Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- ASUS notebook topic
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szlatinai
csendes tag
Valószínüleg már volt itt szó a régi M42-es obikról, de kérdezném, hogy mennyire van létjogosultsága egy HELIOS 44-M4-es obinak?
Olcsón meg udnám venni kb 3-4e Ft -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Ez jó ötlet, pont elég lenne nekem, mert a képet kell átvinni, nem a fájlt alapvetően (hátránya, hogy a Windows-os tabletemmel nem megy így, nagyobb a kötöttség, de ezt kibírom). Ma kipróbálom.
Éreztem, hogy valakinek lesz olyan triviális megoldási javaslata, amire én nem gondoltam.
Lassú víz: így már értem, és valóban, rosszul írtam először, hogy tudna WiFi tetheringet az Olympus Capture.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Félreérthető voltam. Csak azt akartam pontosítani, hogy nem wifin megy az általad említett két vázzal.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ha már úgy is kábeles, egyszerűbb lenne a hdmi kimenetre rákötni egy tv-t/monitort!
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Nekem úgy tűnt az Olympus Capture leírásából, hogy csak USB-n és csak az E-M1 és E-M5 II vázakon megy. Tényleg megy az Oly Capture az E-M10-el?
Az USB is megfelelne amúgy, csak menjen. Sőt, a WiFi lassúsága miatt lehet, hogy csak ez lenne használható valós körülmények között, nem akarok a fél perceket várni a képek között...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Az Olympus capture megy, de nem wifin, hanem USB-n. Az OI.Share képességei, pedig elmaradnak az Olympus Capture tudásától. Ez egy olyan szolgáltatás amit a gyártó a drágább vázaiban támogat.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Srácok, próbált bárki WIndows alól WiFin Olympus géphez csatlakozni úgy, hogy az éppen készített képeket lássa a gépen (aka tethered shooting)?
Az Olympus Capture E-M1-el és E-M5 II-vel megy az Oly leírása szerint, az OI.Share pedig csak Androidra és iOS-re van.
Találtam 3 alkalmazást, de az E-M10 II-vel nem tudom működésre bírni őket (Camera Remote-al exponálni már sikerült, de Live view nem megy):
[link]
[link]
[link]Eye-Fi-ra nem akarok beruházni.
Ahhoz kéne amúgy, hogy a gyerkőcök házi fotózásához nagy képernyőn tudjam belőni a hobbi stúdióvakuimhoz full manuál módban a megfelelő expozíciót, és ne a 3"-on kelljen kitotózni, meg hisztogramot bámulni (fénymérőm sincs).
-
anaqer
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Ja, hogy az. Mondjuk én bőszen toltam D40-en a manuált 50/1.8D-vel, meg a híresen ótvar fókuszgyűrűs 28-105-tel (próbáljátok egyszer ki, csak a hecc kedvéért), meg Oly-n is az adapterezett ötvenessel meg a százharmincötös AI-S-sel... szóval AF az egy ilyen "jó, ha van" cucc, de amúgy pont nem tud meghatni.
-
anaqer
veterán
-
Gondwana
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Mióta kiszedtem belőle egy hézagológyűrűt a bajonett alól, azóta ez is köröket fut a Canon 10-22 körül.
Lumix G20/1.7 indahaus again! És most az Olympus µ:II mellett a GH1+20mm is napihurcolászós lett, objektíven semmibe nem tudok belekötni, mégis hiányzik az X100T (annyira hogy ma berendeltem egy WCL-X100-at is, pedig nincs alá gépem
) -
rumos14
nagyúr
na jó, a "kiba photozone"-nál azért valami megalapozottabb magyarázatot várnék. hogyan eshet egy UWA obinál bármi kívül az élességi síkon? vagy ők 1m-re lévő tesztábrákat fotóznak, és az alapján tesznek megállapításokat?
azt írják, hogy egy távli témánál érdemes felülbírálni az AF-et és közelebbre hozni a fókuszt. ez azt jelenti, hogy az AF "magától" a végtelenen túlra fókuszál? merakkor az tényleg baj lehet. -
Lassú Víz
addikt
Ha ugyanezt lövöd kézből hosszú záridővel egy berázott szar kép lesz. Itt sem történik más, csak soronként kimerevítve látod a berázás hatását. Ugyanez az effektus megvan a redőnyzár lefutásánál is, csak a sebessége miatt nem ilyen látványos. Az e-shutter ma még olyan mint egy roppant tetű módon vánszorgó redőnyzár. Hiába keskeny a rés, ha lassú a lefutás, akkor jön ez a jelenség. Nem véletlenül van az Olympusnak (is?) teljes szenzort lefedő globális e-shutter terve. Valahol meggyőződésem, hogy a kézből jól használható nagy felbontású módot másképp nem is lehet jól megcsinálni.
-
válasz
FEDman
üzenetére
Ez még engem is meglep: "még teljesen statikus téma esetén is"
. Ha a téma statikus, akkor ugye csak a szabadkezes bemozdulás okozhatja ezt.
Mondjuk sok tapasztalatom nincs e-shutterrel, ami kevés volt, ott nem jött elő a jelenség, de azért ez a nagyon gáz kategória, ha statikus téma esetén ekkorát hajlít! -
pajibá
tag
-
FEDman
addikt
válasz
pajibá
üzenetére
Meg se fordult a fejemben, hogy nem vágod mindez az e-zár miatt van. Főleg ennyi smile mellett azt hittem csak viccelsz és csupán költői kérdés volt a részedről.

Így viszont lehet érdemes ránézned az E-M5 II tesztre. Ez ugyan Olympus, de elég hasonló a működésük és itt írtam kicsit bővebben az e-zárral járó jelenségekről. -
-
-
rumos14
nagyúr
magyarázza már el nekem lécci h miért rugózik ennyire a photozone a "field "curvature"-ön (Kazinczy díj jár a magyar fordításért
) nem értem, hogy a m43-os Oly 7-14/2.8-nál ez miért szempont, hiszen már f2.8--on is élesnek kéne lenni mondjuk 1-1,5m-től a végtelenig mindennek 
-
istvan170
aktív tag
Olympus Androidos OI.Share programja tényleg nem tud elindulni Landscape módban?
-
-
80hun
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
A gép formája nem ez lesz az egy régi analóg oly

Szerintem még nincsenek róla fotók. Csak keresőt fog kapni a új PEN fényképező is. -
|AP|
veterán
Így kellett volna kezdeni. Kíváncsi vagyok rá milyen lesz, illetve, hogy a formán kívül mivel fogják megkülönböztetni/elkülöníteni az O-MD sorozattól.
-
Wa2x_
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Meg csipát lőni.

-
Wa2x_
veterán
Piff, Tokina 100mm f/2.9 macro
-
törölt tag
-
törölt tag
Kapott a lakótársam kölcsön egy GF1+20mm szettet, most végre megnézhettem élőben is az obit. Hát, tényleg elég traktor, viszont szerintem a sebessége nem vészes, kb az Oly 45 szintén van, nem találtam különösen lassúnak, pedig este a félhomályos szobában próbálgattam fókuszálni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
domedee
üzenetére
Abba a kis táskába a G6 rajta obival és két kicsi obi elférne? Mekkora a belső mérete? Tetszik benne, hogy a nyitás nem kifele néz hanem a fotós fele, így ha leguggolok nem/hiába billen előre nem kezd kihullani a cucc. Legalábbis az egykori samsonite trackingem ilyen volt, nagyon szerettem.
-
jeni
félisten
válasz
Bobby G.
üzenetére
ezzel jobban járnál,igaz sokkal drágább de jó lesz majdan a 125 nemzedékig
-
jeni
félisten
válasz
Bobby G.
üzenetére
Szia
Nekem ez van.. Mivel a DSLR-nél a MILC kisebb ebbe jobban elfér az Oly 10 Mark II váz a 45mm obival + 40-150mm+ töltő valamint 3 db aksi is benne van. -
-
vape1
csendes tag
válasz
Bobby G.
üzenetére
Ezt is nézd meg, ha nem ragaszkodsz a feketéhez, szerintem ennyiért nagyon jó áron van.
[link]
Van egy elválasztó is hozzá, kivehető a belső bélés, alul van egy esőhuzat és elől egy zseb aksinak, apróságoknak. Szerintem a színe is nagyon jó, lehet slingnek, váll vagy övtáskának is használni. Nekem nagyon bevált. -
domedee
senior tag
válasz
Bobby G.
üzenetére
[link]
Nekem ezek közül van meg a legkisebb. Anno akcióban 2500 volt házhozszállítással. De a nagy is eléggé korrektnek tűnik. Van hozzájuk eső elleni huzat is. Nekem a kicsibe elfér egy PL6 dupla kit, Oly 25/1.8, a kis vakuja és 2+ akksi, meg az igazolványok/kicsi pénztárca. -
-
Bobby G.
senior tag
Bocsi az off-ért, de ti milyen táskát használtok a géphez? DSLR-hez van a spájzban egy rakat, de MILC-hez nincs....
A minőségiek elég drágák, egy Hama-t meg nem tudom, hogy érdemes-e megvenni. -
törölt tag
válasz
t72killer
üzenetére
Olyan óriási nyomás a MILC-ek irányából nincs a Canikonon, hiszen tavaly még háromszor annyi tükröst adtak el a különböző gyártók, mint MILC-et. Ha túl hamar nyitnak az új kategória felé, akkor elveszíthetik az objektívek révén jelentős versenyelőnyüket (milliószám vannak használatban világszerte). Valószínűleg úgy számolnak, jobban járnak, ha a meglévő rendszereikre alapoznak. Persze idővel ez a helyzet is változni fog, abban biztos vagyok.
-
-
istvan170
aktív tag
-
t72killer
titán
A canon lehet bepróbálkozik az FF milccel.
Kíváncsi leszek. mindenesetre óriási pénzeket tuti nem ölök milc vázba a következő 1 évben.
-
Bobby G.
senior tag
Az E-PL5-ös cikkeket, teszteket olvastam (kb. 4 hónapig böngészgettem a fórumokat, teszteket mire megvettem), csak gondoltam hátha kering valahol egy kézikönyv a hatoshoz. Köszi a linket, már húzom is lefelé..

Amúgy érdekes, hogy néhány külföldi oldalon azt írják, hogy rendelkezik wifi képességekkel is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

. Ha a téma statikus, akkor ugye csak a szabadkezes bemozdulás okozhatja ezt.

Mivel még nem találkoztam ilyennel, így nem volt egyértelmű.No meg kéz alól vásárolt obiról volt szó. Igaz majdnem új.
Hosszas keresgélés, beszélgetés után Mlaca adta meg a választ.(Itt is köszi

De majd megy lejjebb az ára, most úgysem akarok még erre költeni.