Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED monitor topic
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
Nem mondom hogy használhatatlanok ezek a cuccok. De ha picit nagyobb súlyt raksz rá, akkor már okozhatnak bosszúságot.
Sima aluminiumból vannak, ami rugalmas. Ha megmozdítod, beremeg, és nagyon sok idő kell neki, mire megnyugszik. Nem véletlen használnak komolyabb gyártók magnézium-aluminium ötvözetet, vagy anodizált aluminiumot, amik hasonló tömeg mellett sokkal merevebbek, mozgatás után töredék idő alatt megnyugszanak.Ettől függetlenül, ha valaki nem szeretne szánni több pénzt ilyesmire, akkor vehet ilyen állványt, csak figyeljen nagyon oda, hogy a géphez érést követően legalább 4-5 másodperc teljen el exponálásig, és tükrösnél ne feledje el a z előzetes tükörfelcsapást se.
-
:AMF:
senior tag
én egy ilyen induro-t használok közel két éve, megelégedéssel. stabil, vízmértékes, a hozzá kapott táska pedig nem csak sima vászon szütyő, hanem strapabíró, párnázott füllel és vállpánttal. még szerelőkészlet is van benne (amit kb. egy év után fedeztem fel.
) a pana g2 alá kicsit túlzásnak tűnhet, de a gépen kívül a vakut is rá lehet tekerni pl. egy beauty dish-el. annak azért már van egy kis súlya. -
-
.mf
veterán
A másfél kiló sem hangzik túl acélosnak.
Én is a Csizmi által említett Velbont nézegettem anno, de mivel kisebbre lehetett hajtogatni és könnyebben beszerezhető volt, azért kötöttem ki a Nanomax 250-nél, szintén 15k-ért. Aztán remélem be is tartják a 10 év garit, mert azért ez is kicsit műanyagos... -
Schanyee
senior tag
Ha a komolyabb állványok árát figyelembe vesszük, akkor különösebben nincs okom a panaszra, az igaz, de mint magyar vásárló ennyi pénzért már elvárnám, hogy jó legyen a fej is. Nem egy bonyolult konstrukció az egész, szóval nem tudom mi kerül benne ennyibe, kicsit úgy érzem, hogy ha a másik drágán adja, akkor mi miért adjuk olcsón eset van.
-
Studi
veterán
válasz
Schanyee
üzenetére
Hivatalosan ennek másfél kiló a teherbírása, ha jól tudom. De azért mint más állványnál, ennél sem érdemes feszegetni a határokat. Ráadásul egy milc egy régi fém-üveg telezoommal sajnos nem mondható ideális súlyeloszlásúnak, erősen orrnehéz konfig. És itt is igaz, hogy a hosszú objektív gyakorlatilag erőkarként viselkedik a legnehezess lencse súlyára vonatkozóan. A fizikát nem lehet sajnos becsapni. :-)
Bánom is, hogy a 300-as vagy afölötti teléhez alapból kéne adni állványgyűrűt, azzal sokkal jobb a súlyeloszlás. -
Schanyee
senior tag
Épp nincs a közelemben, otthon tudnám csak megnézni, ha nem felejtem el megnézem. Manfrottoval csak a feje a bajom, azért vettem mert kicsi és könnyű osszecsukva és jó magas kinyitva. A feje akkor tetszene, ha kamera módban csak 1 tengely körül lehetne csak forgatni, így 2 tengellyel nincs sok értelme. Amire eddig használtam többnyire elég volt, csak a nagy manuális obival volt hogy sokáig rezgett.
-
nord_
veterán
válasz
narumon
üzenetére
187 centi vagyok, de nekem sose volt kényelmetlen lehajolni egy, akár 150 centis állványhoz.
Szerintem a magasság a legutolsó szempont (nyilván, ésszerű határon belül), ami állványválasztásnál fontos. Csakis a stabilitás álljon ez első helyen - nem mozi ez, hogy olyan sokat kell nézelődni a keresőben.
-
narumon
őstag
Mondjuk ez magasság kérdése is. Nekem a 170cm kb a vállamig ér (se), erre rá a kami/fényképező és még mindig kissé be kell dőlnöm, de mindenképpen kényelmesebb mint derékbe törnöm magam

Szóval én inkább úgy fogalmaznék, hogy 176cm testmagassághoz nem kell a 170cm-ig emelés, de mondjuk 198 magassághoz már jól jöhet
-
Mr.Csizmás
titán
allvanyos kollega: velbon 250
-
arn
félisten
a konnyu manfrottok szerintem se tul stabilak... hasznaltam par evig.
-
Studi
veterán
válasz
Schanyee
üzenetére
Nézdd meg, mert a Hama Star széria (szerintem) tényleg nagyon ótvar. Tudom, hogy vannak minőségibb cuccaik is, de azok árban már nem olyan kedvezőek azért.
Ettől függetlenül persze elismerem, Nem ez a Manfrotto a legjobb állvány, amit használtam, de szerintem a maga korlátain belül jól használható. Ha tovább keresgéltem volna, biztos találtam volna ár/érték arányban jobb állványt a 10-15k-s szegmensben, 3d fejjel, de én fogdostam már korábban ezt a fejet, és nagyon tetszett az egyszerűsége, gyorsasága, így tudtam, hogy nekem ez kell (mindkét gyakran használt gépemben van vízszintező, így nekem az nem olyan erős szempont). :-) De ez a kompakt állvány, amit linkeltem fellelhető klasszikus fejjel is. -
MrChris
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
az obit azt nem írtad! üzletember az ilyen?

-
Schanyee
senior tag
Hm ez tök érdekes amit írsz, mivel nekem a linkelt Manfrotto van, bátyámnak meg ha jól nézem a másik linkelt Hama, és a Manfrotto egyetlen előnye, hogy összecsukva belefér a táskámba, amúgy a feje egy kalap kakit nem ér, a Hama sokkal stabilabb. (Nem biztos, hogy ez pontosan az a verzió e, ránézésre ugyanígy néz ki, amit ismerek, azon van vízmérték is). Jó a Manfrotto váz ha nincs teljesen kinyitva akkor stabil meg jófajta anyagból készült ezért könnyű is, de a Hama sem panaszkodhat, viszont nekem ez a fajta váz nagyon nem jött be, egy régi manuális 70-210-es obival a Pana G3-mat el sem bírja szinte.
Egyébként mindkettő előnye, hogy jó magasra ki lehet nyitni, én 10-ből 9-szer max-ra kinyitotthoz közeli állapotban használom, de ez totál emberfüggő, hogy kinek mire kell.
Szerk.: Lehet bátyámnak egy komolyabb Hama állványa van, mert ahogy nézem képről több is ugyanúgy néz ki, amit tudok beazonosítási pont az a vízmérték a fejen.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
a zindexen 65-ért hirdetnek egy epl3-ast.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
100k csak a váz? Necces, mert 150-ért 3év hazai garival duplakitben hátizsákkal együtt árulják.
-
törölt tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Na most már végképp nem tudok akkor dönteni hogy 18 ért hama, vagy 15 ért a többi márka

-
Studi
veterán
-
arn
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Szvsz az a vilaggari csak egy ev. Az eus gar ketto.
-
arn
félisten
Inkabb fogalmazzunk ugy, hogy a g5nek nincs. Mongy ha kijon az uj g6, akkor szenzor oldalrol sem lesz difi kozottuk. Ennek ellenere inkabb veszek egy jobb korosabb vazat hosszu idore, mint friss modelleket csereberelgessek. A g6 sem annyin fog nyitni, mint amennyi most a g5. Ha ilyen szintu vaz kell, minden finomsaggal, az sajna ennyibe kerul.
Meg kicsit varok, hogy megnyugodjanak az arak, ill bevarom az ujabb modelleket, abbol majd jol latszik, hogy mi az irany. Szvsz csak finomitasok jonnek omdre, az em5 egy klasszikus mar most is, hasznalt piacon is vinni fogjak, mint a cukrot.
-
Marseille199
senior tag
Más:
Ilyen levelet kaptam egy jó komámtól:
"na a lényeg hogy van egy Oly E-PL3-as gépem, 0 expós, dobozban, minden tartozék, 2 év világgarival. Tudsz-e esetleg érdeklődőt rá?
100k az irányára"
Akit érdekel, az szóljon nekem

-
HollyBoni
veterán
Mikro 4/3-ra 70-80 alatt használtan van olyan fix fényerejű zoom ami hasonló gyutávú mint mondjuk a kitobi? Vagy indulhat mondjuk 20-30-ról is, végülis 14mm-en nem sokat használom a kitobit.
-
.mf
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
Azért néha olyan is becsúszik

Vasárnap jöttem haza Szingapurból, lőttem ~1200 képet. F@szbukra is került fel jópár (szám szerint 271..) Inkább érdekesek, mint művésziek, de vastyúk elv szerint talán akad pár jó is. Ha túl sok a spam, szóljatok...
Szerk: azannya, ennyi piros ikszet lőttem volna? Akkor képek helyett inkább itt a link az albumhoz, bocsi...
Studi: Manfrotto ide vagy oda, így távolról ez sem tűnik betonstabilnak...
Hasonló áron vettem kompaktabb mérete és szétszerelhetősége miatt egy Cullmann Nanomax 250-est -- az utolsó lábszegmenst kiengedve az se atomstabil, de anélkül egész türhető, szvsz. -
Studi
veterán
válasz
üzenetére
És még egy dolog: nézd meg azt is, hogy a Hamának mennyivel hosszabb a középoszlopa, mint a Manfrottonak. Ez teljesen kitolva sokkal érzékenyebbé teszi az egészet a szélre, légmozgásokra, valamint ha hozzányúlsz a géphez, akkor gyakorlatilag erőkarként működik, nagyobb erőhatást fog levinni a háromlábú részre a középoszlop.
-
Studi
veterán
Igen, ráadásul a magasság az a gép alját fogja jelenteni. Az EVF vagy a tükörreflexes kereső általában a gép tetején van, ami további 5-7 centit ad a magassághoz. A szemünk sem a fejünk legtetején van szerencsére, ami további segítség ezügyben. Ha pedig LCD-t használva fotóz az ember, annál nem gond, ha kicsit hátrébbról, kicsit magasabbról nézi.
-
nord_
veterán
válasz
üzenetére
Fölösleges a 170 centire emelő állvány: akkor tudnád kihasználni, ha beállnál a lábai közé vigyázzállásban, csak így kerülne szemmagasságban a kamera.
Mivel az ember úgyse áll szorosan a középoszlop mellé, így a fél lépés távolság és egy kis előrehajolás még kényelmes is. Ráadásul csak abban a pár másodpercben kell előrehajolni, amíg belövöd a képkivágást és beállítod az expozíciós értékeket. Aztán amíg készül a kép, az ember úgyis hátralép, nehogy véletlenül is meglökje az apparátot. -
törölt tag
Köszönöm.
Sok segítséget, meg felajánlást kapok tőletek innen, meg mások is segítenek ha kérdezek. Mindenképpen szívesen gyűjtök be minden infót, csak még maga a gép is új nekem. Remélem pár hét és stabilan jó idő marad hogy kitapasztaljam az alap ki határait, meg a sajátomat. Aztán futok szaladok egyéb infókért.

-
Studi
veterán
válasz
üzenetére
http://www.artwork.hu/termek/szuro/360031/MANFROTTO_COMPACT_foto-video_kit_fekete_/index.php
Most már 15,5k :-) Én ezt választottam, figyelembe véve a súlyt, teherbírást, és hogy valami masszívabb cucc legyen. Mondjuk nekem ez a fej is szempont volt, nagyon kényelmes, egyszerű a használata. Ha budapesti vagy, akkor meg tudom mutatni, ha érdekel.
-
HollyBoni
veterán
válasz
üzenetére
Én 11-12-ért vettem használtan egy nagyon jó kis állványt. Vanguard 203 állvány, és Velbon ph-157q fej. Ennyiért nem vártam sokat, de a fejen kb egy darab műanyag alkatrész nincs, iszonyat masszív és az olcsóbb fluid fejeket megszégyenítve csúszik. Az állvánnyal csak annyi a bajom hogy nem a legstabilabb cucc, de jól össze van rakva. Ha Helios 44-el fókuszt húzok videózás közben icipicit beremeg, de amúgy teljesen meg vagyok elégedve vele mert jól össze van rakva, fém és kicsire össze lehet tolni, de elég magasra ki lehet húzni.
-
törölt tag
-
Studi
veterán
válasz
üzenetére
Ne. Ótvar sz@r, semmit nem ér. Akkor inkább fotózz kézből. 2,5k-ért vettem ilyet Auchanban akciósan, de annyit se ér.
A használható állványokkal ellentétben ennek rugalmas az egész szerkezete, az anyaga, nem merev. Ennek köszönhetően ha szél meglibbenti, elmegy a kerületben egy metrókocsi, vagy éppen csak hozzáérték a géphez az elmúlt fél percben, legalább egy perc, mire megnyugszik. Ellenségemnek sem ajánlanám.Tudom, nem ugyanaz az árkategória, de én most vettem Manfrotto kompakt állványt, Artworknél 14,5k, össze nem hasonlítható a kettő...
-
nord_
veterán
válasz
üzenetére
Ne azért ne vegyél gagyit, mert hobbi célra kell, hanem azért, mert szart se érnek: a legkisebb mozdulattól hosszú másodpercekig remegnek (de természetesen csak annyira, hogy szabad szemmel ne legyen észrevehető, csak az elkészült képen); a stabilitásuk konvergál a nullához, olyan anyagból, rögzítési pontokkal készülnek, amikről már a boltban látni lehet, hogy kis túlzással maguktól fognak széthullani.
A fotózásban egy dolog van, amivel hosszú távra lehet számolni: ez az állvány. Már a fényképezőgéped típusára se fogsz emlékezni, amikor az azzal egyidőben vett állványod még mindig megbízhatóan, tökéletesen teszi a dolgát és eszed ágában sincs lecserélni.
Benro kategória alatt nem vennék állványt. Tudom, elsőre drága. De amikor azok a tizenezres ipari hulladékok csak szenvedést jelentenek a fotózás során, meg amikor párévente cserélni kell őket, mert lötyög az egész, nos, akkor derül ki, hogy az olcsó termék az, amelyik valójában kurvadrága. És az elsőre drágának tűnő minőségi darab lesz hosszú távon a legolcsóbb.
-
törölt tag
Kicsit off:
Állványt keresnék, de szűkös a keret. Tippek tanácsok kellenének. ezt néztem ki
van valami ami miatt ne vegyek gagyit? gondolom ez gagyi, de hobbi célra kell, nincs kedvem mindig helyet keresni este a gépnek, meg nem is akarok.
Szabad, érdemes az állványra rögzítve cipelni a gépet? Gondolom ne lóbáljam mert annyira nem stabil az a rögzítés ?!
Köszönöm
-
Én meg remélem boldog E-M5 tulaj leszek végre a héten
. Jöhetne már a mél, hogy mehetek érte... -
törölt tag
-
Szulita28
senior tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Pont ez az. Pana vázakon Oly objektív. Nálam is így vannak

G5-nek nem hogy alternatívája nincsen Olyéknál, de előre sem tudsz lépni másra, csak az E-M5-re (HA jobbat szeretnél annál, ami van). Ami több, mint 2x annyi újan."Lehet persze várni, hogy ez is száz bruttó körül legyen a boltban és ötven használtan, "
Nem kellene eszetlen árakon bevezetni a cuccokat, majd 1 év múlva harmadárakon kiszórni.
-
hegyimorc
senior tag
-
Szulita28
senior tag
Neked megfelelne, mondjuk azt
Nekem meg az E-M5 tökéletes lenne, normális gombokkal. És akármihez nyúlnak a butításnál, fájna. A mostani új ára meg vicces, annyival nem jobb a G5-nél, ez is igaz. A használt ára környékén reálisnak érzem, annyival biztosan jobb nála.
Amúgy hová fogják árazni a "PRO"-vázat? A GH3 nem olyan sokkal drágább, így a szokásos Oly-árazással megint lőnek majd egy öngólt. Valami nagyon nagy durranásnak kellene lennie. -
Studi
veterán
E-PM2 nem volt még a kezemben, így katalógus adatok alapján kell összehasonlítanom, de szerintem:
E-PM2:
+ vázstabi
+ kisebbG5:
+ EVF
+ kihajtható, dönthető, forgatható LCD (kétszeres felbontással)
+ két tárcsás kezelés
+ több programozható gombA G5 kitben közel 15%-al olcsóbb, mint az E-PM2. E-PL5 lenne talán versenyképes a G5-el, de az már nagyon sokkal drágább.
-
Studi
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Obik terén persze más a helyzet, ott én is bőven szemezgetnék az Oly kínálatból. 45 van, imádom, zseniális objektív, 9-18 lesz, az is biztos. Nagytele terén én inkább választom a Pana 100-300 megoldását, fényerősebb, és stabilizált, ami mindkét vázon használhatóvá teszi. 25/1,4 Pana nekem is nagyon kéne, jobban, mint a 20-as. :-)
Váz tekintetében viszont én elektronikus kereső párti vagyok, napfényben is szeretnék fotózni. :-) A Pana G3-G5 150 alatt megkapható újonnan. E-M5 használtan se nagyon van 250 alatt, ez így nem versenyképes szerintem. Aki nagyon akarja, az megvette ekkora különbségnél szerintem nem helytálló.
-
hegyimorc
senior tag
"Amilyen jól szálltak be a MILC rendszerbe, olyannyira nincs most mit venni Olympus fronton, míg a Pana kínálata sokkal teljesebbnek tűnik,"
Nincs mit venni??? Én szép lassan odáig jutottam, hogy már csak az oly obijait használom és a 25/1.4 kivételével nincs is olyan Pana amit esetleg szeretnék, a vázak között pedig egy sem (de ez utóbbi mondjuk ízlés kérdése.)
Az OMD ár-témáról meg azt gondolom, hogy csak rinya. Aki tényleg szeretette volna, az már rég megvette. Ha sokallta a bolti árat, akkor használtan (mint pl én is).
Lehet persze várni, hogy ez is száz bruttó körül legyen a boltban és ötven használtan, de mire ilyen árak lesznek addigra már rég nem EM5-t akarnak majd az emberek.
-
|AP|
veterán
-
Studi
veterán
válasz
Szulita28
üzenetére
A szigetelt váz kevésbé motiváló az átlag júzernek szerintem. Egy kicsit több műanyagot el tudok viselni (az E-PL1 sem tűnik gagyinak, nem gyengébb, mint a G5 szerintem), nem kell az öttengelyes IS, elég az, ami a penekben van, legyen EVF, és legyen az ár partiban a G sorozattal. Szerintem ez nem olyan rettenetesen nagy elvárás, és akkor lenne hova előrelépni a pen gépek felől.
-
Mercutio_
félisten
-
Studi
veterán
Csak nehogy késő legyen. Amilyen jól szálltak be a MILC rendszerbe, olyannyira nincs most mit venni Olympus fronton, míg a Pana kínálata sokkal teljesebbnek tűnik, a nagyon kis gépektől (GF) a korrekt középvonalon (G) át a félprofi felé (GH), plusz ott a retro külsejű GX annak, aki ki szeretne tűnni a tömegből. Akinek már kevés a Pen, szeretne előrébb lépni kicsit, annak most a drága OM-D-n kívül nem tud mit kínálni az Oly.
-
Szulita28
senior tag
-
Studi
veterán
Amúgy nagyon hiányolok az Olympus kínálatából valami "középvonalat", ami fel tudná venni a versenyt a Pana G szériával. Tudom, hogy az építési minőségében előrébb jár az OM-D, mint a G5, meg vázstabi, meg vezeték nélküli vakuvezérlés, meg design, de azért óriási az árkülönbség most. :-(
-
narumon
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem:
1, Canon FD - m4/3 adaptert
2, M42 - m4/3 adaptert
3, Canon EF - m4/3 adaptertEsetleg linkkel nagyon jó lenne, vagy, hogy hol érdemes nézegetni. Köszönöm!
-
arn
félisten
Alakul ez - lsd hozzaszolasok. A dragasagi versenyt siman vezetjuk

-
madgie
titán
Hallottam már sajnos, a FB villámgyors, jóval a rádiók előtt tele volt a rossz hírrel

Tudom, hogy ez itt k*rvára off itt, de pontosan egy hónappal ezelőtt volt húsz éve, hogy elhunyt Apám... óriási Republic rajongó volt. Nem szoktam sűrűn elérzékenyülni, de ezt a dalt húsz éve nem tudom száraz szemmel végighallgatni. A kedvence volt. Most duplán fáj. -
Szulita28
senior tag
Bocs, nagyon OFF leszek, de mivel nemsokára az egész ország erről beszél, és az egyik törzstagunk "érintett", ezért beraknám ide (remélem, nem moderálnak ki parci-ék).
"Egyéves korában Kisvárdára költöztek, ott kezdett zenélni, először zongorázni tanult. A gimnáziumban barátaival megalakította a Cipőfűző nevű zenekart, innen a beceneve. "Nagyon sokat jelent nekem ez a város, ahol nevelkedtem. Boldog gyermekkorom volt. Itt végeztem az iskoláimat, itt alakítottam meg az első zenekaromat, és az első beteljesületlen szerelem is Kisvárdához köt. Futballoztam, zongorázni tanultam, érdekelt a festők és az autóversenyzők világa is. Nem tudtam, hogy mit válasszak életcélul, annyi minden szerettem volna lenni. Aztán egyszer láttam a tévében a Beatles-ről szóló, „Egy nehéz nap éjszakája” című filmet. Akkor fogant meg bennem a gondolat, hogy zenész leszek" - mondta 2007-ben a zene.hu-nak."
R.I.P.
-
válasz
Gondwana
üzenetére
hát nem is azt mondtam, hogy könnyű a dolga az esküvőfotósnak, hanem ellenben pont, hogy nagyon nehéz. mindenesetre számomra az volna az értékes fotó a saját esküvőmről, ami én (mi) vagyok (vagyunk), nem pedig valami sharp image of another concept. mondjuk ez mindegy is, vacakok lettek a képek az esküvőnkről, többet meg már nem tervezek

-
FIGYELEM a következő sorok 100% filozófiát tartalmaznak!
A "személyiség" átadására nyilvánvalóan nem alkalmas az esküvőfotó műfaj, kivéve esetleg azt a "fehér holló" esetet, amikor egy gyerekkori barátodat fotózod, akit évtizedek óta "jól ismersz". (Figyelem, a "jól ismersz" az egy filozófiai kategória).
De ha jobban belegondolok, ha magamat kéne úgy megjelenítenem képen hogy az "én legyek" nos, azt sem tudnám megcsinálni jóra. Mivel egy ember messze-messze több attól, hogy egy képsorozaton be lehessen mutatni. Persze ettől még léteznek kiváló portrék, vagy az adott pillanatot kiválóan visszaadó riportfotók, stb...arn: igazán dobhatnál egy linekt az E-M5 árcsökkenéséről...
-
Gondwana
addikt
Tetszik, ahogyan kifejtetted az aláírásodat pár mondatban! A problémakört csak annyival bővíteném, hogy sokszor koppanok, amikor keresem a pár személyiségét, és eljutok két anyu meg apu azt mondta, hogy... kamaszig, akkor pedig csak klisékbe lehet őket helyezni, hogy egyáltalán legyenek képeik.
-
válasz
madgie
üzenetére
én meg az erőltetetten egyedi(nek gondolt), komolykodó, végsősoron tucatfotók miatt utálom az esküvőfotós műfajt. nagyon nehéz azt a hangulatot átadni, amilyen a pár, amilyen az esküvőjük volt. nem is szokott sikerülni, szerintem a legjobbaknak sem. ehelyett kitalálnak valami témát, és meglőnek egy technikailag és sokszor esztétikailag is jó, egyedieskedő, de nem a pár személyiségéről szóló valamit. ryan brenizer fotói is tucatfotók egy magasabb kasztból.
-
arn
félisten
ezert nem akarok megelhetesi fotos lenni
eleg ha hobbybol kielem magam, akkor es ugy, ahogy nekem tetszik. amikor munkahelyen kellett fotoznom, ra sem birtam nezni otthon a gepre. -
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Az esküvő ráadásul különösen necces ilyen szempontból, mert az ifjú párnak szinte biztosan lesznek elvárásai, amiket próbálnak feléd nyomni. Ahogy én láttam az esküvői fotózásokat, inkább a rohanjunk ide is, csináljunk képet ott is, az ara vérnyomása az egekben stílus a jellemző. Bár nem vagyok tapasztalt e téren szerencsére, nem is érdekel a téma. :-)
Neked úgy tűnik szerencséd is volt a párral, hagytak téged nyugodtan fotózni, és ez látszik is a képeken! :-) -
Gondwana
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
(Nálam a héten megvolt kb. 10.000 expó 40D+EF-S60mm-al, csütörtökön már zsibbadtak a karjaim, pedig még sehol se volt a vége, de hogy ne csak ballagók legyenek egész héten, szombat estére jutott még egy kis esküvő is, úgyhogy nekem pixelbuzulni nincs kedvem - de azért egy X100s-t megsétáltatnék egy kicst...)
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Azért annyira nem olyan jók ezek. Elmondom a hozzávalókat: menjen el a kedved a fotózástól, árulj ezt-azt, hónapokig ne vedd a kezedbe a gépet, sőt, úgy menj a fotózásra ,hogy abszolút ne legyen benned drukk és elvárások. Én magam lepődtem meg, mennyire más esküvőt (is) fotózni, ha nem görcsöl rajta az ember.
Jó lenne, ha nem Kos módjára viselkednék amúgy a hétköznapokban.
-
arn
félisten
Vegre, 200 euroval megnyestek az em5 vaz arat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Energiaital topic
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- hcl: Amúgy mi a terv?
- OLED monitor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) a pana g2 alá kicsit túlzásnak tűnhet, de a gépen kívül a vakut is rá lehet tekerni pl. egy beauty dish-el. annak azért már van egy kis súlya.

az mondjuk izgalmas lehetett.

mármint, semmi ami nem drága még kedvezménnyel együtt is