-
PROHARDVER!
Autós topik
-
radi8tor
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Június 9. (hétfő) 15:00 kezdéssel autóstalálkozó a nyári rezidencián.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
F_Zolee #329394 üzenetére
Az kevesebbre jön ki, Zadar 630 km, szóval 500 km ~25e Ft, ez inkább csak 2 töltés, vagy három rövid, ez kb. 6,5l-es fogyasztás, szóval ha olcsóbb is lenne kb. szerintem egy nyaralás összegéhez képest ez kb pukireszgetés, Mondjuk oda vissza 5-5 e Ft vagy mit fogna? Nekem nem jön ki a matek hogyan lesz ez jóval drágább.
Mindegy is igazából, éves szinten a nyaralás üzemanyag költsége elenyésző ha általánosságban olcsóbban tudja tölteni az autót. -
szebe
addikt
válasz
426os #329396 üzenetére
Ha sokat jár az ember hosszabb távokat, simán hozzászokik.
Mi csak 300-at jöttünk békésből (pit stop nélkül), nyilván az itthoni lehajtó előtt talált be valami benga suv, mert megengedettel előztem a sort, és nem szublimáltam el előle (és nyilván hely se nagyon volt épp a külsőben)
-
törölt tag
Ma utaztunk Magyarországra, 570km, 5 óra 13 perc háztól házig, nem álltunk meg egyszer sem.
Kényelmes, ünnepi tempóban, 130-ra állított tempomattal, ami 122 körül van a valóságban
7,5 körül volt a fogyasztás, bár nagyon kedvező hátszél volt.
Jelenleg nem létezik olyan villanyautó ebben a kategóriában, ami erre képes lenne.
Sőt, lehet egyáltalán nem létezik ilyen, semmilyen kategóriában.Még egy TMY Long Range RWDvel is kétszer meg kell állni tölteni, ami plusz háromnegyed óra.
-
-
válasz
BigBlackDog #329390 üzenetére
140km oda 140 km vissza (ebből visszafél 20 km város többi ugyanúgy pálya) kb így lehet számolni a mai napom, lefelé fix 130-al elfogyott 36 kWh, vissza mikor 150-el jöttem 28 kWh-t fogyasztott (többi elment a sentryvel). Hőmérséklet 2 fokkal volt melegebb, viszont domborzatban meg visszafelé rosszabb a helyzet sőt +60-70kg is becsatlakozott, ami megint nem szokott segíteni. Szóval szembeszél megette a bulit, más magyarázat nincs.
F_Zolee fűtöttem oda is vissza is, pont ugyanúgy 21 fokra, 23-25 kWh-s átlag amúgy normális ilyen időben, csak az odaút volt ami nagyon kilógott. Jah előfűtöttem akkut/autot a 10 fokos garázsban reggel, nem az vitte el a töltést.
Horvátország azért nem egy nagy téma amúgy, nem tudom mivel számolt.Rálesek mondom egy összeget pill.
31e Ft egy irányba pl Zadar, 100%-ról indulva, csak az út oda vissza.Blindmouse_
Görögországba aki elindul kocsival… 1000-1100 km egy irányba, én tuti repülővel mennék, vagy ha auto, akkor tuti közbenső lokalizációt is tennék. Ráadásul vélhetően pihensz kukk-mindegy akár 4-5 óra is. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
BigBlackDog #329390 üzenetére
Fűtés biztos sokat elvesz. Pont munkatárssal beszéltem vagyis ő "panaszkodott", hogy mindenhol azt olvasta milyen olcsó az elektromos autózás aztán kalkulált egy utat horvátba és elég drágára jött ki publikus töltéssel. Jóval többe, mintha lenne valami dízel kotla és egy tank is elég lenne...
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
HdRew #329383 üzenetére
Én mondjuk tojok az empátiára.. az ikerszomszédban egy darabig kozmetika működött. a sok ostobenkó liba telibe beállt a kocsibeállómba rendszeresen. vicces volt nézni amikor a dudaszóra ilyen szétnyomkodott fejekkel meg centi vastag krémekkel a fejükön szaladtak kifelé eltakarítani a szarjukat hogy be tudjak állni a saját beállómra.
-
Karácsonyi kör 280 km, pálya reggel üres volt, 2 fok picit nedves, 130 tempó ment végig, 2 auto előzött meg 139km-es távon, nem kellett se “emberkedni” se fékezgetni, cserébe fújt a szél nagyon, 28 kWh / 100km jött ki, ami kifejezetten sok, majd 1-es úton átmentem Győrön keresztül, szépen kezdett vissza állni minden, haza meg 150 tempomat, 4 fokban száraz út (+1 fő és csomagok) itt már előkerültek a belső sávban tátogatók, nagyjából Tata magasságában, egészen Bp-ig, ellenben nem volt szél. Így 24,2 kWh / 100km-el zártam a kört, azaz 66 kWh-t használtam el.
Győrben háznál picit rátöltöttem 7%-ot (11 kWh), nem akartam 3-4%-on hazaesni, így laza 12%-on tettem le a kocsit, elég lett volna pl kikapcsolnom a sentryt, tuti nyertem volna 3%-ot míg állt az udvaron a kocsi, meg nem tudtam haza milyen útviszony vár.
10e km-es átlagom 19 kWh, szóval látszik a fogyasztásomon, hogy “nagyon” tél van. -
tasiadam
veterán
válasz
HdRew #329377 üzenetére
2 parkolot berlunk garazsokban BP-n. Az egyik auto mellett van egy fel/lehajthato fem szerkezet, es mi dig felvan hajtva. Kb 1x alltak ott.
Masik parkolo (haz alatt) pedig a szomszed nem itt lakik, de en joban vagyok veluk, emiatt ideadjak. De van egy emberke, akinek a kutyata es annak a jokedve is beparkol oda, meg mikor olyan kedvuk van, a motort is betoljak ugy, ahogy sikerul. emiatt az 1 berelt barkolo helyett hasznalnak valamikor 3 helyet is. Naluk az a megoldas, hogy siman eltoljuk (a motort), az auto eseteben meg ha ugyvan, kiragasztjak a tel.szamot es felhivjuk h menjen a pcsaba. A motort volt, hogy attoltam a parkolo tulso vegebe miheztartas vegett
-
HdRew
őstag
-
8th
addikt
válasz
HdRew #329377 üzenetére
Ha van annyi hely rá kell állni úgy, hogy mozdulni se tudjon majd figyelmen kívül hagyni/nem észrevenni amikor távozni szeretne. Tesómék mellett is ilyen antiszociális elemek élnek. Népes a família ezért állandó a jövés menés, mindig beáll valamelyik rokonuk a tesómék kapubejárójára úgy, hogy se ki se beállni nem lehet tőle. Azoknak is hiába szólsz százszor, százszor elnézést kérnek és másnap százegyedszer is beállnak ugyanúgy a ház elé keresztbe. Sógornőm megelégelte bement a jegyzőhöz megérdeklődni milyen engedély kell egy lehajtható parkolásgátlóhoz mert lefúrnának a saját kocsibejárójukra egyet de lévén, hogy közterület ez a kerületben tilos, sőt a közterület felügyelő bírságolhat érte. Egy ideje az egyik kocsit 24-7 kint tartják az utcán emiatt mást nem tudnak tenni. Baromi kényelmes mondjuk a szakadó esőben kimenni arrébb állni, kiállni, visszaállni, hogy el tudj indulni reggelente hazulról.
-
Gergőke88
addikt
válasz
BigBlackDog #329378 üzenetére
Toyota MR2 de abból is nehéz jót találni. Vagy 6m és Nd (ott a váltó para…)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
dellfanboy #329368 üzenetére
"jó verda, de amennyibe kerül annyiért bőven találok jobbat..."
Esetleg konkrétum?
Néha én is gondolkozok, hogy mi lehet az alternatívája, de arra jutok mindig, hogy a következő szint árban is már odébb van...
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Sajnos a szomszédaink genetikai hulladékok és egyszerűen mi szívunk állandóan.
A helyzet az, hogy saját parkolónk van, ám amikor a szomszédunkhoz jön vendég, úgy látszik amint meglátják hogy a mi parkolónk üres, beállnak oda és arra jövünk vissza hogy elfoglalták a helyünket. Ráadásul a szomszédainknak 2 saját parkolójuk van a mi 1 parkolónkkal szemben. Pár napja az ügyvédjük állt be a mi helyünkre, ma pedig a rokonuk. Nem szeretném, hogy ez megint előforduljon, ha nektek már volt korábban ilyen, és csináltattatok táblát, vagy valami akadályt, azt hol vettétek meg?
Előre is köszönöm a segítséget.
Kellemesebb ünnepeket kívánok nektek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #329373 üzenetére
Még 300km választ el a zabálástól, de ja valahogy így
-
válasz
Blindmouse_ #329364 üzenetére
Ááá, ez megmagyarázná, miért nincs elöl. Kösz, nem tudtam. Amúgy ennek mi az oka?
-
Gergőke88
addikt
válasz
dellfanboy #329371 üzenetére
A mondatod első részére reagáltam, hogy ennyi pénzért ez jár nem kell meglepődni.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Gergőke88 #329369 üzenetére
? mi köze a kettőnek egymáshoz? public forum. vagy nem szabad véleményt alkotni mert jön a dádá????
fűben én akkor se rohasztanék semmilyen verdát, plána nem egy mazdát
de az a párbeszéd is jó volt, amikor a van rozsda kérdése jött a sztenderd "minimális", válasz, felemelve meg az összes futomucsavar be van rohadva
-
Gergőke88
addikt
válasz
dellfanboy #329368 üzenetére
A “kereskedő” itt van a csoportban. Mazda topiktalin/forumban is aktív. El kel fogadni, hogy a kínálat alja ilyen. Csodák nincsenek.
Egy jó 2.0 NC 5m Ft vagy több. -
dellfanboy
őstag
válasz
ParmaBoy #329332 üzenetére
megnéztem én is a videót de ennyire szar a helyzet, hogy a neppernek már kavicsra sincs dellája és konkrétan a fűben tartja a portékát?
az meg hogy elveri a jég wtf...
felugrottam hahu-ra egy kis price check-re hát én nem értem mire fel mennek az mx5ök ilyen áron. jó verda, de amennyibe kerül annyiért bőven találok jobbat...
-
CP111
aktív tag
Zsír új garanciás autóba garancia vesztés nélkül szakszervízben, vagyis nem az adott autó szalonban hanem riasztó beszerelő műhelyben beszerelt riasztó nem jár gari vesztéssel? És üveg fóliázás sem jár gari vesztéssel?
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
tboldi #329360 üzenetére
Kb ugyanez van a Mitsukban is, többféle méretben de van amelyik bele van ragasztva, ez amit képen mutattál ez a befűzős.. ez simán cserélhető.. színhőmérsékletben nem tér el.
a halogén az halogén.. a zöld/sárga bugyikat amik rajtukvannak viszont elég nehéz beszerezni, óvatosan kell lefejteni róluk...
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #329358 üzenetére
Hondáék ilyet használnak, és bár a foglaltból ki lehet operálni az izzókat és sima rizsszemeket hajtogatni a helyükre, de én a jó drága gyárit választottam inkább, mert nem akartam, hogy eltérjen színhőmérsékletben a többitől. Persze csak annyit vettem, amennyi kezdetben ki volt égve. 🤷♂️
Amúgy itt egy videó is az egészről.
-
Ennek a kupaknak, aminek itt kellene lennie, mi a hivatalos neve? Lehet egyáltalán venni külön?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #329356 üzenetére
Én is így szoktam, de akkor nem állt rendelkezésre több izzó, úgyhogy kénytelen voltam úgy összerakni. Aztán feledésbe is merült immár 7-8 éve.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
rbalint88 #329349 üzenetére
Pár éve amikor a kínaiak akciófilmet forgattak, kellett megcsinálni pár autót nekik, át kellett vinnem a filmesek raktárából egy hegyezett Mustang GT-t a műhelybe lábon.. jött a főni utánam a szintén forgatási kellék F10-es bmw-vel.. mondta hogy az egyenesben egyszercsak baromira letorpant alatta a bmw, mert a teligázon ordító Mustang hangjától nem hallotta, hogy a bömbiben elfogyott a fordulatszámmérőn a skála..
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #329352 üzenetére
Én a Jazz-zel jártam így, kicseréltem a klímapanel izzóit, erre elment a rádión az a 4-5 db, amik a hangerő tekerentyűje körül világítanák a funkciógombokat. Azóta is úgy van.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szőröscica #329351 üzenetére
A cringe intróik a legjobbak.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
tboldi #329336 üzenetére
Ebben a hőhullámban és is gyorsan lecsutakoltam a szaladgálósról a sós genyót.. de mosás közben nem fényképeltem.
Max majd ha megyek vissza a kocsihoz félóra múlva.
Gondoltam ha már jó idő van, nekilátok a vészvillogó kapcsolóban kicserélni a rizsszem izzót.. sikerült is, rakom vissza a műszerfalkeretet, még mielőtt visszacsavarozom gyors check hogy jó-e, na erre a másik felén már ki volt menve két olyan is, ami egészen addig jó volt hogy szétszedtem..
-
rbalint88
addikt
válasz
tototos #329190 üzenetére
Egyszer en is jartam igy, egy szakadt, sportdobos Fiat Bravo jott mogottem a 4-es uton es azt hittem a Passatban lyukadt ki a kipu.
Meg voltunk megnezni egy E34 535i-t Szolnokon, azon volt olyan tufa kipu, hogy a 10 perces probaut vegere megfajdult a fejunkde pl szomszedom F82 M4-eben nem orulsz meg, pedig van hangja (gyari rendszer, csak mhd-vel ki van nyitva benne az osszes szelep sport modban, majdnem visszafogott
). Annak is van egyfajta ercessege, de nem az a proszto, mint annak az Alfanak volt, az nagyon magas frekvenciara volt hangolva, kb mintha valami 1.4turbora akasztottak volna a kiput
-
KAMELOT
titán
válasz
tboldi #329344 üzenetére
Ha majd eladó lesz, akkor add oda egy rászoruló családnak
MK4 on the road -
tboldi
nagyúr
Rendesen, lemosva, kitakarítva körbe van fotózva
Számomra ez volna az elvárt minimum, nem kiemelendő példa, de sajnos tudom, hogy nem ez az általános. Én is igyekeztem jól körbefotózni a WagonR-t, csak (egyelőre? 🤷♂️) nincs eladósorban még...
...Már csak azért sem, mert apám kitalálta, hogy amíg nem cseréljük ki a Jazz kerékcsapágyát, addig a Suzukival jár inkább.
-
tboldi
nagyúr
válasz
KAMELOT #329309 üzenetére
Azért a személyes holmikat elpakoltam volna a fotó előtt, pláne azt, ami közvetlenül a kézifék mellett van.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Fura ez a látvány: fehér rendszámos PHEV
-
ParmaBoy
tag
válasz
Peter.70 #329328 üzenetére
Up van ott, az 5 ajtos (es borzaszto robotvalto), abba sima.
Es Boldog Karacsonyt mindenkinek.
Ahogy latom, Anti viszont csak NC-t fog venni, ami szomoru, foleg, h aktiv volt az rx8 csoportban, es az adok-veszekben is. Bar valszeg csereszabatos egy csomo dolog az nc-vel, es csak ott is remenykedtek meg en is, hogy raul az igazi rollerre.
-
KAMELOT
titán
válasz
hobizoli #329327 üzenetére
Most már az új szerzeményem is ott áll. Kidobtam mindent a garázsból, így szépen befér az 5.1m paripa. Tolató kamera egy álom. Pontosan látom meddig kell menni!
Rendesen ki tudok szállni a kocsiból, kényelmes ülés, jó ülés pozíció, csend, kellemes V8 hang... nincs miről beszélni.
-
aktív tag
Boldog karácsonyt! 🎄
-
zeg74
aktív tag
Boldog karácsonyt!
-
hobizoli
nagyúr
-
Emunem
őstag
válasz
Blindmouse_ #329313 üzenetére
Én konkrétan a múltkor (munka után) bealudtam a sorompónál pár másodpercre, arra keltem fel, hogy dudálnak hátulról…
(aznap 11 órás meló volt, végig pakolós)
-
tasiadam
veterán
N+1 mannol kerdes:
Kene nekem ugy 4+ liter ATF, mosashoz es tolteshez a fabiaba. 4L mannol (mindegy mifajta) ATF kb otod annyiba kerul, mint egy febi bilstein. Elmeletileg tudja a mannol a kelllo specifikaciot. Akkor hogy ekkora az arkulonbozet? -
KAMELOT
titán
válasz
hobizoli #329314 üzenetére
E65 nem rohadt sehol, de még rozsdafolt srm volt rajta.
Egy kis tesla égés. Ezeknek is van eszük -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
tototos #329294 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, amíg tudja az ember hogy bírja, és mikor kell megállni..
Azért Omis mellől simán hazajöttem egy seggel úgy hogy akkor még nem volt a jugoszlávoknál autópálya.. az 500 mérföld volt kereken háztól házig.. odafele kb 12 óra.. visszafele is vagy 10.. de akkor már M7-esen 160 meg ilyenek.. egy rátankolás megállással, meg egy szendvics+pisiszünettel oda-vissza is. Odafele még volt energiám kipakolni, úszni egyet a tengerben, utána dőltem el mint egy fa. De akkor fiatal voltam és szép. hazafele az volt nehezebb hogy délután indultunk..Meg 10 éve a márciusi rubbish british tour volt kemény.. előzőnap kérdezte haver hogy megyek-e, kérdeztem hova, mikor, minek? aszondta holnap angliába kocsiért.. menjünk..
Reggel felkeltem.. pakolás, délután felkanalazott, még mentünk ide-oda még 1-2 útitárs beugrott.. este 8kor hagytuk el BP-t.. germánia közepén szóltak, hogy na, mostantól te vezetsz...persze nem aludtam addig egy percet sem.. onnantól én toltam vagy 6 órát kb 110 volt a '90-es Hiacen a Vmax.. sejtheted mennyire voltam éber -
8th
addikt
válasz
6030D #329305 üzenetére
Lupóban csak a korai 75 lovas verzió van. Az baromi rövid váltót kapott. 130-nál már 3000 felett forog. Pályázni elég fárasztó vele az amúgy is hangos motor és a lupo vacak zajszigetelése miatt. A2-ben volt két 75 és egy 90 lovas verzió utóbbi már változó geometriás turbóval. Ahhoz ha feldob valaki egy Golf IV hosszú ötös váltót már bőven jó pályázáshoz. Zajszigetelése is sokkal komolyabb a légellenállása is jobb 130-ig alig van szélzaj benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Peugeot PHE200 Mont Blanc - kerékpár
- FÉLÁRON! illy Francis X7.1 kapszulás kávéfőző - fehér - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- FÉLÁRON! Dr.coffee H2 Automata kávéfőző - ÚJ! Bontatlan!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged