Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vidadavid
csendes tag
Szevasztok! Segítsetek nekem választani érvekkel kérlek.
venni akarok legion 5-t de nem tudom melyik configot, ezeket néztem:
Legion 5___________________________________________________________________________________ 17.3" - 1920x1080 IPS 300nits Anti-glare, 144Hz, 72% NTSC, Free-Sync, Dolby Vision, DC dimmer
AMD Ryzen 5 5600H
NVIDIA GeForce RTX 3060
16 GB RAM
512 GB PCI EXPRESS - SSD
439.000FTLegion 5___________________________________________________________________________________
15.6" - 1920x1080 IPS 300nits Anti-glare, 165Hz, 100% sRGB, Dolby Vision, Free-Sync, G-Sync, DC dimmer
AMD Ryzen 5 5600H
NVIDIA GeForce RTX 3060
16 GB RAM
512 GB PCI EXPRESS - SSD
439.000FTLegion 5 pro White_________________________________________________________________________
16" - 2560x1600 500nits,165Hz,100% sRGB,Dolby Vision,HDR 400,Free-Sync,G-Sync,DC dimmer
AMD Ryzen 5 5600H
NVIDIA GeForce RTX 3050
32 GB RAM
512 GB PCI EXPRESS - SSD
435.000FT
___________________________________________________________________________________________
ha van jobb config 450.000-ig akkor hallgatom.
hosszú távra tervezek, nem vagyok nagy gamer de szoktam játszani. a 17.3"-tól félek, nem tudom mennyire nagy.(vásárlás előtt mindenképp megnézem élőben) nem ragaszkodom a nagy kijelzőhöz, most egy 15.6"-os van, elvagyok vele, lehetne nagyob kicsit de elvagyok vele.
nem ismerem az anyagminőségeket, olvasgattam de írnak mindenfélét
a fullHD 144hz és 165hz közti különbséget se tudom mennyit jelenthet. a qhd nyilván bitang, de ebben az árban csak 3050-es kártyával fér bele. a pro hűtése nem tudom mennyivel lehet jobb, illetve az aluház előny avagy hátrány? A ryzen 5 5600h procirol jókat olvastam, tapasztalatom nincs ryzennel még. A tárhely nem annyira fontos. Alapvetően átlagfelhasználó vagyok, kis game, kis 3d megjelenítéssel a mindennapokban. Köszi ha szánsz rám pár percet és elolvasod, adsz tanácsokat!! Pacsi mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Tervezek behuzni egy Legion 5-ot R5 5600H-val es RTX3060-nal.
Hosszu tavra szeretnek gepet, legutobb tobb mint 10 eve vettem lapost, mar akkor 16Gb RAM-mal. Szerintetek mennyire van ertelme manapsag 32Gb RAM-ot kerni a gepbe, ugy hogy mondjuk minimum 5 ev mulva is szeretnem hasznalni? Szvsz manapsag meg mindig eleg a 16Gb, de mivel mindossze 25e Ft az upgrade ara igy erosen huzok a 32Gb-os valtozat fele.Mit gondoltok? Koszi!
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
L4mie
veterán
Sziasztok, feleségem telibe öntötte kV val az y50-70ét, gyorsan kikapcsoltam, letörölte hagytuk egy napig állni, elindul de szerintem a Bill megmakkant, power gomb is nehézkesen nyomódik, mit ajánlatok, vajon hogy hozható rendbe?
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
lócitrom
őstag
nem tudom ideálisabb hely van-e a kérdésemnek: Lenovo Legion 5, adott egy Realtek wifi, ami nekem nem annyira gyerebe. cserélném valami másikra, ami minimum ugyanígy kombinált eszköz és AX-t tud. nem egészen vagyok vele tisztában miféle foglalatok vannak manapság, de ránézésre ez egy 2230-as. lábakkal meg hadilábon állok (haha). nem kizárt, hogy tévedek. valami Intel-es megoldást keresnék, ha nincs akadálya. szóval jelenleg egy ilyen van benne:
és két kérdés merült fel a téma kapcsán. van-e még blacklist/whitelist? vagy csak kimondottan Lenovo-s alkatrészeket esznek meg a mai vasak is alapból? ha igen, akkor kérnék FRU-kat.
„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
lócitrom
őstag
válasz
lócitrom #18108 üzenetére
ja benéztem az alkatrészeket. egy ilyen van most benne és az Intel meg vagy ehhez vagy valamelyik szériához opció. mondjuk már az is jobb lenne.
„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
nggabi
nagyúr
válasz
lócitrom #18108 üzenetére
Nagy valószínűséggel igen mert a Legion 7-hez képest lassúnak és bízonytalannak hat. Így a Legion 7 kap AX210-s WiFi kártyát a WiFi 6 szabvány miatt az abban lévőt meg AX200-t meg a Legion 5 megkapja így majd ki lesz maxolva a Legion 7. A német Legion topik szerint az a kettő jó az AMD-s Legionokhoz.
Nekem is az rémlik, hogy az AX201 intelhez való."szenyor dzsíííí"
-
lócitrom
őstag
válasz
nggabi #18110 üzenetére
tehát ha jól értem, akkor az AX210 nem jó a lábai miatt, az AX200 jó lehet és a AX201? azért kérdezek vissza, mert itthon régi ThinkPad-ek vannak állományba, amik moddingolva vannak, de az más éra. meg egy régebbi Legion Y520, abban kb. semmi sincs cserélve. úgyhogy nem tudom mennyire változott a Lenovo hozzáállása a 3rd party alkatrészekkel kapcsolatban. AMD alapú buildem van valóban.
jól értem akkor, hogy az idézet tanulsága az is egyben, hogy lassú a Realtek lapkás wifi?
-
lócitrom
őstag
válasz
nggabi #18112 üzenetére
igen. pont eleve ettől tartottam. Intel kártyákkal van eddig a legjobb tapasztalatom és hát marhára vigasztal, hogy a legtöbb üzlet úgy hirdeti, hogy AX wifi. ja, annyira AX, hogy valójában AC. egyik üzletet megkérdeztem, hogy BIZTOS AX-E? erre linkeli a hivatalos specifikációt, ami persze fixen definiálja a gép tartalmát. de még a gyártót hibáztatták az ő honlapjukon szereplő hibás infóért.
találtam egy AX200-at. mondjuk annyiban eltér a fenti képen lévőhöz képest, hogy az FRU 02HK704 helyett 02HK705. remélem megeszi...
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, van egy Lenovo Legion Y540.-em. kb 1 éve játsza azt, hogy eldobálja a klaviatúrát, de nem teljesen. az FN és világítás funkció működik.
Ha teljesen lemerítem a laptopot és ujra tápra dugom bekapcsolom akkor észhez tér és jó 1-2 napig vagy 3-4 hétig majd kezdődik előről...
service bridge, vantage lát klaviatűrához frimware upgradet, de hibára fut.
Ötlet? amúgy jó kis laptop lenne, de munkámat tekintve megkeseriti a mindennapjaim.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Nem egy erős gép, de fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! // MasterHUn felhasználónak 52 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
flashike
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy új legion laptopot, és olyan problémám van hogy ha a külső egeret kihúzom, eltűnik a cursor és touchpad mintha nem is létezni. FN + F10 kombóval próbálkoztam, Vantage fenn van nem talál friss drivert, egyelőre kifogytam az ötletekből mit tehetnék még. Windows telepítés közben működött a cucc, tehát ott nem lehet a probléma.Lenovo Legion 5 82RB00HHHV - i7 12700H, RTX 3060, 16GB DDR5, 512 SSD, IPS 144Hz
-
flashike
tag
Na meglett a megoldás. A sok kis sárga felkiáltójeles dolgot eltüntettem egy iobit driver updaterrel (itt egyesével szabad csak telepíteni dolgokat ezt a múltban már megtanultam) és mikor ezzel végeztem az eszközelőben megjelent egy 2. sor lenovo keyboard device, sárga kis felkiáltójellel, ezt letöröltem újra indítottam és már működik a touchpad.
Nevetséges hogy sem a windows saját, sem a lenovo egyik appja sem ismeri fel a hibát és javítja meg...
Lenovo Legion 5 82RB00HHHV - i7 12700H, RTX 3060, 16GB DDR5, 512 SSD, IPS 144Hz
-
apszi
őstag
Sziasztok! Legion 5 tulajokat kérdezném, aki bővítette már m2-es ssd-vel, milyet érdemes beletenni ami kevésbé melegszik. Ha van valakinek ilyen irányú tapasztalata azt köszönöm.
-
nggabi
nagyúr
megjött az új 16irx8. nem látja a tapit és nem tudom már 20 perce működésre bírni
a vantage agy sz@r, 1db drivert nem talált hozzá, kézzel szedtem le mindent
"szenyor dzsíííí"
-
mongoose7878
csendes tag
Sziasztok. Eladom,cserélem Lenovo Legion 5 17IMH05H Gamer laptopom. Sajnos alaplap hibás lett. Golyózással javítható ( bármit is jelentsen ez )
minden más része újszerű, karc mentes.
- 17” kijelző 144 hz ,
- Intel Core i7-10750H Processzor,
- NVIDIA GeForce RTXTM 2060
6GB GDDR6
VR ready, DirectX 12
- 16GB DDR4-2933 Ram
- 1TB HDD 2.5" SATA HDD SATA 6Gb/s 7.2K
- M.2 2242 SSD up to 512GB
- Stereo speakers, 2W x2, Dolby® Atmos® for gaming, Harman Speakers
- Camera HD 720p, with privacy shutter, fixed focus
- Battery Integrated Li-Polymer 80Wh battery
- Power Adapter[1]
230W slim tip (3-pin) AC adapter, 100-240V, 50-60Hz
Kb. Ezek a legfontosabb jellemzői. Minden kérdést, javaslatot,tanácsot szívesen veszek. Előre is köszönök minden hozzászólást. -
nggabi
nagyúr
válasz
mongoose7878 #18130 üzenetére
Szia. Erre való a hardverapró, topikban tilos hirdetni
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
nggabi
nagyúr
válasz
mongoose7878 #18132 üzenetére
Tőkem nem kell. Én is ptt keresném ha pl kijelző kéne vagy ilyesmi. Bontsd el, egy kis aprópénz visszajön. Kár érte, biztos jó ügynök volt
"szenyor dzsíííí"
-
Topanka
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Legion 5 17ACH6 laptopom. Jelenleg a gyári 2,5 inch-es ssd van benne, de ezt lecserélném, vagy bővíteném M2.0 SSD 2280-asra.
Tároló terén az alábbiakat írja:
"Storage
Storage Support[1]
Up to two drives, 1x 2.5" HDD + 1x M.2 SSD
• 2.5" HDD up to 1TB
• M.2 2242 SSD up to 512GB
• M.2 2280 SSD up to 1TB
Storage Type***
Disk Type Interface RPM Security
2.5" SATA HDD SATA 6Gb/s 5.4K -
M.2 2242 SSD PCIe® NVMe®, PCIe 3.0 x4 - -
M.2 2280 SSD PCIe NVMe, PCIe 3.0 x4 - -
Notes:
The storage capacity supported is based on the test results with current Lenovo storage offerings. The system may support larger
storage as the technology develops."
-
Ha jól értelmezem, nem kezeli le a 3 meghajtót?
Max 1 TB-os kapacitást kezel?
Az nem zavar, ha 4. generációs M2.0 ssd-t veszek aminek a sebessége feleződik a S3 miatt, csak ne melegedjen annyira, és megbízható legyen, ezért kinéztem a fenti kritérium miatt a Samsung 980 Pro 1TB M.2.
Viszont szeretném a melegedést a leghatékonyabban csökkenteni.
Van mindkét foglalatnál lemez. Elég az? Nem lenne jobb egy hűtőborda (pl. BE QUIET! - MC1 PRO M.2 2280 SSD HŰTŐBORDA - BZ003)? Vagy a Samu ssd-ét hűtőbordás variációval megvenni?
-
Mit javasoltok? Mi a tapasztalat? -
Topanka
aktív tag
válasz
nggabi #18135 üzenetére
Csak furcsa, hogy hely van két M2.0 NVMe SSD-nek, meg egy 2,5 inch-es meghajtónak, és így is csak 2 meghajtót fogad el. De majd kipróbálom.
Hát a borda ügyben én is arra godoltam, hogy kimérem mennyi helyem van, - van is ötletem hogy hogyan - .
Valszeg a gyári bordás elfér, mert az 8,6 mm a 2,4 mm-rel szemben, de a BE QUIET! - MC1 PRO M.2 2280 SSD HŰTŐBORDA - BZ003 már 13 mm, és az elég magasnak számít.
-
Ami biztos, hogy a borda használatával a lemez nem rakható fel. Szerintem a hűtőborda csak jobb lehet pár fokkal, mint a lemez?!
Mindenesetre köszi a választ. -
Tibe
aktív tag
Sziasztok!
Lehet kapni itthon olyan Lenovo legion notit amin 2.1-es Hdmi csati van?
Köszi! -
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
A fapados Legion Y530-15ICH-val használható FreeSync-es monitor? Azt tudom, hogy a Type C port az nem közvetlenül a GPU-hoz van kötve, a HDMI ebben az esetben ki is esik (plusz 30fps-nél többet semmilyen kábelen nem is nyom ki mióta megvan), MiniDisplayport alkalmas lehet meghajtani egy ilyen monitort?
Értelemszerűen nem 144Hz-es 4K-s monitort szeretnék használni, hanem valamilyen alsó-közép kategóriás 75-90Hz-es 1080p monitor van tervben. -
-
-
skyrush7
aktív tag
válasz
nggabi #18143 üzenetére
Sajnos az lesz belőle, mert biztos információt nem találtam sehol róla. Szerencsére van egy ismerősöm, akinek hasonló kategóriájú monitora van. AZ ő esetében GTX 1070 HDMI-n nem támogatja a G-Syncet egy freesynces Samsung monitorral, kábelt kellett cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Szurmó-Murmó
újonc
Sziasztok!
Van egy 2019-ben vásárolt Lenovo Legion Y540-em (15IRH). Raktam bele egy vadonatúj Samsung 870 EVO 1TB-s SSD-t, de nem bootol vele. Nincs billentyűzet világítás, a képernyő is vaksötét, csak az oldalsó ledecske jelzi, hogy be van kapcsolva. Ha kihúzom az SSD kábelét, minden jól működik. A kábelt utólag rendeltem Kínából.
Volt valaki hasonló cipőben? Hogy sikerült megoldani?
Köszi előre is!
-
flashike
tag
válasz
Szurmó-Murmó #18145 üzenetére
Tulajdonképpen a kérdésben benne van a válasz nem? Dobd ki a kínai kábelt vegyél egy rendeset itthon és működnie kéne
Lenovo Legion 5 82RB00HHHV - i7 12700H, RTX 3060, 16GB DDR5, 512 SSD, IPS 144Hz
Új hozzászólás Aktív témák
- Üzletből, HP garanciával, HP 255 G8 Laptop 8GB RAM 512GBSSD 15,6" FULL HD kijelző
- Új HP Pavilion Prémium Laptop 1 év garanciával
- Új ASUS VivoBook 15 X1502Z 12 generácios / 8GB /256SSD /WIN11 / GARANCIA
- Bomba áron, HP ZBook 17 G6 Workstation, i7-9850H/32GBRAM/512SSD/Quadro RTX3000/FULLHD IPS
- Újszerü HP Pavilion X360 14.0"FHD IPS-Touch-2in1 I5 10GEN / 512SSD / 8GB / garancia 6 hónap
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest