Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- OLED monitor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
na...takumart ajánlotok, vagy heliost? esetleg valami hasonló 50mm m42-es? most érkezett meg a paypalre a dodóm, ráadásul van egy kirakatos, vagy ilyesmi e-p1 ebayen, 125€-ért, úgyhogy megrendelem végre...
kezdésnek szerintem bőven megfelel majd... -
:AMF:
senior tag
amikor megjelent, nekem nagyon tetszett a gh2 szenzor képminősége, úgyhogy örültem neki, amikor kiderült, hogy a G5-be is belerakták. persze a sony szenzoros gépek már átléptek felette, de én még most is beérném azzal a képminőséggel.
ROBOTER: én már a D80-nál is éreztem, hogy valami nem stimmel a nikon zajmintázatával. még szerencse, hogy túladtam rajta. úgy látom azóta csak tovább romlott a helyzet.

-
válasz
ROBOTER
üzenetére
az egyetlen gond, hogy akkor is 200-210e ft-ért kínálták a rohadékok. mindegy, majd lesz az olcsóbb, annál a 16 mp-es aps-c szenzornál jobb nem is kell. és még fényt is mér az ai-s obijaimmal. a d7000 a fogását leszámítva (abban rosszabb sztem a d70-d90/d200-d300 vonalnál is) elég polírozott egy dslr, sokkal jobb nem is lehetne.
-
julius75
aktív tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
-
Freddy76
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Érdekes, én kezdtem el, de az enyém tényleg szar volt, Gyomordzsák a megmondhatója... De a nikon magyarországnál egy nap alatt helyretették az af szenzort (ami teljesen el volt állítódva), azóta remekül működik - kivéve a 35/1.8-at, azzal továbbra is össze-vissza fókuszál. Ahogy ezt leírtam, hirtelen minden d7000 tulaj előjött a titkolt bajával...
A legnagyobb baj azonban az vele, hogy a hegyre nem akarom felvinni, a fuji X10 volt velem síelni...
-
ROBOTER
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Az index fórumon azt kezdték el terjeszteni, hogy "rossz a zajmintázata", ezért többen is eladásra kínálták. Komolyan. Simán meggyőzték egymást, hogy szar, elindult egy láncreakció, és kitalált indokokkal kezdték meghirdetni: "sajnos meg kell tőle válnom, családi okok miatt"
Persze egyikük sem fotózott semmit...
-
Benéztem ide, és meg vagyok győződve, hogy az összes Magyarországon előforduló D7000 egyszerre front/backfókuszos, pixel/zárhibás. Komolyan mondom, depis lettem attól a hangulattól ami ott tobzódik, le is kellett nyomnom egy szatmári szilvát hogy helyrebillenjen a lelkiegyensúlyom

-
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Persze, használt árú g3 jó vétel, én csak az új helyett ajánlottam a g5-öt, ott már olcsóbb vagy nem sokkal drágább, cserébe érezhető előrelépés.
-
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Én a helyedben ezt venném. Már csak azért is mert szeretnék már végre olvasni róla felhasználói véleményt

De amúgy nagyságrendekkel jobb váz a g3-nál. -
Messer22
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
talán mert nikonyisták?

G3 egy teljesebb rendszer tagja, összességégben többet nyújt. A V1 tud 1-2 plusz dolgot videóban és sorozat sebességben (de kb olyan mint egy jobb kompakt, valamint cserélhető az optika). Ha van lehetőség ki kell próbálni a kiszemelt gépeket (MM, szaturnusz stb)

-
PRO-peller
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kérdezd meg az apukát milyen fgépe van? Ne a tiédet koptasd!

-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
- Nikon 1 V1 + 10-30-as VR-es obi
- Panasonic G3 + 14-42mm-es Vario objektív
A kettő közül melyik lenne a jobb vétel kb. azonos áron?Na úgy néz ki, hogy a kb azonos ár nem jött össze sajna, így változtak a feltételek.
G3 - 150k
V1 - 110k
Mindkettő új.
Így is a G3 lenne a nyerő?
G3-at szinte lehetetlen használtan beszerezni, a V1 meg szinte ugyan annyi használtan, mint újan.
Ebből a videóból nekem úgy tűnik, hogy a V1 tulaj az elégedettebb... hogy lehet ez? -
Mr.Csizmás
titán
helpmi urak

meghívtak egy keresztelőre fotózni, egy hozzávaló mft obi, és esetleg vaku kellene kölcsönbe. zaciba fel tudok ajánlani pana 14-est, vga-t, pálinkát, stb.
-
MrChris
nagyúr
Pana gh2 mennyire működik együtt egy Oly fl36 vakuval?
-
válasz
neevous
üzenetére
Na, akkor a mai storno, mert ennyi bénázást ritkán látni egy nap. Mindenki benyög valami 1/3 infót, a többit meg képzeljük hozzá... Így meg legalább lehet tervezni / asszonypajtinak beadni, hogy ne legyen váratlan, stb.
Javaslom tehát: jan.29 (kedd) 18-tól, mondjuk a Jaromír, mert az még olcsóbb is. Persze ha van jobb ötlet, jöhet, de nem érdemes sokat variálni, mert 10 ember 10-félét akarna úgy is. -
neevous
tag
válasz
Marseille199
üzenetére
De, amikor beirtad, hogy neked akkor jo, en is arra nyomtam a +1-et.

-
neevous
tag
Sajnos en passzolom, mert a heten nem igazan jo.
-
válasz
neevous
üzenetére
Akár az is jó, de a amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra
.Mai röffenéshez az eddigi 3 helyszín közül válasszunk egyet (mind körút környéke, és mind cseh)
Jaromír 68, VI. Csengery utca 62b
Pivo sörvendéglő, VII. Wesselényi 47.
Bohemia, Rákóczi tér sarka (Német u. 2)Nekem Pivo v. Bohemia szimpibb, bár egyikben sem voltam.
-
madgie
titán
De lehet, hogy a dpreview-s képek 100%-os kukkolásából (mert ugye annak sok értelme van más-más felbontásnál) az jön ki, hogy az agyonrekeszelt júzererroros városképeknél kicsit több a színzaj a D7000 árnyékos részeiben, tehát végső soron ki cserélné el a kitűnő CCD-s D200-át?
-
gyerekek, én tényleg bárkitől átveszem a vacak, félrefókuszálós d7000-es vázát féláron. arra lecserélném az asszony d200-asát.
-
törölt tag
Én Pentax-K5 / Nikon D5100 DSLR gépekről váltottam mikro 4/3-ra. Ezek szenzora sokkal jobb volt, a mikro 4/3 rendszert mégis jobban megkedveltem. Praktikusabb, kényelmesebb a Panasonic optikák minőségével pedig kifejezetten elégedett vagyok.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Heló, ep2-vel dobozban adnak evf-et, vagy csak külön vásárolható?
-
:AMF:
senior tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
kőkori d80-ról váltottam g2-re, aminek egy fokkal gyengébb a szenzora az általad
lehúzni próbáltis említett g3-nál. alap iso-n egy hangyafasznyi előnye van a d80-nak, magasabb iso-n viszont fordul a kocka. szóval az az "agyonverés" konkrétan baromság.
arról nem beszélve, hogy a g3 16 megapixelét le lehet méretezni 10 megapixelre, ami arra az észvesztően zajos képekre jó hatással van, de a d80 10 megapixeléből soha nem csinálsz 16-ot.
a d80-nak az alap iso-s teljesítményen (és a CLS-en) kívül SEMMI más előnye nincs a fenti milc-ekkel szemben. -
neevous
tag
válasz
Marseille199
üzenetére
+1.
-
Mercutio_
félisten
Részemről nem az örülésről szólt a dolog, csak nagyon ráizgultak itt néhányan erre a zajos a G3 dologra, és gondoltam zárjuk rövidre a dolgot, mielőtt belelovalják magukat.
Sörizést vagy most csütörtökre, vagy jövő keddre gondolnám, esetleg a társaság nyilatkozhatna kinek melyik nap jó / nem jó?
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Istenem, valaki fogta a kezemet mikor meg szerettem volna venni újra a d7k-t
Maradok a jó kis m4/3-nál, nem hiányzik öreg fejemnek már ez a sok fókuszgond.Egyébként az em5 mosogató-sütő és főzőlap formájában reinkarnálódott. Remélem nyárra esik kb. 50%-ot az ára, addig talán meglesz a rávaló, mert már nagyon viszket a tenyerem.
-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
És együtt tudsz élni a zajmennyiséggel, amit a G3 ilyenkor termel?

-
MLaca
őstag
egy számításom nem jött be, így kell egy kis plusz pénz, hogy meglegyen a gh3 ára, meg kis tetőbeázás is beugrott pont ma - eszembe nem jutott volna eladni a fujit, de mivel kell a pénz és kurrens termék, ezért mennie kell. ha majd megint jobban állok, megint lesz x-e1 masinám.
igen, zoomok lesznek, de nem a két 2.8as, arra nem nagyon lenne keret.
-
Marseille199
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
G3

-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
Nappali sétálós obinak a 12-50 elég jó (beltérre meg ott a vaku).

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem szóltak rád az orosz biztonsági őrök?
-
madgie
titán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nézd, nem látok olyat a G3 képében, ami bárhol vállalhatatlanná tenné a végeredményt... ISO 1600-nál sem nagyon, nem hogy 160-nál. Már a második G3-am van, volt közben trillió másik masina, APS-C-s Sony NEX is, most is van Fuji X100... egyik sem csodaszer, ha megrángatom a csúszkákat, akkor zajosodnak. De mondom, nekem nincs komolya bajom ezzel, a finom zaj az egyik legjobb cimborám

szerk: ha választani lehet, akkor inkább legyen zajos valami, mint agyonszűrt (rawban akár). persze tudom, hogy az utóbbi jobban mutat a dxo teszteken

-
jjeahh
nagyúr
Öt új gyártó a micro FourThirds rendszerben
kár, hogy a jk-n kívül egyiket sem ismerem...

-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
70-300 nem egy nagyágyú, de már a G1-en is viccesen néz ki. GH3 az már valami. :-)
Kérdés, hogy vezérli-e az RC vakukat? Mert a G1 azzal se tud mit kezdeni, míg az E-PL1 vígan elvan velük. Így zsebgépnek elégedett vagyok az E-PL1-el, ha még kisebbet akarok, játszósnak ott egy Pana Lx3, ami a maga kategóriájában egész jó. -
madgie
titán
Ne kukkold 200%-on a zajt, előhívva/monitorméretben semmi nem látszik belőle.
Amúgy a G3 pont az árnyékok felől van lebutítva dinamikában alapérzékenység közelében, a G5 már jóval jobb ebben (a DxO szerint legalábbis). engem soha nem zavart a G3-féle zaj sem, legalább nem steril a kép
(LR-RAW feldolgozással) -
válasz
madgie
üzenetére
Az a büdös nagy helyzet, hogy a GH3 tényleg baromi jól össze lett rakva, és nagyon kézre áll, sok direkt tekerővel-kapcsolóval. Könnyűnek is könnyű, de tényleg felhizlalták nagyon. Ehhez képest az OMD (remélem hamarosan lesz ilyenem (?)) olyan szar gombokkal van, hogy erősen gondolkodom emiatt
.
Szerencsétlen G3 meg egy nyamvadt zajgyár. Havas képeken, (ahol ugye van fény bőven) sötét ruhába öltözött embereket fotóztam iso160 és az alakok eszméletlenül zajosak. A G5-nek milyen az alap ISO-ja, nem tudja valaki??? -
madgie
titán
Nekem pont nem hiányzik a féltégla, a G3-at is azért szeretem, mert ha körbefogom a tenyeremmel, akkor szinte eltűnik benne a cucc (palacsintával). És van benne evf, tapicska af, stb.
De neked ott lesz a GH3, az DSLR méret, reméljük jó építési minőség is (majd Laca megírja
), egy-másfél év múlva meg gondolom ócsó lesz. -
Nocsak, nocsak, házigazdánk is fel-feltűnik.
Azért meglepő húzás volt sec-perc alatt megváltál a Fujitól. Lehet tudni miért (túl azon, hogy GH3, amire még várhatsz eleget). Illetve hirdettél pár m43 obit is, akkor simán azt hittem, hogy kiszállsz a rendszerből. Most hogy GH3 lesz, nem értem, hogy az obikat miért adod el, hiszen így rendesen buksz/buktál rajtuk. Vagy a 2 fényerős zoommal veszed, és lesz az, azt' csók? -
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
E-PL1 van, azzal nagyon elégedett vagyok, a műanyag külseje ellenére sokkal masszívabbnak tűnik, mint a G1. Csak a Pana 14mm tűnik nagyon műanyagnak rajta. :-) De nekem a DSLR-like formából esne jól valami nagy, masszív váz. De akárhogy is vesszük, árban ezek még nagyon messze vannak az én pénztárcám lehetőségeitől.
Új hozzászólás Aktív témák
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
kezdésnek szerintem bőven megfelel majd...
, december eleje óta megvan.... van az országban, az nem jó neked?
nekem várnom kell rá, EU nem nagyon kapott most belőle eleget .(

csak az ár miatt tettem be

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Arra válaszolj inkább, hogy mikor lesz sörike!