Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aginor
veterán
válasz trlala #99958 üzenetére
Egyetértek, bár még a szoftveres trükköket még nem ismerjük, ahogy a hardveres specifikációkban is akadnak nyitott kérdések.
Emiatt írtam még múlt héten, hogy elég szerencsétlen próbálkozás volt az a WOW elnevezés. Ezek az infók alapján ez nagyon messze van attól, amit én WOW-nak gondolnék, de azért egy M1mk4-nek elmegy. Az már megint más kérdés, hogy szerintem csúnyább is lett, mint az mk3 és az ergonómia sem a kedvem szerint változott, de ez utóbbi kérdést majd egy tapogatás rendezi.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
MrChris
nagyúr
válasz trlala #99846 üzenetére
Ez a szenzor spec. már tavaly május óta kint van ebben a táblázatban, újra és újra előkerül egy-egy clickbait jósolós cikk kedvéért az új OMD és GH6 szenzoraként.
-
aginor
veterán
válasz trlala #99830 üzenetére
Nem. A saját tapasztalatom szerint olyan a rajzolata F4-en, mint a 12-40-nek 2.8-on. F4 en nézve mindkettőt a 12-40 magától értődő módon jobban karcol. Nincs rajta programozható gomb, sem tologatós fókuszgyűrű. Ellenben a 12-45 kisebb, könnyebb, és akcióban nagyon jó az ára is. Ha nem kell a 2.8-as fényerő, akkor a 12-45 egy nagyon jó választás (pl.: természetjárásra).
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Lassú Víz
addikt
válasz trlala #99826 üzenetére
Akkor megint a Panával borultak össze és figyelhetjük a kék csatorna zajosságát... Csak kicsit furcsa lesz, ha az alápozícionált vázak a Sony 20-as szenzorát kapják, és többet fog érni a vásárlóknak a vélhetően jobb teljesítmény sötétben és/vagy zárt térben mint a +4 Mpixel. Remélem a régi 20-as szenzorok már nem kerülnek elő a raktár mélyéről, bár a chip hiány bármit előhozhat.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
MODERÁTOR
válasz trlala #99815 üzenetére
Amúgy nem biztos hogy vészes ez az ár. Ez egy csúcs váz lesz, én feltételezem hogy minimum onnan indul ahol a mostani csúcs vázak vannak márkán belül (pl. szemfókusz, hi-res mód, ilyenekre gondolok), és ismerve a korábbi vázak firmware-frissítéseit egész jó dolgok kerültek bele később is. Tehát ha innen indul (sőt ki tudja még milyen pluszok jelennek meg benne), akkor esetleg egy év múlva új funkciókkal, de az újdonság beárazása elmúltával olcsóbban nagyon jó lehet. Addig meg megveszi kb az összes pro fotós akik nem hagyták el a formátumot, mert eddig nem volt mire fejleszteniük. Abból kiindulva, hogy az új 20-asból nem tudnak annyit gyártani, hogy 3 hónap alatt leszállítsák, van még piacuk. Én most optimista vagyok ezzel kapcsolatban.
-
Hi!King
őstag
válasz trlala #99567 üzenetére
Nem a képminőség a választóvíz, hanem a fotózás élménye más egy tepsivel, meg egy dedikált fényképezőgéppel.
Emellett a speciális esetek messze nem olyan speciálisak, mindenkinek megvan mit szeret elsősorban fotózni, míg a telefonok általában csak egy-két use case-t fednek le (telefon függő is). -
MODERÁTOR
válasz trlala #99476 üzenetére
Kár, pedig nagyon várom, figyelem, hogy mikor kapod meg, mert hátha írsz róla pár dolgot. Állati jó lenne, ha lenne lehetőséged összehasonlítani a panasonic 20/1.7-gyel, nekem olyanom van, nagyon kíváncsi lennék, hogy mekkora különbség van a két obi között. Leginkább az AF különbsége lenne szerintem nagy ugrás, de kíváncsi lennék összességében rá. Valószínű szerintem hogy az elkövetkező napokban megkapod, mert írták már korábban, hogy te vagy a következő, illetve gondolom, hogy a legtöbb kereskedőnél beindul lassan az év, szerintem rövidesen nálad lesz.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz trlala #99375 üzenetére
Én nem mondom, hogy nem fogok költeni (pláne, hogy pont most veszek fényterelőt a vakura, mert gyárilag lespórolták ), de azért nem ész nélkül, ráadásul örülnék neki, ha jövőre tudnék valami pénzt is csinálni ebből a dologból.
jaanoo89: ha kell próbálgatni vmi, Pesten össze tudunk futni (vagy hétvégén Tatabányán). Van vázam, több objektívem.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz trlala #99372 üzenetére
Én is szemezek vele a 25-ös Leica helyett, mert azt nem nagyon szereti az Oly váz (korábban nem gondoltam hogy ilyet is le fogok írni).
Ami bassza a csőrömet az az, hogy rá kellene fizetnem egy 100-ast, amihez nem fűlik a fogam.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz trlala #99239 üzenetére
Néhány gondolat:
1. Nem irritál az m43, nekem is az van. Ha úgy gondolod hogy igen, akkor félreértesz valamit.
2. Úgy gondolom, hogy ez egy m43 topik, ahol lehet beszélgetni az m43-ról, és nem hiszem hogy a topikban csak önvállveregetésről lehet szó.
3. Nem igazán vagy abban a helyzetben, hogy másokat rendreutasíts vagy elküldj a topikban. -
MrChris
nagyúr
válasz trlala #99122 üzenetére
Valahogy úgy. A telós túlélesítést a végén raw-nál korrigálta, ha van fény akkor nagyítóval kell keresni a hibát. A háttérmosás emuláció egyenlőre olyan amilyen, javulgat, mint ahogy a magas iso is. Mivel ezek az eszközök természetüknél fogva kéznél vannak a kényelem mindent felül tud írni, egyre keményebb konkurenciát jelentenek. Ráadásul a digitális képeket döntően már csak 6-8 hüvelykes mobil képernyőről nézzük, amin kevesebb hiba látszik.
-
Throme
veterán
válasz trlala #99122 üzenetére
Ez alapján a videó alapján nem temetném a dslr-t, vagy a cserélhető obis gépeket.
FF gépen az f2.8 és az f4 kis dof-fal jár, csávókám a háttérben lévő házakat is összehasonlította....Azt az FF nikont vlószínűleg nem jpg fotózáshoz használják. Alapból a nikonok élesége - jpg - alacsonyra, lágyra van állítva. Ez a figura szerintem meg se találná a menüben....
Attól, hogy jpg a nikon nem szerkeszti a képet, míg - szerintem - a szifon teljes retusálást végez szoftverből.
Mindenesetre szép teljesítményt nyújt a szifon, de a nikon értő kezekben 100x jobb képet lő ezeknél.
Azt is sejtem, hogy többen fotóznának a szifonnal, mint a tükrössel, főleg manapság.
Azonban ez egy mac fan videó volt, nem is lehet más eredményt várni.... -
-
aginor
veterán
válasz trlala #98664 üzenetére
És milyen szempontrendszer szerint? Háttérelmosás, részletesség, rajzolat, kontraszt, színek, gép kezelhetősége (bocsi, melóban vagyok, most nincs időm megnézni )?
-
Lassú Víz
addikt
válasz trlala #98636 üzenetére
Próbáld ki a Topaz AI cuccait (egyébként jók), mindjárt gyors lesz a Workspace
Throme: Luminar 4, röviden: felejtsd el. Workspace-ből csinálsz egy tiff exportot, és az Affinity Photo vagy akár PS (ki mit szeret kifizetni) mindenre is elég. Olivio Sarikas videóit ajánlom. Luminar rendkívül erőforrás zabáló, egy színmenedzsmentet nem sikerült tisztességesen leprogramozniuk.
-
yle_greg
tag
válasz trlala #98528 üzenetére
Én megértelek, pont ezt írtam én is a 14-140 -ről, hogy nem elég széles a 14 kezdője, nem elég hosszú a 140 vége, túl sötét és túl nehéz, ergo ez a lehető legjobb választás ha csak egy obit vihetsz magaddal. :-)
A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)
-
Throme
veterán
válasz trlala #98504 üzenetére
"Az f4 mft-n is f4, meg nem mft-n is f4."
Ezt engedd el, mert megint jön a hülye dof-fal meg a sok marhasággal, felesleges "alma"-"körte" összehasonlítással és az mft fikázással ...
Ja és az 'olvass utána', és amúgy se ért senki semmihez, csak ő...#98503hibavissza
Valaha volt 1 jó szavad az mft-re ? Idejössz egy mft fórumba és mindent leszólsz.
Szerintem egy FF fórumban sokkal jobban éreznéd magad
Zéró zaj, sz@rrá mosott háttér, sarkokban kristálytiszta éles kép, mindent is alázó szenzor, nem túlárazott obik.... stb ott minden tökéletes.. -
Lassú Víz
addikt
válasz trlala #98302 üzenetére
+peppe79
Pedig egyszerű. A raw konverter és a képszerkesztő is a saját dolgát tudja jól csinálni. Néha előfordul, hogy egyben is megvan a két funkció, de ritka és/vagy drága.
Az előbbiből az utóbbiba a lehető legtöbb információt tiff formátumban lehet átvinni.[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz trlala #98299 üzenetére
Stimm. De, ha csak egy adott fotószerkesztőt használok, és az felismeri a nyers file-okat, akkor minek mentsek még külön TIFF-be is? Azt értem, amikor az esküvői és babafotósunktól ilyen formátumban kaptam meg a képeket, na de saját célra minek?...TIFF-et úgy 2008 körül használtam utoljára.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz trlala #98272 üzenetére
Iiiigeeen? Valami közelebbi, vagy ez is olyan, mint a korábbi...?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Tua
tag
válasz trlala #98236 üzenetére
A rendszer már kb. halott, így nincs mit életben tartani. Főleg nem ilyen magasra pozícionált vázakkal. Az innovációkat, fejlesztéseket tömegeladásokból lehetne finanszírozni, de amiket bejelentettek, réteg cuccok. Egy újabb szög a koporsóba, mondom ezt annak ellenére hogy szeretem a rendszert.
A rendszernek a kis méretről és a kedvező árakról kellene szólnia, mivel már baromira nem 2015 van. Ilyen APSC és FF konkurencia mellett új áron, új usereknek kb eladhatatlanok lesznek ezek a cuccok.
-
ROBOTER
addikt
válasz trlala #98252 üzenetére
Én csaptam le. És máris megszerettem. Bár előtte is volt már nálam.
18 évvel ezelőtt ezzel kellett volna indítani a rendszert, 300/4-gyel, és akkor az egész rendszer nem itt tartana. Bár én egyre jobban bízom benne így is.Annak idején Zsomborral nemzetközi online petíciót készítettünk a 300/4-ért (még 4/3-on) és eljuttattuk az Olympushoz Japánba. Több százan írták alá. Kaptunk egy illedelmes levélkét, hogy ők folyamatosan figyelik az igényeket, aztán leszarták. Majd 10 évvel később kiadták m4/3-ra.
Hülye voltam, hogy a E-M1 II DZ kitre nem csaptam le. Az orrom elől vitték el a boltból. Nekem ugye mindkét PRO zoom a birtokomban van, de eladtam volna a régieket.
Most már csak használtan venném meg az 1 Mark II-t. A III árát meg sokallom, főleg úgy, hogy jövőre biztosan itt egy új váz. Nézegetem a használt piacot.[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz trlala #98236 üzenetére
Mondjuk ez a 25-50-es gyújtóáv nem álmaim netovábbja. Portréfotósoknak jó lehet, de az 1.7 miatt csak akkor, ha nem drága (szerintem ).
Részemről jobban örültem volna helyette egy 12-35 1.7-nek, vagy akár 14-40 1.7-nek..[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz trlala #97945 üzenetére
M. Zuiko Digital ED 100mm F2.8 IS PRO -> Fájdalmas árcédulával..., de azért kimondottan érdekel.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
aginor
veterán
válasz trlala #97940 üzenetére
1:2-es leképzéssel ez nem pont ugyanaz, mint a linkelt Canon Sőt, igazából még csak valódi makrónak sem nevezném. Portréra mondjuk lehet nem olyan rossz, de oda viszont a 2-es rekesz nem teszi bajnokká, szerintem. Amúgy nagyon szokták dicsérni ezt az 50-est mások is.
-
mpierre
veterán
válasz trlala #97940 üzenetére
M4/3-on tudja az 1:1-et? Ha nem akkor maradok az öreg pentax 50 f4-nél.
-
aginor
veterán
válasz trlala #97931 üzenetére
De az sem fasza af-et, sem "nagyítani" nem tud. Amúgy időjárás álló egyébként?
forceberg: Pereld, én nem tartóztatlak. Részemről a lényeg nem a marketing bullsit-en volt, hanem a fícsőrlistán, ami azért eléggé rendben van, mondjuk cserébe nem is olcsó egy jószág, de itt még talán reálisnak is érzem valamennyire (amúgy meg nehogy azt higgyük, hogy az Oly 100mm pro olcsóbb lesz, ha valaha megjelenik).
-
asdf_
veterán
válasz trlala #97730 üzenetére
Szép dolog a jogszabály egyik lábát idézni, de akkor már idézzük a másikat is, miszerint a termék megismerésén túli használatból eredő értékcsökkenést a vevő fizeti. És itt sajnos egy ilyet pont rá lehet húzni a történetre, a vevőnek csak mázlija lehet, hogy elhiszik, hogy nem ő kúrta el, hogy esetleg SN-ből lekövetik a terméket és kiderül, hogy az mondjuk kiállítási darab volt, vagy valaki visszaküldte már egyszer vagy akármi és így igen nagy eséllyel tényleg nem nála keletkezett a sérülés...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz trlala #97730 üzenetére
Hát, ez nem ilyen egyszerű, mivel fizikai sérülés van az üvegen, ami szerintem minden esetben garanciát kizáró ok. Ő sem, te sem, én sem bontjuk ki a futárok jelenlétében a csomagokat.
Én ezért szoktam videózni a kibontást, hogy ha valami sérült, akkor felvételem legyen róla, hogy nem én csesztem szét.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
jaanoo89
aktív tag
válasz trlala #97436 üzenetére
Ezt szokták mondani, nálam a fényképező is olyan volt először (E-M5 II) hogy második napon random összezárt a zár és kész, le kellett hozzá kapcsolni és újra be. Ezt minden órában egyszer legalább eljátszotta. Ilyenről se nagyon hallott senki. Nem tudom, hogy tudok ennyi "vackot" összevásárolni, de most kissé beteltem ezzel. Szóval szerintem elhagyom a hajót, pedig nagyon nekem való lenne ez a méret, de már a Fuji is rak stabit a gépekbe, a picivel nagyobb méretet lenyelem a jobb szenzorért, aztán ha ott is peches leszek, marad a telefonnal való fotózás.
-
hibavissza
veterán
válasz trlala #97411 üzenetére
Szoftveres AI fejlesztés talán az űreszközök utáni legköltségesebb móka. Nem véletlen, hogy a tőkeerősebb multik implementálják először. Tesla, Apple. Az OM Solution (vagy mi a nyavaja) szintű, cégdögkútba dobott vállalkozásoknak semmi esélyük sajnos. Szerintem maximum a szavak szintjén mozdulnak ebbe az irányba esetleg néhány vérciki próbálkozás belefér. Középtávon a lejkásodásból lehet pénz csinálni. Ha ügyesek marketingben még be is jöhet nekik. Elég nagy a japán piac és a retro alapot már elkezdte az Olympus évekkel ezelőtt.
Kihoznak pár új filmgraint és vesznek pár Sigma obit, becsomagolják polírozott rozsdamentes retro házba őket, rátesznek még egy nullát az árcímkére. Kb. ez várható. -
philoxenia
MODERÁTOR
Az optikai ismeretek és gyártástechnológia közel van a csúcshoz, itt már túl sok keresnivaló nincs
Ezt vitatnám, ha megnézzük a mm2/vonalélességet egy mobilnál, az is sokkal jobb esetenként, szvsz. mint a pro optikáknál akár...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
haruspex
aktív tag
Én jobban örülnék, a 8-25 helyett egy 10-30-nak, nem fix fényerővel, kevésbé prémium anyaghasználattal, könnyebb súllyal, (kifizethető árcimkével) a Panasonic 20-60 mintájára. Akár drágább kitobjektívként is. Sokkal logikusabb lenne, és sokkal több vásárlót lehetne vele bevonzani. És tipikusan, ahova ezt használja az ember oda nem sokat számít a fix f4 szerintem.
Akinek meg prémiumban kell ez annak úgy is ott a Pana 10-25 (a tudásához képest olcsón, ez meg lesz 350-500k között szerintem).[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Megjegyzem, a szoftveres oldal fejlődése, beleértve a mögötte léve hardver erőforrások fejlődését is, amelyek fényképezőgépekben egyelőre gyerekcipőben járnak, nagyobb szenzorral és nagyobb, jobb optikával a telefonok kis szenzorához képest jóval tágabb lehetőségeket nyújthatnak a jövőben. Már ha ráállnak erre a fényképezőgép gyártók. A nagyobb pixelsűrűség is akkor nyer értelmet, ha komolyabb szoftveres feldolgozás van hozzá. Hatalmas számítási kapacitás kellene, de képzelj el egy FF szenzort a telefonokéhoz hasonló pixelsűrűséggel, profi obikkal, és a telefonokon használt algoritmusok alkalmazásával a teljes, a telefonok képeihez képest sokszoros felbontású képre (btw a Samsung épp valami ilyesmire készül egy hamarosan megjelenő csúcs mobiljánál, amibe nagyméretű szenzort fog tenni). Szóval ha a fényképezőgép gyártók összeszednék magukat a szoftveres vonalon (bár ugye lehet ez utófeldolgozás is), akkor nem hinném, hogy a csúcsmobilok közelítenék a csúcs fényképezőgépeket.
Egyébként egyelőre úgy vagyok a telefon-fényképezőgép összevetéssel, hogy néha lövök egy-egy képet a telefonommal, és nézek, hogy de jó a telefon kijelzőn. Aztán ha kiteszem monitorra, és megnyugodok, hogy köszönő viszonyban sincs azzal, amit egy m4/3 fényképezőgép csinál.
-
totálkezdő
tag
válasz trlala #96671 üzenetére
Neked is köszönöm. Az igazság az, hogy 1, ezek az ösvények egy komoly túrázónak ugyan nem számítanak, de egy városi patkányt azért erősen megizzasztanak, és a mellékelt látványnál tényleg sokkal meredekebbek. 2,
a képek természetesen nem komoly céllal készültek, csupán egy-két ismerős számára szerettem volna érzékeltetni, hogy milyen meredek is az az ösvény, amelyen testgyakorlás céljából majdnem naponta végigmegyek, gyorsgyalogolok. -
jaanoo89
aktív tag
válasz trlala #95202 üzenetére
Nekem se. Az Olympus világ életében a kicsi, könnyen hordozható rendszereket babusgatta bitang jó zuiko üvegekkel, nekem ez a világ tetszik. Ennek vége, maximum a Fujira tudok még jó szívvel tekinteni, de nekik se megy túl jól a szekér, eladások terén legalábbis.
A többiek még arra se voltak képesek, hogy egy használható jpg motort összerakjanak, illetve E-M5 II után kézbe vettem párszor más vázakat is, tök más minőség mint pl. egy Canon M...
Na de a piac így döntött, ha nem viszik tovább ilyen minőségben az Olympus termékeket, akkor maximum Fuji X100 akármennyi és egy Iphone akármennyi fogja a fotózást jelenteni nálam, miután elhasználódott a jelenlegi felszerelésem. -
jaanoo89
aktív tag
válasz trlala #95198 üzenetére
Nem adnak el több cuccot, de eztán mindenki többet fog, mert kiesik egy piaci szereplő. Bíztam abban, hogy ez nem az Olympus lesz... japánban ment nekik rendesen, most megkapja a részesedését a Canon és a többiek.
Ezzel szerintem a többiek megúszták a bezárást egy ideig, de sok pénzt a Fuji X-be se tennék. A Sigma többször nyilatkozta, hogy annyira kicsi a piaci részesedésük, hogy ők nem veszik komolyan a rendszert.
Szerintem hosszú távon jelentősen csökkenni fog ez az egész fotósdi, a hétköznapi ember számára maradni fog 2-3 gyártó jellemzően FF rendszerrel. Canon R és a Sony FE-re tudnám rámondani, hogy talán azokba biztosan be lehet fektetni, kár, hogy nem szimpatikusak, akárhányszor is néztem. -
zsolt734
tag
válasz trlala #94814 üzenetére
Röviden és tömören, nagyon-nagyon jó, megéri a pénzt. Nem régóta használom, a 16/1.4 van meg régebb óta, kb. azt a szintet hozza. Nyitva se rossz (a sarkok azért kicsit lágyak), de 2.0 körül teljesen jó. Bátran merem ajánlani. Egyetlen dolog van csak vele, amit szokni kell, hogy Sigma. Értem ezalatt, hogy volt 45/1.8-as Oly-m, annak a színei melegebbek voltak, a Sigma pedig inkább neutrális.
-
topikk
senior tag
válasz trlala #94760 üzenetére
Én sem viszek soha állványt, az összes exposorozatot kézből lövöm. Legfeljebb csinálok 2-3 sorozatot, ha esetleg bemozdulna, de nem szokott. Mondjuk egy dolgot nem értek vagy még nem jöttem rá hogy lehet beállítani (E-M1 ii): miért a mechanikus zárat használja a váz a HDR-hez? Az exposorozathoz meg engedi az elektronikusat.
PuMba: a mozgő részek miatt írtam, hogy az esetek nagy részében.
-
Hi!King
őstag
válasz trlala #94760 üzenetére
Én is túrázás közben fotózok, és én is a macera miatt nem gondolkodok HDR-ben vagy bármilyen stacking megoldásban. Van ugyan egy kicsi állványom, de azt csak vízesésekhez vagy más hosszú záridős felvételhez használom, ND szűrővel, viszonylag sok macerával, de összességében csak ritkán csinálom.
Szóval nálam is az alulexponálás + utólagos szerkesztés játszik. Tapasztalataim szerint a CPL szűrő is segít valamit.
-
topikk
senior tag
válasz trlala #94746 üzenetére
Tájképre az esetek többségében működik vagy a High Res (ha tudja a gép) vagy az exposorozat, több FÉ-vel is növelhető a dinamikai tartomány. Utána összefűzni a képeket (vagy a váz HDR funkciója). Pl: https://www.flickr.com/photos/145198575@N06/26135717097/in/photostream/lightbox/
Nem látom itt a FF előnyét, hacsak nem a nagyobb felbontás miatt. Ahol sokkal jobban kijön a FF előnye: mozgó témák, kevés fényben, amikor az ISO-t növelni kell.
-
aginor
veterán
válasz trlala #94594 üzenetére
Szerintem kéne, hogy járjon hozzá, de honnan veszed, hogy a mintabolt nem ad mellé? Kérdezted őket? Csak azért, mert ők hivatalos disztribútorok, hiánytalan gyári csomagokat értékesítenek.
-
MrChris
nagyúr
válasz trlala #94524 üzenetére
Hát én ehhez nem értek. De bizonyára, lehet egy megfelelő műszerrel. Az a sejtésem, hogy hasonló berendezése nem mindegyik fotós oldalas, lencse tesztelőnek van, jobb híján a fényképezőgéppel fotózgatják az ábrákat. Az meg eléggé korlátozott, vajon alap helyzetben nagyobb felbontást hogyan tudna mérni, mint maga a szenzor képpont mérete? Nekem nagyon meredeknek hangzik, hogy teljes bizonyossággal kijelentik, hogy adott lencse 10-12MP-t rajzol oszt kész. Mindenki láthatja a saját képein, hogy középen a fűszálakat is meg lehet számolni, széleken meg már csak a leveleket, vagyis nem lehet ennyire egyszerű.
A highres-el meg tovább bonyolódik. Amit látunk a végeredményen az tényleg azt jelenti, hogy ott annyit tud az objektív?Esetleg egy nagy pixelsűrűségű készüléket, pl. egy telefon kameráját át lehetne alakítani és betenni az objektív mögé amivel lehetne vizslatni a vonalakat...
-
INTELligent
senior tag
válasz trlala #94391 üzenetére
trala: Köszi!
aginor: bocsi, ha nem voltam világos. Igen, tele, állatvilág (róka, szarvas, őzek, esetleg madarak, amik nyugton ülnek az ágon ) - rókák pl eléggé hozzászoktak az emberhez, így nem feltétlen vannak túl messze.
Árban a legteteje az Oly 40-150 Pro + MC-14/MC-20, az is valószínűleg külföldről/megbízható embertől használtan (nem sürgős a dolog, most az ötletelés fázisban vagyok csak). Vagyis az volt az egyik kérdés - de ezt igazából megválaszoltad -, hogy legfeljebb erre beruházva elegendő lesz-e. Amit nem írtam, hogy képminőségben az Oly 12-40-hez vagyok szokva .Hát tele tapasztalatom nem sok van, egy CZJ Sonnar 135 mm, a próba mindenképp jó ötlet, az Olyról nem is rémlett, hogy nekik is van ilyen akciójuk.
Minden tesztképnek örülök .Balinov: Halászi (egyetem miatt meg Bp., de oda most egy darabog nem kell mennem).
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest