-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodamastah
őstag
válasz
yodamastah #32149 üzenetére
"ebben a alkalmas" = nem alkalmas
-
yodamastah
őstag
válasz
DuDieHUN #32142 üzenetére
Ennyi projektor után már rég tudod, hogy mekkora öngól bármilyen következtetést levonni a lefotózott vetített képből
Beraksz a megjelenítési láncolatba 2 plusz szűk dinamika tartományú, kérdéses pontosságú eszközt (kamera+monitor). valamint olyan körülmények között nézed vissza ami ebben a alkalmas a vetítési körülmények megjelenítésére. Eredmény szerteágazó lehet, akár egy gagyi projektor képe jónak tűnhet, vagy egy nagyon jó projektor képe lesz a valóságnál sokkal rosszabb lefotózva.
-
szepi0808
senior tag
válasz
GZoli7 #32127 üzenetére
Eco módban 280cm-es vászonnal és 1,2 gain erősítéssel kb 18fL-et kapsz, ami éppen jó.
Az általad is felsorol olcsó vásznak, azok kínai gyártásúak és sima fehér pvc van bennük, nem vetítővetület, prezentációra jó, de mozira nem ajánlom senkinek, sőt már prezire is, akik igényesebb projit vesznek, azok az igényesebb vásznat is keresik hozzá.
Ja, és ilyen méreten oldalfeszítés nélkül senki nem fogja garantálni, még a nagyon drága és márkás gyártók sem, hogy hullám mentes lesz. Persze vittek már még 310-esben is és nem panaszkodtak, de ezzel tisztában kell kell lenni. Én 244-től már javaslom az oldalfeszítést, ha a költségvetés elbírja. -
DuDieHUN
aktív tag
viccet félretéve én nem szívatni akartam, hanem tényleg kíváncsi lennék egy olyan képre is amit írtam, nekem is volt LCD-m (Hitachi TX100, Sanyo Z4, Panasonic AE1000, tudom nem maiak), de ezek után váltottam DLP-re (Acer eMachines V700, Infocus X9, Samsung A600, Sim2 D80E), volt SXRD is Sony HW30 és kíváncsi lennék egy mai belépő LCD-re
-
BITBOYS
addikt
Úgy néz ki sikerült végre beszereznem egy sxrd gépet a Sonytól, kíváncsian várom mit mutat majd
Régebbi konstrukció, vpl-vw40. Izzót is megfelelő áron kapok hozzá.
-
a2d2
addikt
válasz
motoroskanál #32139 üzenetére
Szívatjátok szegényt, de majd ha behal a DLP chipetek pár év múlva, akkor majd ő mosolyog egy jót.
-
GZoli7
senior tag
Ez nekem gyanúsan olcsó.
Screenline árakhoz képest.
(#32128) gadjoe66 Köszönöm neked is. Tudom, hogy nem lesz olcsó, de sokáig jó lesz.
Azért gondolkodom az 1,2 gainben, mert félek, hogy sok az 1,4, de az 1 meg kevés lesz 3D-hez. Azonban azért kérdeztem, hogy ti hogyan látjátok... A körülmények sem ideálisak, azt is szeretném figyelembe venni.
-
dota1
aktív tag
-
GZoli7
senior tag
válasz
#95590400 #32126 üzenetére
Tudnátok ajánlani valami jó vásznat, ami:
280cm széles kerettel,
16:9-es képarány,
1,2 gain-re gondoltam (Benq 1070+), ugye relatív nagy képhez, 3D, figyelembe véve, de tanácsnak is örülnék.
Motoros kéne, fix keretes nem jó.
Screenline-t néztem. Ez jó, vagy van jobb ennyiért, esetleg más, ami ajánlott?
Funscreen, Reflecta, Bydium, stb. méretben sem nagyon jó, meg nem is túl bizalomgerjesztő, aztán ki tudja...
Bolt/kereskedőre is érdekel tipp.
Köszönöm szépen. -
csucsotke
aktív tag
Na, az a fényvisszaverő festék biztos drága lesz. A vászon mint anyag fontos? Tehát az anyag szerkezete, a szövés a vászon struktúrája is jót tesz a képnek? Vagy pedig mint vetítővászon használtad a vászon kifejezést? És lenne még egy kérdésem, hogy a képkimerevítés árt a projektornak? Köszi!
-
BBéci
legenda
-
csucsotke
aktív tag
válasz
cinemazealot #32119 üzenetére
Köszi! Gipszkartonra is gondoltam. Az jó felületnek számít? Talán még egyszerűbb is mint a lepedő.
-
csucsotke
aktív tag
Sziasztok!
Vásznat szeretnék kreálni, és az lenne a kérdésem hogy lepedőre lehet-e vetíteni? Cseréplécből tervezem a vázat, és valahogy kifeszítek majd rá egy fehér lepedőt. A mostani lepedők vékonyabbak mint a régiek, arra gondoltam, ez lehethogy gondot fog okozni, ha ilyen ritkásabb az anyag. Valami régi jó vastagot tervezek beszerezni és akkor arra remélem jó lesz. Alá kartonpapírt raknék. Most sárgászöld falra vetítek, egész jó nemmondom, de valami fehéren csak jobb lesz. Ez az első projektorom szóval nincs összehasonlítási alapom. -
tl-x
addikt
válasz
FoxPuppy #32115 üzenetére
Szia. Én még viszonylag kezdő vagyok. De volt szerencsém mindkettőt hazavinni és kipróbálni. Vetítési távolságuk sem ugyanaz. Optoma szép élénk színek kontrasztos, venti is halkabb, viszont nekem a szívárvány effektus kikészítette a szememet, nagyon zavart ezért cseréltettem le az Epson-ra. Én az Epsont se látom pixelesnek és a kicsit fakóbb színekhez is hozzá lehet szokni.
-
FoxPuppy
tag
Sziasztok!
Valaki, aki nagyon "pro" és igaz "pixelvadásznak" tartja magát kérem írja le , hogy a technológián kívül mi a különbség a két eszköz között, én személyesen filmnézésre használnám a befutót és fontos lenne a 3D támogatás ?!
Epson EH-TW5210 V.S. Optoma HD141X
Előre is köszönöm !
-
Norbi 72
veterán
válasz
krisztianAMG #32108 üzenetére
Elsőre ezt gondoltam:
Másodjára ezt:
Ennyi pénzért,ügyes vagy.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Vikthor #32109 üzenetére
Nyilván helyén kell kezelni ennyi pénzért. A fotó lett csak gyenge, és nem is volt normálisan elhelyezve a projektor még. Beforrasztottam a biztosítékot, összeraktam, bekapcsoltam, és örömömben dobtam fel egy fotót. Most már egy low-budget vásznat is szerzek hozzá de addig nem akartam, amíg nem sikerül életre bírni. Egyébként egy Epson EMP-X5, szóval annyira azért nem sz*r.
+Kipróbálom majd, hogy az Ambilight mennyit dob az élményen.
-
válasz
krisztianAMG #32108 üzenetére
hát elég igénytelen, bár a feelingje a toppon lehetett annyi szent!
-
AVhelper
senior tag
válasz
cenzor #32106 üzenetére
Szia!
Ez a lehetséges képméret nem túl nagy, és így tulajdonképpen nem lenne szükség nagy fényáramra, de a közönséges diszperziós festékkel festett fal nem túl jó fényvisszaverő felület, így melegen ajánlott egy megfelelő vetítőfelület (vetítővászon vagy speciális festékkel festett fal) alkalmazása. Az sem lenne haszontalan, ha erre a vetítőfelületre minél kevesebb fény jutna az irodát megvilágító fényforrásokból (lásd irányított megvilágítás, árnyékolás). Ezek mind javíthatják a vetített kép kontrasztját, s ezzel a rajtuk lévő szöveg olvashatóságát.
Ha ezek teljesülnek, akkor alkalmas lehet az EPSON EB-U32.
Ez a projektor beépített WLAN kapcsolatán keresztül képeket tud vetíteni az alábbi módokon:
- Az EasyMP Network Projection alkalmazással (az EPSON weboldaláról tölthető le) a projektor megosztható a hálózaton át, és képeket vetíthet bármely a hálózaton lévő számítógépről.
- Az Epson iProjection alkalmazással (letölthető App Store-ból vagy Google Play-ről) összeköthető a projektor és az okostelefon vagy táblagép QR kód segítségével. Ha a kapcsolat felépült azon át Photos, Documents vagy Web Page menükből választható ki a vetíteni kívánt tartalom. Másrészt távvezérelhető is a projektor a mobilkészülékről.
- Képernyőtükrözés (Screen Mirroring) laptopról, táblagépről, okostelefonról Intel WiDi (Ver. 3.5 vagy későbbi) and Miracast technológia használatával. Ennek vannak korlátai. Például a max 1920 x 1080 felbontás és az 50fps képváltási gyakoriság.
-
cenzor
tag
Sziasztok!
Egy irodába szeretnénk projektort vásárolni. Az aktuális napi feladatokat szeretnénk egy falra kivetíteni, ez tulajdonképpen egy excel tábla, vagy egy weboldal, fehér alapon fekete betűkkel. Statikus tartalom, gyakorlatilag napi ~10 órában ugyanazt a képet mutatná.
A rendelkezésre álló falfelület nagyjából 120x180 cm, a projektort a plafonra függesztenénk fel, a rendelkezésre álló távolság ~5m, úgyhogy remélhetőleg ezzel nem lesz gond. Felbontásban szimpatikus lenne az 1920x1200, hogy minél több tartalmat tudjunk egyszerre megjeleníteni.
Céges beszerzés, tehát ésszerű keretek között lehet a keretet kezelni. Ha 100.000-ből meg lehet oldani a dolgot, akkor az is jó, de ha az irodai fényben csak 250.000/400.000-ért lehet látható képet kivetíteni, akkor természetesen az sem gond.
Kettő kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
1) Van-e valami ajánlott típus ilyen jellegű felhasználásra?
2) Érdemes-e wifin keresztül küldeni a képet a projektorra? Mennyire kiforrottak már ezek a dolgok, gondolok itt arra, hogy van-e értelmes szoftver ehhez? Vagy célszerűbb lehet esetleg egy közeli kliens számítógépre rádugni a projektort és másodlagos kijelzőként rádobni a tartalmat?Köszi!
-
AVhelper
senior tag
válasz
scream #32104 üzenetére
Egyszerűbb lenne, ha leírnál egy összeget, és jó lenne ha átolvasnád itt fent ezt az összefoglalót.
A projektor ugyanis nem TV. A TV-t megveszed, rászereled a talpára vagy a falra, "oszt jó napot" (ahogy ezt manapság mondják).
Az élvezhető kép vetítéshez megfelelő körülmények kellenek, valamint egy vetítőfelület, amihez képest el kell helyezni a projektort, ami nem olyan egyszerű. Szóval így szimplán nem tudunk típusokat ajánlani.
-
scream
veterán
Hali!
Szimplán érdeklődés képpen, milyen áron mennek (és milyen típusok), amik normális áron kaphatóak (mint mondjuk egy TV), FullHD és értelmes fényerő mellett?
-
AVhelper
senior tag
A digitális trapézkorrekció csak elvenni tud a képből felbontásban és méretben egyaránt, hozzátenni nem.
Ha tehát lejjebb engeded a projektort és annak képe így már nem kényszerül trapézkorrekcióra, akkor az még nagyobb lesz.
Úgy látszik teljesen felesleges hívtam fel rá a figyelmedet, hogy mire ügyelj a projektor elhelyezésénél, és adtam meg a kalkulátor linkjét, ami pontos tájékoztatást nyújt erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest