- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Egyetértek. Nekem a súlyzós edzés van meg szezonálisan a kerékpár(április-október kb.)
-
udvarit
csendes tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Én nem a módszeredet vitattam, hanem a kijelentések általánosítását. A kettő nem ugyanaz.
-
Látom belém akadtál, bár továbbra sem értem a miértjét.......
Nem tudom hányadszor írom le, hogy ez az én módszerem. Nem kőbevésett igazság. Nyilvánvalóan nem mindenkire hat ugyanúgy (mint bármelyik módszer) ez az én megoldásom a problémára (persze lehet, hogy sokan ugyanígy csinálják) és az én véleményem, nem pedig tudományos tétel.. Ha téged zavar pl. a méreg szó ahhoz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy SZERINTEM a fogyókúra vonatkozásában valóban méreg.
Azon meg ne nyissunk vitát, hogy pl. egy energiaiital mennyire mesterséges egy "normális" kajához képest.
Azt is leírtam (3 írásom van a témában) hogy semmiféle vonatkozó képzettségem, nincs, ösztönösen és megérzés alapon csinálom. Nem tudom itt hol a tudomány.A te éleslátásoddal nyilván átlátsz az én áltudományos dumámon, szóval neked biztosan nem kell ezzel foglalkoznod.
Amúgy sem bíztatok senkit arra, hogy utánozzon, bár ha megteszik, nem hiszem, hogy bárkinek kárára válna. Max nem fogyna tőle, de akkor (ezt is már sokszor leírtam) váltani kell egy másik, működő módszerre.
Én köszönöm remekül érzem magam, és közeledek a -10 kilóhoz. Mindezt tudományos, aprólékos hozzáállás, éhezés és kínlódás vagy drága cuccok nélkül........
Még a címében is benne van: Ahogy én csinálom.....
-
udvarit
csendes tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nem azt állítom, hogy konkrét tudományos hivatkozásokat teszel, hanem hogy tudományosan hangzó dolgokat állítasz (mint az ételcsoportos idézet), vagy úgy írsz le dolgokat, mintha általánosan elfogadott megállapítások lennének "Mindenki tudja, hogy..."). Ezek félrevezetőek, ahogy te fogalmaztál "vihart kavarnak", és elterelik a figyelmet az alapvető közlésről, ami a beszámolód a sikeres diétádról. Ezen kívül tartalmilag is helytelenek. Például egyik étel sem méreg a felsoroltak közül, illetve nem mesterségesebb, mint bármelyik hivatkozott készétel.
-
Ha így gondolod legyen, bár nem tudom hol hivatkoztam én a tudományra?
Hacsak ott nem amikor a cukrot úgy említem
"az elhízásért TALÁN leginkább felelős ételcsoport"
Szóval itt sem kinyilatkoztatok, akkor nem lenne talán.
A többi idézeteddel nem tudom mi a probléma, de a vélemény szabad........ -
udvarit
csendes tag
Nem a véleményed kavarja fel a vihart, hanem a stílus, és hogy néha egymáshoz nem illő dolgokat kapcsolsz össze.
A szövegben sok a tudománytalan állítás. És egyáltalán nem baj, ha nem értesz hozzá, senki nem várja el alapvetően. Kivéve ha tudományra, tudásra, általános igazságokra hivatkozol, akkor kérjük a receptet. Szerintem érdemes lenne áttenni a hangsúlyt arra, ami a legértékesebb az írásodban: az egyéni tapasztalatodra.
Pl ezekre semmi szükség a történet szempontjából: "a fogyásom harmadát–felét már le is tudtam", "elhízásért talán leginkább felelős ételcsoport", "nem hiszek a makrókban", "mesterséges mérgek, mint",
"Mindenki tudja, hogy... ", "ha valakinek ez válik be, hajrá, de én... ", vagy "Nyilván".Sok sikert az úton!
-
Ezer dolog. Semmi ami pár pikáns jelzőt kap. Egy paprikás krumpli is necces. Egy rakott krumpli ami kicsit több fűszert látott. Semmi felé erős paprika. Fokhagyma. Egy szimpla nem csípős magyaros pizza pl akkor jöhet ha előtte és utána sokáig semmi hasonló. BBQ-s cuccokat kimondani sem kb. Általánosan fel tudom mérni mit nem, de így is van, h belenyúlok a jóba, nem tudok róla, sokat eszek belőle és napokig vergődök. Ekkor már a normál kaja is bánt. Egy éttermi menüt ahogyan nézek szinte nincs amit meg tudok ennyi büntetés nélkül. Max úgy, ha tudom, h másnap nincs program, mert ezek nem akkor, hanem később ütnek be. Ha tudom magam tartani, akkor normális életet tudok élni, értsd el tudom hagyni a házat kb. Csoki is max egy tábla mehet le, akkor is lesz kisebb "vihar". Tejes vonalat is óvatosan kell, főleg laktózmentes cuccokat eszek, mert azt vettem észre, azokból többet bírok ki.
Csak normális mennyiségű és összetételű kaják mellett nem puffadok folyamatosan, nem megy a hasam stb. -
válasz
mefistofeles
üzenetére
Tulképp leírtad, amit én is csináltam, csak nem számolod

#69norbx: azóta is támogatom az appot, pedig már nem használom. Amúgy nem árt némi sport hozzá, vagy legalább séta. Én futással kezdtem, de az dagadtan nem bizonyult jó ötletnek, aztán kitaláltam, hogy bringával járok munkába. 2*15 km megtette a hatását. Persze eleinte nem kevés akaraterő kellett hozzá, mert fárasztó volt.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Én is ezt csinálom. Működik. Az is igaz hogy mindegy mit eszel. Akkor nem mindegy ha esetleg testkép változást is szeretnél, ha edzel akkor kell a makrókra odafigyelni. Szeretem ezt az appot.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem mondom, hogy a számolgatás rossz, csak én így működök.....
Nem sok káros dologról kellet lemondani, mert cukrot, zsíros ételeket nem vagy nagyon ritkán ettem régebben is. A kenyeret cseréltem gészségesebbre és kb. a harmadát ha megeszem, még növelnem kellett a zöldség, gyümölcs arányt az étkezésemben. Egyébként mindent megteszek, rízs, tészta, krumpli, hús, hal, csak minenből kevesebbet, a halból meg többet. -
Egyébként valami művészlélek vagy? Már, csak azért, mert a számok, grammok nem hit kérdése. 17 kilót dobtam le kalóriaszámolással 5 éve, és azóta is tartom a tömegem (csak már nem számolom a kalóriákat, idővel tudni fogod, mennyit ehetsz). De a legtöbbet ez a módszer abban segít, hogy a helyes zsír / ch / fehérje arányt tartani tudd.
Egy példa:

Az ilyen-olyan böjt, meg gyümölcsnap is hülyeség. De alapvetően, amit írtál az elején, az jó. Tehát majdnem mindent lehet enni, csak nem mindegy, mennyit.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Egy folyamatos 12 órázó, éjszakázó, keveset alvónál.
-
Most nézem, nagyon "kúl" dolog lett ez az 5 napos böjt. Sok videó van róla, celebektől. Nagyon tisztelem aki végig csinálja de azért megnézném, hogy miként alakulna ez egy hajnalban kelő 8 órát robotoló melósnál. Szerintem ez nekik nem élhető alternatíva.
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Reméltem hogy átmegy a szurkálódás. Egy idő után állítólag mindenkinél lelassul az anyagcsere. Majd kiderül.
-
Chaser
legenda
Szerintem az jobb is, ha nem mega adagok) átálltam erre én is nemrég, határozottan jobb.
Én is pont ugyanúgy hízok mint tizenévesen, ha sokat zabálok igen, ha nem akor nem ( : nem hiszem hogy ez már változna. De kezdtem már aputestesedni':d nemgyó'
mefistofeles
Ehhez csak történnie kellett valaminek az életkorváltozásán kívül. Gondolom én. Cukrosok szoktak így "megugrani", de nyilván sok minden kiválthatja. -
"Hatszor eszek egy nap. Nagyon nehezen tudok hízni.
Ha öregebb leszek, ez akkor sem fog változni"Ez utóbbit honnan tudod? Mármint, hogy ha öregebb leszel akkor sem fogsz hízni?
Tudod pont ilyen voltam. Annyit ettem amennyit akartam és dekára tartottam a súlyom. Aztán fél év alatt akkora belem lett mindenféle életmód váltás nélkül mint egy hordó. -
Petyyyyy
addikt
Beszúrnék egy Jackson-os képet, amin popcorn-t eszik, de biztos kapnék érte a pofámra. A kukorica miatt.
Hatszor eszek egy nap. Nagyon nehezen tudok hízni.
Ha öregebb leszek, ez akkor sem fog változni - csak hogy kitoljak veletek.
-
-
Chaser
legenda
Felőlem bármi lehet benne, én meg nem eszem. A szemetet csökkentem le, meg az adagokat hogy elérjem azt a tömeget amit akarok. De én abba nem fogok belehülyülni - mint sokan -, mit lehet, mit nem lehet, hány marék vitaminnal és milyen másodpercre kiszámolt időközönként egyek...ezt meghagyom másoknak)
-
ncc1701
veterán
Érdemes arra is figyelni azért, h ne arra szokj rá, ami teli van mesterséges szarokkal. Édesítő, szinező, tartósító vackokkal. Pici tulzással, de amin vonakód van, ott már gyanakodni kell, aminek az összetevőjében akár csak 1 olyan is van, amit részegen nem tudnál kimondani, azt érdemes visszatenni a polcra.
-
ncc1701
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
A cukor az csak cukor, a szervezeted végül glükózzá fogja alakítani. A krumplit is, a rizst is, és a banánt is, meg a kenyeret is. A sok cukor nagy inzulin választ ad, ami elég ellenjavallott.
-
Chaser
legenda
válasz
mefistofeles
üzenetére
Én sem mondtam le róla. A hurka mondott le rólam) Geri segített neki benne
Egyébként is változtatni akartam az étrenden, meg igazi jó házit ezer éve ettem. Ez még korrekt volt, Univerben árulják, a kolbászt is. Majd eszek helyette mást) ha rajtam múlna tökfőzeléken ellennék egész évben mellé ezzel-azzal:d de a fagyasztott bolti nem olyan mint a friss zsenge, amit itthon "rendesen" pucoltunk. Úgyhogy kénytelen vagyok mást is enni) -
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem szeretem, de semmilyen szempontból sem kedvenc. És már kb. 20 éve nem sütöttünk ilyesmit itthon.

-
-
Chaser
legenda
válasz
mefistofeles
üzenetére
Én már nem imádom) van még egy h-k páros a fagyasztóban, esélyesebb hogy odaadom valakinek minthogy megeszem a "történtek":d után)
De a rántott hús, karfiollal, kis csirkemájjal az jöhet ( : -
-
Scalpel
senior tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Olyan vagy mint a gyerekeim
.
-Mit kértek enni?
-Rántott hús van? -
-
Chaser
legenda
Úgy tudtam a mondás szerint a törvényhozásról, és a kolbász készítéséről jobb ha nem tud az ember semmit. Átb@szás, a hurka az) ezmostténylegszívenütött'...azt hittem a disznósajtba raknak bele mindent is. Kerülöm is messziről
-
Chaser
legenda
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Az. Azt hittem rizs, meg valami alap dolog. Na akkor hurka-kolbász kilőve, együtt szerettem őket. Elmúlt
Univerben veszem a nyers húst, abból darálnak amit a - nem mindig - kedves vevő kér. Én szerencsére mindig kedves vagyok, ezért remélem nem dobnak bele suttyomban' csirkefejet meg ilyesmit ( :
Már én is rég rendeltem, leszoktam róla. Ehetek mindent, laktózra vagyok érzékenyebb. Amiben sok van csak otthon ( : ez érdekes, van hogy gondot okoz de van hogy nem.
Túlzásba nem viszem mit lehet enni nem. A cukrot akarom kukázni, az jó buli lesz) nincs baj a cukrommal - sem -, de ne is legyen alapon. -
Most egy világ omlott össze?

Valójában a hurkában minden belsőség benne van + bőr + fejhús, szóval nagyjából minden amit az emberek manapság nem igazán esznek meg.Nekem a hentes mindig mondja, hogy éppen mi a darált hús (lehet comb, lapocka, vagy dagadó) és ha nem olyat szeretnék, akkor darál mást.
Az itthon főzés nálam mindig alap volt. Szerintem 3-4 éve még egy pizzát sem rendeltem. -
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ez egy szabad asszociáció volt az előző mondatra, ha nem ismerős a gyónás szövege, akkor nem baj
-
És ez mellé nekem ott van, h egyes kajákat nem ehetek meg mert kikészülök. Azonnal egy olyan vékony vonalon tudok enni, hogy ihaj. Jönnek, h ezt kéne enni azt kéne enni, de nem ehetem. Még így is, h tudom mi a problémás vonal, van h belekerül olyan amit nem vettem észre és napokig padlón vagyok.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
mefistofeles
üzenetére
Azt csoki alternatívának írtam amiben legalább van fehérje és eltelít.
A snickersnél biztos, hogy jobb. Utána úgyis megunja az ember, és le lehet szokni róla könnyebben. -
-
Chaser
legenda
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
De jó topik
Nem tudtam, hogy van a hurkában tüdő...nem is akartam tudni ( :
Én csak a csirkemájat eszem meg magában mint belsőség, meg mint kiderült a hurkában adalékként a tüdőt) szív, vese már nem megy. Húsleves is annyi van benne csirkemáj és mell/comb filé. A kanál meg megáll benne annyi a zöldség)
Darálthúsos ételt is olyat eszek amit előttem darálnak és otthon megcsinálunk. Mindig is utáltam étterembe járni, de "szerencsére" azt a minőséget amit én megszoktam nem is hozza a legtöbb. -
Apollyon
Korrektor
Igen, a cukros nyilván jobb, de a fehérjeszeletekben jobb ízű édesítő van (szukralóz pl.). Persze ezek sem éppen egészségesek, mert az édesítők is inzulinreakciót váltanak ki, de a snickersnél azért nyilván jobb.
Egyébként ha a nassolás ennyire elhagyhatatlan, akkor ott van még a görög joghurt + áfonya kombó, vagy hasonló, bogyós erdeigyümölcs, ezeket összekeverve nagyon finom eredmény lesz, édes, de nem gejl édes amitől behorpadna az ember homloka.
Illetve a tökmagot szokták még mondani, hogy segít leküzdeni a cukor ill. édes iránti vágyat, ebben jó zsírok is vannak. Illetve hasonló még a pekán dió (nem keserű, mint a sima dió, és több benne az omega-3 is), kesudió stb. De ezekkel is vigyázni kell, mert könnyű őket túlzabálni. A natúr, nem sós, nem pörkölt és nem feldolgozott verziók persze, a többi kerülendő. -
Apollyon
Korrektor
A mars meg snickers helyett jobb a protein bar / fehérje szelet, 600 forint körül van, vagy ha lidlben veszed, ott most 1700 az 5 darabos, ami elég jó ár, és rendes tejsavófehérje van benne, na meg finom is.
Ez lehet jó kilépő a mesterséges édes ízek világából, amit később a jó gyümölcsök felül tudnak írni.
Mondanám a fehérje port is, de az egyeseknek már nagyon gym rat, egyébként tök jó zabos sütit lehet velük csinálni, ami finom és még hasznos is, akkor is ha éppen nem edzel semmit. -
-
Apollyon
Korrektor
Az állati fehérje megléte mellett a másik legfontosabb a cukor teljes elhagyása, kivéve pár gyümölcsöt. Tapasztalat, de az irodalom is elmondja, hogy miután lejött az ember a cukorról és egyéb UPF (ultra-feldolgozott élelmiszer)-ről, a rendes, főtt étel és zöldségek is sokkal ízletesebbek, élvezetesebbek lesznek, arról nem beszélve, hogy nem terheli az ember a szervezetét a konstans vércukorszint hullámvasúttal. Az, hogy a cukor miatt folyton teleküldi a vérét inzulinnal, durván stresszeli a szervezetet, a belső szerveket stb. Az inzulinrezisztencia sem éppen tréfa, ami a cukorbetegség egyik első állomása.
Gyümölcsökből olyat kell fogyasztani, amiben rost is van: áfonya, málna. Igen, drága, de nyilván nem ezen kell élni, napi 75 gramm bőven elég, és a fagyasztott is jó, ami kb. negyed annyiba kerül, és még jobb is, mint a friss, igaz, ízre nem lesz ugyanolyan.
A cukorról leszokás amúgy elég nehéz, de nem lehetetlen. A legrosszabb része, hogy egy csomó minden kaját meg üdítőt, meg ízesített kávét le kell tenni, és otthon kell főzni. Emberfüggő, de az elvonási tünetek (rossz kedv, fejfájás, émelygés) max. néhány nap alatt eltűnnek. A bőröd is szebb lesz, az arcod is előnyére változik, meg a beled is lemegy. Az alvás is sokkal jobb lesz.
A másik nehéz része lehet még a cukorról lejövésnek, az a körülöttünk lévő emberek ez ellen lázadása. De aki gyenge, az ígyis-úgyis cukorfüggő marad. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nem kalóriát kell számolni, hanem makrókat. Vagyis a fehérje / ch / zsír arány + ugye rost.
Ha ebben megvan a megfelelő balansz, akkor a bevitt kalória sem tud túl nagyra ugrani.A ch minősége sem mindegy, illetve a "hozzáadott cukor nélkül"-féle termékekbe is de igen, van hozzáadva cukor, csak éppen pl. módosított kukoricakeményítőnek hívják. Ez a rejtett cukrok egyik fajtája, de tök mindegy, hogy más a neve, ha a szervezetbe kerülve ugyanúgy viselkedik, mint a normál cukor. Ugyanez igaz a búzalisztes termékekre.
Fehérjénél azt is figyelembe kell venni, hogy sokféle fehérje van, tehát pl. a növényi fehérjék meg sem közelítik az állati eredetű fehérjék biológiai értékét. A hús, tojás illetve a tejsavó fehérje (nem simán tejfehérje) a legjobb minőségű fehérjék, ezek tartalmazzák a legjobb aminosav láncokat, másrészt ezek hasznosulnak jól. Ha valaki húst is eszik napi szinten, akkor a növényi fehérjét gyakorlatilag felesleges is számolni.
-
Én olvastam egy olyan cikket ami arról szólt, hogy bizonyos emberek nem jól érzékelik, hogy mikor van tele a gyomruk. Rengeteg oldalról meg lehet közelíteni az elhízás okait, lassú anyagcsere, depresszió, stresszevés, rossz alvás, hormonproblémák(pl. pajzsmirigy) és ezek különböző összetétele. Sajnos a magyar egészségügy nem tart ott, hogy ezt könnyen diagnosztizálja.
-
Rickazoid
addikt
Mondjuk az emberek elmeállapotát sem szabad figyelmen kívül hagyni, főleg amekkora tabu tud még ma is lenni miközben a mindennapi stressz mértéke és variációja csak nő, a terápiák elérhetősége viszont továbbra is erősen korlátozott (bizonyos helyeken pedig talán még romlik is a minőségük és elérhetőségük, itthon biztosan). Sok esetben, amikor valaki le akar fogyni, de látszólag mégsem akar, azt lehet csak egy sima beszédterápia választja el a sikertől, ha pedig betegség is van a háttérben, mint például valódi depresszió, a megfelelő diagnózis és jól beállított gyógyszer is nagyon fontos. Ég és föld tud lenni a különbség, hogy mire van akaraterőd és mire nincs attól függően, hogy milyen minőségű segítség áll rendelkezésre. Ha fejben rendben vagy, minden másra is jön a motiváció.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Kávé meghajt ---> Ha gyulladásos állapot áll be a szervezetben, még ha az enyhe is (lehet simán penész, egyéb nem kezelt allergia (Nyírfák, a k**va anyátok innen is!), etc.), megdobja a kortizonszintet, ami serkenti a szervezetet az úszógumi raktározására, illetve direkt a szervek közé pakoltatja a zsírt, ami a legveszélyesebb. Ezért én személy szerint - ha bármit magamhoz veszek - igyekszem kerülni a dolgokat, ahol feltűnik, hogy utána nem a "normál homeosztázisomban emésztek. "
-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
... sokszor és sokat vétkeztem ...

-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
De miért a mennyiség lenne a boldogság forrása az evésben? Én is szeretem a finom dolgokat, de egyszerűen nem jó túl sokat enni
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Jó hát az éjszakát könnyű ilyen szempontból kerülni mert általában alszik az ember de nappal csak könnyen becsúszat az a csokika vagy 1-2 szelet pizza vagy bármilyen pékáru. Szóval igen, fejben ott kell lenni de nyilván itt valami pszichológiai probléma is van a háttérben.
-
-
-
-
Igen ez egy nagy dilemma.
Az evés -nekem is- egy élvezet. Sokat vívódtam, hogy megéri e bármit ebből feláldozni egy elképzelt egészségesebb életért. Aztán úgy döntöttem, hogy neki kezdek de a saját szabályaim szerint. Nincs éhezés, nincs drákói szigor és nincsenek kőbevésett szabályok.
Ma már örülök, hogy belevágtam.
Az evés gyönyöre megmaradt, csak kisseb sorompókkal és szabályokkal tartom kordában. Én is neki tudnék ugrani egy pizzának vagy egy sajtos tejfölös lángosnak bármikor de úgy sikerült egyensúlyba hoznom a dolgokat, hogy az ezekről történő lemondás nem szenvedés és nincs sóvárgás.
Ma is sok olyan ételt veszek magamhoz amitől egy klasszikus diétás gurunak égnek állna a haja. Szalonna például.
Nyilván nem az az etalon amit én csinálok, de nálam működik. -
válasz
Kolondrum
üzenetére
"Múlt éjjel 2-kor ha valaki elém rak egy egész pizzát és csokit, bármennyit meg tudok enni, csak én eldöntöttem, hogy nem. Fejben. Ez nem több. Felfogom, hogy nincs rá szükségem."
Ez oké de ha egyszer jól esik? Lehet boldogság hormonokat szabadít fel az agyadban vagy minden elhízott emberében.
-
2025.01.03 6:00 óta letettem a kaját és még jobban mozgok. -18kg, aztán ünnepek alatt +7kg, aztán újra már -3kg. Ez röviden.
Hosszabban egy folyamatos kontroll mellett tartható a korabbi 80-82kg (kezdeti 98-100kg). Másképp nem, mert ki hogy van, de én jelentős részt agyalok a kaján. Munka ezen túl lendülni. Fejben egy folyamatos kontrollt kíván, hogy ne vegyem magam elé a 300g-os tábla csokit a 32-es pizza után. Nekem nem jelent gondot megenni reggel 6-kor egy saját sütésű TEPSI pizzát, utána egy kis tábla csoki, majd egy cukros üdítő, Szumma 3000kcal, csak reggelire. Talán ez annyit befolyásol, hogy nem délben, hanem 2-kor eszek újra, esti 5-6000kcal. Mindezt folyamatosan tudom ezt csinálni, ez csak fejben dől el, hogy NEM. Múlt éjjel 2-kor ha valaki elém rak egy egész pizzát és csokit, bármennyit meg tudok enni, csak én eldöntöttem, hogy nem. Fejben. Ez nem több. Felfogom, hogy nincs rá szükségem.
És van a másik fele, beszéltem ilyen emberrel,. lusta vacsorázni. Mondom mi van? Hízni nem tud ez az ember. Biztosan van genetika, rossz szokások miegymás, de azt a tényt nem lehet megbni, hogy ha nem eszed meg, nem fogsz meghízni.
Mondok korábbi példákat miket ettem meg: Reggelire piacos kovászos kenyeret , csak 700g-os volt. Mellé egy szál kolbász, paradicsom, ujjnyi vastag sajt kockákkal. Reggelire!
Csak fejben kell rendet lenni.
December 16-január jan 23 között mindent felfüggesztettem ünnep és vizsgák miatt. 7kg vissza mondom.
Nem nézem le aki kövér, de vallom, hogy kontroll kell csak. Meg kell látni a jót a kis súlyban. Okokat kell keresni. Nekem volt egy kezdeti üzemorvos, egy kis méretű zavaró küllem és egy 113 lóerős motor ami -18kg mellett 2-ben is emeli az orrát és egy olyan szintű emésztési gondok, hogy a házat nem mertem elhagyni kb. Ma már körbe vettem magam olyan dolgokkal amik nem engedik a régi súlyt. Olyan munka, olyan ruházat, bármi csak legyen okom így maradni. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban érzem magam. Persze néha az ember eszik ahogyan nem szégyell, de aki tudja a "titkot" az tudja, hogy az életmód váltás mellékterméke a súly vesztés. Nekem a kaja már Ch, rost, Fehérje, stb együttese.Szép napot

-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
+1
De te is tudod, hogy van aki csak a számoknak hisz
-
-
-
Vesa
veterán
"nem hiszek a grammokban, a számolgatásban, a makrókban és a tudományos módszerben"
LOL
Végülis csak milliónyi konkrét bizonyíték van rá, hogy ez működik. Ellentétben a mindenféle légből kapott hittel. De nyilván mindenki azzal kábítja magát amivel akarja.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Hát igen, fogyókúra szempontjából a méz is csak cukor, de valóban nagyon egészséges.
A mézben az a jó, hogy rengetegféle létezik és mind más ízvilág. Én akácot nem is szoktam venni. A vegyes nyilván ezerféle lehet, de abból már évek óta van egy hely, ahol egészen kimagaslóan jót tudok venni. Ezen felül van hárs, selyemfű/vaddohány, gesztenye, aranyvessző, repce, és erdei mézharmat.
Hogyha olyan helyen jársz, ahol van lehetőség mézet kóstolni, lehet, hogy érdemes, mert nagyon más is tud lenni, mint a megszokott akác. -
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Mondjuk a méz sem egy tipik fogyókúrás cucc. Azt persze tudom, hogy nagyon egészséges, de sajna azt sem szeretem igazán........
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nyilván én sem negatívan értettem, hogy sajnálhatod. Az ízlés az, amiről nem lehet vitatkozni. Illetve lehet, csak fölösleges!

Van olyan ismerősöm, aki vega, de nem meggyőződésből, hanem azért, mert nem szereti a hús ízét.
Nyilván a répacukornál minden cukor jobb. Én jellemzően mézet használok, de van itthon finomítatlan nádcukor is. Utóbbiból 2 év alatt el is fogyott fél kiló!

A mézfogyasztásom viszont erősen visszaesett. Korábban simán elfogyott évi 15 Kg, de mostanában az is csak 5-6 Kg. Ebben semmi tudatosság nem volt, így alakult.
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Ez ízlés és szokás kérdése. Mivel nem ettem soha belsőséget, nem is sajnálom, hogy nincs az étrendemben. Amúgy semmi bajom azzal aki jóízzel fogyasztja!
A gyümölcs tényleg tartalmaz cukrokat de tudomásom szerint sokkal jobb minőségűeket mint egyéb élelmiszerek.
Azt kifelejtettem, hogy reggelente még bekapok egy vegnum multivitamin kapszulát. -
A tüdővel nekem is gondom van. Nyersen fura az állaga és valahogy a szaga is taszít. Kifejezetten viszolygok tőle. Tudom, hogy a hurkában benne van, de ott sem az állag, sem a szag nincs, szóval ott nem zavar.
A vesét, ha én tisztítom meg, annyira benne marad a szag az orromban, hogy utána nem tudom jóízűen megenni, de ha más tisztítja meg, akkor gond nélkül beflamózom.Az agglegénykonyhás irományaimnál is tapasztalom, hogy a belsőség megosztó.
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Én se szeretem a belsőségeket sajnos nagyon sok húsféleség kiesik nálam, nem mindegy, hogy hogy készül, hogy néz ki mert egyszerűen nem tudom megenni. Nagyon nem egyszerű ez sajnos.
-
Amikor mondtam a gasztroenterológus/dietetikusnak, hogy nem nagyon eszem gyümölcsöt, csak zöldséget, azt mondta: "- Nem is baj."
Nagyon sok gyümölcsnek magas a cukortartalma, még olyannak is, amiről nem is gondolná az ember (például grapefruit). Ha eszem, az jellemzően valami pirosbogyós és időnként alma. Persze van, hogy nagyon megkívánok valamit, akkor eszem azt is, de ez évi néhány alkalom.Azt sajnálhatod, hogy nem szereted a belsőséget, mert sok szempontból jobb, mint a hús. Magasabb az ásványianyag tartalma és a máj esetében a zsírban oldott vitaminok is ott vannak. Ráadásul az a tapasztalatom, hogy a máj és a szív is, laktatóbb, mint a hús.
-
Ha hazaérek az éjszakás műszakból kiosztom a bandát.
Most nem érek rá!
-
Az aszaltszilva nem egy klasszikus fogyókúrás étel de ne tévesszen meg a sok cukrozott szar. Amit én eszek az természetesen hozzáadott cukor nélküli. Tökéletes "mentőöv" ha elkap az éhség, és természetesen nem kilószám eszem, hanem ahogy írtam is, pár darabot, alkalmanként.
A kávé meg azért mert sokszor ebéd után meghajtott. Nem tudom miért de ez volt az ok. -
kuntics
aktív tag
Hirtelen 2 kérdés merült fel.
kávét miert hagyod el? Főleg ha feketén iszod, nem hiszem, hogy sokat jelentene.
aszalt szilvának meg szoktad nézni a tápanyagtartalmát? Egyszer ránéztem egy csomagra, brutál sok cukrot tartalmazott. -
-
A vaj nem mesterséges méreg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 2in1 360 fokban kinyitható 13,3" FHD IPS touch, 8650u, 16GB RAM, jó akku.
- DELL Latitude 5420 Core i5-1135G7
- Eladó LG 43UN71003LB 43 4K UHD Smart TV
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 16 128GB récezöld
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- LG 32GS75QX-B - 32" IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium - NVIDIA G-Sync - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest