Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
Vismajor01 #260091 üzenetére
Igazad van, biztos félrenyomtam. Ez elég ideálisnak tűnik amúgy. 2018-astól kezdve mondjuk sajnos ~9-től megy felfelé, de hát plug-in = drága.
Mondjuk az érdekes kérdés, hogy vajon egy Lexus IS-szel összevetve jobb választás-e.
-
Gergőke88
addikt
válasz
BigBlackDog #260093 üzenetére
Reggel unatkoztam aztán nyomkodtam a palyan. A hangulatvilágítás nagyon adja benne. Az is lehet sárga -
Peter.70
addikt
válasz
BigBlackDog #260093 üzenetére
Szokatlan?
-
Reggie0
félisten
válasz
macilaci78 #260081 üzenetére
A rex-el azert van szivas. Pl. nincs hoszivattyus futes, a motort ugyanugy szervizelgetni kell, olajcserere jarni, stb.. Inkabb egy 90Ah-s teljesen elektromos. Bar 90-nel es felfele utazni az sem olyan jo, elegge imbolyog nagyobb sebessegnel.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
thomeef #260062 üzenetére
Nem szakszeruen javitottak es/vagy elloptak a szervizben a kedert (vagy legalabbis az arat).
Beszivarog a nedvesseg es belulrol kezd el rohadni. Amikor mar pupsodik, van lathato nyoma akkor mar atrohadt a lemez. Kolteni nem koltenek ra, max kiszaritas utan vmi rozsdapasszivalot bejuttatni. Es mehet ra a keder.
Ha kell majd csereled az ajtot vmi jo allapotu bontottra ha megis atrohadna. -
Mauzes
addikt
válasz
macilaci78 #260081 üzenetére
Jó ötlet, de a méret miatt ki kellene próbálnom. 190 centimmel az e-up és társai kiesnek nekem is. Te hány cm vagy?
-
Mauzes
addikt
válasz
Vismajor01 #260063 üzenetére
Egy GTE jó lenne, de az 11-től indul...
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #260073 üzenetére
Lehet EV autók hozzák el a SUV-ok végkorát?
Azert nem gondolnam, mert a nagyobbakbol kvazi a SUV amit konnyen tudnak gyartani, ott elfer az akksi a padlo alatt viszonylag konnyen. Elvetve talalni rendes szedan vagy hatchback formaju elektromos autot (kupet plane nem), ahol igen ott is felfujtabb a belsoegesu valtozatnal (ha egyaltalan van), lasd id3, i4, i7, EQE, EQS. Kivetel ebben talan a Taycan/etron GT, meg a Teslak, de elobbieknek meg is kerik az arat, utobbiakat meg sosem fogta vissza a belsoegesu platform, es az autogyartasi tapasztalat.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Peter.70 #260065 üzenetére
Ezt nemtom, viszont azt igen, hogy dgyuri0123-nak van ilyenje.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ford ma bemutatta a full elektromos Explorer-t, ami egy ID.4 méretű (tehát a Kugánál kisebb) kocsi lesz.
[link] -
thomeef
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék, hátha valaki már találkozott hasonló problémával. 2022.06. vettem egy 2008-as E150 corollát 100k km-el, patika állapotban. Egészen múlt hétig legalábbis ebben a tudatban voltam
. Pénteken elvittem egy fényezőműhelybe átnézetni az autót, ahol egy kis nézelődés után kiderült hogy mindkét jobb oldali ajtó cserés volt, majd fújva lett. Teljesen hibátlanul meg lett csinálva látszólag, viszont egy dolog feltűnt a srácoknak. A cserés ajtókon körben ahol a két lemez egymásra van hajtva, hiányzik a szigetelő tömítés. Képen látható az eredeti bal ajtó tömítve zöldel, majd a cserés jobb ajtó tömítés nélkül pirossal. Azt mondták erre hogy azonnal meg kell csinálni, mert szét fog rohadni az ajtó (6 szám jegyű összeg lenne). Viszont a poén benne, hogy lekértem a kárlapját totalkarról, és a javítás mint kideülrt 2013-as. Vagyis 10 éve így jár az autó, látszólag egy deka rozsdásodás nincs rajt, se kívül, se belül. Szerintetek érdemes ezzel foglalkoni? Alapból nem is értem ha kap egy gyári új ajtót egy autó, hogy lehet hogy az az ajtó félkész, vagyis nincs lezárva vízzárás ellen...Ez ilyen Toyota speciál, vagy wtf?
-
tboldi
nagyúr
válasz
macilaci78 #260058 üzenetére
OPF vagy GPF a megfelelő rövidítés, előbbi az Otto, utóbbi a Gasoline.
-
Mauzes
addikt
válasz
tboldi #260054 üzenetére
Köszi, lehet a másik topikba kellett volna.
macilaci78: én is gondolkodtam elektromosban, de néha azért lenne benne Balaton vagy bármi egyéb, inkább nem "bonyolítanám" az életem ezzel. Egy plug-in hibrid fasza lenne, de azok szerintem nem ilyen árban vannak.
A dízel leginkább azért esne ki, mert büdös, csúnya a hangja (általában) és még ott vannak az emissziós szempontok is sor végén.
-
tboldi
nagyúr
válasz
macilaci78 #260056 üzenetére
Benzinesekben ritkán van diesel particulate filter.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Mauzes #260051 üzenetére
Ha a töltés megoldott, akkor én valami tisztán elektromosban gondolkodnék. Budapesti városi forgalomban nincs akkora sebesség sem elméletben (megengedett), sem gyakorlatban, amit ne tudna tartani. Én például egy eUp-ban is vigyorogtam, bár presztízsben elmarad a kívánttól.
Nem tudom, melyik veszít jobban az értékéből: egy dízel a folyamatosan tologatott kitiltásokkal, vagy a degradálódó akkuval az elektromos.
Ha a dízelt a "jujj, nem bírja a városi használatot" elv miatt zárod ki, akkor a 4-5 éves benzinesektől is ugyanúgy tarthatsz. Turbó, DPF, stb. -
-
tboldi
nagyúr
válasz
Mauzes #260051 üzenetére
Kinek mit jelent az izgalom?
Honda JazzAmúgy van milyen autót vegyek topik is.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
rbalint88 #260048 üzenetére
Akkor az autónavigátorosok egyszer letesztelték meg gyűjtöttek némi infót aztán hagyták úgy az értékelést?
Autónavigátor véleménye
Osztályzat: 4,0
Pozitív: Különleges megjelenés, fantasztikus 4.2-es vagy 4.7-es V8-as motor, kiváló menettulajdonságok, jó értéktartás, mindennapi használatra is alkalmas.
Negatív: Magas vételár és fenntartási költségek, nem túl jó robotizált váltó, csak négyszemélyes.Mondjuk így nagy hirtelen nem fenyeget az hogy vegyek egyet csak legeltetem a szememet. De köszi az infót
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, nagyon basic kérdés, de kaphatok esetleg tippeket, hogy ki milyen használt autót választana magának, ha a fő kritériumok az alábbiak:
- budapesti munkába járásra kell (dízel kiesik)
- 2. autó, 90%-ban a családfő használja, így nem hátrány, ha van benne valami izgalom a helyváltoztatáson kívül
- max 4-5 éves
- több mint 2 személyes
- kb 8 millió Ft
- munka miatt (sajnos) meg kell ütnie egy bizonyos reprezentációs színvonalat, tehát nagyon minimum ilyen VW vagy Mazda szint, de ezekből sem a legalsó szegmens (azért "sajnos", mert amúgy ellennék én egy Swift-tel is, ha ez nem lenne szempont)Alapból amúgy Mazda MX-5-re vágytam, de 3 gyerek mellett praktikussági okokból inkább kizártam a 2 személyes autókat. Most a Lexus IS hibrid van még ötletben, 8-9m körül már kaphatóak. Tudtok jobb vételt ebben az árban? Vagy bármi más jellegű ötlet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #260049 üzenetére
Jazz-be betoltom en is a kuponosat, jo otlet.
-
tboldi
nagyúr
válasz
barnam_ #260034 üzenetére
Létezik felirat nélküli is, de ha az osztókör nem passzol, akkor mindegy is.
-
Snoop-y
veterán
válasz
pècsimunkás #260030 üzenetére
Nem megvenni nehez
-
-
válasz
BigBlackDog #260017 üzenetére
Szeretném emlékeztetni a Nagyérdeműt, hogy volt már egy páréves R. Clionk, abban a váltó kotlott meg. (Csere MAPFRE garancia keretében.)
Nem vagyok elég bátor kirakni a teljes fff sort.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Puma K #260021 üzenetére
Egyszer használtam ami után a Focus küszöböt fújták le spray festékkel, még 2 nap után is büdös volt, de ózon segített eltompítani.
Amúgy még arra amire anno vettem (klímaszag) nem használtam.
De kb évente ajánlott az anyósülés gumiszőnyegre tenni belső keringetés mellett 10 percet asszem. -
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #260014 üzenetére
15,17 vs 16% a bónusz 3havonta kamatot fizet amit leköthetsz (kamatos kamat) a vételkor bukod is a magasabb kamatot [kép]
Focvis: itt a lista -
válasz
MasterMark #260009 üzenetére
Köszönöm!
10 rugó az teljesen OK, a számlavezetőm sokkal többet kér kp-felvétért (vannak más előnyei). -
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #260009 üzenetére
De el is lehet utalni, az nem kerül pénzbe, mondjuk szerintem a bonusz értékpapír a nyerő, 15,1% kamat,minden 3. hónapban kifizeti a kamatot, kamatadó mentes. Legutóbb 99,2%-on tudtam visszavenni, mert kellett belőlle valamennyi, de addigra, már 3hónapot fialt
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Integrale #259957 üzenetére
Ja, meg kell szokni, ez az első* autó a flottában, aminek van csomiajtó gombja.
*Igazából a második, de az Ypsilonnak egyáltalán nem működött a távirányítója, valszeg body computer hiba volt.
--------------------------------------------Jut eszembe, tegnapelőtt a váltóolajcsere okán kikerült az aksi egy órácskára, de nem oldotta meg a távirányítóval ablakfelhúzást. A helyzet változatlan többszöri tanítás után is, csak a jobboldal működik a kulcsot nyomvatarva. Minden más ablakmozgatáshoz kötődő dolog hibátlan.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #259997 üzenetére
Nekem ilyenem van, pár éve vettem a 48g-ost. Ontja magából a cuccot. És úgy látom a 60-as most olcsóbb mint a többi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest