Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz Hooper #62930 üzenetére
Én azt mondom, hogy mindkét benq amit néztél visszalepes lesz az 1300-hoz képest.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
m3ss
veterán
válasz Hooper #62933 üzenetére
Csenelest is erdemes keresni izzoval, karbantartassal kapcsolatban
Már nincs meg az újjakban a bestbuy minőség amit anno a W1070el leraktak?
ezt a velemenyemet persze lehet nem mindenki osztja itt, de sztem kb. a 9400 lett az jo par eve, ami a w1070 volt anno. jo allaround megfizetheto vetito egyel magasabb kategoriabol minden teren. mostanaban 400-500 kozott voltak mar hasznaltan.
de minimum egy sotetebbre festett szoba (nem full vilagos kozelben levo padloval, mennyezettel persze) kell hozza, hogy egyaltalan barmit eszrevegyel abbol, amit tud. persze ha ugy nezzuk ez minden mas vetitore is igaz..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
péjé
őstag
HA 4k hdr 3d nem érdekel akkor esetleg régebbi felsőkat. dlp-t is megnézhetsz...Sim2 HT3000e van éppen az avx-en, Runco LS5 esetleg, LED-es dlp a Projectiondesign FL32, Digital Projection M-Vision LED.... [link]
A benq w2700 kb. ua. mint a w2000 csak rezgetős 4k-t is tud meg magasabb színteret.LCD vonalon meg az említett epson 9400 de most van egy sony hw65 nagyon alacsony órával kitéve.
Ezek felett meg a jvc/sony 4k gépei vannak.
Ezek felett meg a mégjobb 3 chipes dlp-k.... -
Bikkrom
senior tag
Annyira azért nem vészes az izzó. Küldd el Batyónak takarításra, izzócserére. Fele sem lesz árban és lesz egy tiszta géped.
Eleve modullal dupla az ára. Elég csak izzót venni.
Ha feljebb lépnél akkor az új BenQ-k nem nagy csodák. JVC vonalat én is javaslom. A 9400 is szuper. De el kell menni megnézni.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
m3ss
veterán
kampot, karnist, dulux applikaciot ilyeneket elso korben
kerdes milyen teren akarsz tovabblepni. milyen tavolrol vetitesz? amugy jo helyre jottel, majd elmondjak a tobbiek milyen vetitokkel tudsz tovabblepni dlp-n belul. runco, pd stb...azert ha teheted menj el valakihez es nezz meg egy 9400-at is akar hatha megtetszik.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #54693 üzenetére
Köszönöm szépen a tippeket! már van min elindulni!
De látom 500-1M között mozogna a dolog, arra még alszok egyet vagy elkezdem vadászni a használt piacon a projektorokat.
Addig lehet egy izzócserét megejtek.. tudtok BPn ajánlani helyet ami tuti?
Terjeng egy Batyó nevű úriember neve itt a fórumon de elérhetőséget nem találtam... -
péjé
őstag
Ha belefér a használt akkor érdemes megnézni pár középkategóriás régebbi gépet, van keveset futott, érdemes kicsit nézehetni a piacon...:-)
Infocus 8602, 8604, láttam pár JVC-t avx-en, sony HW55... [link]
Ha többet szánnál rá akkor akad egy epson tw9400 itt hardveraprón. Újonnan ilyen kategória már eléggé combos. -
Vhiktor
veterán
Nehéz lesz utódot találni neki újonnan. :(
Esetleg epson tw 7400 vagy a 9000es széria. De szerintem ezek jóval drágábbak mint új korában a w1300 volt .Használt piacon van bőven lehetőség.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Exian
addikt
válasz Hooper #35746 üzenetére
Meg is lett fordítva? Vagy talpán volt eddig is és most is? Ha meg lett fordítva (eddig talpán volt, most meg fejjel lefele), úgy tudom, hogy az akár az izzó tönkremenetelét is okozhatja, én legalábbis úgy tudom, hogy nem "szabad" megfordítani ahhoz képest, ahogyan eddig üzemelt, de majd a hozzáértők pontosítják.
-
cinemazealot
addikt
válasz Hooper #35746 üzenetére
Valószínűleg valami kosz. Próbáld a fókuszt koppanástól koppanásig pásztázni, ha egyszer csak kiélesedik, esetleg be tudod azonosítani.
Azt ugye tudod, hogy egyéb infó híján az "alma nagyságú" a vetítéstechnikában eléggé megfoghatatlan, mert hogy erősen vetített képméret függő?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz Hooper #33032 üzenetére
Keress rá volt már róla szó valami bambusz szín és festékfajtát emlegettek.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szepi0808
senior tag
válasz Hooper #27650 üzenetére
Kromatikus aberráció a lencse gyengesége miatt, előfordul még nagyon kategóriás gépeknél is. Próbáld megtalálni élesség állításkor, hogy hasonló legyen mindenhol az élesség, ne élesítsd ki a bal oldalát teljesen, hogy ne homályosodjon el a jobb oldala. Ha nem lehet, akkor ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
AVhelper
senior tag
válasz Hooper #16791 üzenetére
Erre találták ki a nagyobb zoom tartományú és lencseeltolással (lens shift) rendelkező vetítőket.
Az Epson EH-TW6600 3,8 m távolságból 1,76 - 2,84 m széles képet tud vetíteni és nagyon széles függőleges képeltolást tesz lehetővé. Lásd a kalkulátort
Az igaz, hogy az Optoma HD26-nál drágább, mert az EH-TW6600 ára 480 eFt körül van.
-
-
AVhelper
senior tag
válasz Hooper #16630 üzenetére
Szia!
Alternatívának itt az Epson EH-TW5200, ami fényerőben veri a vele egy árkategóriába tartozó DLP vetítőket. Úgyhogy pont alkalmas egy nem teljesen elsötétített szobába. Az ilyen szobába a szubjektíve jobb kontraszt elérése érdekében meggondolandó a matt fehér helyett speciális vetítővásznat használni. Ez utóbbiakat a vászongyártók (Grey) High Contrast elnevezéssel illetik, és általában szürke a vetítőfelületük.
-
BPéter1984
tag
-
kabar
senior tag
válasz Hooper #11982 üzenetére
Hát nekem a manuális Oxygon nagyon nem jött be. De az is lehet, hogy azzal momentán nagyon átb...tak. Nekem is CNV helyett ajánlották ennél a cégnél. Az itt megismertekből nem egy kategória a kettő. Bár az is lehet, hogy túligényeskedem a dolgot, vagy nagyon kifogtam..Most már én is motorost vennék, ezt meg adnám el annak akinek kell.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #11980 üzenetére
Megoldva. Házhoz szállítást valamiert erre nem gondoltam
Viszont CNv nincs mar naluk.
http://www.vetitestech.hu/?base=products&type=item&id=398
Draper OxygonEzt ajánlottak helyette. Ismeri valaki esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
válasz Hooper #11890 üzenetére
Ne mulaszd el megnézni az EH-TW5200-őt és az EH-TW3200-őt.
Ezt előzetes egyeztetést követően itt megteheted, de nem szívesen látott az a kuncsaft, aki csak megnézi a vetítőt, aztán felmegy az árgépre, és mondjuk egy szlovák bejegyzésű webárudánál vásárol. Értjük egymást, ugye?
-
AVhelper
senior tag
válasz Hooper #11838 üzenetére
Az Epson vetítők elhelyezését segítheti [ez a kalkulátor]
Egy kis bizalmas információ: áprilistól minden hivatalos hazai forgalmazótól vásárolt és a vásárlás után regisztrált Epson EH-TW5200 után 100€ visszatérítést ad a márka képviselete.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz Hooper #11844 üzenetére
Mind a kettőnek megvan a maga előnye.
DLP szebb fekete, de nehezebb az elhelyezés és szivárványozik (ami engem pl zavar).
LCD gyengébb fekete, de jobban lehet játszani, hogy hova rakod, nincs szivárvány.
Persze van még egy csomó különbség, de ebbe most ne menjünk bele.
Ha tudsz nézz meg minél több gépet, és te dönts melyik tetszik. -
Hooper
őstag
válasz Hooper #11634 üzenetére
3 BENQ közül melyiket ajánlanátok?
tesztben nekem aaz 1200as tűnt jobbnak, mégis a 1070 jobb ajánlást kapott.
az ST ugyan az mint a 1070 csak "közelebbről vetít"a szoba, távolság, vászonméret a megválaszolt HSZben van.
(sötétítés 100%, a tükörrel majd kezdek valamit)köszi!
Ja igen, epson tw3200 vagy tw5200 jött még szóba valamint két VIVITEK H1180FD, és H1185FD.
Vivitekről nem sokat tudok, csak most ajánlották.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Hooper #11656 üzenetére
vetitéstech mellett döntöttem. mire nagy nehezen eldöntöttük,h 1.2es gain lesz,mikor megrendeltem,közölték, hogy csak 1.0 van már csak. úgyhogy az lett... kézi tekerős, mert megesküdött az eladó, hogy elég vastag az anyag. az akciós ár érvényes, és netto3ért szállitják haza.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz Hooper #11610 üzenetére
Esetleg ezek:
Epson Tw1000
Epson Eh-tw3000
Ez ugyan nem FullHD, de egy nagyon jó gép!
Sim2 Grand Cinema Ht-300 Xtra-h
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest