Hirdetés
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
anaqer
veterán
válasz
nozs23
üzenetére
"A negatív az az, hogy az Olyból és egyben a formátumból kiábrándult felhasználók az elkövetkezendő években szépen átpártolnak más rendszerre és a Panának is olyan félvállról vett rendszer lesz a croppos vonala, mint a Sonynak, Canonnak, vagy a Nikonnak. "
A Panának nagy biztonsági tartaléka van abban, hogy sokak szemében még mindig az ő MFT gépeik jelentik A videós platformot. (Mármint így a még megfizethető, nem RED BlackMagic C200 kategóriában.)
Én arra tippelnék, hogy új obikk fejlesztésébe már nem fognak sokat beletolni - minek? majdnem minden szegmens le van már fedve -, de hacsak nem hányja le teljesen a cipőjét a világgazdaság év végéig, akkor még egy darabig fognak MFT váz K+Fre viszonylag érezhető mennyiségű erőforrást áldozni.
-
anaqer
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Én meg a partvonalról beleböfögve kétségbe vonnám, hogy az időjárás-állóság az annyira releváns szempont lenne.
Kis ésszel még szutyok, műanyag bajonettes pumpálós kitobival is gond nélkül lehet esőben képelni. Komoly monszun és/vagy homokvihar kell ahhoz, hogy érdemi difit jelentsen az a "védelem", amiért elkérik a valagnyi plusz pénzeket.
-
anaqer
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Kvázi-privát oldalra nem szeretek beböfögni még ha jogosnak érzem se... haszna úgysincs, meg főleg lehet, hogy barátai/családja/üzlettársai is olvassák, aztán most azért ilyesféle feszkót generálni, mert nem értek egyet vele... ha idejön, elolvassa, lehet vitatkozni, de nem csinálnék ebből beefet.
-
anaqer
veterán
Persze, vágom a confirmation biast... és hát ha neki ez jön be, több póvert neki!
Csak azt nem értem, hogy az egyértelmű, kimutatható hátrányt (szenzorméret - sajnálom, de a fizika az egy kegyetlen kis k**a) miért érzik emberek szükségesnek elbagatelizálni. Ahelyett, hogy simán, őszintén, azt mondanák - OK, ebben nem tudunk versenyezni, de nézd, mi mindent adunk helyette! Mondom mindezt úgy, hogy volt M10-em még az első szériából, amin sok mindent szerettem... csak mondjuk szenzorban köhögött, meg a "kézbevételi" ergonómia se igazán volt még rendben vele.
(Adalék: szerintem az Oly állandóan lefikázott menürendszere is teljesen használható volt már akkor is - vazz, RTFM, egyszer felkonfigurálod a magad kedvére a gombokat/tárcsákat, aztán onnantól kezdve halvány bolhaf***nyival se problémásabb, mint mondjuk egy Nikoné. Ezen az egészen csak tesztelők sírnak, hogy jajj majd a kezdőknek ez kicsit problémás lesz... nagy kaland. Minden gép minden beállítására ott a félórás step-by-step YT videó, 2020 lesz lassan baszki.)
-
anaqer
veterán
"hogy megfelelő megvilágítás mellett akár ISO 3200-on is szép fotókat készíthessünk"
Csodálatos érv... ezt még soha nem hallottuk, na és persze a "megfelelő" az aztán annyira precíz, hogy a nem létező hajamat is letenném előtte."Aki azonban folyamatosan alagutakban, vagy barlangokban kíván fényképezni"
Neadjúristen event fotózás... ahol aztán az "annyit kifog, hogy csak a Föld forgása miatt nem többet" stabit is feldughatod a legkedvesebb szekrényfiókodba.Vannak tökre jó érvek az MFT mellett (melyeknek egy része szerepel is ott), de akkor meg mi a francnak kell túlozni...?
-
anaqer
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Bocs, akkr félreértettelm a megjegyzésedet.
-
anaqer
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Gyors kérdés - a képességeihez viszonyítva szerinted ez nem éri meg annyiért?
-
anaqer
veterán
Jó, akkor ha már az én leegyszerűsítő megfogalmazásom hozta fel ezt a jogászkodást, akkor tényleg zárjuk már le ezt. Legalábbis itt, mert 100% nem topic-specifikus. Bocs, ez az én hibám.
