Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
válasz akoska07 #21492 üzenetére
Egy 150"-es 16:9 arányú gain 1-es vászonra 1100 ANSI lumen fényárammal vetítve, annak felületi fényessége (fénysűrűsége) 16,5 foot-lambert (56,4 cd/m2) lesz, ami a vonatkozó szabványok szerint elegendő a 2D kép előállításához, ha a helyiségben sötét van. A 3D képhez viszont ennél kb. 50%-al többre kb. 24 foot-lambert fénysűrűségre lenne szükség, amihez viszont a vetítőnek 1600 ANSI lumen fényáramot kellene előállítania..
Ha a vászon fénynyeresége gain 1.4 (ennél nagyobb nem ajánlott), akkor 1150 ANSI lumen is elég a 150"-es 3D kép előállításához.
A BenQ W1070 Cinema (Mozi) módban 1200 lument tud, legalábbis amíg új a lámpája, vagyis "határeset".
A hasonló árkategóriájú Epson EH-TW5200 fénykibocsátása viszont már elég lehet, mert újkorában Cinema (Mozi) módban 1440 lumen, Living Room (Nappali) módban 1670 lumen fényáramot produkál, ami már elegendő lehet.
A fenti fényerő értékek normál lámpateljesítmény mellett igazak, aminél azért az említett vetítők nem éppen csöndesek.
Csendesebb és nagyobb fényerejű vetítőre többet kell szánnod 240 eFt-nál.
-
nagyúr
-
nagyúr
Erről mi a véleményetek ?
Láttam egy videóban ahogy a 150" vászonra vetít vele.#21493 devil-k :
A szoba igazából nem óriási.
Én csak a 3D miatt akarok akkora vásznat.
Elég lenne egyébként egy 90"-100".[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
devil-k
nagyúr
-
nagyúr
Számolgattam...
150" screen ami elfér.
Kb 4 méterre kellene kivetítenie a gépnek.Tehát azt mondjátok ez a Benq kevés lehet ehhez ?
Mi az ami elég lehet ekkora vászonhoz ?
Azért ilyen nagy a screen,mert sztem ennek van értelme 3D-nél.
Van otthon 48" 3D tévénk,de nekem még mindig azt a hatást kelti,mintha egy kis dobozba lenne bezárva az egész. Ezért gondoltam a méretes screen-re.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
devil-k
nagyúr
válasz lajthabalazs #21490 üzenetére
Húha! Ezen a részen átsiklottam rendesen. 150-200". Ahhoz szerintem is elég karcsú lenne a BenQ, de ne legyen igazam.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz akoska07 #21487 üzenetére
Természetesen a 4K vetítőt csak viccnek szántam, de szerintem Te is a következő mondatodat
"De ha vki ajánl 4K 3D projectort 240K-ig,akkor az is jöhet."
Itt tudsz kalkulálni, vetítési távolság, képméret stb. Az újabb verziója viszont a w1070+.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
válasz devil-k #21486 üzenetére
Na ezt örömmel hallom.
4K kivetítők nagyon drágák,egy 50" 4K tv-t hamarabb meg lehet venni.
De ha vki ajánl 4K 3D projectort 240K-ig,akkor az is jöhet.És az elég egy majdnem teljes falra való kivetítéshez ?
Én csak a számokat néztem,ha jól emlékszem ez 2000 Lumen,és vannak 3000 Lumen cuccok is.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Sziasztok!
Úgy néz ki újra felmerül a projektoros téma.
Ajánlanátok nekem projektort ami full hd 3D és 150"-200" vászonra gond nélkül kivetít jó minőségben ?
Asszem anno Benq-t néztem,de már nem tudom melyik volt az.Számítógéppel lenne összekötve.
Nem tudom mi a legjobb csatlakoztatás ami a legjobb minőséget küldi ki.Köszönöm!
-
Bobolit
aktív tag
Hát nem tudom, szerintem 20-ért egészen nyugodtan érdemes beleugrani, ha másért nem, a nagy kép élményéért. Aztán eladod 25-ért és veszel normálisat
-
smallmer
őstag
ezt értem, de mondjuk akkor annyi, hogy minden este megnéznék egy filmet. mondjuk olyan 2-2,5 méter távolról. arra jó lenne? vagy arra is nagyon kevés a 800*600? csak mert nem akarok félrefogni ezzel. jó mondjuk 20 ezer forint nem vág a földhöz, de mi van ha annyira rossz, hogy nem vállalható. remélem értitek
-
Rick4
félisten
válasz smallmer #21470 üzenetére
Ha közel mész, látod, ha normálisan filmezni akarsz, nem látod. Az LCD tv is ilyen, de szerintem a monitorod is, amiről olvasod ezt, ahonnan nézni érdemes, onnan nem pixeles.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
lajthabalazs
senior tag
A 180 széles vásznon 800 pixel osztozik, tehát egy pixel kb 2.2mm x 2.2 mm lesz, egy színes gombostűfej. Tehát valószínüleg látni fogod a pixeleket, az ő eredeti formájukban, nem lesz "természetes anti aliasing", recések lesznek a ferde vonalak. Azt nem tudom, hogy a konkrét típusnak milyen a pixel kitöltöttsége, mekkora a távolság két pixel közt, az igazán zavaró, ha már azt a finom rácsot is látod, ami a pixeleket elválasztja, de az sokkal keskenyebb, talán megúszod.
(#21473) Feketelaszlo
Ha a Windows asztalod felbontása megegyezik a projektor felbontásával, akkor darabos, de éles, nagy betűket és nagy ikonokat kellene látnod (kb 10 ikon fér el egymás mellett, és 7 egymás alatt). Ha a betűk elmosódnak, összemosódnak az árnyékukkal, az azért lehet, mert mondjuk 1920x1080-as vagy 1366x768-as a Windows felbontása, és a projektor skálázza le a képet 800x600-ra. Ha natív felbontás mellett el vannak kenődve a betűk, akkor valami más baj lesz, életlen fókusz vagy maszatos lencse, piszkos belső.
-
Roach
csendes tag
Szervusztok!
Birtokomba került nem rég egy NEC lt260-as projector, bár már nem mai darab de csak nagyon pozitív dolgokat olvastam róla leírásokban, meg is vagyok elégedve vele. Viszont segítséget szeretnék kérni, nem teljesen tiszta ez a projektor milyen formában tud 3d-t... aktív shutter szemüveggel lehet használni 120hz-en? Pár mondatban megköszönném, ha valaki leírná miként tud ez 3d-t és esetleg konkrét szemüveg linkjét is megköszönném.
Üdv
"Wake me up when its all over, When I'm wiser and I'm older."
-
Feketelaszlo
senior tag
Őszintén szólva nem vagyok otthon a különböző képhibák rengetegében, de a Windows felületen kiütközött, hogy valami nem baba, a sok apró szöveget olvasni nagyon kellemetlen volt a szememnek, néhol mintha összefojt volna az egész. Hogy ez a túl nagy pixelek, az azok közötti hézag, az élesség hiánya vagy más miatt volt ilyen, azt passzolom, de mivel nem könyvet olvasni vettem a projit, ezen annyira nem is filóztam sokat, elfogadtam, hogy ez ilyen. Képek, filmek közben túlzottan zavaró hibát még nem tapasztaltam.
-
jracz
tag
válasz smallmer #21465 üzenetére
Milyen lenne?
Ha mozizni akarsz akár legalább 720p felbontásról indulj.
Persze az alábbi gépek a NEC-től annyiban is különböznek, hogy ezeket nem irodai, hanem otthoni célra készítették.
Ezek mind népszerű vetítők voltak a maguk idejében.
Rengeteg jót olvastam róluk.
Az Optomát és a SAMU 600-at magam is használtam egy ideig.Szerintem ne vedd meg.
Inkább ezt:
[link]vagy ezt:
[link]vagy ezt:
[link]Vagy ha már a full hd-t emlegettétek akár ezt.
[link]Esetleg egy olcsó ledes, bár ez még nem 720p, de legalább nem lesz lámpa gondod amíg össze nem spórolsz egy jobb gépre.
[link][ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
válasz Feketelaszlo #21469 üzenetére
rendben köszönöm a választ. még egy olyan kérdés, hogy mennyire "pixeles" a kép? egy 180*180-as vászonnal. 2 méterről mondjuk nézhető?
-
Feketelaszlo
senior tag
Full HD? Neeem, azt felejtsd el ezen. Én pár hónapja vettem meg a nagytesóját (VT590) elég nyomott áron, de azzal tisztában kell lenni, hogy ezek ~10 éves technikai színvonalú irodai, prezentációs projektornak születtek. A kontraszttól sem fogsz hasra esni - mindazonáltal én is amolyan ismerkedős gépnek szereztem be az enyémet (korábban monitoron filmeztem) és eszem ágában sincs visszatérni a kis képmérethez, számomra óriási ugrás volt ez a valódi moziélmény felé. Amit még fel lehet hozni mellette pozitívumként, az talán az, hogy az NEC elég stabil, megbízható márka, ha nem nyüstölöd túl (és az előző tulaj se tett így), jó eséllyel még az unokák is láthatják a képét. Persze ilyen hosszú időre nem feltétlen érdemes tervezni vele, ha csak filmezel rajta, akkor én úgy 2-3000 üzemóránál (az kb. egy lámpa élettartama) többre nem kalkulálnék - az még intenzív használat mellett is jó 2-3 év. Ki tudja akkor milyen csodagépet lehet majd szerezni ezen az áron (tán még olyat is, ami a hőn áhított FullHD-t is tudja).
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
válasz lajthabalazs #21467 üzenetére
két lámpa van benne. az egyikben 890 óra a másikban meg 1300. azokból még 3000 ig ki lehet nyüstölni nem?
-
lajthabalazs
senior tag
Nekem van ismerősöm, aki elégedetten néz filmeket egy 200 lumenes 800x600 LG LED-es projektoron, valószínüleg már túl a 30.000 órás élettartamon. És ez valószínüleg jobb lesz.
A 20e Ft-hoz azért számold még hozzá az egyéb költségeket, tisztítás és lámpacsere, vászon, állvány, HDMI kábel, és lesz az 100e, de a nagyrészét a következő projektoroddal is használni tudod majd,
Ezeknél a régi képarányoknál nekem mindig a régi 1280x1024-es rossz emlékek jönnek elő, amikor a képernyő felén volt csak film, a többi fekete csík. Persze a 4:3-nál kicsit jobb a helyzet, ott kb a 45%-át veszíted el a pixeleknek (a 2.34:1 es tartalomnál).
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
lenne majd a közeljövőben hozzátok pár kérdésem.
első az lenne, hogy esti filmnézéshez egy ilyen projektor milyen lenne? full hd filmekhez.[link]
20 ezer forintért tudnék venni egyet.köszönöm
-
szepi0808
senior tag
Ugyan úgy, ahogy függőlegesen trapézol , tud vízszintesen is. Én ki szoktam háromszögelni a lencseközepet a vászonhoz és akkor biztos nincs trapézolás oldalra sem.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Janaboy
Topikgazda
Vízszintes elcsúszásnál hogy lehet trapézosodás? Az nem inkább akkor ha van feljebb vagy lejjebb kerül?
Amúgy nekem még a vásznon lehet tolni egy picit 1-2 cm-t mind2 irányba, úgy hogy ha nem tudok igazodni a projektorral vagy a konzol se állítható, akkor tolok a vásznonJanaboy
-
Rick4
félisten
Ha merőleges oldalfalú szobában vagy, a vásznad közepe az oldalfaltól x cm, akkor a lencséd is lehet az oldalfaltól x cm, nem hiszem, hogy egy mérőszalag társaságában nehéz lenne belőni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Janaboy
Topikgazda
Most, hogy megvan nekem is a Benq W1070, van olyan dolog, amire kötelező figyelnem!?
Felszerelésnél, beállításnál, ha már fent van és bekapcsoltam, utána, esetleg kalibráció hogy megy stb?
Esetleg ebből összehallatszanánk egybe valakit és akkor már csak hivatkozni kell rá, vagy van ilyen?Köszi!
Janaboy
-
szepi0808
senior tag
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Rick4
félisten
Perpill még a Harmony Touch a tuti, nem mondom, hogy éri az árát, mert a csoda csúszásgátló már egy év után jön le, de nagyon korrekt darab. Tegnap adtam el a Harmony 700-asomat, az se volt rossz, az új gazdája örül neki.
-
c4
őstag
válasz xtremetuning #21448 üzenetére
A 2. link alatti bizony karcsú, mint a nádszál... Nekem a kis display-es, sok gombosok nem jöttek be valamiért. Na de az a lényeg, mindenki megtalálja ami neki kell.
De egy másik kiváló márka...lajthabalazs:
Hja, akinek full intelligens háza van, annak könnyű...
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Olyan, mint egy féltégla. Maradok a Harmony One Plusnál. Még van két lecsomagoltam a szekrényben, ebben az életemben kiszolgál....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
lajthabalazs
senior tag
Volt idő, amikor én is nagyon odavoltam a távirányítókért, de aztán anélkül sikerült megszabadulnom ettől a fétistől, hogy komolyabb beszerzésket eszközöltem volna. Most egy Microsoft All In One Wireless Keyboard-ot használok. Teljes méretű billentyűzet és touchpad, nem cserélném le semmilyen távirányítóra.
-
z123456789
addikt
válasz gabika1969 #21443 üzenetére
Sejtésem sincs mi lehet ez. -
gabika1969
aktív tag
-
AVhelper
senior tag
válasz LógaGéza #21427 üzenetére
Üdv Géza!
Van tapasztalatunk bőven ilyesfajta vetítési feladatok megoldásában is. Küldöm privátban, hogy hová fordulj.
Egy 7 x 5,25 méter méretű 4:3 arányú kép vetítéséhez kontrollált fények esetén ajánlott minimum 6500 Lumen fényáram, de ha ugyanezt hátulról kell vetíteni, vagy nem teljesen sötétíthető a vetítőfelület, akkor inkább 7000 lumenre vagy annál is többre van szükség.
Az említett Hitachi CP-WX8255 egy max. 7 x 3,9 méteres 16:10 arányú képet vetíthetett, és ha a lámpája még ereje teljében volt (max fényárama 5500 lumen), akkor avval úgy kb. 55-60 cd/m2 (candela/négyzetméter) fénysűrűséget lehetett elérni, ami a sötét mozikban ajánlott minimális értéket már teljesíti.
Olyan projektor tényleg nincs, ami 16,5 és 5,5 méterről is képes a 7 méter széles képet megvetíteni. Ehhez cserélhető optikájú vetítő kell 2,35:1 long throw és 0,78:1 short throw vetítési arányú lencsékkel. Az ilyen vetítők bruttó 1 millió Ft-tól kaphatóak, de a cserélhető lencse feláras.
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
Harmony-ból melyik szériától érdemes keresgélni?
Ne búsulj Pöcök! Megtettük amit kőőő!
-
Bobolit
aktív tag
Cinemodus motoros vászonnal valakinek tapasztalata?
-
_Smooth
senior tag
válasz z123456789 #21429 üzenetére
[link]
Én egy ilyen listát kaptam korábban nlevente kollégátólAmúgy az IMAX természetfilmeknek is irgalmatlan jó 3D hatása van.
-Teljesség igénye nélkül, csak a 2010es évekből - előtte lévőket is érdemes átbogarászni:
Ultimate Wave Tahiti 3D (3D) (February 12, 2010)
Arabia (3D) (February 12, 2010)[4]
Hubble (3D) (March 19, 2010)
Flying Monsters 3D (3D) (May 5, 2010)
Sea Rex: Journey to a Prehistoric World (3D) (May 14, 2010)
Legends of Flight (3D) (June 9, 2010)[5]
Air Racers 3D (3D) (2011)
Born to Be Wild (3D) (April 8, 2011)
Rescue 3D (3D) (June 9, 2011)
Titans of the Ice Age 3D (3D) (2012)
The Last Reef: Cities Beneath the Sea (3D) (February 3, 2012)
To the Arctic 3D (3D) (April 20, 2012)[7]
Flight of the Butterflies (3D) (September 24, 2012)
Dragons: Real Myths and Unreal Creatures (3D) (June 13, 2013)[8]
Hidden Universe 3D (3D) (September 5, 2013)
Island of Lemurs: Madagascar (3D) (April 4, 2014)[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Real_Necro
veterán
Step Up Revolution.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
spiky03
veterán
Pi életét is tudom ajánlani az is jó 3D-ben.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
devil-k
nagyúr
Avatar, Sammy nagy kalandai, Tűzgyűrű. Kb. ennyi jutott az eszembe most hirtelen.
- mozi bolondéria -
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Ajánlanátok filmet amit érdemes megnézni 3D-ben? Akár jöhet privátban is.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Színházterembe keresek projektort, és rákérdeznék itt is, hátha van valakinek ilyenekkel is tapasztalata.
Szóval a projektor 16,5m-re lenne a vászontól, a vászon átmérője 7x5,5m (SzxM)- nem muszály persze az egészet befednie. A másik opció, hogy közvetlen a színpad felé rögzítjük, akkor olyan
Igazából amit nem tudok, hogy az ANSI Lumen érték honnantól lenne megfelelő. Szoktunk sokat háttereket kivetíteni előadásokra, azért jó lenne, ha 5,5m-re lenne a vászontól, viszont majdnem a vászon tetejével lenne egy vonalban, így nagyobb szögben kell vetítenie, nem tudom ez mennyivel lenne jobb (nekünk annyival, hogy a fellépők nem a vetített képben ugrálnának).
Napokbsn voltak nálunk egy másik színházból előadást tartani, akkor egy Hitachi WX8255 t. projektort használtak, távolra az nem is volt rossz, de ha jól értem, ha közelebb rakom, akkor másik lencse kell elé.
Valakinek van tapasztalata ilyenekkel?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Janaboy
Topikgazda
válasz gabika1969 #21425 üzenetére
A technikai infók egyenlőre annyi:
- Benq W1070 proji
- Screenline Wave 101" vászon (motoros persze)
- 10 m Kácsa minőségibb HDMI
- Aten Splitter lesz bent (hogy a tv-re is tudjam kötni)
- Chief DNN konzol
- Roletta fényzáró anyaggal a maszkoláshoz (ennek a kivételezése még folyamatban)
- Erősítőnek egy Onkyo TX-SR608 (ebbe megy bele az Xtreamer Prodigy mp-ből a HDMI az erősítőbe, szintén minőségibb Kácsa HDMI (2m-es), majd az erősítőből egy szintén Kácsa (1m) HDMIvel a splitterbe és onnan a 10m-essel a projektorbaKépekre még várni kell, bocsi!
Janaboy
-
Janaboy
Topikgazda
Gyerekek lassan osszeall a rendszerem
Janaboy
-
Bobolit
aktív tag
Tudtok valahol emberi áron motoros vásznat kb. 250 szélességben?
-
_Smooth
senior tag
Szuper. Amúgy, amióta megtaláltam kodiban, amit kerestem (vertikális képeltolás), azóta én is abban gondolkozom, hogy csak felülről maszkolom
Nekem mondjuk nem fog mozogni a vásznam, és lesz fölötte egy polc is. Esetleg majd annak az aljára szerelek fel valami rolót vagy ilyesmit.
Illetve a polc tetejéről meg a mennyezetet szeretném hasonlóan egy fekete rolóval kitakarni.
Oldalról is fog kapni kb 30cm széles sávokat. Vagy tépőzárral vagy valami forgatható megoldással (és akkor a túloldala meg színes lenne).1.85:1 vs 16:9
Ránézésre azért itt sincs egetrengető különbség. (persze, ha felülről maszkolsz, akkor alul nem veszítesz, de felül a duplája esik le)[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
válasz _Smooth #21410 üzenetére
mágnest tettem a vászon hátuljára és a redőnyléc 2 végébe és még a közepéhez is így nagyon szépen illeszkedik, igazából azt néztem hogy a 2.40, és a 2.35 között nem sok különbség van , szerintem nem maradok le sok mindenről ha alul felül kitakar 1 centit, . a másik meg a 1.85, mondjuk az már miért nem tud 16:9 lenni nem is értem na de ott már kicsit nagyobb a difi.
Ne búsulj Pöcök! Megtettük amit kőőő!
-
_Smooth
senior tag
Igen, annak az a lényege. Az nV3D-hez kellene egy PC.
DLP-Linknek semmi köze a lejátszóhoz. Itt a egy olyan IR szemüveget kell elképzelni, mint a legtöbb TV-nél. Csak mivel a vetítő mögötted van, nem tudja közvetlenül a szemüvegnek küldeni a vezérlést - ezt a vászonra vetítve, onnan továbbítva tudja megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz devil-k #21413 üzenetére
Azért zavaró, mert a kodit használom katalogizálásra. Ott mászkálunk, válogatunk. Megvan, hogy mit akarunk nézni, rákattintok és nem fog menni. Léphetek ki és baszakodhatok egy másik szoftverrel.
A "minden ingyen kellene" meg remélem, nem nekem szólt.
Nem azt mondom, hogy szent vagyok, de a filmjeim 80-90%-a megvan lemezen is (eredetiben).
De egy újabb idegesítő tulajdonsága a kodinak, hogy az ODD-t gyérül kezeli. DVD-t még éppen lejátszotta, ha lassan is jutott el odáig, de pl a feliratot már nem töltöte be hozzá. BD lemezeket pedig egyáltalán nem olvassa.
Tehát lehet szívni egy újabb programmal
Nem az a gondom, hogy meg kell venni (még van is szerintem valahol legális PowerDVD-m - alaplaphoz vagy tök tudja mihez kaptam... vagy újság melléklet... teljesen mindegy). A gond az, hogy ezzel külön szenvedni kell.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz _Smooth #21239 üzenetére
Na tegnap kipróbáltuk ezeket a blue heaven szemüvegeket (3ból 2-t).
Teljesen jó cucc.
Valami vöröses árnyalata volt a vetített képnek, de a szemüvegen keresztül teljesen jó volt a szín.
Nem vibrált, nem vesztett jelet, kényelmes, könnyű és nem zavaró, hogy oldalt nem zárt.
Azonban az zavaró, hogy a kodi nem kezel frame packing 3D-t.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
-
gabika1969
aktív tag
A szomszédasszonyom varrónő, ugyan nem fiatal, most jött el nyugdíjba,...esetleg?
Rick4: mindenképpen dlp link beállítást használj a dlp szemüveghez, különben zavart fogsz észlelni, először én sem tudtam mi a f..ért nem működik helyesen a szemüveg, már kezdtem kétségbe esni, rossz és küldhetem vissza.
[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
gabika1969
aktív tag
-
törölt tag
http://www.projectorshop24.co.uk/lg-projector/lg-pf1500/
Availability : Expected13.05.2015
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik