Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezt kerestétek a napokban? (pixinfo)
Olympus Zuiko digital 9-18mm (első, hátsó sapka, napellenző, doboz):
85.000 Ft (+ajándék 72mm CPL szűrő)
-
Nincs bajom, és nem is felháborító amit mondtál. Tkp, mivel Studi kezén sokminden átment már, mondhatod is neki nyugodtan, hogy hagyja ki a 25-öst, el tudja dönteni úgy is. Lehet, hogy nem is fotózáshoz kell neki, hiszen mondta, hogy tárgyfetisiszta

Az egészben úgyis az a legszebb, hogy egyszerre csak 1 obi van fent, bármi más kell cserélgetni kell. És ha úgy nézzük, akkor az is helytálló, hogy 17 + 45 mellett elhagyható a 25, és fordítva is. Hétvégén próbáltam azt is hogy két váz van nálam. Hát az sem az igazi, már sok... Még két kiskompakt OK, de két m43 már sok.Engedelmeddel használnám a régi aláírásodat, mivel tetszik. Nem baj?

-
válasz
Mercutio_
üzenetére
mindenesetre a kedvenc gyutáv tényleg ízlés kérdése. én most épp úgy érzem, hogy ha valamit normállal lőnék, inkább tömöríteném (tele) vagy nyújtanám (nagylátó) a képet. vagy nem, ha nálam lenne a normál is, de épp ez a lényeg, hogy ne legyen nálam.
a fotózásban még sosem volt baj, ha az ember keze meg volt kötve. ha csak egy obid van, csak b&w-ben lősz, csak 1:1 arányú képeket stb., akkor is éveken át lehet fejlődni. persze meg is lehet unni, és végülis ez egy játék.
én tényleg teljesen ártatlanul csak annyit akartam mondani, hogy nem biztos, hogy azonnal meg kell venni egy teljes sort. de semmi gond, ha valaki mégis.
no meg, amúgy is, én 5-10x zoomos kompaktban gondolkodom épp 
-
arn
félisten
Megfordult a fejemben nekem is hasonlo
[link] -
arn
félisten
G6 most mikor jon?
-
Mercutio_
félisten
Ott a végén az a smile gorgo - t ismerve nem véletlen vagy a mondandó tompitásása kerület oda, hanem az ami.
50-és függés: néhányan azért már nem tegnap kezdték nyomni az expogombot, lehet, hogy mostanra végig próbálták néhány gyutavot, és tudják melyik a kedvencük
Ettől függetlenül még számukra is érdekes projekt lehet egy korábban / továbbra sem ideális gyutávval komponálás. -
Studi
veterán
Egyáltalán nem extrém, amit írsz, értem, mire gondolsz. :-) És gyakorlatilag egyet is értek vele.
Volt 50-es Industar, majd Helios a Zeniteken, 55/1.8 majd 50/1.4 Takumar a Pentax Spotmaticon, előbb 25/2.8, most 30/1.4 a 4/3-ra. Kipróbáltam, szeretem ezt a távot. Van némi tárgyfétisem is, nem tagadom, de emellett használnám is bőven ezt az objektívet.
Az már persze túlzás, hogy ha jó a 25, akkor a másik kettő mehet a levesbe. :-) -
válasz
wody21
üzenetére
ott a fuji x100, azon sincs ekv. 50 mm. meg egyáltalán, miért kell minden fókusztartományt tutira lefedni? pláne, ha van ekv. 35 és 85 mm, miért biztos, hogy kell az 50-es is? és miért olyan hülyeség, hogy ha már megvan ez a kettő, akkor nem azonnal irány a bolt a harmadikért, hanem megpróbál az ember élni nélküle? és miért extrém dolog az egy év?
megannyi kérdés

-
wody21
tag
-
"Parci: azért az nem technikai dolog, hogy kinek milyen fókuszhossz fekszik, elférne valami szmájli/akármi a végére..."
de hát egyáltalán nem vicceltem. azt írta, hogy a 17-es és a 45-ös megvan neki. én meg azt, hogy mielőtt rohan a boltba, hogy megvegye a 25-öst is, hogy "teljes legyen a sor", előbb próbálja ki, akár egy éven keresztül, hogy nem boldogul-e nélküle. boldogan. ha nem, akkor pedig tényleg kell az a 25-ös, akkor viszont a másik kettő lesz fölösleges jó eséllyel (de a 17-es szinte biztosan).
ebben semmi vicces nincs, tényleg így gondolom.