Innentől csak privikre válaszolok, de szerintem igenis meg kell védeni az utcai fényképezésre való jogot. Se ehhez , se ehhez nem kértem előzetes beleegyezést. de még utólagosat se - nem azért, mert majd otthon titkon erre verem ki (nem nézem vissza, ki utalt ilyesmire), vagy ebből akarnék meggazdagodni. Egyszerűen a hobbim része, hogy nagynéha ilyen jellegű fotók is érdekelnek, mert ez is az élet része.
Ha valaki úgy érzi, hogy ez bunkózás... nem mondom, hogy egyáltalán nem látom, miből indul ki... de szerintem nincs igaza.
-
anaqer
veterán
"A fixet alapvetően nagylátószögű városi képekhez gondolnám."
Akkor a Pana 14mm f2.5 szerintem minimum egy próbát megér. Oké, hát kicsit sötétebb, mint mondjuk az Oly 17mm - de cserébe nagylátóbb is, és egy tényleg apró, zsebrecsapható cuccos. (
Egyébként jól tudod, tényleg kétszeres a szorzó - ekvivalens 28mm vs. 34mm az már érezhető difi.)
-
anaqer
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én támogatnék egy FFMILC gyújtőtopicot... a) szerintem itt abszolút nincs keresnivalója a témának, illetve b) változik a piac - teljesen logikus, hogy a fórum is ezt lekövesse.
-
anaqer
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ééés itt válik nyilvánvalóvá, hogy az übercsúcs Canon vonalat nem követem eléggé.
Kösz, mindig tanul az ember. -
anaqer
veterán
Nem vagyok ezzel kapcsolatban túl optimista - főleg, ami az ergonómiai vonalat illeti.
Nagyon érdekelne egy alapos statisztika, hogy "buta" M5-M10 markolatokból mennyi fogyott - hivatalosokból meg 3rd party megoldásokból is. Van egy olyan érzésem, hogy nem is kevés... és ehhez képest tizesből kijött két frissítés, az ötösből is egy, és lófüttynyit nem léptek érdemileg ebben az irányban.

-
anaqer
veterán
El tudja valaki magyarázni, hogy itt a következő valójában mit akar jelenteni?
- Integrated field sensors to add detailed metadata to pictures and video
-
anaqer
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Ja, hogy az. Mondjuk én bőszen toltam D40-en a manuált 50/1.8D-vel, meg a híresen ótvar fókuszgyűrűs 28-105-tel (próbáljátok egyszer ki, csak a hecc kedvéért), meg Oly-n is az adapterezett ötvenessel meg a százharmincötös AI-S-sel... szóval AF az egy ilyen "jó, ha van" cucc, de amúgy pont nem tud meghatni.
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Oké, csak ez a "kirajzolják-e az obik a szenzort" dolog szerintem kicsit túl van lihegve. Volt ilyen para anno a D800-nál meg a D7100-nál, meg legutóbb az 5DS-nél is, hogy minek ide ilyen sok megapixel, úgyis eltaknyolják majd az obik - aztán valahogy mégis az jött ki, hogy van értelme meg nettó hozadéka még akár több évtizedes obikkal is.
Ez az egész megapixel-szkeptikus hozzáállás szerintem egy régi kompaktos beidegződés. (Mert valóban, 1/2.3"-es szenzoroknál tényleg piszok mindegy, hogy a kiköpött kép mittomén, 8 vagy 20 MP-s - az eredmény ugyanaz.) De az MFT-s obikban - talán a kitek meg a travelzoomok kivételével... de még erre se fogadnék - látok annyi tartalékot, hogy kihozzák a difit.
(Plusz eleve egy még be sem jelentett, top-of-the-line vázról szóló híresztelésekről beszélünk... akadémikus találgatás az egész, valljuk meg.
) -
anaqer
veterán
Volt nemrégen egy link valami beárazós topicra, de most hirtelen nem találom - halp?
-
anaqer
veterán
Kvázi-kézből - padon ülve, könyökkel a támlán kitámasztva, meg persze sorozatból.
Amúgy egy ritka fos kép - technikailag is (a Nikon 135/2.8 tágon taknyol, mint a rohadás, de ezt eddig is tudtam), meg user error miatt is (rendesen be voltam nyomva, szóval a fókusz kicsit mellé is ment
... de ha a stabi nem fogta volna meg, azt se tudnám megállapítani, hogy hova ment a fókusz). -
anaqer
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
Jó technikával ekv. 270mm-en 1/8 is összehozható (és ez csak a háromtengelyes).
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
válasz
Mirman
üzenetére
Na, pont ez kellene nekem! Ilyet hogyan lehet?*
(Én már a DOS-os idők óta saját mappákba rendezésbe szoktam hozzá. Amíg nikonoztam, ez nem is volt baj, mert a CNX2 simán belementette a korrekciókat a NEF-be, aztán szevasz. Csak aztán az Olyra váltáskor jöttek ezek az Adobe-s konvertáljuk csak át DNG-be, aztán importáljuk, meg mindenféle szüttyögés, és valahol ott vesztettem el a fonalat.)

(*Aztán majd átmászok szépen a helyes topikba, de ha már itt vagyunk, ezt még megkérdezem.)
-
anaqer
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Ááá, itt asszem duplán hülye voltam. Egyrészt csak a szememet szúrta ki a "Copy as DNG" mellett a Copy / Move / Add (Win7 & LR 5.7 kicsit máshogy néz ki, de jó útra vezettél), másrészt meg élből a digicam alfórumban kerestem az LR topicot, nem a szoftveresben...
Köszönöm! -
anaqer
veterán
Nem találtam dedikált Lightroomos topicok, így itt érdeklődnék - a desktop verziónál azt ki lehet valahogyan iktatni, hogy importálásnál automatikusan csináljon egy másolatot a My Documents\My Pictures alá? Tehát tud olyat, hogy csak egy symlinket húz az eredeti képre, aztán a katalógusból arra hivatkozik?
-
anaqer
veterán
válasz
immi77
üzenetére
Muszáj, hogy válltáska legyen? Én a Lowepro Urban Photo Sling-et gyűrőm lassan két éve (a 250-est). Kibírt pár nagy zuhét, elég extrém telepakolásokat is, meg avatatlan szemmel meg se mondod, hogy fényképezős cuccok vannak benne (nyolc/kilenckerben nem hátrány...
).(És ha elsőre nem is úgy tűnik, minimális kézügyességgel teljes szétbontás nélkül is lehet obit cserélni az alsóbb rekeszekből is.)
-
anaqer
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Állítsd át 20/20-as sasszemre, meg úgy, hogy belebújsz a monitorba, és akkor a kalkulátor szerint is... nem a kalkulátor szar, csak a) kezelni kéne tudni, meg b) főleg nem pixelbuzulni.
-
anaqer
veterán
Ha ki akarom váltani az Oly kitobit két fixszel - mert úgyis 90% a végeit használom - akkor egy már úton lévő Sigma 60mm mellé van értelme a 19-esnek képminőség szempontjából? Tehát hogy a két Sigmát cserélgessem, ne a 60-ast meg a kitobit. Azt tudom, hogy a lockkal való plusz baszakodás hiánya miatt nekem már kényelmesebb lenne a Sigma, de valamit hallottam olyasmiről, hogy a rövidebb Sigma-k bekapcsolásnál nagyon lassan ébrednek fel Oly vázakon... nem tudom, erről valami konkrét info valakinek...?
(A nagylátó rész nem annyira fontos - inkább csak lustaságból szoktam végállásig tekerni
... és DX-en is tök jól megvoltam egy 28-105-tel.) -
anaqer
veterán
"Jópár képem van, ami állvány nélkül, kézből készült, a 20-assal 1s, 9-18-assal 2s,"
Az király... csak éppen ha a téma bemozdul (és ennyi idő alatt be fog), akkor kenheted a hajadra, hogy kézből másodperceket ki tudsz tartani. Magasabb használható ISO meg univerzális megoldás - és nem százhuszonezrekre gondolok. De ja, szenzort fejleszteni drága ügy...
(És nem azt mondom, hogy stabi pfúj - csak hogy a sima E-M10-esben lévő is "good enough", én nem ebben az irányban vártam az újítást. Tudom, egyéni probléma, meg sarkított volt a megfogalmazás... nevermind, mehet tovább az ekézés.)
-
anaqer
veterán
Nincs amúgy ez az egész "hány tengelyes a stabi" dolog kicsit túllihegve...? Heló, nem mindenki remegő kező alkesz... inkább raknának bele jobb szenzort, ami nem fossa össze magát 1600 fölött.
-
anaqer
veterán
válasz
athomi
üzenetére
Kicsit ide csatlakozik - van valakinek Bpesten egy (esetleg kettő? ezeket mindig elhagyom) felesleges mft _hátsó_ obikupakja? (Gondolom ez univerzális, nem?)
Meghívnám egy mitiszolra a fáradozásáért - nem drága boltból sem, csak elvi síkon utasítom el, hogy egy húszforintos fröccsöntött kis bizbaszért ennyit elkérnek ...

-
anaqer
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Beleírástól függetlenül ez eléggé machináltnak tűnik...

-
anaqer
veterán
válasz
Sera26
üzenetére
Wtf...?
Normálisnak biztosan nem normális - kikapcsolt állapotban egy annyira fingnyi kis kondi is el bírná látni az RTC-t pár napig, hogy ebből nem lehetne gond. Ez vagy direkt gyári lebutítás, vagy készülékhiba (valami az áramszabályzó körül).De most már kiváncsi lettem, hogy az E-M10 mennyi időt húz ki aksi nélkül... Eperkutyus, tapasztalatok?
-
anaqer
veterán
Én pont telibe kaptam a legjavát... de ha holnapig nem visz el a tüdővész, akkor hol/mikor pótlás?
-
anaqer
veterán
válasz
madgie
üzenetére
A visszanézés lassúsága valami szisztematikus MFT betegség lehet... pl. E-M10nél kellő sebességgel feljön valami lebutított előnézet, de amíg a piros "várj, kiírom ezt a szart a kártyára" villog, nyomhatod a replay gombot mint süket a csengőt, tekerheted a belenagyítást, lófasz se történik.
Ugyanazokkal a kártyákkal (Samsung és Toshiba UHS-I) a 2008-as D90 kikapcsolt előnézettel is, katt-replay-nagyít-nagyít-nagyít button mashinggel hamarabb ad képet, mint az E-M10. Pedig a D90 is bőven ír még a kártyára közben - csak éppen ott úgy lőtték be, hogy feldobják a képet rögtön pufferből, prio megy a kezelőszerveknek, aztán háttér processzként meg majd ráér a kártyakezelés.
Az E-M10 meg egy 3-4 évvel későbbi procival, azóta sokkal kiforrottabb kártyákat feltételezve is blokkol addig, amíg nem kapja meg a kártyától az all-cleart...
Jó, ez ilyen apró bosszúság, meg sok alkalmazásnál teljesen irreleváns, de akkor is - ez egy hülye kis szoftveres kérdés, 20 emberórás munka rendesen megcsinálni. Kíváncsi lennék, hogy az E-M1nél vajon szintén így megy-e, vagy ott már figyeltek erre is... ephotozine szokott ilyen sebességméréseket végezni, de ott pont nem láttam shot-to-replay számokat.
-
anaqer
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
Talán kicsit ide is tartozik, de a D szerintem nagyon jó tud lenni MFT-re adapterezve - most fejből meg nem mondom (exifben meg ugye nincs benne), de ilyen 2.8 körül is elég nájsz starburstöket ki lehet hozni vele.
Ez persze nem mindenkinek kenyere (ugye híresen a broki bácsi van eléggé ráppattanva a témára sok lencsetesztjében), de nekem mondjuk bejön.
// most csak illusztratív snapshot, majd kellene kroppolni meg miegymás
-
anaqer
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Nekem is van. De néha jó lenne, ha nem lenne szükség mindkettőre... mondjuk igaz, ez pont az OM-D vonalon moot point - a főkapcsoló agyatlan elhelyezésével élből pofáncsapták a "kirántom a táskából egy kézzel, és pöcc-röff lövök" dolgot.)
Meg persze implementációja válogatja... de pl. a sima (nem EZ-s) Oly 14-42 "becsukva" is akkora, hogy az a plusz centi már tényleg nem osztott-szorzott volna.
-
anaqer
veterán
Nem ide tartozik, de hátha tudja valaki... szóval gyors DxO 9 kérdés - véletlenül mellékattintottam, és a bal felső sarokból eltűnt az előnézeti-nagyítgatós ablak. Az Image Properties meg a Preset Editor rész megvan - de se a View menüben nem láttam olyat, amivel vissza lehetne hozni, se a Ctrl-Shift-P nem vezetett megoldásra. Ha ide nem fér el, privátban is örülök bármiféle tippnek, köszi!
-
anaqer
veterán
Oké, oké, fair enough.
Nem az Olyt akartam felszopni minden áron - vicces is lenne, tekintve hogy hétvégi hazaruccanásra inkább az ősöreg D90-t tervezem vinni, weight be damned. -
anaqer
veterán
Hát a szemüveg meg a kukucska az sajnos eleve sose lesz úgy igazán kényelem-kompatibilis (és ezen a dioptria-kompenzáció sem segít).
Persze eddig is együtt éltek ezzel emberek és sok fasza fotót lőttek - de akinek bírja a szeme, érdemes fotózásgyanús helyzetekbe inkább néhány pár eldobható kontaktlencsével belemászni. Nagyon sok helyzetben kb. baszhatod a hátlapi LCD-t.
Most meg akartam nézni, hogy mit nyújt az NX mini pl. highlights/shadows indication ügyben, ami sokszor hasznos lenne (az M10-nél ez annyira fasza, hogy lassan már inkább csak M-ben lövöldözök A plusz expokomp helyett... sose gondoltam volna) - na, és hát a júzermanuálban highlight/overbright/washed* keresésekre nulla találat. Nyilván nem elemeztem ki az egészet, de ezek alapján baromi kíváncsi vagyok, hogy mondjuk verőfényben hogy viselkedne a cuccos - hátlapon olyankor meg nem látod a gebaszt, és ha tényleg nincs szoftveres beégés-elleni mankó, akkor az kicsit gáz.
Tudom, ott van a RAW és onnan ennek is utána lehet kicsit menni, meg DxO szerint a dinamika-tartomány is meglepően jó - de az valahogy inkongruensnek tűnik, hogy vesz valaki egy kis kényelmes zsebrevágható cuccot, aztán otthon negyed órákat üljön a Lightroom előtt szüttyögve olyan hibákkal, amik egy EVF-en rögtön kijöttek volna.
Nem megköpködni akarom a választásodat, örülök, ha tetszik - csak nekem ez piszkálná kicsit a csőrömet.

-
anaqer
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Ez nagyon "obija válogatja" kérdés, nem lehet ennyire általánosítani.
Pl. az 50 1.8D áttétele még tágra nyitva is elmegy, 2.8-tól meg abszolút használható, ellenben mondjuk egy 28-105 vagy hasonló manuálozásánál tényleg vért fog pisálni... venni már nem vennék hozzá ilyet, de ha már meglévő obiparkról van szó, én nem adnám el őket próba nélkül.
-
anaqer
veterán
válasz
Homer J.
üzenetére
Én is ilyet vettem, szintén valami 11-12 körül volt - minőségre teljesen korrekt, és fogásra valóban rengeteget számít.
Egyetlen "hátránya", hogy ha állványozol akkor bukod a gyors akksi/kártya hozzáférést (mondjuk ez fizikailag megkerülhetetlen, meg aztán együtt is lehet azért vele élni...)
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
válasz
üzenetére
Persze, együtt lehet vele élni, meg manuálból megkerülgetni - igazából csak azért bosszantó, mert amúgy minden más része tök jó, csak ilyen apró és könnyen javítható hülyeségeken vérzik el. Nem olajköpködés meg hasonlók (aminél a gyártósorral meg a beszállítókkal, stb. kellene szarozni, visszahívás, szervizelgetés...), csak simán egy bután megírt firmware-en kellene reszelgetni, és mindenki profitálhatna belőle.
Mindegy, értem én hogy ez másoknak nem akkora prioritás, csak leírtam hogy új beszállóként mi az, ami éppen nem tetszik.
-
anaqer
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Olyan menüpont van, hogy felcserélheted a két tárcsát - pl. A-ban melyik állítja a rekeszt és melyik a kompenzációt. Ennyi, szevasz. Meg ha rákonfigolod az ISO-t egy Fn gombra, akkor az egyik tárcsa ISO-t vált, a másik meg WB-t, a popupos módszerrel.
És mindehez egyáltalán nem kéne kötelezően két popup sáv - simán csak nyomva tartod az Fn gombot, tekersz, és az amúgy is jelenlévő kis ikonon változhatna az adott érték. Alacsonyabb lag, kevesebb kitakart felület - what's not to love?
Olyat pl. egyáltalán nem lehet, hogy egyik tárcsa rekesz (vagy S-ben záridő, bár ezt baromi ritkán használom), a másik pedig ISO (kompenzáció meg majd segédgombbal, ha éppen nagyon muszáj). Ősöreg D90-nél ez simán beállítható. (Sőt - még a prehisztorikus D40-en is ha ráraktam az ISO-t az Fn gombra, nem baszakodott, csak simán "benyomtál? jó, akkor most ISO lesz az egyetlen kis tárcsám"
) -
anaqer
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
<rant>
Vagy a Nikon "ha ez alá a záridő alá esnénk, növeld az ISO-t eddig a limitig" módját... nem tudom, ennek mi a marketinges neve.
(Ez a mostani min/max-os rendszer irtózatos nagy hülyeség - ki a f...ranc akar minimum ISO-t beállítani?)Vagy legalább rá lehetne mappelni az izobuzerálást közvetlenül a tárcsákra...
Ez vajon az M10 direkt szoftveres lebutítása és fentebb (M5,M1) már megy, vagy csak ennyire fogalmatlanok az Olynál...? (Esetleg tényleg mindenki ennyivel gyakrabban állít kompenzációt, mint ISO-t? Nehéz elhinnem.)Vaaaagy legalább ha ráteszem mondjuk Fn1-re az ISO-t, akkor ne az legyen, hogy "várj, behozom a popup menüt, válogassál" (meg bekavar még pluszban a WB-vel is, ami tökre kit érdekel, úgyis majd postban fogom birizgálni).
Apró dolgok, persze, de ezek annyira "kompaktos" megközelítésből eredő UX hülyeségek, hogy őrület. Korábban megvédtem az Olyt, hogy nem is olyan gáz a menürendszere, mint amilyennek sokan lefestik - na, az továbbra sem az. (Egyébként is, ki turkál a menükben rendszeresen?) Viszont használat közben ezek a korlátozások meg átgondolatlanságok igen bosszantóak tudnak lenni.
Ráadásul firmwareben mindezt, és még sokkal többet is, simán mög lehetne fixálni... saccra lenne valahol 1 hét a reqspec összeállítása, 2 hét amíg két arc lekódolja, meg egy hét in the field tesztelés miután kiadják az új verziót. Rakjunk rá még egy hónap bugfixelést, oszt kész. Mikor is jött ki a cucc? Lassan egy éve...?
</rant> -
anaqer
veterán
PROTIP: E-M10en a stabis beállításoknál ne akarjátok nagyon felcsavarni a gyutávot (mondjuk ez úgyis csak adapterezett lencséknél lehetséges). Viccből behazudtam a stabinak hogy 1000mm obival kell megbirkóznia, és olyan epilepsziásan berángott, mint egy csapágyas Hajdú.

-
anaqer
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Nyilván nem a vázzal próbálsz megtartani egy nehéz obit, ezt nem is mondtam. De miközben ballal fókuszálsz (ne adj' isten zoomolsz is) az obin - nem sokkal kívánatosabb, ha a jobb kezeddel úgy rendesen rá tudsz segíteni a "manuál stabi"ra...?
Nincs 90g a markolat, összmagasságban dob alig egy centit, mélységben meg még a Panacake 20-on sem nyúl túl... ha ennyire a méreten izzadsz, nem a PL vonal lenne inkább nyerő?
-
anaqer
veterán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Nekem meg közepesnél (az amúgy mekkora?) vélhetőleg kicsit kissebb - a D90 méretnél fentebb minden felejtős. Oszt ez meg mégis, minden klassz tulajdonsága ellenére is túl kicsi volt(eddig) fogásra. (Mesélj amúgy még ebben a kesztyűben kezelgetésről, érdekelne...
)Canonban nem vagyok vagyok járatos, AP = ...

Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- MIUI / HyperOS topik
- Linux kezdőknek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Renault, Dacia topik
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Temu
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csodálatos érv... ezt még soha nem hallottuk, na és persze a "megfelelő" az aztán annyira precíz, hogy a nem létező hajamat is letenném előtte.
Kösz, mindig tanul az ember.

)

).
... és DX-en is tök jól megvoltam egy 28-105-tel.)

Nem az Olyt akartam felszopni minden áron - vicces is lenne, tekintve hogy hétvégi hazaruccanásra inkább az ősöreg D90-t tervezem vinni, weight be damned.