- A Razer új irányba nyitott a mechanikus billentyűzetek piacán
- Streaming vs kábeltévé: feldarabolják a Warner Bros Discoveryt
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- Bemutatkoztak a be quiet! Pure Power 13 M szériás tápjai
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
NightGT
senior tag
Feljövő kínai gyártók egerei között érdemes lenne körülnézni. Első osztályú műszaki tartalom, innováció, pehelykönnyű tömeg, és szeretik a niche termékeket. Vertikális egér formája jó, de az a baj, hogy eredendően nehezebb a normálnál - viszont nem tudom, hogy nem-e hoztak ki az utóbbi években valami csodát abból is. Nem lepne meg.
Idestova 30-40 különböző egér után mondhatom, hogy ideális alak nincs
A csuklóizület / carpal problémákat a folyamatosan ismétlődő egyforma terhelés okozza, 2-3 különböző formájú 37-48 gr körüli eszköz váltott használatával lehet a legjobban kimélni. Csillapított leütésű billentyűzet is aranyat ér hosszú távon. Továbbá van kifejezetten megfáradt carpal tunnel kezelésére szolgáló gél, illetve a kötőszövetek rugalmasságát támogató étrendkiegészítők (kollagén, hiarulon) is segítettek. Műtét a legutolsó legyen...
-
-
HThomas
őstag
Jópofa ez az M5... a szabadon futó görgő hiányzik róla. Fura, hogy az M6 megkapta egyedüliként és a többi nem.
-
zsirfecske
addikt
157k(!) volt belőle a legelső adag launch perceiben, az lenne a normál msrp. de kb 10 percig tartott, utána felment 175k-ra és azóta ott csücsül. de ez is tök okés elsőre, főleg hogy még mindig kapható (firstshopban volt 172-ért, oázisban meg 173-ért miog volt). lehet azért is van még náluk, mert nem dobja ki az árukereső. pedig tök jó bolt, legtöbbször másnapra érkezik tőlük a cucc gls-sel, és a firstshopon kívül a 9070-eknél is náluk volt szemérmetlen skalpolás mentes rendes valódi készlet (ipon ellentéte).
-
Ez az "átállítás" balkezesre elég érdekes kérdés. Én nem állítom át, és nem is érzem, hogy át kéne, hiszen a jobb/bal kattintás nem fordul meg. Az egeret bal kézzel használók nagyon nagy többsége rajtam kívül is így van ezzel.
Ez pedig elég komoly gondokat okoz -- mivel a balkezes egereken szinte sosincs hardveres váltási lehetőség a gombok tükrözésére.
Úgyhogy van szívás bőséggel.MaCS
-
Egyrészt kb. 10-12% az a 0,01%, másrészt hogyan csinálsz vertikálisból szimmetrikus (bármelykezes) egeret, harmadrész említs csak egyetlen megfizethető, de márkanévvel rendelkező vertikális balkezes egeret!
Egyébként meg tényleg ez kéne még csak! Ha eleve így indult volna az egér története, akkor ma egy kicsit jobb világban élnénk. Egyszerűen sokkal jobb vertikális egérrel dolgozni. A játékról nem tudok nyilatkozni, mert nem játszom, de a megszokáson kívül nem sok használati érv állítható a horizontális egér mellé. Az átszokás pedig órákban mérhető.
Mindez persze nyilván nem szentírás, de a felhasználók nagy többségére bizonyítottan igaz. Az anatómia ugyanis nagy úr, és a vertikális egér objektíve jobban passzol az ember karjához, kezéhez.
MaCS
-
D4v3
őstag
A Foramaxtól a gpu-k miért nem szerepelnek sehol árukeresőn?
Amúgy ennyiért eléggé best buy, nem? -
A balkezesek persze úgy nagy általánosságban le vannak sz...
Persze mert egy gyártónak marhára megéri annak a 0,01%-nyi embernek külön legyártani.
Vannak mindkét oldali gombos szimmetrikus egerek, meg 1-2 gyártónak kifejezetten balkezes ergo egerük.tulajdonképen minden egérnek ilyennek kellene lennie.
Az kéne még csak... -
Anno a 90-es évek végén a városi könyvtárba járt egy lány, aki után mindig tudtuk, hogy mikor járt ott, mert az egeret rendszerint bal oldalon hagyta meg a beállítást is. Microsoft egér volt amúgy.
Jó, hogy előjött ez a kérdés, mert így rákérdeztem a chatGPT-tnél, a saját besorolásomra:
Ez egy nagyon jó kérdés, és rávilágít arra, hogy a “balkezes” vagy “jobbkezes” meghatározás nem mindig fekete-fehér. Az emberek többsége nem teljesen jobb- vagy balkezes, hanem valamilyen mértékben vegyes dominanciájú (más néven: keresztdominanciájú vagy laterális aszimmetriájú).
Az alapdefiníció szerint:
Balkezesnek azt tekintjük, aki az íráshoz elsősorban a bal kezét használja. Jobbkezesnek azt, aki íráshoz elsősorban a jobb kezét használja.
Tehát ha te íráshoz mindig a bal kezedet használod, akkor formálisan balkezesnek számítasz, még akkor is, ha sok más tevékenységet (pl. evés, egérhasználat) inkább jobb kézzel végzel.
De amit leírsz, az egy vegyes dominancia:
Írás: bal kéz Egér, evőeszköz: jobb kéz (Feltételezhetően más finommotorikus vagy fizikai dolgok is: inkább jobb kéz)
Ez azt jelenti, hogy te valószínűleg keresztdomináns vagy, tehát egyik kezed sem uralja egyértelműen minden tevékenységedet. Ez teljesen normális, és sok emberre igaz.
Érdekesség:
Az, hogy melyik kezeddel írsz, gyakran iskolai szokásokhoz vagy gyermekkori beidegződésekhez is köthető — de a dominancia más területeken (pl. labdajáték, evés, ollóhasználat) lehet tőlük független. Egyes kutatások szerint a kézdominancia inkább spektrum, mint bináris kategória.
Összefoglalva:
Technikailag balkezes vagy, mert bal kézzel írsz. De a gyakorlatban vegyes kézdominanciád van, mert a legtöbb más dolgot jobb kézzel csinálod.
-
A vertikális egér, bár ránézésre furcsának tűnhet, de ergonómiailag a triviális megoldás -- csak az első ősegerek óta így maradt a kialakítás.
Egyébként tényleg működik a dolog: a feleségemnél a kiírt műtétet tudtuk lemondani két hétnyi vertikális egerezésnek köszönhetően, és nekem is visszafordította a kezdődő alkari problémáimat.
Csakhogy az emberek 10-12% balkezes, nagyon nagy többségük nagyon balkezes. Van balkezes barátom, aki jobb kézzel egerészik -- de csak azért kellett rászoknia, mert a munkahelye rákényszerítette. Szóval ezért elég sokan vannak, akiknél a jobbkezes egérhasználat nem igazán opció. (Én a képernyőt is alig találom el jobb kézzel.)
Szóval disznóságnak érzem, hogy hanyagolva vagyunk.
MaCS
-
-
Tök jó, hogy van vertikális egér -- tulajdonképen minden egérnek ilyennek kellene lennie.
Az ára már más kérdés.
Az pedig, hogy csak jobbkezesben van, felháborító. A balkezesek persze úgy nagy általánosságban le vannak sz...
MaCS
-
Kappantyú
lelkes újonc
Ez a kis Zafír kártya nagyon bejövős. RT OFF esetében 1440p High, vagy akár 4K Medium settingsel megbirkózik azokkal a játékokkal amik nekem tetszenek a tesztek alapján.
Nekem tetszik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest