Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Amúgy valamennyire igazad van. Többeket tényleg nem érdekel. De akkor minek versenyeznek egymással a gyártók? Én három évet adok, én négyet, én ötöt stb.
Oké itt akadnak az átlagtól eltérő arcok, akik valóban rá vannak függve (én csak azért, mert kifizetem a kasszánál, illetve mindenki kifizeti, tehát ha használtan veszek egy Samsungot, azt az eredeti tulaj megfizette a kasszánál).És néha youtube tesztek alatt is olvasom, hogy ez nem jó gyártó, mert csak két évet/három évet ad (egy alsós vasra, aminek aztán tényleg mindegy).
-
PA80
tag
válasz
Farkassacred #28 üzenetére
Szintén 6 éves múlt az S10+-om és semmi probléma vele, csak az üzemidő már nem túl acélos, de ennyi idősen nem is csoda.
-
nevemfel
senior tag
válasz
Parallaxis #38 üzenetére
akkor nem lesz iMessage kompatibilis
Jaja, nem leszel iMessage és Facetime kompatibilis. Régebben a töltőcsatlakozó is probléma lehetett, ha az ismerősi körben mindenkinek lightning kábele volt, de ez mostanra már megváltozott.
-
janeszgol
félisten
válasz
Parallaxis #38 üzenetére
Az a baj, hogy csak az egyik oldalt nézik sokan. A másikat nem, hogy az Apple sokat dolgozott azon, hogy ott legyen ahol. Ezt minden gyártó szeretné, féleértés ne essék, hogy elkezdjük sorolni a jószolgálati gyártókat, csak nekik nem sikerült.
-
Ricardo
titán
válasz
Parallaxis #38 üzenetére
Ha nem iphone-t használsz simán leöregeznek.
-
Parallaxis
addikt
Tényleg? Hiszen pl. USA területen aki nem iphone az "szegénynek" lett elkönyvelve.
Ez nettó hülyeség, főként, hogy az USA szolgáltatóktól nagyjából ingyen, vagy nagyon olcsón, akár zsebpénzből megkapja a gyerek a legújabb iPhone-t a családi csomag mellé.
Inkább pont ezért ez ott az elterjedt kommunikációs eszköz és ha mást veszel, akkor nem lesz iMessage kompatibilis és így kilógsz a haveri körből.
-
Szegény Moto, pedig nagyon sokan tolják a márka szekerét...
Az apróbbak meg még apróbbak lettek.
-
Farkassacred
őstag
Nem kattintok rá esetleg?
sms-ben is ismerősön kívül se keressen senki. Max gépen megnézem az email-t ha nem vagyok biztos valamiben. Aki tudja hogy kell ezeket a szitukat kezelni, azoknál nem probléma egy régebbi telefon se. Időseknek pl. csakis újat.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Farkassacred #34 üzenetére
A kettő kapcsolódik. Kapsz egy MMSt megnyitod és elég. Nem kattintottál semmi linkre, nem jelentkeztél be...
-
Farkassacred
őstag
válasz
Dare2Live #33 üzenetére
A csalások 99%-a még mindig átverésen alapszik nem pedig abból, hogy életre kel a telefonom.
Jó, nyílván 10-20 milliókat nem ezen fogok bankolni. Arra már rég vettem volna egy aktuális modellt. Kis összegek mellett viszont nem félek egyáltalán a mostanival.
Banki megkereséssel meg minden telefont le kell csapni, hogy bemegyek, pont. -
Dare2Live
félisten
válasz
Farkassacred #31 üzenetére
Nem az appot hackolják hanem a telefont.
Analógiának mint nem frissített géppel bankolni. Pedig a bank frissítette az alkalmazást csak a windowsba jöttek be. És félévente van 1-2 9.5+os CVE... -
pusszycat
nagyúr
válasz
Farkassacred #28 üzenetére
Én nem bankolnék lejárt bizt. frissítésel. A másik cselem meg az, hogy három különböző banknál vagyok ügyfél, ha esetleg egy kifingna .
-
Farkassacred
őstag
Hatodik éven vagyok túl egy Samu Note 9-el (7 éve jelent meg) és köszöni szépen jól megvan. Bankolás/parkolás/térkép majdnem napi szinten, korrekt üzemidővel még mindig.
-
Ricardo
titán
válasz
hegedus001 #24 üzenetére
Az akkucserével az a baj, hogy egy 4-5 éves telefon esetében mindig lutri.
Ha erdetit rakat bele az ember, akkor sem biztos a siker. Jellemzően az ilyen korú telefonokhoz, már nem nagyon gyártanak akkut, így ki tudja a belepak
olt darab mikori gyártás, és mennyit állt valahol egy raktár mélyén.
Ha utángyártottat tkereül bele, akkor meg annak minősége a kérdés. -
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol #21 üzenetére
A 13 mini esetén (plusz az előtte és utána lévő 1-2 generáció) is csak azért necc, mert a 4GB RAM az kezd édeskevés lenni. Pedig anno, megjelenéskor sose akart elfogyni. (Pedig nem használom másképpen, sőt már nem is játszok telefonon...) Minden másra a mai napig lehet őket (ráadásul megelégedéssel) használni akár a 11-es generációt is, pedig az már aztán tényleg őskövület kezd lenni. (a 12-ő től meg igazából még külsőre is ugyan az mint a legutóbbi iphone)
-
hegedus001
aktív tag
Az a baj, hogy akksit lehet cserélni, de akkor is sokkal megterhelőbbek a 4 éves vasnak a mindennapi dolgok. Jobban is hajtja magát, így az anno (wifin) kijövő 10 órás SoT mára 3-4 max 5 órára csökkent. (Már cserélt akksi, 93%-os jelenleg, anno 75%-osan cseréltettem 3 év után, mondanom sem kell, 1,5-2 órát bírt)
Ha ez nem lenne, és bírná jobban. Akkor mondjuk eszembe se jutna a csere. (bár az usb c akkor is sokat dobna kényelmi szempontból.)
-
Apollyon
Korrektor
Benne vagyok a telefonok iránt kevésbé érdeklődők halmazában, többek között ezért is van gúgel pixelem. A sok év támogatás miatt jó hosszú ideig le van tudva a telefonvásárlás.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #16 üzenetére
Ez tenyleg igy van. Oke az iPhone mas kategoria, mert az Apple SoC-k prociban mindig nagyon erosek voltak. Az i11 majdnem olyan eros, mint az S23 cpu-ban.
Viszont ma egy S21, sot egy S20 is siman hasznalhato. Oke utobbinak gondolom elonye az, hogy Android 13-on ragadt, de lehet elbirna a 15-ot is meg.
-
Ricardo
titán
válasz
hegedus001 #16 üzenetére
" Viszont az AI nagyon nem, (főleg hogy az 5 éves iPad pro és MBA M1 is megkapta, szóval csak emiatt nem kell eldobjam a készüléket.)"
Az Ai fejlesztés jelenleg nem igazán megy az Apple-nek, így még azoknál sem zavar sok vizet akiket érdekel, az új emojikat meg a régebbi típusok is megkapják.
Komolyra fordítva a minik esetében, az akku lehet az, ami cserére sarkallja előbb utóbb az embert.
-
cs.zs.
veterán
Van innováció, csak marha lassan.
Egyre nagyobb fényerejű 120- vagy akár 144Hz-es kijelzők lesznek általánosak,
Nagyobb kapacitású akkuk jönnek, amelyek gyorsabban tölthetők ha kell,
Gyorsulnak a memóriák/tárhelyek, gyorsul az adatátvitel,szóval ha lassan is, de fejlődés van.
-
clon
senior tag
válasz
Parallaxis #15 üzenetére
"...Dehogynem, itthon még mindig az (sőt egyre jobban, tekintve az elszálló árakat), külföldön meg eddig sem volt az..."
Tényleg? Hiszen pl. USA területen aki nem iphone az "szegénynek" lett elkönyvelve. A felsőoktatást gyakorlatilag leuralta az apple így külföldön is meg hazánkban is bizony az iphone státusszimbólum is volt, van és marad is - persze sokat próbál ez ellen tenni az apple az évről évre egyre kevesebbet fejlesztéssel és gyakorlatilag 0 saját újdonsággal (többek között ez is hozzájárult a sorok elmaradásához meg a szolgáltatókhoz való beemelés x hónap múlva amivel olcsóbban részletre lehet elhozni a drágaszágot). -
hegedus001
aktív tag
+1 Vannak nagyon jó megoldások, de már tényleg trend lett, hogy egy 5-6 éves telefonnal is simán el lehet lenni.
A feleségem i11-ről az Istennek sem akar váltani. Én a 13 miniről már szeretnék, de az USB C és a minden évben fejlődő dolgok azért érdekelnének. Viszont az AI nagyon nem, (főleg hogy az 5 éves iPad pro és MBA M1 is megkapta, szóval csak emiatt nem kell eldobjam a készüléket.)
-
Parallaxis
addikt
Rájöttek az emberek hogy cringe sorban állni egy vacak telefonért
Nem volt az, sőt, ha valaki elég idióta volt, hogy napokkal előbb lesátorozott, akkor még a hírekbe is bekerülhetett (10 perc hírnév)
De mint írtam, azért szűnt meg, mert megszüntették. Előrendelés esetén ugyanis hamarabb kézbe kapod, mintha sorba állnál érte, így az egész értelmét vesztette.végre nem egy kib....tt státusszimbólum itthon egy telefon
Dehogynem, itthon még mindig az (sőt egyre jobban, tekintve az elszálló árakat), külföldön meg eddig sem volt az.
-
tDr1v3r
veterán
Rájöttek az emberek hogy cringe sorban állni egy vacak telefonért, illetve i13 óta értelme sem feltétlen van váltani (S21+ széria óta Samsungra is igaz). Én ennek örülök... végre nem egy kib....tt státusszimbólum itthon egy telefon hanem rohadt használati tárgy, aminek kell is lennie. Ez nagyon pozitív hozadéka annak hogy belassult az egész telefonipar és tényleg semmi innováció nincs az AI-n kívül amit egy sima ChatGPT vagy Gemini tud (vagy más AI-t használó alkalmazás) bármilyen telefonon.
-
A jelenlegi megélhetési költségek plusz elszálló lakhatás miatt nem lesz hírtelen fontos egy vérdrága mobil.
Csomó ismerősöm nem is tudom mióta nem vett mobilt. Csak szép új tokot és új fóliát. Egyszerűen túl drága a többség. -
Parallaxis
addikt
Mellesleg az utóbbi időkben már az apple előtt sem kígyóznak km-es sorok megjelenéskor mint régen...
De ez csak annak tudható be, hogy az Apple tudatosan leépítette ezt a szokást azzal, hogy online is elérhető azonnal a készülék, így értelmetlen sorban állni érte, hisz a megjelenés napján már kézbe kaphatja, aki előrendelte.
-
clon
senior tag
Az appe 1 cég és nincsen "konkurenciája" ios rendszerrel míg a droid telefonok több márka több almárka is konkurenciája egymásnak.
HA majd az apple is hagyja másnak használni az ios rendszert akkor Ő sem fog eladni 2 nap alatt 5 millió telefont.
Mellesleg az utóbbi időkben már az apple előtt sem kígyóznak km-es sorok megjelenéskor mint régen... -
doooo
veterán
Azt gondoltad, hogy Európában áprilisig (!) eladtak 5,3 millió S25-szériás mobilt, úgy, hogy 2 hónapja voltak csak piacon?
Azért az durva. Amúgy meg szépen levezették az árkategóriákat is, és a csúcskategória, a felsőkategória növekedtek, magyarán épp, hogy sikeresebb az új széria. Mindenhol az. Onnan is lehet tudni, hogy az alsókategóriás eladások csökkentek, összességében mégis stagnált vagy minimálisan növekedett az eladott darabszám (a Samsung esetén). És persze ennek semmi köze a frissítésekhez, vagy ha van, akkor az ellenkezője annak, amit te mondtál, mert láthatóan veszik az eleve friss rendszeres modelleket.
-
pusszycat
nagyúr
Én is inkább rollert vettem új telefon helyet, valahogy kifogytak az újdonságok, mindenki csak reszelget. A lecserélt telefonom is jó volt mindenre csak kifogytak a frissítések.
-
tms+
aktív tag
#1 az 5,4 és 5,3 millió az a Xiaomira vonatkozik
(válasznak szántam volna)
-
janeszgol
félisten
"de nem hozott a Galaxy S25 széria áttörést. 5,4-ről 5,3 millióra csökkent"
Váháháháhá. Ezért kár volt trükközni a frissítésekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elden Ring
- Formula-1 humoros
- Battlefield 2042
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- S21(128/8) dobozával tokkal
- 1,5 hónapos Honor 200, 12/512gb, Fekete, közel 2 év garanciával, eladó!
- Google Pixel 9 Pro 128gb, 1év garancia, független, makulátlan, sok kiegészítővel.
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest