Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
Elhoztam kipróbálni az Oly 60mm f2.8 macro-t.
Egy hétig örömmámor lesz. 
Köszi mindenkinek a Lightroom-os segítséget korábbról. Frissítettem...most már működik.
-
neevous
tag
Olvasgatva a fórumot, nekem vannak a legretróbb gépeim, de dinamikában eddig jónak néz ki a GH1 is.

-
zolko74
tag
Sziasztok! A Japán belpiacos Panasonic gépek miben térnek el az európai társaiktól?
-
Haugland
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Oks, köszönöm!
A diák kedvezmény sajna már nem játszik nálam. -
törölt tag
Ezek összevissza vesznek keresztbe egymástól mindent ma már, aminek kisebb mértékben racionális alapja is van azért, de nagyobb mértékben pénzben, vagy időben jobban ott van. Kiv. leszek, hogy meghagyja-e a számozást a többinél is, ergo E-M1 mk2 és E-M10 mk2 majd később... -
jmakk
őstag
-
eeXaa
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
...volt tavaly interjú az oly egyik igazgatójával, és ha jól emlékszem azt mondta hogy rágyúrnak a videóra... de amúgy, hogy a sony lett az oly szenzor beszállítója, a pana sztem nem sok mindenben fog beleszólni az oly házatájékán...
...de amúgy sincs mit tenni csak reménykedni, mivel ennek a rendszernek a csapdájába esve, nem fogom kivásárolni magam

-
bármi is jön, a gx7 és az em-5 hamarosan elkezd öles tempókkal a 2 parci, majd később 1 parci ársávba benézni. és hát valljuk be, igazából egyikből sem hiányzik semmi, bőven jó zsugák már.
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Tele a világ lehetőségekkel: nincs most az Oly kínálatában például igazán mini váz, kéne már egy új GF is a Panának. Meg hát igen, a 14-42-k, abból sosem elég.

Komolyra fordítva: azért az E-M5mII hozhat érdekes dolgokat, arra is kíváncsi leszek, hogy a GX7-re rá tudnak-e tenni még egy lapáttal. Ha igen, akkor mit? Stabi? Átveszi valamikor a Pana a hibrid AF-et? Jön-e valamikor a 150-es Pana tele, vagy nem? A 12-35 elég régi már, szerintem jöhetnének valami 2.8-4-es 12-50-el, ha már kitobi.
Lehetőségek azok bőven vannak. 
-
eeXaa
addikt
...mostakkor nem lesz panasonic rendszer kamera ill. objektív bejelentés a ces-en?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Haugland
üzenetére
Lightroom 5 kezeli közvetlen a G6 rawjait, de az ingyenes adobe dng konverterrel érdemes átkonvertálni .dng-be (adobe raw formátuma) mert azokkal sokkal gyorsabban működik a katalógusa, mert csak katalogizált fájlt enged szerkeszteni. LR 4-el meg csak a .dng-t lehet megnyitni az még nem ismerte a G6-ot.
Sajnos az Adobe elég mostohán kezeli a pana rawjait, nincsenek rendes színprofilok se és sokat kell csuszkázni mire használható képet kapsz. Bőrszínek meg egyenesen küszködősek pláne ha van összehasonlítási alapod ugyanarról egy Oly jpg-vel.Másik alternatíva a Silkypix ami a hivatalosnak mondható pana raw konverter. Aszem olvassa a .dng-t is.
Capture One érdekes lenne, csak az meg szarik a G6 bad/death pixelekre és telerakja fekete pixelekkel a képet. Legalábbis tavaj tavasszal még ez volt a helyzet.
-
hdanesz
őstag
Ha már LR téma. Én vagyok béna....vagy totál nincs lehetőség Olympus RAW fájlokat kezelni vele?
Kedvet kaptam hozzá, hogy végre RAW-ban fotózzak. -
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
2012-2013-ban új feldolgozási metódust kapott a LR, sokkal jobb jel/zaj aránnyal hívta elő ugyanazon RAW fájlokat. Magyarul nem tudni előre, hogy főverziónál kapunk-e jobb képminőséget, vagy csak pár feature-t.
-
hibavissza
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Van jelentősége, hogy Lr4-gyel vagy 6-tal hívja a G6 RAW-okat? Egy régebbi váz nyers fájljait jobban kezeli? Nyilván tesznek bele pár új feature-t, de én arra gondolok, hogy alap beállításokkal szebb JPG-t gyárt?
Azt olvastam, hogy a RAF fájlokat jobban kezeli, de ott eredetileg valami bug volt és azt javították.Én PS+ACR-t használok. Az Lr-t nem nagyon
ismeremszeretem. Egyszer próbáltam, de nekem nagyon kuszának tűnt a kezelése. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
most így hirtelenjében nemtom, clone tool van, meg talán 12 színes hsl. Fapados, kicsivel azért több mint a Olyviewer. Kizárólag a színek miatt használom a panához. A többiben jobb a LR.
-
madgie
titán
Próbálok ezt-azt legalizálni, mondjuk igaz, a Lightroom-ot soha nem volt nehéz lopni, egy serial number oszt csók... míg mondjuk a PS-hez a host file-t is buherálni kell.
Erről jut eszembe, lelkes és segítőkész az Adobe support, mindent körbetáncoltunk közösen, mi lehet a "lejárt a trial verzió, miközben előfizető vagyok" problémám mögött. Tűzfal, router, de hát persze a buherált host file volt az
User error lvl 99 
-
Lassú Víz
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Bármikor, de nem ingyen. A hátralévő időre járó díj feléért, persze megvonhatod a vállad, hogy pereljen be, ha tud. Egyébként nekem is az van, abszolút magánemberként. Valamelyik topikban számolták ki, hogy a dobozos sw árából több mint hat évig lehet licencelni és közbe jönnek a frissítések, követések. Ennyiért nem éri meg ellopni, és bármilyen hihetetlen de az Adobe szoftver mérnökei is szeretnének fizetést kapni, mint itt mindenki.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
LR+PS (plusz LR Mobile és felhős tárhely) van 13 eurós havidíjért, én is azt perkálom, bármikor lemondható, ha mégis warezolná az ember

-
Haugland
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Huhh, a kérdés jó... tavaly nyáron mikor megvettem a gépet, akkor feltettem azt a programot ami megnyitja a G6-al készült RAW fájlokat.
Azóta most fotóztam először raw-ban
(Már látom magam előtt mindenki megvető pillantását és a gondolatot, hogy mit keres itt ez a színtévesztő, aki ráadásul csak a jpg-t köpködi a géppel...
)Igazából csak az az alkalmazás kellene amivel a legjobban lehet kezelni a G6 raw-okat. Ha ez nem a gyári lemezen levő alkalmazás, akkor csak a neve kellene ha TE/TI mást ajánlotok... (esetleg ingyenes alternatívákat is megnézek majd a 7végén)
A NAS-os dolog meg hasonlóképpen műxik, mintha egy merevlemezt látnál a gépedben. (Fizikailag több meghajtót tartalmaz, de csak 1 meghajtóként kezelem őket)
Lehet, hogy ott a baj, hogy én sem védem jelszóval ezt a meghajtót és azért nem műxik?
Majd kipróbálom! -
-
törölt tag
válasz
MC Pite
üzenetére
14-42 II R és 45 1.8, egyelőre itt megállok, többet nem ölök bele, általános célokra ott a kitobi, modellezni pedig a 45-ös (a 90-es Tami és 105-ös Nikkort amúgyis imádtam FX-en, úgyhogy ez is kedvenc ekvivalens gyutáv most). Szerintem fél év múlva attól függően, hogy mennyi pénzem lesz rá "elbohóckodni", jön egy Pro 2.8-as alap zoom és egy 75-ös. Tele még annyira nem vonz. De kivárok, csak szép megfontoltan.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Haugland
üzenetére
valahol meg van nekem a gyári cd, majd megkeresem. Mit használnál róla, mert azon a silky 3 van ami hát... A silky6pro viszont nekem bevált.
Csak simán routeren keresztül a pc-re küldöm a képeket ez nemtom miben térhet el egy NAS-tól. Az tény hogy nem egy informatív a beállítása és pl jelszó nélküli gépre nem akart felmenni.
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
A segitsegeteket szeretnem kerni... Leginkabb attol, akinek Lumix G6 van a birtokaban....
Szoval a lenyeg az, hogy nincs meg valakinek veletlenul a G6-hoz jaro gyari cd/dvd iso fajlkent?
A kislanyom leamortizalta kukasra a gep gyari dobozat amig dolgozni voltam (tudom, en vagyok a hulye, hogy elolhagytam...). Mindettol fuggetlenul az asztali gepemet ujra telepitettem es nem talalom azt a programot amivel a RAW fajlokat meg tudom nyitni szerkeszteshez...
A masik nagy kerdesem az lenne, hogy nalatok mukodik a wifin keresztuli fajl masolas?
Uzembe allitottam egy nas-t otthon, majd beallitottam a hozzaferest a G6-nak, de az istenert nem akarja atmasolni a fajlokat a gep
Tudom ez off tema, de hatha tud valaki segiteni...
Koszonettel:
Feri -
törölt tag
Garosan meg eladhato ugy-ahogy a Nikon. Gar nelkul nem, es tenyleg nem hasznaltam ki.
@cselt: nekem pici de megtanultam megfogni.
Kepminosegre meg egy E-M1 kb. Az ertekukbol sokat vesztenek a milcek, de a kis extra tarcsakrol stb. nem akartam DSLR utan lemondani egy E-PL7-tel. Volt egy jo fogas, elhoztam 330 expoval. Best buy masina sztem. -
Studi
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Engem inkább a váz érdekelt, amit hirdetett, de persze 30 körül az obira is rámozdultam volna.

Persze a váz kockázatosabb. Az obinál írta, hogy a fél kép sötét. Ez lehet zárhalál is, de lehet egy manuál fotó is vakuval, szinkronidőnél nagyobb zársebességgel. Fene tudja. Mondjuk 5D zárakkal tele az e-bay, Olympushoz alkatrész az viszont igen ritka.Van egy 4/3-os Pana 14-50/3.8-5.6-om, de azt dobnám, inkább cserélném Olyra.
-
cselt
senior tag
-
törölt tag
válasz
Fujis2950
üzenetére
Fekete E-M10-em van, de nyami. Totál megszerettem. Eladás előtt megfogtam még utoljára kézbe a D800-at, te jóóó éééég
Mi ez az irdatlan bumfordi féltégla ?
Na jó nem szidom, egy remekmű az is a maga nemében, de hogy ekkora kellemeset csalódjak a "tücsökpöcsökben", nem gondoltam volna. És ez a 10/10-es fókusz még mindig bünti (főleg az én statikus témáimhoz). -
MC Pite
veterán
Pontosítsd a makrót... közgyűrűvel (a fixek leginkább?) piszok kicsi használható fókusztartományod lesz (nálam a zoomokkal is csak pár centi) és közelebb viheted jóval a gépet a témához. A raynox meg főként nagyít.
Nem mozgó dolgokra, minél olcsóbban közgyűrűt vennék. Raynoxot ha ha pl bogarásznék virágon (vagy döglött lepkét fotóznék
). Ha a téma mozoghat 10-100 centi között és türhető af is kell, akkor meg makróobi lesz csak jó... -
törölt tag
Urak, én IMÁDOM ezt az m4/3 rendszert.

Pici, karc, megvan a 45 1.8 és a bokeh gömbök "vaúúú"
Kis hülye tücsökpöcs legó izé a Nikon után és óbakker, élmény fotózni vele

-
madgie
titán
Önmagukban sem túl tudatosak időnként, huszadik generációs "fekete lyuk" zoom-ok, átcsomagolt "fejlesztések" (20/1.7 esete), öntökönszúrós árpolitika (pl 42.5), szóval van itt minden...
Mindemellett persze jó cuccokat is csinálnak, csak engem pont nem érdekel a kettőnyócas szokásos-zoom sor.
-
.mf
veterán
Jaja, meg is jegyeztem a kommentekben, hogy halszemnek már úgyis ott van a kiváló Samyang olcsón, már amellett sem fogy a Pana; valamennyire fényerős (f2.8 vagy f2), de kompakt és viszonylag olcsó UWA viszont nagyon hiányzik a rendszerből. A 7-14 f2.8 hiába jön, mert nagy, nehéz és drága. Ez is f1.8 mellett nagy, nehéz és drága lesz.

Jmakk: 40-150-ből ha jól emlékszem már van 2 db: sima és -R MSC...
-
|AP|
veterán
a pro obik szerintem is rendben vannak, de azok szinte egy másik kategóriát jelentenek a rendszeren belül (méretben és árban is).
Arra is szükség van, de hozzám közelebb áll a "kompaktabb váz, kisebb, elérhető árú obik (14, 20, 25, 45 stb)" értelmezése a rendszernek. Nekem nem kell pro 7-14, nekem egy 9(10)/2.8 kellene 45-ös (25-ös) méretben, minőségben, emberi áron. Szeretem a 9-18-at, de fix 9mm-en használom, ami felette van, az már nekem felesleges
(ja, és nagyon kár érte, hogy éjszakai fotókhoz nem igazán jó) -
válasz
madgie
üzenetére
mert nem egy brigád, hanem két konkurens cég. évek óta mondom, hogy kellett volna hozniuk egy szövetséget az első 3-4 évre, amikor direkt egymásnak dolgoznak, semmiből sincs kettőzés, megosztják a teljes know how-t, fejlesztést, mindent. aztán, ha kellően a piac torkára léptek, lehet rivalizálni.
de persze "a piac" is egy leszálló ágban lévő, döglődő valami.
-
Studi
veterán
Mondjuk én még mindig azt mondom, hogy a meglévő obipark, és az érkező pro UWA zoom mellé logikus, hogy nem hoznak még egy UWA fixet is. És amúgy is, az igazán nagy dobás nem a 8-9/2 fix lenne, hanem mondjuk a 12/2.8 vagy 12/4 tilt shift. Az pár ínyencet idehozhatna a rendszerbe szerintem.

-
madgie
titán
"Az a szörnyű, hogy az mFT hiába kezdte jóval előbb, mint a Fuji, hiába csinálja két nagy gyártó is, lassan ott tartunk, hogy a Fuji obi parkja a kerekebb egész. És nem azért mert olyan extrém sok obit hozna ki a Fuji, hanem mert mind telitalálat és gyakorlatilag nincs köztük egyetlenegy keresztbeverés se.
Az mFT-ben meg szinte csak keresztbe verés van, mindenből van lassan 2-3 db. A kit obi variánsokat meg már nem is számolja az ember.
Pedig nem tűnik ez olyan bonyolultnak.
"FEDman szavai, remélem nem bánja, hogy idézem, abszolút igaza van. És nem a Fuji miatt, hanem az esztelen dupla-tripla ziccerek miatt, mindenből kiadják ugyanazt minimum kétszer... gyökkettő brigád ez az OlyPana.
-
válasz
Rum.cájsz
üzenetére
Nem az a lényeg, hogy drága (nomeg halszemre 1.8, hát nem tom, lehet a csillagozók majd örülnek, mert amúgy értelme sincs) hanem az, hogy már eddig is van 3 natív halszem, igazi uwa fix meg nincs (itt most <10mm-re gondolok). Erre a kretén idióták, csinálnak egy negyediket. Ezeket lőni kéne, ú de barmok!!

-
somasz
addikt
üdv!
MM-os e-m10 kitből kivett objektívre a garancia hogyan érvényes? Eredeti számla megvan, meg a világgaris papír másolata is. Váz és a kitöltetlen, lepecsételt garipapír új gazdához kerül. -
totálkezdő
tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ha elég sok van belőle, akkor én is szívesen beszállnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G szett
- WACOM INTUOS Pen & Touch S - Digitalizáló rajztábla (makulátlan állapot!)
- Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f1.8G objektív (makulátlan állapot!)
- Fotospeed F4 Fox - Gyorskioldós fotós vállpánt + Case Logic kézpánt
- Sony a6600 + EXTRÁK ! Több mint 1 év HAZAI GARANCIA !!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Amúgy jó lenne, kicsit még függőzni kéne, mert balra dől.

milyen a g3-hoz viszonyítva? amúgy nekem is ugyanolyan retró gépeim vannak 

Ezek összevissza vesznek keresztbe egymástól mindent ma már, aminek kisebb mértékben racionális alapja is van azért, de nagyobb mértékben pénzben, vagy időben jobban ott van. Kiv. leszek, hogy meghagyja-e a számozást a többinél is, ergo E-M1 mk2 és E-M10 mk2 majd később...

User error lvl 99
anás, sajnos az most elvitte....
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)