-
Studi
veterán
Nekem eddig pozitív tapasztalataim vannak a Paypallal fizetett ügyletek árfolyamelszámolásával, eddig mindig kedvezőbb volt a vége, mint amit vártam. De ettől függetlenül az időfaktor akkor is ott marad kockázatnak, bármikor tudnak olyat mondani kedves vezéreint, hogy pár százalékot elmozdul az EUR árfolyam...
Van most is folyamatosan, de sokaknak nem akaródzik kis hazánkba postázni, emiatt szűkebb a választék. Persze a Dójcsland only, vagy UK only szokott az alacsonyabb áron elmenni, mert értelemszerűen kevesebb rájuk a jelentkező...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
csak egy pár perc erejéig jutott az eszembe: ha ilyenem lenne...
valóban szép, az oly ep-x sorozat sem csúnya, red dotot is kapott, de rákerestem guglin, hogy nézne ki a kettő együtt, és hát még ezek a vázak is rútnak tűnnek a voigtlander alatt...
amúgy szerintem az oly 45/1.8 sem csúnya, és tényleg jobban megéri elméletileg...gyakorlatilag meg ki tudja, kevés ember próbáhatta mindkettőt...amúgy egyelőre egyik sem lesz, előbb vaku, aztán lehet megfontolom, hogy az mf obikat amikor épp egy kicsit vastagabb a pénztárcám, lassan leváltsam af-ekre, és akkor az első valószínűleg tényleg 45/1.8 lesz...most egyelőre el vagyok tévedve vaku témában, és még azt sem döntöttem el leváltsam-e az e-p1-et vf kompatibilis vázra, ugyanis a kereső elég drága... -
válasz
jjeahh
üzenetére
Ha annyira vágysz ilyenre, elvben az idén jön ki a Pana Lajka brand alatt a 42.5/F1.2 autófókusszal! Igen, k drága lesz
. Ami a szűk dofot illeti, valóban nehéz vele manuálozni, meg azért lágyabb is lehet a kép, mint az az ember szeretné, de megéri. Esetleg megpróbálhatsz egy 1.2-es Canon FD-t is, 1.4-en még lágy képe van mindig, viszont jóval olcsóbb és minőségi.Studi: ebayről véve számolhatsz azzal is, hogy ott hangyányival kedvezőtlenebb árfolyamot alkalmaznak, én is onnan vettem az enyémet, úgy számoltam 125 lesz, 130 lett. És egy 99.8+%-os eladóban akinek van már több száz eladása meg lehet bízni. Anno hetente 4-5 cserélt gazdát, sztem most is. És jó az az obi...
Parci: azért az nem technikai dolog, hogy kinek milyen fókuszhossz fekszik, elférne valami szmájli/akármi a végére...
-
Studi
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Én nem kételkedem benne, hogy szuper az az obi. De abból tudok kiindulni, hogy a 45/1.8-is csodálatos objektív, nagyon jól használható, gyönyörű képe van, imádom. Minimálisan gyengébb fényerőben, de van benne egy pontos és gyors AF. Abba érdemes belegondolni, hogy ha ki is akarod használni az 1.4-es fényerőt, akkor rettenetesen pontosan kell fókuszálni, mert itt már a kis érzékelőn is elég szűk lesz a DOF. Szép kihívás lesz ez kézi élességállítással.
Voigtlander:
+név?
+1.4-es fényerőOly:
+++ár
+használtpiacon gyakorlatilag elég likvid, van kínálat, kereslet is
+AF
+autoamtikus blendeállítás vázról -
Studi
veterán
Hát én nem unom egyelőre az ekv. 50mm-es távot, és a fényereje miatt is nyit más lehetőségeket. Volt 4/3-ra is 25-ösöm, szerettem, most van helyette 30/1.4, azt is szeretem. Legfeljebb ha nem jön nagyon be, akkor eladom, szerintem ebben azért akkora bukási lehetőség nincs.
-
nem hiányzik az, pont, hogy a 17 és a 45 közé nem kell semmi

ha szembejön a kép, döntsd el, hogy az "unalmas" normál perspektívából melyik irányba akarod tolni. komolyan, nyugodtan csináld így egy évig is akár, aztán, ha még mindig baromira hiányzik a normál, akkor meg a 17-45 duót lehet eladni.
-
Studi
veterán
válasz
rumos14
üzenetére
Kb. 400-420 EUR-ért tudnám beszerezni ebayről postával. De annak azért megvannak a maga kockázatai (posta, állapot, Kancsal Gyurka kacsint egy sandát, és a leütés és fizetés között ugrik 5-10%-ot a HUF/EUR keresztárfolyam), így ha ennyit rá kell szánnom, akkor inkább venném itthonról, megtapizva.
Az elmúlt hónapokban kétszer már nagy mákom volt (az új ár 50%-áért sikerült vennem a 12/2 Olyt és a 100-300 Panát is), nem hiszem, hogy érdemes lenne sokáig várnom, hogy alkalmi vételem legyen. :-)
Ezzel meg lenne a vágyott fix sor, a nagytele, és nagyjából késznek látnám a rendszert. Még esetleg ha elmegy a GF3 és a 40-150, akkor egy GX másodváz, de ez már nem prioritás. Meg év vége felé talán egy Oly 60-as makró, de ez szintén távlati terv. Most viszont még van egy luk a rendszerben, 12-17-45 közül hiányzik az igazi alap, ez lenne a 25-ös. -
jjeahh
nagyúr
há' de nem ugyanaz a logó van rajta...
na meg a m4/3 voigtlanderekhez képest kimondottan olcsó..akkor hogy van ez? mi, szegény emberek kapunk prémiumcuccot aranyáron, és a dúsgazdag leicások bagóért vehetnek üveget?
oké, úgyse venném meg, csak obit, vakut keresgélek, és szúrta a szememet... -
Mercutio_
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
miklósrabi írt m4/3-os használatukról: Nokton 25/0.95, APO-Lanthar 90/3.5
-
jjeahh
nagyúr
na, még egy idióta kérdés...
manuális üveg, mondjuk voigtlander mivel tud többet alá szánt vázon, mint adapterezve? [link] elég csábító...miért nincs ilyen m4/3 vázra? sztem brutál népszerű lenne... 
-
Studi
veterán
Vakerán hirdet valaki E-PL1-et 25/1.4-es Leicával. Nem ismeri esetleg a srácot valaki, vagy találkoztatok a hirdetésével máshol? Jó lenne közvetlen kontakt az eladóhoz.
-
Studi
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Vannak YN vakuk, amik tudnak TTL vezérlést. De nem Oly vázzal! A TTL vezérlési rendszerek jelentősen eltérnek egymástól, és a legtöbb gyártónak meg van a sajátja (Canon, Nikon, Oly, Pentax, Sony...). Legjobb tudomásom szerint a YN-nek csak Canonhoz és Nikonhoz igazított vakui vannak, Olympus nincs. Mivel már a talp, illetve az érintkezők elhelyezkedése is más különböző rendszerekben, hát még a kommunikáció, nem tudod használni a Canikon TTL vakukat Oly vázon (TTL-ként, mert az elvillantás működhet!).
A Metz gyárt a legtöbb rendszerhez igazított vakukat, vagy univerzálisakat cserélhető talppal, vezérléssel. -
need
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
mit fentebb írtam furcsa és vicces de az Only akár 1 canyon vakuval is elboldogul..meg olyan vakuval is amit 15 éve használtak..persze azt tudni kell hogy csak nagyon korlátozott mértékben

van..vagy volt itt a aprón 1 fickó aki árult jó áron ilyen vakukat..hát mi bajom lehet gondoltam ha veszek 1 ilyet..
és akkor is elmentem abban a bizonyos vakú topikba..ott rá kérdeztem hogy mennyire lenne ez jó nekem az Oly gépre..én is hasonló választ kaptam.. -
need
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
szintén voltam nem rég ebben a topikban de más apropóból a haveromnak kellett vakú és bele volt szerelmesedve az egyikbe..yn-be.. a következőre jutottam..!
"Kicsit utána olvastam és azt hiszem a Yongnuo YN 560 II nem a te vakúd lesz szerintem..
itt olvasd el bővebben http://blog.fotosarok.hu/2012/08/teszt-yongnuo-yn-560-ii-manualis-vaku/
főleg a végszó az érdekes.. "Mivel ez egy középérintkezős, manuális vaku és nem TTL, nem kapunk olyan extra funkciókat, mint a fényképezőgépről vezérlés lehetősége, a HSS gyors szinkron, illetve a második redőnyre szinkronizálás."szerintem még midig a leglényegesebb hogy tudja-e a vakú a gyors vakú szinkront vagy nem!
(HSS) és a a gép kijelzőjén az FP..és ezt korábban említettem hogy miért lényeges.! -
jjeahh
nagyúr
vakus topikban ezt írták: [link] [link]...akkor végül csak az oly-val nem lehet használni auto módban? dpreview szerint ugyanis van benne ilyen: • External Flash Control : TTL Auto, Auto, Manual, FP-TTL-Auto, FP-Manual...nem értem...szerintetek csak manuálban használhatóak a yn-k, máshol viszont azt írják, autóban is...végül mi az igazság?
-
need
addikt
nem akartam rá kitérni sem nagyon ajánlani semmit..de ha veszek valamit akkor annak értelme is legyen..
egyébként..nekem az 50 AF-1 van..és használtan vettem..de még 1 kicsit tovább mentem.. mert van hozzá derítő lap szettem..is..!nagyon nem sok fogalmam volt a vakukról..csak akkor döbbenetem meg amikor a haverom canyon vakúját simán tudtam használni..majd kipróbáltam egy olyan vakut amit kb. 15 éve csináltak..azzal is ment..!
de itt van pár dolog amit érdemes tudni..Még 1 pár gondolat az Oly EPL1 + Metc 50 AF1 kombórol..
Pénteken este egy klubban voltunk bulizni vittem a gépet..igaz nem nagyon akartam én inkább inni akartam volna a legjobban
a PL1-en nincs segéd fény így a rosszul megvilágított helységben a KIHÍVÁS a fényképezés..és meg is szenvedtem vele..ettől függetlenül le a kalappal a kis Oly előtt.. 
ilyet sem csináltam még..de a következő alkalommal ebből a dologból többet kifogok hozni..de akkor csak a 45/1.8 viszem..! -
rbalint88
veterán
Aki tervezi Oly 9-18 vásárlását, az lessen rá erre minél előbb: [link]
-
arn
félisten
Mongy nekem a canon kepe pixelkukkolas nelkul jobban tetszik. A masik tok muanyaghatasu sok helyen, mumajer. De nem ertek a videohoz.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Akos96
üzenetére
A Canonnal való összehasonlító videó részben valós (azért ebben is vannak csalások), de a Canon nagyívben tesz a videó minőségére, így tényleg szégyen, hogy egy kisebb szenzor ennyire elveri, megérdemelnek egy kis csesztetést. A Nikon sincs a helyzet magaslatán ebből a szempontból. A nem túl friss GH2 igen komoly ebből a szempontból.
Viszont a Canon problémák egy része szoftveres.
-
Akos96
senior tag
-
ROBOTER
addikt
Nagyjából off, de a 4/3 szenzor miatt beteszem:
Hogy ez mekkora egy aljas megvezetés...
Mármint az illusztráció.
-
a 16 mp-es mft szenzorok elég jók már, főleg a sony. ugyanígy, a 20 mp-es samsung nx szenzor is remek. a 16-24 mp-es sony nex szenzorok dettó. rég nem ez a szűk keresztmetszet ma már. sokan elfelejtik (nem neked írom, általában), hogy ez az egész zaj/dinamika/dxo-mánia semennyire sem visz előre. tényleg nem. egy eszköz kell, amit használsz is (ergo szereted, nálad van), és amivel elkészíted a képet. ez a legfontosabb. a képen lévő zaj mennyisége ma már tök lényegtelen.
nekem egy modern csúcskompakt is lefedi a céljaim 80%-át, egyedül az árukkal nem vagyok kibékülve.
-
jjeahh
nagyúr
én nem igazán értek a vakukhoz, és csak néha használnám, ha már nem emelhetem tovább az iso-t, illetve ritkán szoktam nappali fénynél is deríteni, ha a helyzet megkívánja, pl ellenfényes portrénál...de ez szintén ritkán fordul elő, ezért nem költenék túl sokat rá...nemrég ajánltátok a metz-eket, na de az már nekem drága kategória, azt a pénzt inkább költeném obira, táskára stb...esetleg valami más olcsó alternatíva? vagy vegyek drágábbat és tanuljak meg vakuzni?

ok ezzel át is mentem a vakus topikba...
azért a véleményeket szívesen veszem... -
sphe
senior tag
Szerintem azért mert az emberek gyakorlatiasabbak, adott összegből, kitobiban sokan gondolkodnak . (már korábban is írtam) Én egyik jpeggel sem lennék elégedett 100e alatt mft fronton, a sonyt valamiért be tudtam állítani és jó dolgozni vele. A szolgáltatásaiban is nekem többet ad. Mondjuk 100e felett már más a helyzet, de ki beszélt itt erről mikor mindenki ugy cserélget gépet, mint a ruhát? - a kérdés a samsung nx1000 csere kérdés adott árban. :-)
-
need
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
nem akarlak fárasztani az én saját ideológiámmal..de ezekkel 1 a gond.. hogy csak manuálisan használhatod..
nem beszélve szerintem ezekben nincs gyors vakú szinkron..tehát annyi lesz a vakú záridőd amit a géped tud nekem ez 1/160.. így ez a felejtős kategória..legalább is nekem..! -
jjeahh
nagyúr
Yongnuo vakukkal van valakinek tapasztalata? pixinfo szerint nem rosszak, és elég olcsónak tűnnek a gyárihoz, meg a metz-ekhez képest is. csak azt nem értem, a támogatottsági listán ha e-pl1, e-p2 szerepel, e-p1 miért nem?

-
eeXaa
addikt
...esetleg tudja valaki biztosan, hogy az összes oly pen váz tudja a wireless vakuvezérlést, és ezzel egyetemben minden külső vaku beálltás elvégezhető a gépen, ugyanis kezdek egy picit frusztrálódni emiatt, a G3 fl36R kombóval...
..egyébként ha a G6 ba a sony szenzor mellett, a wireless vakuvezérlés is bekerül, akkor számomra meg lessz az ideális pana váz, főleg ha még a most bejelentett gf6-nál debütáló nfc adatátvitel is alaptartozék, és gps of course... -
Studi
veterán
válasz
Schanyee
üzenetére
Egyelőre barátkozunk, ismerkedünk idő hiányában, de nagyon jók az első benyomások. Azt vártam, hogy kicsit jobb lesz az összehasonlítási alapként nálam levő Sigma eredetű Oly 70-300-al. Nem szoktam pixelbuzulni, de összességében egyelőre jobb is, mint amit vártam. Persze sokat segít ebben, hogy a G5 szenzora 1,5-2FÉ-el tovább felhúzható, mint az E-30-é.
-
törölt tag
Gondolom az EVF es gépeken kikapcsolható a kijelző fotózáskor, tehát nyerni lehet vele némi akksi időt.
Csak ha éppen nem szemmagasságban tartom a képet, hiába egész jó a kijelzőm, akkor sem látom hogy mennyire exponálok jól.(erre mondjuk nem megoldás az evf, inkább a kijelző dönthetősége.)
-
Studi
veterán
Pláne ha van kihajtható-forgatható kijelző, arra nagyon rá tud szokni az ember, egész extrém szögekből is nagyon kényelmesen lehet használni. Vízszintezővel együtt különösen csodálatos.
De extrém sok fénynél mégis inkább EVF-et használok.szerk: nagytelét is biztosabban tartom úgy.
-
törölt tag
Amilyen képeket csinálok vele, az nekem tetszik. Mivel nem ebből élek és csak saját magam és környezetem szórakoztatására használom, eddig elégedett vagyok vele. Aztán lehet hogy egy kompakt géppel is meg lehet ezt csinálni csak érteni kell hozzá

Egyéb képeket nézegetve valahogy mindig azt érzem hogy amiket én csinálok, azokat elég rossz szemmel nézem,készítem.
-
Studi
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
madgie 41-es irányárat mond a GF2-re, én 45-ért hirdetem a GF3-am, nem mondanám, hogy nagy a szakadék. :-)
-
madgie
titán
válasz
FEDman
üzenetére
"Szerencsekerék egyébként már volt a GF3/5-ön is."
Lemaradtam, mint a borravaló. A minap volt az indexen egy szép GF2, 41 ezres irányáron, ott is akkor jutott eszembe, hogy nincs rajta távcsati, mikor már elküldtem egy érdeklődő emilt

hja, a lelkesedés erősebb néha az észnél, hackelt 1080 soros videó, tapicska, vaú de jó lesz... -
egyébként ez a gf6 nekem már bőven elég volna mindenre. ráadásul ezek után a gx2, ha lesz, csak pazar lehet!
-
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Igen a Pana 16Mp-es szenzora már teljesen vállalható kategória. Nem ez jelenti a top kategóriát, de azért még a sony szenzorai mellett se kell vele olyan nagyon szégyenkezni.
Ez a kis GF6-os pl. úgy néz ki egész éles Jpeg képeket köpköd magából még iso3200-on is, ennél sokkal több amúgy se kell.
GF6 - iso3200 - f/4,6 - 1/10s - (5Mp)
Ezen felül állítólag javítottak a low-light AF-en is, pedig ilyen téren szerintem eddig is a Pana volt a legjobb.

De a legnagyobb dobás hogy végre itt is van dönthető kijelző! Szerintem ha ilyen lett volna a kis GF1-eden akkor még mindig meglenne. Az a teljes átforgatható LCD nem csak a tipikus fészbúkos képek gyártásánál, de csillagfotózásnál is nagyon hasznos tud lenni.

Összességében nem olyan rossz ez, szóval most már lassan jöhet a G6 meg az időtlen idők óta hiába várt GL1 is.

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

no meg, amúgy is, én 5-10x zoomos kompaktban gondolkodom épp 

na meg a m4/3 voigtlanderekhez képest kimondottan olcsó..akkor hogy van ez? mi, szegény emberek kapunk prémiumcuccot aranyáron, és a dúsgazdag leicások bagóért vehetnek üveget?

a PL1-en nincs segéd fény így a rosszul megvilágított helységben a KIHÍVÁS a fényképezés..és meg is szenvedtem vele..ettől függetlenül le a kalappal a kis Oly előtt..