Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
Én a magam részéről nagyon várom a kormányváltást, kíváncsi leszek, hogy mi lesz azokkal akik évtizedek óta abból élnek, hogy a kormányt szidják.

Lesz munkájuk ugyanúgy. Ugyanúgy zajlana, mint 2010 után. Következő 10 évben mindenre az volt a válasz narancs oldalról, hogy "a Gyurcsányék miatt".
Fordított esetben is ez lenne. Egy ideig az Orbán lenne szidva, meg az elmúlt 16 évük. Szóval lenne munkájuk.Aztán elkezdenék a Magyar Pétert köpködni később, mégiscsak exneres. Főleg ha lenne a láthatáron egy MP-t váltó új messiás. Most is csak azért majmolják, mert az egyetlen alternatíva akinek sikerülhet valami, amúgy ki nem állhatják. Ha megint Fidesz kétharmad lesz úgy fognak kimenni mögüle az emberek, ahogy 4 éve MZP mögül is, egy pillanat alatt dobják, mint egy zsebkendőt a MP-t is.
Én amúgy meg pont fordítva vagyok vele, nagyon remélem, hogy marad a kétharmad kormány, hogy újabb 4 évig lehessen sírniuk rajta az ellenzékieknek mekkora diktatúrában és elnyomásban élünk szólásszabadság nélkül, meg Albánia előttünk jár meg a többi hülyeség. Legalább lesz miből újabb évadokat csinálnia a Szondi utca sorozatnak.
-
-
Sajnos, igaz. Manapság sokan inkább hallgatnak, mintsem logikusan kifejtsék a véleményüket. Sokan a konfliktust kerülik, ami OK, de így nem lehet látványos javulásra számítani. Még az amerikai keresztények között is igen elterjedt nézet az, hogy "Ne politizáljunk, Jezus a király, és a többi nem lényeges" Akkor fogjanak egy ollót és vágják ki a Bibliájukból a Mózesről, Józsuéról, Debóráról, Eszterrről szóló részeket...és még vég nélkül sorolhatnám a neveket.. sőt a Jézusról szóló egyes eseményeket is kiollózhatják a bibliából. Nem a politikát kéne elkerülni, hanem a butaságot, a tudatlanságot. Persze könnyebb nem utána járni a dolgoknak és szenteskedve a homokba dugni a fejünket, mint értelmesen érvelni és esetleg azon fáradozni, hogy meggyőzzük a rossz irányba haladókat.
Itt is megemlítem, hogy felfrissítettem az USA, ahogy én látom
című régi írásomat, amiben sok újabb videót osztottam meg, többek között magyar nyelvű videókat is, szóval érdemes ránézni. -
Hmm. Én is igyekszem elkerülni a politizálást, de azért gondoljunk bele: a politika szerves része az ember életének, ami szinte mindent befolyásol, a levegőtől kezdve a pénztárcádon át az egészségedig, mindent!! Nehéz egy gondolkodó embernek magyarázatok nélkül hagyni a dolgokat. Petőfi Sándor is gondolkodó ember volt. ..hogy a mai nap aktualitását se felejtsük el. De megértem a "némítás" filozófiáját, ami tiltja a politizálást. Sajnos a legtöbben képtelenek higgadtan, normálisan, veszekedés és személyeskedés nélkül véleményezni a kicsit is politikai beütésű hozzászólásokat. Én, mint amerikai-magyar, a szólásszabadság híve vagyok, de alkalmazkodom az itteni szokásokhoz.
-
"PH-n nem érdemes a jobboldaliságot emlegetni, mert nagyon rühellik az emberek."
Az egész magyar interneten van egy általános letámadás, ha nem utálod pont úgy a kormányt, ahogy azt az ő buborékában szokás.
Ha esetleg azt a radikális nézőpontot képviseled, hogy 16 év alatt volt amit végül nem is csináltak annyira rosszul, akkor meg csak simán dögölj meg.
Az aktuális kormánypárt elaludta a média generációváltását, hiába vették meg az origot, a kutya nem kíváncsi rá. Szerintem nem is igazán értik ezt az internetes dolgot.
Az írott magyar sajtót a telex, 24 és a 444 dominálja.
Azok meg belehalnának, ha bármi pozitívat kellene írniuk Trumpról.Ezért "utálják" itthon Trumpot.
Én a magam részéről nagyon várom a kormányváltást, kíváncsi leszek, hogy mi lesz azokkal akik évtizedek óta abból élnek, hogy a kormányt szidják.
-
Alusky
senior tag
Írta, hogy itthon. A magyar sajtó összetételére nem igaz balos, de lehet csak trollkodott, ezen a fórumon nem lehet eldönteni.
Összesítve vegyes, klasszikus médiában jobbos, újgenerációsban balos, de ezt már írtam feljebb melyik platformot mi uralja.
Hazudni mindegyik hazudik, az egyik azért, mert hatalmon akar maradni, a másik azért, mert le akarja dönteni. Természetesen mindkettő meg van róla győződve, hogy neki van igaza. Látjuk szépen, legalábbis aki képes volt eljutni egy bizonyos értelmi szintre, hogy egyik oldal politikája sem igazán akar működni rendesen a nagyvilágban. Csak hát más meg nincs, szóval vagy oldalt választanak vagy nem mennek el szavazni, demokratikus, modern joga van hozzá mindenkinek.
Én inkább azt tartom gáznak, hogy egy ilyen fórumon ami elvileg magasan képzett emberek gyűjtőhelye, mégis dedóban viselkednek (mármint nem te, hanem körbenézve a fórum gyakrabban látott tagjait a topikokban).Ha nem akarsz állandóan digitális köpetet kapni az arcodba komment formájában akkor itt a PH-n nem érdemes a jobboldaliságot emlegetni, mert nagyon rühellik az emberek.
-
-
-
Alusky
senior tag
Bennem nincs, én jobboldali vagyok. Ez a fórum ami elképesztően baloldali és attól, hogy leírni nem írják le simán a pusztulásomat kívánná a legtöbb, mert egy hazaáruló féreg vagyok aki támogatja a rendszert, egy emberiség elleni moslék, mert dicső és modern és előremutató, felvilágosult csak a balliberális gondolkodás lehet. Szerintük.
Kicsit pontosabban fogalmazok a sajtóval kapcsolatban, itthon a TV, rádió, az internetes reklámok, útszéli plakátok kormánydominánsak, a full influenszergárda és kb. minden jutúber meg balos, ott meg ők vannak elég nagy túlsúlyban.
Az internetes híroldalak kb. fele-fele arányúak, kicsit több a jobbos, mert az összes pitiáner meg megyei híroldal fel lett vásárolva kormány által. -
-
Elnézést, de az OK, ha az USA-t kihasználják és igazságtalanul drágábban adják el az USA-nak a gyógyszert, de, ha kiegyenlítődik, az már nem OK? De tényleg hagyjuk, mert nem akarok politizálni. Mindenki meglátja majd egy idő után, hogy mik a tények az illegalokkal kapcsolatban is. Sajnos a fake news még mindig virágzik .. Ha nyitott gondolkodású vagy, privátban tovább beszélgethetünk, de itt nem szeretnék mélyebben belemenni ezekbe a dolgokba.
-
ÚRISTEN. Nem tudtam, hogy egy MAGA supporter-el van dolgom. Elnézést kérek, nem fogok érvekkel vitatkozni hit ellenében.
" A gyógyszerek árát viszont Trump rendezi"
jaja, nem elég drága, már az is szúrja a szemét a vén demens idiótának, hogy Európában olcsóbb."Képzeld, az illegaloknak simán megadták a jogsit még akkor is, ha egy kukkot se tudtak angolul."
Ha ez így is volt az azért volt mert egyrészt olcsóbb volt mint a "bennszülött" amerikai másrészt mert nem volt elég sofőr. Ez világszintű probléma ugyanis kamionozni szar, azok tudják csinálni akik nagyon szeretnek vezetni, jobban mint 4 fal között aludni, saját fürdőszobával.Az illegalokról még annyit, hogy azok az amerikai farmerek alkalmazták őket nagy számban akik aztán leszavaztak trump-ra és amikor jött begyűjteni az ICE vagy maguktól elmenekültek akkor verték az asztalt, hogy miért őket baszogatják. A kapitalizmus kígyója a saját farkába harapott, kéne az olcsó munkaerő de annyiért még egy MAGA-s se megy el dolgozni. Na ennyit erről. Sajnos nem tudtam megállni, hogy tényekkel "provokáljak". Ja és jobbulást kívánok.
-
Igazad is van, meg nem is.
A balesetek számának megemelkedése Biden open- border politiká'jának köszönhető. A "régi" amerikaiak ma is óvatosan vezetnek. Képzeld, az illegaloknak simán megadták a jogsit még akkor is, ha egy kukkot se tudtak angolul. Az írott közlekedési táblákat sem tudták elolvasni. Számos kataszrófális baleset történt emiatt. De (Biden alatt) a pilótákat is a bőrszínük szerint választották, nem a tudásuk szerint.
A feketék és homokosok előnybe lettek helyezve. Emiatt ugrott meg a repülő-balesetek száma is. Talán te is hallottál nemelyikről. Igen, az orvosi ellátás elég drága.
Ebben igazad van. A gyógyszerek árát viszont Trump rendezi, ...azaz folyamatban van a rendezése.
RFK F. Kennedy Jr. és Dr. O.Z. rengeteget dolgoznak rajta. Fizetett szülési szabadság tényleg nincs, de van fizetett szabadság, (a letöltött munka-éveid számától függ, hogy mennyit kaphatsz.) a betegszabadság pedig korlátozott ideig vehető igénybe. Az amerikai dream ma is él , nem tudok még egy olyan országot, ahol nulláról viszonylag hamar föltornázhatja magát az ember. Az USA talán még Ausztráliánál is jobb e téren. Nem véletlenül hívják az illegalok magukat dreamereknek. ..és nem véletlenül özönlötték el az USA-t több, mint 22 millióan, különösképpen 2O16 után. -
Nem vetted észre mert már megszoktad. Több a baleset az utakon USA-ban mint az EU-ban. A pénzhez annyit, hogy csak beteg ne legyél ott mert máris óriási adósságba kerülsz, drágábbak a gyógyszerek, nincs szülési szabadság, nincs betegszabadság, nincs fizetett szabadság. Nem kell ezt szégyellni, más mentalitás van ott, az american dream meg a többi marketing erre épít, menj oda, dolgozz éjjel -nappal és ha szerencséd van gazdag is lehetsz. Ez Amerika.
-
Nem vettem észre, hogy szélsőségesen pénzközpontúak lennénk.
De amúgy te is a pénz körül forogsz, amikor vásárolsz, vagy eladsz valamit, vagy munkahelyet váltasz jobb fizetésért. Ami a műszaki vizsgát illeti, igen, ez így van. Mégis jobb a levegő, mint máshol.
...talán, mert nálunk kevesebb a disel autó, és a lepukkadt autók is elég ritkaszámba mennek. Aki megteheti, az fiatal, jó autót vesz. -
Nem a dollár a lényeg hanem a pénz, mindent az mozgat az USA-ban és az határoz meg, az diktál. Egy szélsőségesen pénz központú társadalom. Tegnap néztem egy videót amin egy amerikai nézi az autók műszaki vizsgáztatását Németországban és Svájcban és azt mondta, hogy az USA nagyrészében ilyen nincs, te magad ítéled meg, hogy az autód műszakilag alkalmas állapotban van-e, akármilyen régi is. Na ez nem semmi.
-
Természetesen, az USA-ban a dollár a fizetési eszköz. Ez mindig is így volt.
Regulázások itt is vannak, amik államonként változhatnak. Pl itt Floridában nincs adó a kaján, 7,5% van minden máson, és most azon is gondolkodnak, hogy eltörlik a ház-adót (property tax) ..ami nagyon jó lenne.
-
-
Nekem az USA-ról mindig egy eltorzult kapitalizmus jut eszembe ahol mindent dollárban mérnek és bármilyen szabályozástól úgy félnek mint vámpír a fokhagymától. Azért érzed szabadabbnak magad ott mert minden szabálynak költsége van és/vagy korlátot jelent egy vállalatnak, cégnek. Pl. érdekes, hogy az élelmiszer szabályozása jóval megengedőbb mint az EU-s.
-
OK
Sokszor az emberek (nem rólad beszélek
) azért nem tudnak, nem akarnak változtatni a gondolkodásukon, mert kellemetlen és nehéz mélyebben belegondolniuk a dolgokba. Kellemetlen elfogadni azokat a tényeket, amik ellenkeznek az évek során kialakult, bebetonozott saját-, vagy közvéleménnyel. A nyitott, rugalmas gondolkodás nem mindenkinek az erőssége.
-
A "Roe v. W." egy erosen vitatható kérdés. Olyannyira ki lett forgatva, hogy némelyek egy jól kifejlett csecsemőt is halálra ítélhettek, amíg az az anyaméhben volt, sőt, némely agyament bíró, még azt is helyeselte, hogy egy egészségesen megszületett csecsemőt is megölhettek, ha azt az anya úgy akarta. A mai tudományos állásfoglalás (nem a politikai) szerint az ember a fogantatástól kezdve számít ... Sokan ezt a fogantatás utáni 3-5. hétre teszik, azaz a szívhang felismerése utánra. Ez egy olyan kérdés, amivel sokan visszaéltek és a felelőtlenségüket evvel tusolták el. Jelenleg -úgy tudom-, hogy az orvosilag javasolt abortusz engedélyezett. Az iskolai lövöldözés témája megintcsak eléggé politikai jellegű, de anélkül, hogy politizálnánk, a statisztikai adatokat talán meg szabad említeni.
Pl Reagan elnöksége alatt, az iskolai lövöldözések száma viszonylag alacsony volt az Egyesült Államokban. és most, D. Trump elnöksége alatt a bűncselekmények száma újból csökkent az előző évekhez képest, --a 22 millió illegal inváziója ellenére is, pedig azok nagy része kőrözött bűnöző vagy elmebeteg. Azt is tényként említem meg, hogy Venezuela elismerte, hogy az USAba küldte az elmegyógyintézeteik és börtöneik lakóit. Az is statisztikai tény, hogy D.T. elnöksége előtt pl Washington DC-ben kataszrófális volt a biztonság, manapság viszont ott gyakorlatilag megszűnt a bűnözés, úgyhogy mind a turisták, mind az ott lakók és ott dolgozók számára totál biztonságos lett a város. -
Ami a fegyvereket illeti... ezek szerint Svájcról is jól meg van a véleményed, ui ott szószerint szinte mindenkinek van fegyvere, és, ha pl valaki leszerel a katonaságból, egyenesen hazaviszi a fegyverét. ( Az USA-ban ennél szabadabb -nem olyan kényszerszertű- a helyzet e-téren) Ezt a mondatodat végképp nem értem: "vallási dogmák mentén vezetik le milliók jogainak szűkítését", de talán nem is fontos, nem relevans.
(nem tudok ilyesmiről) BTW a Wiki nem mindig a legmegbízhatóbb hírforrás,
Ami a biztosításokat illeti, hát igen. Az árak elszálltak. ( Mostanában derült ki, hogy a biztosításra szánt pénzeket is brutálisan lenyúlták, de talán a jövőben ez is változni fog.) -
Nem szeretnék politizálni, mert annak nem itt van a helye. Alapvetően az az ország ahol 20+ millió embernek nincs biztosítása, ahol a fegyverekről az a vélekedés ami, ahol az iskolai lövöldözéseknek külön Wiki szócikke van, ahol vallási dogmák mentén vezetik le milliók jogainak szűkítését, az nem egy jó hely. Szerintem.
-
Nem értem, hogy mire gondolsz.
Az USA-ról kialakult vélemény persze nagyon függ attól is, hogy milyen forrásból kapja az ember az infót. Sajnos az utóbbi időben (utóbbi 15-2o évben) tudatos ferdítések is történtek. Nyilván politikai okai vannak, amibe nem akarok belemenni, de úgy látom Magyarországon és általában Európában , (na, meg itt az USA-ban is) nagyon nehéz kiigazodni a hírek hamisságát illetően. Néha beleolvasok a lapokba és elképedek, hogy milyen csúsztatásokat, meg totál ellenkező híreket adnak tovább, amik köszönőviszonyban sincsenek az igazsággal. Nem mondom, hogy csak nálatok van baj e-téren, mert itt is ezerrel megy az agymosás az iskolákban, egyetemeken. A jelenlegi vezetés igyekszik leleplezni és megállítani a csalásokat, de az iskolákig még nem jutottak el. -
Elsősorban az emberek viselkedése más. Egyre több olyan videót találni a Youtube-on, ahol magyar fiatalok mondják el azt, amit én is mondtam régebben. Szóval nem csak én vagyok elfogult. Közel harminc éve itt élek ( júniusban lesz 3o). 15 évvel ezelőtt tényleg szuper volt, most, miután 22 millió illegal bevándorlóval lettünk többen, ez azért sokat rontott a képen. Pl az autóvezetési moral is nagyot esett a bevándorlók óta.
-
Engem tényleg ősztinén érdekelt mindig az, hogy az USA-ról hogyan alakult ki az a kép, hogy az egy jó hely.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Társasjáték topic
- VR topik
- Formula-1
- Megvannak a Forza Horizon 6 gépigényei, a régebbi PC-k is fellélegezhetnek
- Lexus, Toyota topik
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF RX9060XT minőségi PC teljes garancia
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 94%-os akku
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G 12/256 2028.09.03-ig garancia
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor! 39" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
című régi írásomat, amiben sok újabb videót osztottam meg, többek között magyar nyelvű videókat is, szóval érdemes ránézni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ebben igazad van. A gyógyszerek árát viszont Trump rendezi, ...azaz folyamatban van a rendezése.
RFK F. Kennedy Jr. és Dr. O.Z. rengeteget dolgoznak rajta. Fizetett szülési szabadság tényleg nincs, de van fizetett szabadság, (a letöltött munka-éveid számától függ, hogy mennyit kaphatsz.) a betegszabadság pedig korlátozott ideig vehető igénybe. Az amerikai dream ma is él , nem tudok még egy olyan országot, ahol nulláról viszonylag hamar föltornázhatja magát az ember. Az USA talán még Ausztráliánál is jobb e téren. Nem véletlenül hívják az illegalok magukat dreamereknek. ..és nem véletlenül özönlötték el az USA-t több, mint 22 millióan, különösképpen 2O16 után.