Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
válasz
Polarstar #19 üzenetére
Amikor a teherautó szerelős videókban a poros földre öntenek mindent, fagyálló, akkusav, olajok, az sok mindent elárul. De kriptó van. Persze nem azoknak akik a rozsdás bádogépítményben csupasz kézzel kalapálnak teherautó dolgokat, hanem inkább az ebből feljebb emelkedett városi népségnek.
-
pengwin
addikt
Itt most kifejezetten áramfelhasználásról van szó.
A tranzakciódíjak hiába alacsonyabbak a kriptovilágban, ez nem javít a rendszer fenntarthatóságán.#24 dabadab
Igazából egyre több rácót látok abban a 1:100000 arányban, mert pl. ha adott VISA rendszer kiszolgálásáért felelős szerver 30*24*8640Wh-t fogyaszt egy hónapban, akkor azt szerintem el kéne osztani az ahavi tranzakciók között... és nem csak az az egy rendszer van a folyamatban. -
dabadab
titán
Az, hogy szerintem a mögötte lévő banki infrastruktúra ennél lényegesen többet fogyaszt egy tranzakcióra vetítve.
A fizetés, a kártyalengetéstől a banki push notification megérkezéséig tart nagyon maximum öt másodpercig (ha ennél lassabb, akkor az nem azért van, mert a tranzakció tovább tartott, hanem mert a bank késlekedik valamiért a notification kiküldésével). A 12 Wh-s keret arra elég, hogy eközben 8640 wattot zabáló gépezet foglalkozzon csak az én tranzakciómmal. Ez így első blikkre (meg másodikra is) inkább irreálisan soknak tűnik, akkor is, ha a bankot is beleszámolom.
A dolog másik része, hogy a VISA tranzakciók két lépcsősek, amikor látszólag végigmegy a fizetés, akkor csak egy előfoglalás történik, amit majd később véglegesítenek, de ebből az energiakeretből bőven marad arra is.Igen, a bitcoin ennyire eszement módon enerigaigényes.
-
pengwin
addikt
Az, hogy szerintem a mögötte lévő banki infrastruktúra ennél lényegesen többet fogyaszt egy tranzakcióra vetítve. Gyanítom részt vesz benne pár legacy banki rendszer is, mire lekönyvelődik... nem csak a terminál és a közvetlen adat kommunikáció fogyasztása számít.
flexxx2:
Legfeljebb érdekesség szintjén lenne érdemes összehasonlítani, mert a coinozás nyilvánvalóan több nagyságrenddel több energiát használ el. Még akkor is, ha a neki legkedvezőbb módon csinálnánk az összehasonlítást.De érzésem szerint inkább az igazság inkább a 1000-es, 10000-es szorzó környékén lesz, a százezret már nagyon hatásvadásznak érzem.
-
janeszgol
félisten
Pont forditva. Az AI mar most kezd hetkoznapiva valni, mar kelloen okos ehhez, es meg most fog igazan fejlodni.
A kripto meg egy hulyeseg. Decentralizalt, megis par szervezet uralja. Megmasithatatlan, megis kamu tranzakciokkal kicsaltak tobbszazezer btc-t.
Bakker, elgondolkodtam a hozzaszolasodon, hogy ironia-e, mert annyira mellement a valosagnak. -
Enni nincs mit, termőföldek tropák, alkalmasint a megmaradtat is elviszi a Tájfun, a vizről nem is esik most szó. Gratulálni tudok nekik. Pakisztáni ismerősök is propagálnak arról hogy az ottani "rendszer" kalap sz.r.
Erre bezzeg van eszük!
Beütött a "cucc" ! -
Cefet
aktív tag
Kripto = globális pilótajáték -> beszántani, sóval behinteni
-
dabadab
titán
Igen, a kriptó megold egy olyan problémát (hogyan lehet megbízható számításokat végezni sok, nem megbízható számítógépen) ami egyáltalán nem létezik a pénzügyi rendszereknél, cserébe meg behoz egy csomó olyat, ami meg igen - tényleg az ideális jelölt a jövő pénzügyi rendszereinek az alapjaihoz
-
Tasunkó
őstag
Figyelemreméltő zabhegyező konstrukció.
-
mepet
addikt
Az AI-bol bukta lesz. Viszont a vilag legfontosabb halozatanak, a jovo penzugyi rendszereinek alapjat jelento kripto, az ultimate asset titkositasaba besegiteni a banyaszat altal, az peldamutato cselekedet. En halas vagyok ezert Pakisztannak!
-
tibaimp
nagyúr
Az olvasom, hogy napjainkban 2000 MW Paksi Atomerőmű Zrt. teljesítménye. Az alapkiépítéskor 1760 MW volt "csak" ez igaz!
-
jerry311
nagyúr
2000 MW az több mint 1 Paks.
Az sok.
Nagyon. -
flexxx2
őstag
Ez az ország is egy katasztrófa. AI még csakcsak, de bitcoinra? A felesleges árammal nem tudnak mit kezdeni? Épp most olvastam mennyi vízerőművet akarnak építeni (a kínaiak, mert a ők maguk nem értenek hozzá), aztán majd nem lesz vizük se mert szétcseszik.
-
cs.zs.
veterán
Feltéve hogy valós az ide eljutó információ,
Fölös energia van, amivel kezdeni kellene valamit,
közben a fogyasztók elfordulnak a magas költségek miatt.
Ez ám a piacgazdaság! -
Alusky
senior tag
Biztonsági strandpapucsban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest