Új hozzászólás Aktív témák
-
playmore
tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
A Wuchangot is próbáltad? Mert elvileg ugyanaz mindkettő csak a Wu Xboxszal is megy. Vagyis bármelyiknél lehet ilyen hibás a fedlap mert cserélhető. Illetve ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden Ember (heh) ilyen.
-
ForRedGlory
félisten
Ezzel csak nekem van ilyen "szerencsém"? (GameSir G7 Pro)
A poén, hogy volt Wuchang Edition belőle, de elálltam, mert jó lesz nekem az Ember verzió. A Wuchang tökéletes volt, de ez Ember ez szánalmas kupac trágya.
Mozog a fedlap az analóg mozgatásakor. Itt nem arra kell gondolni, hogy izomból pörgeti az ember, szinte erőt sem kell kifejteni. A fedlap bal alsó sarka konrétan kipattan a helyéről (bár ez nem nagyon látszódik), olyan mintha a mágnes - ami a helyén tartja - gyenge lenne benne. Mondjuk, ha a helyén van, akkor is nyekereg, de nem ennyire.
1 hete vettem, de csak tegnap bontottam ki. Áldom az eszem, hogy 14 napon belül vagyok és küldhetem vissza, mert eret is vágnék, ha ez rajtam maradna.
-
playmore
tag
A 90 napot felejtsd el ha Európában élsz, az elsősorban az USAban és környékén divat a kiegészítőkre. Európában szinte minden tartós fogyasztási cikkre 1 év a minimum. Az Xbox irányítókra is annyi volt, de az itthon vásároltakra most már kettő év van, mert olyan alacsony összeghatárhoz kötötték amibe a legtöbb termék beleesik.
-
Hedon
tag
válasz
playmore
üzenetére
Köszi! Fogalmam sincs, hogy mennyi, és hogy mi mennyi. Garancia/jótállás/szavatosság ügyben mindig újra utána kell néznem, hogy mi-mit jelent, de emlékeim szerint a boltban 2 évet mondtak, és az általad említett gyártási időtől számított kutyafüle is teljesen új nekem.
A MS 90 nap szavatosságot ír, ami nem jótállás, és van olyan webshop, ahol 2 év gyártó garanciát írnak.
Mindenesetre tök jól működnek, és teljesen stabil az UB500-zal mindkét kontroller kapcsolata. Kábellel is működik. Nem töltik az eneloop akksikat, de belegondolva jó ez így.
-
playmore
tag
Az Xbox hardvereknek gyártástól számítva van egy automatikus jótállási idejük némi ráhagyással ami boltban állást kívánja kompenzálni. Tehát a két irányítót amit vettél 3 hónap különbséggel gyártották. Természetesen ha ez az automatikus jótállás kevesebb lenne mint a téged minimum megillető akkor a vásárlást igazoló számlával/blokkal tudod érvényesíteni a megfelelő időre.
-
Hedon
tag
Sikerült szereznem két kábeles kiszerelésű xbox kontrollert. Beregisztráltam a microsoftnál, és az egyiknek 2027.08.03., a másiknak 2027.05.03. a jótállás-érvényessége. Bontatlan dobozok voltak. Teszteltem, újnak tűnnek, működnek. Mi lehet ennek az oka?
A Gamepad Tester eredményeit hogyan kell értelmezni? Főleg az analóg karok körüli értékekre gondolok. -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Turtle Beach Victrix Pro BFG-t használ/használt valaki? [link] Erről lenne szó, most egész jó discount van rá ahogy nézem.
Főleg PC-hez, néha PS-hez keresek valami 100 Eur környéki kontrollert. Tetszik, hogy a kiosztást lehet változtatni, viszont kicsit meh, hogy ahogy olvasom a PS verzió nem támogatja az adaptiv triggert és haptic feedbacket.
-
Mika1227
őstag
-
Tasunkó
őstag
válasz
playmore
üzenetére
Arra reagáltam hogy a legjobb megoldás az Xboxos volt régen, de ma már csak egy opció a sok közül. Nekem Noname-k voltak és azokon látszott meg hogy már olyan minőségben tudják gyártani a koppintásokat hogy elkezdték brandelni hogy többet keressenek rajta. Gamesir , Easysmx, 8bitdo...Jobb anyagok, featurek a nonamehez képest és felzárkózó árképzés. Az eredetit félretettem évekkel ezelőtt vészhelyzetre, néha feltöltöm de még sose volt vészhelyzet, mindent bírnak a nonamek is. De hogy svájciatomstabil az talán egy sem, beleértve az Xboxét. A topikot olvasgatva esetleg a 8bitdo tűnik olyannak amit dícsérnek a stabil minőségéért, de drágább is.
-
playmore
tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Semmi se jó nektek, amikor szidtam az Xboxosat, hogy szétesik az a baj amikor meg ajánlom az a baj

Talán túlzásnak hatott, nem akartam védeni az Xboxosat. Azért is keresek mást. Viszont az EasySMX amit hat hónapja vettem a semmiből elkezdett véletlenszerűen kikapcsolni wireless módban amilyen probléma Xboxossal nincs úgyhogy ott sem tökéletesek a dolgok. Majd ha elég sok third partit használtam akkor lesz valami viszonyítási alap, de addig csak saját tapasztalatra tudok hagyatkozni. -
Hedon
tag
válasz
playmore
üzenetére
Köszi! Valahogy sejtettem, hogy ez a helyzet. A bluetooth kapcsolat elég stabil? Milyen kütyüt vegyek hozzá? Ez jó? UB500 | Bluetooth 5.0 Nano USB Adapter | TP-Link Magyarország
Ha jól látom az a series x kontollere. Xbox vezeték nélküli kontroller + USB-C kábel Xbox Series - akciós ár - Konzolvilág Mintha látnék ott egy tök felesleges megosztás gombot, ami nem működik.
-
-
playmore
tag
Ha a legkevesebb macera a lényeg és nincsenek extra igények akkor - sajnos - továbbra is az Xbox irányító a legjobb, de ahogy lentebb is volt szó róla a minőség ellenőrzés gatya illetve akksi továbbra sem jár hozzá. Xbox One irányítót már nem gyártanak újonnan hosszú ideje így azt nem ajánlanám ha találsz is valahol, illetve abból több verzió is van ami nem ugyanazt tudja. Xbox Series (az aktuális gép) irányitóból a fekete vagy fehér a legolcsóbb. Onnan ismered fel, hogy van egy középső megosztás gombja is ami természetesen nem működik Windowsban, mert egy frissítés elrontotta évekkel ezelőtt
Ezek USB-Ck vezetékesen, vezeték nélkül pedig ugyan tudják az Xbox protokollt amihez kellene egy PCs vevő egység, de mivel emellett Bluetoothosak is ezért a Microsoft gyakorlatilag abbahagyta a vevők gyártását. Pár másodperc felismertetni a géppel és utána automatikusan kapcsolódik. Akksinak Eneloop vagy IKEA Ladda amit ajánlok. -
Hedon
tag
Üdv! Van olyan wireless+wired kontroller, aminek egy xbox 360 kontrollerhez hasonlóan nincs semmilyen nyavalyája, nem kell driverekkel szórakozni, stabil kapcsolata lesz a PC-vel, kompatibilis az összes játékkal és nem villog, nem RGB, vagy legalábbis kikapcsolhatók a felesleges fényei?
Eddig a microsoft kábeles dobozos kontrollerét nézegettem, de fogalmam sincs, milyen mágiával lehet wireless módban használni, mivel nem lehet kapni hozzá adaptert. Meg hát azt is olvasom, hogy újabban sok a hibás példány.Elkopott a 15 éves 360 kontim, és kellene valami stabil megoldás a gyerekeknek. 2db.
Előre is köszi!

-
playmore
tag
Őszintén szólva ha nem sürgős akkor esetleg megvárhatnád míg kijön a Flydigi Vader 5 Pro amit elvileg decemberre ígérnek. Én szemezgetek egy ideje az Apex 5el mert nekem kell 4 alsó gomb ami a markolatból elérhető, de minél többet olvastam róla annál jobban elvették a kedvemet az olyan apróságok mint hogy nincs kapcsoló rajta a ravaszokhoz, a bal menü gombhoz át kell nyúlni az analógon vagy a számomra teljesen feleslegesnek tűnő képernyő. Ezzel szemben a Vader 5 - az olcsósított változat - nemcsak árban jobb, de mintha a praktikusságot tartaná szem előtt - a felesleget elhagyva. 8(!) extra gomb és az Apexal ellentétben D inputot is támogat.
https://www.youtube.com/watch?v=O6l5S9XCEE0
A Vader 5 elvileg 80 dolcsis áron fog indítani. -
Rogiii
aktív tag
-
playmore
tag
Nekem egyik sincs, de elvileg nem egy árkategória a kettő. A G7 Wireless alap változatai most rendelhetőek a hivatalos oldalról 37.000Ft körül és magyar boltban is láttam annyiért (a limitedek sokkal drágábbak, de van vezeték nélküli Xbox kompatibilitás is cserébe). Az Apex 5 meg ötvenezer felett van akárhonnan. Az Apex jobban fel van szerelve, extrákkal is pl hat extra (4+2) gomb a Gamesir négy (2+2) helyett meg képernyő, kérdés neked számít-e ez illetve megéri-e a különbözetet.
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Látom nincs ebben a topiban nagy forgalom, de hátha tud valaki segíteni.
Pc-n kalandjátékokhoz keresnék egy kontrollert.
Ki is néztem kettőt Flydigi Apex 5 és Gamesir g7 pro wireless.
A keretem kb. 50 ezer forint rá. Melyiket érdemes választani a kettő közül vagy van más jó vétel?
Bármit szívesen meghallgatok. -
Tasunkó
őstag
válasz
playmore
üzenetére
Igen én is a quality controll-t. Akkor jó eredményeket hoz a quality controll, ha jól működnek a gyártósorok, ha rosszul, akkor meg öö, szintén kiválóakat, vagy kielégítőeket. A szúrópróba ezt jelenti. Kivesznek 3 darabot a raklapról, ha mázli van akkor jók lesznek, és miért ne lenne mázli. Pláne ha megszívja a délutános, mert a labda gömbölyű, a szerencse forgandó és 2x a délutánosban volt több rossz, akkor onnantól a délutános csinálja a rosszat és azt kell lebaszni. De általában pár hétig jól működnek, szóval ezt a quality controll simán átengedi, hiszen működik. A minőségellenőrzés nem tud darabot gyártani, szóval ha rossz akkor mi van, semmi. Felcseszik a gyártósort, az elmegy táppénzre, és olyan szúrópróbák lesznek hogy visszasírják a régit, így aztán a rossz lesz új jó, és megy minden tovább.
Egyszer nagy multinál évekig gyártottam nagyobb súlyt mint ami bejött a kapun. Varázslat, még hogy az anyag nem vész el. -
Merchior
tag
Hogy választ is kapj a kérdésedre:
- szerintem a sima Xbox Series kontrollert meg szabad venni, Bluetooth-on tud kommunikálni és PC-n ennek a leguniverzálisabb a kompatibilitása. Újonnan 20k, hátha mostanában lesz valami Blekkfrájdéj is, nézz szét.
- Ugyanabből a költséghatékony út, ha aprón találsz Play&Charge kit-tel egyben, USB vevővel esetleg egy Xbox One-osat és akkor az elemekkel sem kell szórakoznod. Ezek Series-nél mintha már nem nagyon lennének elérhetőek újonnan, csak utángyártott brand-ek (javítsatok ki, ha tévedek)
- Harmadik útnak én a GameSir portfólióját javasolnám, a legtöbb típusuk driftelés-mentes, általában van hozzájuk USB dongle és beépített akksisak, 15-20k körül újonnan megvagy - és a topikban is elég népszerű (pl Cyclone 2 vagy SuperNova) -
playmore
tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
A magyar fordítás kissé szerencsétlen, de a quality control / quality assurance-re gondolok természetesen. 2001 óta minden Xbox megvolt/van és nem egy irányító volt mindegyikhez, de ilyen szintű spórolást/trehányságot ami a Series megjelenése óta van még nem láttam. És a driftelés a legkisebb probléma amit természetesen semelyik konzol gyártó nem akar megoldani. Lehet, hogy vettek egy csomó vacak kapcsolót, de ez már az Xbox One megjelenésekor elkezdődött, az első szériás jack nélküli kontrollerek kritikán aluliak voltak. Több mint egy évtizedre visszamenőleg követhetőek a konstrukciós hibák és a 0 erőfeszítés a megoldásukra. Ami minimális újra dizájnt kapott a Series platformmal a rendszer attól csak még ordítóbbak lettek a hibák. Három teljesen különböző időben és helyen vásárolt Series kontrollerem dobozból kivéve véletlenszerűen nem vette be az A gomb megnyomását. Kettő Elite 2 kontrolleremből MIND A KETTŐ rossz volt dobozból kivéve és az egy v1 (One dobozos) a másik v2 (Series dobozos) volt. LB-RB csak úgy eltörik az hallatlan volt eddig pedig fiatalon nem kíméltem az irányítókat most meg csak pötyögök. Az Elite kontrollerről nem is beszélve ami nehéz mint a kő mert telerakták mindenféle minőségi anyaggal erre az analógok ugyanúgy driftelnek, az A gomb ugyanúgy lutri és az LB-RB vagy eltörik vagy kettő nyomást vesz be ahogy kedve van.
Nem azt mondom, hogy az összes irányító rossz, de annyira magas a selejt aránya, hogy ezt nem lehet nem rendszerszintű szándékosságnak venni.
Állítólag az új géphez lesz majd új irányító, majd talán az
-
Tasunkó
őstag
válasz
playmore
üzenetére
Ez nem minőségellenőrzés, mert a minőséget nem lehet ellenőrizni. Szúrópróbaszerűen marháskodnak, de az csak egy papi hivatás. Szerencse kell hozzá, hogy épp kiszúrják, mert a vásárló már kellemetlen minőségként érzékeli, ami még a raklapon elveszik a jók között. A jó minőség gyártáskor keletkezik, hogy mind jó, akik értenek hozzá megcsinálták rendesen, és azon gyakorlatoznak a szúrópróbákkal teljesen fölöslegesen.
Alighanem a kínaiaktól ingyen kaptak egy hajónyi kapcsolót valamilyen megállapodás keretében, vagy a marketing kitalált egy fillérszexelő anyagspórolást a kapcsolón, és kitartanak, vagy van egy lepukkadt gyártósoruk. -
playmore
tag
A minőségellenőrzés egyre lejebb megy az Xbox kontrollereknél. Tehát ha volt egy 360asod akkor az egy más kategória. Ha nincs semmi extra igényed akkor az Xbox Series irányítók még mindig a legegyszerűbb "plug and play" irányítók. Minden kicsit is modern rendszer felismeri már Bluetooth is van bennük tehát nem kell a hozzá való érzékelő. PCn minden játék lekezeli kapásból vagy húsz évre visszamenőleg és a gombok megfelelő ikonokkal fognak megjelenni a játékokban. Az újak USB C sek is tehát be is dughatod őket bárhova.
A kisebb gondok annyiban merülnek ki, hogy ahhoz képest, hogy a szolgáltatások nagyon csupaszok viszonylag sokba kerül, nincs gyro irányítás, külön kell venned ceruza akkukat, az analógok nem mágnesesek és minden ami nem alap színű (fekete vagy fehér) az nevetségesen túlárazott. Viszont rendelhetsz egyedi kinézetűt is marha drágán ha ez mondjuk számítana. Van már egy Elite 2 kódnevű darab is ami nagyon fel van szerelve, de cserébe kétszer annyiba kerül.Az igazi gond ahogy mondtam a minőségellenőrzéssel van, vagyis nagy esélye van, hogy kifogsz egy rosszat amit cseréltetni kell (ami amúgy gyors és relatív fájdalom mentes, futárral viszik hozzák 1-2 hét alatt) - amíg lehet. Az irányítók akár a dobozból kivéve rögtön hibásak lehetnek. Próbálok fair lenni mert a Series X konzolhoz kapott irányítóm már három éve teszi a dolgát és csak most tört el benne a gomb, de régen ilyen nem volt. A másik amit külön vettem annak meg alapból rosszak voltak a gombjai. Kettő Elite 2őt vettem és mindkettő rossz volt a dobozból kivéve. Azért ötven hatvanezres irányítóknál ez eléggé homlokráncoló. Több Series kontroller is elkezdett driftelni kevesebb mint három hónap alatt a baráti körömben és nem mindenki hárdkór játékos.
Az alábbi gyakori gondok vannak:
1, A gombok (főleg az A) nem reagálnak minden gombnyomásra (eating inputs).
2, Az analóg karok elkezdenek húzni egy irányba akkor is ha nem nyúlsz hozzájuk (ez sajnos minden konzolgyártó kontrollereit érintheti mert nem mágnesesek).
3, A bumperek (LB-RB) eltörnek. Egy nagyon vacak vékony műanyag íven van mindkettő ami elfárad előbb-utóbb.
4, Az összes Elite kontroller gumi markolata előbb utóbb elválik a belső váztól. -
sbazsi
veterán
Windows-hoz keresnék valami jó kis gamepadot, XBOX 360 wireless pótlására.
Nem vagyok nagy gamer, nem játszom sokat, az igényeimnek teljesen megfelelt, csak gyerkőc úgy gondolta nála jobb helyen van...
Viszont itt olvasom, hogy az MS termékeinél készülni kell a gariztatásra. Szerencsém volt, vagy tényleg nem vagyok nagy játékos?!
Megvolt kb 5-8 éve...
Szóval mit javasoltok, amivel nincsenek csatlakozási, játék-kompatibilitási gondok?
Vagy ha eddig bevált, maradjak az MS cuccnál? Bár nem ragaszkodom hozzá.
Kb 3-4 hónapja nincs kontrollerem, szóval tényleg nincs nagy igénybevétel. -
HKorn
veterán
Kisfiamnak vennék mobiljátékhoz Acer Nitro NGR400 mobilkontrollert, kerdésem az lenne, bogy ezek mennek minden mobiljátékkal, vagy csak azokkal, amik támogatják? Főként Robloxot, Brawl Starst játszik.
Köszi -
Tasunkó
őstag
válasz
Mika1227
üzenetére
Az árához képest a Nova Lite (20$ volt aliexpressen), pláne összevetve hogy többet használtam mint a biciklimet, finoman szólva nagyon megérte. Nagyon fullos hogy van hozzá egy kis bumszli usb, és még egy bluetooth kapcsolódást sem kell a windowsban beállítani, teljesen faék egyszerű, fullosabb már nem is lehetne. Meg az anyaghasználata, külsőségei, ezért az árért meglepően igényes. A Nova Lite2-t választanám, mert annak ahogy láttam van plusz gombja is alul, gondolom jó valamire. De egyébként fogalmam sincs, nem ismerem csak a régit, de ha az ára megközelítőleg hasonló, egy gamepadot sokat fogsz használni, úgyis megtérül.
-
Mika1227
őstag
A GameSir Nova Lite és Lite 2 között van érdemi különbség, hogy a 2-őt válasszam?
-
válasz
playmore
üzenetére
- Útban annyira nincs, inkább az elrendezése miatt olyan, hogy szokni kell azt hogy analóg kar van ott és nem gombok. Nyilván csak akkor használom, ha a bal analógot nem.
- Az alsó pad valóban nincs síkban a kontival, kb. fél centire lóghat ki, viszont elég érzékeny, épp csak hozzáérek és már kattan is.
- Az akksira 1500 mAh-t írnak, és 20 óra üzemidőt mondanak rá. Ezt még bevallom nem teszteltem, de ma egy fél óra játék után talán 5 másodpercet töltött rajta.

-
playmore
tag
A bal oldali menü gombnak nincs útban a bal analóg? Van Switch kontrollerem meg egy EasySMX ami a Switch elrendezést másolja ebből a szempontból és hosszú távon nagyon fárasztó állandóan átnyúlni a bal analógon érte, mert a legtöbb játék oda teszi a térképet / fontos menüt. Illetve azt olvastam, hogy az alsó padok nagyon kilógnak a markolat síkjából. Hány órát megy körülbelül?
Előre is kösz. -
válasz
Quadgame94
üzenetére
Elsősorban azért szereztem be, mert sok játék nem kezelte a PS5 kontit, ezért kellett egy multifunkcionális. Most már mennek azok is, amiket eddig bill+egérrel kellett, pl. Titan Quest 2. Viszont ami továbbra sem megy vele, azok az FPS-ek, ott továbbra is azt vallom, hogy csak és kizárólag egér+bill-el tudok tökéletes és gyors eredményt elérni, egy kontrollernél egészen egyszerűen számomra nem kivitelezhető az, ahogy egy egérrel fordítom a kamerát pl., és aszerint hogy minél gyorsabban húzom az egeret, annál gyorsabban fordul a kamera.
FPS-en kívül viszont mindenhez jó.Magát az elhelyezést még szoknom kell, sosem kedveltem az asszimetrikus elrendezést, olyan érzésem van tőle mintha ki akarna fordulni a kezemből, de sajnos nincs más, szóval rám van kényszerítve hogy ezt használjam, amivel szintén nem értek egyet, de ez van.
A joyconokon nem állítottam semmit, alapból ez az érzékenység nekem tökéletes, de mint mondtam, szoknom kell ezt a fura elrendezést. Használatra viszont nagyon profi, a mérete is megfelelő, nekem is akinek lapát tenyere van, a súlya is okés.
A jelet még egyszer sem dobta el és nem kezdett el lagolni sem, ami a PS5-nél rendszeresen előfordult, azazhogy néha nem reagált arra amit csinálok, majd hirtelen felgyorsítva az összes mozdulatot és gombnyomást lejátszotta pillanatok alatt.A világító karácsonyfaizzó kinézetét minimalizáltam, a konti alsó részén lévő fénycsík kapott egy matt sötétsárga kinézetet, kikapcsolni nem akartam mert azért elég jól néz ki, a középső kis kijelzőre meg feltöltöttem egy darab ikont, nem kell hogy ott is megállás nélkül animációk menjenek. A bal oldali kis kijelző szintén ezzel a mattsárga színnel írja ki a konti nevét.
Ha valami még érdekel, akkor kérdezz és megnézem.
-
Nagyon kíváncsi leszek, hogy a PS5 kontroller után ez miben más és mi újat tud nyújtani.
-
ridiculous
aktív tag
Ha valaki esetleg szeretne egy új EasySMX D10 - et áron alul az írjon rám.
Lassan 3 hónapja árulom, kb. 15 percet volt használatban. Sajnos az én kezembe túl nagy, hozzászoktam a GameSir G7 SE - hez.
-
playmore
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Abszolút nem sürgős. Az Apex 4et nézegettem régebben, de az alsó gombok a hasán tántorítottak el tőle. Az EasySMX X20nak is olyan kialakítása van két gombra és borzalmas. Mindenképpen a markolatba fekvő gombok / padok kellenének. Az Apex 5ről nem tudtam és ahogy látom annál át tervezték az alsó gombokat. Mindenképpen utánanézek, köszönöm a segítséget!
Edit: Várjál csak a neten azt látom az Apex 5 már kapható?
-
playmore
tag
Sziasztok! Tapogatózni szeretnék third party kontrollerek irányába, elsősorban PChez. Az utóbbi 25 évben átment a kezem között az összes létező Xbox kontroller, de belefáradtam a hiányosságokba (pl akku, gyro) és az egyre romló minőségellenérzésbe meg az emelkedő árakba. Fél éve hirtelen felindulásból és egy gáláns kupon kód hatására vettem egy EasySMX X20at és ugyan összességében meg vagyok vele elégedve, de van néhány dolog rajta ami mégis zavar. Nem gond ha drága az irányító, de akkor olyan is legyen. Az Xbox Elite 2 tökéletes lenne HA nem mállana le róla a gumi egy fél év alatt és a gombok nem kezdenének el önállóan döntést hozni mikor veszik be az inputot. A legegyszerűbben úgy lehetne leírni amit keresek, hogy egy jó Elite 2. Xbox kiosztás, Bluetooth támogatás, Hall/TMR, nagy akku, négy alsó gomb amiket ténylegesen kényelmesen lehet kezelni. Az X20 nálam a kis akkun, a 2 alig kezelhető alsó gombon és a borzalmas menü gombokon vérzik el (a Back/Options gomb ugyanott van mint Switchen a Mínusz vagyis alig lehet átnyúlni a bal analógon, hogy meg lehessen nyomni). Egyébként a mikrokapcsolós gombok eléggé bejönnek. Ha más eszközöket is lekezel a kontroller (pl Switch 2) az csak plusz pont illetve kerülném az RGB csicsát, de ha nincs más megoldás legalább kikapcsolható legyen.
Előre is köszönöm a segítséget. -
válasz
karayhashtag
üzenetére
Erről a Gamesir Cyclone 2-ről olvasok olyanokat, hogy random eldobálja a kapcsolatot, és állítólag nem egyedi hiba. Ebből tapasztalsz valamit?
Mert én is keresek olyan kontrollert ami PC-hez lenne jó, oda ahol a PS5 kontrollerét nem fogadja el, és fontos lenne a stabil vezetékmentes működés (gondolom ez alap), illetve extraként értékelném a joyconok szimmetrikus elrendezését is.
-
zseko
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Hehe. Ismerősnek segítettem komplett pc-t venni és összerakni. Összerakás közben derült ki hogy az egyik vásárolt cucc hibás és cseréltetni kell. Ekkor derült ki hogy az ismi még az összeszerelés vége előtt elégette a kazánban az összes dobozt ami 'hulladék' keletkezett...

Szerencse hogy csak egy pár ezer forintos kártyaolvasó volt, amit a boltos doboz nélkül is kicserélt nekem.
-
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ismerem a jelenséget én is, csak az előző hozzászólásodból nem állt össze, hogy épp erre gondolsz.

2 db Xbox 360-as kontrolleremnek is ez lett a vége, bár azok összességében egész jól bírták, a PowerA Spectra Infinity 9 hónap után driftelt. 8BitDo Ultimate Wired pár hónap használat után nem, de ezt túl sokat nem is használtam miután megérkezett a Gamesir G7 SE. Ez utóbbit tegnap leteszteltem, másfél év után még mindig csupán 0,4%-ot ír hibára az analógokra, pont ugyanannyit, mint amikor megvettem. -
Tasunkó
őstag
válasz
gulupeti
üzenetére
Stick drift-nek mondják. Elkezd vánszorogni a játékban a karakter, jellemzően előre. 3-ból 2-nél jelentkezett, most megy a visszaszámlálás, hogy a 3.-nál, jelentkezik-e a gari idő lejárta előtt, mert egyébként nagyon keveset van használva. Ha utána, akkor már én cserélem hall-effektesre, de nem az enyémek. Nekem már csak kínaik vannak használatban.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mindenki számára hasznos információ lehet, hogy a dobozt ne gyűrje össze, és a rendeléssel kapcsolatos méjleket se törölje, ha xbox-os kontrollert vesz. Aztán már csak egy nagy boríték kell, amikor bekövetkezik a visszaküldés.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Azért veszik mert Xbox-hoz ritka a vezetéknélküli megoldás. Annyira ritka hogy talán 1 van ami tudja, meg persze az xboxos. Egyébként a Gamesir-nek sok verziója van, ha PC-hez kell.
-
prannk
őstag
Sziasztok. Van egy ps5 kontrollerem és ds4 windowsal használom. Fc 24 et is így használtam és azzal nem volt gond. Most el se engedi indítani
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
nézegetem a kontrollereket PC-hez. A régi xbox 360-at cserélném le. Látom, hogy a gamesir 7 se/ge ami ajánlott. De én csak vezetékest találok belőlük.
-
prannk
őstag
Minden más játéknál semmi gond vele ds4 windows futtatásával.
Csak ez a játék szórakozik. De ha rádugom a kábelt akkor jó. Érdekes
-
prannk
őstag
Üdv. Lenne egy ds5 ös kontrollerem. Fel van telepitve a ds4 windows meg a hidden app is.
Van ez az új skate. Játék de el se indul a játék ha fut a ds4.
Ha kilépek a ds4 ből elindul a játék de aztvírja játékon belül hogy nem észlel kontrollert.
Usb vel hibátlanul müködik minden.
De usb vel kényelmetlen a tv előtt.
Mit lehetne csinálni? -
-
Quadgame94
őstag
válasz
letsgomnml
üzenetére
Nekem van itthon X15, Már az is nagyon jó amúgy. De nekem kicsi sajnos. A kezem nem tudta megszokni. X20 nem tudom hogy nagyobb e.
-
dzsi23
addikt
válasz
letsgomnml
üzenetére
Szemeztem én is az X20-szal, elég jó vélemények vannak róla. Aliról kicsit olcsóbbra jött volna ki, mint a gyártó oldaláról.

-
4nick8
őstag
válasz
letsgomnml
üzenetére
vagy itthonról dokkolóval: ATK AXE PRo
-
letsgomnml
csendes tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszi az ajánlást! Habár én csak 35k körül láttam, mindenhol.
Végül néztem még 1-2 tesztet és rá esett a választásom, ez 24k, közvetlenül tőlük rendeltem meg : [link] EasySMX® X20
Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a ps4-es kar után
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
PC-hez keresek kontrollert. Alapvetően XBOX kontrollerre gondoltam, lévén a legtöbb játék esetében ami támogat kontrollert "plug & play". A lényeg, hogy nem szeretnék a konfigurálással szívni steam játékvezérlő/x360ce-vel.
Vannak olcsóbb alternatívák, vagy érdemes inkább megvenni az eredeti XBOX kontrollert? (Wireless/Bluetooth-os kellene, nem kábeles)
-
Atla
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Engem is taszít ez a mikrokapcsolós A,B,X,Y, gomb. A hall effektes stickek biztos jók ezt aláírom,de semmi másban nem győzött meg a Vader 4 pro.Nem nyomkodtam még élőben,ezért nem beszélek le senkit róla,csak a jelenlegi véleményem az ez.
-
Szia ezekkel a kritériumokkal egy Elite 2?
Esetleg series kontroller akkus megoldással TMR upgraddel? Én azt használom.
Xbox vezeték nélküli kapcsolat megbízható és alacsony késleltetése van. PC stick nem vészes áron elérhető AA-s akkuk nagyon kényelmesek de, van kész megoldás is. -
Tasunkó
őstag
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
A nem eredeti játék az ebben az esetben nem számít, szóval az kizárható hogy megbabrálták a játékot. Esetleg olyan fordult elő, hogy későbbi verzióba beletették a kontrolleres irányítást. Gondolom xbox-os kontrollernek veszi, vagyis tudja az xinputot, ha mindent jól talál meg, mert a PS4 es hardvernél keveri a stickkeket, meg azt észrevennéd hogy rosszul működik. Nem tudom van-e 3. lehetőség hogy valami önálló gamepad szabványmegoldás, régen olyak voltak, nem tudom hogy vannak-e még. Az xinput-os xbox-nál nem követ el ilyesmiket, a DS4 windows-al működő PS4 szokott némelyik játéknál idegesítő kavarásokat, de mindig működésre lehetett bírni.
-
Csandi
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszi!
-
Csandi
addikt
Sziasztok,
PC-hez szeretnék venni Wireless kontrollert mert néhány játék kényelmesebb azzal.
Jó lenne ha nem elemes lenne hanem kábellel tölthető és azzal is használható közben.
Illetve kontrollereknél nem tudom ez számít-e de alapvető tudásom szerint jó lenne ha nem Bluetooth-os lenne hanem van valami stickje és akkor rádiós.
Alapvetően vezetékes módban a PS 5 kontrollert használtam de PS már nincs, akkor meg vennék egy rendes kontrollert.
Mit ajánlotok? Árban esetleg több árkategóia is jöhet és akkor mérlegelek. Ugye egy standard PS/Xbox kontroller boltból vagy apróról nem túl drága, mehetünk feljebb is ha van értelme.
Ja meg a Hall Effect-et billben is szeretem, kontrollerben látom most szintén vannak ilyenek. Jó, megéri? Mert akkor jöhet az.Köszi.
-
Quadgame94
őstag
válasz
letsgomnml
üzenetére
Flydigi Vader 4 Pro. Nagyon király 31-33 ezer.,
-
zseko
veterán
válasz
letsgomnml
üzenetére
Én ezt vettem meg: Spark N5. Ha minden igaz, még mindig tart rá a 15% kedvezmény ha be van ikszelve, így kb. 14e. Mondjuk fogásra nem pont PS (inkább xbox) de kialakításra igen. Át lehet állítani xinputra (gyárilag a PS4-hez van beállítva), így xbox kontrollerként ismeri fel a win, egyébként PS-nek. Bár azóta sem játszottam még sokat, de eddig az a pár játék simán felismerte.
Működik vezeték nélkül is, meg vezetékkel is (én utóbbin használom, előbbit nem próbáltam). -
letsgomnml
csendes tag
Sziasztok,
Ps4 controllert használtam eddig pc-n. Vezeték nélküliben működik is vele (input laggal, mert nem a gyári dongle-t vettem meg), de csomó játék így nem ismeri fel, mert ps controller... Ha pedig be van dugva a controller, folyamat villog, másodpercenként megszakad a kapcsolat, így nem éppen tudom használni, tölteni tudom meg ps4-en is működik, nem értem ezt a megszakadást, talán a csatlakozóval lehet valami.
Tudnátok ajánlani olyan controllert, amit pc-n minden fel fog ismerni? Fogásra hasonlót mint a ps4-é? Nem kritérium.
A keret nagyon max 40 lenne, de szeretném jóval olcsóbban megúszni.
Köszi előre is a tippeket!
-
CsengődiGeri
tag
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést. Az a problémám most már sokadik játéknál hogy a gép látja a game pad-ot (igaz nem egy márkás darab) de a gép látja a kontrollert a beállításoknál tudom tesztelni is. Minden gombját visszajelzi, a joy-ok is rendben működnek mint analóg mint digitális állásban DE A JÁTÉKOKNÁL hiába állítom be hogy billentyűzet helyet a kontrollert irányításnak a játékok a fülük botját sem mozdítják. Ha konfigurálni akarom akkor hiába nyomom be bármelyik gombját vagy mozdítom a joy-t nem nem érzékeli. Mi lehet a gond? A PC-n kellene valamit állítani vagy a játékokat babrálták meg hogy csak billentyűzetről működjenek? Őszintén bevallom torrent-röl beszerzett jákékaim vannak W11-es OS-em. Már a "márkás" botkormányomat sem tudom már használni, ugyanaz a helyzet. Mi lehet a gond? Minden segítséget szívesen veszek. Az autós játékoknál a régi MS Sidewinder kormányomat már ki sem mertem próbálni mert ha felszerelem és potyára dolgoztam megüt a guta.
-
gery5
csendes tag
Sziasztok!
Hazai forrásból be lehet szerezni Xbox One kontroller belső vázat? Tippeket előre is köszi!
-
-
Tasunkó
őstag
Közben beleakadtam a Gamesir T3-ba, ami DS4 koppintás külsőre. Az oldalukon nincs az aktuális felhozatalban, de az AliExpress -en van. Olyan árban mint a Nova Lite. Ha érdekel, a Gamesirnak van ott official storeja, bár én random akciós eladótól vettem, teljesen eredeti borítás és mindennel együtt jött. PC-hez biztosan,meg máshoz is jó, ami fel van tüntetve.
-
zseko
veterán
válasz
ridiculous
üzenetére
"..ezek tények"
gondolom ismered a képet az egymilliárd légyről meg hogy nem tévednek 
Ami nekem tény, hogy a Föld a Nap körül kering, a többi csak egyéni ízlés
A Nova Lite 2-t végül nem rendeltem még meg, a Spark N5 pedig tegnap jött meg - este 19:40-kor basszus, sose szállítottak még ilyenkor. Elsőre pofás, ugyanakkor az F510-et még mindig kicsivel jobb kezelni (kicsivel könnyebben elérem az RB-t. Amúgy a Steam kontrolleren is kicsivel könnyebb elérnem). Ez egyéni probléma a kezem végett, szóval ez olyan mint a fizika, állandó marad részemre, nem lehet vele mit csinálni. De egyébként is akartam kontrollert ami jó a mobilhoz is, és emellett igen, pont a Hall Effect miatt választottam ezt.
-
Jimy83
aktív tag
válasz
ridiculous
üzenetére
Ilyenre aha, ez jo az s23 ultrahoz? Cod mobile felismeri vajon?
-
ridiculous
aktív tag
Ha ilyenre gondolsz akkor:
EasySMX M15 -
ridiculous
aktív tag
Egy szóval sem mondtam hogy másnak is annak kell megfelelnie ami nekem, nem is rólam volt szó hanem a többségről.
..ezek tények amit leírtam.
Xbox gyári konti egy hulladék. Használj normális Hall effect - es vagy TMR stickes kontit.
Amit berendeltél Hall Effectes szóval az plusz pont.
Nova Lite 2 helyett én egy GameSir Cyclone 2 - t ajánlottam volna.
Lehet az F510 kényelmes számodra, de manapság max papírnehezéknek való, elavult. -
zseko
veterán
válasz
ridiculous
üzenetére
Megértem hogy így gondolod, ugyanakkor ne hagyd figyelmen kívül azt, hogy ami neked jó az nem azt jeletni hogy jó automatikusan másnak is. Számomra teljességgel lényegtelen kinek felel meg, nekem nem, és felőlem állhat mögötte akár 3 milliárd ember is, akkor sem.
Berendeltem a Spark N5-öt, valamint megrendelem a
Gamesir Nova Lite 2-t, emellett van egy xbox kontroller is amit leejtettek a földre és a bal kar 'sodródik' - csere után sem lett jobb, lehet más is sérült, újra ránézek majd - (na meg persze van a Steam kontroller), aztán kiderül melyik válik be. Eddig még mindig az F510-et volt a legkényelmesebb használni. -
Jimy83
aktív tag
Udv, nem tudom jo helyen jarok-e, s23 ultrahoz keresnek gamepadot, cod, pubg stb-hez.
Mik az ajánlottak max 25 ezer ft-ig ? -
zseko
veterán
válasz
ridiculous
üzenetére
Neked. Nekem meg nem.
-
zseko
veterán
válasz
Tasunkó
üzenetére
Köszi! Igen, pc-hez kell. Jó legyen inkább, mint a legolcsóbb, persze ne 30+ ezer legyen.
Az van hogy az xbox-os idióta asszimetrikus kéztartás nekem nagyon nem jön be, lehet hogy hülyeségnek hangzik, de ez van
Közben találtam egyet, QRD Spark N5 Wireless Controller for PS5/PS4/PS3/PC, kb. 14-16e, de ennél meg 'köröcske-háromszögecske-stb' piktogramok vannak, ami nekem az első másodperctől ellenszenves. Sok nyűgöm van tudom
de rettentően hozzászoktam az F710-hez 
Lehet megveszem ezt a Spark N5-öt, aztán átmatricázom
Van egyébként egy Steam kontrollerem is, na az se egyszerű, egyszerre jó is meg rossz is használni...
-
ridiculous
aktív tag
válasz
ridiculous
üzenetére
Mégse ruháznék be ilyenre, másnak se ajánlom.
Utánanéztem és elég sok hibája van hardveres és szoftveres is, a GameSir hivatalos oldalán már nem is árusítják és nem lesz hozzá több firmware-frissítés vagy javítás szóval kerülendő. -
ridiculous
aktív tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Nagyban függ attól hogy milyen áron szeretne és mivel használná (PC,XBOX,PS etc.) na meg hogy vezetékes vagy vezetéknélkülit szeretne.
A GameSir - nél találni szimmetrikus elrendezésűt, én erre próbálnék rá ha olyat keresnék.
GameSir Tarantula Pro
-
Tasunkó
őstag
A kínaiak valamiért nem a Playstation, hanem inkább az Xbox-os kontroller külsejére hasonlítanak. Sok jó van a topikban. Ha PC-hez kell, és ne legyen drága, akkor a Gamesir Nova Lite alighanem a legjobb ár-érték arány, ami jó. Alatta nincs nagyon élet, fölötte meg van néhány márkanév és azok különböző ellátottságú változatai.
-
ridiculous
aktív tag
Bő 1 éve vettem egy G7 SE - t, egyből kedvenc kontim lett.
Utána vettem egy Kaleid - et is, de az valahogy tapintásra nem tetszett a kezemnek meg a membrános G7 SE jobban bejött.Most kicsit elkezdett hiányozni a vezetéknélküliség szóval lekattintottam egy
EasySMX D10 - et zöld színben.
Igaz nem membrános hanem full microswitches, de tesztek alapján nagyon tetszik.
Egyetlen hátránya hogy nincs hozzá szoftver, de kontrolleren gomkombinációval lehet állítani rajta mindent.Ha később váltanál vezetéknélkülire a hivatalos MS Xbox kontikat kerüld el csak, sokkal jobb minőségűek vannak olcsóbban vagy azonos árban.

-
zseko
veterán
Üdv, egy Logitech Rumblepad II F510-em van. Milyen hasonló kialakítású gamepad van amit érdemes is megvenni?
-
dzsi23
addikt
válasz
Tasunkó
üzenetére
Köszi, akkor nem tökölök, jöhetnek a játékok!

Fps-ek esetén maradok a jól bevált egér+bill kombónál, másféle játékkal meg nem is emlékszem, mikor játszottam legutóbb, viszont most szeretnék, és némelyikhez kifejezetten a kontroller ajánlott, ezért szereztem be.
Néztem én is a Nova Lite-ot, meg most már van Nova 2 Lite is, csak egyelőre inkább maradtam a kábeles megoldásnál, aztán majd meglátom.
A gumi nagyon jó a HE-n, atombiztos fogást biztosít, de még mindig tartok tőle, hogy esetleg elkezd foszlani vagy nyálkásodni, mint ahogy az egér topikban is lehet néha olvasni, pl. némelyik Razer vagy Logitech egereknél.
A gombokat illetően viszont kicsit elbizonytalanodtam, mert az SE membrános gombjai is nagyon tetszenek. Totál más érzés, mint a HE mikrokapcsolós gombjai, de mindkettő tetszik. Majd tesztelem mindkettőt, meglátom, melyik nő jobban hozzám. -
Tasunkó
őstag
Persze, az elég rövid idő alatt kialakul, mert nagyon ésszerűen működnek. A pontos célzás, mozgás összehangolásához kell kissé több idő, de az elején is élvezetes. Annyi talán hogy ne fps-el kezdjél, mert az idegesítő lehet elsőre, inkább hátulnézetes játékokkal könyebb, azt fél óra, vagy pár óra valamennyire megszokni, mert az fps kicsit idegesítő elsőre. Vagy autós az sokkal jobb, mint billentyűzeten, de ugrálós oldalnézet, diablo szerű stb., sokkal több van aminél előny a kontroller. Jó lett a gumi borítás? Nem tudtam hozzászólni, nekem csak sima Nova Lite van pc-hez, de az nagyon meggyőző, kivitelezésben, működésben is. A játékoknál meg lehet nézni a kiosztást, hogy milyen funkciót melyik gombra raktak.
-
dzsi23
addikt
Nagyon pörög a topik... van még itt valaki?
Megjött a G7 HE, de megfialt út közben, egy G7 SE is érkezett vele.
Mindkettő nagyon jó minőségűnek tűnik, már amennyire meg tudom állapítani, ugyanis sosem volt még kontrollerem. Illetve még pulyaként, a '90-es években volt pl. Segám, de az még egészen más volt, lényegesen egyszerűbb. Szóval, először még meg kellene tanulnom használni a kontrollert.
Van erre valami javaslatotok? Vagy csak kezdjek el játszani bármelyik játékkal, és majd kialakul?
-
dzsi23
addikt
Na mindegy, megrendeltem, majd az idő megadja a választ.
-
dzsi23
addikt
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a Gamesir G7 HE-t.
Vajon mennyire kell tartanom attól, hogy az alján a gumi borítás megadja magát?
Az SE-ről ezt lehagyták, viszont a HE mikrokapcsolós gombjai szimpatikusabbak. Ott lenne még a Kaleid (K1), ami nincs gumi, és mikrokapcsolós, viszont nem tetszik a fényes felülete, + fehéret szeretnék. -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Xbox 360 kontrollert hogyan lehet PC-vel használni? Ha lehetséges, vezeték nélkül. Köszönöm!
És a legtöbb játék, amiben alapból kontrollert ajánlanak, az felismeri rendesen? -
konci79
őstag
Sziasztok!
A Gamesir Nova az jó tv-hez is?
Lg-n lehet már ugye játszani alkalmazásból, gyereknek vennénk egy kontrollert, csak nem tudom melyik jó. -
Levo96
csendes tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Szia!
Kb. a 10-15 ezres kategória érdekelne, de szívesen veszek egy-két drágább fajtát is. A másik kérdésem, hogy egyszerre kettőt használva nem zavarnak be egymás jelébe? Vagy ilyen esetre érdemes venni pl egy Asus BT 500-at?Köszi!
-
Levo96
csendes tag
Sziasztok!
Tippeket szeretnék kérni olyan kontrollerhez, ami 2.4-es stickes BL, mert sajnos az alaplapom nem BL-es. A TV van összekötve a PC-vel, ehhez keresek 2 megbizható kontroller.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Zsír Lenovo ThinkPad X13 G3 "Golyóálló" Laptop 13.3" -35% Brutál i5-1245U 12Magos 16GB 512GB FHD+
- Macbook Retina 12 2017 8/256 (A1534)
- Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon X Elite 32/1TB FHD+ 22Hó Gar
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- Dell Precision M6800 17,3" FHD, i7, Quadro 4GB workstation notebook számlával, garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ott a DualSense.

Megvolt kb 5-8 éve...