Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz Norbi 72 #15699 üzenetére
Igen, annyi tudással álltunk neki ami rendelkezésre állt.
Mindkét gépen fényerő, kontraszt, képélesség beállításokat végeztük el, cinema mód, normál gamma. Norbién még eco mód be volt lőve, de fényerő így is volt bőven.Azért írtam, hogy nem nevezhető tesztnek amiből neadjisten más következtetéseket szeretne levonni, mert az egyiket Nálad néztük, a másikat meg nálam. Más szoba, más típusú és méretű vászon. Ennyi pénzek mozgatásánál talán illik élőben megnézni valamit, nem vaktában beruházni.
-
dunkel
őstag
válasz Norbi 72 #15682 üzenetére
Én voltam a másik.
Tegyük hozzá, hogy nem volt igazi tesztnek nevezhető a dolog és több sebből vérzett. A célt mindenesetre elérte.
Látható a nagyobb kontraszt és mélyebb fekete ez nem vitás és nem is "mintha" de nem is "hűha". Azt a különbséget amit a volt új áruk tükrözhetne nem véltük meglátni, ugye itt jön be mennyit fejlődött a technika, mi minden szivárgott lejjebb.Mint leendő első projektoros felvilágosítást kaptam, hogy ez a különbség nagyobb lehet (lesz?) a két gép között, ha a W10000-be új lámpa kerül - a jelenleg benne lévőre már panaszkodik, 2000 óra körül jár, így nincs eco mód és az írisz is teljesen ki van nyitva pedig "csak" 2m vásznat kell vetítenie.
A két gép zajossága kb. hasonló, nem nevezhető zajtalannak a nagyobbik, az a 23dB biztosan nem valós. Ez nagyjából addig izgalmas amíg el nem indul a film...
(#15685) milszab
Azt fel tudom ajánlani, hogy ha majd a gépbe bekerül az új lámpa és felkerül a helyére egy side-by-side tesztre elhozhatod a 1070-et, mivel Norbi is rendes volt, rám szánta a fél délutánját. -
AVhelper
senior tag
-
brummmogo
tag
válasz bajnokpityu #15693 üzenetére
Köszi, próbáltam a hétvégén. Valóban tetszetős, de komolyabb beállításokat igényel.Keresek hozzá egy leírást ahol jól le van írva, hogy milyen beállításokkal lehet használni.
-
escape
aktív tag
-
escape
aktív tag
Sziasztok!
Munkahelyen van egy Acer DNX0802 DLP proji kb 3000 lámpaórával. Érdeklődnék, hogy a képen látható jelenség milyen hibára utal, illetve érdemes-e szervízhez fordulni, vagy nem túl gazdaságos javítani.
Másik: olyan projit keresnék teljesen átlagos használatra, amiben van media lejátszó szoftver. Tehát proji bekapcs, sd kártya vagy pendrive rádug, és viszi a filmet, képet, esetleg powerpoint diákat. Létezik ilyen egyáltalán? Kiállítótérbe lenne, az egyszerű kezelés lenne a lényeg.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
brummmogo
tag
Tudom már ez is lerágott téma, hogy ki melyik programot preferálja, de szeretném ha adnátok ötleteket, hogy HTPC ről milyen lejátszó segítségével vetítsek.
Fontos, hogy legyen távirányító applikáció hozzá. -
b_kazar
csendes tag
Sziasztok!
Vendéglátóhelyre keresek (ha lehet) használt projektort. Mit javasolnátok, illetve hol érdemes körülnézni?
Kb. erre kéne:
- 4*3-as fehér falfelületre lenne vetítve (máshol fekete a fal)
- Éjszakai nyitvatartás mellett, alacsony fényben, fényképek, rövid videók vetítése
- sportműsorok vetítése általában szintén alacsony fény mellettSzerintem semmi extrára nincs szükségünk
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
ismeri valaki ezt a márkát: WS Spalluto
ezt a vásznat tudnám megvenni viszonylag olcsón.
jelenleg nagyobb felületet nem tudok vetíteni. (tetőtéri szoba és a "srégség" miatt nagyobb vászon nem fér el)
egy samsung a600-hoz megfelelő választás lehet?
most a fehér falra vetítek, annál gondolom előrelépés lesz. Teljesen be tudok sötétíteni, az oldalfalak sötétek...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Madwe
nagyúr
válasz AVhelper #15663 üzenetére
30ms körüli érték az, ami még elfogadható játék esetén. 35ms felett már zavaró, 60 felett iszonyat zavaró...
Amúgy a w1070 fényerejével nekem nincs gondom, nyilván nem tűző napsütésben hűtul délre néző ablakokkal, de sötétítés nélkül is egész jól lehet vele vetíteni egy focimeccset. Amúgy miért ne sötétítenék be a szobába, a projektor fénye miatt úgyis látni annyit hogy tegyen vegyen az ember - a sört biztos megtalálja
-
Radványi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnek venni egy minimum 720p re kepes projektort, foleg otthoni hasznalatra (film, sorozat).
150.000 ig tudok elmenni de jobban orulnek, ha 100-120 korul megusznam.Meg nem astam bele magam es az itteni hozzaszolasokat sem olvasgattam. Elobb szeretnek nehany javaslatot kiindulasnak. Ezert barmi johet, majd az alapjan remelem korvonalazodik.
Elore is koszi.
-
PNP
őstag
W1070+ felára az elődmodellhez képest kb. 35e Ft. Szerintetek megéri? Ahogy nézem, alig van különbség.
-
hm15
senior tag
Szerintetek egy W1070-et ilyennel fel tudok fogatni egy polcként üzemelő normál bútorlap aljára?
Igazság szerint a meglévő polc közepét egy bútorlappal dísz elemként (plusz kábel eltakaróként) meghosszabbítanék, majd annak tetején lenne egy kiállás, és azon linkelt konzol. Az eredeti polc még ellát némi hangszigetelő funkciót is a projektor alatt.
-
PNP
őstag
Projektorok szokták bírni az inverterről, szünetmentesről üzemelést?
-
-
nixit
csendes tag
Sziasztok!
Az én problémám az, hogy egy Benq w5000 Projectorom van. Lámpa hibát jelzett, vettem egy új lámpát amit bele helyeztem már és ugyan azt a tünetet produkálja. Bekapcsolásnál villan a lámpa, de csak ventillátor hang van és lámpa hibát ír ki.
Lehetséges, hogy mégsem lámpa hibája lenne?
Ha esetleg valaki tud Budapest - Hatvan környékén olyan megbízható embert, céget aki javít projektort kérem ossza meg velem, Köszönöm előre is.
-
kruplishal
tag
válasz adamsfamily #15643 üzenetére
Na tegnap este átszereltem a cuccot. Mivel a proji mögött közvetlenül egy polc van a falon, 0,6m AQ Pearl kábellel mellé telepítettem a playert. A hangátvitelen sokat agyaltam az erősítő felé, míg végül egy fekete többszörösen árnyékolt coax kábelt szereltem fel RCA csatikkal (9 méter). Hangban egyenlőre nem hallok visszalépést, viszont képben óriási előre! Nem részletezem, a legtöbb problémám megoldódott a hosszú "budget"
hdmi kiváltásával.(erősítő cserénél viszont majd vennem kell egy 10m-est , de ez még odébb van)
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
Tudnátok nekem (lehetőleg tapasztalatból) vetítővásznat ajánlani? A kritériumok:
- lehúzva plafontól kb. 165 cm van, ettől nem lehet hosszabb.
- bár most 4:3-as projektorunk van, de benne van a pakliban, hogy egyszer valami komolyabbra lecseréljük, ezért inkább 16:9-es kellene
- mivel a motorosnál úgy látom, elég nagy hely kell, ezért inkább kézi rolós kellene. Legfeljebb rendszeresítünk valami kampót a lehúzáshoz
- első körben vegyük úgy, hogy az ár nem számít, de azért ne az 500k-s kategóriával kezdjünk.Konkrét címek, boltok, típusok jöhetnek. Persze én is olvasok és művelődöm, de itt már sok az expert úgyis
-
szepi0808
senior tag
A Sony HW50 vs Epson TW9200 és a Sony VW500 tesztem ide került:
http://avhome.hu/index.php?/topic/6-projektorok/?p=5552[ Szerkesztve ]
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #15660 üzenetére
volt itt néhány a ph-n a hifis részen.
az 5ödik figyelmeztetés, temp-ban után volt egy adag hiszti, aztán felfogták, hogy ez nem ingyenes hirdetési felület. és úgy tudom, most már normális közösségépítő szellemben csinálják, másik fele meg lelépett az AVXre, ott szabad nyomulni.
-
AVhelper
senior tag
válasz banderasz77 #15662 üzenetére
Létezik például a szimulátorbetegség, amiben a vetített 3D kép jelentős szerepet játszik. Michael Schumacher a hétszeres F1 bajnok is szenvedett ettől.
-
AVhelper
senior tag
válasz banderasz77 #15662 üzenetére
A látóképesség teljes fejlettsége körülbelül 6-7 éves korra alakul ki. Ezután is érdemes azonban figyelni rá, hogy a 3D nézése okoz-e kettős-látást, szédülést, émelygést, akaratlan szem- vagy izomrángást, zavarodottságot, dezorientáltságot. Ha igen, akkor azonnal abba kell hagyni a 3D nézést. Ezek felnőtteknél is előfordulhatnak.
-
AVhelper
senior tag
válasz Maybourne #15661 üzenetére
Ez is igaz, bár - mint látható - ahány tesztelő, annyiféle mérési eredmény, s ez azért jelzi, hogy mennyire is kell ezeket komolyan venni. A trustedreviews viszont a 66 ms-hoz is hozzáteszi: "Ez kissé befolyásolja a reakcióidőt, bár valójában nem egy rossz érték..." Úgyhogy lehet játékhoz használni az Epson EH-TW5200-at.
-
banderasz77
addikt
Olvasgatom itt a gyerek vs 3D szemüveg dolgot, valóban nem ajánlott 9 és 11 éves gyerekeknek a dolog?
Igazából csak ők használnák...de elbizonytalanított ez az egész.... Az egészség fontosabb.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Azon gondolkozom, ha valaki a saját cégét (termékeit) futtatja itt, vajon milyen szellemi aspektussal rendelkezhet ? Egy gombfociástáéval ? Vagy csak "morálisan ingoványos" ?
Nem, nem kell válaszolni, a kérdés költői....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
AVhelper
senior tag
válasz Maybourne #15652 üzenetére
Annak a hitelességét, amit ezen a videón látni eléggé megkérdőjelezi az, hogy a BenQ készíttette. Az meg kifejezetten nem szokás, hogy egy márka a saját terméke fényezésére azt egy azonosítható konkurens termékkel veti össze. Ez etikátlan! Gondolj bele, hogy például még a mosópor reklámokban is kitakarják vagy kikockázzák az a mosószert, aminél a reklámozóé jobb.
Amúgy az vitán felül áll, hogy a BenQ W1070/1070+ a maga kategóriájában kiváló vetítő, és megfelelő használati körülmények között és főleg mozifilmek vetítésére jobb választás, mint az Epson EH-TW5200. De ha valaki nem tud vagy akar tökéletes sötétben vetíteni, és főleg nem csak mozifilmeket néz, hanem mondjuk sportműsorokat, vagy videojátékokat, akkor már nem sokat ér a BenQ 1070/1070+ mélyebb fekete szintje, viszont jól jön az Epson EH-TW5200 nagyobb fényereje.
Ezt csak azok nem látják be, akik ezt az egész BenQ W1070/1070+ kontra Epson EH-TW5200 kérdést csak a futballdrukkerek szellemi aspektusából (lásd az előbbi lemossa az utóbbit) képesek megítélni.
-
c4
őstag
válasz kruplishal #15657 üzenetére
HD hangot (True-HD, DTS-HD) csak HDMI kábelen tudsz továbbítani. Ha elég a "core" hang neked, akkor inkább az optikai kábelt javaslom. De gondold át, biztos nem lesz sosem szükséged a nagy felbontású hangokra?
-
kruplishal
tag
válasz kruplishal #15642 üzenetére
Gondolom 0,6m HDMI-ből tök mindegy hogy AQ pearl ,forest vagy cinnamon-t veszek?
Csak azt nem tudom a digit hangot mivel vigyem az erölködőbe (8-10m) optika vagy coax (gazdaságosan )
Vagy alakítsak át egy cat7 kábelt coax digit átvitel céljából?
Ma szeretném megoldani úgyhogy nagy a dilemma -
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #15655 üzenetére
az volt még király, amikor a lan kábeleket levittem a pinyóba. 5 órán át fúrtam a födémet. beragadt a 25ös fúrószár (természetesen az utolsó 2 centin, ahol a vas van), és körbe kellett fúrnom 16ossal, hogy ki tudjam venni. eredmény: -1db 25ös fúró (sajnos idegből a végén már szemből is kalapáltam), -1db 16os fúrószár a 40cm hosszúságúból. Többe kerül, mint a lan kábel.
De nézzük a jó oldalát: könnyen lefértek csatlakozóval együtt a keletkezett 5*8cmes lukon...
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #15654 üzenetére
A habtestedet még a hatos is elbírná....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #15629 üzenetére
elhiheted mit szoptam a 8asokkal. tudod, statikus a drágám, és alatta gyerekek játszanak, elég nagy volt a biztonsági tényezőm.
az azért megnyugtatott,mikor gazellaszerű hab testemet is elbírta belőle kettő.
majd jött az idegbaj, hogy mivel van vas is a födémbe, és nonstop útban volt, ezért van egy adag rombusz torzításom
kár szegény epzonért, hogy még a benq hangszórója is jobb. itt már hangosan felröhögtem. hogy ennyire mellélőjenek, azért szép teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Maybourne #15652 üzenetére
Nem kell ehhez függetlennek lenni. A vak is látja, amit kell. Ha nincs benq logó a végén, akkor is lemossa az epsont. Csak van akinek ez fáj....
-
Maybourne
tag
válasz AVhelper #15648 üzenetére
Léteznek független tesztek is:
[BenQ W1070]
[BenQ W1070+]
[Epson EH-TW5200]Gyakorlatilag leírják azt, amit a fenti videón látunk is.
-
Madwe
nagyúr
Itt egy kis olvasmány, hogy miért is van ez. Amúgy a kételkedők nyilván beleköthetnek, hogy aq által írt szöveg, akik érdekeltek ilyenek állításában, de azt hiszem elég rendesen le van vezetve az oka
-
devil-k
nagyúr
válasz adamsfamily #15649 üzenetére
Az AQ hivatalos disztribútora a KáCsa Audio. Szóval, aki még árul Magyarországon, mind tőle van. Én is tőlük vettem, de elég brutálisan megemelték most az árát. Miért, neked hány méter kellene?
- mozi bolondéria -
-
Madwe
nagyúr
válasz adamsfamily #15643 üzenetére
Abból 100.000 lenne a 12m-es amire szükségem van
-
brummmogo
tag
Nyilván mindenki megvenné a jobb minőségű és ezáltal drágább kábelt. (Személy szerint én is AQ-t szerettem volna ) de nálam például átmenetileg egy budget megoldás lesz a nyerő. Talán sokan vannak úgy, hogy amikor beruháznak a vetítőre és kellékeire akkor amin lehet spórolnak és egy későbbi alkalommal cserélik egy jobbra. (Leszámítva a projektort magát persze.)
-
xtremetuning
addikt
Van ez így. De nyugi, mindjárt megkapod, hogy placebó....
-
adamsfamily
tag
Nekem hoztak egy AQ Cinnamon kábelt egy Kácsás helyett(alap,de aránylag minőségi).
Na nekem is le kellett ülnöm,és átértékelnem a kábelekről alkotott véleményemet. -
kruplishal
tag
Srácok el sem hiszem , hogy ezt kell írnom és tudom nagyon nagyok az ellentétek a témában. Műszaki ember lévén engem nagyon nehéz meggyőzni , hogy digitális AV összekötő kábelek között látható/hallható minőségi különbség van. Valójában soha nem foglalkoztam a HDMI kábelek világával , lezártam magamban a dolgot.
Az előző projektoromhoz vettem egy 12000Ft/10m slim HDMI kábelt (nem tudom milyen márka, edigitalban véve) amivel semmi bajom nem volt míg pár hete meg nem tört az egyik végén a csatakozófejnél.
Vásároltam az olx-ről egy 8000Ff/10m HDMI-t helyette amit azóta is használok(noname, vastag kábel, 1,4, ethernet, 3D stb...) . Viszont azóta az új kábelnél észrevettem , hogy a kép mozgásoknál, főleg "kontrasztos" vagy magas dinamikájú jeleneteknél (persze 24p) mintha jobban akadozna, picit mintha villogna is.
Nos ma gondoltam egyet és a mediaplayert odavittem a projektor mellé és összekötöttem egy 1m-es sima, mezei 1,4-es HDMI kábellel és olyat láttam , hogy nem akartam elhinni.
Megszűnt a jelenség, soha nem látott élesség, folyamatosabbnak tűnik a 24p, a színek talán egy picit (a piros/bordó színek természetesebbnek hatnak) de a fekete "mélység" sokat javult. Főleg a nagy kontrasztú svenkelt jelenetek egyenletesebbnek hatnak(nem villog annyira).
Részemről ezáltal meg lettem győzve.Személyes tapasztalat alapján én is azt kell mondjam, hogy HDMI és HDMI kábelek között van képminőségbeli különbség, nem is kicsi.
Most már csak azon filózok , hogy jobban járok-e ha a lejátszót telepítem a pjojektor közelébe egy 1,5-2m minőségi kábellel (lenne hová elhelyezni) és a digit audiót hagyom hosszúra (denon 3802, nincs HD hang, hdmi, stb..). Vagy szerezzek be egy minőségi 10m-es HDMI-t (Ezzel meg az a baj ,hogy nincs kedvem 30k-ért kábelt venni)
Ezzel a személyes tapasztalattal most nem szeretnék kábeles vitát indítani / belefolyni, egyszerűen csak
nem bírtam magamban tartani a dolgot annyira megdöbbentem.[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz kruplishal #15638 üzenetére
Szerintem ma már DeepBlack nélküli LCD vetítőt nem érdemes otthoni használatra megvenni. Kivéve, ha iszonyú érzékeny valaki a szivárványozásra. Az Epson helyében én már az alapmodellbe is beletenném a DeepBlack technológiát. Így az alacsony árszegmensben is versenyben lehetne.
-
xtremetuning
addikt
válasz kruplishal #15639 üzenetére
Olyasmi...
-
kruplishal
tag
válasz xtremetuning #15601 üzenetére
Az durva! Mivel tolod? Sim2?
-
kruplishal
tag
Én tw3200-ról váltottam a 1070-re. Negyon szerettem az epson-t, de hatalmas minőségi előrelépés történt mikor megjött a kis benq. Gyakorlatilag vakon vettem meg, mert annyira jó a híre minden külföldi és magyar fórumon/tesztekben, hogy bevállaltam. Nem részletezem, mindenben jobb és szivárványt nem látok. Egyedül a ventilátor zaját kellett picit szokni, mert eco módban azért az epson jóval csendesebb volt, bár a gép maga is 3x akkora mint a benq . LCD-ben Sony-n kívül mást már nem is vennék( hw40,55 és fölötte), feltéve ha az ember szeretne harry pottert, prometeust, alient stb... nézni.
-
Maybourne
tag
-
brummmogo
tag
válasz kruplishal #15626 üzenetére
Köszönöm a véleményeket.
Vasbeton a födém.
Rendben akkor maradok a hozzá kapott csavaroknál és a vászon fém keretének szélénél fogatom fel.
A kampó csak azért volt alternatíva, hogy a plafonban lévő apró egyenetlenségeket kiküszöbölje. Így akkor tényleg hanyagolom.
Kb olyan 10 kg körüli lehet maga a szerkezet (és 240cm széles), ezért is voltak kétségeim.
A vetítő azért könnyebb, így a konzolnak szerintem is elég lesz a 6-os csavar.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz brummmogo #15625 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen a mennyezet kialakítása nálad.
Az én vásznam 20 kg-és egy "L" alakú vasalattal kellett felfogatni amit hozzá adtak.
Mivel itt a plafon az gipszkarton, szigetelőanyag, gerenda (és még nem tudom mi), így úgy oldottuk meg, addig sakkoztunk, amíg hozzá nem tudtuk rögzíteni mind a két oldalát egy-egy ilyen gerendához (ami hál' istennek sűrűn van).
- mozi bolondéria -
-
Atomgeszi
nagyúr
[link]
Nah ez már drága játékEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
brummmogo
tag
Uraim és hölgyeim.
Újra a segítségeteket kérném. Ki mint rögzíti a vásznát?
Nálam adott egy 240 cm széles vászon a hozzá tartozó borítással, viszont kétségeim vannak, hogy ezt a súlyt, plusz a lehúzáskor a plusz erőhatást kibírná a hozzá kapott 4 db 6-os csavar.
Sajnos a rögzítési lehetőség csak a vásznat borító fém két oldalán lehetséges, akár két kampóval akár 2x2 csavarral felfúrva.
Melyik megoldást javasoljátok? Ha van más/jobb ötletetek akkor kérem osszátok meg velem. -
milszab
senior tag
MPC-al is el lehet tolni a képet le-fel, jobbra-balra. Csak nyomod a "ctrl" billt. és nyomkodod a numerikus billentyűn a nyilakat. Én mindig így használom, és ezzel a megoldással a maszkolás is sokkal könnyebb.
-
törölt tag
válasz xtremetuning #15617 üzenetére
Lemaradtunk, sehol egy beszúrt képkocka, nem élesítünk, nem szűrünk, tiszta szégyen.
-
-
törölt tag
válasz kruplishal #15614 üzenetére
Magában az AMD Kaveriben is van hardveres interpoláció, AMD Fluid Motion Video a neve. De! - egyelőre ( vagy később is, ezt nem tudom) a lejátszó szoftvernek is támogatnia kell az eljárást. No, jelen pillanatban egyedül a PowerDVD támogatja, azon belül is kizárólag BD, BD ISO esetén. Így HTPC esetén a legjobb, vagyis inkább legszélesebb körben használható megoldást valóban az SVP adhatja, de úgy emlékszem némi izom is szükséges hozzá hardver részről.
Én konzervatív 24p-s vagyok. Kétségtelen, hogy napjaink egyik legjobb képkocka beszúrós eljárásai, legyen az BFI, számolt valós képkockák, a Sony nevéhez fűződnek, mind LCD tévé, mind projik kapcsán. Tehát filmes élményt
valamennyiremegőrzendő interpolációs technológiát keresve Sony vetítő ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz kruplishal #15614 üzenetére
Szerintem igen, ha jót akarsz.
Médialejátszóban sokkal jobb nem lesz, ha lesz, mint ami a TV-kben van.Switch Tax
-
kruplishal
tag
válasz zsoltika29 #15597 üzenetére
Akkor tehát nem tudtok olyan hardveres megoldásról , gondolok itt olyan mediaplayer-re amiben eleve van mozgásjavító valamilyen formában? Mindenképp PC-ről kell tolnom ha ilyesmit akarok?
-
c4
őstag
válasz xtremetuning #15612 üzenetére
Na jó, ha nagyon tuszkolnák elfogadnám.
Bár láttam egy használt árlistát, nem is olyan vészes ára volt.
[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
Na kipróbáltam ezt az XBMC-t, nagyon király kis cucc, nem értem miért csak most bukkanok rá..
Megtaláltam ezt a képeltolás featuret is, vertical shift néven fut, egyből ott van ha rákattintok a kis mozifilm tekercs ikonra.PSN: ne0teric_sAN
-
c4
őstag
válasz xtremetuning #15601 üzenetére
Nem is tudom... Valahogy csak kibírnám egy ilyennel.
-
DjKoxi
senior tag
válasz ManUnited #15608 üzenetére
Az anamorf prizma használata az állandó magasságú vetítést jelenti. A lényege, hogy 21:9-es kép esetén ilyen módban a projektor munkába fogja a fekete sávok miatt "pihenő" pixeleket, és ezt a torz képet lapítja vissza a prizma a 21:9-es vászonra.
Tehát anamorf prizmával érdemes 21:9-es vásznat is venni. Ilyenkor viszont a 16:9-es kép kisebb lesz, két oldalt kapunk be nem vetített felületet. -
ManUnited
aktív tag
Hűha. Nem gondoltam hogy ilyen népszerű lesz a téma. Szóval akkor BD esetében csak a maszkolás/anamorf prizma van? Engem sokkal kevésbé zavarna a széthúzott kép (mkv-nál se zavar), mint a fekete sávok. Ezzel a képeltolással meg az a bajom hogy így kisebb a kép, mint amit megszoktam. De akkor marad a letterbox és a vékony fekete csíkok.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz zsoltika29 #15606 üzenetére
De, xbmc-vel, ha este hazaértem leírom hogy kell ha addig nem firkantja ide valaki.
-
devil-k
nagyúr
válasz zsoltika29 #15604 üzenetére
Médialejátszóval.
(#15606) zsoltika29
Azt a részét nem tudom, mivel nem PC-ről játszom le a filmeket, de biztos vagyok benne, hogy van megoldás. Használj XBMC-t.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
xtremetuning
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest