Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
"én előbbre tettem magamban a sony-nál, ügyesek voltak a technikai téren. marketing terén meg biztos nem"
Huhh, tudod mit kaptam én amikor ezt csak sugallni mertem? Ráadásul nem globálisan, hanem 1-2 gép 1-2 paramétereire, tudására, teljesítményére korlátozva a dolgot. Nem kicsit lettem hülyének nézve.
Egyébként amikor néhány hetente felröppen ez a pletyka, akkor általában pár órán, max. 2napon belül jön a cáfolat. Én még nem temetném a dolgot
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #70398 üzenetére
őszintén szólva a sony is, öntik bele a milliárdokat, f.ssák a cuccokat, mint az őrült, a piaci részesedés meg fogcsikorgatva, nagyon-nagyon lassan kúszik felfelé. sosem térül meg nekik, elhiszem, hogy a most már teljesen külön cégbe tett félvezetőgyártásuk nyereséges, de hogy a digicamből a büdös életben nem lesz pénzük, az valószínű.
még jobb példa a pentax, aki kb. akkor dobbant majd nagyot, mint amikor a duke nukem forever 2...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
pletykaszájtok szerint a samsung bedobja a törcsit, vége az nx-nek
(kár érte, őszintén szólva én előbbre tettem magamban a sony-nál, ügyesek voltak a technikai téren. marketing terén meg biztos nem)ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
csacsi77
senior tag
válasz hibavissza #70394 üzenetére
Nem gond.
Nem volt gyíkja, tökéletes kis masina. Minden tud, sőt még többet is, mint amit én várok egy géptől. Bátran ajánlom mindenkinek.
Csak máshogy alakultak a dolgok.....Öreg fater megoldja!!!!
-
80hun
addikt
válasz anaqer #70391 üzenetére
Szerintem ez lesz az .
-
veterán
Volt nemrégen egy link valami beárazós topicra, de most hirtelen nem találom - halp?
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Studi
veterán
válasz Carasc0 #70385 üzenetére
és (#70386) Peetta14: áj em szorri, nem néztem, ez most időszakos akció, ott van az alján, hogy okt 15. és nov 19. között. Mert amúgy tavaly csökkentették az edigitalnál a Cetelem kedvezményt 10-ről 7%-ra, alapból most is annyi lenne.
(#70388) Carasc0: és a teljes 10%-ot cashben visszakaptad? Mert a Cetelem akció elvileg úgy működik, hogy a kártyával kell kifizetned a vásárlást.
-
Studi
veterán
válasz Carasc0 #70382 üzenetére
Ott téved egy picit a matek, hogy a Cetelem az Edigitalnál nem 10, hanem 7% kedvezményt ad.
-
80hun
addikt
A 19 és 30mm nekem csak sonyhoz volt (30-as tesztképek ), azon jól szuperált.
A 30mm-t most Pana 30mm f2.8 makró-val fedtem le -
Carasc0
őstag
válasz Peetta14 #70376 üzenetére
Szia!
15 perces Edigital-os ügyfeles bácsival való beszélgetések alapján a következőt lehet megtenni:
1. Megrendeled a terméket (személyes átvétellel).
2. A számlázás a promócíós ár alapján készül, tehát hiába telik le az akciózás, a számlán az olcsóbb ár lesz feltüntetve.
3. Bemész személyesen a termék megérkezésének napján, majd igényled a Cetelem kártyát. (közüzemi számla+ munkáltatói igazolás+személyi ig.)
4. Nyomkodják a gépet, majd odaadják a -10%-ot.
5. Gép megvesz és örül... Remélem a Cashback mükszik mert én KP-re venném a terméket.Számolással így: 220K helyett 170K (-25% kedvezménnyel) lenne az LX100.
Azt hiszem ez így megéri!
Egy kérdés mindenkihez!
A memó kártyákhoz nem értek túlságosan a fotóvilágot nézve. Nekem SanDisk Extreme PLUS 16 GB SDHC típusú kártyát ajánlottak, ami 9K... Kötelező ilyet vennem, vagy a 4K miatt mindenképp kell?
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
hito
nagyúr
válasz Nippon #70379 üzenetére
Ez szomorú. Hogyhogy? Zoomobiba nem tudják produkálni ezt a szintet? Akkor jól láttam, hogy ez más liga, mint a 14-42. Nálam már ez is haladás, nagyon zöldfülü vagyok
80hun: igen, én is azt néztem, hogy milyen jó árban van. A 30mm jobban fekszik nekem, meglesem azt is.
jjeahh: és melyik a legélesebb zoomobi Pana vonalon?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
"Van olyan zoomobi stabival, ami hasonló képminőséget hoz?"
M4/3-ra gondolom nincs, asszem a pro olympus-ok nagyon pengék, de azokban nincs stabi. A 60-as sigma élességét nyitva még a fixek is ritkán hozzák, túl jól sikerült ez az obi, főleg ennyi pénzért... kár, hogy nem fényerősebb.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
80hun
addikt
A 60-as sigma dn nagyon penge kis obi. Nincs benne stabi. Nekem is van ,én abszolult nem bántam meg 54e-ért újonnan
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz jjeahh #70356 üzenetére
Egyébként nagyon tetszik a rajzolata ennek a lencsének, éles és természetes. Mit lehet tudni róla? Ajánlott? Stabi nincs benne, azt látom (mármint a specifikációján, nem a képen ). Gondolom a különbség eközött és a 14-42 kitobi között ég és föld. Van olyan zoomobi stabival, ami hasonló képminőséget hoz?
-
Lassú Víz
addikt
válasz totálkezdő #70373 üzenetére
Én ma voltam . Tényleg.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
80hun
addikt
válasz totálkezdő #70370 üzenetére
Nálam is 8-as az a 0-a
-
Lassú Víz
addikt
válasz totálkezdő #70370 üzenetére
Csináltass (új) szemüveget! 184990 az áthúzott ár
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
totálkezdő
tag
válasz Warter #70367 üzenetére
Az én képernyőmön a Panasonic Lumix G Vario 100-300/F4-5.6 O.I.S. mikro 4/3-os objektív 104. 990 forintos ára át van húzva és helyette 157.242 Ft van odaírva. Hasonló látható Panasonic Lumix G Leica DG Summilux 25/F1.4 ASPH objektívnél is.
Nem tudom nálatok mi látszik, de nálam ez. Ez pedig nekem nem tűnik leárazásnak. -
Carasc0
őstag
válasz csacsi77 #70365 üzenetére
LX100 van Pesten. (Kár hogy nem vagyok pesti).
Egyébként én meg úgy tudom, hogy ha teszem azt most megrendelem, akkor nekem ezen az áron fogják számlázni és ha nem is jönne meg 24.-ig, akkor is a számlázott árat kell hogy kérjék.
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Warter
addikt
válasz totálkezdő #70364 üzenetére
Mi téves rajta?
-
Mercutio_
félisten
válasz totálkezdő #70364 üzenetére
Akkor mindenhol nyilvánvalóan tévesen áraznak?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz ooooobi #70360 üzenetére
Az obikra okt 31-ig tart, és valszeg a Pana adja, nem a boltok.
Továbbá, ha valakit érdekel jövő hét szerdán nemcsak MILC Sörözés a linkelt topicban kéretik feliratkozni!!!
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ooooobi
senior tag
4napig 15% kedvezmény Panasonic fotós cuccokra az E-Digitalban.
Nem ismerem a mostani árakat, igy nem tudom jók e itt most.
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
jjeahh
nagyúr
"Vagy inkább nyomok én egy tesztképet este és majd megpróbálsz hasonló témát lőni. Szerintem így jobb lesz"
OK.
Sigma 60-al lőttem, gondoltam az jó lesz, mert így az obin nem múlik az élességFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hito
nagyúr
válasz jjeahh #70356 üzenetére
Jóóó már, ez sem kitobival készült az 1000%! 14-42-es retteneted nincs? Ha jól emlékszem még talán 1-es verziód van. Azzal csattogj egyet. A téma ok lesz, csak több ollyektum is legyen rajt Vagy inkább nyomok én egy tesztképet este és majd megpróbálsz hasonló témát lőni. Szerintem így jobb lesz
-
jjeahh
nagyúr
No, nincs akkora difi élességben, mint amire emlékszek, mondjuk anno az első fw-el teszteltem, lehet az volt a ludas, az újjal már "normálisak" a jpegek. Nem volt kedvem csak ezért kimenni, az ablakból lőttem egyet
Ooc jpg: standard, minden nulla, zajszűrés -2
Raw: lightroom export, minden alapbeállításon, obikorrekció nélkül (bár asszem lr alapbeállításon is élesít valamennyit)[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hito
nagyúr
válasz jjeahh #70354 üzenetére
Utána ne kímélj! Nyomd fel ide, de letölthetőben is. Ne makrót, inkább távolit lőjj, több részlettel, lehetőleg levelekkel meg ilyen hülyeségekkel.
Egyébként ha belenagyítok már nincs nagy gond, de ha simán nagyítás nélkül ránézek a képre, olyan érzésem van mintha feltolták volna maxra a sharpness-t a képjellemzőkön belül, én azt meg nem csípem túlságosan
-
jjeahh
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz jjeahh #70352 üzenetére
Basszus, nekem meg pont az ellenkezője a nyűgöm Ennek muszáj utána néznünk. Mondj egy témát és lövök pár képet, estefelé beszúrom ide és megnézzük, hogy az én szememmel van-e a baj, vagy tényleg máshogy viselkedik a masinánk.
-
jjeahh
nagyúr
Wow, ennyire lehet eltérő két user véleménye ugyanarról a jpeg motorról Lehet csak túlságosan raw-hoz szokott a szemem, nekem a jpg kb. annyira fontos, mint a beépített vaku
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Eddig GH2 jpeg-gel annyi a gondom, hogy talán kicsit túlélesít. Hiába vettem le standard profilon belül sharpness-t -2-re, nem igazán történik semmi.
De ezen kívül elégedett vagyok a jpeg minőséggel. Nyilván van sokkal jobb is, de én kellemeset csalódtam. Sony jpeg-nél (RX100, Nex-6, ezeket használtam) sokkal jobban tetszik. Samsunghoz nem mérem, már a nevét se nagyon merem itt megemlíteni
-
domedee
senior tag
Félig Off:
Nézegettem a mostani Oly akciót, és nem teljesen tiszta valami.
szabályok
Az 5. és a 6. pont kicsit ellentmondónak tűnik nekem. Az 5. arrólszól, hogy az EU-ból lehet vásárolni. A /. viszont azt mondja, hogy csak pár magyar üzlettől. Illetve hogy a vásrlási és a visszaigénylési országnak ugyanannak kell-e lennie?Mert azon gondolkodom esetleg, hogy megérné-e várni valami karácsonyi akcióra mondjuk az amazonon és utána visszaigényelni.
Vagy csak még korán reggel van és nekem nem sikerült értelmezni a szabályzatot?
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
-
hito
nagyúr
válasz jjeahh #70341 üzenetére
Ő baja
madgie: erre még nincs megfelelő smiley
MrChris: ezt a tulaj is mondta, de nem zavar. Ritkán szoktam az egérmozin visszanézni, leginkább csak képeket.
Egyébként a 30perces korlát feloldásának nagyon örülök, mert sokszor okoz gondot.
-
Peetta14
tag
Sziasztok, segítsetek pls, sehol sem találom, hogy Pana GX1 váz kezeli a 64GB SD kártyát? Azt olvasom, hogy UHS sebességet viszi, de hogy van-e méret limit, azt nem...
Danke
-
jjeahh
nagyúr
Hacket nyugodtan feltolhatod sztem, nem lesz több ficsőröd-funkciód vele, csak a videó minősége lesz sokkal jobb.
Szerk: bocs, ez nem teljesen igaz, lesz iso 25600 videó alatt és feloldja a 30 perces limitet, de ezek nem hiszem zavarnának bárkit is[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Carasc0 #70336 üzenetére
Hát még nagyon az elején vagyok (4órája van nálam a gép), kell legalább egy hét mire normális választ tudok erre adni. Egyébként jpeg+raw-ban szoktam fotózni. Tesztelgetem pár napig és mindenképpen írok véleményt a felvetett kérdéssel összefüggésben.
-
hito
nagyúr
Na végül megvettem a 14-42 II-es obit. 5év garival (számlát kaptam a teljes kitről), első-hátsó sapival, napellenzővel, hibátlan állapotban, 2hónaposan és sosem használtan nem volt olyan rossz 33-ért.
Már fel is csattintottam a GH2-re, úgyhogy tiszteletbeli, legális topicfelhasználóvá lettem.
A GH2 meg még hack nélkül is sok nekem egyelőre. Szerintem még néhán hétig anélkül fogom használni, egyáltalán szokjam a Pana szisztemet, meg a kismillió videóbeállítási opciókat végigböngésszem. Nem egyszerű a gép.
-
Monya78
veterán
"Gomba makrózáskor" nem egyszerű eldönteni hol kellett volna lennie az élességnek, pl. más témánál Én így szoktam: Rovarnál szem, virág: bibe. Gombánál viszont nem is tudom. Ha a szára éles akkor a kalap közepe lesz csak éles, kalap széli redők ilyesmik nem, sokszor lövöm Én is a kalap szélét mint ahogy a adott képen is szerepel. Nagy mélység élességnél zavaros lesz a háttér.
Na majd ha átnyergelek a e-m10 markII-re és lehet nyomni a focus-bracketing-et, lesz teljesen éles gomba + mosott háttér. -
.mf
veterán
válasz Monya78 #70326 üzenetére
Nem rossz, bár szerintem a fókuszsík nem teljesen ott van, ahol kéne. Hacsak nem ez a divat mostanában... Én ugyanis ma ezen döbbentem le, olvasok egy cikket, nagy esemény (MotoGP ausztráliai fordulója), hivatásos fotósok által készített képek, és az 5 paddock-lányos képből egy/másfél kivételével mind masszívan lágy, életlen.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Wa2x_
veterán
válasz qpakcovboy #70330 üzenetére
Igen, Helios. Köszi!
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Mirman
őstag
válasz qpakcovboy #70328 üzenetére
E-M10 + markolat + Nissin i40 + 12-40 2.8 ? Nagyon szép .
-
qpakcovboy
őstag
Felvérteztem a kicsikét és még így is szinte mindenhova viszem magammal:
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
Jó ez az E-M10 azt hiszem, sok helyen mentettem vissza 1-1,5 FÉ-et szép teljesítménnyel, szal itt megtekinthető a mai gombabomba, lejártam a lábam, de megérte.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
hito
nagyúr
válasz #16820480 #70322 üzenetére
Nagyon köszönöm, egyelőre úgy fest, hogy rendeződik a helyzet. 33-ért veszek ma este egy 14-42 II-est, ami még tűréshatáron belül van. Egyébként most csak Pana obi játszik, mert a hack felrakásához szigorúan annak kell fenn lennie.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #70318 üzenetére
A műanyag a kit, metal a dobozos.
-
Mercutio_
félisten
Az első generációs Pana 14-42 kitobiból piszok nagy a gyártási szórás, van ami közelíti a II-t élességre, és van ami olyan szinten vacak képet ad, hogy úgy érzed bekenték vazelinnel az első lencsét.
-
hito
nagyúr
válasz MrChris #70317 üzenetére
Akkor megnyugodtam. Az se nagy gáz ha szürke. Fehérrel már lettek volna problémáim.
jjeahh: rég nem volt dolgom jófajta házival. Nem vagyok nagy piás, de egy minőségi házit azért nem utasítok vissza, főleg ilyen nyálkás, hideg, bacis időben
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz MrChris #70313 üzenetére
Remelem nem pink Egyebkent milyen szinuek vannak meg a feketen kivul? Feher vagy szurke?
konyi79: jobb ez igy. Tartos tesztre kene es nem hinnem hogy valaki napokat szeretne a csaladjatol tavol, a tarsasagomba tolteni, azert hogy en tesztelgethessek
-
hito
nagyúr
válasz jjeahh #70311 üzenetére
Jó lesz ez nekem teszthez Illetve csak lenne, mert most írta a srác, hogy elkelt Jelenleg akkor két választásom maradt. Vagy a 14-45 40-ért, vagy a 14-42 II-es 33-ért (lejebb nem megy).
hibavissza: csak egy alap obi kéne gyorsba a GH2 vázhoz. Ha kipróbáltam, teszteltem vele a vázat, akkor valószínűleg el is adom az obit, ezért nem ártana viszonylag jó árban vennem, hogy bukó nélkül vagy szerény bukóval el is tudjam majd adni.
-
jjeahh
nagyúr
Az első gen kitobi nagyon canonosan műanyagos, kissé életlen, CA-zik, a zoom sem valami sima... Nekem van kettő, gh2-g6-al adták, én amennyit nagylátózok simán elvagyok velük, ha nem zoomolgatsz videóra szerintem F4+ rekesszel elmegy. A szintén gagyi műanyag g6-al elég borzalmas a felhasználói élmény, ha érted mire célzok, cserébe pillekönnyű, gimbalra, stabikra ideális
-
hito
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Még eg utolsó kérdés: GF3 + 14-42 (első gen.) 40-ért, vagy szintén 40-ért a 14-45-ös csak obi? Én az előbbire hajlok, hiába első generációs. Egyébként miben rosszabb, mint a II-es? Játszani jó vele, nem? Nem ezzel szeretnék fotópályázaton indulni
-
hibavissza
veterán
-
gorgo
őstag
A 14-45 egyetlen hátránya, hogy már tényleg elég koros darab lehet. Anno kitobi volt, G1 G2 GH2 is jött ki vele sztem. Nekem is volt, szép éles képe van, szerettem. Ami baja lehet, hogy a zoomgyűrű gumi borítása ennyi idő alatt megnyúlhat, azaz nagy lehet rá, "mint a sharpei kutyára a bőr" (persze azért nem annyira ). Illetve az enyémen a zoom nem egyenletesen simán ment, hanem néhol szorosabb volt.
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
válasz hibavissza #70298 üzenetére
Ahhoz rohadt sokat és sokáig kell cserelgetni az obit, hogy ennek jelentősége legyen. Ellenben a nagyobb súly/métet és a nem videóra optimalizált lencserendszer preferáltan videóra történő használatnál igen.
hito :Teljesen logikus, hogy más (eladó) fizesse meg a csapongásaid árát ne te bukj
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #70298 üzenetére
Van fém bajonettes 14-42 II is nem?
Szerk:[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali médialejátszót?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Jövedelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Robogó, kismotor
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest