Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Elméletileg nem szabad a táp és a jelkábelt egymás mellett vezetni, de mint látható, nem törvényszerű, hogy problémát okozzon. Én a lehető legtávolabb tenném, az biztos.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
makkai
aktív tag
Szia!
Nekem mellette fut 10 m-en, egy csatornában a dupla szigetelésű 3 eres, 1,5mm2 es kábel és semmi gondot nem okoz.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
Tufa_
aktív tag
válasz Atilla001 #39591 üzenetére
En is eppen hosszu hdmi kabelt vadaszok mivel szeretnem felfurni a projectort a plafonra bar elvileg nekem 10 meter eleg kell hogy legyen..
Szerintetek ha 10 meteren egy tapkabel is fut az hdmi mellett, lehet barmifele problema minosegben? Illetve mivel a jelforras egy medialejatszo lenne amin csak 1 HDMI kimenet van, okozhat-e problemat egy HDMI eloszto raadaskent? (ha ez szamit, Optoma GT1080 es egy Zidoo X9S) -
makkai
aktív tag
válasz Atilla001 #39591 üzenetére
Szerintem [EZ] jó lenne. Ahogy írtam, nekem a 10m-es változata tökéletes, 3D BD50 iso-hoz is.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
qqzs
őstag
válasz MokiSenpai #39593 üzenetére
Torolted az erzekelojet? Egy zsirosabb ujlenyomat besegit az ilyenbe
Eladó: GTS450
-
MokiSenpai
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában azt vettem észre, hogy a Optoma ZD302 3D szemüveg néha villog sötét jeleneteknél.
Nem hiszem, hogy a töltöttség lenne az ok, mert feltöltés után is előjön ez a dolog. Nem tudom, hogy a szemüveg selejtes (lehet okkal van mostanában leárazva mindenhol xD) vagy DLP link-nél "ez megszokott".
Van valakinek ezzel tapasztalata? -
Atilla001
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Körülnéztem, és van sok lehetőség, de hogy mennyire jó azt fene se tudja.
FullHD, 12bit szín 60,24,23 fps amiket használok és ITX PC. Néztem az UTP-set a toldós extendert és a kábeleket is. Látok 5 ért 15 ért 20 ért. Jelenleg 5 métereset használok, fehéret. Jó lenne ha a 15 ös is fehér lenne az elvezetés miatt. 10k körül gondolkodtam, de ezek szerint kevés lesz. Amiről vetítek 11k ba került nekem cakk pakk. Ez megtoldom egy 15k-s kábellel, oda a "tökolcsó" koncepcióm..Védd a természetet!
-
cinemazealot
addikt
válasz primaszgyula #39589 üzenetére
Szerintem a Házimozi kezdő és haladó topic-ban biztosan fognak tudni segíteni Neked.
[ Szerkesztve ]
-
primaszgyula
csendes tag
Sziasztok!
Mint kiderült,az erösitöm okozta a problémát a projektor képében.
Az erösitö egy Harmann Kardon AVR 265.
Aki otthonosabban mozog itt a fórumon,annak kérem a segítségét,hol kaphatok ezzel kapcsolatban segitséget,vagy kit keressek?
Köszönöm szépen és bocs az Off-ért. -
eddhunter
tag
válasz Atilla001 #39584 üzenetére
Nekem a Kínából(cca. 30dodóért) rendelt hdmi kábellel gondjaim voltak. A képet átvitte ugyan, de néha elvesztette a jelet és folyton fehér pontok villogtak random helyeken. Azt hittem a projektor rossz, de ez a kábel megoldotta a problémát a w1070+ és a denon erősítőm közt.
[ Szerkesztve ]
-
makkai
aktív tag
Szia!
Igaz, hogy Én csak 10m-est használok, de az teljesen jó, és az ára is "baráti". FHD 3D (3D BD50 iso) filmeket is tökéletesen viszi.
Szerintem a 15m-es változata is jó lehet még 3D nélkül.
-
péjé
őstag
A 15m pont a határ amit szoktak írni h erősítés kell már. A hdmi-utp kábel - hdmi kombó 50-60 m-ig gond nélkül visz mindent.
A csillió forintos hdmi-k butítás (gondolok itt a 2m hdmi 50,000ft és tsai).
Ide nem akarok direkt linket tenni termékhez, javaslom h keress vmi online boltot (pl. kábelvilág) és rendelj, ha nem működik visszaküldöd. Ha ráér a dolog akkor esetleg aliexpress, 3 hét alatt megjön és töredék áron van, rendeltem onnan és jók.
Ha tutira akarsz menni akkor kábel+ jelerősítőt veszel v. az utp-s megoldást használod. -
Atilla001
senior tag
volt már róla szó, de tudnátok ajánlani megfizethető 15méteres HDMI kábelt, ami át is viszi a jelet?
FullHD, csak képet visz a projra, nincs 3D vagy egyéb adatátvitel.
thx[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
primaszgyula
csendes tag
Sziasztok!
Rég nem jártam erre,de most szükségem lenne a segítségetekre.
Az én kis kedvencem egy Acer H5380BD ,nagyon meg vagyok elégedve vele.
Most cseréltem lámpát benne ,az elözöben 4214 óra volt.
A probléma: pár hete elkezdtek megjelenni piros pixelek a fekete széleknél és gyors képváltásnál( világosrol–sötétre) fehér ,változo hosszúságu kis csikok.
A lámpát itt vettem Németországban,eredeti.
A projit havonta portalanitom belül,ventillátor,hütöbordák.......
Köszönöm a válaszokat! -
qqzs
őstag
-
AVhelper
senior tag
válasz JoceeHunt #39576 üzenetére
Talán megér még plusz 5-10 eFt-ot a WXGA felbontású Epson EB-U05.
-
JoceeHunt
őstag
Sziasztok,
Sürgős beszerzést kellene csinálnom, jövő héten kedden már kellene egy projektor.
Tudnátok ajánlani jó minőségű strapabíró projektort irodai célra, értekezletek levetítéséhez?
Árban max 200.000.-Ft bruttó összeg áll rendelkezésre, nem kell a 3D, a lényeg hogy megbízható strapabíró gép legyen. 1920*1080 felbontás jó lenne, illetve az irodai cél miatt gondolom legalább 3000 Ansi lumen.
Tudna valaki segíteni?Köszönöm!
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Beni2360
félisten
Az attól függ, hogy melyik oldalról nézed.
Sajnos fényképek mostanság nem nagyon lesz mert benne vagyok egy költözésben (lakás átadáson) és semmi kanalam nincs már itthon fényképezgetni. A jövő hétre a nagyja lezajlik majd akkor.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #39562 üzenetére
Ez nem tudom meddig lesz fenn, de csak £500 ebay-en az LG PF1000U
Hatha valaki kedvet kap hozzaSzerk: Viszont leiras alapjan ez a kisteso, kepek alapjan meg a nagy.
Lehet maga sem tudja mit arulBrand New LG Minibeam Nano Battery Powered LED HD Portable Projector.
[ Szerkesztve ]
...
-
Beni2360
félisten
Ok, THE EDN.
Vissza térve az ON-hoz holnap készítek képeket a csatornáról, de nem a Le Mans-ról. Igaz még csak 60% de olyan lesz mint a Luca szék.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz Beni2360 #39570 üzenetére
A nett nem helytelen, az egy létező magyar szó, tehát semelyik helyesírás ellenőrző nem fog miatta szirénázni.
Az ins pontosan jó oda.
Ennyit erről, mer erősen offtopik!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
Biztos elő fordult de én vagyok a hibás. Azért a helyesírás javító jelezhetné!!
Az idézet meg egy angol dal német szöveg fordítása azért ilyen szűkszavú. A 70 évek elején volt sláger. istenem mikor volt az.
De nem mindig kell névelő, elég ha Pl: ins vagyis in Das.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz Beni2360 #39568 üzenetére
Pár napon belül harmadszor írtad két t-vel, nem tudtam megállni, muszáj volt kicsit kötözködni.
Viszont az idegen nyelvek sem az erősségeid, egyrészt mademosielle, másrészt névelő kell a Bett elé, stb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
Tudom direkt miattad írtam így mert tudtam, hogy ugrani fogsz.
Pár éve leszoktam róla de most nagyon siettem és ilyenkor keverem a némettel .
Madmasel so nett, komm zumier in Bett.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
-
Vhiktor
veterán
válasz Beni2360 #39565 üzenetére
Köszi
Majd ha lesznek képek akkor engem is érdekelne amit ír kokokka fórumtárs.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Beni2360
félisten
válasz Vhiktor #39564 üzenetére
Hát igazából csinálni. 8 fm kábel + szerelhető dugók. A projiba való dugó volt inkább nehezebb, de végül bementem itt egy villanász boltban és elém rakták. Én mindenáron netten akartam rendelni de a szállítás megdrágította.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vhiktor
veterán
válasz Beni2360 #39555 üzenetére
Természetesen olvastam a hszt, csak nekem nem jött le belőle, hogy kellett-e venni új tápkábelt.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Devid_81
félisten
LG PF1000U £706, nem tudom otthon mennyi, de ez itt egeszen jo ar erte
...
-
spiky03
veterán
Majd egyszer elore huzom a kanapet es ugy hagyom.
Atmos meg nem most lesz csak gondoltam felkeszulok ra. Max majd akkor lenetbb teszem oket. De lehe, hogymost megprobalom ugy feltenni, higy a falban a cso jo helyen legyen ha majd lentebb kerulnek.
Allvanyra nem tudom tenni mett onwall hangfalak a hatsok azoknak meg kell a fal.
Megnezem majd, hogy 240 cm tavolsagra szet tudom e huzni a frontokat. Csak akkor a hatsokat is addig kell szethuzni. Habar 280 cmen lesznek akkor azok meg jok is lehetnek ugy...(#39546) BBéci
Sajnos falat nem tudok mar epiteni...
Nyugi a nappaliban parketta lesz, ko csak a konyhareszen lesz.
Meg tervezek majd valami szonyeget is a hangfalak ele. Vsz kezdesnek az kerul oda ami a lakasban is volt.
Nah meg majd kepek is a falra vagy panelek. Lehet Fapacit majd elhivom ha mar teljesen belaktuk, hogy merjen egyet es adjon tanacsot min lehetne javitani. Mert ugye hosszutavra rendezkedunk most be.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Beni2360
félisten
válasz Vhiktor #39550 üzenetére
Viktor ott írtam ha olvastad volna a hsz-t, még ki is emeltem vastagon.
8 fm táp vezetéket kellett készítenem hozzá.[ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
válasz Akos1994 #39553 üzenetére
Keresd "Batyo" kollégát és tőle tudsz venni jó áron,ha nem is 18-ért.
Ezek a 10-20 ezres kínai izzókkal akadhatnak gondok amik akár a gépedet is károsíthatják vagy az eredeti fényerő 50%-át produkálják. Nálam most járt olyan gép amibe az ebay-es 20 ezres izzón osram (szerintem kamu) a felirat , gyenge a fényerő de nagyon,de ha visszateszem az eredeti 3000 órás izzót és azzal minden rendben. -
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok külföldi oldalt ahonnan lehet hozzánk is rendelni izzót (Osram P-VIP-ekre gondolok főképp)?
12-13 ezres árakon látok kint a projimba való típusszámút, csak egyik se szállít kishazánkba amelyik (általam) megbízhatónak ítélt forrás lenne. -
péjé
őstag
válasz schferenc77 #39547 üzenetére
szia,
belül fújkálni nem túl jó ötlet. Lámpát kikapni nem nagy kaland, egy próbát megér. Ha utána is bent van az a vmi akkor keress szakit. Batyo, függetlenszervíz ajánlottak. -
Vhiktor
veterán
A projektor tápkábelét gondolom le kell cserélni a rövidsége miatt ha nincs a közelében 220-as dugasz?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Az ilyennek nyitható valamelyik oldala, hogy kényelmesen bele lehessen húzni a kábelt?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy BenQ W1110 projektor, 14 hónapja üzemel (kb 1200 órával). Pár hete észrevettem, hogy a vásznon egy függőleges maszatot, foltot vetít, kb olyan, mintha egy hajszál lenne az izzó és a lencse között. A lencsét kívülről megnéztem, nincs rajta semmi, fotós lencsetisztító ecsettel (Lenspen) meg is takarítottam, továbbra is ott a hajszál. Létezhet, hogy valami bekerül az izzó és a lencse belső fala közé? Egy W1070-es izzócsere videójában láttam, hogy felépítésből adódóan akár be is kerülhet valami oda.
Érdemes leszednem a projit, és kivenni az izzót és megpróbálni kitakarítani (Lenspen és/vagy dobozos levegő)?
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #39534 üzenetére
Inkább egy falat építtess az ebédlő és a házimozinak szánt terület közé! Ha az egyik oldal teljesen nyitott, soha a büdös életben nem fog normálisan szólni a rendszered.
Legalább a kerámia padlólapokat ne engedd a mozis részbe lerakni, rémesen fog kongani, visszhangozni. Fát oda, vagy szőnyegpadlót!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
válasz Vhiktor #39541 üzenetére
Nekem is ilyen van a mennyezetről oldalra majd a a plafon alatt tovább és a függöny takarásában lefele. És ebben megy a tápkábel is a HDMI mellett semmi zavart nem észlelek, Május óta.
Vettem széles papír ragasztó szalagot amit a festők használnak és avval leragasztottam és a fal színére festettem, vagy ha tapéta akkor a maradékból lehet átragasztani.[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz cinemazealot #39543 üzenetére
Kifelé valóban, de belül meg egymás mellett mennek a különféle vezetékek
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Vhiktor
veterán
Na ez már mindjárt jobban tetszik
Itt van egy 4ezer ft-os borzadály [link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
A projektorhoz vezető kábeleket hogyan szoktátok eltüntetni? Kerestem kábelvezető csatornákat, de a 3-4 ezer ft/m-es áruk eléggé meglepett.
-
Atilla001
senior tag
Kérdeztem már, de van aki LED e tett a vászon köré? van valami képjavító funkciója?
thxVédd a természetet!
-
Vitee
aktív tag
Lenne egy kerdesem azokhoz akik rendeltek mar nemet vagy angol Amazonrol projektort: van ezekre garancia? Akarhogy keresem az oldalon nem talalok semmit erre vonatkozoan. Probaltam itt is visszakeresni, de csak visszakuldott termekekrol talatam erdemi infot. Amazonrol ugye 50 ezrekkel is olcsobb, csak nem tudom van-e garancia. Itthon 50-el tobb de van 2-3 ev garancia, ami lehet nekem megeri a felarat mert legalabb biztonsagot ad addig is. Viszont ha amazonrol rendelve is lenne, az lenne a legjobb. Ha van gondolom akkor EU garancia amit az itteni szakszervizbe kell majd vinni ha gaz van?
Valaszotokat elore is koszonom!"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
spiky03
veterán
Az meg keplekeny. 480 cm szeles lesz a nappali, a nezesi tav meg kb olyan 3 meter korul lesz talan. De minden attol fugg, hohy a kanapet mennyire huzzuk el majd a faltol.
Az asszonnynak mar mondtam, hogy minimum 1 meterre, nem volt tul boldog tole.De lehe szelesebb kep is kijon majd, de ezt csak akkor tudom ha mar berendeztuk...
Amugy ez lenne a terv. A hazimozis topikba mar bettem a kepet.
[link]
A kek a hangfalak, sarga az atmos hangsugarzok helyenek a trve mertbaz meg nincs, csak gondolok a jovore ha esetleg lenne es behuzatom nekik a csovet.
Barna a kanape, zoldmeg a tv helye.
A ket hatso 280 cmre lesz egymastol.Kb ez van.
igen tudom, hogy ide egermozi lesz jelenleg a 42" os plazma
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #39532 üzenetére
Idézted a szinte szót, mégis figyelmen kívül hagytad.
Emilnél is alaposan megnehezítette a jó hangzást a baloldal nyitottsága. Fogalmam sincs, azzal mit tudott kezdeni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
"Szinte lehetetlen igazán jó hangot összehozni egy konyhás nappaliban." - pusztán erre reflektálok.
Miért ne lehetne ? Az, hogy a többség nem akarja/tudja megoldani, még nem jelenti azt, hogy lehetetlen.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #39528 üzenetére
Több okból nem panaszkodtunk.
Egy olyan rendszer még hendikepes környezetben is sokkal jobban szól mint az átlagos házimozi megszállottaké.
Csak hátrafelé nyitott, azt is kvázi lezártad egy vastag függönnyel. Legtöbben a nagy helyiség egyik sarkában rendezik be a házimozit, ami nem csak a hátulján, hanem egyik oldalán is nyitott.
Végül az is valószínű, amit Lemmy írt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lemmy9
őstag
válasz xtremetuning #39528 üzenetére
Mihez képest? Hallották a szettet dedikált helyiségben?
Szerintem!
-
xtremetuning
addikt
-
BBéci
legenda
válasz lemmy9 #39525 üzenetére
Tegnqp délután csülkös pacal főtt nálunk vagy négy óra hosszat, ha annak a szagát kellett volna letüdőznöm filmnézés közben, biztosan kitérek a hitemből. Folyamatosan működött az elszívó, természetesen bukóra nyitott ablak mellett, amitől 18-19 fokra hűlt a konyha/ebédlő. Sem a zúgás, sem a hideg, sem a kellemetlen illat nem hiányzott, szerencsére ezekből semit nem éreztem a csukott ajtó mögött.
Szinte lehetetlen igazán jó hangot összehozni egy konyhás nappaliban. Egyik ismerősöm rendszere már jóval túl van a tízmillión, de még mindig elégedetlen.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Igen igy egyszerubb.
Mi is eloszor olyat szerettunk volna, mint amilyen az egyik referencia haz volt.
Vagyis elsonek az tetszett. ott ilyen L-alakban volt a nappali es a konyha kialakitva.A meglevoben meg ugye ez egyben lesz es kb 40 nm. Akkora lesz mint az elozo egesz lakasunk volt.
Az atalakitas 500 ezerbe kerult volna, igy megneztuk egy mar kesz ilyen nagy nappalisat es az is tetszett eloben berendezett hazban.
Nagy a csalad meg a haverok es igy legalabb jol elferunk.Igy is nagyobb terben lesz a rendszerem es vegre a frontoknak is lesz helyuk oldalirnyba is.
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #39522 üzenetére
Eredetileg az én házam terveiben is úgynevezett amerikai konyhás borzalom szerepelt, gyorsan átrajzoltam és lett egy különálló nappalim. A kivitelezőnek semmi kifogása nem volt ellene, hiszen én adtam rá a pénzt. Ami fontos, egy forinttal sem került többe.
-
spiky03
veterán
Mert nem mi epitetjuk, hanem kivitelezo es hozott anyagbol dolgozunk.
Igy ami van abbol kell kihozni a leghjobbat. De remelem, hogy jobb lesz attol ami volt a panelbanAmugy ha az ido is ugy akarja, akkor a hetvegre mar a teto is elkeszul.
Az atadast majus vegere, junius elejere igerte a kivitelezo.Remeljuk osszejon mert mar nagyon mennenk az asszonnyal.
-
eddhunter
tag
Köszi srácok, igen, valószínűleg megoldódott. Bocs, hogy az elején nem mondtam a kábelt, de annyira ki volt hegyezve a topic éppen a pasztázás/dmd hiba kérdésre, hogy hirtelen csak arra tudtam gondolni, hogy én rontottam el valamit. Na de remélem jó lesz, már csak egy normális kábelt kellene vadásznom. A 15m amúgy cca.12 és azt is lehet, hogy le lehet faragni 10-re, talán... mondjuk most 15m-es kábel van használatban.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz eddhunter #39505 üzenetére
Én akkor tapasztaltam hasonlót (csak sokkal durvábban) mikor beiktattam egy kb 1 dolláros 90 fokban állítgatható HDMI adaptert.
Szóval én is egy jobb minőségű kábellel kezdenék.Közben látom hogy megoldódott, csak nem olvastam végig a kommenteket.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #39517 üzenetére
Ha már épül, miért nem egy külön szobába tervezed a házimozit? Az apartman jellegű, nagy, sokfunkciós - konyha, ebédlő, nappali - helyiség erősen kompromisszumos.
Netán valamit félreértettem?[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Egy kis segitseget kernek itt is ha lehet.
Epul a hazunk es gondolva a jovore ha egyszer ossze jon a vetites akkor arra is fel legyen mar keszitve a nappali.
A hatso falra a plafon kornyekere kertem egy konnektort valamint gegecsovet, hogy a HDMIt betudjam kajd od huzni az erositotol.
Az elao farlra szinten kertem a plafon kozelebe egy konnektor kiallast az esetleges motoros vaszon vegett.Ez igy elegendo vagy kerjek esetleg valamit mashogy?
A nappalirol meg annyit, hogy 480 cm szeles. Remelem talalok majd olyan projektort, ami megvetiti a szemkozti falat! szerintem olyan max 200 cm szeles kepet tudok veiteni majd...
Koszonom a segitseget, tanacsokat!
-
gyeniko
őstag
válasz Pro Koryak #39506 üzenetére
----
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Beni2360
félisten
válasz Atilla001 #39514 üzenetére
Sajnos sokszor elő fordul, hogy részletekben adagolják a tényeket és csak szaporodik a sok hsz.
-
Beni2360
félisten
válasz eddhunter #39511 üzenetére
Ez a 15 méteres HDMI kábel volt az elején is említve? Nem emlékszem rá.
A részletekben rejlik az erő.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
eddhunter
tag
Úgy néz ki, hogy de. Most rákötöttem a media player-t direktbe a projektor mindkét bemenetére és nem jött elő semmi pötty. Most ez csak olyan kapkodós próba, meg lehet, hogy csak egy kicsit később jön elő a gond.
De ha valóban ez a gond tudtok ajánlani valami normális hdmi kábelt, ami 15m-en még működik és nem egy vagyon? -
eddhunter
tag
Nem tudom, hogy így világos-e, de megpróbáltam levideózni a problémát. Mindkét esetben a kodi menüjében lépkedek, miközben próbálom a telefont egy helyben tartani. Mozgóképnél nagyon változó a pontok helye és mennyisége.
video1
video2
A projektor HDMI1 bemenete kapja a jelet az erősítőm zone2 kimenetéről, a TV pedig a main zone kimenetről. A TV-n a jelenség nem tapasztalható, de úgy látom, hogy ha a stb képét küldöm a projektorra(szintén az erősítőn át), akkor sem látok egy darab pontot sem. -
gyeniko
őstag
válasz Pro Koryak #39502 üzenetére
Nem a 4K miatt élesebb a képe a TV-nek, 4K-t egyelőre nem is nézünk egyiken sem. Előtte Samu 75H6400 volt ugyanott, az FHD és annak is élesebb volt a képe.
Az élesség különbség a technológiákból ered, LCD (és leszármazottai) vetítő képe nehezen éri utol a TV kép élességét. Volt olyan DLP vetítő, amely ugyanolyan éles képet vetített, mint a TV, de egy hasonló (de szerintem még mindig gyengébb) optikájú DLP vetítő új ára 4 m Ft felett kezdődik.[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest