-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Q
senior tag
válasz
eddhunter #36196 üzenetére
Nekem volt ilyen vásznam, a festett falnál klasszisokkal jobb. De ennyiért még az alu keret is megéri, amibe lehet később minőségibb anyagot feszíteni. Viszont az enyém egyáltalán nem sárgult az évek alatt. Nedves mikroszálas kendővel töröltem át időnként. Nem dohányoztak mellette? Mert akkor a szaggal is meg kell barátkoznod.
-
a2d2
addikt
Ha már fix keretes vászon.
Ennek 1000Ft alá jön ki métere postával együtt és majdnem 8 cm széles:
[link]
Van hazai versenytársa?Köszi!
-
eddhunter
tag
Asszem meg is győztetek. Beszéltem a sráccal, azt mondja azért egy kicsit be is sárgult már :s, mégis csak 10 éves cucc... Lehet, hogy ennyit tényleg megér, végül is a festés sincs ingyen és az még macera is. A sárgulást meg talán kalibrációval lehet javítani, de persze gondolom attól függ, hogy mennyire egyenletes. Egyet alszom rá, de asszem megveszem.
-
.DLL
veterán
válasz
eddhunter #36193 üzenetére
Részemről is +1, a falat simán leveri, ráadásul már nem vagyok a szürke felület híve, legalábbis nagyon gondos "szín" kiválasztás kell, mert bizony elronthatja a színeket, szaturációt. Ez egy nagyon jó ár egy ekkora vászonért. Azért kíváncsi vagyok, hogy az a tisztítás amit írt, hogy nem ártana elvégezni az valójában mennyire egyszerű, hogy egyenletes, csíkmentes legyen, miközben nemnagyon lehet dörzsölgetni ugye.
Mindenesetre ennyiért egy alumínium keretet sem lehet összerakni, nem hogy vászonnal kompletten! -
bobojszan
tag
Sziasztok!
Ismét videóztam egyet az EPSON EH-TW5350vel:
[link]
Uncharted : The lost legacy
ECO mód, a hang a saját hangszórójából jön!
Élvezetes! -
eddhunter
tag
Sziasztok,
belépő szintű házimozi építését tervezem a leendő kb 31nm-es nappali-konyha helyiségben. A hang már kezd kialakulni, most itt kérnék segítséget. A mellékelt ábra szerint rendezném el a dolgokat, a nézési pozíció kb 3,5m-re lenne és egy 100-108" körüli képet szeretnék. A projektort mennyezetre szerelném. Szóval azt terveztem, hogy a konyha részben a fehér/világos színek fognak domiláni és a "vászon"-hoz érve ez átmenne feketébe/sötétbe. Első körben falra terveznék vetíteni, ezt később(ha nem vagyok elégedett) egy fix. vászon válthatná ki. Kérdésem az, hogy a vetített kép fala, a mennyezet és az oldalfalak közül melyiknek kell a legsötétebbnek lenni, illetve, hogy a vetített képtől milyen távolságra lehet már átmenni világosba(ha lehet)? Ja, az ablakokon műanyag redőny van és sötétítő függöny is lesz előttük.Hogy ne legyen ilyen egyszerű, a projektor sincs még meg. FHD, 3d képes gépet szeretnék, használtan, a keret kb. 150k. Nem tudom a fenti feltételeknek van-e különösen megfelelő vagy nagyon nem ajánlott típus.
Mivel még tervezés alatt áll az egész, lehet, hogy megvárom a blackfriday-t a vásárlással...Érdemes lehet?Előre is Köszi.
B.
[kép] -
-
.DLL
veterán
Én úgy értelmeztem, hogy a 1,5m a max. tehát annál közelebb lehet vinni, nem gond.
Így a 220, 225cm is jó, sőt! Ha a 2,5m koppra a fal, akkor úgyis kisebb lesz a vetítési távolság, pl. hátul a kábeleknek kell hely, meg általában a frontlencsétől számítva adják meg a vetítési arányt. -
Beni2360
félisten
Én is úgy tettem fel a plafonra az Epsonomat, hogy marad benne 3-5" kicsinyítési lehetőség. teljesen behúzva maradt oldalanként kb 3 cm a fókuszálás miatt és a TV adása nekem nagy teljes képen. Ja és így 230 cm-re van a 82" vászontól.
A KODI-ban a sorozatoknál (full 16:9) még így is össze húzom kb 70"-ra (-85%) állítom a képarányt. -
péjé
őstag
válasz
Beni2360 #36168 üzenetére
Jogos, az epson 220cm-ről vetíti a 150cm széles képet, a benq 225cm-ről, az optoma 243cm-ről tudja, itt már csak kicsit kell csalni.
Az optoma hd25e viszont 270cm-ig is hátravihető a kalkulátor alapján. Ilyen projim volt (nincs lencse mozgatás ezért pontosan kell feltenni) , belépőnek elég jó de inkább megnézném h lehet-e trükközni a távolsággal...:-) -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Beni2360 #36146 üzenetére
Hu ez tök ötletes. Mondjuk a kamerás kicsit rafinált, mert direkt nem húzza rá a kamera képét teljes egészében a maszkolás nélküli verziónál, hogy az összes fényt az érzékelőre begyűjtse.. De így legalább hatásosabb a demo.. Amikor maszkolással teljes egészében a vásznat veszi..
-
péjé
őstag
válasz
KD6-3.7 #36166 üzenetére
szia,
pár ötlet:
szerencséd van mert van többféle jó proji is itt a HA-on eladó.
Keretet nem írtál ezért mondjuk 150eft-ra belőve:
-használt benq w1070, klasszikus jó belépő proji
-új optoma hd140x, esetleg szivárvány effekt itt bejátszhat, játékra ajánlják-kicsit feljebb:
új epson tw5300 160eft, én ezt nézném meg a helyedben, nincs szivárvány,mindent tud amit belépő szinten kellha nincs ekkora keret akkor 100eft körül vannak 720p projik, az alá nem menj. 200eft körül újszerű ledes LG, van itt rajongó tábora kérdezz tőlük ill. ennyiért akadnak már régebbi közép-felsőkat. gépek is.
Ha nagyobb keret van akkor szólj. -
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
A minap ultem a kanapemon es jott egy viziom, hogy a TV helyett siman jo lenne egy projector.
Gondoltam rakerdezek nalatok, hogy mit ajanlotok. Film, XBOX ami menne rajta. TV adasom nincs.
2,5m-re tudnam rakni a faltol a vetitot es 150x120cm-es teruletre tudnek vetiteni. Igazabol csak egy otlet, nem koltenek ra sokat. Vennek valami kezdo, belepo szintet aztan, ha bejon a dolog lepegetnek felfele. Falra tudok tenni akarmilyen szinu vasznat (dekor muhelyben dolgozom, megoldom) a vetitonek is tudok polcot csinalni. A meretek, tavolsag az fix. A szoba eleg sotet napkozben is, de a besotetites nem gond.
Tudtok ajanlani valamit a belepo szinten? -
Beni2360
félisten
-
Nadelwald
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, ötletet, tapasztalatot, múlt héten sikerült belépnem a táborba egy Epson 5300 géppel. Egyelőre szürkés árnyalatú falra vetítek de nemsoká korrigálom ezt a hibát. Ha valakinek van egy jó beállítása amit felhasználhatnék kiinduló alapnak annak nagyon hálás lennék
-
-
gyeniko
őstag
-
spiky03
veterán
válasz
szepi0808 #36156 üzenetére
Köszönöm neked is az infót.
Olyat még nem láttam élőben, mondjuk a Panát sem.
Csak egy Benq W1070-et, meg a DreamCinema nagy projektor összehasonlító tesztjén azt a pár projektort, ami ott volt.
Mondjuk amiket TE csináltál még a topikodban képeket, azok így jól néztek ki, igaz az HW55-ről készültek, nah meg így képek alapján, meg teszt videók alapján nem szerencsés projektort venni.Majd valaho lmegnézem a kiszemelteket ha eljön az ideje.
Nah de mindegy is, mert ugye még nem most lesz a vásárlás, a vétel meg úgyis akkor derül ki, hogy épp mit kínál nekem a piac.
Mit kapok majd mondjuk olyan 200 ezer körül.
-
Gabesz87
veterán
Sikerült belépni a szerviz menübe íly módon, köszönöm. Semmi rendelleneset nem látok, összesen elvileg 311 óra van benne (gondolom ez a gép óraszáma, a Total Hours, a lámpáé meg, ha összeadom a különböző üzemmódok futásait, nincs 2 óra). Az egyik menüben van vmi burn-in on, meg burn-in off minute, ezek nem tudom mik, de az előbbi 120, utóbbi 15. Illetve ami még feltűnt, van 1 db fan 1 speed error, de ez sejtem mi. Mivel a gépet tesómék hozták el Németországból, ők kipróbálták, csak egy kis ideig nagy fényerővel fehúzott kontraszttal volt futtatva, és túlmelegedés miatt kikapcsolt. Ez lehet ez az 1 jelzett hiba. Ja, és ráadásul most nem hallom a tegnapi ventilátor "kattogást", úgyhogy most boldogság van!
-
péjé
őstag
válasz
Gabesz87 #36152 üzenetére
Keres rá a neten, a benq gépeknek is van szervíz menüje, ott megtudsz mindent. Ha a venti problémás azt célszerű beépítés előtt cserélni. A felrakás pedig egyéni szoc. problem ahogy szokták mondani....:-) Keress vmi havert akinek van ilyen jellegű tapasztalata és pár sör mellett meg lehet oldani. Előtte papíron mindenképp matekozd ki hova kell kerülnie, esetleg próbaképp vki tarthatja vki és megnézni hova esik a kép pontosan.
ez a w1070 service menü belépése:
The Steps are as follows:1. Switch on the Projector (from the Remote or the Projector)
2. Press the Menu button
3. Press the Enter and Source Key at the same time (On the Menu screen)
4. Now, you can navigate the service menu using the remote.
-
Gabesz87
veterán
Megvan a W1080ST végre! Csak fel kéne rakni a plafonra (a vászonnal egyetemben), és lehetőség szerint szeretném kalibráltatni. Nem tudtok valakit, aki ezeket megcsinálja? Nekem nincs kedvem szenvedni a felrakással. Kipróbáltam ugyan a gépet, csak épp fehér fal híján nem igazán tudtam érdemben élvezni a képet
Amúgy ECO-ban szerintem tűrhető hangja van, halkabban érzem, mint az előző Acer gépemet. Viszont egy valami picit aggaszt, hogy egészen közelről valami halk, nagyon tompa, ritmikus kattogó, zörgő, (vagy nem is tudom mi lenne a leginkább ráillő szó) hangot hallok. Én a ventilátorra gyanakszom. Nem tudom ez vajon mennyire normális. Sajnos azt sem tudom mennyit volt ezelőtt használva. Német amazonról van a gép, külsőre makulátlan, egy hajszálkarc sincs rajta, az izzó órája pedig nem tudom, hogy le lett nullázva, vagy tényleg ennyire új a gép.
-
Beni2360
félisten
Így már jobb a helyzet. Tehát neked egy ilyen HDMI Splitter kell és az mehet a projiba. Ha vissza keresől a nevem alapján több hsz. is találsz erről, nekem is ez van.
-
hm15
senior tag
válasz
nadtom #36148 üzenetére
Én a fényerőre gondoltam, mint fix és műszer nélkül is precízen kalibrálható tulajdonság. Ha egy film túl sötét, általában szándékos, és ha birizgálod a jól beállított fényerőt, akkor annak részlet veszteség lehet a végeredménye, vagy akár elmosottág. De ha megszoktad és így szereted, nekem nincs bajom vele. Kontraszt is fényerővel együtt végpontozható műszer nélkül. Ahhoz szintén nem kell nyúlni, ha már sikerült belőni.
-
nadtom
tag
válasz
spiky03 #36147 üzenetére
Spiky, hm15
Lehet félreérthetően fogalmaztam, de a színteret nem állítgatom filmenként max egy-egy filmnél ritkán az fordul elő, hogy egy pici fényerőt adok rá vagy veszek vissza a projektoron de ennyi.
A sárgás-zöldes-kékes, stb. színárnyalattal csak arra utaltam, hogy majdnem minden filmnek van egy sajátos színvilága ami felé hajlik (de természetesen ezt így fogadom el, nem kell semmit állítgatni).
-
spiky03
veterán
válasz
nadtom #36142 üzenetére
Köszi az infót neked is.
Az egyik tesztben a 3D-ről is jókat írtak, hogy abban is jó. Biztos kisebb vásznon akkor ez is jobb lehet, nem?
Az igen kicsit fura, hogy filmenként állítgatni kell.Én ilyet nem szeretnék. Pl a Pana plazmámnál sem állítgatom, azt is bekalibráltattam Janoss666-al, amikor még csinált ilyet. Sokkal jobb lett a színvilága annak is.
Remélem amikor eljutok oda, akkor lesz valami jó vétel a piacon.
Mondjuk azt tudom, hogy a Pana plazma képét nem fogom visszakapni, mert nincsenek millióm erre a projektor projektre. -
nadtom
tag
válasz
spiky03 #36141 üzenetére
Az AVX-n én dobtam fel a témát a Pana 6000 projektorról mert azon filóztam, hogy lecseréljem vagy ne. 2012-ben vettem azóta megvan és szeretem. Most már lámpacsere előtt ál mert kb. 3100 óra van benne (ennyi óra után látszik, hogy csökkent a kontraszt és a fényerő, így hamarosan lámpacsere lesz).
Nálam is a lámpa eco módban ment/megy így nagyon halk, illetve a normál lámpa-üzemmódot használom filmézéshez. Nálunk korom sötét van a nappali/moziszobában a falak/plafon sötétek így nincs gondom a fényerővel. 2D-ben szép képe van, 3D nem az erőssége, ott már kevés a fényerő. 113" vászonra vetítek vele kb. 4,5m-ről. A motoros fókusz és zoom hasznos, kényelmes állítás tesznek lehetővé. Az egyik fórumos társ megküldte az Ő kalibrálási adatait, ezt beállítva szebb lett a kép, illetve a saját izlésemnek megfelelően állítottam a többi paraméteren. A "zöld képet" én nem tapasztalom, inkább azt, hogy minden filmek megvan a maga színvilága (néha sárgás, néha kékes, máskor túlszaturált a kép, egyszer lejebb máskor feljebb kell venni kicsit a fényerőt, stb., szóval ahány film annyi féle).
-
spiky03
veterán
Köszönöm az infókat.
Csak érdeklődök, mert a vásárlás az még odébb lesz, mert előbb ház kell, ahol legyen majd helye, meg az asszonyt kell még puhítani, hogy jó lesz ha ""nagyképűek" leszünk.Eddig a W2000 volt így az első kiszemelt, de pl most van jó áron a Pana is. Csak kár, hogy nem aktuális még most a vásárlás
A másik fórumon AVX is pont most téma a Pana, és ott ezt írják róla:
A 6000 egy nem rossz projektor, volt nekem is, sőt előtte 5000 is. Helyi jellegzetesség, kinek jó, és kinek nem. A pana képe kissé lágy, persze lehet szoftveresen hozni rajta. Igazából a fényereje ami karcsú volt nekem. Na nem dinamikus módban, mert abban baba, cserébe kiégeti a vásznat. Igaz minden zöld rajta. Normális színvilággal, kalibrálással biza elég fénytelen. Kalibrálni nem is lehet 100%-ra, mert a CMS elég egyedien működik rajta. Kalibrálás nélkül meg eléggé érdekes színei vannak. Persze akár ettől pont szerethető. Ami világi jó volt, az a dinamikus írisz programozás. Nem láttam még nála jobb gépet. Mint ahogy a 3D mozgásmegjelenítése is kiváló ha bekapcsoljuk a leggyengébb képinterpolációt.Ahogy írtam kevés volt a fényereje eco-ban kalibrált képpel. Viszonylag nagyot vetítek, így kell a fényerő, a Sony jobb ebből a szempontból, illetve a konvergencia állítás is jó dolog. A panánál sajna fix. A kalibrálási adatok segíthetnek, de minden gép mást igényel.
Igen a lencsememóriát láttam bemutató videón, az tényleg nem rossz funkció, mert akkor a 2.35:1-es filmet is kilehet tenni nagyban.
-
péjé
őstag
válasz
spiky03 #36138 üzenetére
Én egy benq w2000-est használtam fél évig de elcsábultam erre a panára....:-)
Kellett szereznem egy jóval erősebb konzolt mivel 9kg és arra is gondoltam hogy később lehet elcsábulok egy jvc-re. Amikor először megláttam meglepődtem a méreten, kb 3x akkora mint a benq w2000.
Most kicsit bumfordi a benq helyén de majd kap egy polcot a télen.
Pár film után a tapasztalat: a színek élénkségében sztem jobb volt a benq (bár még nem értem a beállítások végére teljesen) és a fényerő papíron hiába nagyobb a panánál vhogy nem ezt érzem. A Pana előnyei: a lens shift nagy minden irányban, manuál vásznam van így nem mindig azonos ponton áll meg de ez nem gond a motoros lencse állíthatóság miatt. Feketéje egyértelműen
jobb, a mozgásmegjelenítése is jobb. 20-22dba eco módban a hangja, nem is venni észre. Új lámpa van benne így kb 200 óra után járatódik be és kerül minden a helyére (kb. ennyi kell a lámpáknak ahogy olvasom)
Nagyon jól kalibrálható, tényleg rengeteg módon állítható. Pár film (Alien-prometheus és a Covenant ill. pár klasszikus : Ryan közlegény harcjelenetek stb) után most azt mondom h remek gép de tényleg sötét kell neki a szép képhez. 3D-ben nem próbáltam, majd lesz szemüvegem akkor megnézem persze, már úton van egy pár gyári.
itt egy hosszabb leírás:[link]
Nagyon nagy még h tudja a 2.35:1 képarányt is, van lencsememória amit el tudsz menteni, hdtv 16:9-ről automatán akár átáll szélesvászonra ha így van beállítva...van benne vmi maszkolás is de ennek még nem jártam a végére.
Kérdezz majd nyugodtan még. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Beni2360 #36132 üzenetére
Nekem mondjuk TV előfizetésem sincs. Amit akarok ismeretterjesztőt megnézek így is úgy is
A játékokkal sincs semmi baj. 2,5 méterről nézem a 106"-t. Többségében első helyezett vagyok FPS-ben. Kalandjátékban pedig pótol a látvány.. Semmi hátrányát nem érzem.
22"-os monitoron sem játszottam se rosszabbul se szarabbul. -
spiky03
veterán
Panasonic PT-AT6000E projirol mik a vélemények?
Milyen mondjuk egy Benq W1070-hez képest? ilyet láttam már élőben is
Esetleg egy W2000-hez?Köszönöm
-
gyeniko
őstag
válasz
Beni2360 #36136 üzenetére
A játék - illetve egy részük, pl. az általad írt is - a teljes képernyő megfigyelését, kontrollját igényli, ezért tényleg lehet fárasztó olyan nagy méretű kép, amelyet nem tud a szem egyszerre élesen "befogni".
A film kicsit más, mert a lényeg döntően a kép középső részén van, a szélső 1/4-edek értelmezése nem szükségszerű.
Ezzel együtt mi 320-330 cm-ről nézünk 108" vásznat és nem gondolom, hogy szeretnék nagyobbat (igaz, kisebbet sem). -
Beni2360
félisten
Ahhoz, hogy tényleges segítséget tudjál kapni kellene tudni minden hardvered pontos leírásait.
Mert az, hogy írod van egy "LG házimozi rendszerem" nagyon tág fogalom. Elvileg a házi mozi rendszerből is mehet a kép a projiba vagyis onnan kellene menni egy házi mozi rendszernél.
Nálam az AVR-ből kijövő HDMI megy egy elosztóba és onnan a TV-be és a másik fele a projihoz. -
ron8
senior tag
válasz
Beni2360 #36125 üzenetére
A falfestés járható út. Ezekszerint sötét falra van szükség a jo képminőséghez. Ezt át is írtam az agyamba...
Van egy LG házimozi rendszerem azt szeretném használni a vetítő mellé. Pc-ből menne egy hdmi a házimoziba de sajna pc-ből a vga-nak csak ehy hdmi kimenete van. Esetleg egy elosztóval mennyire lehet életképes a dolog? -
Beni2360
félisten
válasz
Atomgeszi #36131 üzenetére
Hát a linket kapásból macikacaj-nak küldtem a hsz végett.
Az sem igaz mára, hogy TV nézéshez nem használható. - Hát TV nézni csak szemmel lehet, mással nem.
Azért én inkább nézek TV nappal nyitott ablaknál verőfényes nappal, mint projit és meghagyom a projit a mozi élmény pótlására.
Én már 44 éve élek a családi házamban tehát nem nagyon költözök és ha netán akkor mindet viszek amire szükségem van.
Mivel a játék már az én koromban max a pókert takar ezért ehhez csak annyit tudok hozzá szólni, hogy 106"-n játszani, hogy mindent látókőrben tudjál és ne keljen a fejedet vagy szemedet ide-oda mozgatni igen csak messze kell ülnöd. Szvsz. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Beni2360 #36130 üzenetére
"A tévék előnye a jobb kontraszt, a jobb szerelhetőség és az, hogy univerzálisan használhatók tévéadásokhoz, számítógéphez, Blu-ray lejátszóhoz, játékkonzolhoz egyaránt. Projektort csak filmekhez (esetleg játékkonzol mellé) érdemes választani; "
Hát nem tudom.
Én, ha költözöm inkább viszem a kis méretű projektort, mint az 55" batár TV-t.
Az sem igaz mára, hogy TV nézéshez nem használható.
A SetTopBox-ok HDMI-n csatlakoznak úgyis a TV-hez, projektorhoz egyaránt.
Játszani is inkább játszok 106", mint TV-n.Ja 2010-es cikk.
-
Beni2360
félisten
válasz
macikacaj #36129 üzenetére
Hát az függ a szoba magasságától és, hogy mennyire tudod leengedni.
Egy kis olvasni való a sok 100 cikből. Ideális házimozi
-----------------------
Fiuk!!! merre van az a YT videó a függöny elhúzós nem találom a gépemen? (sakktáblás) -
macikacaj
újonc
Ha a szoba közepén lóg le a vászon (a hülye elrendezés miatt) az is jó nem? max a plafon ver vissza fehéret
OFF: (milyen menő lenne ha a motoros vászon egy fekete rövid vásznat is előretolna a plafonon) -
.DLL
veterán
Legalább a vászon körül 1-1,5 m-es sávban matt sötétnek kéne lennie a felületeknek, hogy onnan a vászonra vissza ne verődjön fény. Ha a festés nem járható út, akkor az oldalfalakra kerülhet akár időlegesen elhúzható fekete függöny is, vagy roló, amit lehúzol a vetítés ideje alatt. Legnehezebb ügy a plafon.
-
Beni2360
félisten
Egy átlag vetítő ami nekem is van az 2,3 m-ről 80-82" képet vetít.
A falak mint BBéci írta nagyon sokat befolyásolnak a kép minőségén.
Nekem most lett felújítás és a mályva színű (közép rózsaszín) és két oldalt vad málna szín a vászonnál. A bútorok meg mogyoró, dió, és sötét cseresznye változatok. Sötétítő függöny s.barna. Amióta a plafonról vetítek azóta az egyetlen fehér mező a plafon már nem nyúl annyira bele a képbe, mert vízszintesről lefele vetít míg asztalról vízsz-ről felfele és jobban visszaverődtek a fények.
A hang lejátszásról még nem esett szó, mert ahhoz a derékig érő polcok nagyon soványak. (és bútor alig van benne). Nem egy filléres dolog a "jó" házi mozizás.
Egyelőre ennyi. -
ron8
senior tag
válasz
Beni2360 #36109 üzenetére
Sorban válaszolok a kérdésekre
Kb 2 méterről vetíteném.
Fullhd filmeket szoktam nézni. Ahogy utána olvastam minimum egy 720p-s vetítő adna olyan képet ami már tényleg szép.
Mindenhol fehér a fal és bútor alig van benne(1-2 derékig erő polc). Redőny és sötételő is lenne a szobában... -
tl-x
addikt
válasz
Atomgeszi #36113 üzenetére
Szia. Optoma HD141X-et vettem kb 1 éve azt visszavittem 14 napon belül mert nem bírta a szemem, lecseréltem egy Epson TW5210-re azóta az van . Tegnap egy LG PA70G LED projit próbáltam ki. De a lényeg az, hogy a DLP-t az én szemem nem bírja (60fps-nél nem volt annyira zavaró a 24p-nél igen) . Aztán lehet, hogy egy 6x színkerekűvel már nem lenne bajom.
-
tl-x
addikt
Tegnap volt szerencsém kipróbálni egy LED-es 720p-s vetítőt. Hát a szivárvány effektus ott is nagyon bántotta a szemem. Szóval megnyugodtam, hogy jól választottam 3LCD-vel. Persze nem mindenki ilyen szuper érzékeny rá mint én.
-
péjé
őstag
válasz
Bence01 #36110 üzenetére
szia,
olyan vásznat keress ami üvegszál erősítéses, ez minimalizálja a hullámosodást mivel nehezebben nyúlik. A többi jellemzően pvc szerű műanyag vászon.
Olcsón az Optoma ill. kicsit drágábban a Grandview gyárt ilyet.
A többi olcsóval inkább bosszankodás van. Nekem 5 éves GW-m van gyakorlatilag 0 hullámmal.
itt egy jófogásos Optoma....[link] -
Bence01
tag
Sziasztok,
Sajnos nálunk nincs ikea, de ez [A+ Screen] is jó lehet?
Valójában 16:9-es kéne, de ezért az árért cserébe elnéző az ember.
Következő ami valójában jó az a [Funscreen] vászon. Megéri ez több, mint a dupláját?
Ha nem lenne akciós, nyílván nem az elsőt választanám, de így eléggé jó vételnek tűnik. -
Beni2360
félisten
Hát ez így tényleg ködös.
A kép vetítése úgy ahogy megvan, de nem tudjuk, hogy mekkora képet szeretnél?
Milyen távolságról vetítenél? Milyen felbontásban?
A fehér fal egy dolog, de a jó képhez azért kevés.
Aztán ott van a berendezés fényvisszaverődési tényezője. (Mennyezet, falak, bútorok, sötétítés a szobában)
Na akkor még egyszer ugorj neki én is anno 1 hónapig olvastam a téma után mire valami kirajzolódott.
És pontosítsd a kérdéseket. aztán jövünk segíteni. -
ron8
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok a témában. Elolvastam az összefoglalót de még mindig ködös számomra a projektorok világa.
PC-re lenne kötve és főképp filmezni szeretnék rajta. A nappali fala fehér igy arra lenne vetítve kb 2-3 méterről nézném. -
Rick4
félisten
válasz
Lorantz24 #36100 üzenetére
Vászonból vehetsz viszonylag egyszerűt és olcsót, 200 centi széles ikea tupplur sötétítő kemény 10 ezres tétel. Van szürke és fehér is. Próbáltam, teljesen oké, ami első vetítőhöz, főleg ennyiért tuti vétel, de nem sokkal többért az apróban is találni jókat.
Projektorból sokféle van, árban sokszor nincs is nagy különbség, miközben a tudás eltérő, ez pl egynek jó is lehetne, [link], és tudja a 3.5 m távról a 2m széles képet, tehát passzolna is. Ez is jó egynek: [link], és szintén kiadja a méretet, aztán majd a többiek javasolnak mást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPad topik
- Háztartási gépek
- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged