Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• gyuri86

tag

Sziasztok.

Adott egy DS1512+ NAS. Vásároltam hozzá 2 db 4TB WS Red vinyót (ellenőriztem és kompatibilis a nas-sal)
    Kicseréltem egy lemezt, javítás lefutott, minden rendben. 2 napra beraktam a második 4TB-s lemezt, javítás indít, ma reggel látom, hogy lemez tönkrement, cseréljem ki. Naplóban I/O olvasási hibák illetve hibás szektor észlelve üzenetek. Az érdekesség az, hogy a vásárláskor 4 egyforma lemezt vettem, ebből kettőt egy ismerősnek aki szintén bővíteni szeretett volna. 1 lemez nála is hibátlanul ment, majd a másodiknál ugyan így, I/O és hibás szektor hibákkal a lemez tönkrement üzenetet kapta. Az a NAS egy DS1010-es.
    Lehet valamit tenni? vagy tényleg csere. Akkor a tönkrement lemezt megnéztem HDD sentinellel, nem ismerte fel. aztán egy Hirens cd-ről is próbáltam különböző HDD ellenőrző progikkal megnézni de azok sem ismerték fel. Mind a négy újonnan vásárolta, 0 órás HDD volt. Miért mindig a második lemez megy tönkre bővítéskor? és miért ugyan azokkal a hibákkal?! Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák