Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Riasztó topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
..köszi mindenkinek...
...használtan mi a max amit szabad érte adni? -
schawo
titán
Más leképezést használnak. A 8mm-es sztereografikus(hoz hasonló) nehezen egyengethető, a 7.5mm-es pedig hagyományos ekviszolid leképezésű. És a felbontása is sokkal jobb a 7.5-esnek. Meg a 8mm-es nem adja ki a 180 fokot 4/3-os érzékelővel. Pont a 7,5-est szokás ráfaragni a Sony bajonettre, nem fordítva. Nem véletlenül.
-
Rum.cájsz
tag
Samyang 8/2.8 UMC fisheye: 60X55.8 mm - 215 gramm - 10/8 lencse
Samyang 7.5/3.5 UMC fisheye: 60X48.3 mm - 197 gramm - 9/7 lencse
az első modell jobban vignettál (nyilván mert nagyobb érzékelőt kell kirajzolnia) és erős ellenfényben kicsit szarabbul viselkedik, más egyéb optikai tulajdonságban szinte tök egyformák
- ha már a paraméterek érdekeltek - -
eeXaa
addikt
....jólvanakkor meggyőződtem.

-
-
kamilyon04
csendes tag
A méret a legfőbb előnye az mft rendszernek, ez vitathatatlan

Nekem a 14 2.5 mellett ez a samy 7.5 volt az egyik legnagyobb érv az MFTre váltásra.
Pentaxon volt 10-17 fisheye-om, (ugyanez van tokinában nikonra meg canonra is) annál jobb a képminősége.
A samy 8 mm tudtommal kb. ennek a pentax zoomnak a tudását hozta.
Tehát szerintem nem csak a méret, hanem a képminőség és az is a 7.5-ös mellett szól, hogy nem kell hozzá adapterrel szarakodni szerintem.
Érdemes lenne valaki olyat találni, aki próbálta a 7,5-ös meg a 8-as samyt is. (ha továbbra is értelmes megoldásnak tartod a 8-as használatát a 2/3 Fé nyereség miatt - én nem tartom annak) -
eeXaa
addikt
...azon gondolkodom, hogy samyang 7.5 helyett egy 8mm sony mountosat veszek, ez ugye 16mm lenne m43 vázon, viszont a fényerő 2.8 lenne.. az ok hogy egy plussz adapter, meg gondolom egy picit nagyobb, de lenne bármilyen hátránya a 7.5mm el szemben, esetleg jobban torzít

... ill. gonolkozott már valaki ezen, vagy csak én zakkantam meg
-
mano42
aktív tag
Nekem ez a dolog jobban tetszik, lényegesen diszkrétebb, nem növeli a kamera méretét, azt nem értem miért nem tervezték alapból ilyenre...
-
Alg
veterán
Ezt a "majdnem-focus-peaking" módszert próbálta már valaki M5/PL5/PM2-n?
-
törölt tag
Módosult az aláírásom.

-
jjeahh
nagyúr
-
pajibá
tag
Sziasztok. Immár sokadik variám legújabb gyöngyszeme, egy GH3 lett. Igaz csak egy kis Canon 50/1.8-as obicskával, mert másra nem maradt . D90-ről váltottam, immár többedszer. Remélem utoljára.

Egy kép vele. (Tudom nem szokás.!) Nem az igazi, de indul a gyűjtögetés valami hozzávalóra.
Egy kínom nekem is van a Wifivel, mert nem tudom összehozni. Igaz annak idején a G6-al sem jött össze.
Próbálkozom, mint a kiskuty.
További szép fényeket.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
pana0017
üzenetére
Na, örvendek, sztem is meglepően jó a fogása, gondoltam olyasmi lesz mint a gx1-nek, de a g3-ason jobban eltolták a bajonettet a szélére, így több hely maradt a kezednek. Ha teljesen tisztában vagy a technikai alapokkal, és nem sietsz sehová, M módot is használhatsz, de kezdetnek sztem A mód manuálhoz az igazi, sőt, én most is A módban kattogok, csak akkor tekerem M-be, ha a záridőt mindenképpen manuálisan szeretném állítani. A avagy rekeszprioritás módban a helioson állítod a rekeszértéket, a váz meg hozzáigazítja a záridőt, esetleg az iso-t is ha auto-ra állítod.
-
pana0017
senior tag
Kész az első kép
nagyon bejön a készülék, írták hogy rossz a fogása, szerintem semmi baj nincs vele. Az normális, hogy képtelen vagyok annyira stabilizálni, hogy ne villogjon az ikonja? Ugye a blendértéket nem tudom a menüből állítani, így akkor érdemes a záridőprioritás módot használni? G3 és Helios 44-2 -
|AP|
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
ha végignézed, (8:19-től) látszik hogy vagy lábak nélküli verzió is.
(imádom egyébként nézni, amikor egy darab fából ilyen gyönyörűségek születnek... ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ilyenekkel szeretnék foglalkozni. Főleg ha kereslet is lenne rá, bár jelenleg az építészekre sincs
)morc: nem tudom, de egy levél az "info@teddprobara.hu"-ra és biztosan megmondják.
-
|AP|
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ezért akarom mindenképp kipróbálni az EM10-et. Jobb fogás, kezelés, EVF, stb. Viszont a GM1 egyszerűen meg páratlan, ha a méretét nézzük. A próbahét alatt remélem sikerül kitalálnom, hogy melyik a fontosabb.
"nálam a gm1 értelmét kérdőjelezné meg" - ha nem a 12-32 van a gépen, hanem pl. a 20-as, akkor gyakorlatilag semmit(!) nem növel a gép méretén, hiszen az összmagasságot már úgyis az obi alja adná, mélységben sem add hozzá, csak jobb fogást ad.
Először az volt a terv, hogy csak akkor lesz fent ha 20-assal, vagy valami nagyobb obival használom, de a fogás miatt lehet marad állandóra, azt a +4,5mm magasságot kibírom.jjeahh: én nemrég ebbe a hasonlóan finom darabba futottam bele, EM10-hez

-
hegyimorc
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Illik a bringájához

GM1 grip, oly féle levehető kisvaku, meg kereső meg minden hasonló: azt gondolom ezekről, hogy akinek tényleg kell, nem csak héba-hóba hanem állandóan a gépen, az jobban jár, ha olyan gépet vesz amire nem kell, mert mind szarabb mint egy olyan gép aminek eleve rendes fogása van, eleve van beépített keresője, vagy felpattintható kisvakuja.
Ettől függetlenül tetszik amit pollai vett, csak nálam a gm1 értelmét kérdőjelezné meg. Az Arca cseretalp miatt még meg is venném (csak már eladtam az RRS fejet, mert annak sem volt értelme ezekhez a kis gépekhez
) -
jjeahh
nagyúr
ha már grip, ez olyan szexy

-
|AP|
veterán
Az ünnepek alatt panaszkodtam kicsit a GM1 és a nagyobb obik (GM1-en már a 20-as ez a kategória
) viszonyáról.
Ma reggel hozta a postás ezt a kis markolatot és nagyon sokat javít a helyzeten. Jobb fogást ad, nem lóg le a 20-as a vázról lefelé, az elvesztett állványmenetet is ügyesen pótolja, a gyári grip árának kevesebb, mint feléért.
Ennek ellenére két hét múlva érkezik az EM10 tesztre, azt mindenképp ki akarom próbálni. Viszont ez a kis grip akkor is maradna, ha eladnám a GM1-et, hátha egyszer még jó lesz egy GM5-re
-
Schanyee
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nekem sem volt vele semmi bajom. Igaz Oly-n jpg-ben lövök és nem is módosítok semmit LR-ban, Panán meg mindig módosítottam, de egyáltalán nem zavart. Pár vakus kép volt csak ami menthetetlen bőrszínt csinált, de ezt leszámítva elégedett voltam. Nekem Oly-n a Pana menü hiányzik

-
szerintem nem rossz stratégia az, hogy alulról kezdik el lecserélni a dslr-eket. pro szinten amúgy is véleményes ez a dslr kontra milc téma még, de a legtöbb user nem is pro. simán 7d-ig is elszaladhatnak milc-cel szép lassan.
és a 22/2 mellett azért ott egy bitang és kompakt 11-22 is, ezt ne feledjük
(máris több, mint ami a sony-nak valaha sikerült) -
Studi
veterán
Ehhez viszont az kell, hogy ne tartsák vissza a tudásukat a milc gépektől. Mert ha elkezdenek nagyon szegmentálni, akkor hiába lesz jobb egy Canon milc a Canon belépő DSLR-eknél, a már most piacon lévő milcek magasabb kategóriában versenyeznek.
Persze a nevük, és az obi kompatibilitás is elég nagy volument tud majd hozni neki a piacon, ha tényleg komolyan gondolják. A 22/2-vel máris letették a névjegyüket a milc piacon, csak egyelőre nem sok minden van köré.Én mindenképp örülök, hogy nő a piaci verseny ebben a szegmensben, és a DSLR-központú szemléleten a két nagy nagyon sokat tud változtatni majd.

-
Degeczi
nagyúr
válasz
szab13
üzenetére
Ebayről fillérekért lőhetsz rádiós távkioldót (ugyanoda csatlakozik a vevőegysége, mint a vezetékes), kompatibilis maradt vele.
De általános célra sokkal jobb megoldás a wifi, mert a telefonodon élőképet is látsz (amin érintéssel jelölhetsz ki fókusz célpontot is), így egyfajta levehető EVF-ként is kezelheted.
-
Studi
veterán
-
"Canon and Nikon both recently told Japanese press that they’re seeing softness in low-end DSLR sales and that they are doubling their mirrorless R&D efforts in response."
végre...
-
szab13
aktív tag
Az E-M10-eshez milyen távkioldási lehetőségek vannak? (Ha lehet vezeték nélküli)
Wifi nem érdekel, illetve találtam egy oly RM-UC1 távkioldót. (vezetékes, ha jó hozzá)
köszönöm -
jjeahh
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
most már csak azért is félek a fujioly-tól, mert ha vennék egyet, egy hétig kapnám a fejemre az "én megmondtam" véleményeket
szal csakazértis addig nyúzom a g3-at, amíg kimúlik szegény, és győnyörű panasonic bőrtónusos portrékat fogok lőni vele
najó, ha az om-d ára 1Parci lesz valaha, akkor azért elcsábulok... -
jjeahh
nagyúr
válasz
neevous
üzenetére
"Sokkal melósabbak a Pana kepei, de igazából tökmindegy, ha különbözô helyzetekre csinalsz preseteket, de erre utólag kellett rájönnöm.
Abból kell kihozni a legjobbat, ami van és amúgy sokkal olcsóbb megtanulni lightroomozni, mint folyamatosan veszegetni az egyre jobb vázakat."végre valaki hozzám hasonlóan gondolkozik a topikból, már kezdtem azt hinni én vagyok szuperkülönc vagy valami, és tényleg csak elhitetem magammal, hogy nincs gond a pana színekkel sem, csak valamivel melósabb
én az ilyen hsz-kre általában megkapom, hogy "de ha fuji-t vagy om-d-t vettél volna..." 
nekem inkább ilyen ficsőrök hiányoznak, amiket az oly-n megszoktam mint a stabi, a szuperfinoman járó tárcsa, a sokkal jobban használható gyorsmenü, a tankszerű felépítés stb... de cserébe kapok forgatható kijelzőt, evf-et, gyorsabb sorozatot. -
neevous
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Sokkal melósabbak a Pana kepei, de igazából tökmindegy, ha különbözô helyzetekre csinalsz preseteket, de erre utólag kellett rájönnöm.
Abból kell kihozni a legjobbat, ami van és amúgy sokkal olcsóbb megtanulni lightroomozni, mint folyamatosan veszegetni az egyre jobb vázakat. Üvegre költök szerintem már csak én is, mert nem korlátoznak igazán ezek a vázak sem.
Ez pl Pana G3 jpeg. Végigfotóztam pár órát, mire észrevettem, de még lehetett menteni a menthetôt.
[link]Az régebbi vázak amúgy gondolom ennél rosszabbak jpegben. Kövezzetek meg, de nekem amúgy a dynamic BW sem tetszik a GF1-en. Túl élesek az átmenetek és kb szürke nincs is benne, csak fehér és fekete.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
neevous
üzenetére
várom a csajos portrékat vele!
ilyen képeket meg óvatosan linkelj, mert sokan nem szeretik itt a pana bőrszíneket... bár de ha jól emlékszek te sem, ezért adtad el a g3-ast, aztán meg mégis vettél két másik panát
, nekem már nincs bajom vele, inkább a fotók lapossága zavar még mindíg picit, azzal nem tudok mit kezdeni -
neevous
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Van egy GH1-em és egy GF1-em. A GH1-nek érezhetően nagyobb a dinamikája, fokozatosan bukik be vagy ég ki, így szebbek a fekete-fehér konverziók. Videóban meg egyértelműen jobb. Kocsmában iszok, nem fotózok, igy 1600-as isoig hasznalom, ott meg okés és az enyém nem bandingol.
Szerk.:
A G3-hoz hasonlitottam, nem volt egyértelmű, Bocsi. -
MC Pite
veterán
1-1,2°ot balra dől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"