Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Mini-ITX
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PRO-peller
senior tag
Ami a PB-n, igaz 800-asból jött ki tesztképsorozat, az bődületes. Hogy egyet említsek az Oly tg 1-2 két vállra fekteti képminőség terén, raw ide v. oda. Semmit sem tud a fuji, amit ebben a katgóriában a többi nem. A raw-ja olyan mint egy vivid-es jgeg. Egy fillért nem ér.

-
fattyu
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
A makró egy technikai sportág. és nem mindegy hogy enduró vagy gokart a cél.
Értsd döglött tűre tűzött állatokat fotózni nem nagy wasisdas. Ki se kell menni max a tetemért. Behozod a beállított körbevilágított helyre feltűzöd és makrósínnel levillogod 200szor zerene stacker meg összerakja.
Ezt lehet mikroszkóp obikkal is csinálni.
Élő dolgot terepen vadászni kicist mást igényel a usertől is meg a technikától is.
Amit linkeltél pont egy döglött légy volt... ezért kérdeztem
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
fattyu
üzenetére
Persze, sőt mostanság ha jól tudom már nyikonnal nyomja, de a miheztartás végett azért legalább a "hol kezdődik"-et gondoltam megmutatom.
Régebben volt egy nikonos öregúr, az egy komplett rendszert akasztott a nyakába hevederrel, aminél az expó és a 2 SB-900 egy lézeres szenzorral volt összekötve, és amint a fókuszbe beszállt valami nyomta az expót a rendszer, csak "pásztázni" kellett vele

-
fattyu
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
az a cucca nem atényleges. azzal ugrópók szemet lő cask

s7evcsenko: döglött legyeket akarsz portrézni?
Nagyítást elérni nem mehéz. Veszel egy olcsó manuál széleslátót ( valami retek fds 28mm megteszi ) egy fordítóadapter meg némi közgyűrű és már ott is vagy. Használni nehéz ezeket élő célpontokra. De nem lehetetlen.
-
Mercutio_
félisten
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Azt azért jó ha tudod, hogy ilyen szintű/nagyítású képekhez ilyen cucc és piszok sok türelem kell

-
Újonnan 22k körül van az ára, használtan pedig szinte lehetetlen beszerezni itthon, mert ahogy felkerül egy hirdetés, szinte azonnal el is viszik.
Én valami ilyesmire gondoltam...
Kicsit sokat akarok?
(#25289) Mercutio_:
Bár mondjuk ezek a képek is nagyon jók... lehet kezdésnek meg kéne próbálnom ezzel...
-
Mercutio_
félisten
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Vagy még jobban jársz és olcsón megúszod egy adapterezett fényerős fix obival (valami 50mm F1.7-F2.0) és használt Raynox DCR-250 előtétlencsével. nekem ilyeneket sikerült vele lőnöm, és nagy előnye, hogy kb. árában bármikor eladható.
-
-
Studi
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
35/3.5 + viltrox adapter ~50e
35/3.5 + mmf2 ~60e
12-50 kitobi ~70e
50/2 + mmf2 ~100e
60/2.8macro ~140eEz alatt bármilyen M42-es obi közgyűrűzve, feladapterezve.
-
Tudtok nekem mondani egy baráti áron beszerezhető, de még használható makro obit a Pana G5-re?
Vagy tényleg jobban járok egy előtétlencsével a kitobira? -
válasz
rumos14
üzenetére
f900 exr: 1/2"-os exr szenzor, 8 mp-es dr módban egész jó. raw van, adobe már támogatja jól. az obi nyilván olyan, amilyen, cserébe 25-500 mm.
itt már pd-af is van, jó fényben penge az af. gps viszont épp pont nincs. kár a 25-500-ért, lehetne komolyabb és picit fényerősebb üveg kisebb átfogással, de ez van. a ricoh p10-es modulnál sztem nem rosszabb, és azt is egész megkedveltem. -
jjeahh
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
most még nem szabadulok, megvárom, hogy zuhanjon egy kicsit az e-pl5, om-d ára...valószínűleg előbbié hamarabb fog, mivel nem annyira "prémium" cucc...
és ha mégsem, maradok a régi szenzornál, és befektetek egy e-p2-be 160€-ért...illetve akkorra már ki tudja már mennyiért...pár napja láttam egy e-p1-et 98€-ért, az is egyre olcsóbb, és szerintem olyan sok expo sem lehet benne -
FEDman
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Ez azért lehet, mert az Oly E-Px sorozattal a Pana GF1/GX1 van egy kategóriában.

A Pana GF2, GF3, GF5 meg ezzel szemben butított belépő vázak, leginkább az Oly E-PM1/2-vel vannak egy kategóriába.
Persze érthető ha valaki nehezen követi a kategóriákat a Panánál, mert itt valami elképesztő hülyén jött ki a típus számozás. A GF1-nek a GX2 az igazi utódja. A GF2-3-5-nek meg egyszerűen hiba volt a GF nevet adni, mert közben ezeket lejjebb pozicionálta a Pana.
Szerk. : Ja és az Oly E-P1-nek meg pont azért esett viszonylag gyorsan az ára, mert a Panával ellentétben az Oly elkövette azt a hibát, hogy ebben a kategóriában még opcionálisan se volt elérhető az EVF. Sokan csak ezért szabadultak viszonylag hamar az E-P1-től, mint ahogy úgy néz ki most te is tenni fogsz.

-
jjeahh
nagyúr
oh, bocsi...sokszor gondolok arra, hogy az én mft-m a lehető legöregebb, leggagyibb, de azért mégis látszik, hogy valaha csúcs m4/3 volt...van vakupapucs, fémház, vízszintező és kb annyi gomb, mint 3 pana gf-en..
bocs, nem sértésnek szánom, de van valami amiben jobb a gf széria, mint az e-p1, e-p2? csak mert használtan kb egy árban mérik, én is sokat agyaltamm anno, melyiket válasszam...két dolog van amiért váltok majd, kereső (akár opcionális) és zajszint...max egy hatékonyabb stabi elmenne...ha ezek nem zavarnának, valószínűleg soha nem adnék túl rajta, halálig nyúznám a kicsikét 
-
válasz
FEDman
üzenetére
vágyni én sem erre vágyom, de az igazság szerint most komolyan elgondolkodtam egy fuji f900exr-en, szóval a gyakorlatban nekem több mint elég. asszony dslr-jét úgy sem tudom leépíteni, bármennyire szeretném, két cserélhető obis rendszer meg az ultimáté luxus, amikor alig fotózunk.

-
FEDman
addikt
Igen, ez nem az a kategória ami engem megmozgat, a G6 és a GX1 utód már annál inkább.
A GF6-ot viszont sokaknak lesz egy bátran ajánlható kis cucc. Eddig a gyenge Jpeg-ek miatt nem feltétlen a Panát ajánlottam kezdő barátaimnak, de ilyen téren elég nagyot fejlődött a Panasonic. A G3-é már egész használható volt, a G5-é ehhez képest megint egy nagyságrenddel jobb volt. A GH3-é meg már kifejezetten tetszik is.
Hozzá teszem mindezt mindegyik Pana vázon a zajszűrést lehúzva minimumra értendő. -
FEDman
addikt
Kérdés már csak az hogy egy ilyet te a GF3-nál hová dugnál?

-
FEDman
addikt
Sokan ránéznek egy kihajtott kijelző vastagságára és kapásból rámondják hogy ez így túl sok. Pedig ez inkább pszichés dolog, valójában ugyanez a kijelző egy nem kihajtható vázon ugyanolyan vastag lesz, csak azt sose látod külön a váztól.

Amivel végül még is kicsit vastagabb lesz az a mozgató mechanika, viszont aki fogott már NEX vázat a kezében az tudja, hogy ezt nagyon helytakarékos módon is meg lehet oldani. -
Studi
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Nekem az E-30-on és a G5-ön is kihajtható-forgatható van, szerintem is nagy áldás, remekül használható. Ha csak +4mm-t jelent, akkor még a zsebgépekre is mehet tőlem. :-)
Ami még piszok hasznos számomra, az a vízszintező, ez nekem jobban hiányzik a GF3-ból, mint a kihajtható kijelző. Lehet, hogy vadászok is egy jóárasított GX1-et, nincs valakinek? :-) -
FEDman
addikt
Az Oly E-PM2-nél az E-PL5 kemény 4mm-rel vastagabb!

Szerintem ez a kis plusz méret semmi ahhoz képest amennyit egy kihajtható kijelző adhat.
Ami engem illet én díjazom, hogy a Pana ezentúl ilyen téren a Sony filozófiáját követi és minden élő képre épülő MILC váznál alapnak tekinti a dönthető kijelzőt.
-
Studi
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
G5-ön is van már power zoom pöcök, csak nem az expo gomb előtt kompaktosan, hanem mögötte. Paraméterezhető, hogy mit szeretnél vele állítgatni, sőt, van automatikus módja, amikor az objektívtől függően vált a power zoom/általad beállított funkció között.
GF (zseb)szériára nem biztos, hogy a kihajtható kijelző a legfontosabb fejlesztés, ez szerintem elég lett volna egy GX2-re, ha lesz olyan.
-
FEDman
addikt
válasz
Warter
üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy a GF6 tényleg azt kapja. Viszont a G6 már más történet. Sok rosszat el tudok képzelni a Panáról, de hogy szenzorban visszalépést kövessen el az elődhöz képest azt azért már nem.

Ettől függetlenül lehet Sony szenzor se lesz és marad a G5-ben bevezetett finomított GH2 lapka.
Majd meglátjuk, de érzésem szerint a beharangozott várakozásokkal ellentétben jövő héten csak GF6 bejelentés lesz és a G6-re még kicsit várnunk kell.
-
McAdam6
aktív tag
-Ha tényleg megkapja a G6 a GH3 szenzorát,
-ha nem szúrnak el valamit nagyon rajta,
-ha emberi ára lesz, akkor megvan, mit kérek szülinapomra
Csak még sok a "ha"...
-
FEDman
addikt
Az expo gomb mögött van egy külön kallantyú a bekapcsolásra. Az ami az expógomb körül van az tuti a power zoomhoz való. Persze nem sok ilyen obi van a kínálatban így remélem más feladatokra is befogható lesz. Mondjuk ha a rekeszt is lehetne vele pöcögtetni...
Főleg hogy a hátán van még egy mini szerencsekerék is, így ezzel a kettővel egész kellemesen lehetne a zár/rekesz/expó korrekciót állítani.Amúgy most olvastam az első GF6 hands on írást.

Ez egy okosított GF5 lesz 16Mp Pana szenzorral, program tárcsával és NEX-es dönthető kijelzővel.
Ezek érdemi előrelépést jelentenek, de ettől függetlenül szerintem nem lehet róla elmondani, hogy feljebb lépett volna egy kategóriával, ez nem a GF1/GX1 vonal folytatása. -
ROBOTER
addikt
válasz
üzenetére
Az MTF érték adott teszttípusra vonatkozik, 10 vonalpár/mm és 30 vonalpár/mm a két ábrarészlet kisfilmes obik esetén. Ez két görbe, + ehhez jön a sugár és az érintőirány, ezért van 2 x 2 =4 görbe egy ábrán.
Ez független a szenzortól.
Az Olympus viszont a kisebb szenzor miatt dupla vonalsűrűségre, 20 és 60 vonalpár/mm-re adja meg az adatokat. Tehát a tesztet változtatják (szigorítják) meg a kisebb szenzor miatt.
Ezzel a gyártók oldalán találkozhatsz alapvetően.
Van fordított felfogású mérés, amikor azt mondják meg, milyen vonalsűrűségnél csökken egy adott értékre (50-re) az MTF, ilyen az imatest (pl: photozone). Mivel ezeknek a "szervezeteknek" nincs optikai mérőműszerük, hanem a kamerákkal mérnek, a mérések akkor sem számíthatóak át egyik szenzorról a másikra, ha ismerjük a paramétereket. Értelmetlen, túl pontatlan. Oda is írják, hogy csak az adott fényképezőgépre vonatkozik.
-
törölt tag
Az optikák tesztelése során mért MTF érték összefüggésben van az adott szenzor méretével is?
Tehát ha elméletben ugyanaz azt az optikát lezsugorítom FF méretűről APSC méretűre (szándékosan nem adapterre gondolok, hanem "varázspálcával" a szenzor méretével arányos zsugorításra) és mind a két szenzor egy 16 megapixeles 3:2 arányú lapka akkor az MTF ugyanaz marad vagy változni fog?
-
nord_
veterán
Lesz valami: Laca blogja.
-
Schanyee
senior tag
Nem tudom jó e a panasonic-os hozzá, én csináltam magamnak egyet (úgy 1000ft volt az anyagköltség, amiből a kábel a legdrágább). Igaz megszívtam mert a ház amit vettem hozzá kb negyed mm-el alacsonyabb mint amit én össze tudtam forrasztani, így a szép gombokat ki kellett szedjem, és a sima nyáklapra forrasztottakat kell nyomogatni. De egyébként nagyon egyszerű az áramkör. Meg már elkészült az időzítős/sorozatlövős távkioldóm is, de még csak próbapanelen van, majd nyáron megtervezem hozzá a vezetékezést a nyáklapra és kész is lesz.
-
OMD-hez milyen távkioldót lehet használni? A bolti kábel, végén gombbal mindössze csak 18.000, a hülyének is megéri! Akármilyen 3rd parti ?
-
rbalint88
veterán
Gyereknap van, megjött a csomagom Kínából:
exakta adapter, nikon adapter, cctv lencse és adapter, 46mm cpl és skylight szűrő, 46-52 step up ring
Naésakkor:
Nikon 80-200mm f4.5+TC-200 telekonverter (2x). Ekv 800(!)mm, stabi nélkül, kézből
Jelzem, Budán lakom
Margit hídtól kb 500m.

Nikon 50mm f1.4

Fujian 35mm f1.7 cctv

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
én sem, de a dinamikát igen...

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
úgy néz ki, mint digibe valami hdr...

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Akkor az enyémet újratölti a pofámból áradó szilvapálesz-szag

-
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
samsunggal nyomulok sajnos nem pana. Azon FN re ilyet nem lehet állítani. Általában nincs tétlenség, mert kikapcsolom ha nem kell, de mondjuk ha valami jó HDR képet akarok csinálni, akkor lövök kb 10-15 képet, + amig beállítom hogy mettől meddig hova zoom stb... És ilyenből kb tudok 10-15 témát csinálni és mehetek haza.
Pl hétfőn a kopaszi gáton két órát tudtam lenni és irány haza, lemerült.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
panát nem lehet beálítani, ha mondjuk 30 másodpercig tétlen, szundítson? na meg én ezt sem várom meg általában, fn-re a kijelző kikapcsolását álítottam be, megnyomom, aztán lehet lógatni, amíg újabb érdekes téma kerül...bár nem tudom így merül-e jobban, vagy ha folyton ki-be kapcsolgatom...mivel mindíg rázogatja a szenzort stb...

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nemtom, mit csináltok, folyamatosan nézegetitek az LCD-t?

-
törölt tag
Én megnéztem a conrad honlapján a gyári samsungot. 17.000 ft... mondom wtf?
jó lesz nekem is 13 dollárért a kettő. ebay.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
már meg is rendeltem a 2000-es pakkot

-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Nekem egy GF1-be valóm van, mire megjött elvitték a GF1-et, azóta itt árválkodik szegény

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nekem meg két gyári, a múltkori lagzin még az elsőt sem bírtam lemeríteni

-
Gondwana
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
... vagy GOTO hozzánk, Szabadkára

-
Schanyee
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi!
-
Schanyee
senior tag
Ha már így offolunk, látom a képkidolgozásra is vonatkozik az akció, nem tudjátok, jó minőségben dolgoznak?
-
madgie
titán
Nem mintha olyan nagy kaland lenne, Oly kompakt, Canon DSLR, Samsung minden ebből konkrétan egy se kéne

-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én telefonon kiszúrtam, Parci vajon min nézi?

-
törölt tag
-
rbalint88
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem eddig csak gyári akkuval volt gondom, igaz telefonnál. Szóval csak bátran, ebay a barátod. Panához a két akku volt 14 dollár.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
aha, hát nekem vészhelyzetekre kellene, másodakkunak...pl fesztiválokon, kiránduláskor nincs ahol tölteni... nem a legolcsóbbra gondoltam, mondjuk egy ilyen 16 eurós 2x 2000mah pakk nem tűnik rossznak

-
arn
félisten
Nekem wasabi van, az talan jobb, mint a gyari.
-
jjeahh
nagyúr
Utángyártott akksikról mi a véleményetek? használt valaki ilyeneket?
-
MrChris
nagyúr
Az új Oly Viewer 3-ban ugyan az a jpg 'motor' van mint a régiben? Valaki már tesztelte?
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jól megfogtad a lényeget!

helyett.

(35, 75, 180)

)