma 5:45-6:15 közt hirtelen 67x megszakad, és azóta is jó,a kettő közt is jó volt.akkor ez frissítéssel függ össze...
még restartolom mégegyszer, hátha...
supportnak írtam
-
Süvi
őstag
Mindig nem jó a Cloud Station Drive, vagy valamit én értelmezek félre.
Feltettem a Cloud Station Servert, elvégeztem a beállításokat.
3 kategórát szeretnék szinkronizálni
30 GB adat
180 GB fénykép
180 GB film (családi felvétel)
Ezek ott voltak a NAS és számítógép megfelelő mappáiban. Ekkor volt 2,6 TB szabad hely.
Elindítottam Clod Station és tegnap este óta szinkronizál 50.000 filet.
De miért?
Amikor ugyan az van benne?A szinkronizáló mappák mérete nem nő sem az asztali gépen, sem a nason, a hely pedig folyamatosan fogy, mert még 39.000 filet kell szinkronizálni és 1,6 TB van a Nason.
Nagyon felidegesít.
Mit lehetne tenni?
Arra gondoltam, hogy leszedem a Cloud Station Servert és a Cloud Station Drive-ot, letörlöm az összes adatot a NAS-ról és úgy állítom be a szinkronizálást. De akkor meddig fog tartani 40.000 fénykép feltöltése, indexelése???
Vagy éppen fordítva fogom. Meghagyom a NAS-on és onnan fogom a gépre visszaszinkronizálni.
Ha van ötlet, javaslat szívesen veszem, mert gáz van
Köszönöm
Ti mit javasolnátok egyébként a következőre:
- Családi felvételek, fényképek, doksik legyenek az asztali gépen ahol dolgozom és a NAs-on is, hogy bármikor el tudjam érni?Köszönöm
-
biker
nagyúr
Na most érzem, hogy kib.... A kukába ezt a rakás sz@rt, a 6.0-val együtt!
A surveillance egy kalap g.... Lett!
Este is megbolondult, olyan 50 üzenetet küldött, kamera szakadt/újracsatlakozott, ma reggel 67üzenet jött 15 perc alatt
5.x alatt dec közepe óta stabilan ment! -
atike
nagyúr
Nálam is ugyanez.
Küldtem visszajelzést a Synologynak, vizsgálják. Eddig természetesen problémamentes volt.
Minden más amúgy rendben van. Frissítés után volt egy pár óra amíg magasabb terheléssel ment a proci (gondolom indexelt, 3 terra anyag nem kevés), de utána az is lement, és minden normál.
Amúgy kliens oldalon a Video Station sajnos nagyon sokat lassult (főleg a borítók megjelenítése a mappán feature miatt).
Egy másik hsz-re is reagálva a DLNA szerintem azért nem működött frissítés után, mert a DSM frissítése utána a csomagokat is frissíteni kell. Nekem is 213j van, lefrissült, utána meg egyből szólt, hogy van 5 frissítendő csomag. De az hogy verzióváltás után nem frissült, és felrakni sem lehet.... Az érdekes.
-
muranyig
tag
Sziasztok, sajnos magától frissült a 213j-m 6.0-ra, és nem megy a dlna lejátszás, stb... ránéztem mi lehet a gond, és nincs is telepítve a média szerver, video station, stb,... minden ami volt kuka, magától. DE legalább fel sem tudom rá tenni őket újra... Esetleg vmi ötlet?
Köszi! -
Magnat
veterán
válasz
partytime25 #22623 üzenetére
Szia,
Remélhetőleg "mega" meg "Mb" alatt is megabyte-ot értesz... (csak mert a Mb az konkrétan nem azt jelenti, a mega meg ugye lehet bit is meg byte is
) 1ébként meg, ahogy már kérdezték is, milyen típus pontosan ? Torrent vagy más alkalmazás nem fut közben?
-
Bobbacsi
veterán
válasz
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
azt nem irtad hogy milyen NAS-od van .?
az iras - olvasas igazabol ELSOSORBAN Proci terhelo, amivel altalaban fosvenyen bannak a gyartok !
a DSM 6.0 a regi gepeknek mar inkabb teher mintsem aldas.
dualcore Atom Proci peldaul nallam DS713+ , 1 GB Ram, mar viszi oda vissza {irja-olvassa} 95-110 Megaval az MKV filmeket.
-
partytime25
tag
Sziasztok...
Már próbálkoztam régebben is NAS átvitellel kapcsban hátha tud rá valaki valami okosat...
Elvi síkon kb....100/100 Megát irnak specifikációknál oldalon... Gigabit lannon ha irok rá akkor érdekes 70-80Mega ha viszont húzok le róla tehát olvas akkor 50-55 Mega... Elvileg pont az olvasásnak kellene alapból gyorsabbank lennie szerintem nem? Windows commanderben másoltam hálozati meghajtóra. De ha sima filekezelőben tettem ott is ez az érték.
DSM 6 ot feltettem azóta 50-55Mb nasról való olvasás ,előtte (dsm 5.2)azért a 65Mb ot vitt de még az sem a hirdetett adat.
DSM 6 - SHR Kötet 2 HDD.... (Cpu használat 30-40% miközbe másol)
A mért sebességek 10Gb feletti MKV file másolása esetén.
Meg vagyok ezzel is elégedve csak nem értem akkor hol érik el a 100megát.... azért 80-90Mb ot el kéne érnie szerintem....
Ami még fontos a webes elérést bezártam közbe de az sem segített....
Vagy az is segítség ha valaki azt irná hogy xy NAS al neki elérni irás-olvasásba nagyobb értéket.
Hátha van valakinek tipp...
Előre is köszi
-
Magnat
veterán
válasz
Dr.FantastiK #22621 üzenetére
A virtualizáláson én is agyalok, építetek hamarosan n3150 alapon (a 716+-ban is ez van) egy htpc-t 8 giga rammal és azon terveztem egy Xpenologyt virtualizálni. Egyáltalán nem biztos, h a nasomat végül el is adom, de tesztelni jó lesz
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Magnat #22618 üzenetére
az a helyzet hogy mostmar eldontottem NEM adok ki 'annyi' penzt egy DX513 -as bovitoegysegre, .. regen meg eljatszottam a gondolattal
de
a mostani kornyezetben mar az a franya 1 Gb RAM, ami esetleg meg bovitheto lenne 4-re ,,, de a 2 lemez mar majdnem tele ! ezenkivul mar egy dualcore Atom gyengecske. -
MrCsiT
addikt
válasz
Patice #22582 üzenetére
Windows 10 alatt elvileg van egy Áruházbeli DS Photo app, ami kiváltja az erőforrászabáló, megfagyogató, iszonyat gyenge, de cserébe 100% CPU terhelést generáló Photo Station Uploader alkalmazást.
(gondolom, abból az Uploader-ből nincs új, csak a 6.0 miatt,hiszen ott a Win 10 support..most nem tudom megnézni..)
-
Magnat
veterán
válasz
#56573440 #22617 üzenetére
Nem zabál már olyan sokat egy I7 sem... Nekem van egy Xeon x3440-es cuccom, ami még ha jól rémlik, 45nm-es első generációs I architektúra (4 mag, 8 szál) és szerver lapban 8 giga rammal meg ssd-vel alapjáraton 55 wattot vesz vesz fel.
De abban egyet értünk, h overkillDr.Fantastik: egyébként miben érzed kevésnek a 713+-t?
-
törölt tag
válasz
Dr.FantastiK #22616 üzenetére
0/24-ben zabáltatnál i7-et meg tápos vasat olyanra amit egy syno megold 20 alatt a hp proliant micro meg 40 alatt?
olvasatomban sok hátránya nincs, csak overkill egy kicsit
-
Dr.FantastiK
őstag
Lassan de biztosan kozeledek ahhoz hogy mar kinovom a DS 713+ t !!
Elgondolkodtam mi lehtne a megfelelo 'utod' ,, de latom hogy a 1515+ es az 1815+ is, nagyon gyengus alkatreszekbol lett osszelapatolva !
elovettem en is az XPenology dolgokat es azt kell mondjam hogy nagyon jol mukodik !
>>> Mondjatok kerlek nehany ellenervet hogy nem erdemes inkabb virtualis gepet futtatni pl. Virtualbox-ba ! ??
ha egyszer van alapnak egy bitang eros Gep ,, intel i7 ,, sok Ram, stb.. . .
-
Sziasztok!
Frissült a DSM a 6-os verzióra és a bejelentkezési oldalon az óra-dátum helyett üdvözlő szöveg van.
Hogy lehet visszavarázsolni az órát? -
McSico
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
1. Az Audio Station milyen lejátszási listát kezel? Mert beállítottam, hogy a zene mappámat használja, ami eléggé el van árasztva zenékkel, és macerás minden mappára beállítani a programon belül a listákat. Igy mondjuk pl egy winamp-al hamar meg meg lenne. De milyen playlistfájlba mentsem, hogy ne legyen gond?2. Kinéztem egy Cyber Power OR600ELCDRM1U szünetmentest. A synology oldalán a kompatibilitási listán azt írják, hogy Vendor Recommended.
Tehát, ha jól értem akkor, rákötöm a nas-ra és megy minden probléma nélkül? -
noorbertt
őstag
Ha mar mentes.. Ubuntu rendszeremen levo mappakat akarok menteni a NAS-ra. Van ubuntu alatt egy gyari bacup program ami idaig rendesen mukodott (szoval nem az a baj).
Nason belul kiadom neki azt hogy "halozaton beluli biztonsagi mentes szolgaltatas" es ott adok neki egy 22-es portot (massal sem megy). Majd mivel ssh-n keresztul megy a backup ezert az ssh-t is engedelyezem 22es porton.
Szepen beirom amit kell a ubuntus programba es "az ssh program varatlanul lealt".Nincs beallitva a router-nel a port tovabbitas, nem is akarom mert csak LAN-on keresztul akarok menteni. Ha esetleg kesobb mashonnan szeretnek akkor ott a OpenVPN.
Mi lehet a gond? -
McAdam6
aktív tag
Bejegyzés a hajónaplóba:
- a "mentsük_le_a_NAS_lemez_tartalmát_Ubuntuval" módszer Linux Mint-tel is működik. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Használ valaki mail servert? Kiválthatja teljesen az ingyenes levelezőket? Ha 0/24-ben megy a Nas teljesen megbízható? Amennyiben Nas meghibásodik könnyen lehet helyreállítani?
215j -
McAdam6
aktív tag
Ha van rá lehetőség, minden eszközt érdemes bekábelezni gigabites switchbe, csak a mobil eszközök wifizzenek.
-
Gyurma_13
aktív tag
Halasztom a NAS vásárlást, mert hamarosan jön ki a négylemezes 416play és szerintem megvárom, ha tavasszal megvásárolható lesz.
Jön még a 916+ is, a 716+ négylemezes bővithető nagytestvére. -
Gausz
aktív tag
Eddig ilyen volt a hálózat:
2db noti @5GHz AC
1db tv @5GHz N
1db tv @2,4GHz N
Routeren pedig USB-s vinyó lógott, most ezt váltottam le egy NAS-ra, etherneten van, nem wifis.
Ezért nem játszik túl sok szerepet, hogy milyen hálózatok vannak még a környéken, abban nincs változás. Amúgy 5GHz-n egy szomszéd sincs. 2,4GHz-n pedig legalább 30dBm-el erősebb az enyém, mint az átfedő másik.Azokat a képeket olyan szituban tettem fel, hogy a noti van wifin és vezetékkel a routerre csatlakoztatva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest