- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Milyen széket vegyek?
- CES 2025: még idén befut az Intel Panther Lake
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
emberileg, erkölcsileg 100%-ig értem a dolgot és emiatt kiállok a 'tiltás' mellett, csak egészségügyileg mint káros dolgot nem találtam róla írást. Eddig csak pszihés negatív hatást tudnék elképzelni, már ha van valaki olyan bunkó hogy az arcába villant. De maga a villanó fénye intenzitása szervi károsodást okozna még nem olvastam...
-
HÁZIGAZDA
válasz MrChris #57595 üzenetére
hát nem kötelező a telót sem a gyerek mellé tenni, figyelünk is rá... amúgy meg mindenki úgy szivatja a gyerekét, ahogy akarja, hiszen az védekezni sem tud ellene. én rühellem a vakut felnőttként is, miért villognék a gyerekre akkor?
azt végképp csak halkan mondom, hogy a gyerekről kb. tízezer fotót lehet nappal is lőni, annyit van velünk, miért kéne még este is vakuval fullba tolni? (ugyanezért nem értem az af és egyéb gyerekbarát fícsörök miatt aggódókat sem, bármilyen pillanatot is akarsz elkapni egy gyereknél, kb. ezerszeri próbalehetőség van rá)
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
MrChris
nagyúr
válasz mixi80 #57591 üzenetére
eddig semmi erre vonatkozó leírást nem találtam miért ne használjunk indirekt, plafonra villantást. Semmilyen bizonyított következmény, betegségről nem találtam hiteles információt. Sőt találtam viszont olyat, hogy van a vörös szem hatás, ha a vörös helyén fehér, vagy valami hasonlót látunk akkor mint egy szemfenék vizsgálat működik, tehát ha nem elég vörös akkor mehetünk a szemészhez, mert az betegség jele lehet. Bár lehet hogy a fotomodellek korán halnak. Mobiltelefon, wifi állandó sugárzása nem gond? Vagy az csak nem elég látványos és leszarjuk? Zsebünkben a teló, a gyerek meg a melkasunkon lévő hordozóban...
-
titán
válasz mixi80 #57591 üzenetére
Nem érti a világot, nem tudja mi fog történni, de érdeklődik, azt figyeli, te mit csinálsz. És te a fényképezőgépet fogod vakuval a tetején. Nézz egyszer bele a vakuba, úgy rendesen, és megtudod, hogy milyen (ne tedd, neked se használ). Felnőttnek se kellemes, gyermeknél meg direkt árthat. Szemész is tiltja: [link]
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, mit javasoltok E-PL5 gyári vakuja helyett?
Amire kellene, lakáson belül, gyermek fotózásához.
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
Studi
veterán
Más: Szerintetek kamu?
"Ez alapvetően egy szoba, egy DSLR preformantele és létesítmények utóbbi időben, de egy doboz mérete és súlya jelentősen alacsonyabb."
-
TayRol
nagyúr
Dec. 23-ig minden PEN van OMD mellé 59.990 a 45/1.8.
-
Mercutio_
félisten
válasz jjeahh #57564 üzenetére
Nem viszi 1/30-ad fölé a záridőt pedig iso-ban még lenne kraft.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mercutio_ #57562 üzenetére
mi a gond az 1/30-al? A módban, auto isoval az iso-t emeli, zár meg beragad 1/30-on, vagy hogy? valami ilyesmit olvastam mintha. egy haverom is most vett gf1-et keresővel, és pont A módban használja idegen obikkal
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mercutio_
félisten
Lábakra /csípőre figyelni, amúgy meg grat!
GF1-nél A módban van a hülye 1/30-os dolog arra majd figyelj!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
helló topik, gf1 tulaj lettem, újra jogosan pofázhatok itt, és nem csak azért, mert én vagyok a MOMOMODERÁTOR! még az indexes 7-14-et kéne megvennem, ha lemegy még az ára keményen, férfiasan
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Mercutio_
félisten
válasz Marseille199 #57546 üzenetére
Nem kell hozzá
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz Chance #57539 üzenetére
"Kellően megbízható ez a márka DX-ről?"
Viszonylag jó, de ez sem tuti. Én is mindenhez DSTE-t vettem már régóta, és jók is voltak, de pl a GM1-hez olyat kaptam ami nagyon gyenge. Ezt tölteni sem lehet rendesen, nagyon hamar leáll vele a töltő. De ez mondjuk tízből egy, a többivel nem volt ilyen probléma.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
eeXaa
addikt
Mennyiért mennek használtan a 7.5 samyk?
-
rinpocse
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Degeczi
nagyúr
válasz rinpocse #57533 üzenetére
Nézd meg a vázad akkurekeszét belülről: nincs is csatlakozó a BLS-5 extra kivezetéséhez = nem tud róla, épp BLS-1 vagy BLS-5 eteti-e
Utángyártottban a DSTE egy ajánlható márka, és a BLS-5-ről sem kell lemondani, olcsón kapható az is
-
-
Studi
veterán
válasz #04230330 #57530 üzenetére
De jól gondolja, utángyártott töltőt nem lehet tölteni az eredeti Olympus BLS-5 aksival!
rinpocse (#57529): állítólag vannak olyan utángyártott akkuk, amiket nem komál a gyári töltő. Én még nem találkoztam ilyennel, utángyártott BLM-5-öseimet, BLN-1-eseimet is eszi a gyári töltő, utángyártott BLS-1-esem is ment a BLS-5-ös gyári töltőjével.
De ha BLS-1-eseket veszel utángyártottban, azok olcsóbbak, és nagyobb valószínűséggel eszi őket a gyári töltő is. (kevesebb elektronika van benne, ami miatt rinyálhatna) -
rinpocse
aktív tag
Jól gondolom, hogy az eredeti Olympus BLS-5 aksit lehet tölteni utángyártott töltővel, de fordítva ez nem mükődik?
-
jmakk
őstag
Szerintem egy 3-4 stoppos (0.9, 1.2) nem árt.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
félig átmenetes ND szűrőből (nem lap) milyen fokozatút érdemes venni felhős/tiszta égbolt+táj/épület fotózáshoz hogy ne égjen ki az ég? 12-14mm fókuszú obihoz?
-
félisten
válasz Rum.cájsz #57522 üzenetére
Miért csak a gyutávval azonosat lehet feltenni? Mi történik, ha többet rakok fel? Nálam működött kb. duplával is, csak alig volt éles valahol - ami érthető, nem is problémaként említem.
schawo: Ki fogom próbálni megint, de szerintem emlékeznék, ha kisebb tárgy is kitöltötte volna a képet. Mindenesetre, amint megjön a Minoltához az adapter, kipróbálom újra.
madgie: 35mm-essel próbáltam kölcsön adapterrel, az egész tűrhető volt, csak gondoltam teszek egy kört egy még szélesebb látószögűvel, hátha még jobb lesz a nagyítás.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Nekem van 2db m42-es 5-15-30mm-es közgyűrű sorom. Ha az összeset egyberakom (összesen 100mm), akkor egy 135mm-es jupiterrel, vagy egy 58mm-es Helios-szal kb. 11-12mm-es tárgyat tudok befogni ha a legközelebbi éles távolságot tekintem.
Ez még elég messze van a mikroszkópukustól.
Egyébként sosem értettem, hogy hogy a fenébe tudnak emberek olyan nagy nagyítást elérni...Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
TayRol
nagyúr
Elkelt.
-
-
MLaca
őstag
eladó a pana LX100-asom, kicsit sok lett itthon a fényképezőgép. akit érdekel priviben keressen meg. köszi!
http://mlzphoto.hu/
-
.mf
veterán
"A régi manuál obi meg azért nem jó, mert azok között nem találok 14mm-es fókusztávot (tudtommal minél kisebb, annál jobb nagyítást lehet elérni megfordítva), "
Nem sokat makróztam, de
1.) a közgyűrű rövid használata után is arra jutottam, hogy már a két gyűrű közül a kisebb is elég erősen nagyít, a kettő együtt pedig brutális. Használni meg nem könnyű, a bogarak mozognak, a levelek és a virágok lengedeznek, felettük görnyedve-feszülve inogsz-remegsz, nehéz a fókuszsíkot megtartani.
2.) a fordított obi mintha ennél is nagyobb nagyítással rendelkezne. Lehet, hogy ezzel már lassan a mikroszkóp-tartományba mész át
3.) nagyon kell rekeszelni, ha nem mikrométeres fókusz-síkot akarsz. Azt dedikált makróobin kívül vagy jelátvivős közgyűrűvel vagy manuál-obival lehet megcsinálni.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-