- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmakk
őstag
Na ez felettébb érdekes! Vajon igaz, hogy a Oly szenzorstabija "idővel elveszti a rugalmasságát"? És mennyi idő múlva? Vagy csak egy marketingfogás lenne a konkurenciától?
-
MrChris
nagyúr
G1-t vajon mennyiért lehet eladni?
-
Studi
veterán
válasz
Haugland #57192 üzenetére
Igen, A módban volt. Próbáltam balanszírozni a rekesszel, hogy minél több legyen éles a kocsikból, persze a lehető legkevesebb bemozdulással. Fotós szempontból szerencse volt, hogy egy marha nagy gödör miatt elóvatoskodták azt a kanyart, ahol álltunk. Így nem mentek túl gyorsan, elég közel merészkedtünk. A következő kanyar meg elég messze volt sajnos, nem sétáltunk már át.
A hőmérséklet adatokat még én sem figyeltem meg az exifben.
szerk: viszont utána is volt egy hosszú egyenes, amivel szembe állva végig hallottuk az Octavia WRC szívet melengető durrogását!
-
Haugland
aktív tag
Aztaaaa....
1/200-al Octavia WRC-t fotózni!! Lesem/lopom az exif értékeket...
Az F/5 azért kellett, hogy az Autó eleje/hátulja is éles legyen?Ezek közül az utóbbi igaz, ugye?
Exposure Mode - Auto
Exposure Mode - Aperture-priorityMiket nem tárol az exif?
Focus Mode - Continuous AF; C-AF
Camera Temperature - 7
Focus Distance - 12.34 m
Sensor Temperature - 80.8 C -
Studi
veterán
válasz
Lassú Víz #57188 üzenetére
Én ilyen időben szeretek igazán elindulni, ilyenkor asszony biztos nem akar velem jönni. Jár néha egy kis szabadság.
gorgo: sárba nem mártottam, de esőt azt kapott bőven órákon át. (külön köszi Lassú Víznek az időjárásálló MMF3-ért!
) Nem rossz a PDAF, de azért kell némi rutin a használatához, az egyelőre még hiányzik. Az E-5 érezhetően gyorsabban/pontosabban tekeri az 50-200SWD-t.
-
Studi
veterán
Hétvégén leteszteltem az időjárásállóságot.
-
Studi
veterán
válasz
madgie #57178 üzenetére
Én is gyorsan elcseréltem a 45-öst feketére, mert csúnya volt a fekete vázon az ezüst obi. Félek, hogy a 17-est és a 12-est nem tudom ilyen gyorsan elcserélni. Persze az is megoldás lenne, ha a vázat tudnám ezüstre cserélni, de erre még kisebb esélyt látok. Pedig az jobban tetszik.
Amúgy Degeczi jól beszél, tisztelendő, hogy E-400-tól az E-M10-ig használják a BLS-1 akkut, és amikor a japó szabályok miatt változtatni kellett a töltésén, akkor is meghagyták a méretét/érintkezőit.
-
madgie
titán
válasz
MrChris #57176 üzenetére
Nem, csak zavart, hogy adott a fekete E-M10, gyönyörű fekete dobozban, ahol még a rekeszek elválasztása is fekete kartonnal volt megoldva... erre beleraktak egy szürke akkut és kábelt. Amolyan rász@runk a palacsintára érzés.
Mercutio_: dettó. Nyaraltam is már egy fix-szel, meg sok-sok kirándulást végignyomtam. Sokszor leírtam már, hogy a fotózáshoz "illik" a szelekció és szemlélődés, talán jobban is, mint az aktuális top 10 DxO gépek ismerete
-
Degeczi
nagyúr
válasz
madgie #57170 üzenetére
Szerencsére úgy néz ki, a kompatiblitással nincs gond: a régi E-PL2-től nem csak az akkuk használhatóak az E-M10-ben (ez is szimpatikus: ha a méret hasonló, minek vezetnének be új akkut), de az ahhoz vett rádiós távkioldó is, tehát vészmegoldásnak mindig megmarad, ha a telefonos program épp hülyéskedne is
-
MC Pite
veterán
válasz
Mercutio_ #57169 üzenetére
Az ekv 35nek meg vagy 3×osa a 100mm,,,
Megvan hogy melyik üveg mire optimális, de néha nem árt kimozdulni a komfort zónánkból... Nikonon még 75mm-el elvoltam mindenütt, ekv 42-112 zoom volt a kedvencem. Bő egy évre rá meg aztán a fix obis géppel (ekv 35) úgy összeszoktam hogy nem hiányzott semmi más.Néha valami jó is kisülhet a sok kütyüzésből
-
Degeczi
nagyúr
Ha nehezen is, de megjött végre a MM-os E-M10...
Már az is tetszett, ahogy lehet távvezérelni Androidos telefonnal (így mindegy, h mennyire szűk határok között hajlítható a hátlapi TFT - hiszen ott a telefon, amin szintén megy a LV),
de azt kicsit hiányoltam, h laptopra WiFi-s képáttöltéshez nincsen megoldás csak telefonra, mert gyakran hasznos lenne ilyesmi, amikor csak pár képet kellene fölrakni a gépre - de kicsit utánajárva kiderült, h van!Mindössze annyit kell tenni, h megkeresni és hozzáadni a fényképezőgép wifijét WPA/WPA2-s biztonsággal, a kijelzőjén olvasható jelszóval, csatlakozni hozzá DHCP-vel, és egyszerűen böngészőben rálépni a http://oishare/DCIM/100OLYMP URL-re - és már ott is sorakoznak a bélyegképek, kényelmesen letölthető bármelyik...
Webserver is van tehát a fényképezőgépen... -
Viper26
nagyúr
Itt vannak amik ma készültek, majd aki ért hozzá megmondja mennyire vállalható kit obival.
(#57163) schawo.:
-
Viper26
nagyúr
Kipróbáltam a PL5-öt ma a városban, eddig elégedett vagyok, remélhetőleg egy hosszú barátság kezdete a mai nap.
-
Marseille199
senior tag
válasz
jjeahh #57139 üzenetére
Há' mer tegnap nem voltam itt
Amúgy én is elég hülye vagyok a vakuzáshoz, mindig elintéztem azzal, hogy a jó riporter nem vakuzik.
Aztán rájöttem ,hogy de , csak meg kéne tanulni. Meg jó, hogy vannak ilyen kütyüőrült kollegák, egyik arc komplett stúdiófelszerelést birtokol rendszervakukhoz, no meg vagy 4 vakut mellé.
Szóval onnan csepeg hozzám is az info. -
Majdnem mindent, ha jól emlékszem RC módban a PL1-en a vázon levő vakut még nem lehetett az expo közben derítésre használni. Vagy igen?
De bizony lehet.(#57151) Freddy76
Sőt, hóban fejjel lefele fordítja a vázat, így lefele tolja kisujjával a kisvakut, ami így a hóra villant, és onnan szórja szerteszét a fényét
Aztán beleér a kezed a bilibe, felébredsz, és észreveszed, hogy villog az 1/180-as záridő, hogy hülye vagy, rakd már el a kisvakut ekkora a fényárban. És elkezdesz gondolkodni, hogy mit tegyél, de rádöbbensz, hogy az X-E1 azt se tudja, mi fán terem a HSS, vagy az RC flash -
Studi
veterán
válasz
schawo #57146 üzenetére
Majdnem mindent, ha jól emlékszem RC módban a PL1-en a vázon levő vakut még nem lehetett az expo közben derítésre használni. Vagy igen?
De nem csak erre gondolok, a beépített vaku kezelése is jobb az Olynál, valamint a hozzá tartozó menük is. A Panánál elég szenvedős az RC vakukat állítgatni, míg Olynál mindig kéznél van.
-
-
jjeahh
nagyúr
ja, vakuzás PANASONIC-al !!!
Amúgy lassan nagyon megszeretem a pannát, de tényleg... a színek nem olympus-osak, de azért rendben vannak, az elején én k*rtam el a wb-t rendszeresen, azért nyávogtam annyit, szal az egy durva juzer error volt, nem gondoltam a pana ennyire elszúrja az awb-t. Már teljesen tiszta, hogy a g3 volt számomra a tökéletes vásár, nem fogom leváltani a közeljövőben, főleg fujira nem, mivel arra drágák a fixek, és ünnepek után mindenképpen szeretnék natív af obikat is... A pana dinamika nekem elég, a magas iso nem érdekel, ilyen téren én már ez e-p1-el is elégedett voltam. Kellett nekem nagy evf, és lehetőleg fém váz, ezeket megkaptam, meg bónuszként olyan finomságokat, mint a kihajtható érintőkijelző, gyorsabb sorozat, stabilabb fogás stb.. fujival ráadásul az összes adapteremet le kellett volna váltanom, a kis metz is ment volna a kukába, sőt valszeg a táskám is. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199 #57136 üzenetére
oké, rámozdulok a témára picit, mit is tudnak ezek
mondjuk tegnap még lehetetlen volt finoman deríteni vázról rendszervakuval, ma meg már jönnek a softbox meg beépített vakus ötletek
(#57138) madgie: hogy on is legyen ne csak fuji
panasonicon is megcsinálom ugyanezt a kis metz-el és az nagyobbat is villan
-
madgie
titán
válasz
Marseille199 #57137 üzenetére
"de felfele döntve meg kb mindig jó "
Előtör megint belőlem a troll: az X-E1-en csak a kisujjával kellene hátrafogni a kisvakut, beltéren az is elég indirektbe szórni egy fényerős fix-szel
-
Marseille199
senior tag
válasz
jjeahh #57129 üzenetére
Van hát, sokkal nehezebb lesz tőle a gép és borul az egyensúlya, jó csuklóedzés
Viccet félretéve, miért ne lenne?
Azzal is lehet irányítottan vakuzni, de felfele döntve meg kb mindig jó
Aki meg kicsit komolyabban akar világítani, az nem a gépről - illetve nem csak a gépről - vakuzik. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199 #57127 üzenetére
gondoltam erre, de ez már megint nagy... akkor ezek szerint segéd nélkül, egy vakuval vázról ennyit sem lehet megoldani, hogy picit derítsem az arcot, hogy "szintbe" kerüljön a világos háttérrel, vagy szemek, orr alol az árnyékot eltűntetni, esetleg aranyórában, kékórában ellenfényben deríteni? na jó...egyáltalán van értelme rendszervakut vázon használni?
a vakupapucs jó valamire azon kívül, hogy beletolsz egy triggert pl?
-
Viper26
nagyúr
Valaki tudna segíteni PL5 beállításában?
-
Marseille199
senior tag
-
Lassú Víz
addikt
válasz
mrmarkus #57111 üzenetére
Félig-meddig átbaxás. Szétszórja a vaku fényét az egész szobára és onnan verődik vissza a mennyezetről meg az oldalfalakról. Csakhogy nagyon sok esetben ezek a felületek színesek, amik már elszínezik a visszaverődő fényt és utána kínlódás a WB visszahozása. Vagy nincs is ilyen felület. Kültéren vagy környezeti visszaverő felületek nélkül ezek a diffúzorok nem igazán segítenek, a fényforrás pontszerű marad, csak gyengébb.
-
eeXaa
addikt
válasz
jjeahh #57107 üzenetére
...a második videóban, van a lényeg, de az is csak a probléma megoldásának a promója, vagyis a lényeget csak érinti... amúgy Granger, e téren nekem elég korrekt, ...volt egy másik vakus videója is, és csak ő nem mismásolt a kb. 50-ből amit azzal a témával kapcsolatban néztem a jutubon..., elmondja ahogy van,... csakhát, vedd meg a könyvét, meg fizess az online óráira...
-
Alg
veterán
Én most egy Xears füleshez kapott neoprén tasakot használok. 45-ös éppenhogy, 20-as tökéletesen belefér. Amikor nálam volt próbára a 17-es palacsinta azt meg zipzáros clamshell fülestokban tartottam
A 40-150-et, 14-42-t meg ilyenben. (Illetve a 40-150-et néha villanyborotva tokjában
)
Sok fülhallgatóm volt az utóbbi években
-
-
polcsa
aktív tag
eBay-ről rendeltem obi szütyőket (eBay szütyők), M-es méretben (mert hogy 'M'icrofourthirds-höz kell
), hát... nagy lett.
Ha valakinek van kisebb és nagyobb kellene és Győr környéki, cserélnék. -
MrChris
nagyúr
a nagy vakuzástól kedvet kaptam hozzá és majd egy év után a G6-ra először feltettem az FL36-t. Sokkal jobban müxik mint az E510-el, azon mindig bénázott, volt hogy nem is villant, volt, hogy teljes erejéből durrantott, pedig a fókusztávot lekommunikálta vagyis volt rendes kapcsolata a vázzal.
Tehát szobában bőven elég a fénye, oldalra felfele lőve szép derített képe lett, kis utómunkával még a Pana gépen is lettek színek -
jmakk
őstag
Neked nem ér próbálgatni! A mezei mft kamera vakuszinkronja általában 1/160, a GX7-é meg 1/320!
madgie: erről beszélek én is. Egy ND32-nél már azt jelenti, hogy szűrő nélkül elég lenne a vakunak 1/32 teljesítményen villani a derítéshez. Ha ennél több kellene, már nem fogja bírni a szűrővel együtt is tolni. Na ezért nem kell kimenni a hóra, mikor hívnak!
-
mrmarkus
aktív tag
válasz
jjeahh #57104 üzenetére
Talán valami ilyesféle megoldással kellene próbálkoznod...
-
jjeahh
nagyúr
értettem elsőre is, de ha ez igaz, ezt sem értem miért említik abban a sok cikkben, tutorialban, amiben az nd-t ajánlják a záridő leszorítására pl. ellenfényes derítéshez
amúgy találtam most hirtelen két videót: [link] [link] csak belenéztem mindkettőbe mert épp melózok, de asszem pont arról van szó bennük, amit én is szeretnék elérni -
jjeahh
nagyúr
ha rakok elé egy diffúzort is nem lesz túl gyenge? végülis mindegy, ezt tényleg ki tudom próbálni, egy duffúzor fillérekbe kerül ebayen... mondjuk ez az elmélet most nagyon a ló másik oldala, a tegnap leírtak szerint vázról villantva még behemót rendszervaku sem elég, most meg már a beépített is elég
(#57102) jmakk: az nd-t nem a vakura teszem, nem értem miért venne le a fényéből
(#57103) eeaa: de..
na de tényleg abbahagyhatnánk a téma feszegetését, úgy tűnik ahány ember annyi vélemény, néhányan biztos unják már...
-
jmakk
őstag
Ha jól értettem itt az a baj, ha olyan erősek a fények, hogy már egy ND32 szűrőt kell felpakolni a vakuszinkron idő eléréséhez. Az már 5FÉ és ugyanennyit levesz a vaku fényéből is. A kérdés az, hogy így is lesz-e elég szufla a vakuban (beépített vagy külső) a megfelelő derítéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged