Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isti2
aktív tag
az nekem is volt, azért adtam el kb. 2 éve, mert a gyári explorer böngészőn nem ment egy csomó oldal már, edge meg nem ment fel rá.
továbbá már a gyári outlook sem tudott rendesen szinkronizálni tanúsítvány gondok miatt.
a többi nem érdekelt volna, de ez a két alap sem ment már sajnos...Tényleg megvolt mindenük és ők cseszték el, Nadella egy ponton beismerte, hogy kár volt kiszállni.
-
spect80
őstag
Lehet nekem csak az emlékeim szépültek meg, de a sw egyszerűsége, gördülékenysége, az újszerű alkalmazások, mint névjegyzékbe integrált facebook kliens, a here maps és az egész használhatósága nálam magasan verte az IOS-t, a korabeli Androidot pláne.
Valószínűleg azért nem tűnt fel nekem az app hiány, mert FB-ről lejöttem, tiktok, insta, snapchat meg az összes ilyen értelmetlenségből kimaradtam, viszont Raiffeisen app volt rá emlékszem.
Meg arra is hogy mielőtt bedobták a törölközőt, az alsó szegmensben szinte csak WP-ok voltak mindenhol az ismerettségi körömben.
Mekkorát menne ma egy MS felhős integrációval....Na a de lényeg, hogy az MS-nek azért megvolt mindene hogy sikerre vigye, mégsem ment.
-
mhydas99
őstag
Az megvan hogy a Nokia finn ceg, anno a vilag elso szamu, legtobb eladassal rendelkezo markaja volt, 40-50 szazalekos piaci reszesedessel?
Nyilvan azota nagyot fordult a vilag es mindenki, aki keson kapcsolt lehuzta a rolot (Nokia, Microsoft, Symbian, HTC, lassan Sony, Ericsson stb...)
Szoval ha beall moge az EU es valoban eletkepes megoldast fejlesztenek, akkor lehet eselyuk, meg ha piacvezetok nem is lesznek soha.
Hamarosan az Android is megszunik olyannak lenni, mint most, eselyes hogy Gemini OS lesz helyette par ev mulva...vagy mas...
Az biztos hogy a jovo evtized eleje izgalmas lesz ujra telekom szempontbol... -
Bossyy
tag
Ez a telefon tökéletesen leképezi szerintem Európa sutaságát. Egy magát valamire még gondoló képződmény, de valójában a világban már tökéletesen súlytalan, esélytelen valami. Az is árulkodó, hogy a komponenseket is csak begyűjtik innen-onnan, tehát európai gyártásról csak mérsékelten beszélhetünk, ezek után a nevetséges árazás már szóra sem érdemes. Meg eleve egy zsugorodó, öregedő, sajnos az innovációs képességét már elvesztő, hanyatló piacon akarnak részesedést szerezni
Egy pár lyukas zoknit sem adnék teelefon sikeréért, de lepjenek meg :-) -
Isti2
aktív tag
válasz
Di Natale
üzenetére
Lehet nem jól emlékszem már.
Nekem iPhone, galaxy reklámok rémlettek nagyon sok akkorról.
Ráadásul pont a legrosszabbkor adtak ki csúcs telefont csúcs hardverrel: lumia 950 és 950 XL snapi 808 és 810, meg is főttek...
A win10 mobil is pont a legvégére lett jó, bugmentes.
Már akkor rendszeres oprendszer frissítések voltak mikor a droidnál még max 1 volt, vagy semmi.
Azt a vonalat ha folytatják és az asztali Windows 10 ökoszisztémával össze hozzák(akár x86 alapon), nyerő lehetett volna (2016 continuum, amit csináltál PC - n folytatható mobilon pl.), plusz outlook office felhő integráció, előrébb lettek volna a droidnál és az ios - nél is. -
consono
nagyúr
Ejj, de rég is volt, mikor még az eredeti Jollám megvolt
Eléggé hasonlít a design most is az ősre, ha nem lenne a céges MDM függésem, ki is próbálnám... Így max. nosztalgiázok majd a cikkeken. -
Isti2
aktív tag
Ott pont az agresszív marketing és a sok alkalmazás nem volt meg. Nem volt reklámozva, szolgáltatónál se nagyon volt és nem is ajánlották. Nekem anno a Lumia 735 4G készüléket úgy rendelték le Pestről a telenor/vagy akkor még pannon szolgáltatónál.
Appok meg pont hogy rendkívül kevés volt. Kapásból a Google egyik appot sem engedte oda, sosem volt pl natív YouTube vagy semmilyen Google app, minden csak böngészőben ment úgy ahogy (szinkronizálási és belépési gondok pl.). 3rd party fejlesztőknek sem tették vonzóvá a platformot, játékok sem voltak banki appok se... Ami volt az is butább volt mint a droidos társa. Ugyanezen okok miatt bukott meg a blackberry os10 is sajnos. Pedig mindegyik számos jó dolgot tudott és csirke 2x1ghz-4x1.3ghz vasakon 512mb-1gb rammal simán elmentek, a droidon meg akkor már 6-8 mag kellett 2ghz meg 2-4gb ram és még úgy is sok laggolt. Droid és ios is 5-6 évvel később frenetikus találmánynak adta elő pl. a sötét témát vagy a gesztus alapú vezérlést, stb. Mindkét rendszer jó volt szerettem őket használni.
A BB hub pedig a valaha volt legjobb telefon - üzenet - email - közösségi app kezelő volt.
A jolla sikere is azon múlhat hogy lesz-e rá nativan a párszáz legnépszerűbb app. -
Én látom a fantáziát ebben a Jolla-ban ugyan a végre egyszerűbb felépítésű Linux rendszerrel többet ki lehet hozni szerintem de sajnos tényleg a támogatottságon és az ár-érték arányos bukik. Anno nekem tetszett a Meego és Bada sőt még az Ubuntu Phone is valamiért "jól nézett ki" a szemembe de valamiért egyik Linux se tudott talpon maradni hosszú távon és itt is félő hogy nem lesz nagy előre lépés annak ellenére hogy már régóta létezik a Jolla.
-
jacis
nagyúr
Addig volt érdekes a dolog amíg a patkolt android app futtatás nem került szóba. Ezek a megoldások amíg nincs saját alkalmazás bolt addig életképtelenek.
-
judas13
veterán
-
válasz
Emericus Max
üzenetére
Repont esetén a legjobb döntés volt a kód hozzáadása a wallethez.
-
Benőke
őstag
Nekem tetszik a koncepció még a banki és egyéb appok problémáival együtt is.
Nyilván nem olcsó, de a SOC lehetne erősebb, mert ez már most gyengének számít, még akkor is ha amúgy egy friss darab, de eleve a középkategória aljára szánták.
Nyilván most el lehet használgatni de 2-3 év múlva már több erőforrást kárnek az appok, és lehet megdöcögősödik, pláne hogy nem natívan futnak az appok.Fairphone is hasonló csak ott sima android van de a SOC azért ha nem is sokkal de combosabb.
-
válasz
gretzky77
üzenetére
Tavaly év vége fele redmi note pro 8-n nekem hujákolt az otp app hogy addig nem léphetek be amíg ki nem kapcsolom. Most ráneztem nord 5-ön itt meg belép simán hogy aktiváltam. Lehet hogy kivették ezt a fícsőrt azóta.
Emericus Max:
Valóban jót tenne ha elterejdne és több gyartó használ na, mert az android egyre zártabb.
-
Emericus Max
aktív tag
Hát igen, ez az a bizonytalanság, ami miatt ezek az alternatív operációs rendszerek halálra vannak ítélve jelenleg. Egységes politikai akarat kéne ahhoz, hogy legalább a mindennapi élethez szükséges esszenciális dolgok működjenek. Azután, ha a felhasználók száma emelkedne, akkor üzletileg a többi app fejlesztő is rámoccanna a dologra. Akkor lehetne ez egy értelmes alternatíva. Addig, csak a szép próbálkozás volt, de...
-
válasz
Emericus Max
üzenetére
Mind a 3 app működött android 11-en nálam tavaly, azt írtak fentebb hogy a rendszer android 13-nak felel meg, szóval esély van rá. Az OTP app viszont elég érzékeny, már nem hajlandó elindulni ha be van kapcsolva a fejlesztői mód.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Rickazoid
üzenetére
A majom EU jelenleg pont az ellenkezőjét csinálja - a készülőfélben lévő EU Digital Identity Wallet 101%-ban megköveteli a google/apple rendszerek használatát alternatíva nélkül. Nem lehetsz digitális EU-s állampolgár anélkül, hogy elfogadnák egy amerikai cég felhasználási feltételeit. Agyfasz.
-
Isti2
aktív tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Nekem mindhárom tetszik.
A legnagyobb baj a gms függőség...
Azt nem lett volna szabad anno megengedni hogy mindenhez csak az kelljen. Ha egy közös univerzális alap lenne mint pl PC esetén az x86, gondolom egyszerűbb lenne. Akkor Amerika nem tudná világ hatalma féltés miatt ki golyózni a többieket. -
spect80
őstag
Lelkes amatőrök hobbiprojektje nagy víziókkal, tőke nélkül a szárnyaló EU iparra építve. Ez legalább akkora sikersztori lesz, mint az Anettka space projekt.
Kár, mert tényleg jó lenne ha lenne egy USA-tól és Kínától független EU-s vas és szoftverökoszisztéma, de ahhoz kevés 25 lelkes fejlesztő, 4 összeszerelő meg 3 projektmanager. -
Di Natale
senior tag
Jolla… Több mint 10 évet vártam rájuk, de elengedtem a sztorit.
-
kapal
tag
válasz
Emericus Max
üzenetére
A kártyatársaságok éppen most fognak szívásra állni, ha nagyobb publicitást kap a Magyarországon 2024-ben elindult fülesbagoly, a qvik, mert azzal lazán ki lehet váltani az internetes vásárlást. Ha a zemenbé továbbra is nyomni fogja, akkor az üzletekben történő vásárlást is meg fogják egyszerűen oldani. De ez a csata még nem dőlt el. Szóval, ebből még bármi lehet.
-
sfefe
addikt
válasz
Emericus Max
üzenetére
EU kis hal ....
-
janeszgol
félisten
Nekem a qwerty-s Clicks tetszik, ez nem. A Harmony OS sokkal kifirrottabb.
-
Graphics
Jómunkásember
Ennél csirkébb hardver nem lehetett volna.

Értem, hogy jól optimalizált, és vegtelekig csiszolt, de azért a kamerához kell hardver is mondjuk.
Ez alapján alsó középkategóriás hardverrel akarnak valamit virítani.
7300-7400, 8300-8400-zal vagy egy Snapi 7s Gen4-gyel szimpatikusabb lett volna.
-
troviko
senior tag
A cikket látva azt hittem, hogy 2013-as cikk került elő...
-
scyllarus
veterán
Nekem nagyon tetszik, kacérkodom vele. Banki appok/DÁP most is iPhone-on van, a droid helyett viszont kipróbálnám.
-
mhydas99
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Mivel a Pixel is androidos appokkal mukodik egyutt, igy igen, eleg androidra a Tensor proci, ha jol van optimalizalva.
Ha meg a SailFishre gondolsz, en ugy ertelmesem, hogy nativan nem androidos appokkal megy, de azokat is tudja kezelni. Mint mondjuk mikor az Apple Macbookok atalltak az Inteles architekturarol Apple Siliconera, ARM-re gyakorlatilag. -
Bferibörs
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
De ramból van 8 vagy 12, a proci meg szerintem elbírja simán a kugli appokat.
-
-
mhydas99
őstag
válasz
Polarstar
üzenetére
Eleg csak a Pixeleket megnezni. Ma mar kozepkategorias hardverrel dolgoznak evek ota es keves telefon gyorsabb erzesre, mint azok. Ugy tunik az az Antutu szerinti 1,2 millios pontszamu procik is gordulekenyen es gyorsan futtatjak az Androidot, ha jol van optimalizalva. Ha a Sailfish ennek a felevel beerne, az zsenialis lenne.
-
Úgy biza!
Karcsú vason is hasít ez a rendszer.
Az előd Intex Aquafish vénséges vén Snapdragon 210+2Giga ram. Igen pattogós fürge volt. Nem dadogott és nem akadt be.
Ez azért pár évvel frissebb. -
horilori
csendes tag
Ha jól értem, ez egy európai huawei bizonyos szoftveres korlátokkal, ami még csak prototípus, egy Dimensity 7100-al 250000 Ft-ért??? Viccnek azért durva!
Ha ezektől eltekintek, szép próbálkozás hosszú szoftveres támogatással, ha nem mennek csődbe. Ugyanennyiért van Fairphone 6 Google-val vagy kicsit többért anélkül, 5 év garival, 7 év szoftvertámogatással.
-
Noukoum
veterán
válasz
Emericus Max
üzenetére
Mondjuk úgy nehéz ha egy tagország folyamatosan vétózik ami hátráltatja Európa fejlődését.
Már a nevét se kell leírni, mindenki tudja kiről van szó. -
Bferibörs
addikt
Nem találtam infót,hogy milyen nyelveket támogat a teló,valakinek van róla infója?
-
válasz
Polarstar
üzenetére
"Az iOS/Droid dualítás csupán egy állóvíz."
Akkor jöhet a Harmony OS is (azt nem kapcsolja le a zusa 😁). Az egy kicsit kiforrottabbnak tűnik, gyakorlatilag teljesen kész multieszközös ökoszisztéma. Nem európai, de amilyen most európa, én abból nem is kérek
Nektek meg: Hajrá!
Ha ügyesek vagytok és jó lesz, tuti megveszi a gugli. -
Trailblazer
veterán
Nagyon csodálkoznék, ha nem állna hamar földbe. Meg hát izé, megint egy felvizezett mediatek? Tényleg?
-
Lépjünk le a transzparensekről....
A tesztben kifejezetten részletesen fogunk beszélni a megvalósításról, működésröl és működéssel összefűggő kérdésekről is. Ha lenne bázis, kaphatnának a magyar bankok is mobilt tesztre.
Szállítás vélhetően szeptember. Addig el leszek azzal ami van, esetleg megjön a Clicks Communikátorom is.
A bankok kapcsoltak és elemzők szerint is nekiálltak gőzerővel fejleszteni. Revolut is szóba került itt már. Szóval a csinos, érdekes mobil nekünk egzotikus oprendszerrel egyszer csak (most) érdekesebb lett a piacon. Nem voltunk erre felkészülve, ki lettünk mozdítva a látszólagos nyugalomból.
Izgalmas idők jönnek! Változást indukál a politika.
Az iOS/Droid dualítás csupán egy állóvíz. A 11 év fejlődéssel végre lehet valami más megoldás a más alapokkal.
Nagyon várom már én is a gépet. -
Nem kell trumpozni.... Ez az usától függés a 2. vh után kezdödött amikor ugyebár az usa
elfoglaltafelszabadította nyugat európát és ottfelejtette magát, hogy "megóvja őket a gonosz komcsi orosz medvétől"...(ööö nincs dejavu érzés mostanában?) A nyugatba ez az oroszpara szépen beleivódott, ez már megy nekik usa nélkül is
Naszóval ha az usa itt van, akkor idehozta azt amivel függővé tudja tenni európát (gyarmat light) és elvitt mindent ami kixsit is értékes volt európában... hol szép szóval, hol erőszakkal (Wernher von Braun pl. nem önszántából ment) Felvásárolt minden lényeges európai fejlesztést, vállalatot, a társadalom és gazdaság működéséhez alapvetően szükséges dolgokat, mindet az usa felügyeli itt. Azt már meg sem emlitem, hogy MINDEN európai vezetőt lehallgatnak (lásd Merkelné és Crypto AG botrány) Tömegkommunikáció, internet, mikroelektronikai technolológia, bankrendszerek.... Ha az usa mindent lekapcsol, európa 150 évet ugrik vissza az időben, lehet vödörrel hordani a folyóból a vizet, kézzel mosni, tábortüzet rakni, enni meg ki mit talál.
Nincs már se Nokia, se Siemens Communication, se Sagem. Pedig a nyomógombos érában világvezetők voltak. A linuxot eladták a mikrofosnak.... -
Emericus Max
aktív tag
válasz
Rickazoid
üzenetére
Merjünk nagyot álmodni? Késő!
Nem tudunk lecsatlakozni az USA-ról már.
Gondolj csak a Visa, Mastercard duóra. Banktól függetlenül az EU tranzakciók kb. 60-70%-a ezen a két amerikai szolgáltatáson megy keresztül....
Sztem vmi drasztikus krízishelyzet lenne az egyetlen ok, amiért egyátalán az EU ezt megpróbálná megkisérelni, de akkor az amcsi flotta most minket lőne és nem Teheránt
-
Oldfoksz
aktív tag
válasz
fornettisuti
üzenetére
A BYD ("buszok gyártása" ,magyarul kinai kész buszokra
felteszik a matricákat) ,a Foxconn (hálózati eszközök)
az Sk On ( akkuk) üdvözöltet
Ezek a cégek használjak a volt Nokia gyárat + logisztikai
vállalkozások. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Nagyon remélem, hogy mindkettőre "igen" a válasz. Ezt majd a jövő megmutatja.
-
Zsolt,72
senior tag
Kifejezetten tetszik ez a telefon. Kár, hogy nincs eSIM, ettől függetlenül szívesen kipróbálnám.
-
Zsolt,72
senior tag
Áfa – szabályok, adókulcsok: általános, egyedi és kedvezményes adókulcsok - Your Europe
Néhány cáfolat:
A többi országét meg tudod tekinteni a linken. -
fornettisuti
veterán
Mindezt Finnországban, a Nokia telefongyárainak egyszer otthont adó Salo városából
Komárom karba tett kézzel olvassa ezt! -
Rickazoid
addikt
Ettől függetlenül van rá kereslet. Mondjuk megint megjegyzem, tényleg az EU-nak kéne beugrania, mivel nem szabad piacról beszélünk, hanem egy amerikai duopóliumról. Beleférne egy rendelet, hogy helyi bankok is és államok is fejlesszenek appokat Linux alapú (és nem kínai) mobil OS-ekre is (nincs sok), ha tényleg változtatni akarnak azon, hogy ne mindenünk az USA-tól függjön. De sajnos a kutya csak ugat, nem harap.
-
Fiery
veterán
Szerintem az lehet az egyik létjogosultsága egy alternatív, EU-ban fejlesztett mobil oprendszernek, hogy annyira kiszámíthatatlan partnerré vált az USA Trump alatt, hogy minden amerikai szoftveres ill. online szolgáltatás kapcsán én az EU helyében arra számítanék, hogy bármikor kihúzhatja a dugót a MAGA bagázs... És akármennyire is évekre le van maradva a Sailfish OS, ha borulna minden, legalább nem nulláról kellene elkezdeni a fejlesztést.
Azon persze lehetne filozofálni, hogy az iOS+Android páros erősebb ütőkártya-e, mint az ASML... Tehát valójában kicsi az esélye annak, hogy a Jollára érdemben szüksége lesz majd az EU-nak, de mégis...
-
xsjado93
senior tag
válasz
Rickazoid
üzenetére
Sosem értettem, hogy az unió hogy hagyhatta engedni az akvizíciót, stratégiai fontosságúnak kellett volna lennie, hogy van egy nagy európai gyártó és platform.
Valamint azt sem értem, hogy egy európai ország egyik legnagyobb tech-portálján miért élveznek elsőbbséget nevenincs kínai csodatelefonok, mint egy európai platform fejlesztéséről való beszámolók, mert itt nagyon el van hanyagolva a Jolla, max a fórumban szokott felbukkanni.
-
Rickazoid
addikt
Európa nem próbálkozik be semmivel, egy Google-hez és Apple-hez képest röhejesen kis csapat fejleszti már több, mint egy évtizede a Nokia MeeGo-jából eredő mobil OS-ét. Megjegyzem anno, ha Nokia nem adja el magát az örd.. akarom mondani Microsoftnak, hanem beáll a MeeGo mögé teljes vállszélességgel, talán lett volna esélye kikanyarítani egy szép szeletet a piactortából. Nyilván egy 50 fős csapat erre nem lesz képes.
-
Bocs, nem válasz akart lenni, hane önálló hozzászólás
.
Bevallom szeretem az ujszerű dolgokat, de ezzel nagyon szkeptikus vagyok.
A népszerű mondás erre a telefonra átdolgozva igaz: jobb soha, mint túl későn. Európa 18 évvel az okostelefon boom után bepróbálkozik egy olyan rendszerrel ami legnagyobb és legelterjedtebb rendszerrel alig kompatibilis. Most hozzam fel a Huawei és a Harmony OS példáját? Ez mivel lesz életképesebb európában? (kisbetű nem véletlen) Mitől lesz életképesebb mint a windows phone?
Zökkenőmentes lesz a közösségi média?
Zökkenőmentes lesz az interkonnektivitás? Android felé, ios felé, külső eszközök felé?
Zökkenőmentes lesz a banki, pénzügyi használhatóság?
Népeszerű alkalmazások futni fognak rajta?
És nem mellesleg, fotó, videó képességek? Hardveres teljesítmény és ebböl eredő fluid használhatóság hosszútávon? Támogatás? -
Kecskedémon
lelkes újonc
Ki lehet még jönni saját OS-sel? Életképes lehet? Kínán kívül persze.
-
Rickazoid
addikt
Tudom esélytelen, de az EU igazán rászólhatna a népre, hogy banki és állami appok legyenek megírva néhány alternatív mobil OS-re is (bár nincs sok, Sailfish és Ubuntu Touch-on kívül másról nem is tudok, ami fejlesztés alatt állna és nem Androidra épülne), mert mégis mi a frászért ragaszkodunk olyan cégek szolgáltatásaihoz, amiktől állítólag nem akarunk már függeni.
-
kapal
tag
Ha a banki appok mennek (mint ahogy várhatóan nem), és jó a képalkotása, akkor Pixel után venném.
Nekem nagyon szimpatikus ez a hozzáállás, bár, lássuk be, egy csomó Európán kívülről beszerzett alkatrész van benne.
Várjuk a tesztet. -
Oldfoksz
aktív tag
"Röviden: nem garantált, és sok esetben nem fognak működni.
Egy Jolla telefon (általában Sailfish OS rendszerrel) Android-alkalmazásokat csak az ún. Android kompatibilitási rétegen keresztül futtat. Ez nem teljes értékű Android, és nincs benne Google Play Services.
📱 Banki appok
A legtöbb magyar banki alkalmazás:
igényli a Google Play Services-t
használ SafetyNet / Play Integrity ellenőrzést
FCM push értesítést használ
Mivel ezek Sailfish alatt nincsenek jelen, ezért:
➡️ sok banki app el sem indul,
➡️ vagy elindul, de nem enged belépni,
➡️ vagy működik, de push jóváhagyás nem megy.
🪪 DÁP / Ügyfélkapu
A DÁP (Digitális Állampolgárság Program) app erősen Google-függő (Play Services, biztonsági ellenőrzések).
Ezért nagy valószínűséggel:
❌ nem fog működni Sailfish OS alatt.
Az Ügyfélkapu webes felülete természetesen böngészőből megy, de az app nem biztos.
⚠️ Fontos
Még ha az Android réteg API 33 (Android 13) kompatibilis is,
a Google-szolgáltatások hiánya miatt a biztonsági ellenőrzés elbukhat.
A banki és állami appok ma már szinte kivétel nélkül ellenőrzik:
hitelesített Android környezet
Google Play Integrity
tanúsított eszköz
A Sailfish telefon nem Google-tanúsított eszköz.
✅ Mi működik biztosan?
Webbank böngészőből
Ügyfélkapu weben
SMS-alapú azonosítás
Egyszerű válasz
👉 Általánosságban: banki appok és a DÁP app nem megbízhatóan működnek Jolla/Sailfish telefonon."Ez sokakat elbizonytalanithat .......
-
eclipse19
senior tag
Különösen érdekes koncepció a "mikrofonok és kamerák hardveres letiltását" szolgáló csúszka, ami átprogramozható.
-
Emericus Max
aktív tag
Tetszene, venném is, de a futtatható alkalmazásokon múlik, hogy mennyire használható.
Menne rajta pl. a RePont, Digitális Állampolgárság, OTP stb.?
Most a mobilos játékokat hagyjuk is, de vannak azért esszenciális dolgok, amik nélkül egy mai okostelefon használhatatlan (nagyitelefon meg nem kell 500 Dezsőért).
Meg most tényleg API-ból kell telepíteni kézzel mint 10-15 évvel ezelőtt?
A windows phone vonal is ezen hasalt el, pedig az a rendszer sem volt rossz. Legalábbis én szerettem a Lumia 930-on a Win8 alapú OS-t (win10 széttolta aztán bughalmazra)... -
A teljesítményéről nem esett túl sok szó.
A 33-as API level az Android 13-nak felel meg, négy évvel ezelőttről. Khmm.
Valamint a kompatibilitás érdekében ide is áthozzák, hogy egy tetves BLE scanhez (ééérted, közeli BT) be kelljen kapcsolni a helymeghatározást? -
Megrendeltem az első körben. Érkezik. Teszt lesz!
Finnországban 25,5% a tréfa. (Csak az nem tudjukkiknél köt ki)
Nem, nem a Picipuha vásárolta fel.
Köszönjük a magyarok nevében is a részvételt és a megosztást!
-
phDani
csendes tag
700EUR gondolom bruttó. Vissza kell számolni, mert a hanyatló nyugaton legrosszabb esetben is max 20% az ÁFA.
-
jack982
senior tag
az összes elérhető példányt megvette már a microfos, hogy kiderítse, hogyan tudja tönkretenni a céget, mint anno a nokiát.
-
mhydas99
őstag
Nekem baromira bejon a forma es hogy vegre friss rendszerrel pezsdul fel a piac. Kivancsi leszek majd a tesztre, ha lesz, bar a rakfeneje a virusvedelem/tamadasokkal szembeni felallas lehet, ha mar B2B. Meglatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arc Raiders
- OpenWRT topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPhone 15 Pro / 128GB / Fehér Titán / Kártyafüggetlen / Garancia!
- MacSzerez.com - iPhone 15 Pro / 256GB / Fekete Titán / Kártyafüggetlen / Garancia!
- MacSzerez.com - iPhone 14 Plus / 256GB / Sárga szín / Új készülék! / E-sim modell / Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB 100% Akku,Megkímélt,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB 100% Akku,Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold6 12/256GB Silver Shadow használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Eléggé hasonlít a design most is az ősre, ha nem lenne a céges MDM függésem, ki is próbálnám... Így max. nosztalgiázok majd a cikkeken.
világbajnok duo