Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Linkelhetnéd azt a webshopot, hogy mi is ócsón vegyünk mint a nyugatiak!
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
Melyik Palmdorfi webshopban adták oda az elírt áron a cuccot?

-
jeni
félisten
Azért a listaár köszönő viszonyban nincs az adott obit illetően amit önállóan és egy KIT-ben adják,holott még a hülye is tudja,hogy mindkét esetben 10000% azonos obiról van szó!
Tehát maga a váz 130000Ft (E-PL7) 14-42 II. KIT obival 170000Ft vagyis 40000Ft felár. Akkor ezt az obit miért nem lehet megvenni 50000Ft-ért és miért adják 100000 Ft áron?
Ez bármely összeállításra igaz.
Gondolom emiatt is virágzik az aprón az Oly objektívek adás-vétele. Mert 10000%,hogy egyik sem önállóan vásárolt obik hanem a vázról leszedettekről van szó.
Szerintem több obi fogyna el és vásárolnának az emberek a márkaboltban ha nem lennének ekkor árrések! -
asdf_
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
...hiszen ez az Olympus Magyarország hivatalos honlapján, főoldalon lévő ajánlat.
Nem, ez az Axico kft. honlapja es ajanlata.Másrészt nem gondolom, hogy ez elírás. Egyszerűen akcióznak. Nem egy nullát írtak el.
Szerintem sima eliras, 329e akart lenni az a 229e. 30 ezerert nem fognak utanad dobni egy olyan obit, aminek listaara 200e (figyelembe veve meg azt is, hogy a listaar, meg a realitas nem mindig mozog egy talajon). Na meg a 14-42 palacsintanal olcsobban sem. -
hibavissza
veterán
Ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ez az Olympus Magyarország hivatalos honlapján, főoldalon lévő ajánlat. Nem feltételezem, hogy hiába regisztráltam és rendeltem meg. Hiszen - nem is oly rég - volt olyan jó fej kis webshop ami helytállt - igaz a neppereket igyekezett kiszűrni.
Másrészt nem gondolom, hogy ez elírás. Egyszerűen akcióznak. Nem egy nullát írtak el.Ám lehet, hogy neked lesz igazad. Akkor sincs semmi. Konstatálni fogom, hogy Palmdorf még mindig A nyugat.
-
asdf_
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem fogjak visszaigazolni a rendelesedet -az automata email nem az-, kapsz majd egy bocs, elirtuk emailt es ennyi (es mielott valaki belemenne, ez jogilag igy rendben van, nem lehet belekotni; fogyved topikban negyedevente jon valaki, hogy 20 900 Ft-ert rendelt TV-t, nem adjak, mik a lehetosegei, ott leragott csont mar a tema).
-
TayRol
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Mintabolt jófej, elnézést kérnek majd, hogy elírták.
Ha, nem, akkor kb. 1 óra alatt el fog fogyni a készlet.

-
|AP|
veterán
EZ az E-M10 MkII kit azért eléggé megérős áron van klubkártyával

-
Annak ellenére, hogy az új képe kontrasztosabb, könnyebb, és fényerősebb, egy olyan gépre a régit választanám amelyiken nincs tisztán e-shutter. Az újat azért adtam el, mert túl gyakori vendég volt a shutter shock, amit nem kompenzál semmi. Ráadásul az e-shutter sem mindig használható
. -
theporcupine
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy valaki már járt-e így, mert kiváncsi lennék a szervizes tapasztalatra. Külön venni nem hiszem.Te handyman vagy, ha jól emlékszem, de én max. biteket csavarozok. Most nézegetem, nincsenek hurkák már így sem, hogy csak fotokban ragasztottam. A feszegetéstől is félek, hogy könnyen szakad már az elöregedett gumi. Lehet, telefonon megkérdezem szervizt, hogy hogy megy ez.
-
Chance
tag
@ orko, Studi
Köszi a választ mindkettőtöknek! Tehát nem tűnik halott ötletnek... -
Chance
tag
Sziasztok!
Képminőség szempontjából mennyire jó ötlet adapterezni egy 3rd party 4/3-os objektívet E-M10-re?
Az autófókusz sebessége nem lényeg, mert amúgy is manual fókuszos lenne az obi. Inkább az érdekelne, mennyire karcolna az obi - pl ilyen Samyang/Rokinon lencsékre gondolok. -
MrChris
nagyúr
válasz
theporcupine
üzenetére
Az enyémet elég volt körbetekerni így egyenletesen növelte a tubus átmérőjét kb ½ milit, az elég volt és így nem látszott ki, mert egy vájatban van. Esetleg több réteg?
Hosszában nem volt megnyúlva, az nehezebb, gyenletesen, szépen levágni a felesleget.
Újat nem lehet rá venni? -
MrChris
nagyúr
válasz
theporcupine
üzenetére
Nagyon jellemző mostanság hogy az ilyen 'régi' Panák gumigyűrűje kitágul, elszíneződik. Még Sigmáknál láttam sűrűbben. Érdekes mód a 30-40 éves OM obijaim gumijai patentül feszülnek, de a rengeteg matuzsálem közül csak egynél ereszkedett meg. Vékony 2 oldalas ragasztófóliával heftöltem meg mert a gumihoz nem nagyon ragadnak a ragasztók, a gyártók is ilyesmivel ragasztják a markolatgumit. Ezáltal az átmérő is hangyányit nőtt, pont eléggé kifeszítve a gumigyűrűt, nem lázszik, bontható, tökéletes lett, ajánlom!
-
theporcupine
tag
14-140 elég régi darab, GH1 kit obi volt, nem tudom az hány éves, de kb. 5. Vagy ilyen sokáig nem tart meg senki egy rendszert, egy objektívet.
Én gyűjtögetek, megvan a GH1 is. Annyit nem volt tekergetve, ez csak simán az idő. Más cuccoknál is (PDA oldala) tapasztaltam, hogy idővel kitágulnak a gumi alkatrészek. Így a csere is csak időleges megoldás. Kiváncsi lettem volna, hogy szervizeltetett-e már valaki ilyet. -
Studi
veterán
válasz
theporcupine
üzenetére
Nekem szerencsére ilyen nem volt, de jszasz fórumtárssal volt szerencsém összefutni, ő mondta, hogy a 25/1.4-ének a gumija is megnyúlt picit. Igaz ő sokat videózik is vele, és az fokozott igénybevételt jelent.
Nekem egy m.Zuiko 14-42-n (nem mernék rá megesküdni, hogy az első szériás volt-e, vagy a második szériás a régi design-ú zoomgyűrűvel) tört el maga a zoomgyűrű, úgy, hogy gyakorlatilag hozzá sem nyúltam épp. De szerencsére tökéletesen illeszkedik az alatta levő felületre, így rá lehetett ragasztani, szinte semmi nem látszott belőle, és tökéletesen működött tovább. -
theporcupine
tag
Akkor én is keverem a két objektívet.
Amúgy nagy öngól egyszerre árulni a kettőt, hogy az újabb jobb és még sokkal olcsóbb is. Elég későn vitték le az árát és még most sem mindenhol.Ha már szóba került egy ilyen régi cucc. Másnál is jelentkezik az, hogy sorba nyúlnak ki a gumi zoomgyűrűk. Nálam 14-140, 100-300, 45-200 is ilyen. A legrégebbinél rá kellett egy ponton ragasztani, hogy ne forogjon, de púposodik.
-
Studi
veterán
válasz
theporcupine
üzenetére
A tesztek épp azt mutatják, hogy a fizikai méret csökkentése, és a fényerő növelése ellenére az új képe mégis jobb, a mérhető paraméterekben is. A DXO is alátámasztja ezt.
-
totálkezdő
tag
válasz
theporcupine
üzenetére
Ez mintha nem lenne teljesen kristálytiszta gondolatmenet.
-
theporcupine
tag
-
Studi
veterán
válasz
theporcupine
üzenetére
Ezt miből sikerült leszűrni? Mármint az első részét.
-
theporcupine
tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Ja, a régi jobb. Amúgy drágább is akció nélkül.
-
.mf
veterán
válasz
rumos14
üzenetére
Igen, én is néztem a 43rumorson.
A magyar árak néha még mindig vicc kategóriába illenek. Megjelenésekor vettük ennyiért Angliában az újabbat, olcsóbban, s még egy G6 vázat is adtak mellé (ami akkor a legújabb iteráció volt). Ami bárminek is a kitobija, nem érdemes külön venni, mert kitből jóval olcsóbban megkapod. -
totálkezdő
tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Na, lekéstem a válasszal (amíg írtam), de végül is nem baj.
-
totálkezdő
tag
válasz
rumos14
üzenetére
Most kivételesen meg kell védenem a kerítés innenső oldalát.
Amit Te láttál NY-ban, az nem ugyanaz, mint amit belinkeltél:
Ny: Panasonic Lumix G Vario HD 14-140mm f/4.0-5.8 ASPH./MEGA O.I.S.
kerítés innenső oldala: Panasonic Lumix G Vario 14-140mm f/3.5-5.6 ASPH. POWER O.I.S.
A kettő között már ránézésre (fényerő) is van különbség, a DXOMARK szerint pedig ez a képminőségen is meglátszik:
http://www.dxomark.com/Reviews/Best-lenses-for-the-Olympus-OM-D-EM-10-Standard-and-Short-telephoto-primes-and-zooms/Best-zoom-lenses-for-the-Olympus-OM-D-EM-10
-
80hun
addikt
Az olympus prémium klubkártyát azzonnal kiadják a boltban?
És ezután már mehet is a 15% kedvezmény? -
vape1
csendes tag
Nincs valakinél egy eladó Pana 20 1.7, vagy esetleg 30%-os 3 db-os objektív kupon?

-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Lenne valaki, aki rendelkezik Sigma 60 F/2.8 vagy Oly 45 F/1.8 obival, és megengedné, hogy kipróbáljam a saját vázamon, hogy érdemes-e beruháznom egyre?
-
totálkezdő
tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Ennél kicsit bonyolultabbnak tűnik. Korábban az Oly szuper 50mm-esét használták, még az M5 MK I-nél is. Azóta álltak át a 45mm-esre. Az Exif adatok szerint az M10 MK I és az MK II esetében is ezt használták.
-
asdf_
veterán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Mondjuk ha egy cseppet gondolkoztam volna, lehet, hogy eljutok odaig, hogy feltetelezem, hogy azonos foglalatu gepeket ugyanazzal az egy obival tesztelnek...
Igy viszont eleg elszomorito az osszehasonlitas eredmenye. -
asdf_
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
Az én gyakorlatlan szememnek a dpreview képek alapján úgy tűnik, hogy az M10 I képeken legalább ISO 1600-ig mind JPEG-ben mind RAW-ban több részlet van, mint az MK II képeken. Rosszul látom?
Most epp nem tudok utananezni (es nem tudom mennyivel ocskabb a palacsinta, de ennyivel mar csak nem), a palacsinta obi ebbe mennyire szolhat bele? Gondolok itt arra, hogy a regi tesztkepet velhetoen a regi obival, az ujat meg a palacsintaval lottek? Nem szep latvany mindenesetre :/
-
Mercutio_
félisten
Ha valaki jövő hétvégére fotós témát keresne: Velencei Regatta
-
.mf
veterán
válasz
anaqer
üzenetére
"De ja, szenzort fejleszteni drága ügy..."
Főleg, hogy az Oly már rég nem fejleszt szenzorokat. A m4/3-os gépek mind Pana és Sony szenzorokat használnak.
Ellenben ezt tudják fejleszteni. Örüljünk, hogy tudják valamivel kompenzálni. Nem-mozgó témára pedig kiváló. Mozgó, meg magas ISO -- el kell fogadni, hogy nem igazán arra való. Szvsz: utazós-tájfotós használat az, ahova legjobban passzol.Jmakk: máshol sehol nem láttam megerősítve, hogy Pana lenne a szenzor a Q-ban.
"Anticipate that it will come bundled with a 50 mm f/2 Summicron lens and retail around $8,000 USD."
Ilyenemselesz

Studi: "Ha meglátnám valahol ezt a koffert tuti tarkón vágnám a tulajdonosát, és rohannék vele.
"Nekem jó a tartalma is, a koffert megtarthatod, úgyis túl nagy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szép kollekció.
Bár belegondolva, hogy ez nem csak pénzben nem kevés, de már méretben-tömegben sem... Az a fickó, akit Jeah egy hete linkelt és aki rá pár napra DPR-en showcase-t kapott, mindössze egyetlen 12-40-est használt... 7-14, 12-40, 20, 75, szerintem én itt meg is állnék. S már ennél is valószínű, hogy egyes elemei időnként otthon maradnának és kisebb-könnyebb társaikra (9-18, 45) cserélődnének. -
jeni
félisten
válasz
Peat;)
üzenetére
ehhez kapcsolva itt kapható a jelzett töltő is
-
jeni
félisten
válasz
Flashback
üzenetére
a Fujiweb lehet kapni (legalábbis tavaly ott vettem) tökéletes működött vele.
sőt egyedi több funkciós töltőt is lehet ott vásárolni,több fotógépnek az aksiját egy töltővel+adapterrel lehet tölteni. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Semmi. Közben végiggondoltam.
-
Után gyártott akksit valaki már próbált? Esetleg van valami bevált?
Köszönöm! -
Vettem egy E-PL6 kitet. Nagyon jó a kép minősége. A kezelése kevésbé. De amit nem értek: az obik miért ennyire műanyagok?? De még a csatlakozó gyűrű is...
-
válasz
totálkezdő
üzenetére
nem volna meglepő, amikor hirtelen 1 fé-t javul egy gép, tök ugyanolyan szenzort használva
, akkor általában itt van a kutya elásva -
kenguru99
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Ilyen időben kell menni oda és garantáltan nem ázol el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Studi
veterán
Ha meglátnám valahol ezt a koffert tuti tarkón vágnám a tulajdonosát, és rohannék vele.

-
MrChris
nagyúr
Talán értem, a redöny gyorsabban halad el az érzékelő előtt mint a kiolvasás sebessége a szenzoron ha jól értem.
1/10s az tényleg lassú! Viszont az egész működése érdekes lenne, pl mechanikussal hogyan van akkor az, hogy 10-15fps, vagyis 10-15X ki kell olvasni a teljes szenzort... akkor csak én nem tudom, de komolyan érdekelne! -
MrChris
nagyúr
Talán értem, a redöny gyorsabban halad el az érzékelő előtt mint a kiolvasás sebessége a szenzoron ha jól értem.
1/10s az tényleg lassú! Viszont az egész működése érdekes lenne, pl mechanikussal hogyan van akkor az, hogy 10-15fps, vagyis 10-15X ki kell olvasni a teljes szenzort... akkor csak én nem tudom, de komolyan érdekelne! -
jmakk
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Példa:
GH3-nál elektronikus zár esetében 1/10s a kiolvasási idő. Azaz a kép legalsó és legfelső sora ennyi különbséggel készül el. Ez független attól, hogy milyen záridővel exponálsz.A mechanikus zár ennél sokkal rövidebb idő alatt szalad el a teljes képmező előtt, mert maga az első és második redőny gyorsabban mozog.
Lehet nem volt teljesen érthető, a redőnyök mozognak gyorsabban, én arra értettem. A magyarban nem teljesen egyértelmű ha csak azt írom le, hogy zársebesség.
-
80hun
addikt
E-shutter vs mechanical shutter.
Hát biztos nem hátrány ha van mindkettő a gépben.
-
jmakk
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal. Kezdetnek Roboter egy korai írása a zárakról. A mechanikus zárnál is van amúgy rolling-shutter-szerű jelenség csak elhanyagolható, pont a zárlefutás sebessége miatt. A többit guglizd ki magadnak.
"Szerintem fingunk nincs róla" - Ezt illett volna egyes szám első személybe tenned.
-
-
MrChris
nagyúr
Most akkor ha lassabb az e-zár, miért lesz mégis gyorsabb?
Biztosan nem a 2 bitnyi csökkentés miatt arra valami más miatt lehet szükség. Szerintem fingunk nincs róla, csak az eredményeket látjuk és okoskodunk
Jó lenne erről hiteles közérthető részletes leírás magyarul.
Tudtommal a mechanikus zár redőnye mindig ugyan akkora sebességgel szalad, csak a második indításával van a záridő játék. Hasonlóra tippelek az e-zárnál is. -
-
jmakk
őstag
10bit vs 12bit -> egyszerűen több adat, tovább tart kiolvasni
kisebb szenzoros kompaktok -> na erre most én sem tudok válaszolni kapásból.
mechanikus zár -> sokkal gyorsabb, mint az elektronikus kiolvasás. részletesebben itt...
-
Haugland
aktív tag
pl.: a tegnap emlegetett EVF + érintőkijelzőn fókuszállítás egyidőben funkciót sem találtam meg a gépben.
Elkezdtem átnyálazni a "kiskönyvet" is mielőtt megkapom a "R.F.M." -t valakitől

-
válasz
Monya78
üzenetére
azért néha szívesen lennék villanymérnök. Érdekes, hogy mitől lehet gyorsabban kiolvasni a szenzort 10bit felbontással, mint 12bittel.
Illetve hogy miért befolyásolja a mérete mindezt. Merthogy kis szenzoroknál (kompaktok, stb). eleve nincs is más csak e-shutter, viszont tudnak elmebeteg fps-t, amihez azért csak meg kell oldani a kiolvasást (ami meg röhely, hogy ráadásul ott még betegebb megapixel számok vannak. OK tudom a 100+fps sorozatkép már nem teljes képmezős, stb.).
Illetőleg még azt nem értem, hogy mechanikus zár esetén is ki kell olvasni azt a szerencsétlen szenzort, és az meg simán megy, se rolling shutter, se iso limit se záridő limit... -
Haugland
aktív tag
válasz
üzenetére
Hmm, asszem újra kellene gondolnom ismét a custom setup-ok vagy a programozható FN gombok kiosztását...
...és elmenni egyszer veletek sörözni, hogy meglegyen egy alap "know how" vagy "best practice" tudás ami nagyon nincs..
Jelenleg ezem van: G6 + 14-140 mk2 (Az obi az tuti, hogy meg is marad a jövőben, mert az fantasztikusan kényelmes pl. gyerkőc sétáltatás közben fotózni bármit (közel, távol, stb...)
A gyerkőc sétáltatás = semmire nincs idő, (max bekapcsolni a gépet, <5sec állítgatni és exponálni + kikapcsolni a gépet)
-
jmakk
őstag
válasz
Monya78
üzenetére
A rolling-shutter a mozgás sebességétől függ, amit megörökítesz. Amíg kiolvas egy sort a szenzorról, addig a téma szépen odébb moccan, így a következő sor kicsit eltolva jelenítődik meg.
Igen, lehet választani a kettő között, ill. 1/4000-1/16000 között csak e-zár lesz.
-
Monya78
veterán
jmakk, eeaa, MrChris köszönöm a hozzászólásokat...
Azért van néhány hátrány, gondolom ez a Rolling-shutter hatás főleg nagyon kicsi záridőnél fordul elő 1/1000 felett...
Ha jól értelmezem E-M10 mark II-nek van mechanikus zárja is 60s - 1/4000s tartományban, tehát tetszés szerint lehet használni ebben a köztes tartományban az E zárat és a Mechanikus zárat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
Hosszában nem volt megnyúlva, az nehezebb, gyenletesen, szépen levágni a felesleget.

Debrecenbe 45-öst tudok mutatni.
Elég rendes torlódásnak kellene ott lennie.