Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vismajor01
addikt
Laikus kérdés: ha 40 ezer kilométer ezelőtt volt teljes vezérléscsere egy ismert szervíznél, és most átugrott a vezérlés és tönkrevágta a motort, akkor van értelme felhivni a szervízt aki csinálta vagy engedjem el, igy jártam?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #331498 üzenetére
Igazából (nekem) feleslegesen jó az awd-je*, illetve ahol ki tudnám használni oda úgysem megyek be az alacsony hasmagasságával. Ha a Toyo 4wd tud egy Allgrip szintet az nekem bőven elég. Nem Somogybabodra kell a technika.
Bubinál a lábtér oké a csomi viszont kb jelképes (301 liter). Szűken de elég még nyaraláshoz, igaz nem vagyunk nagyon cuccolósok. Nekem egy 400-450 elég lenne.
Camry tetszik de földszintest nem akarok, Bubi is az aztán az első bakháton felakadok vele hiába a szipi-szupi awd rendszer.CC persze hogy fürgébb, az csak 1385 kg a Rav4-ed meg alhangon 300 kg-al több és akkor a homlokfelületéről még nem is beszéltünk.
*: Erre rájöttek ők is, ma már le vannak butítva, sokkal szűkebb tartományban tudja osztani csak a nyomatékot (az alap 50/50-et 20/80-80/20 között fokozatmentesen, most már alapból 60/40-ben hajt és azt tudja fixen 50-50-re módosítani és kész).
-
Mondjuk subaru után a toyota hybrid 4wd lehet hogy csipné a szemed... Rav4 szerintem is kicsit nagy, csak az én problémám toyotával (hatványozottan Lexussal) hogy kicsik a belterek a külmérethez képest, ebben 2 kivétel a yaris és a rav4 (felmentéssel a camrynek és highlandernek mert azokat soha nem néztem komolyan). Corolla Cross tudna 500 liter csomagteret és kicsit nagyobb hátsó ülés lábteret akkor nekem is kellene (és ha a következőt alapvetően suvnak tervezik kezdettől ez szerintem elérhető). Bár én meg attól félek hogy a 2.0-ától húznám a szám a 2.5-höz képest (bár papíron a 2.0 corolla cross még kicsit fürgébb is mint a 2.5 hybrid rav4).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #331494 üzenetére
Nálunk sincs Toyo egy darab sem. Mondjuk én speciel sajnálom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #331489 üzenetére
5%-os fóliám van azon nem csillan be semmi szerencsére.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #331489 üzenetére
Jaja, plusz télen fújja a meleget a töltőn levő amúgy is melegedő telefonra. Az akkunak nem tesz jót.
-
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #331485 üzenetére
Valamelyik előző tulaj próbálkozott ilyen rácsra rakóssal a kicsin, el is van törve mindegyik rostély.
Vettem már autót, amiben tulaj bennhagyott egy ilyen tartót, első dolgom volt szépen megszabadítani tőle mielőtt eltörik.
MX-5-ben meg a műszerfal közepére volt ragasztva egy random, gondolom ma már nem is létező tartó rögzítőkonzolja.Hőlégfúvózás és nem kevés műanyagápolózás után egész jó lett az eredmény, de úgy, hogy tudtam a helyét én utána is láttam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #331486 üzenetére
Igen dátumos. De írásban ha nem kaptál róla tájékoztatást akkor nincs bünti. Szóval megúsztad. Várakozásnak az számít ha ott vagy az autóban/nál, az korlátlan (nagyanyámat szoktam túszként otthagyni). Az 5 perc arra vontakozik, hogy legyen időd megvenni a parkolójegyet. Ami nyilván meg fog szűnni ha már csak mobillal lehet majd parkolni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #331484 üzenetére
Autó függő, nekem pl tök jól kiadja a szellőzőrácsos megoldás.
-
macilaci78
nagyúr
Az én magasságommal a belső tükör sokkal többet kitakar, mint az akárhol elhelyezett tepsi. A másik, hogy hiába helyezném el az A-oszlop vonalában, ahol a kilátásból semmit nem venne el, ugyanúgy szabálytalan.
De a középkonzol vonalában, pl a szellőzőrácson, vagy alatta, a látómező periférián is kívül biztosan jó helyen van a navigáció. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #331482 üzenetére
Ha nincs mikuláscsomag akkor nincs bünti. Ha megbüntet kapsz róla papírt ugyanis.
A fotózás (bizonyíték) előbb van mint a büntetés rögzítése, szóval megúsztad.
-
grizlisandor
veterán
Fizetős közterületi parkolóban várakoztam pár percre vélhetően parkoló őr látványosan lefotóz, mondom nem lehet várakozni? Hogy vegyek jegyet és várakozhatok.
Elindítottam telefonról a parkolást a szóváltás után.Csak kemenykedett vagy majd kapom a levelet és küldhetem vissza az nyugtát nekik?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
bulikavagyok #331473 üzenetére
Én is a melóhelyek miatt látom, koppon volt az Infopark és a Grafisoft park is hibrid Corolla kombival, de konkrétan koppig.
M0-son reggelente is marha sokat látok csak ahogy ingázok, ~99% M1 / ALD / EuroLease plan stb plakettekkel.
-
kisza25
félisten
válasz
pècsimunkás #331474 üzenetére
van az a pénz
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sokat elárul a helyzetről, hogy jelenleg az EU legnagyobb ellensége az EU...
-
ParmaBoy
tag
válasz
Magas maradványérték, olcsó fenntartás, kicsi fogyasztás, hybrid miatt alacsony adók, zöld imázs, automata.
A matek, ha "tökmindegy", akkor is a toyotára jön ki a legjobban, kb tavaly év eleje óta.
És tényleg nincs velük komolyabb gond, ami sajnos nem egyértelmű napjainkban az új autók esetén sem.
-
törölt tag
Igazából azon áll vagy bukik a dolog, hogy sikerül-e kiherélni a CO2 flottaemissziós előírásokat.
Ha nem, akkor erősen csökkennek majd sokaknál a profitráták.Meg nyilván kérdés az USA és Kína is.
Amúgy az igazi aranykor 98 és 2007 között volt, akkor minden evben 15 millió felett voltak az EUban az új autó eladások. Aztán nagy nehezen kapaszkodtunk fel a válság után 18ra megint 16 millió körülre, idén talán lesz 13.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #331470 üzenetére
12-13M-tól indul, egy jól felszerelt 15-16M. Van belőle 4WD-s is ennyiért (pont most konfigoltam össze egyet ebédszünetben, kíváncsi lettem a szomszédnak mennyibe fájt).
Sima hibridként nekem pont elég lenne, mert a RAV4-et már kicsit nagynak érzem. Bár tippre beférne a garázsba az is de majd eljössz és akkor kipróbáljuk. Bár ha Bubi marad akkor egy full elektromos életszerűbb lenne. Ha megy akkor meg a kettő ötvözete kéne azaz vmi PHEV... Szerencsére nincs lóvé most erre szóval ráérek eldönteni/megálmodni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kisza25 #331469 üzenetére
Igaz, nekem már elég régen megvan a Bubi, be van járatva miből mi kell egy olajcseréhez. De pl vezérlést, féket, lengőkart nekem is a szerelő rendelte hozzá, hogy tuti jó legyen.
De itt is amilyen számlákat látni... 60-70k-t simán kiszámláznak 5-6 liter Castrolra. Agyam eldobom.
Akkor jó dolgod van. Látod nekem a szomszéd városba kell mennem ha jó szerelőt akarok, hiába lakok itt a fővárosban.
-
Corolla Cross az amit én a rav4 felöl nézve nem nagyon értek. Olcsónak biztos nem olcsó, formaterve miatt sokkal kisebbnek érződik kivülről mint a rav4, de igazából nem sokkal kisebb. Ehhez képest a hátsó ülések és a csomagtér nagyon szűkös. Gondolom corolla megemelésének mellékterméke (lásd még hatalmas lépcső ha ledöntöd a hátsó üléseket), a következő generáció szerintem jobb lesz belső térben. Pedig kivülről nekem is tetszene az autó, kb félévente belülök amikor szalonba vagyok valamiért (vagy rendszeres szerviz vagy csomagtér motoros teleszkóp csere lol) hogy biztos nem olyan szűk az. De.
-
kisza25
félisten
ha te viszed, akkor azokra az alkatrészekre nem szoktak garanciát vállalni és magasabb munkadíjat számolnak fel, ha rossz alkatrészt rendelsz macera vissza küldeni (cserélgetem az autókat, így nincs benne rutin melyikhez mi kell, van hogy egy évben több fajta van ugyanahhoz, pl most is két vezérlés szettet rendelt ami ehhez a motorhoz van írva, de a vízpumpa része nem volt egyforma) nekem amúgy van a végösszegre egy 16% kedvezményem és 300 méterre van a szerelő, lerakom az autót és haza sétálok
Szól, hogy kész és 5 perc múlva már nálam az autó, ha még nem számolta ki és ez miatt nem fizetek, akkor is elhozhatom az autót, majd holnap kiszámolom, vigyed címszóval.
Vagy aznap, de max 2 nap eddig minden meg volt csinálva, a két nap is csak akkor, ha nem volt jó a rendelt alkatrész és aznap már nem szállít a bárdi/unix.
December 6 pénteken vettem az autót, bementem hozzá és hétfőn vihettem az autót és kapott friss olajat és szűrőket, meg gyertyákat és klíma fertőtlenítést, úgy hogy tele van írva az egész naptár(ezért sem lett akkor megcsinálva a vezérlés csere)
Azon a héten dogozott utoljára, most kezdett a héten és hétfőn vittem az autót este, reggel azzal kezdett.
Hozzá hordom az összes autómat+ párom autóját+ anyós autóját -
Qru
MODERÁTOR
Öt éve szenvednek az európai autógyártók, és idén még beléjük rúgnak néhányat
Nem fest túl jól a helyzet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #331465 üzenetére
Szerencsére nekem elég masszív/vasatag a lamellája de a Skodában pl simán eltört anno. Pedig nem nehéz telefont kellett tartania (i6 S + egy szilikontok).
-
-
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #331460 üzenetére
Ezek csak címkék, nem jelentenek semmit.
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #331455 üzenetére
Annyian vádoltak már meg az elmúlt év(tized)ekben azzal hogy én ilyen-olyan szakértőnek állítom be magam,( holott én soha nem mondtam magamról még csak hasonlót sem, meg beállítani sem állítottam be magam semminek), hogy meguntam. Ha ezt akarják, akkor szakértő vagyok, oszt kész.
Mellesleg ha Várkonyi meg Antalóczy (LOL) szakértők lehetnek, akkor lehetek én is
-
kisza25
félisten
MunezXBK:
Persze boltban megveszed azért olcsóbb, gyertyák is 48eFt volt a 4db
Amúgy nem tudom mi volt korábban a seatban, de úgy vettem, hogy le volt szervizelve, abból az olajból fogyott 1dl/1000 km, már abban is eneos van 4ekm alatt nem fogyott semmi, pedig minimum 2000 km autópálya volt 130-150- es tempóban és ott azért 4000- et forog a kicsike -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Micsurin
nagyúr
válasz
bulikavagyok #331440 üzenetére
Ennyi céges Corollaval szerintem nincs meglepetés
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #331445 üzenetére
Nekem az a bajom a szélvédős megoldással - azon kívül hogy zavar a kilátásban -, hogy egy csomó országban pl tilos (és büntet is érte a rendőr) a látómezőben olyan tárgyat/élőlényt elhelyezni ami zavarja a szabad kilátást. Pl a Szlovákok egy időben nagyon utaztak erre.
-
Óriási meglepetés (legalábbis nekem): A Toyota uralja a magyar piacot
-
kisza25
félisten
válasz
focvis #331438 üzenetére
Igen, eneos olajat drágán márik (5eFt literje), meg az átvizsgálás, hibakód olvasás, fertőtlenítés dobja meg, gyertyák is megdrágultak nagyon
A motor úgy le van burkolva... 6 csavart ki kell szedni a burkolat leszedéséhez és akkor utána jöhet egyesével a próbálgatás, hogy melyik trafó, ha egyáltalán az a baja, mindezt az út szélén?inkább kicseréltetem egy év múlva az összeset
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
#48584626 #331435 üzenetére
Valószínűleg a teljes igazság sosem fog kiderülni de nehezen hihető laikusként, hogy ne tudtak volna fent róla. Sok cégnél voltam már de mindenhol fentről jött az ukász a szabályok rugalmas értelmezésére. De lehet eddig csak szr helyeken melóztam ahol a beosztottak nem csak a cég rövidtávú érdekeit nézték ha nem a hosszabb távúakat meg lelkiismeretük is volt...
-
kisza25
félisten
Na most elsőre végig értem az alfán:
Nexen 4s gen2 225/45 r17 gumik (132eFt)
olaj+szűrő, légszűrő, pollenszűrő, gyertyák, klíma fertőtlenítés+átvizsgálás, hibakód olvasás (106eFt)
új akksi Varta Silver Dynamic AGM 12V 60Ah 680A (66eFt)
Vezérlés szett, hosszbordás szíj, feszítők+ vízpumpa+ tömítés, hűtő folyadék, multiair szűrő csere, szélvédőmosó fúvóka tisztítás (188eFt)
Így is el lehet verni 500eFt-otA következő szervíznél két első tárcsa + betétek, fékfolyadék, de azok még használhatónak lettek megitélve, és gyujtó trafókon is gondolkozom
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #331421 üzenetére
Sokkal valószínűbb, mint az hogy az egész felsőbb utasításra történt, és mindenki tudott róla a hierarchiában.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #331421 üzenetére
Pedig pont ezt allitja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe #331412 üzenetére
Bele kene kukkantani de ha alapjaraton nem egyenetlen a jarasa akkor meg nincs tragikus allapotban. Olyan 120-130k km koryeken raersz. Vagy legkesobb amikor chcenginet nem dob.
-
válasz
vjacintka #331419 üzenetére
Pára vagy fűtés miben befolyásolna itt bármit is? Nem kellene emiatt aggódni, a visszapillantóval az a baj, hogy ha elenged a ragasztása, mert nem ilyen súlyra van tervezve, az kellemetlen... Egy ablakra cuppantóst meg ha jól lepucolsz előtte (az ablakot és a cuppanórészt is), akkor nem igazán fog leesni semmitől.
-
vjacintka
tag
válasz
Tsebacsi #331413 üzenetére
Lehet igazad lesz, mivel a visszapillantók nem elég vastagok.
Jelenleg két autóm van egy 2006os Fiesta meg egy V70es Volvo(1998).
Szellőzőrostélyok nem elég stabilak egyikben sem, plusz a ragasztós műszerfalasakkal mind befürdötem.
A szélvédős miatt a pára és a fűtés miatt tartok. -
válasz
szkrtms #331417 üzenetére
A gáztöltet mellé adagolt, azzal együtt keringő olaj keni a tömítéseket, amik enélkül kiszáradhatnak, elengedve a gázt.
Ha nem megy a klíma, nem keringeti a töltetet. Érdemes minimum havonta egyszer megjáratni pár perc erejéig, télen-nyáron. (Hetente bekapcsolom, pedig alapvetően ritkán használom a klímát.)
-
válasz
Eugene Roe #331412 üzenetére
Felesleges kiadás míg szép egyenletesen jár a motor, vagy nem jelentkezik égéskimaradás.
-
kisza25
félisten
-
Eugene Roe
őstag
Frissen vásárolt közvetlen befecskendezéses turbóbenzines autókám (Infiniti Q30S 1,6T mercedes M270 motor) 105 ezer km-nél jár. Szívósor / befecskendező tisztítás mennyire ajánlott, ha amúgy semmi problémám sincs az autóval?
eddig és ezután is 10 ezrenként van-volt-lesz oljacserélve.
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy visszapillatnórría helyezhető telefontartót. Akinek ilyen van és bevált ő hol vásárolta(link..) ?
Előre is köszönöm!
-
válasz
ArthurShelby #331300 üzenetére
Kívülről káosz volt Balin a közlekedés, de benne motorozva is az volt
viszont jó értelemben, nagyon meglepődtem. Valahogy tud működni az a káosz is és nem igazán láttam törött autókat, motorokat, sőt balesetet sem a két hétben. Mondjuk ott a mentalitás is teljesen más, figyelnek egymásra minden területen. Itt
nyugatonkeleten ez nem fog működni -
tasiadam
veterán
A 2 szilent között mi a különbség?
Elméletileg mind a 2 jó nekem, viszont teljesen máshogy néz ki, és árban is van egy szép nagy szorzó
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
szabonagyur #331403 üzenetére
Jahh igen. Leolvasta a tanusítvány számot róla?
-
válasz
-
ParmaBoy
tag
válasz
De ha egy villany taxi volt, neadisten' Tesla, akkor lehet flame-elni igazan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest