Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Egy PA72G-t cseréltem le nemrég erre.
92"-os képet vetítek egy 1.0-ás nyereségű motoros vászonra (kb. 3 méter távolságról).Hosszas beállítgatás után eszméletlen elégedett vagyok a kicsikével. Igen, én is azt olvastam több helyen, hogy DC4-es DMD van benne, 0.65"-os.
Fényerőben a teljesen visszafogott (Max-Eco) módot használom. (bőségesen elegendő)
Nagyon jól működik a hálózati lejátszó képessége, főleg, hogy optikai úton kiadja a sokcsatornás digitális hangokat is. Bár én vezetékes LAN-nal használom, a WiFi és tökéletesen megy rajta.Ezidáig nagyon nem bántam meg a dolgot
ja: 3D nálam nem játszik, de úgy tudom, hogy a proji sem tudja.
[ Szerkesztve ]
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
KisTücsök
addikt
Festett bútorlapra. Képnél most ilyeneken kellett spórolnom. Vagyis egy éve. Persze komolyabb vetítőre majd már csak vászonnal együtt invesztálok be.
Jövőhéten csinálok képeket géppel, telefonosnak nincs értelme.
bbmt: Képek jöhetnek! Akár fejjel lefele is. Sokat nézegettem én is, mindenhol baromi jól mutatott. Majd egyszer mindenféleképpen azzal szeretném a mozis részt lekenni.
[ Szerkesztve ]
-
jracz
tag
válasz eric.cartman #14289 üzenetére
Cartmen fiam, hát mindent úgy kell belőled harapó fogóval kihúzni?
Akkor kérünk egy kis beszámolót.
A neten azt olvastam hogy 4-es DMD van benne.
Amit én nehezen hiszek el.
Mekkora képet vetítesz vele,milyen fényerő beállítással, 3d mükszik benne, stb saját benyomások érdekelnek. -
bbmt
senior tag
válasz KisTücsök #14282 üzenetére
A Flotex-et nagyon nagyon ajánlom!Külön köszönet Szepi-nek és a kollégájának érte!
Nálam vajszínű volt a fal és fehér a mennyezet, most barnás fekete a fal és barna a plafon.Persze ez csak a nappali egy sarka az eredmény / pedig olvastam róla és vártam is / megdöbbentő volt
Tennék fel képet,de valamiért fejjel lefele akarja feltenni...A kanál a gyengék villája
-
senior tag
-
jracz
tag
válasz eric.cartman #14274 üzenetére
Nagyon led párti vagyok, lévén, hogy nekem is az LG PA70G van.
Az árképzését nem tartom, megfelelőnek a LG PA1000 -nél.
Ehhez azért már nem kell sokat pótolni, hogy a W1070-et megvegye valaki.
És az mégis csak Full HD , és nagyon jó a 3d-je.Ettől sajnos nagyon messze vannak a ledes vetítők.
Ugyanez full hd-ban az LG-től:
[link]Ez már 300 ropi.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz dunkel #14256 üzenetére
Kicsit furán érzem magam, hogy nem érkezik érdemi válasz.
A topikban visszaolvasva úgy tűnt vannak itt páran akik követik a topikot, szakmailag kompetensnek tűnnek a témában, és egy olyan kérdésre, hogy 2-4 éve mik voltak egy Mitsubishi 7800 DLP kategóriatársai, esetleg annál jobb gépek hasonló árszegmensben, tudnának válaszolni. -
xtremetuning
addikt
-
KisTücsök
addikt
válasz devil-k #14278 üzenetére
120".
Aztán az új erősítő, akusztika javítása meg még egy-két kisebb szösszenet után lehet rágyúrok egy komolyabb projira. Ez így elsőre nekem tökéletes (volt), TV-nél ezerszer nagyobb élmény így is.
Pár hete lett újrafestve, immár feketével a fal, persze csak a szoba fele. Elég sokat javított a képminőségen már ez is.
-
F.B.I.
veterán
válasz eric.cartman #14274 üzenetére
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
devil-k
nagyúr
válasz KisTücsök #14277 üzenetére
Nah, igen. Úgy voltam vele, hogy inkább várok még 8 hónapot, de akkor magasabbra rakom a lécet vászon és vetítő ügyileg is. Sőt, addig szívtam magam a tudást és tapasztalatot.
Az a baj, hogy nem biztos, hogy olykor kibírok 4 hónapot, bár a fene tudja... A Godzilla-t is hamar kinyomták, meg az új Adam Sandleres filmet is. Bár minden BD így jönne ki. A Godzilla-t én sem néztem meg a moziban direkt, otthonra tartogattam a látványt és hangzást.
Te mekkora képet vetítesz?
- mozi bolondéria -
-
KisTücsök
addikt
válasz devil-k #14276 üzenetére
Itt mondjuk a fél topiknak olyanja van. De nem. Mindegy amúgy.
Már én se járok moziba, pedig nekem csak 720p-s gépem van, Te majd még azt is elfelejted, hogy vannak mozik. Az a kb 4 hónap meg mire kijön a BD gyorsan eltelik.
Én a Godzillat várom már, szedje szét a szobát. Mintha csak tegnap ment volna a mozikban, pedig lassan már jön is a BD.
-
c4
őstag
válasz stigma #14269 üzenetére
3000 Ansi az nem 500. Na meg nem is LED-es.
A kis fényerejű LED gépek nem prezentációra készülnek. Ha tök sötétet tudtok csinálni, akkor egy 160 centi széles képet lehet kb. előcsalogatni belőlük. Úgyhogy a hagyományos izzós gépek közül válassz. Az a 3000 Ansi kb. jó is lehet.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Annó mikor úgy volt veszünk projektort erre a célra akkor az alábbira esett a választás, pont akcióban volt és vászonnal együtt:
Itt az ajándék vászon az alábbi mérettel rendelkezett volna: "Ajándék vászon: rolós 196x110cm"
Ennél nagyobb méretet nem szeretnék kivetíteni. Amúgy ezt a típust már nem tudom beszerezni sajnos, ezért nem írtam a felsorolásba.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Ennek a projektornak van valami nagyon nagy hátránya ár/teljesítményben? Esetleg van valakinek ilyen márkával tapasztalata?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
stigma
addikt
Full sötétet sajnos nem tudok kialakítani,csak sötétíteni tudok.
Kivetíteni néha videókat de részben színes, fekete-fehér képet fogok majd illetve powerpoint diákat, és egy laptopról szeretném mindezt.Felbontás az amx akkora mint amit a projektor bír, a laptop maximális felbontása FullHD, de mivel rádugom a projektorra így a max felbontás akkora lehet mint amit a projektok tud.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy 150k-ból projektor + vászont vásárolnék. Az alábbi kritériumok fontosak:
Projektor:
- kiselőadásokhoz (20-30 ember, max 100nm teremben lenne)
- FullHD, 3D ilyesmi felesleges.
- Hordozható legyen
- Gyártó bármilyen lehet.
- LED-es változat elsőbbséget élvez, de nem feltétlenül csak ilyen kell.
- Garancia és váráslás csak itthoni!, Csak új és csak számla!
Vászon:
- Hordozható
- szélesség magasság minimum 120 cm legyen.
- Állványos kell hogy legyen.
- Max 10 kg
- Garancia és váráslás csak itthoni!, Csak új és csak számla!Vászon nem kötelező ajánlani a projektoron van a lényeg ami max 130k lehet (bruttó összeg).
Az alábbi 2 projektort néztem ki, mivel nem vagyok szakértő ezért ti bármilyen ajánlhattok, ezek helyett:
- BenQ MX522p
- LG PB60G
- Optoma X300Bármilyen ajánlást szívesen fogadok, illetve jelezzétek majd kérlek, honnan tudom beszerezni.
Köszönöm segítségeteket!....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Egy barátom venne Play Station 3-hoz és filmnézéshez egy projectort, de kissé tanácstalanok vagyunk, hogy mi lenne a legjobb választás. A keret maximum 200ezer, de örülnénk olcsóbb(120k) ajánlatoknak is. A felbontás maximum HD legyen, mert szvsz az fHD-nak semmi értelme nem lenne, úgysem néz a srác BD filmeket. -
dunkel
őstag
~250e Ft körül használt DLP vetítőből mi az ami egy kb. Optoma HD25/30 képet tud de jobb kontraszttal/feketével és halkabban? Mitsubishi 7800?
-
c4
őstag
válasz yodamastah #14253 üzenetére
Akkor már érdemesebb elgondolkodni egy Barco F35-ön. Mennyi is most a listaára?
-
jracz
tag
válasz yodamastah #14253 üzenetére
Most nincs autóm.
De ültem már audi tt-be.
Annyiért soha nem vennék autót, hiába tetszik.
Simán elvisz a-ból b-be egy kis 1 literes vacak is.Persze akinek a pénz nem számít
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dunkel #14247 üzenetére
Én motorosan mozgatható prizmával oldottam volna meg és oldalmaszkolással, a vászon (ívelt is, ahogy szeretném) és maga a maszk még belefért volna, de a projimhoz illő anamorf prizma brutális költségekkel jár. Nem írom ki az összegeket, de szaki(k) szerint már a HW55-re is 6 nullás kiadás lenne. Egyetlen dolgot buknék a 21:9-cel, a 3D-t, de ez leghalványabb módon sem érint.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
Nem én találtam ki, hogy kell neked a 21:9, te írtad a listádra.
Amit hosszú évek tapasztalata alapján tanácsolhatok a vetíteni vágyóknak: a lehető legnagyobb képet vetítsék az adott helyen. Sok pénzkidobástól és bosszúságtól megkímélik magukat. Nincs olyan, hogy túl nagy kép.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz Neoteric #14243 üzenetére
Ebben az esetben csak annyit érnél el, hogy alacsonyabb lenne a vásznad magassága a mostanihoz képest és tele lenne képpel (Egyébkén optikailag jobban is néz ki szerintem a 21:9-es vászon. És a szemnek/agynak is jobb nézni.). Na meg közelebbről tudnál vetíteni.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
Az érdekes is lenne. Nobel-díjat adnának érte.
A képméreted lesz nagyobb és nem látsz alul-felül csíkokat. A képi tartalom 21:9-es formátumú film esetén a forrással megegyező képi információt tartalmaz. (Magyarán: leülsz a vásznad elé, és teli lesz képpel. Most ugye 1/3-a fekete sávokkal telített.) 16:9-es formátumú film esetén a kép alján és tetején információt veszítesz, ha nem húzod el a prizmát (mivel nyújtod a képet letter box üzemmódban).
jracz:
Igen, most GYP-féle van beállítva, de van az aláírásomban szereplő Varamorph is. Sőt, egy 3. prizmapárom is van talonban.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
Ez a: "fényerőt nyersz" kérdés azért kissé bonyolultabb. Valóban nyersz fényerőt (kb. 20%-ot), de nagyobb képet is vetítesz. Na meg valamennyit a prizma/lencse is lenyel a nyereségből. Összességében azt mondanám, nem buksz fényerőt azzal, hogy nagyobb képet vetítesz, mert a "nyereség" kb. fedezi a nagyobb fényerőigényt.
-
c4
őstag
-
jracz
tag
ha 21:9-es képet vetítesz a 16:9-es vászonra akkor:
1. nem dolgozik az összes pixel a vetítőben
2. fényerőt vesztesz ez miatt
3. maszkolnod kell ha zavarnak a fekete csíkok(alul-felül)ami jó benne, ha van helyed szélességben nagyobb képet vetíteni, de a vetítőd nem tud az adott távolságból szélesebb képet vetíteni, akkor:
1. nagyobb képet vetítesz( a lencse segítségével)
2. fényerőt nyersz ,mert minden pixel dolgozik aktívan.
3. nem kell maszkolni.
4. (csak 16:9-nél maszkolsz(oldalt) vagy nem.)[ Szerkesztve ]
-
cecil
aktív tag
akkor még mindig nem értem mivel esz ez több mint az én megoldásom...
alapból adott milyen széles vászon fér el akár 16:9 akár 21:9
16:9 filmet nézek teljes vásznon, 21:9-nél meg letolom a képet a vászon aljára és felülről leeresztem a maszkolást.
Így a vetített kép se kerül túl magasra 21:9-nél sem, ugyanúgy eltűnik a fekete csík. A képem meg nem lesz nagyobb mert adott a max vászon szélesség
-
cecil
aktív tag
ő akkor én most valamit keverek vagy nem értek...
akkor a 16:9 filmekhez mindenképp kell maszkolás ekkor is csak oldalsó a 21:9 vászonon?
-
c4
őstag
Nem kötelező az ívelt vászon.
Alapjában véve a 21:9 képarányú filmek esetén eltűnik alul-felül a fekete csík.
16:9-es filmek esetén két lehetőséged van: vagy elhúzod az anamorf prizmáz/lencsét az optika elől, akkor oldalt lenne fekete csík, ha nem maszkolnál. Vagy otthagyod a prizmát, és akkor a kép alsó és felső részén információt vesztesz. Ami mellesleg valójában nem is olyan zavaró, mivel a filmeket eleve úgy fényképezik, hogy a kép középpontjába kerül a főtéma. Én soha nem húzom el a prizmát. -
-
cecil
aktív tag
kérdés:
Az anamorph vetítéshez mindenképp kell az ívelt vászon vagy csak ajánlott?
lényegében a 16:9 filmől csinál 21:9-et tartalom veszteség nélkül nem? vagyis elég egy 21:9 vászon nem kell maszkolgatni...
alapvetően ha egyszer összejön a külön moziszoba (remélem nemsokára a költözéssel) ez a tervem, hogy 21:9 vászon és prizma... -
c4
őstag
Letter box mód kell. És ahhoz az anamorf prizma vagy lencse/optika.
"Letter Box (Szélesvásznú) (LB): Úgy méretezi át a képet, hogy az a
projektor természetes felbontásának horizontális szélességéhez
illeszkedjen, miközben a kép magasságát a kivetítési magasság 3/4-re
méretezi át. Ez olyan képet eredményezhet, amelynek magassága
nagyobb lehet a megjeleníthetőnél, így a kép egy része a kivetítés alsó
és felső élén elveszik (nem lesz kivetítve). Ez a szélesvásznú
képarányt (azon filmek, amelyek tetején és alján egy fekete csík
látható) használó filmek megjelenítéséhez használható."
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Anamorphic (Torzító objektív) (ANA): A képet úgy méretezi, hogy az
a vetítővászon közepén 16:9 oldalaránnyal jelenjen meg. Ez a beállítás a
képet lineárisan nyújtja és méretezi újra, bár a függőleges és a vízszintes
irányokat egymástól függetlenül kezeli. Addig nyújtja a forráskép
magasságát, amíg az el nem éri a teljes kivetítési magasságot; és addig
nyújtja a forráskép szélességét, amíg az el nem éri a teljes kivetítési szélességet. Ez az eredeti
forráskép arányától függően változtathatja a kivetítési arányt. A torzító objektív a legalkalmasabb
választás a már eleve 16:9 oldalaránnyal rendelkező képekhez, pl. a nagy felbontású (HD)
televízióhoz, mivel a megjelenítés az oldalarány módosítása nélkül történik."[ Szerkesztve ]
-
jracz
tag
Azt írja a manuálja van, ilyen, kép módja:
Anamorphic: Scales an image so that it is displayed in the center of
the screen with a 16:9 aspect ratio. This setting stretches and resizes
linearly, except that it treats the vertical and horizontal dimensions
independently. It stretches the height of the source image until it
reaches the full projected height, and stretches the width of the source
image until it reaches the full projected width. This may alter the
projected aspect, depending upon the original aspect of the source -
jracz
tag
Benq W1070-el ki mekkora képet vetít?
21:9-ben vetít-e valaki?
3D-hez mekkora képátlóig elég a fényereje? -
CyDoN
senior tag
-
-
CyDoN
senior tag
válasz devil-k #14209 üzenetére
Csak annyi, hogy nem magyar cég. Jelenleg a BenQ szerviz elfogadja a projektort magyar garancia levél nélkül, de ha mondjuk 3éven belül ez változik akkor lehet, hogy a projektort ki kell küldened RO-ba.
Szóval csak olyat szabad ott vásárolni ami itthon is tutira legaroznak.(_._)
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz DjKoxi #14205 üzenetére
Motorosra gondoltam, amikor a rolóst írtam, bocsi.
Nálam nem lesz nagyon nagy a vászon mert jelenleg olyan ~90" köri fér el csak.
Nem tudom az mennyi befolyásolja a képet, hogy kb 20-30 centire fehér függöny lesz?Amúgy projinak majd szerintem egy W1070-lesz (vagy ami épp ennek megfelel ) ha még lesz jövőre is. Nah meg ha lehet kapni még részletre, mert vsz csak úgy tudok beruházni egy vetítőre.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DjKoxi
senior tag
válasz spiky03 #14203 üzenetére
Mindenképp motorost vegyél, sokszor leírták a rolós hátrányait. Alulról maszkolni egy leengedhető vásznat körülményes, de semmi sem lehetetlen
Pl sínrendszer a polcod oldalára, amibe becsúsztatod a furnérból készített, aluprofilokkal merevített maszkolólapot, amit üzemen kívül a szekrény tetején tárolsz.De sokan egyáltalán nem maszkolnak, mert elégedettek a vetítőjük feketéjével, macerásnak tartják, vagy csak egyszerűen figyelmen kívül hagyják. És vannak, akiknek eleve 21:9-es a vásznuk, nekik meg oldalról kell 16:9-es képnél.
-
spiky03
veterán
válasz DjKoxi #14175 üzenetére
Köszi az infókat.
Nem rossz kis rendszer, nekem 920-as Pio-m van.Gondolom ilyen lehúzható vászonnál nagy macera, vagy meg sem lehet oldani a kétféle maszkolást? Lent meg fent?
Mert nekem nem lehet pl a BD lejátszón tologatni a képet, meg sajnos fix vászon sem jöhet számításba, majd csak a rolós.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
StLui
veterán
válasz DjKoxi #14199 üzenetére
Igazából az lenne a cél minél mélyebbre kerüljön a kép, csak lusta vagyok a vászonhoz konzolt csinálni, kevés amit leenged, 60cm a kifutó, és a vetítőt is valahogy lejjebb kéne ereszteni akkor. Vászon alja kb 80cm a földtől, 21:9-nél a vetített kép pedig ugye még magasabbra kerül
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest