Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ASUS notebook topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
atos19881101 #24095 üzenetére
180k km? Az lofasz, nem durva futasteljesitmeny...
-
sto1911
veterán
Sziasztok, errol mi a velemenyetek?
Szervizkonyvebol reszlet (a masodik oldalt elfelejtettem lefenykepezni, 157000-ig "vezetett"):
Most 180k korul van benne.
2014. majus 29-en volt szervizben 157000-el, olajcseren.A netes nyilvantartas szerint ez a helyzet:
Uj autom meg nem volt, de ha magyar vasarlas, akkor allitolag van egy nehany km-es bejegyzes is, az elso atiraskor. A hirdetes 2012/1-es autot ir, a nyilvantartas szerint ez nem igaz.Kereskedotol lenne, allitasa szerint most is hasznalja, volt benne gyereknek ulesmagasito, morzsa, stb.
Mit gondoltok?
-
válasz
stickermajom #24091 üzenetére
+1 rájuk, ismerem a tulajt, korrekt ember!
-
nyogo83
senior tag
válasz
stickermajom #24086 üzenetére
Korrektek, nalam max 20 perc volt amig kicsereltek, 12k volt mindenestol(anyag+munkadij).
-
Most röviden (személyesen voltam nála): a szerelő szerint hogy nem tiszta a benzin (de attól még el fogom vinni vizsgáltatni), mert a gyertyák mindig "nedvesek" voltak... tehát nem tiszta éghető anyagot tankoltam. A szaga más, a színe is más. Továbbra is rángat a motor, pedig tiszta benzint tett és speciális tisztítót a belső motortér tisztításához. Injektorcsere is lesz, de várjuk az új pumpát és ha az új pumpával továbbra is rángatni fog, akkor injektorcsere lesz. Csak találgatni lehet, hogy egyáltalán (szépen) működőképes lesz-e az autó. Valószínűleg tönkretette a rossz üzemanyag!
Nem írt semmiféle hibakódot a vezérlőrendszer (nem tudja megállapítani a benzin minőségét).
-
stickermajom
addikt
Ismertek Pesten jó szakit, aki megbízhatóan meg tudná csinálni a kipufogó flexicső cseréjét?
-
pocokxx
Közösségépítő
-
tomiii.
aktív tag
válasz
Kornel #24064 üzenetére
"Legutolso lehetoseg , hogy kiszedem es elviszem a lindorhoz felujitani, csak kerdes, hogy tudjak-e a gyari ertekeit, illetve a porvedok meg ugyanugy szarok lesznek.."
Már miért ne tudná a gyárit? annál akár jobbat is. Olyanra csinálják, amilyenre akarják. Nekem a gátlók 3.000ft-os rozsdás vackok voltak mikor felküldtem: így küldte vissza, ha még mondod is, hogy porvédőt intézze, biztos megcsinálja. Kérdés, hogy árban jobban jössz.e ki, mintha vennél valamit újonnan.
-
TheProb
veterán
válasz
Tsebacsi #24074 üzenetére
Pont géllel kentem vmelyik nap a két első-oldalsó ablakot. Akkor elég kulás maradt az ablak, de után már szépen felszívódott, kíváncsi leszek, hogy milyen "élesben".
(#24078) tboy93: Hát majd kiderül mi lesz, egy biztos, hogy ha baszakodni akar akkor utoljára mentem hozzá.
-
válasz
TheProb #24071 üzenetére
A szerelok altalaban nem ujjonganak azert ha te viszed az alkatreszt vagy odaadod a kedvezmeny kartyad hogy majd azzal vegyek a cuccot, mivel ok kemeny penzeket keresnek az alkatreszeken. A szerelonek altalaban 50% (vagy tobb) kedvezmenye van az unixnal/bardinal es ha neked a webshopon feltuntetett aron adja a cuccot, akkor eleg sokat szakit a munkadijon felul is
Keress masik szerelot, aki nem gecizik ha te viszed az alkatreszt...
-
-
TheProb
veterán
válasz
stickermajom #24065 üzenetére
Nemtom, remélem még nem mennek.
Szépen megy, ma vittem első szervízre/átnézésre. Kíváncsi leszek mit kell cserélni még rajta...
Az aljáról csináltam pár képet, majd megoszom veletek is, mert azért van 1-2 rész ahol tényleg "szépen" rohadt...Amúgy vki felsötétíthetne, hogy hogyan zajlik általában ez a szervízes téma. Helyi szerelőhöz vittem most a kocsit, mert fater ismeri őket, meg beszállítójuk is. Gondoltam korrekt árat adnak, stb. Erre mondom a főnöknek, hogy ha kevesebb kedvezményt tud adni az alkatrészekre, mint a unix kártyás 10%-om akkor használja a kártyámat. Erre azt mondja, hogy akkor menjek én el az alkatrészért, de akkor nincs gari. Unix oldalán azt írják, hogy a szerelőnél is "le lehet húzni a kártyát", akkor mégse? Valamint ezek szerint akkor mégis teljes áron számolja az alkatrészeket. A kötelezően cserélendő dolgokat írtuk eddig össze (vezérlés, olajok, szűrők,etc.) és már erre 70k-t mondott munka ktg.-el együtt... (kb 50k-ra kalkuláltam az alap/kötelező dolgokat).
+1:
Párásodás ellen ki milyen lifehack-et, készítményt használ?
Az alábbit próbálta már esetleg valaki? -
Nkboy
senior tag
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
pocokxx #23877 üzenetére
Újra én. Egy ismerősöm szerint érdemes lenne ránézni a termosztátra is. Simán lehet ott valami bibi, ami miatt nem engedné át a "nagy körre" a vizet, és az szimplán elforr minden lehetséges helyen. Ennek a magyarázatnak lehet realitása? Hogy tudnám a legegyszerűbben ellenőrizni?
(Klíma nem működik, a kompresszor be sem kapcsol. Tavaly télen kellett cserélnem a digitális klíma vezérlőegységét, mert látszólag egyik napról a másikra bemondta az unalmast. Fűtés most van, viszonylag hamar melegszik az autó. A vízhőmérsékletjelző viszont össze-vissza mutat.) -
norrberth
addikt
válasz
stickermajom #24065 üzenetére
Én is így tudom, ha aktívak lesznek közzéteszik a Police.hu oldalon.
-
Kornel
veterán
Ha mar gatlok.
Swift sporthoz beruhazok ket hatsoba, mert az egyik porvedoje 0 fok alatt olyan hangokat ad, hogy megorulok. Bemerettem, az egyiknek 29%, a masiknak 35% a maradek talpero erteke, azt mondta a fazon, hogy o hagyna, de en inkabb cserelnem.
A gyari vicc, 50k a szett hatra (csak ehhez gyartott monroe, de csak suzuki cimkevel kapni esztergomon keresztul, suzuki felarral)
A kisebb motoros swifteke is belemegy fizikailag, csak sokkal puhabbak, ezert nem foglalkoznek veluk, kiveve talan a sachs super touring, amit ir, hogy sportfutomuhoz is ajanlja. Kerdes, hogy eleg kemeny lenne-e a gyari sport gatlohoz kepest. Amugy 20k lenne a szett.
Illetve ami biztos jo lenne, az a koni str t, ami legalabb olyan kemeny, mint a gyari, es minosegben is abszolut jo. Ebbol 30k a szett hatra.
Legutolso lehetoseg , hogy kiszedem es elviszem a lindorhoz felujitani, csak kerdes, hogy tudjak-e a gyari ertekeit, illetve a porvedok meg ugyanugy szarok lesznek... -
boogie84
veterán
Köszi urak, bízom benne, hogy nem fog meghibásodni, és hogy jobb lesz mint a Tein Street Advance. Azt lehetett volna még keményíteni a pályára.
Katona Gábor is csinál lengéscsillapítókat, gondoltam veszek egy orrán száján eresztő bilstein szettet, azzal nem is lett volna gond, találtam olcsón, de a rugó hozzá egy százas, + az átalakítás ilyenre, hogy állítható legyen. Kb ott tartottam volna mintha veszek egy szettet. Uh unkább plug and play.
Remélem tartós lesz.
-
tomiii.
aktív tag
válasz
EQMontoya #24057 üzenetére
Nekem is volt ilyen korszakom, bár mindig felújított/keményített lengéscsillapítóval. Sőt, a versenyautó alatt Lindornál készített lengéscsillapító van vágott ültetőrugóval, hogy tovább menjek, a magamnak épített autó alatt szintén Lindor által rendbe tett oda-vissza csillapítású extra kemény gátló lesz vágott Zuk rugóval és nagy reményeket fűzök hozzá paprikajancsiként
Persze, nem ez lenne, ha tudnánk, hogy szar, de mivel a mi első futóművünk egy csoda, annyira tökéletes a pályán, ezért kár rá többet költeni.
Szinte alig dől nem betonkemény a rugó, tehát nem pattog el, meg lengéscsillapító is be van lőve nagyjából a rugó erősségéhez. És hátul a 25 éves lengéscsillaptók, 25 éves vágott rugókkal vannak. Felújítás nélkül
éS ezt bátran betenném utcaiba is
-
EQMontoya
veterán
válasz
tomiii. #24055 üzenetére
Én csak az vágottrugós paprikajancsikra vagyok kiakadva, akik gyári keménységű gátló mellé berakják a Kraz-rugót, aztán persze a 20 forintoson átmenve is tudják, hogy fej volt, vagy írás, ezek után pedig meg vannak győződve arról, hogy így mennyire kurvajó a futómű és stabil. A nyomvájúkon meg 25-nél nem mernek gyorsabban menni.
Egy állítható, tisztességes szett a hozzá tartozó rugókkal, az jöhet bármikor, mint pl. a lenti is.
-
Skillet
addikt
válasz
KisBundi #24045 üzenetére
ehhez szerintem simán megy ez a kis virsli. tudom, hogy gyári. jó ez így. van ám mozgása is a kipufnak menet közben. koppra nem építhetik köré a lökőst.
enyémbe is ilyet raktak bele vizsgánál és úgy fotózták le, mintha az lenne a gyári és a kályhacső meg csak valami felfaragható kipuf vég
majdnem befostam ezenidén én is lefotózom, amikor csinálják
(#24053) boogie84
csinos. milyen márka? és mibe is lesz ez? jaaa, mazda? ugye?(#24055) tomiii
azt el is hiszem... kis barátom -
whitezo88
nagyúr
ilyen idiótákat eddig csak orosz videókban láttam, jó a dashcam azért. [link]
-
Kornel
veterán
válasz
EQMontoya #24040 üzenetére
Tuningolni kell.
Attol jobb lesz, meg erosebb is.
Ha meg rak ra egy direkt szurot, akkor egyenesen o lesz az utak kiralyahurenzon: ha nem vagy kereskedo, akkor at is kell irnod a nevedre, az ~60k. Azt is szamold bele.
400k-nal tobbert lehet elvinnek, de lehet csak annyiert... -
KisBundi
őstag
válasz
szőröscica #24037 üzenetére
-
KisBundi
őstag
benzines 2005-ös mazda 3-hoz tudtok ajánlani vmi szolidabb kipufogóvéget?
-
Kornel
veterán
válasz
tboy93 #24033 üzenetére
Egyebkent pont az 1.3 regi swift nem olyan elnyuhetetlen, mint amilyen a hire.
1.0 mar sokkal inkabb az, vagy az ujabb m1xa motorok.
A g13-nal azert ilyen korban mar jonnek a szoknya torestol kezdve az injektor halalon at sorban a dolgok, amik az auto arahoz merten csinos osszegekbe tudnak kerulni. -
2014-ben vettem 142k-val. 2013-ban 132 volt benne, 2012-ben meg 121-nel volt jegyezve a vez. csere. Persze elkepzelheto, hogy 2013 es 2014 kozott mentek vele 100k km-t es visszatekertek 142k-ra, csak nem valoszinu
Sot az is lehet hogy minden szerviz latogatas elott visszatekertek az orat
Mondjuk leszarom, felolem lehet benne 300k km is.
-
w333
félisten
válasz
tboy93 #24026 üzenetére
hogy ez gyakorlatilag egy szijcseret jelentett, a gorgot, vizpumpat nem csereltek a markaszervizben
Az már túl drága lett volna ... úgy volt vele úgyis eladja és kész
Szerk.
Csak ugye kérdés hogy ez a 132k akkor reális volt e ? vagy már visszatekert
De ha az egész szerviztörténete megvan, akkor nincs baj !
-
Hja, van egy ismeros a honda markaszervizben, lekerdezte nekem az autot es kinyomtatta a teljes szerviztortenetet. Vasarlas elott 1 evvel volt az utso bejegyzes, 132k km-el.
Magaban a szervizkonyvben lofasz info van, de a honda rendszereben az utolso patentcsereig minden logolva volt
Mondjuk igy is kurva soka koltottem utana a paripara...
Erdekesseg, hogy a szervizkonyvben benne volt hogy vezerles csere 120k km-nel, de csak a kinyomtatott teljes szerviztortenetbol derult ki, hogy ez gyakorlatilag egy szijcseret jelentett, a gorgot, vizpumpat nem csereltek a markaszervizben
-
válasz
Kornel #24023 üzenetére
Nekem 137k-nal meg nem kopott le a swiftben
Km-re nem nagyon lehet altalanositani, nekem pl. most a hondan nagyon gyatra allapotban van a kormany, pedig 142k km-rel vettem, szervizkonyvel bizonyitva, masnal akar meg 180-200k-nal sincs igy lekopva. A varosi hasznalatban meg az utaster is jobban kopik
-
Kornel
veterán
válasz
trassher #24022 üzenetére
100k-nal kopik le az index karrol a ket festett feher nyil is...
Stb.
Sok mindenbol meg lehet mondani, de egyertelmuen nem.
Persze akkor se fogjak 600-ert elvinni, annyiert kapsz egy megane-t is hasonloan megkimelten, es ugye mondanom sem kell, hogy a ket autot ossze se lehet hasonlitani. -
válasz
szőröscica #24014 üzenetére
Meg lett fenyegetve korábban gondolom.
-
szőröscica
addikt
Sosem bocsátok már meg ennek az autónak, és hamar el fogom adni, de ma valahogy érezte, hogy mi az a három óra, amikor nem szabad neki semmi rosszat csinálni, és nem is tette.
-
TheProb
veterán
Hali!
Ha esetlegesen pályán belefutottam egy fix traffiba akkor mennyi időn belül jön a büntetés értesítő, ha jön? Neten nem lehet megnézni esetleg?
-
w333
félisten
válasz
Kornel #24005 üzenetére
Hát nem tudom ... egyik srác most cserélte le az 1.6 Swift -jét 1996 -s (szintén sedan) garázsban tartott sehol egy pici rozsda sem volt rajta, tipp-topp állapotban minden ki volt rajta cserélve + friss műszaki, szóval műszakilag 100% -s nagyon rendben volt és 350 ezer Ft -t kért érte szerintem azóta már eladta !Kép
Jah és (klíma + 4 elektromos ablak volt benne)
Ha tényleg szép állapotban van és ismeri az autót akkor megérheti a 450 -t !
-
w333
félisten
válasz
hurenzon #24002 üzenetére
Pontosan ... nagyon max. 400k ettől 1 FT -al sem ér többet
Szerk.
A 80 ezer km -ről meg csak annyit hogy azt is vedd figyelembe hogy hányszor indult már újra, ugyanis az ilyen Swifteknél 999999 nullázódik, szóval egyikben sincs 100 ezer km, mert fizikailag képtelenség az óra miatt
-
hurenzon
senior tag
Ti mennyit adnátok érte ?
Suzuki Swift 1.3 sedan GLX
2000es 80 e km van benne. Tipp topp állapot. Télen nem használt. Első tulajdonostól.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest