- E-book olvasók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- RAM topik
- OLED monitor topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
-
Pikari
veterán
Ehhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy konzumer IPS monitorok a gyakorlatban valójában olyan 40 fps (hz) körül tudnak. Ezt úgy derítettem ki, hogy a telefonom 240 fps-en tud rögzíteni, és a felvételt visszalassítva kiderült, hogy a válaszidő a gyári érték kb háromszorosa volt a valóságban. Egy frame nem elég ahhoz, hogy az új kép a régi képet kicserélje, hanem másfél-két frame alatt vált át teljesen a pixel színe.
-
Synthi, elmeseled milyen az a "profi baber'?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Az igen, szép kis órát belet toltál azokba a monitorokba"
Egen. Amit újonnan vettem 2016-ban, azóta napi ~10-14 órát megy.
A másik majdnem ugyanennyit, csak 4 éve, de az használtban jött szotyié. A harmadik szotyis használt meg javarészben pihen; vendég gépnél van. Ebben mindenesetre lényegesen kevesebb kilométer van.
tl;dr: Egy darabig (remélem) még el vagyok látva moncsival.
"Általad említett játékok másak, az valóban nem igényel akkora erőforrást."
Igen, de pl. speedrun sztenderd DSDA-ban meglepődnél egy-két mapon (nagyon durva komplexitás, geometria, lények százai/ezrei), hogy mit tud stutterelni OpenGL alól, meg ilyen 1-200 fps-ek (stutterrel) a több száz/több ezer helyett. Szigorúan egymagos történet, de kell neki a fejlett IPC és a minél magasabb órajel. GPU-ból egy 2 GB-os kártya tökéletesen kiszolgálja, a 4 GB már overkill.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Yes. TN gang.
Én sem veszek addig új monitort, míg a három LG 24GM77-ből legalább kettő le nem hal. Az elsődlegesben már 30 000+, a másodlagosban meg bő 15 000+ óra üzemidő van.
A magam részéről amúgy R7 2700/GTX 950 vagy RX 580 kombóval is ki tudnám használni a 600-at, ha meg 5600X3D-re vagy 5700X-re váltanék, még több mapon. DSDA-Doom.
De pl. Quakeworldhöz is patika volna.
"de sokan még mindig a 4:3-at részesítik előnyben"
Az utóbbi időben átszoktam valamiért a 16:10-re. 720 x 480 és 1440 x 900. Talán azért, mert slaughter mapokon jobban belátni vele a szörnyóceánt, és azért mégsem olyan széles, mint a 16:9.
-
RobbyJr
addikt
Most gondoltam CS2-re, ami erőforrás igényesebb mint a CSGO. Nyilván itt most Full-HD felbontásról van szó, de sokan még mindig a 4:3-at részesítik előnyben, és oda meg erős CPU kell meg azért egy közepes GPU, hogy a 600fps meg legyen stabilan.
Vagy fogalmazzunk úgy, hogy egy erős közepes kell legalább.TN az bajnok monitor, színek ide vagy oda, de nálam only FPS játékra jobb választás mint az OLED.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Játékfüggő, nem feltétlen kell ultrabrutál atomerőmű. Sőt, az erősen kompetitív címek esetében gyakran nem.
Amúgy szerintem is fullos kis moncsi. Kicsit bazári a dizájn, de a felszereltség, funkciók és a TN volta ellenére ígért képminőség egyáltalán nem gyenge.
tl;dr: Papíron elég jó cucc. -
RobbyJr
addikt
Kizárólag FPS játékra alkalmas, ott viszont verhetetlen ez a monitor.
Nyilván egy igen erős vas is kell hozzá, hogy az ember ki tudja hajtani a 600fps-t, amivel a monitor előnyét élvezni lehet.
Tényleg pár év, és elérjük a bűvös 1000hz-et, de ez a 600 is brutális.
Annó 10 éve leesett az állam, mikor 60-ról 144hz-re váltottam, Counter Strike-ban csak úgy lőttem lefelé az ellenfelet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest