- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok!
Beléptem én is a Synology világába egy Intel NUC miniPC-vel. Affelől szeretnék érdeklődni, szeretnék seedelni dolgokat, hogyan tudnám már a letöltött dolgaim visszarakni a Download Managerbe? Ha a letöltés mappába bemásolom az anyagot, a torrent kliens észreveszi, hogy ott van, vagy sunyiba (a rejtett mappába) elkezdi letölteni?
-
Patice
Topikgazda
Ha van annyi helyed a 3T-s lemezen, akkor akár oda is készítheted a mentést.
1T-s lemez ki, új be, biztos fog rinyálni, hogy megsérült az első kötet, de ugye van mentésed.
Új lemezt ugyan úgy külön kötetnek megformázod és a biztonsági mentés és visszaállítás menüben visszaállítod az adataidat.
Fontos, hogy a biztonsági mentés is ezzel készüljön! Ne csak a fájlok lementésével, átmásolásával csináld!
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
XTaki
tag
válasz Patice #20496 üzenetére
kosz a valaszt!
tehat, akkor :
1) teljes adatmentes az 1Tb-s diszkrol.[ felaldoznam a masik diszkrol a torrentjeim, de ott mar amugy is van egy mentes...es egy mentes nem mentes] -> mindenkepp kell egy masik 1Tb-s diszk az uj 3Tb-s uj disk helyett
2) kiveszem a kisebbik diszket
3) beteszem az uj 3 teras diszket
4) a rendszer elvileg nem fordul fel, tehat uj volume-t hozok letre az uj diszken es minden rendben lesz?XTaki
-
Patice
Topikgazda
Jaaa..
Ezek nem volume group-ok akkor, hanem csak sima volume-ok.
A volume group az a DSM-ben mást jelent.
Akkor mehet a HDD kivétele, de amit az elején írtam az igaz lesz ebben az esetben is, nem fogja külső rackben olvasni.
Legalább 1 TB-os külső HDD-re kell biztonsági mentést csinálnod, majd az új lemezt berakva, kötetet létrehozva kell a visszaállítást választanod, hogy minden visszakerüljön az első HDD-re.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
Topikgazda
Hibák:
Nem kell újra rakni a rendszert, mert az minden vinyón rajta van.
A kivett HDD-t rackbe rakva nem fogja felismerni.
A legnagyobb hiba:
Ha a két lemezből egy kötetet csináltál és ezen hoztál létre két volume group-ot, akkor ne vedd csak úgy ki a kisebb lemezt a NAS-ból, mert az összefűzéssel kb. azt csináltad, mintha RAID0-ban lenne a rendszered.
Ha külön akarod a HDD-ket látni, akkor csak basic (alap) kötetnek kellett volna formázni őket.
Megoldás:
Sajnos az összefűzött lemezek miatt teljes adatmentést kell csinálnod külső adattárolóra, vagy PC-re, mert csak így fogod tudni rendbe tenni.
-
XTaki
tag
válasz Magnat #20485 üzenetére
ket kulon volume group van a diskeken es az kicserelendo 1Tb-n van a rendszer.
tehat ha azt kiveszem, akkor a linux-ot ujra kene telepiteni, nemde?
de ha meg lehet csinalni, akkor ez egyszerubb :
1) kulso HDD racket venni
2) kivenni az 1Tb-t a ds212j-bol
3) belerakni az uj 3 teras diszket a NAS-ba
4) ujrarakni a rendszert, hogy felimserje a mar benne levo diszket a volume grouppal
5) a kulso vinyorol visszamasolni az adatokat.hol a hiba?
XTaki
-
-
törölt tag
válasz Elemental #20488 üzenetére
A Reset visszaállította DHCP-re és kapott az Archertől IP-t, de ne hagyd így!
... vagy írj be neki fix IP-t (ez a legjobb), de most már körültekintően megadva minden adatot és aztán egy újraindítás vagy hagyd DHCP-n a NAS-t, de akkor az Archer-ben legyen neki bérelt, "kvázi fix" IP címe.
Ja! ... és az Admin jelszó és a DSM port is visszaállt alapra (5000-re).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Elemental #20479 üzenetére
Lehet, hogy rosszul írtad be neki a fix-adatokat (...bár csodálnám, mert, ha hiányzik valami nem fogadja el.)
DE! Ne telepítsd újra!
Először csinálj egy sima Restartot a nyomógombbal és próbáld újra azzal a local IP címmel, amit szerinted megadtál neki, mint fix IP-t.
-
Elemental
addikt
válasz #29810560 #20478 üzenetére
ha, jól hámoztam ki akkor a NAS-t az Archer-be dugtad és fix IP-t adtál a NAS-nak az Archer tartományában.
igenAkkor valami ilyesmit kellet kapjon: 192.168.1.x
igen(255.255.255.0). Az alapértelmezett átjárónak pedig 192.168.1.1-nek kell lennie.
nem tudom már, de lehet, h ezeket be sem írtam.Az adott fix local IP-vel sem éred el?
nemHa megcsinálom az újratelepítést az alábbi módszerrel, akkor a megosztott mappák megmaradnak?
Synology NAS ú jratelepítése:
1
Nyomja be és tartsa 4 másodpercig benyomva a RESET gombot, amíg a Synology NAS sípoló hangot nem hallat.
2
A következő 10 másodpercben ismét nyomja be és tartsa 4 másodpercig benyomva a RESET gombot, amíg a Synology NAS sípoló hangot nem hallat.
3
A típushoz tartozó Gyorstelepítési útmutató(a Synology Letö ltőkö zpontjábanérhető el) telepítési utasításait követve állítsa be a Synology NAS eszközt. -
törölt tag
válasz Elemental #20476 üzenetére
Először a lokális hálón kellene elérni/megszólítani.
... ha, jól hámoztam ki akkor a NAS-t az Archer-be dugtad és fix IP-t adtál a NAS-nak az Archer tartományában.
Akkor valami ilyesmit kellet kapjon: 192.168.1.x (255.255.255.0). Az alapértelmezett átjárónak pedig 192.168.1.1-nek kell lennie.Az adott fix local IP-vel sem éred el?
-
Elemental
addikt
Most szerintem elb.szarintottam valamit. Átraktam mindent az archer c7-re a thomeos cisco-ról. A ciscot dmzbe tettem, ott megadtam az archer ip-jét. Az archeren a forwardokat beállítottam. A cisco 192.168.0 -ás ip-ket osztott. Az archer 192.168.1-től osztja.
Gondoltam nagy okosan, hogy majd megelőzöm a bajt, és a nas-on átállítottam a hálózati beállításoknál dinamikusról statikusra beállítottam az ip-t, dns-nek pedig megadtam azt, ami az archerben a primary.
Most ott tartok, hogy semmilyen módon nem találom a nast Intézőben \\DISKSTATION nem jó, ha az ip-t adom meg nem jó. Letöltöttem a syno assist-ot. Nem találja.
Kintről sem érem el domainnel.
Van ötletetek? -
XTaki
tag
szevasztok!
tanacsot kernek HW ugyben.
jelenleg egy synology ds212j-t hajtok egy 1Tb es egy 3Tb-s hdd parossal. Siman osszefuzve hasznalom a ket diszket. A kisebbiken tarolom a csaladi fotoalbumot, amit ejszakankent masolok a nagyobbra, hol meg a torrentek csucsulnek. A gond az, hogy kezdek kifogyni a helybol.
gondoltam, hogy kicserelem az 1 teras diszket, de ahhoz ujra kellene rakni a rendszert, menteni meg nincs hova, tehat nem megy.
A masik lehetoseg, amiert ide irtam az az, hogy az USB 2.0 portba beledugok egy kulso vinyot. vagy oda megy a mentes es csak 1-2 teras cuccot vennek, avagy atrakom oda a torrenteket es vennek 3-4 Tb-t.
Mifele kulso vinyos megoldasokat tudnatok ajanlani a szitura?Avagy felejtsem el az egeszet, vegyek meregdragan meg 2 3T-s diszket, egy kulso hazat, masoljam at a cuccokat, majd egy 4 bolcsos NAS-t? ez utobbi mocskosul sokba kerulne...
XTaki
-
caris1
tag
válasz Mezga Aladár #20473 üzenetére
Köszi, az elején megijedtem a vietnami(?) szövegtől, de szerencsére a leírásban már angolul van.
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz caris1 #20472 üzenetére
Így nem. Így próbáld.
Csak saját felelősségedre.
-
caris1
tag
Nem tudja valaki, hogy a feltelepített DSM az csak a HDD-ken van rajta, vagy magára a NAS-ra is települ belőle valami? A kérdés az, hogy ha a HDD-ket kicserélem teljesen újakra, akkor tudok-e régebbi DSM verziót telepíteni, mint ami a régieken volt?
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
törölt tag
válasz muranyig #20457 üzenetére
... egy ötlet.
Esetleg próbáld meg a Plex-et feltenni az LG-re, hátha azzal megy a 4K.
-
törölt tag
válasz Patice #20469 üzenetére
Eddig nem nagyon érdekelt a 4K/UHD. Lévén nincs 4K-s megjelenítőm. Akkor meg minek foglalkozzak a dologgal?
... de, muranyig fórumtárs problémája beindította bennem a "gépezetet".
Szóval, leszedtem egy 4K-s Netflix filmet az Internetről és közben eszembe jutott, hogy van egy QHD-s LG G4 mobilom, ami már majdnem UHD.
Nos, azon elindítottam a DS Videó-ból a lejátszást és szépen megy a 4K-s film lejátszása a mobilon WiFi-n keresztül, mind KMPlayer, mind VLC Player app-all. (Igaz, néha meg-megakad, de csak megáll a kép/hang és rögtön megy is tovább. Gondolom a WiFi miatt, pedig odatettem a router mellé a mobilt, de néha megy még 40 Mbit/s felett is. Látom a NAS hálózati forgalmán.)Így ez is azt igazolja, hogy az LG TV SmartShare Player-e a ludas, ami miatt nem nézhető a 4K tartalom.
A Synology NAS-al és a Synology szoftverekkel minden rendben. Pedig 4K-nál már ömlik az adat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz muranyig #20457 üzenetére
Akkor sajnos az a fájltípus (kodek/felbontás) az LG lejátszójában - jelenleg DLNA kapcsolaton - nem támogatott. (Hiába UHD/4K a TV és lokálisan USB-ről működik a lejátszás.)
"Na most akkor hogyan tovább vajon...??? "
Levél az LG-nek és/vagy várakozás a következő firmware-re.
[ Szerkesztve ]
-
dallosszabi
újonc
Synology DS216Play sebesség problémában tud valaki segíteni?
Eddig egy Zyxel NSA325-öm volt ami stabil 45/55MB/s sebességgel ment a hálózaton. Most ezt szerettem volna feltornázni egy új nassal és a Synology Ds216play-re esett a választásom, ami a reklám szerint 90/110MB/s-t tud. Tettem bele 2db WD Red 3tb-s winyót, hogy ne legyen gond azokkal, összeállítottam a rendszert, a hiba kereséi útmutatót is elolvastam a synology oldalán, nehogy vmi kimaradjon.
A routert is lecseréltem a TP-link wdr4300-at egy Asus ac55u-ra mind a kettő gigabites és a nas is látja hogy gigabites, kábeleket lecseréltem.
Mindezek ellenére az írás nagy nehezen éri el a 30MB/s-t!!! Ha egy!!! aza egy letöltés megy, akkor max 17MB/s lesz belőle! Az olvasási sebesség az 100 és 90 közt mozog mindig, a nas cpu az max 62% memória 30% körül... Erre a problémára valakinek ötlet? Írtam a synology-nak is csak ott mire válasz jön addigra elmúlik ez az év is...Ma visszavittem az eladónak, hátha lesz belőle vmi.... Remélem megoldódik és tutod egy qnap-ot venni, mert ez nagyon gáz, hogy nem éri el a hirdetett átviteli sebességet!!!
-
Patice
Topikgazda
válasz DuDieHUN #20462 üzenetére
Próbáld meg a Synology honlapjáról letölteni a DSM-ednek megfelelő verziójút és az assistantal újra rakni, hátha tudsz még életet lehelni belé.
Ha ez sem segìt, akkor már csak PC-be rakva tudsz valamit kezdeni a vinyókkal. Ha már ott sem működnek, akkor elvesztek az adataid.
-
Tuomas
addikt
Sziasztok!
A mai napon beléptem a táborba, egy 215j-vel
Első benyomás (magáról a rendszerről): hűűűhaElég összetett, még annak ellenére is, hogy nagyon kezelhető. Van esetleg pár tipp arra, mit érdemes rögtön a legelején beállítani? Az ajánlott szoftvercsomagokat letöltöttem rá, beállítottam mikor kapcsoljon ki és be (este nem szeretném, hogy menjen)
Windows-ra szeretném hozzáadni hálózati meghajtóként, de nem sikerült. Kell hozzá erre a célra egy külön felhasználót adni?
Mik az ajánlott alkalmazások rá, az alap photo, video, stb-n kívül?[ Szerkesztve ]
We were here
-
dallosszabi
újonc
A synology saját formátumát választottam és még mindig ilyen lassú a nas.
A letöltés korlátozva van 3mb/s-re.
Akkor is csak 17-18mb/s az adatátvitel a teljesen új 3tb-s wd red-ekre.
Ha nem megy semmi a dowload manager-ben, akkor összejön a 30-37mb/s írás, de olvasásra mindig tudja a 100 körüli értéket... -
DuDieHUN
aktív tag
koszi a gyors segitseget sracok, user error volt, kicsit meg lett mozgatva a nas es pont lecsusztak a hdd-k a csatlakozorol
-
DuDieHUN
aktív tag
segítséget szeretnék kérni, adott egy Synology DS410, benne 2x1,5 TB HDD RAIDbe kötve, egy kikapcs bekapcs után, a status led elkezdett narancssárgán villogni, majd kis idő múlva a zöld és a narancs felváltva villog, mi lehet a probléma?
-
Larry303
addikt
sziasztok,
tudna nekem valaki segíteni, hogy egy ds115 öt rá lehet e venni, hogy online streameket (többnyire élő sport -acestream, sopcast stb) tudok e hálózaton tovább streamelni, egy ipad vagy egy smart tv felé?https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Patice
Topikgazda
Synology NAS + Google Chromecast Audio első tapasztalataim.
-
Mykl
tag
minden Synology mellett kéne lenni regisztrációs kártyának? Az enyémben nem volt, csak símán regisztráltam a synology.hu-n ! így él a plusz 12hónap gari?
[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
muranyig
tag
Sziasztok. Van egy Lg 43uf680v uhd tv-m, és nasról (Synology ds213j) a beépített médialejátszója nem játsza le az uhd tartalmakat sem wifin, sem lanon. (Valami olyasmit ír ki, hogy ismeretlen fájlformátum, DE akkor miért játsza le ugyanazt a fájlt pendriveról hibátlanul?) Fhd-t lejátszik. Pendriveról lejátsza...
Tudtok segíteni, hogy mi lehet a megoldás?
Köszi előre is! -
'FCs
csendes tag
az xpenology topikban nem kaptam választ, hátha itt valakinek van tippje. a kérdésem az lenne, hogy létezik valamilyen trükk arra, hogy a mediaserver és a video station beindexeljen mountolt könytárakat? próbáltam mount binddal, symlinkkel, működtek, ott volt a csatolt hálózati mappa, ahol kellett a file stationban, de az indexelés opcióknál már eltűnt, és nem is látta a fájlokat. annyit találtam erről, hogy 4.3-ig nem volt semmi gond, de a dsm5-től már nem működött.
-
Magnat
veterán
válasz caris1 #20439 üzenetére
Még az is lehet, esetleg torrent upload v bármi más ... én azonos körülményeket feltételeztem a közös tényezőkre amikor otthon nézi tv-n meg amikor távolról laptopon ... akkor vagy a net lesz a szűk vagy a távoli helyen a wifi ... ha minden más ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
Jah, sorry, elnéztem ... hát akkor is határeset, ahogy mondtam, hozzájönnek a keretek, ellenőrzőösszegek, javítás ... lehet, h terhelt a wifi frekije ahol a laptoppal néznéd és a csomagok egy részét újraküldi ... ha a notin mérsz egy speedtesztet, mennyit tud a 100-ból down-ra wifin keresztül?
-
Magnat
veterán
Hi,
ha lanon le tudja játszani, akkor nem lehet az ő hibája ... sztem a 10mb-es up lesz a szűk, plusz még simán lehet az is, h nem egyenletes még az a 10mb sem, ugrálhat a ping vagy a sávszélesség. A 1080p egyébként tapasztalatom szerint soxor még nemhogy a g-s, de az n-es wifinek is sok bizonyos körülmények között (2.4 ghz, 1 csatorna) ... pedig ezek mind többet tudnak 10mb-nél.
Egy gyors számolás:
legyen egy 1.5 órás 1080p mkv filmed ami 12GB ...
1.5 óra = 90 perc= 5400s
12GB=12288mB=98304mb98304/5400=
18.2mb/s
az átlagos adatsűrűség, ami át kell férjen a teljes hálózaton. Ez persze nyers becslés, mivel a tömörítés nem egyenletes (viszont van bufferelés) és nem utolsó sorban ez csak a payload, amihez még hozzájön egy csomó kolonc a hálózat jellegétől függően: tcp keret, ethernet keret, wifi keretek amik mind plusz biteket jelentenek az átvitelben ... szóval egyáltalán nem csoda, ha 10mb-en nézhetetlen a 1080p.
(Szerk: közben átvariáltam kicsit a számolást, felesleges megánál lejjebb váltogatni, ha úgyis abban van megadva a sávszél)
[ Szerkesztve ]
-
aneda
senior tag
Üdv Urak!
Van egy 115J-m digi 100/50-es neten, AC-s TP-Link routeren.
A wifis Samsung TV lejátsza a 1080p-s filmeket nagyjából akadás nélkül, azonban ha laptopról akarom nézni interneten keresztül (100/10-es UPC neten) akadozva játsza le a filmet.
Vajon kevés a 115J, vagy valami beállítási gond lehet?
Folyamat, ill. terhelési adatok:Az oroszok már a spájzban vannak!
-
tobias40
veterán
válasz caris1 #20433 üzenetére
Szerintem már ez is sok hogy ennyi feladatnál megeszi a procit!
Majd csinálok olyankor is de ha már alapból 50-90%-on megy a proci akkor igen valószínű hogy ha elindítom a 3d iso-t akkor elfogy a cufla!Jó lenne megmérni vhogy hogy a mederer meg a NAS között milyen a sebesség,ezért is lenne jó ha a FS-be vhogy feltudnám venni a lejátszót,igaz annak csak külső usb-s vinyója van...
-
tobias40
veterán
válasz caris1 #20427 üzenetére
Nem néztem 3d iso-t csak a "normál" használatot mutattam be és ha még erre indítok egy iso lejátszást akkor annyi!
Érdekes mert 1080p sosem akad de tudom az átlagban csak 15-20Mb és nam 60.bosa:a DS-t használom 40-60 torrent megy.
Az az egy kamera fogná ennyire a vinyót?(320x240-ben rögzít,vezetéken)[ Szerkesztve ]
-
bosa
tag
válasz tobias40 #20425 üzenetére
Milyen torrent klienst használsz? Nekem tm fut most 400 torrenttel meg rtorrent az rss funkció miatt és simán megy dlnan 3d film igaz bdrip nem ISO de mellette megy másik tvre is bdrip kodin játszva. Nem is komoly router mert a trékomos Cisco.
Szerintem nálad a hdd-t terheli le annyira a torrent és a kamera hogy nem marad elég kapacitás... Ja a proci terhelés nálam is az egekben de nagyon nem érdekel azért van hogy dolgozzon
[ Szerkesztve ]
-
caris1
tag
válasz tobias40 #20425 üzenetére
Ez akkor van fényképezve, amikor éppen akadozik a lejátszás? Mert ha jól látom éppen backupol egy külső USB-s eszközre és ez 60% processzoridőt megeszik.
jamez: Igazad van, ez tényleg nem arra való. Azt írják, hogy új torrentet létrehozni tényleg nem tud. Illetve egész pontosan, ha felrakod a transmission csomagot, akkor parancssorból megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
jamez
senior tag
-
jamez
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom megcsinálni, hogy egy új torrentet töltsek föl? Jelenleg csak az utorrenttel tudom megcsinálni. Új torrent létrehozása.
De a laptopom nem alkalmas 2 napi seedelésre.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
-
tobias40
veterán
válasz caris1 #20415 üzenetére
Amit néztél az is 3d iso volt?
Nekem sem mindíg akad de elég bosszantó ha elkezdi és utána akadozik...
Ami én néztem annak volt amikor 60 Mbps is volt (Avatar,Mad Max stb..)Nfs-en használok mindent ami a NASról jön.
A procit nem tudom mi eszi,ha kikapcsolok mindent akkor is akadozott.
Melyik gépre másolom az iso-t?(pc-re?) -
Pgabor79
aktív tag
NAS + torrent funkciókra(max. 100 torrent) Alkalmas a DS 215j? vagy inkább DS 214?
-
kavarc
aktív tag
válasz MrCsiT #20414 üzenetére
Szia!
Természetesen nagy file-okkal próbálkozom (3-10GB).
Az SMB 3.0 engedélyezve van, automatikus titkosítással.Viszont... egy újraindítás segített a hálózati átvitelen mind fel és le irányban 80MB/s értéket mértem.
Ennek ellenére az USB3-as másolás még mindig csak átlag ~35MB/s, függetlenül attól, hogy ext4-es vagy ntfs a külső filerendszer. Ezen sajnos a reboot sem segített. Ha nem napokig másoltam volna a cuccot ami fentvan, akkor most resetelném az eszközt. Eddig sajnos nme jöttem rá mi lehet a kínja.
Ti tapasztaltatok ilyet lassú átvitelt usb3-as külső vinyóról?
Most már tuti nem a bent lévő disk-kel van baj... remélem ez is csak valami ideiglenes/szoftveres probléma. -
Statikus
senior tag
Samba mire jó, mivel jobb, mint egy sima windowsos megosztás?
Syno kizárólag windows-os eszközökkel kapcsolódik. -
caris1
tag
válasz tobias40 #20413 üzenetére
Nem tudom, hogy SS mennyi processzort kér, soha nem próbáltam. Azt sem tudom, hogy mekkora sávszélesség igénye van egy 3d iso-nak, de gondolom mennie kellene.
Milyen megosztáson keresztül próbáltad, SMB? Mi viszi el a processzoridőt, megnézted? Ha kikapcsolod az SS-t és a torrenteket, akkor is akadozik a lejátszás? Ha átmásolod a gépre az ISO fájlt, akkor mekkora sebességet ír ki?
(Kíváncsiságból kipróbáltam a legnagyobb bitrátájú filmmel amit itthon találtam (34.7 Mbps) és a 214se (800 MHz) simán kiszolgálja 20% körül terheli a procit SMB megosztáson keresztül, úgy hogy közben a lányom filmet is nézett róla a tévén - Raspberry Pi 2-vel NFS megosztáson.)
[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz kavarc #20407 üzenetére
Egy fontos kérdés kimaradt: MEKKORA méretű fájllal teszteled? 0,5- 2 GB-s legyen kb., de semmiképp sem 20-30MB...
Tehát? Egy nagyobb videó másolása mennyi idő?
A vezérlőpult/ fájlszolgáltatások -nál a "Windows fájlszolgáltatás engedélyezése" be van pipálva, és a Spec. fülön az SMB 3.0 engedélyezve van?"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
tobias40
veterán
válasz caris1 #20410 üzenetére
Uanazt a 3d iso filmet (avatar több változatot megnéztem)pc-ről lejátszva a hálózaton akadás mentesen vitte ezért gondolom hogy a NAS a gyenge láncszem...
Cat5e kábel van tp link 1043 router vargalex firm-el.És a proci állandóan 99%-on pörög pedig csak SS megy egy kamerával meg kb 60 torrent aktív és mégis ez van...
[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz kavarc #20407 üzenetére
indexelést ne a könyvtárakon keress, hanem a Vezérlőpult-ot ha megnyitod, ott lesz olyan, hogy megosztott mappa, és a kiválasztott mappán dupla kattal előhozva a tulajdonságokat, a jobb szélén lesz az indexelés.
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Core2duo6600
veterán
válasz partytime25 #20405 üzenetére
Én konfigot nem mentettem le, inkább beállítottam azt a pár dolgot újra.
Mivel azt sem tudtam, hogy lehet ilyetGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
kavarc
aktív tag
válasz MrCsiT #20388 üzenetére
Szia!
Próbáltam már a másolást dedikált userrel windowsból; bár nem csatoltam fel hálózati meghajtónak. Megpróbálom így is... bár kicsi a valószínűsége, hogy más eredményt kapok.
Ezt az indexelést már többször említettétek. Pontosan hogyan tudnám ezt ellenőrizni? A prociterhelés 10 és 40 % között van. A legnagyobb fogyasztónak a syno-cloud-sync processzt látom, ami már csak azért is érdekes, mert minden le van már szinkronizálva.
A hálózatot gigabitesnek látja, ahogy kell.
Néhány folder létrehozásakor emlékszem, hogy beállítottam az indexelést, de most nem találom a folder tulajdonságainál. Fogalmam sincs hol keressem az indexelést és annak státuszát az egyes könyvtárakon.
Ezen kívül azt sem tudom, hogy a futó szolgáltatásokat hol keressem, eddig csak a processzeket találtam meg. -
kavarc
aktív tag
válasz #42431471 #20380 üzenetére
Szia!
Köszi a portok információit. Hasznos. Igaz pár default port már át lett konfigurálva.
Felmásoltam már egy csomó adatot, viszont e fényképeket nem a photo mappába tettem.
Fogalmam sincs, hogy indexel-e. Azt hol lehet megnézni?
A két vinyó közól az egyik tök új a másik szinte új, nem volt vele probléma a korábbi eszközben. A diszkeket ezért kizárnám.
RAID nincs, alap kötetek vannak. Minden diszknek saját kötete van.
Mondjuk gyanús, hogy mind az oda mind az elmásolás lassú.
Még a 115j-re is 103/61 MB/s-os olvasás / írási sebességet írnak. Nálam ilyen a kanyarban sincs... -
partytime25
tag
válasz Core2duo6600 #20400 üzenetére
Köszönöm szépen ... csak olvasgattam a syno oldalát ott minden marhaságot ir (ezt meg azt mentsed le ha esetleg hibaüzi jön stb ..) ... de én is igy gondoltam nem kell itt 67 másolatot készíteni...
Ha lementem a konfigot akkor a fiokok fiokokhoz webes beállítások,jelszavak , portbeállítások.minden megmarad elvileg ugyi?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
nistv4n
tag
Sziasztok,
3 Syno NAS-on gondolkodok jelenleg:
DS216Play, DS214, DS215j.A többi, hasonló árkategóriás készülék ilyen-olyan oknál fogva kiesett. Az árkülönbség a három között nem számít.
Összehasonlítva őket a legfeltűnőbb, hogy hardveresen a Play a legerősebb. Kérdésem, hogy van-e jelentősége a +MHz-nek és +512MB ramnak?
Használat során otthoni felhasználás, néhány torrent, és webszerver+DB lenne az elsődleges. Webszerver+DB csak szűk felhasználási kör számára, release előtti tesztelésre, otthoni projektekhez.
A Play sajnos nem tud Time backup-ot. Van bármi mód enélkül arra, hogy automatikus backup készüljön bizonyos mappákról egy külső meghajtóra?
Ha jól értem, a az utolsó két szám a típusjelzésben a piacra kerülés évére utal? Ezek szerint a 214 az 2014-es darab?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest