Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Mingnek is van néhány cucca

-
MLaca
őstag
a fuji x-e1 imádni való gép, megnyugtat már a fogása is, mesés a képminősége, de munkára (amire nekem kell) alkalmatlan. a gh3 egy rideg vas, semmi érzelmet nem vált ki bennem, de munkára nincs jobb (eddig nem volt jobb nála számomra, pedig volt nikon d3 dslr gépem is). amúgy meg nem létezik olyan fényképezőgép, ami mindenben ász lenne, mindig van kompromisszum. autót sem csak fogóval szerelek, hanem villáskulccsal és csavarhúzóval is

-
a soundimageplus nem számít, steve huffi mélységek, cseréli a cuccait a faszi, mint a mérgezett egér, és közben megideologizálja, amit éppen érez. ming thein és robin wong dolgait viszont kifejezetten hasznosnak találtam eddig, akkor is, ha azért elég oly-orientáltak.
ricoh gxr2 kéne ide

-
Marha érdekes ezeket a teszteket olvasgatni olyanoktól, akik azért fogtak már pár kamerát... GH3, OMD, X-E1, mind kapott már hideget, meleget rendesen. Az ember ugye hajlamos azt igaznak vélni, amit annak akar! Ki kell próbálni őket, nincs más megoldás!
Legutóbb pl. az X-E1-ről olvastam nagyon jókat a Soundimageplus-on, ahol azelőtt annyira nem voltak oda érte (kicsit ugyan fenntartással kezelem azt az oldalt, mocsokul pixelkukkoló a tag).
A GH3-tól meg el van szállva egyenesen. Magam is fogtam GH3-at kézbe, ugyan aksi sem volt benne, azaz használni nem tudtam de a bazinagy méretét leszámítva tetszett a fogása.Ellenben nem annyira tetszett a fogása az OMD-nek, a gombjai szintén nem. De mivel rengeteg ember jól megvan vele, úgy döntöttem, hogy én is megleszek.

-
b.vr
őstag
hát nem t'om...
szerintem a lényeges dolgokat eddig is lehetett tudni: a képminőség lényegében egyforma, ami legalább ilyen fontos, azaz a kezelhetőség, kézreállás az meg ezek szerint ennyire szubjektív: neki nagyon nem jött be, másoknak meg az OM-D nem jön be
(ja, és "it simply feels like there’s a lot of empty space inside the camera" , persze merthogy GH-3 nem azért nagy hogy rengeteg plusz dolgot pakolhassanak a belsejébe, hanem így fért el sok vezérlő kívülre, és lett jó a fogása)
EVF ügyben nem tudok állást foglalni, egyiket sem használtam, de a GH-3 problémásságáról mások is írtak, ez biztos negatívum.
Viszont amit nem említ, hogy a GH-3 az első és egyetlen (?) jól tudom? ) amivel laptopra/tabletre/telefonra kövte tethered shootingot lehet végezni, akár wireless módon is.
Ezek után mindenki eldöntheti hogy a saját szempotjai szerint pénzben melyikért mennyit adna.
Személyesen nálam egy "hibrid" esetleg szóba jöhetne, de nekem ennyi pénzt egyik sem ér meg úgy hogy közben olyan dolgok hiányoznak belőlük, ami a másikban megvan. Ugyanis egyetlen, nagyon fontos dolgot hagytam a végére, ez pedig az OM-D világbajnok stabilizátora!
Nekem Olympus fixeim vannak, viszont egyelőre a Pana G5-ben találtam meg azt a gépet, aminek jó a fogása, kezelhetősége _és_ tavaly év végén nagyon kedvező volt az ára (nemúgy mint a GH-3) Pedig mondjuk egy koncerten, fényszegény sörözőben, éjszakai városi járkáásoknál nagyon jól jönne az a szenzorstabi (meg persze maga a jobb szenzor, ami viszont mindkettőben megvan)
Innentől teljesen szubjektíven: gondolom a Pana (sajnos) elkötelezetten nem fog szenzorstabit tenni a gépeibe, így számomra ez akkor lesz már csak értelme a váltásnak, ha (mondjuk egy év múlva) a jelenlegi G5 tudását kiegészítik a tethered shooting képességgel (a wifi annyira nem is érdekes, de úgyis olyan lesz mert ez a trend), és a jobb szenzorral, értelmes áron (a G5-öt kábé egy Nikon D7000 árának a feléért vettem) Ez akár év végén reális opció lehet.
Az Olympus érdekesebb kérdés, _ha_ a következő zászlóshajó olyan lesz, hogy nem ezt a retro-világot erőltetik hanem az ergonómiát (és megtartják a kimagasló szenzorstabit) a wifis vezérelhetőség szinte biztos benne lesz - no innentől már csak az ár lesz a kérdés...
Illetve (sajnos....) nem lesz kérdés mert kezdetben biztos iszonyú drága lesz...
Én maximum odáig lennék hajlandó elmenni mint ahol jelenleg (és jelenlegi forinttal számolva...
) a D7000 ára van (ami nagyságrendileg netto 200 ezer) Persze szubjektív hogy kinek mi mennyit ér meg - de hát ezzel kezdtem
Ilyen "olcsón" viszont mindez belátható időn belül nem lesz realitás. -
arn
félisten
nemtom, ha ilyen problemaim vannak, akkor nem egy meretre optimalizalt rendszert valasztok.
-
MLaca
őstag
olyan ordas csacsiságokat ír a gépről, hogy hihetetlen. de, cserélhető a gumi szemkagyló (szerinte ez fix, ha jól értelmeztem), akkor nem érti, miért ekkora nagy a váz, mikor már a Pana sajtóanyaga is erről regél (hőleadás a videózás miatt + a sokkal jobb ergonómia, mivel ez a gép munkára lett tervezve, rendes kézmérethez, nem játékra), a videó nála kimerül a rolling shutternél... kár, hogy nem szánt rá több időt.
-
Kleroo
veterán
Köszönöm a tanácsokat,ötleteket.

(Konkrétan ütésálló kivitel azért nem kell, nem vagyok sherpa,vagy survivor-jelölt; csak szimplán nem akarom tutujgatós üzemmódban használni(khm el se vinni) )
-
hmm... ming thein gh3 vélemény
ha a gh1-re visszaemlékszem, hasonló benyomásaim voltak nekem is róla.
-
eeXaa
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
...corp tool ...vágnod kell a képeidet még a LR-ben , vagy legalábbis így még mindig jobban jársz mintha ott kellene hirtelenjében megcsinálni, v. ők vágják kedvük szerint... sztem nem sok mai nyomtató tud 4/3 ben nyomtatni, vagy legalábbis nem használják.... de lehet valaki tud valami biztosabb megoldást..
-
Mr.Csizmás
titán
help uraim

LR-bol hogy exportaljak ugy, hogy mft kepbol rendes foto lehessen papiron? 9x13 es tarsai (rossman elohivatas mondjuk)

-
MLaca
őstag
Megcsináltam már végre saját flickr oldalt is. van közte gx1-gyel készült is bőven. [link]
-
need
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
1 házigazdától ez minimum elvárható..

-
válasz
Marseille199
üzenetére
mercédesz!
-
-
sphe
senior tag
válasz
Kleroo
üzenetére
Még menet közben a samsung nx100 jutott eszembe. Nem produkál még anomáliákat, mint az újabb modellek, kicsi és könnyen kezelhető, a Wb is elég jó, viszont vakuja nincs. Használtan kifogható 55-ért, újonnan plusz egy tizes. Vagy nex plusz manuálobi nem játszik focus peakinggel?
-
arn
félisten
-
HollyBoni
veterán
Az annyira nem is sok. Kéne venni egy kicsit jobb obit végre mint a 14-42 és a Helios. Nagyfényerős 35-45mm kéne, az egyetlen az Olympus, és még az M42. Lehet M42-ben kéne gondolkozni, mert filmezéshez sokkal jobban szeretem a nem focus by wire obikat. Bár akkor le kéne mondani az AF-ről. Olympus obikban nincs stabi, igaz?
-
Studi
veterán
válasz
Kleroo
üzenetére
Az Olynak van 17/1.8 (drága) és 17/2.8 objektíve, az utóbbi ekv. 34mm, és kifejezetten zsebkompatibilis. Sok nincs még a használtpiacon, így árat nem tudnék mondani, figyelni kell. De 50 köré azzal se nagyon tudsz lemenni. 50 körül mostanában az E-PL1 + kitobi kitek lehetnek.
szerk: de akkor már vedd meg inkább az én G1-em a kitobival, sokkal jobb ám!

-
Kleroo
veterán
Árban hogy alakul egy jó vétel?(Ütött kopott esettől eltekintve)
+Azt egyébként nem reméltem,hogy egy jó kis fixszel kijön 50k-ból. A kitobi felel meg az ársávnak a fix pedig az ideálisabb elképzelésnek.

Ekv 35-40mm körüli obi nincs? Tán mintha lenne 20/1.7. Viszont az kétlem,hogy olcsó lenne. Drága szettel pedig megint oda jutnék,hogy nem viszem el,féltem.
Marseille199:
Köszi. Egyébként a lassabb,bénább AF nem baj, nem sportot,komoly dolgot kéne fotózni.
-
Kleroo
veterán
válasz
üzenetére
Nagyon jó ár,nagyon jónak tűnik. De a szenzor nem elég nagy. Nikon CX mérete alá nem mennék.
Bár a fényerővel....fene se tudja,azért berakom a gondolkodós kalapba,köszi.
Studi: Azért már jó ideje piacon van. Akár 1-2hét alatt érheti olyan baleset,ami után távolról sem maku...
-
Kleroo
veterán
Köszi srácok.

A cél nem a pixelbuzulás lenne. Kompaktot nem akarok,illetve ami elfogadható,az drága.
A milc pedig,még ha "őskori",akkoris legyalulja a legújabb libahajigálót is,és a DOF-fal is megvan a játéktér.Az ideális tényleg egy kis palacsinta-fix lenne rá,és akkor a kreativitás,egyszerűség is meglenne. a zsebméret mellett.Csak az már esélytelen 50-ért.

Kellene videó,és vaku is.
Így egyre inkább a Nikon J1 felé hejlok. És lenne ezáltal egy hardcore teléző vázam,ha netán muszáj lenne...
Nikon J1 újonnan van valahol extrajó akcióban? Ha 70-80 körül megszerezhető,akkor reális 40-45-ért egy leharcolt, használt, gari nélküli nem?
-
Studi
veterán
válasz
Kleroo
üzenetére
Én a magam portékáját tudnám ajánlani. :-)
Pana G1 + 14-42 kitobi
+ D70-hez képest kicsi és korszerű
+ EVF
+ kihajtható forgatható kijelző
+ sok gomb miatt könnyű, kényelmes kezelés
- a m43 milcek első darabjai közül való, nem "mai" technológia ez sem,
- nem tud videotAzért 50 fölé mérem együtt, de nem olyan sokkal. Nagyon kényelmes a használata, EVF nélküli váz szerintem csak túristáskodni jó, pen + EVF meg már jóval drágább ennél. Nem nagyon hiszem, hogy keresős váz lenne hasonló áron más cég milcei között.
-
sphe
senior tag
válasz
Kleroo
üzenetére
Ebből max egy E-pl1 jönne ki. A váz eléggé strapabíró, de a legelső mft-k egyike, a fehéregyesúllyal és AF-fel sok kompromisszumod lehet, amit a későbbi modellekben már javítottak. Ha szeretsz raw-ozni, talán egy pana G1? De egyik se kicsi obis, se fix obis. Ha szerencséd van, kifogsz egy pana lx3-at (lásd előtted hozzászólók), vagy láttam apróhírdetésben egy sony nex vázat 35-40e-ért, plusz 14-15e egy használt kitobi. Annak már a szenzora és a fehéregyensúlya is sokkal jobb. Ez csak az én két centem.
-
Kleroo
veterán
Ahoy urak!
Egyre inkább érlelődik a gondolat,hogy kéne egy másod-váz.
Lényegében azért kellene,hogy dokumentáljak minden olyan eseményt,történést,ahova a DSLR szettet nem merem/akarom vinni. Ilyen események alatt extrémebb dolgokat kell érteni(pl barlangászás). Ahol érheti sérülés,behatás a gépet(ütésálló kivitel azért nem kell,csak összességében nem kapna tutujgatást a gép).
Először egy D70+kitobira gondoltam,de hiába olcsó,attól még nagy,és nem mai a technikája... Gondoltam ennyi erővel MILC: Az minden téren jobb választás. Kisebb,nincs tükörmechanika,képminőségben a D70 szintjét biztosan megüti egy régebbi váz is,és az árukat sem nagyon tartják. Egy régi-régi szett biztosan olcsón megszerezhető. Illetve most írtátok a Nikon 1 széria olcsóságát. Az pláne tökéletes lenne,mert akkor lenne átfedés a rendszerek között.
A kérdés: Mit ajánlanátok?
40,max 50k-ba kéne beférni egy kitobival. A cél egy egyáltalán nem makulátlan használt szett felkutatása.
Esetleg kitobi helyett egy fényerősebb fix ekv 28-40mm közötti obi,ami nem túl drága. -
Tulku
veterán
Nekem sok kritérium figyelembe vételével kellett döntenem:
-méret
-fényerő
-szenzor
-kezelhetőség
-videó
Az mft igazi rendszer, annak minden pozitív és negatív vonásával, s biza próbálkoztam én is gf-fel, de nálam az obi-ügy behalt a fényerő-zúm-méret viszonylatában. Nem azt akarom bizonygatni, hogy márpedig ez csinál olyan képeket mint egy G lapkás pana, de a fenti szempontok mindegyikében igen egészséges kompromisszumot vonultat fel...a videója pedig brilliáns, de bármit lövök vele, maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel.Mercutio: Ezt most nem értem...kocsmába nem járok (antialkoholista lettem), de ha a fényekre érted, akkor jól elvagyok az 1,4-1,5-tel iso 1000-ig ezzel a kis döggel...
-
Tulku
veterán
Hogy is mondotta valaki...mindig az a legjobb gépes ami ott van a kezünk ügyében!
Jól eltalált képek, gratula, valóban ff-ért kiált ez a hegyi levegő...
OFF
No én ilyen megfontolásokból építattem fel "rendszerem" ami ma teljesedett ki egy használt evf-fel...és biza így tökéletes. Sokáig vártam egy viszonylag nagy lapkás evf-es kompaktra, de agyártók - talán titkos megállapodás eredményeként - állandó elvetélt ötletekkel tolják ki egy ilyen gép megjelenését. Legutóbb a fuji x20 beharangozásakor üvöltöttem egy nagyot...mi a bánatnak molyolnak optikai hibriddel, mikor evf kell????....na mindegy, ez a kis pana úgy néz ki minden igényemet kielégíti, a videója pedig egyenesen zseniális, különöst így evf-fel....
ON
-
ROBOTER
addikt
Studi, gorgo:
Jól elvagytok egymással.
Az alumíniumot ötvözetlenül alig-alig alkalmazzák, így tulajdonságait elsősorban az ötvözőanyagok és a gyártási technológia (pl. húzás, hideg és meleg hengerlés, kovácsolás) határozza meg. Szóval az erről szóló vita nem vezet sehová.Az én állványomban az agyrész 7075-es ötvözet..
-
madgie
titán
200 euró a német ebay-en a vadiúj V1 kit már vagy két hete, bevallom én is erősen szemeztem vele.
Szerk: csak hát most lent van a háznál a kőműves, a burkoló, tehát az asszony (jogosan) nekifutásból kettéharapná a gerincem, ha megint valami fotoncsapdával állítanék haza.
-
Studi
veterán
Szerintem épp ellenkezőleg, az aluminium önmagában lágy, hajlékony. De vannak olyan eljárások, amivel merevvé, stabillá lehet tenni, de ezeket a párezres állványoknál nem alkalmazzák. Nem véletlen, hogy az olcsó állványoknál kell egy merevítés, ami a teteje fölött 25-30 centivel összefogja a lábakat, különben az egész lemenne spárgába. :-)
-
Már elnézést, de az alumínium rohadtul rideg és merev. Ha rugalmas, annak az az oka, hogy kici-óccó szar toldásokkal, rögzítésekkel. Az hogy "csak sima" alumínium és nem valami űrtechnológiás, legfeljebb némi plusz súlyt és cserébe szintén olcsóbb árat eredményez.
HollyBoni: minden bizonnyal az egyetlen a GH3, bár az csak tipp, hogy jó, de jó erős tipp. -
HollyBoni
veterán
Melyik az a mikor 4/3 gép ami jó hosszú záridőknél (60mp és felfele), és van rajta elektronikus zár is?
-
HollyBoni
veterán
Gondolom igen. Amúgy tényleg nem rossz kis cucc. Én nagyon szeretnék timelapsezni, csak féltem a GH1-et hogy behal a zárja, na meg az esti fotózás is az egyik kedvencem de már 60mp-es expónál is elég csúnya képeket produkál, ráadásul várni is kell a kép elkészítése után.

-
ati3x
senior tag
Off.
Én is gondolkodok egy nikon v1-ben. Vicces àra van most. E-pl1 mellé. Piszkàlja a fantáziám az az elektronikus zàr bolygó-hold fotozáshoz. Mellesleg az af-je gyorsabb. És a keresö. Kérdés arra is fel lehet pattintani adapterrel régi manuàlokat? -
válasz
Marseille199
üzenetére
egy tetszőleges nikon gép választ el tőle

-
válasz
Marseille199
üzenetére
kösz. hát még ha nem lr4-ben szerencsétlenkednék, hanem a jó öreg capture nx2-vel tudnám feldolgozni őket

Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kocsmában még 20/1.7 mellett is elmegy az iso 3200-ig néha.