- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
Valahol értem őket, valahol meg nem, de pl a kijelzők adott magassághoz képest egyre szélesebbek, és emiatt egyre gyakrabban rejti el az ember F11-el a böngésző alsó/felső sávját. És a folyamatos fejlesztéseknek hála, pár esetben már nem tudsz közvetlen visszanavigálni a fórumba, mert pl privátból nincs aktív témák, hanem főoldal-> fórum -> random topic-> aktív témák. De pl az aktív témákban sincs aktív témák, hanem F5 kell.
Ha meg kirakod könyvjelzősávba az aktív témákat, akkor F11-el el kell hagyni a teljes képernyős nézetet egy olyan egérkattintásért amit amúgy bármilyen topicban megtehetsz.
Viszont én meg nem vagyok mérvadó ilyen témában, mert más irányban (mobilon) minden reszponzív innovatív mobil felületet ami elrejt előlem funkciókat vagy nagyon máshogy viselkedik ignorálok. Itt szerencsére be tudom állítani a széles asztali nézetet telefonon is, de pl hup.hu-t azért nem olvasom, mert trey kitalálta, hogy mobilon se veszi komolyan ha asztali webhelyt kérek, és lerakta alulra a logint, hogy mindent át kelljen görgetni hozzá, ami ha nyitott tabról akasz visszamenni, akkor a full thread-et át kell tekerni, utána meg meg megkeresni mire akarsz válaszolni...
Anno itt sikerült kisírnom, még a T_chris nickemen, hogy legyen opcionális a választás a mobil feületnél (Köszi Parci, köszi Lezso6) mert itt is úgy indult, hogy mobilon kapod amit adunk.....
De örülök annak, hogy bár gyakran vagyok kretén, az ilyen javaslataim/kampányolásaim mint az aláírás újraláthatósága, mobil nézet kikapcsolhatósága, azért sok esetben átmennek úgy, hogy először elutasítást kapok, de a felvetés után aránylag sok embernek is kell amit kérek.
Itt szeretném megjegyezni, hogy valami redditszerű +1 lehetőséget régóta várunk.... -
RandomName
senior tag
válasz
Alogonomus #10 üzenetére
Ez mondjuk lehet csak nekem becsípődés, de valamikor még a wap idején megszoktuk azt, hogy nem kell komolyan venni azokat, akik valami brandet raknak be nick-nek, úgy, hogy nem ők a brand.
Emiatt én pl nem is kattintok egy olyan videóra/cikkre sem amit a Youtube nevű PH user töltött fel....
Nem tudom, ez kb olyan, mint a reklámvakság. -
Csupingo
veterán
Tudom, tudjuk, ezek a változtatások a Ti döntésetek. Nem írok véleményt, de örülök, hogy gyakran van egy-két nyitott csatorna és figyeltek, reagáltok az észrevételekre. Látom, ez sose zökkenőmentes, de sok türelmet kívánok és köszönjük, hogy vagytok nekünk! Kicsit érzelmes lett, mert beütött a maligán.
Viccet félretéve, tényleg köszönöm a PH dolgozóinak ezt a régóta létező színvonalas platformot.
-
rss: bugtalanítva lesz, lesz mindenféle csatorna
hírek melletti időpont: a címlapon (ahol sejthetően azért a szüneteket leszámítva egy-egy hír aznapi, pár órás) egyelőre nem szeretnénk visszatenni, az összes többi listaoldalon van/lesz
nem védekezek azzal, hogy hétvége van, és azért most élesítettük, mert most lett kész végre, némi csúszás után. de jó is ilyenkor élesíteni, mert kevesebben nézik az oldalt és van idő hibákat javítani. szóval nem arról van szó, hogy most 4 napig oda sem nézünk, csak annyit kértem, hogy ne kérjenek számon rajtunk dolgokat userek instantra.
a site-ok egybeolvasztása azért történt, mert külön site-ként külön stáb kellene hozzájuk, ami akkor indokolt, ha egy nagy önálló egység. nem voltak azok, kis site-ok voltak, főleg a café. jobb így, hogy egy ernyő alá kerültek. azért nincs külön café ablak, mert a cafés híreket teljesen beletettük a hardveresek mellé.
-
Nagyrészt egyetértek, de ....
Vannak olyan felvetések, kommentek, kérdések (pl. az én első #14-es hozzászólásomra gondolok), amik választ igényelnének. Legalább annyit, hogy tudni lehessen, a változás végleges (így is akartátok), vagy csak egy hiba, és javítva lesz. Ilyen a párunk által felvetett rss-ek kérdése (vagyis hogy lesz-e ezek után külön ilyen csatornája a két beolvasztott lapnak (csak most épp bugosak); vagy a terveitek szerint véglegesen megszüntettétek ezeket, és már törölhetők); vagy jó lenne tudni, hogy a hírek melletti időpontok visszatérésére van-e remény, vagy felejtsük el, mert ez az új dizájn része; netán hogy a régebbi időpontbeli híreket el lehet-e érni majd később, csak most véletlenül lemaradt, vagy intsünk ennek is végső búcsút...
Ezen kívül egy picit részletesebb magyarázatot is kaphattunk volna arról, hogy miért kellett beolvasztani pont azt a két (al)oldalt ilyen módon (nem volt már híríró, nem volt már olvasó, ....). Persze, ha ez olyan indok, amit nem szeretnétek valami miatt megosztani, akkor azt is meg lehet osztani.De ha már ide jutottam a kérdésekben, akkor miért van az, hogy a GP megjelent a PH főoldalán, de az ITC meg nem?
(Tudom, lassan túl sok kérdésem lesz, és lehet, hogy a válaszok egy része nem is publikus. De bennem ezek merültek fel, és tényleg érdekelne, hogy mi és miért történik. Szeretném megérteni, mert úgy könnyebb elfogadnom az olyan tényeket is, amik számomra negatívok. Ezért előre is köszi a válaszokat!)Mert a dizájn tényleg csak megszokás kérdése. Az oldal felépítése, a színek használata, a karakterek mérete, ..... az tényleg csak arról szól, hogy eddig ilyen volt, most olyan lesz, pár hét múlva már emlékezni sem fogunk rá. Még az esetleges funkcióvesztések is ilyenek, amire én most megpróbáltam rákérdezni - mert úgyis megszokjuk. De azért egy kicsit részletesebb tájékoztatást megérdemeltünk volna, hogy 'ezeket eltüntettük, azokat átalakítottuk, ....; vagyis ezek nem hibák, hanem a terveink részei', így legalább tudnánk, hogy mik a bugos dolgok (amik rövidesen javítva lesznek), és mik azok, amikért feleslegesen sírunk, akkor sem lesznek.
(Jut eszembe: kicsit csipkelődésként
érdeklődöm, hogy miért pont egy hosszú, 4 napos hétvége előtt lett élesítve, beüzemelve az új oldal? Miért nem mondjuk hétfőn, vagy kedden, amikor az esetlegesen felmerülő hibákat szinte azonnal lehetne javítani 'munkaidőben', és nem kellene azzal védekezni, hogy most 4 napig 'hétvége' van?)
-
51 múltam, és még Primo-n kezdtem el a számítógépezést (az érintőgombos verzióval) általánosban (középsuliban már Commodore-ok voltak, meg megjelentek az első PC-k is). Mégis tudom használni az ékezeteket (meg igyekszem megtartani a nyelvtani szabályokat is), mert én ezzel tisztelem meg a másikat. Hogy egyből megértse, egyből tudja, mit is írok (de még így sem mindig sikerül) - és ne neki kelljen dekódolnia pl. a "fokabel"-t 'főkábel'-ként vagy 'fókabél'-ként. Szóban sem ékezet nélkül kommunikálunk (elég hülyén is hangzana), írásban sem kellene. De amennyi ember, annyi féle...
-
Ceree
senior tag
En telefonon nem hasznalok mar csak (mondjuk ennek mas oka van), de ugyanigy kezdtem. Elso pc-n otthon angol billentyuzet volt, azt szoktam meg. Kesobb mar magyar winnel, magyar bill.kiosztasra valtottunk, es narancssarga matricakkal kezzel irva felulmatricaztam azt a bill-t. De hosszu i pl nem volt rajta. Azota mar reg magyart hasznalok, de a hosszu i-t meg mindig alt-gr+ i-vel irom a mai napig.
A roviditesekrol meg egy generacio tud meselni, amikor bele kellett ferni a 160karakteres sms limitbe. (Innen datalom a mobilos ekezet elhagyasomat is amugy, de ez hosszabb story.)
-
negro
őstag
válasz
HantekDSO #176 üzenetére
39 leszek de en sem hasznalok ekezetet aminek nagyon egyszeru okai vannak. `92-ben kaptuk az elso PC-et de mar elotte is ment C64 szomszednal. Ezt szoktam meg illetve nem is volt magyar klaviatura akkor, meg az iskolai gepeknel sem altalanosban. Mindig is angolul hasznaltam a wint, a telomat es az angol klaviaturat szeretem es kiosztast. Lassaban irok magyaron. Illetve a rovidites miota vilag a vilag jelen volt a netes szoveg keret rendszereben igy rendszersen hasznalom en is "h". Expeditven, gyorsan es hatekonyabban gepelek igy es kepzeld itthon elek. Ezen fent akadni?
-
p a s s e r
őstag
enyhén csúsztató mellédumálás, de nem érdekes... tényleg mintha az lenne a fő érv, hogy a fogyasztó mondja azt, hogy jajjdejó... lenézni biztos nem akarom... tudom, sok munka, gondolkodás, és az abba vetett (néha téves) hatalmas hit... nekem is volt olyan, amikor jogosan(!) szólták le a munkámat, mert nem vettem figyelembe a fő szempontokat, de hát az ilyenekből is tanulunk... és hogy a további, ehhez kapcsolódóakat is levarrjam, ha lett volna esetleg gondolat arra, hogy szűkös kapacitás mellett a helyiektől (szakemberektől, akár leválogatva, mert vannak) kértek segítséget, én biztos elgondolkodtam volna rajta, minimum, de nem sokáig valszeg... mert adni jó és mert jövök nektek ennyivel ennyi év ittlét után pláne... a teszt hiányát meg már mondtam... nade písz...
-
válasz
HantekDSO #176 üzenetére
Az, hogy kihagyod, a Te döntésed.
Fogsz még küzdeni akkor ezzel. A generációk közti kommunikáció fog számodra nehézséget okozni, ha netán majd később gyermekvállalas is a hosszútáv célok között szerepel.
Számodra, a te ertektartomanyod szerint rosszabbak, de nem érted meg, hogy ők nem abban a világban nőttek fel, amiben Te, hiába várod el tőlük a te értékszemléleted, Ha ők akkor nem is éltek...
Ők ékezetet nem használnak, Te meg az off gombot.
Régen nem volt ilyen
..
Z-s vagy, ugye. Mert Y-X-BB nem tesz ilyet.
Nehéz időszak vár Rád, mert jönnek az alfa és béta generációsok.
-
Alusky
senior tag
Bár már hozzászoktatok a kommentcunamihoz, a magyar az magyar marad fizetésétől, politikai elkötelezettségétől és végzett munkájától függetlenül is, hiába vagyunk a Prohardveren a mentalitás közös a teljes internetes kultúrával, én mindenesetre el tudok igazodni a főoldalon és megtalálom amit akarok rajta. A bugok meg majd ki lesznek javítva amikor idő lesz rá. Úgyhogy kösz minden fejlesztést amit ingyen kapok tőletek és ingyen kommentelhetek amit ti biztosítotok, ami nekem szabadidő tevékenység az nektek munka, én nem fogok itt siránkozni semmin főleg mivel nagyjából minden a helyén van és működik is, szóval nincs is min siránkozni. Küldök pozitív energiát a továbbiakhoz.
-
HantekDSO
tag
válasz
Graphics #166 üzenetére
Kihagyom... Sajnos a környezetemben vannak jópáran az xyz generációból - én már csak úgy mondom: +30 alattiak" - olvasni nem tud, vagy ha fel is ismeri a betűket, érteni nem érti; az írásról ne is beszéljünk (képes ikonokra rákattintani, így azokat beilleszteni - nála ez kimeríti az írás fogalmát) - ha az "ismi, cimbi, spanom" azt írja, hogy a Nap nyugaton kel, akkor az így van ; tetkó tetkó hátán, mert a "varratás" menő, hogy helyett h , ékezeteket nem használ, hogy mindenki tudja: ő aztán nem itt él és még büszke is arra, hogy elhagyta a hazáját - és még órákig sorolhatnám... Természetesen vannak üdítő kivételek - de sajnos nagyon kevesen!!!
-
Gargouille
őstag
"Már aki, a Ribbon a legjobb GUI találmány volt."
Nagyon felemás, van akinek rettentő kényelmes van aki a pokolba kívánja. A megoldás pedig pofon egyszerű, kell egy kapcsolót tenni, amivel tudsz váltani a hagyományos menü és a ribbon között és voálá, máris mindenki a maga kényelmének, ergonómiájának megfelelően tudja használni. Soha az életben nem fogom megérteni, hogy miért nem lehet megadni a testreszabhatóság lehetőségét? Ezelőtt 20 évvel is megoldható volt, ez tisztán csak szándék kérdése. -
Részlet a Médiaajánlat oldalról:
Hétköznaponkénti kb. 1,4 millió* lapletöltésével és 100 - 120 ezer* egyedi látogatójával, valamint kiváló olvasó-összetételével* a Prohardver Online Portfólió a legértékesebb felületek egyike az IT / számítástechnikai tartalmak között a hazai médiapiacon. (* Forrás: Medián Webaudit, NRC)
Szóval szerintem Parci tudja, melyik korosztályból vannak többen.
-
tlac
nagyúr
mi kollektíve indultunk a nettel, a mostani 40-50 éves korosztály világa volt az főleg, és nyilván mi hasonlóan is fogyasztunk tartalmat (vagy legalábbis nem idegen nekünk a klasszik módi: sallangmentes honlap, hosszú szövegek, magyarul, értelmes embereknek írva, meg egy erős fórum). csak hát sajnos "mi" már jóval kevesebben vagyunk, és az oldalnak mindenféle igényt ki kell szolgálnia, különben nincs hirdető, akkor meg nincs pénz, akkor meg nincs oldal.
abban biztos vagy, hogy pont az idősebb korosztályból van kevesebb?
szerintem itt az oldalon inkább fordítva lehetnem is tudom, hogy a fiatalok egyáltalán hogyan találnak rá az oldalra
-
-
-
azzal teszünk nektek szívességet, hogy ezt a fajta helyzetet, ami minden egyes dizájnváltás után előáll itt a topikokban, újra és újra bevállaljuk. hogy itt vagyunk pofozózsáknak, nem pedig
- nincs topikja a témának
- senki sem reagál a usereknekbátorkodtam jelezni, hogy érdemes a realitások talaján maradni. nincs 6 programozónk. lesz, amire nemet mondunk. lesz, ami nem készül el azonnal.
és khmm, ti sem szívességet tesztek azzal, hogy itt épp a fejünkön ugrálva fórumoztok. mi csináljuk az egészet a legjobb tudásunk szerint, és akinek tetszik, az használja bátran.
-
-
Mindenrossz, az előző jobb volt, a kettővel ezelőtti meg még attól is jobb, ne változzon meg soha semmi és monnyon le!
-
válasz
p a s s e r #141 üzenetére
semmi gond, elmondtad. nem tervezhet mindenkinek az acg vagy a mindshare, kellenek a házibarkács oldalak is.
a fórum valóban külön életet él, te el tudod képzelni, hogy mi lenne itt, ha azt is aktualizáltuk volna? ennek ez az ára, hogy nem egységes kinézet.
a fejléc funkcionál, a logo ugyanúgy odafér, ezekhez a dolgokhoz miért kellett volna hozzányúlni?
az egységesség valóban hiányzik, és valóban vannak amatőr elemek, szakmai szemmel nézve van igazságod (tudjuk a hiányosságaink), de ami nekünk fontos, azt hozza, azért csináltuk. és azért 25 év tapasztalatával csináltuk, még mielőtt kiderül, hogy semmihez sem értünk a világon.
és persze imádjuk, amikor egy új funkciónál megjelenik a programozó, aki fél óra alatt jobbat csinál, egy arculatváltásnál meg a designer, aki szintén.
-
kezdődik. gyerekek, először is, munkaszüneti nap van (a munka ünnepe
), szóval, ha hétfőig egy bitet sem tenne arrébb lezso, az is teljesen normális volna. innentől kezdve akkor eleve fölösleges túlpörögni most rögtön, dolgozunk rajta közben.
másodszor is, azért, mert nem kap mindenki iktatott, sorszámozott, névre szóló választ, nem felejtettünk el olvasni.
megkérek mindenkit (nem neked szól, általánosságban írom), hogy a "már 20 perce szóltam és még mindig rossz!" vonalat hanyagoljuk. qrva sok meló van egy ilyen átállásnál, ennek ti egy részét látjátok, elhiszem, hogy fáj, hogy valami nem jó még, változott, de ha még tekerni is akarunk rajta, az idő. napok, mert rohadt gyorsak és agilisek vagyunk és érzékenyek a userek kommentjére.
akik persze itt balhéznak, hogy leszarják a fejüket, de szerintem még életükben nem jártak más oldalakon, ahol jellemzően ott sincs a fejlesztő és nem lehet választ kapni.
everyone: nyugi. kérünk szépen 4 napot, kezdésnek.
-
Ceree
senior tag
Forum kapcsan nem tudom felmerult-e korabban (nem a dizajnvaltashoz kotheto es az erre valo forumot sem kovetem), de ios safarin nehany hete (honapja? rohan az ido sajnos) nem igazan mukodik a kedvenceknel az utolso olvasott hsz-re ugras. Neha valoban oda ugrik, neha meg nagyon sok scroll aran jutok el oda, ahol abbahagytam (nagyon durvan rossznak a Vicces kepek topiknal latom).
-
válasz
sztanozs #144 üzenetére
Ez szándékosan ilyen. Mutass bármilyen site-ot, ami teljes képernyős és emellett használható. Nekem csak azok a bizonyos őröreg fórummotorok jutnak eszembe, de egy 2000+ pixeles széles sor 14px betűmérettel nagyon nehezen olvasható. Itt is 600 pixel szeéles kb, kivéve a hírek, cikkek, ott 800 pixel, de betűméret is nagyobb.
-
válasz
sztanozs #144 üzenetére
Ez már nagyon sokszor felmerült.
Ilyen széles felbontásra nem jó optimalizálni, mert nem kényelmes olvasni.
Nem idéztem pontosan, de kb. ez a lényeg.
A bugos topikban időről időre felbukkan ilyen igény.Lezso6 egyik válasza:
A teljes oldalszélességre széthúzott design nem ergonomikus, borzalmas lenne 1000 pixel széles sorokat olvasni. Meg hülyén is nézne ki.
-
KROK640
nagyúr
Szerintem itt az az elképzelés, hogy azok a dolgok amik "nem teljesít jól" vagy öreges csökevénynek tűnnek (aláírás) azt kigyomlálni, mert akár vissztaszító is lehet a fiataloknak, akik most a bevonzandó generáció.
Gondolom én. Aztán, hogy mi van a háttérben, azt a házigazdáink tudják megmondani. -
DS39
nagyúr
Ezt a hozzászólásomat átteszem ide is.
+
A timestamp-ek tényleg hiányoznak.
Azt nem kellett volna kivenni. -
KROK640
nagyúr
Én eleve a fórum miatt jöttem (miután az aprón vettem pár dolgot, ránéztem a fórumra, és itt ragadtam). De azért jó, hogy van egy oldal is, a PH-t, néha a mobil arenat meg a gamepodot is olvastam, de sokkal ritkábban mint ahogy a fórumot.
(Amúgy why beszélsz half inglisül?
)
-
KROK640
nagyúr
Én tudom, de ha figyelted akkor a végén ezt is írtam, hogy "Itt maximum a régi oldal visszahozásában lehet reménykedni, de azt sem tartom túl valószínűnek, mivel ezen meg sokat dolgoztak. Esetleg ennek finomításait tudom elképzelni".
Itt az a nagy probléma, hogy kénytelenek vagytok mindenkit is célcsoportnak váltani. Én üzemeltetek 2003 óta egy helyet, kicsi, tele régi tagokkal, (a legfrissebb aktív tag is 2012-ben csatlakozott) ahol pont az egyik kérése a usereknek, hogy semmi se változzon, biztonsági frissítéseken kívül minden maradjon a 2010-es szinten. Ott is a ma 40-50-es korosztály van. Szerencsém van, mert nem ebből akarok megélni, így reklám sincs, a szervert meg egyéb költségeket meg a tagok összedobják 3 évente.
Egy ilyen nagy oldalon, úgy, hogy bevételt is akartok ebből, ez sajnos nem lehetséges, így megértem abszolút azt, hogy fejlődni akartok, sőt üdvözlöm is, csak ilyenkor meg benne van, hogy a régi tagok (most nem magamra gondolok, én semlegesen szemlélem az új oldalt) esetleg nem tetszésüket fejtik ki. Nekem az aláírások kikapcsolása nem tetszett, de azt tök jól megoldottátok, én azóta (meg a ceruza ikon) örülök -
sztanozs
veterán
A statikus meretekkel is lehetne kezdeni valamit...
-
gregory91
senior tag
Most hogy az itcafe.hu be lett szántva vacakolós lett telefonon az átnavigálás az itcafes cikkekhez.De helyette kapom a számomra irreleváns dolgokat.
Így megszokni is nehéz..... -
Oldman2
nagyúr
A "Felhasználói fiókom beállításai / Email értesítések" alatt az "Emaileket küldő portál" blokkban még szerepelnek a "megszűnt" portálok.
-
p a s s e r
őstag
hát... terveztem már ezt-azt az elmúlt pár tíz évben, egyéniben és ügynökségeknél is, de ez, amit most látok, se nem userbarát, mondjuk átlátható, logikus, nagyibiztos, se nem szép, de inkább csúnya... szanált, semmi nem áll semmihez, színek is, hát... a header maradt az ősrégi, a logo és a typo is... a forum meg külön életet él, végképp semmi köze a nem is létező arculathoz... az egész átgondolatlan, mintha csak egy felskiccelt terv lenne egy tenderre (nem nyert volna), ami után kezdődhet a fejlesztés, finomítás... nem teszteltétek szűk, de nem "házon belüli" körben? ki lett eresztve a szellem a palackból, nehogy rosszul süljön el... bocsánat, kibukott...
-
-
Apollyon
Korrektor
Klassz lett az oldal, az is jó hogy nincs már annyi domain egyszerre. A választható skinek jó ötlet.
Az várható volt hogy az itcafé be lesz szántva, amióta dajkopali nem ír oda, olvashatatlan lett a kávézó.
-
virkir
veterán
válasz
Viktor0610 #136 üzenetére
Ezt szerintem nekem akartad.
És tényleg, most így működik az eddigiekkel ellentétben ahol meg a böngészőben kellett/lehetett beállítani.
Mindjárt jobban olvasható a fórum. -
válasz
Viktor0610 #136 üzenetére
-
-
-
válasz
Alogonomus #132 üzenetére
Már aki, a Ribbon a legjobb GUI találmány volt.
-
Én maximálisan megértem, hogy egy ilyen komplexumnak mint a PH! folyamatosan változni kell és "menni az idő szavával". Azzal se lehetne vádolni az Urakat, hogy kapkodva, 3 percenként vezetnének be valami újat.
Majd hozzászokunk. Viszont azért prémium előfizetőként valamennyire azért "nem esik jól", hogy a topikban felhozott észrevételekre nagyjából annyi az érdemi válasz, hogy "házon belül nekünk bejött, te meg majd hozzászoksz".
-
Alogonomus
őstag
Az egyértelmű, hogy hozzászokunk majd az új kinézethez, ahogy eddig is hozzászoktunk a Világ egyéb változásaihoz is, de egyénenként eltérő ideig azért hiányolni fogjuk a régi jólmegszokott kinézetet. A szoftverekben is lenyeltük a mindenféle "ribbon" menürendszert, de azért vágyakozva gondolunk vissza a hagyományos menük korára.
-
virkir
veterán
Nem gondolom, hogy egy nap alatt ennyit romlott a szemem.
Olyan mintha 1-2 számmal kisebb betűmérettel jelenne meg mobil FF-on asztali nézetben.
A fejléc is olyan mintha mobil nézet lenne nem a sima asztali, szívecskével hsz. buborékkal háromvonalas menüvel. Tehát ilyen kevert. -
scdlsc
senior tag
Desktop észrevétel. A főoldalon a blokkok (Prohardver, Gamepod) végére tényleg jó lenne egy "kérek még híreket" gomb. Legörgetek a Gamepodig, majd tovább az ottani hírek végére és akkor onnan fel kell görgetnem (vagy home gomb), ha a többi hírt is látni akarom. De most még a főoldalon a Gamepod szekció elején látható logóra kattintva sem történik semmi. Előre is köszönöm!
-
Vannak jó dolgok ,amiken nem kéne változtatni. Hát itt se kellett volna. Lehet én vagyok a nyomi,de nekem kaotikus, átláthatatlan. Legyen már kint a cikk dátuma,nem csak mikor rá kattintok stb, köszi.
-
értem, hogy ez az érzésed egy teljesen új, <1 napos valamiről, de az ilyen jellegű értékítéletnek kevés relevanciája van az első pár hétben vagy akár hónapban. van logika az új címlapban, hiszen nem random generátor köpi ki.
akik házon belül már látják egy ideje, azoknak nagyon elavultnak, gyengének tűnik a régi.
-
Varoz
addikt
De akkor meg miért kellett a fórumhoz nyúlni pl.?
Meg ez továbbra sem magyarázat arra, hogy a Gamepodot miért kellett "lefokozni".
Ismét leírom, nem a változás, a haladás a baj. Én maximálisan értem, hogy más a célközönség, azt is, hogy Mobilarénán miért kell fényezni az iPhone-t.
De ez két külön dolog.
JuhaszattiNa ezt köszi, nekem csak az tűnt fel, hogy lecsó.
-
Juhaszatti
addikt
"nézd, a fórum milyen már? háát, régi. nagyon régi. semmire sem hasonlít, ha körülnézel. megállt vele az idő. a fórumnál ezt vállaltuk, mert végülis fontos, hogy akik megszokták, szeressék. a tartalomnál viszont nem csinálhatunk úgy, mintha 2005 lenne."
Nyilván ez is szubjektív, de szerintem pont ez az erősségetek, a Disqust és hasonló megoldásokat használó oldalakkal szemben.
De még egy Anandtech, vagy TechPowerUP fórumszekciója is nagyon gyenge ehhez képest. -
nem "be kell darálni", hanem egy egyszerű, sallangmentes, könnyen áttekinthető dolgot szeretnénk mindenhol. nem lehet mobilra és mindenhova hatszáz apró betűs ilyen-olyan infóval felöltöztetett karácsonyfát csinálni minden kis tartalmi egységből az oldalon, tényleg egészen máshol tart ma már a net.
nézd, a fórum milyen már? háát, régi. nagyon régi. semmire sem hasonlít, ha körülnézel. megállt vele az idő. a fórumnál ezt vállaltuk, mert végülis fontos, hogy akik megszokták, szeressék. a tartalomnál viszont nem csinálhatunk úgy, mintha 2005 lenne.
-
sajnos a sok, minőségi teszt a legdrágább, nézz csak rá a mai bérekre
és mindezt úgy, hogy nagyon sok ember vesz notit, konzolt, kész képet stb., szóval egyszerűen a "kütyüizmus" tök másról szól már, mint 20 éve, a hardveresdi csak egy kis szelete. helyette vannak az új iphone-t a nyitás napján lobogtató inflüansziék, és a méretgazdaságosság (meg a gúgel) nekik dolgozik. -
hemaka
nagyúr
Ha belebukik és nem lesz mit olvasni, akkor meg azért fogtok sírni. Fogadjátok el a változást, a világ nem állt meg '99-ben. Inkább arra fordítsátok a felesleges energiátokat, hogy segítsetek nekik min kéne csiszolni.
Egyébként ha a tartalom nem változik, kit érdekel hogyan néz ki? Vannak videók is már szép számmal, mert kell. A fiatalabb korosztály aki pörgeti a tiktokot 2 másodpercenként nem fog elolvasni még egy 1 oldalas cikket sem...
Az aláírásnak mi értelme volt, mit adott hozzá a fórum értékéhez tulajdonképpen? Semmit, csak béna idézetek, aranyköpések, a saját kacatok felsorolása volt benne.
-
Varoz
addikt
Én csak azt nem értem, hogy egy olyan dolog, mint az aláírás is pl. nem befolyásolja a megújulást, azt, hogy új arcokat vonzanak be, de azért be kell darálni. Kösz.
Gamepod ugyanez. Miért nem fért el az új designba? Nekem nem az újítás a gondom, hanem öntögetjük ki a gyereket is a kád vízzel. -
Pug
veterán
En mar evek ota 99%-ban csak a forum miatt vagyol itt, a HW related content eroteljesen vesztett a szinvonalbol (sajnos, hisz igy az egyetlen magyar igazi HW tesztoldal is "kiszallt").
Viszont a forum (a kozosseg) szerencsere meg megvan. Persze ki tudja meddig (at least in free form). Mondjuk en szo nelkul fizetnek erte akar fix havidijat is, ha szukseges lesz.
Parci:
I see, felre ne erts, en is nyitottam volna a video iranyba es az arculat valtas is teljesen ertheto, attol fuggetlenul, hogy not my cup of tea. Ami viszont nagyon hianyzik, magasabb szinvonalu es gyakoribb HW tesztek, van ra barmi terv, hogy ebbe tobb energiat es anyagi forrast fektessetek es kicsit kozelebb keruljetek ujra pl a fless altal kepviselt quality-hoz?
-
nagyon régi tag vagy, tudod jól a menetrendet: kikerült, jön a feedback, bugreport, csiszoljuk, aztán egy idő után már nem változik. aztán eltelik 5-6 év, csinálunk egy újat, és mindenkitől megkapjuk, hogy az az új egy rakás szar és kérik vissza azt, amit épp szörnyülködve fogadnak.
több, mint egy tucatszor váltottunk már designt.
egyébként sok nehézség adódik abból, hogy nagyon töredezett lett a net közönsége és a platformok: mindenféle generáció netezik már, mindenféle platformon. legyen mobilon, tableten, pc-n, legyen videó, írott, podcast, legyen fiatalos, 30-as, 40-es, 50-es, 60-as stb.
azért is tűnik egy csomó dolog egyértelműnek mondjuk a régi törzsgárdának, mert anno mi kollektíve indultunk a nettel, a mostani 40-50 éves korosztály világa volt az főleg, és nyilván mi hasonlóan is fogyasztunk tartalmat (vagy legalábbis nem idegen nekünk a klasszik módi: sallangmentes honlap, hosszú szövegek, magyarul, értelmes embereknek írva, meg egy erős fórum). csak hát sajnos "mi" már jóval kevesebben vagyunk, és az oldalnak mindenféle igényt ki kell szolgálnia, különben nincs hirdető, akkor meg nincs pénz, akkor meg nincs oldal.
de, hogy pozitív legyek: mivel bő tucatszor váltottunk már designt, azt is tudom, hogy nem lesz semmi gond a mostanival sem, a helyére kerül a sok apróság és az olvasók jórésze örülni fog.
-
KROK640
nagyúr
A videóstartalmakért eddig én sem nagyon kapartam, elképzelhető, hogy a jövőben bele-bele nézek majd
Az aláírással kapcsolatban anno én javasolgattam a megfelelő topicban, ezt a megoldást, és hál' Istennek a PH házigazdája meghallgatták és megvalósították
Ezer köszönet nekik innen is.
Én meg örülök neki, hogy így valakinek máris szebbé tettem a napját
-
Pug
veterán
Egyertelmu, valszeg egy kulso marketing csapat azt mondta, hogy "this is the way".
Nekem nagyon nem jon be, egy video-t nem nyitottam meg es sanszos, hogy nem is nagyon fogok. De ettol ezekkel meg egyutt tudok elni, nem vagyok az ujitas ellen.
Nekem pl az alairas kilovese nagyon fajt, es egeszen eddig nem is tudtam, hogy betettek a visszakapcsolas lehetoseget, szoval ezer hala a hsz-edert.
-
KROK640
nagyúr
A belebukást semmiképp sem, hiszen az senkinek nem lenne jó, ha bezárna az oldal
(mondjuk én inkább a fórum miatt vagyok itt)
Itt maximum a régi oldal visszahozásában lehet reménykedni, de azt sem tartom túl valószínűnek, mivel ezen meg sokat dolgoztak. Esetleg ennek finomításait tudom elképzelni. -
KROK640
nagyúr
Nem akarlak elszomorítani, de a Gamestar magazin (aminek szép időkben 132 oldalas fizikai újságja is volt), hasonló "fejlődésen" ment keresztül. A fórum egy külső üzemeltetőhöz került, a többi meg csak egy "melléklet"é avanzsált
Valószínűleg már anyagilag nem fentarthat a régi modell, a fogyasztási szokások megváltozása miatt
A mai fiatalok már nem vesznek fizikai újságokat, és valljuk be mi öregek sem. A '90-es évek végén 2000-es évek elején havi 3-4 féle PC-s lapot vettem, a 2000-es évek végére fokozatosan egyre kevesebbet és ritkábban míg végül már nem. Ezzel párhuzamosan a kifejezetten játék témájú oldalak látogatása is hasonlóan csökkent.
Gondolom a gamepodnál is a számok indokoltál az "elrejtést" az más dolog, hogy így a számok jó eséllyel csak tovább csökkennek meg(bár a PH-s felületben felül fent van a menüben)
-
KROK640
nagyúr
Úgy látom, hogy most az a gondolat, hogy fiataltani kell a célközönségen, és minden változás (fórum aláírások eltünésétől kezdve, a videós rész erőteljesen startja mellett az új design) erre a vonalra megy fel.
Rengeteg régi arctól olvasom, hogy az lett volna a legjobb, ha semmihez sem nyúlnak (na... azért a ki-be kapcsolható aláírás meg a ceruza ikon nekem nagyon bejött).
-
hemaka
nagyúr
foxban legalul van aktív témák box(card-header), de chrome-ban meg nincs, wut.
De amúgy jó lesz az, csak az AI kilógós gigaboxot nem nagyon tudja értelmezni a szemem. -
Juhaszatti
addikt
Timestampek tényleg kellenének, srácok. Az az ami leginkább hiányzik.
Meg ide is érdemes lenne kitenni a dátumot és a hsz számot a hírek mellé:A többi szokható. Még barátkozunk.
-
Win-T
őstag
Nem lehet valahogy szűrni, Prohardveren, hogy csak a hardveres hírek, tesztek jelenjenek meg amik a váltás előtt is fókuszban voltak? Én ezekért járok ide, a franc se kíváncsi a játékos, konzolos, életmódos meg egyéb hírekre, tesztekre.
-
Greg576
újonc
1999 óta olvasom a Gamepod-ot, ami az egyik legrégebben fennálló folyamatosan müködő magyar gamer site. Most pedig egy menüponttá süllyedt egy nagy online lap repertoárjában, ahol sokkal kényelmetelenebb és több kattintás megtalálni akármit is. Kérjük vissza a régit!!!
-
virkir
veterán
Mobilon is ergya.
Eddig használható volt mobilon is a desktop nézet olvasható volt a fórum, most annyira kicsik lettek a betűk, hogy vagy belenagyítasz de akkor meg kilógnak a hozzászólások, vagy nagyítót használsz.
A reszponzív káoszt és a mobil nézetet meg inkább hagyjuk.
Hatalmas fejlődés, hogy eltűnt a hírek dátumozása, találd meg hol hagytad abba előző nap, meg az oldalsávon megjelenő társoldalak friss hírei is oly felesleges volt. Ugye. -
herion
tag
Én bírom a változást, nem nyafogok a régi "jól bevált" dolgok lecserélése miatt, ha az egyébként többet hoz magával mint amit elvesz.
Viszont ez az új dizájn nekem egy átláthatatlan káosz. Baromira nem komfortos, sőt!
Én annak örülnék ha végre nem 4:3(?)-ban lenne minden egy 16:9 monitoron, nagyon 2000-es évek feeling.
Ezért egyáltalán nem hullatnék könnyeket, ha végre nyugdíjazva lenne. -
Chapel
addikt
ad blocker....free.
khm... mikor pár éve ph 2x karikor HW apróáltal bepróbálokozott november /decemberben "adblock?" toltiva vagy kmm egyszerüen kerülem az oldalt.
Jövő év, semmi gond gondolom a számok önmagukért beszltéltek.... offofltak a tiltást. -
Cythyel
senior tag
rettenetes ez az új kinézet...
se timestamp-ek, de görgethető oldalsó hír részek... kinézetre is olyan baltával faragott mintha a net hőskorából származna... -
king1989
csendes tag
Az megoldható lenne, hogy a https://gamepod.hu/ a https://prohardver.hu/fooldal/kategoria/gamepod/index.html oldalra irányítson át?
-
-
Ehhez hozzá kell majd szokni
-
Varoz
addikt
Gamepod miért? 15 éve, hogy onnan fórumozok.
-
sfefe
addikt
Régi jobb volt!!!
Ez elég zagyva összevissza....
Telón nehéz értelmezni most melyik az új hír melyik a régi....
Ha nem emlékszem mi volt már nehéz követni...
Nem is értem minek mindig változtatni ami bevált az bevált és ennyi! -
tibaimp
nagyúr
Jó lesz ez, csak türelem!
-
Tamás88
őstag
Csúnya, még a fórum hozzászólás ikont is eltüntettétek. A régi jobb volt.
-
bmelos
csendes tag
Elsőre azt hittem valami css hiba miatt széthullott! A tiszta átlátható dolgokat jobban kedvelem, ez egyenlőre nem tűnik annak.
-
Geri Bátyó
addikt
Szóval ezért néz ki ilyen szarul. Már azt hittem, hogy nálam van valami baj.
Sebaj, idővel megszokom! -
Skynet258
veterán
Jó a magazine stílus, én is szerettem ezt használni az oldalaimon anno (csak én hülye vagyok megcsinálni így Wordpress-t használtam és vettem hozzá "skineket"
). A PH fenti részén lévő kéttónusú szürke mondjuk nekem fura, egy tónussal (a sötétebbel) lehet jobban nézne ki. A kommentek száma meg a képen lehet egy sima fekete háttérrel megoldható lenne, azt is meg kell nézni, hogy mutat. Olvashatóság szempontjából biztos jobb lenne, dizájn szempontjából meg látni kéne.
De az irány szerintem jó! -
-
hunluki
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #41 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, én is használok AI-t melóhoz, privát dolgokhoz, egyáltalán nem erről van szó. Arról van szó hogy mindenhova oda van tolva gondolkodás nélkül mert buzzword lett és agyrohasztás szinten tolja mindenki anélkül hogy tudná is mire való, mit is tud valójában, sokaknál megáll az AI annál hogy LLM meg vicces képek meg hülyezenecsináló.
Megvan a helye, hasznos, fejlődik, jó cucc, de indokolatlanul túl van tolva mindenhol.
Mind1, ez csak az én véleményem, ti látjátok a statisztikákat, ha ez kell akkor ez kell, én hamarabb megyek ki a divatból mint az AI és ez így van jól. RSS légyszi maradjon azért
-
KROK640
nagyúr
válasz
this is life #67 üzenetére
Logout felületen nem, PH-n igen
-
- a képen van, ahol van kép
- a fenti nagy boxban az nem topik, hanem egy "legfrissebb, most pörög" tartalmi lista, ott nincs kép, ennek megfelelően jobbra van igazítva (ez a lista mutatja a legfrissebb 5 anyagot, függetlenül attól, hogy hw, it, gaming vagy ai)
- az "aktív témák" résznél kiírjuk, jó észrevétel, köszi! -
-
ledgeri
nagyúr
Mint ahogy korában volt az adott cikk topikjában az adott cikket "láttad már"-ral promozó beillesztmény, most ugyanígy a prohardver.hu/hirek/index.html oldalon az első cikk (ami tegyuk hozzá hogy gamepodos....) legfelül, és gamepod piroosban a felénél is kiemelve látszódik.
Az ilyen féle redundancia elismerést várna?
Ja és külön köszönet, hogy mostmár kell energiát fordítanom arra, hogy kerülgessem a "korábbi IT cafe"-szintű cikkeket. Biztos véletlen, hogy a korábbi cikkeknél is átíródott a ott tevékenykedő cikkíró neve.
Egyelőre 2/5 a váltás részemről, mert tudom, hogy veszítettem, csak nem tudom, hogy nyertem-e valamit...
-
Lord Gabor
csendes tag
Gamepod RSS feed melyik új kategóriába került? RSS oldalon én csak külön PC/Xbox/Playstation kategóriát látok, de jó lenne, ha arra is lenne a régi összesített feed is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
this is life #32 üzenetére
Milyen legördülő menüből?
-
Necroman_Mk2
őstag
Szerintem azért, mert amíg a Mobilerana kommentszámok alapján nagyon pörög, addig a Gamepod esetében sok volt nulla hozzászólásos hír, azaz már nem olvasták olyan sokan. Az IT Cafe esetében némileg jobb volt a helyzet, viszont ott meg sok volt átfedés a Prohardver témával, pl. a Windows 10 mint OS-ről szóló hírek egy része nem is jelent meg ITC alatt.
#48 Parci & #49 Viktor0610 Várjuk!
#2 .LnB Csak nehogy korán örülj, és a gaming tartalom miatt végül a teljes PH tiltva legyen a munkahelyeden. Nálunk szerencsémre nem az.
-
-
Chapel
addikt
Nektek nincs olyan érzésetek, hogy mi vagyunk a béta teszterek?
Viccet félre téve, ez a legjobb döntés hiszen ahány user annyi felület (pc/teló típus) és mi a lelkes felhasználók hamarabb kiszúrjuk ennyien a gondokat, mint a pár admin, ők pedig figyelnek és javítanak/válaszolnak.
Csak így tovább, nekem pc-n már hibátlan, tetszik is, egyedül a "Dark módot" hiányolom ha már 2025-ben egy oldal megújjul, ami kifejezetten az olvasásra épül. -
Pug
veterán
Mobilrol kifejezetten pofasnak tunik.Vissza vonom, a landing page-rol nem mukodk az "itt szoltam hozza" "lenyitasa"...
-
Gargouille
őstag
Az biztos, hogy idő kell, hogy megbarátkozzak az új arculattal. A nyitó oldalon a fél képernyő magas hirdetés sáv azért elég kemény, egy képernyőnyit kell lescrollozni, hogy a tartalmat megtalálja az ember.
Nekem amúgy szimpatikus, hogy fejlesztitek az oldalt és kommunikáltok a látogatókkal. Ha elfogadtok egy kéretlen jótanácsot, nem kell mindig mindent megjavítani, vannak dolgok, amik úgy jók, úgy szerethetők ahogyan vannak. Értem, hogy van egy ilyen egyre gyorsuló spirális trend, hogy mindig mindent újra kell designolni, akkor is, ha semmi értelme sincs, de nem kötelező erre a hullámra felülni, hagyományt sokszor pont azok a dolgok tudnak teremteni, amik stabilak.
-
hokuszla
senior tag
hsz számláló botrányosan van megnemoldva
-
tlac
nagyúr
válasz
CptAdamica #35 üzenetére
nekem is fura a ph-s főoldal
nem is látom át a rendszert benne -
-
vlevi
nagyúr
Azt hittem, csak a tűzróka, és a bal oldali könyvjelzősáv miatt van horinzontális scrollbar, de nem nem, mert az üres Edge alatt is így néz ki.
Valami skálzási probléma lehet, hogy FullHD-ban viszíntes scrollozásra lenne szükség, mert mintha nem férne ki valami.
Pedig látszólag kb a felét használja ki, az oldal jobb és bal széle üres.Amúgy pedig nem tetszik az, hogy a főoldalon a reklám tök hófehér, és az alatta lévő tartalom háttere színes. A prohardveré sütétszürke, fekete, és valamiért az én szemem azt átugorja, mintha ott nem lenne semmi.
-
Zotya84
őstag
válasz
Alogonomus #10 üzenetére
Biztos van rá megoldás, hogy el lehessen tüntetni. Ha nem lesz a profilunk beállításaiban, akkor egyéb módon. Mint sok mást.
Engem QHD-n az zavart azonnal, hogy akkor fontot sikerült választani, hogy kapásból 20%-ot le kellett vegyek az oldal nagyításából. A total ai randa, hatalmas, és rossz helyen van. Gamepodig meg nem tekerek le, szóval az még jobban ki fog esni a látókörömből. Nem tudom, kik, és kinek találták ki ezt a buzi infinite scroll (pedig ez még nem is teljesen az) megoldást, de ez máshol is szar, nem marad tagolás a tartalmak között. Én úgy vagyok vele, ami nem fér el 3,5Mpx-en, az nem arra az oldalra való - másképp: nem is akarják, hogy lássam.
SzVSz az IT café kezdőlapja a legértelmesebb. Csak onnan meg hiányzik a PH-doboz...
(Vagy a Hardver aloldalé. Csak onnan meg az IT café.) Szóval, azt hiszem a főoldal számomra kuka, maradnak az aloldalak a könyvjelzők között.
#49 Viktor0610: Egy moderátor sem tudja, hogy a félkövér és a dőlt itt is megy a CTRL+B és a CTRL+I billentyűkombinációkkal?Vagy mi az oka, hogy sokáig tartott formázni?
-
Alusky
senior tag
Fúúú de szaaaaaaar.
-
yagami01
aktív tag
válasz
CptAdamica #35 üzenetére
Egyetértek, nekem is zsúfoltnak tűnik. Mikor először ránézek ez az, ami eszembe jut. Biztosan az alatta lévő, oszlopos híreket fogom elsősorban figyelni. De ott meg két dolog zavar: mintha kevesebb lenne belőle és a dátum hiánya. Amivel tudom, hogy "egyszerűsíteni, letisztítani" szerették volna a dizájnt, de így ha pár napig nem nézem és utána pillantok oda egyrészt lehet nem látok olyan híreket a kevesebb tartalom miatt, ami érdekelne és eddig láttam, másrészt a dátum hiánya miatt nem fogom tudni mikor íródott. Igaz, ha érdekel és nem olvastam amúgy is rámennék és ott látnám a dátumot, így nyilván orvosolható, csak a hiány furcsa és hirtelen zavaró.
Viszont az, hogy több oldal is megjelenik rajta valamilyen formában jó ötletnek tartom (a kilógó AI háttér tényleg picit fura hatást kelt, ultrawide-on még inkább) és az AI oldal indítását szintén. -
Furcsa, a gamepod nekem nem illik bele a palettába, akkor már a mobilt raktam volna a PH alá, az miért nem került oda?
És ha legörgetek a PH főoldalon akkor bejön az AI jobboldalon, ami.. hagyjuk is, aztán gamepod normálisan, de hol az IT cafe?
Nem igazán értem ezt a struktúrát.Kedvencekhez adásnál nem szól hogy betelt a listám, vagyis gondolom betelt azért nem adta hozzá és kerestem ezt a topikot.
-
Lécci, aki az IT café / GAMEPOD skint hiányolja, olvassa el a cikket (ismét
).
A Hardverapró és a fórumok nem változnak, illetve a site-összeolvadásnak köszönhetően átmenetileg megszűnt az IT cafés és a Gamepodos fórum skin, de a közeljövőben készülünk egy szabadon konfigurálható megoldással
.Addig formáztam a hozzászólást, míg Parci beelőzött.
-
válasz
Sweet Lou 6 #47 üzenetére
lesz választható fórumháttér színséma
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
Alogonomus #10 üzenetére
Desktopon a videó rész elviselhető, telón nagyon zavaró szerintem. Hatalmas helyet foglal.
És a PH főoldalon az AI blokk lila része szintén kilóg jobbra nagyon.
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
A világ változik. Már 1956-ban volt mesterséges intelligencia konferencia. Azaz nem mostanában kezdődött ez az egész. A különféle technikáknak/hardvereknek köszönhetően egyre több helyen használják ki a lehetőségét. Legyen az akár munka, szórakozás, tanulás.
Nincsen túl tolva. Aki nem használja a munkájában, tanulásban az lemarad azokhoz képest akik használják. Nem az AI fogja elvenni a munkáját hanem azok akik tudják használni ezeket az eszközöket.
Ezért is szükséges képezni magunkat ezen a téren is. -
hunluki
senior tag
Eddig is főként RSS-ből olvastam az oldalt + néha fórum, most méginkább így lesz.
Az AI dolog meg csak nekem ellenszenves? Értem én hogy most ez a hype de lassan már a budikefére is felírják hogy AI, iszonyat túl van tolva.
Látszik hogy öregszem -
HantekDSO
tag
válasz
ergoGnomik #27 üzenetére
+1
-
tibaimp
nagyúr
Jó lesz ez, hajrá
-
Chapel
addikt
Hmm csak nálam van az, hogy a Gamepod legutolsó cikke február 21-ei vagy régebbiek?
A legördülő dátum listában is az a legfrissebb...
Ja és így 2025 derekán egy éjszakai mód már igazán bele mehetne, sokan megköszönnék, én tuti, védve az aksi teljesítményt telón és a szemet desktopon -
CptAdamica
veterán
Kerestem, hogy where gamepod, aztán megtaláltam. Mondjuk nekem a nyitólapi design elég fura és zsúfolt, nem tudom hová kéne nézzek először, aztán onnan hová, meg onnan hová.
-
Nem megszűnt, hanem beolvadt - de mivel külön szekció van még a menüsávban hozzá, mint az IT caféhoz is, ezért az rss-ét (még) nem szüntették meg. Viszont már nem a 'saját' tartalmai vannak benne, hanem a Prohardveré, amit nem biztos, hogy mindenki olvasna a külön oldalon (ha már van kismillió rss csatorna az oldalon (konkrétan 34 van, rovatonként), akkor a két beolvasztott oldalé is megmaradhatna, amiben csak a saját hírei vannak).
-
boost
veterán
Nem tudom teszteltétek-e 13"-os laptopon, de a fejléc a reklám és a címlapkép alatt a fő cikk címe már nem látszik a nyitólapon, le kell görgetni.... Vagy a munkatársak adblockot használnak?
Kicsit még csavargassatok rajt. Jó ünnepi hétvégét!
-
-
Csupingo
veterán
válasz
p a s s e r #23 üzenetére
Nyugi, nem bánt ez senkit!
-
Spectrum
aktív tag
A gamepod rss-feedjébe belekerültek a prohardveres tartalmak is, remélem, hogy csak átmeneti jelenség
-
ergoGnomik
tag
Hehe! Ha az egységnyi felületen minél kevesebb hasznos információ megjelenítése volt a dizájn fő célkitűzése, akkor azt sikerült elérni. De gondolom azért még maradtak tartalékok a rendszerben, hogy jövőálló legyen a fejlesztés és a későbbiekben is tovább lehessen hígítani a tartalmat.
-
A hozzászólások jelzése nem kerülhetne vissza a megszokott helyére?
-
Alaaf Pi
senior tag
Afórumon belül a lap tetején a reklám banner szélessége lehetne a három forúmhasáb szélétöl széléig, vagy a középsö hasáb szélessége. Ez a köztes kicsit zavarja az OCD-m.
-
p a s s e r
őstag
nem igazán szeretjük a változást errefelé...
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
powerage76 #20 üzenetére
Nem, ezt egy szóval sem mondtam.
A Prohardver megpróbálja azt a közönséget is kiszolgálni akik a videós tartalmakat is szeretik vagy akár teljes egészében előnyben részesítik. A kettő tökéletesen megfér egymás mellett. -
Sunnam
tag
Csak nálam nem megy a kezdő oldalon a kedvencelt/hozzászólt fórum témák ikonjai? Mobil nézet. Az új hozzászólásokat sem jelzi vissza.
-
Nagyon klassz de a fórum itcafe-s kék hátterét kérném vissza.
-
Alaaf Pi
senior tag
Nem tudom egyes blokkok méretezése szándékos-e, vagy bug, de pl. az AI rész a PH kezdöoldalon kilóg képernyö legszéléig, a Lgoout részen csak a hasábja széléig. A sötét hátteres cikkajánlók PH kezdöoldalon szintén faltól falig mennek. Chrome alatt.
A legfrissebb cikkek részt lehetne görgethetövé tenni, mert olyan hú de sok frissítés nem szokott lenni, hogy ennyire fontos legyen az idösávos kijelzés. -
joey04
titán
Modern lett. Nekem nem tetszik sok éve ahova fejlődik a desdign az egész weben, szóval ez sem tetszik, de jól követi a trendeket, szóval biztos sikeres lesz. Én évek óta alig tévedek a főoldalakra, mert rss feed-ből nyitom meg a cikkeket, szóval nem fogok hisztizni.
-
emre33
addikt
Kíváncsi lennék, hogy miért használtok ilyen régi jQuery (és jQueryui) verziót.
-
Én is hiányolom a hírek melletti/alatti időpontokat, illetve nem találtam a hírarhívumra vonatkozó 'további/korábbi hírek'-et sem.
Illetve lehet egyedül vagyok vele, de az ITCafé rss hírfolyamát is használtam - lesz újra sajátja, vagy teljesen integrálódik/integrálódott a Prohardverébe? -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
Alogonomus #10 üzenetére
Az utóbbi években elkezdtek nagyon megváltozni a médiafogyasztási szokások. Egyre többen és többen fogyasztják már inkább a videós tartalmakat az írottal szemben. Sőt egyre többen néznek akár egy videós tesztet is a TV-n a desktop helyett.
-
gyimger
őstag
Nem lehetne visszatenni, hogy a hírek főoldaláról láthassuk, hány hozzászólás érkezett az adott hírhez?
-
Alogonomus
őstag
Az új kinézetből egyedül a némileg erőszakosan az "arcunkba tolt" videós ajánlósáv zavaró. Persze azt is megértem, hogy a Prohardver youtube-csatornáját fel kell futtatni, és már csak kíváncsiságból is ha rákattint az olvasó a videóra, azzal talán új követőt is nyer a csatorna.
-
Csupingo
veterán
1 percig kerestem a fórum hozzászólások jelzését, míg rájöttem hogy a képbe lett betéve a jobb alsó sarok helyett. Nehezebben észrevehető.
-
Szaparaplaszkarajb.
-
.LnB
titán
Szal' a Gamepod lenyíló menübe kellene egy hírek, tesztek almenü a PC, PS5, XBox stb stb.. mellé/helyett. Szerintem. De ez csak egy észrevétel.
ui.: És ha már van Total AI, akkor kérem legyen Total Metaverzum is, mert van aki még hisz Czükkerberger nagy ötletében!
Mert a Metaverzumé és az NFT-ké a jövő!
-
Hajrá-hajrá!
-
.LnB
titán
Zsír. A gamepod tiltva volt melóban a gaming tartalom miatt. Így most megy. Remélem marad is.
Mondjuk a Gamepod "főoldal" így elég fura, hogy régi tesztek vannak ott, nem az aktuális hírek. Ha viszont a platform szerinti hírekre rákattintok, akkor aktuális hírek lesznek ott, de nincs dátum, hogy mikor íródott a hír, és nincs fórum link az instant hozzászóláshoz.. -
gulyasa
őstag
A cikkek listájában a címek mellől nem kellett volna eltüntetni a megjelenési dátumokat és időpontokat...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Hat év után frissült a portál mobilos és desktop címlapja, valamint végleg beleköltözik az IT café és a Gamepod.
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- E-roller topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G DS/Ingyen posta/ ajándèk gyári Samsung PD adapter!(256GB)
- 4db pótszíj Xiaomi Mi Band 3/4-hez
- MFM szalagkábel garnitúra és MFM csatolós mobil rack ,Logitech MK850 billentyűzet
- ASRock B760M-ITX/D4 WIFI, 23 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- Samsung 980 1TB M2 NVMe SSD, 47 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest