Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tank1
tag
válasz
z123456789 #20497 üzenetére
Néztem youtube videókat, melyek w1070 által vetített képről készültek. Igen gyakran szórja a szivárvány effektet. Engem sajnos kifejezetten zavar.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
z123456789 #20494 üzenetére
oszinten:
Hardcore nak tartom magam, tvm kalibraltattam, hang a mindenem. De projektorozas eseten kicsit ugy erzem hogy nagyobb = jobb
Ez lehet azert van mert meg nem lattam 4 k -s super DLP rgbrgbrgbrgbrgb 100 as sebessegu projit... Benq-t lattam es az szerintem jol nezett ki (ar ertek aranyhoz kepest)
A masik ami nekem a benq ban tetszik az pont a 6 szegmens color wheel. 'sima' DLP k ben nekem sajna latszik a 'szivarvany effektus' -
Z0mbi
senior tag
Sziasztok,
projektorozason torom a fejem es sajna latom ennek a topiknak nincs 'osszefoglaloja'ezert lehet olyat kerdezek amit mar mindeni un (azoktol elnezest)
Hazimozira lenne hasznalva semmi masra.
Az ertekelesek utan egy par kerdes elojott:
*DLP vs LCD...
Ha jol ertem DLP valo mozizasra. Igaz ez?
*Kontrast vs fekete
Hogy van az hogy sok projektor amire 10k-20k :1 van irva es megis szar a feketeje. (kicsit ellentmondasosnak erzem ezt. vagy annyira vilagos a feher hogy kisuti a szemem?Benq 1070 es + os verziojat neztem. De barmi erdekelne ebben a kategoriaban ami nem egy vagyon...
Vaszon vasarlasakor mire kell figyelni a gain es a mereten kivul?
(mindent a projector central kalkulatoraval nezek/szamolok
Koszi elore is -
Khaosz55
addikt
Sziasztok, haveromnál sasoltam meg egy benq w1070 -et. Az tűnt fel a világos képnél hogy a fehér mintha visszaverné a fényt és csillogna. Gondolom ez a vászon miatt van nem ?
Nekem egy régi micu hd1000-em van egy alap bydium s vászonnal matt fehér 1.2 -es fényerősítés és én nem tapasztalok ilyet.
-
gonczip
tag
Sziasztok. A BenQ W1070-es szerviz menüjében a különböző módban használt lámpa üzemidőt ki lehet listáztatni? Illetve ehhez hozzá lehet piszkálni?
-
Dexar007
veterán
Arra a bzzzzbzzzz hangra gondolsz?
Nem mondom,hogy hasznalhatatlan de messze nem olyan mint a hw30-ban.A vilagos jelenetek egyertelmuen a w1070-ese,raadasul az 3D-s--akinek ez szamit-,es garis is.
projektor.hu-n egyebkent a w7000-nel is osszehasonlitottak,es idezem.: ,,W1070 határozottan jobban teljesít szinte minden téren...Igaz, kicsit több szivárvány látható, mint a W7000 esetében, de a kép 2D-ben és 3D-ben is jobb"
Erre irtam,hogy ha a w1070 olyan lens shifttel jonne mint a w7000,es olyan hangereje lenne mint a Sony-nak,akkor 800 ezer kornyeken vesztegetnek. (W7500- 2000 euro).
Ezek utan mit vegyen az ember?
-
-
SirAlo
aktív tag
Ha egy projektornak (Acer X1373WH) 16:10es a nativ keparanya 1280x800 de azt irja hogy kompatibilis a 16:9-el is az pontosan mit jelent ? Mivel roszabb ez mint a nativ 16:9 ?
Filmnezesre amugy meik lenne jobb szerintetek ? Lampa meikbe olcsobb?
Acer X1373WH vagy Benq W700
egyenlore inkabb az acert tamogatom a 3000 lumen miatt, igy ha sotet szobaba mondjuk csak 2000 lumenen hasznalom tovabb tart a lampaja, mig a Benq maximalis teljesitmenye csak 2200 amit lehet maxon kell hasznalni mindig.
vagy tudtok valami jobbat ebbe az arkategoriaba? -
majnz
tag
Nálam a benq csak akkor volt hajlando pl. Vlc-vel half sbs 3d be átkapcsolni ha a felbontás 1080i, 1080p álláson inaktív volt a projektoron a 3d ki-be gomb, half ou 3d-t pedig csak ha 720-ra állítottam, a bd 3d automatikusan elindult a vetitőn de az media playeren lett próbálva, asszem medi8er vagy valami ilyesmi. Kivancsiságból próbáltuk ki egy ismerős lejátszójával mert a mac nem játsza le az ilyen bd 3d cuccokat
-
Hobbbyt
őstag
Na jó.. remélem még bele fogok férni a topic témájába ezzel a problémámmal.
Szóval az a helyzet, hogy egyelőre még van az adott projektor (LG PA72G) tegnap vettem egy DLP Linkes Acer aktív 3D szemüveget (igazából csak kíváncsiság miatt). Eljutottam odáig, hogy a projektort 1024x768@120Hz módba teszem, de akármelyik lejatszót indítom, maga a projektor nem vált 3D-be. Mindig, minden film úgy jelenik meg mint ahogy 2D-n jelenne meg. A projektorban nincsennek forrás módok meg semmi erre utalo opcio. 3D ki-be meg L-R cserélő gomb és kész. Egész estés olvasgatás után erre is megtaláltam a magyarázatot, ugyanis ez a projektor csak 3D ready. Eljutottam 2 lejatszóg ami mutatott fel pozitív eredményt, az egyik a Stereoscopic Player a másik a Bino 3D Player. Viszont! A kép egyikkel se folyamatos.. Az első lejátszón nézhetetlenül ugrál a kép jobbra-balra. A 2. lejátszó ezt a hibát ritkábban de ugyan csak zavaróan csinálna. Ha a pillanat álljon van, akkor a kép szépen konstans mind a 2 lejátszon, szóval nem hiszem hogy a projektorral és szemüveggel van a bajom. Minden beallitást végig nyomtam már de nem találom a megoldást..
Valakinek van errr valami ötlete, megoldása?A projektort egy i7 4790-ről (IGP-vel) hajtom szóval nem hiszem, hogy a teljesítmény lenne a kevés.
ui. a félregépelésekért bocsánat, telefonról valahogy igénytelenebb vagyok az ilyesmire.
-
Hobbbyt
őstag
Hmm...Hmm..
Aki él a DLP Link 3D-vel az megosztaná velem, hogy mivel játssza le a számítógépen?
Egyszerűen nem találok egy épkézláb videólejátszót ami képes lenne normálisan lejátszani a 3d filmet. -
Dexar007
veterán
válasz
lajthabalazs #20468 üzenetére
Most azert irod,mert poros?
Szerencsere nem lathato egyaltalan elesen belott optikaval --ami film kozben nem art
,habar egy tisztitas tenyleg raferne,mivel azt nem latott 2500 ora alatt.
Az edigital fele w1070 sokkal rosszabb volt ebbol a szempontbol.Mivel abban mar ujkoraban volt egy olyan olyan porszem amit film kozben is eszre lehetett venni ugy,hogy nem is kereste az ember.Egyebkent igen,osszessegeben a w1070 tetszik a legjobban,foleg miutan deneverbarlangban lehetett osszehasonlitgatni oket. Elotte meg akar a Sony-nak is adhattam volna a dijat.
-
Dexar007
veterán
válasz
lajthabalazs #20466 üzenetére
Azt meg nap mint nap hasznalom,eddig ez jott be a legjobban.
Na de majd a Mitsu! -
Dexar007
veterán
Na,vegre sikerült szerezni egy hc4000-et eredeti dobozaban,elso tulajtol,2 jo hosszu hdmi kabellel,vga kabellel,es nem utolso sorban 386 oras elso (!) lampaval. Szeretjük az osztrakokat !
Kar,hogy meg nincs a kezemben,mert csak hetvegen hozzak haza.
Addig is ez lebeg a szemem elott.:
50% 510:1
25% 1350:1
15% 1550:1
5% 2200:1
2% 2700:1
0,2% 2880:1Mondjuk az 510:1-et nem tudom,hogy sikerült összehozni,mert meg a 3800-at is 600 folott mertek.
-
zsocso2
újonc
Sziasztok! Eladnám Optoma HD25e Full HD/3D projektoromat. Van hozzá ZF2100 3D szemüveg és transmitter is. Ár megegyezés szerint. E-mail cimem: zsocso@post.sk
-
Brett001
aktív tag
Köszi! A link már sokat segített, az alaktrészárak nagyságából már el lehet indulni.
Persze elgondolkodunk az új projectoron is. A "pixelesedést" leszámítva is viharvert régi darab. 4:3-as max 1024x768-at tudó projector. Főleg PowerPoint dolgok (előadások) mennek rajta, de időnként filmet is nézünk és sok fotót. (Fotózás/asztrofotózás/csillagászat iránt érdeklődők klubja)
-
jracz
tag
válasz
SirAlo #20456 üzenetére
Több helyen is ment a vászon vs. fal vita napokon keresztül.
Olvasd vissza légyszíves.
Ne kezdjük el újra.
Egy másik fórumon vásárlói közösség alakul Peroni ezüst vászon közös vásárlására.
A hátoldala fehér felületű, mind a két oldalára lehet vetíteni.
Az ezüst oldal irányított fényvisszaverésű.
Olcsó DIY vászon megoldás.
A fal festésnél nagyságrendekkel jobb megoldás lenne. -
SirAlo
aktív tag
Hello, van valakinek tapasztalata Benq W700-as Projektorrol ? Arba nekem ez mar elfogadhato kategoria es tud 720p-t ( legtobb projektorral nem is a felbontas a gondom hanem az hogy szinte mind 4:3-as) .
A 3D-je Aktiv 3D? Kulon kell szemuveget venni hozza?
Olvastam gyakorikerdeseken hogy sok a meghibasodas ennel a modellnel , ennek van valami alapja ?
Ha feher falra vetitenem az mennyivel roszabb mint egy vaszon ? -
lajthabalazs
senior tag
Sok rosszat el lehet mondani a LED projektorokról, de semmiképpen sem laposak a színek (legalábbis ha a lapos azt jelenti, hogy alacsony szaturációjú).
Én azt olvastam, hogy aki ad a minőségre, az 1000 óránál már cseréli az izzót. Annyit bele lehet tenni 1.5 év alatt napi 2 óra használattal.
-
sith7
félisten
válasz
lajthabalazs #20443 üzenetére
3x olvastam el a hsz - t, de nem látom az árat
-
Hobbbyt
őstag
Na igen, de én nem csak filmekre használom.
Az elrendezés miatt ha gépezés közben nem csak fél füllel akarok zenét hallgatni, akkor simán kiteszem a projektorra és beülök a fotelbe. Sokszor kényelmesebb is onnan netezni..
Szóval én ezt inkább tekintem egy nagy monitornak mint projektornak. Ez az a szabadság, amit az UHP lámpával nem éreznék.
Igen, az nekem is tetszik.. bár már nem lenne jelentősége, hisz szükségszerűen a PA72G miatt már úgy lett kiépítve a szoba hogy ezt a funkciót nem tudja. A zoomnak tudnám hasznát venni, bár a kisebb DMD chiptől meg félek, ugye a pf80g-ban 0.65 colos DarkChip 4 van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest