Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Megérkezett az Apple 5K-s, 120 Hz-et biztosító monitora
- AMD FX
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az még nem egy mélyen traumatizáló pszihó horror volt, de értem mit szeretnél mondani ezzel. Jutott nekünk is a jóból, a "légy" pl megvan?
Újabb generáció más ingerküszöb mellett még fokozottabb tempóban tolja a dopamin löketet plus doomscrolling 24/7 vágatlanul és ki is ég pár szezon alatt
-
CptAdamica
veterán
Azért az külön szívmelengető, hogy az eladások elvileg 50%-át a PC adja és Capcom tervezi növelni a PC-s csapatot.
-
Ez a game egy komplett mestermunka, nagyon magasra tette a lécet
-
Kylesa
aktív tag
Én szintén első játékos lennék. Jóbarátom borzalmas nagy RE fan, az összes részt többször végigvitte oda-vissza, platinázta (az autóján is Umbrella logós matricák díszelegtek). Magam is szívesen játszottam volna velük, csak az ijesztgetést, jumpscare-eket nem bírom... TLoU 1-2 nekem is megvan, szeretem is őket, bár azt inkább csak valami soft-horrornak nevezném, a Silent Hillel már nem mernék játszani. Viszont most a Requiem valamiért nagyon megtetszett, szívesen tolnám.
Na jó, főleg Grace miatt.
-
shotika
őstag
(a 41-es hsz-re is ide)
Kellően változatosak a helyszínek, végig jól néz ki, de ahogy Adamica is írta, a REengine a belső terekben a legerőteljesebb. Lehet benned majd pár kérdés, ha végigvitted, de a végén a menüben megnyílik egy Grace naplója opció, ami leírja, hogy mi - mikor - miért történt a sorozatban.
Ha a Requiem után kedvet kapsz a sorozathoz, akkor érdemes lehet vagy a 2. rész remake-kel (2-3-4) vagy a 7. résszel kezdeni. A Village-t azért nem javaslom, mert az a 7. rész közvetlen folytatása, ott úgy adja át a legjobban, ha megvoltak az alapok.
Ezeken kívül a legelső résznek van egy HD változata, de itt fix kameranézet van.
Az 5. és 6. rész szerintem kihagyható.
Deluxe verzió sztem fölös, nem ad annyi extrát, hogy megérje. -
Az jó, mert ha végigtolod lesz majd mihez nyúlni folytatásként. TLoU azért más liga, Silent Hill azt hiszem stimmel a horrozós borzongatós akármiben nyilván azt is nagyon szeretem. Lastofus az számomra még mindig egy picivel közelebb van interakciót és élmény tekintetében az Unchartedhez, amit szintén csípek, de a RESI az más. És talán így is van jól, talán ezért a darkosabb helyszínekben erős
-
shotika
őstag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Tegnap este pörgött le nálam is és pont ezt mondtam haveromnak, hogy a Resi7 óta nem tudnak hibázni. (ha nagyon szigorú vagyok, akkor a Resi3 remake kicsit kilóg, de azzal is csak annyi a bajom, hogy elképesztően rövid)
Annak külön örülök, hogy mertek nagyot lépni a sztoriban (Aki végig vitte, tudja miről beszélek. Sajna nincs spoiler gomb), és kíváncsi vagyok innen hogyan tovább.A duál játékmenettől én eleinte kicsit tartottam, de nagyon ügyesen sikerült megoldaniuk.
Olvastam az IGN tesztjét is, nem értek egyet azzal, hogy a második szegmens szürkébb lett volna. Az egy hatalmas nosztalgia vonat is egyben és a Leonnal való harc is izzasztó lett néha.
Kritizálták a hosszát is. Nekem kb 17 óra volt végigvinnem classic módon, ami azért nem kevés, és bár nem éri el a Resi 4 remake hosszát, de ahhoz képest ez egy jóval egységesebb, korszerűbb játék.Best enemy a sikoltozó zombinő
- a másik egy régi nagy kedvenc, de aki még nem vitte végig, annak nem lőném le előre. -
Én viszont nem vagyok az, életembe nem játszottam egyik résszel sem.
Silent Hill és TLoU és hasonlókat megvettem mindig, de a RE kimaradt nekem.CptAdamica: köszönöm.
Lehet megveszem, de csak a standard verziót, az csak 55 pénz, kisebb lesz az anyagi kár, ha mégse jönne be.
-
válasz
CptAdamica
üzenetére
GMG-n 65€ a deluxe, már néhány napja gondolkodok, hogy megvegyem-e.
A helyszínek milyenek?
Sok helyen olvastam, hogy kevésbé változatosak.
Az eleje jól néz ki, de utána vannak még hasonló helyszínek vagy épületekbe játszódik az egész? -
CptAdamica
veterán
Tegnap este lepörgött a stáblista és hát elképesztő amúgy, hogy mit megy a Capcom a RE7 óta, úgy tűnik nem tudnak hibázni. Ez a jelenlegi epizód is egy mestermunka lett, zseniális a játék minősége, kidolgozottsága, helyszínek, grafika, bevilágítás, néha tényleg áll az ember és csak bámulja a részleteket.
Szuper, hogy egyből megkaptuk egyaránt a TPS/FPS nézeteket, jók lettek ezek az Alan Wake 2 szerű nagy feliratok az átvezetőkben. Tetszett, hogy Leonnal nem kellett szarakodni a fegyverekkel, lőszerekkel, ládával, érezhető volt, hogy már nem zöldfülű és a harc is egész dinamikus lett vele a földről dobálható tárgyakkal/kivégzésekkel... Grace pedig nagyon jól hozza a lassabb, bújkálós játékmenetet, azért én jobban örültem volna, ha kicsit félelmetesebb, akár egy RE7, de így sem volt rossz. (Amúgy a vér fröccsenés a falra teljesen elborult szinten lett megvalósítva, de nagyon látványos) Az újfajta zombiknál is van egy-két jópofa, például a folyosón kempelő és villanykapcsolót babráló egykori alkalmazott.
Bugokba sem futottam, a legnagyobb probléma az volt, hogy Raccoon City-ben elkezdett elég masszívan droppolni az fps, amit szerencsére lehetett orvosolni, ettől függetlenül minden fillérjét megéri, mert minőséget kapsz a pénzedért. (Több stúdió is példát vehetne erről a megjelenésről)
-
GodGamer5
addikt
Van új driver. Az akadozásokat (nálam PT mellett) úgy néz ki, hogy megoldotta.
-
válasz
CptAdamica
üzenetére
Az szép, azt hittem lesz vagy 200gb
-
Kylesa
aktív tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Köszi!
-
Kylesa
aktív tag
Aki esetleg Steamen vette meg, meg tudná írni, hány GB-ot foglal a játék? Az adatlapján a rendszerkövetelményeknél nincs feltüntetve a tárhelyigény.
-
válasz
marked one94
üzenetére
Ajánlom még a későbbiekben a little nightmare és Reanimal c. Játékokat. Controllert a kezébe, szimpla platformereknél bele lehet rázódni az irányításba, majd egyedül hagyod pár hétre a Zelda Botw játékkal és kapsz egy gamer Asszonyt
Mi megléptük a második gyerkőc előtt, igaz kevés idő jut rá, cserébe van pár saját kedvenc és pl téli közös kikapcsolódás
-
shotika
őstag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Nem babralom a biost, ha nem muszaj, de masoknak jo info lehet.
-
shotika
őstag
Na, némi technikai problema. Ha valakinél dropolna a game racoonban (egyelore amd specifikusnak tunik, steamen sok panasz volt), a mesh quality-t (magyaritassal "háló) vegye lejjebb es jo lesz.
Remelem hamar fixálják. -
marked one94
őstag
Nekem az előző két rész kimaradt, de ez elsőnapos vétel volt, mi nagyon élvezzük párommal tegnap egy laza 4 órát beleraktunk.
Nem nagyon szoktunk játszni horror stílusú játékkal de sötétben este azért volt par hely ahol eléggé paraztunk
Nincs egy erőművem, de elég szépen fut a játék így ezért is plusz pont a capcomnak.
-
shenmuedc
tag
Sajnos nálam egy kalap szar. Tudom nem egy acélos gépem van 1660ti 16 giga rammal és ugye notebook de gondoltam az előző részek simán mentek utoljára a wukong is jol futott mediumon de ha ebben barmit állitok laggol. Fel percig teljesen simán fut aztan fel percig akadozik és igy tovább. Nvme ssdre telepitettem igy az sem lehet lassú. De ez igy sajnos kuka.
-
Silenzio
addikt
Ez az első RE-játék, ahol nem lehet beállítani a nyilakat mozgásra. WASD nekem nem opció, bal kezemben az egér. Capcom, neked bizony a rohadt, kurva anyád.
-
shotika
őstag
Nagyjából 6 órát raktam bele, és eddig azt kell mondjam, minden fillért megért. Gyönyörűen fest, fluidan és hibamentesen fut (2k, max, raytracing on), és az audio részébe se tudnék belekötni. Látszik, hogy óriási melót raktak abba, hogy minél erőteljesebb legyen az immerzió és mindamellett, hogy megtartotta a Resis vonásokat (afféle Resi 4-7 hibrid) mégis képes újszerűnek hatni.
Jómagam classic nehézségen vágtam neki, itt azért oda kell figyelni, mert elég hamar a fűbe lehet harapni, de szép lassan ráállt az agyam a játékra és utána már alig bírtam lerakni
Néhány kép, ügyelve arra, hogy ne legyen spoiler: (oled kijelzőn még ütősebb a kinézete, és végre a raytracing se kamuból van ott, mint az eddigi epizódokban - hatalmasat dob a látványvilágon, ha bekapcsoljátok)
-
nanocry
tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
A 16 gigás is ugyanannyit tud, mint egy 8-as..
-
nanocry
tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Egy pár évig FHD-ra elég lesz, nyers erőben vagy 3 darab 2070-nel ér fel, a memória sávszélük ami nem sok...
-
Videót néztem ahogy az utcán, majd a sötét épületben sétálgat / nyomoz. Annak idején jó lett volna ilyen átvezető videóanyag, mint amilyen most a gém
-
válasz
CptAdamica
üzenetére
Nvidia is....már vissza is vonták, mert hazavágta az egész kártyát (fan control, etc)...szokásos NV driver minőség.
-
válasz
CptAdamica
üzenetére
Akkor azt is szedem
-
CptAdamica
veterán
Jött AMD 26.2.2-es driver is Resi profillal.
-
Köszönjük, nagyon jól néz ki.
-
Citrone39
tag
Lehet tudni, hogy lesz benne hivatalosan FSR4? Vagy ismét egy olyan játék, ami megfeledkezett az AMD tulajdonosokról.
-
Bazsi1987
őstag
Angol tudás nelkül menyire élvezetes a resident evil széria ha a talált dokumentomukat teloval leforditom?
-
xandrush0831
senior tag
Ettől a játéktól szerintem pont nem kell félni. 4K-ban az ultra performance DLSS is jól néz ki, itt meg nem nagyon kell majd 2 kilóméterre lévő fákat kirajzolni. Plusz kontrollerrel is jól játszható lesz, ami meg akár a 8x framegen input delay-t is elfedi Lossless Scaling-gel.
Szóval nekem mindegy mit reklámoznak, ez bizony a 4080-on is páf trészelni fog.
-
toronyhaz
aktív tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Pedig a zenvídia 5070-től indulva fölfelé reklámozza ezt a játékot path tracing beállítással. 5090 4K path tracing 230 fps
Ami nyilván 6x fg-nel értendő. Azért elég gáz hogy 1,8M-ért kell kártyát venni szerintük. 5070-re azért kíváncsi leszek mit hoz. Esetleg még azt vennék is 300-ért. -
gainwardgs
veterán
Path tracing On, Ja mégsem
-
CptAdamica
veterán
When péntek?
-
Yodafon
őstag
Ehhez vajh' lesz VR kiegeszito?
Új hozzászólás Aktív témák
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Parfüm topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
- További aktív témák...
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Szuper áron eladó dobozos Asus Vivobook 16 /Ryzen 5-7530U/16 GB RAM/256 GB SSD/FHD+/IPS/16"/Gari/
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 i5-1245U FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nincs egy erőművem, de elég szépen fut a játék így ezért is plusz pont a capcomnak.
Sajna az a kártya nem mai darab, na meg hát a Village is már 5 éves játék, azóta sok víz lefolyt...