Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bulikavagyok #338098 üzenetére
Az ember ilyenkor azért dudál, hogy esetleg az elkövető érezze, hogy ez itt most nem volt túl fair megmozdulás.
-
tboldi
nagyúr
válasz
bulikavagyok #338098 üzenetére
A szembejövő Swift azért gyorsabban haladt.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok #338094 üzenetére
Akkor már többnyire késő, hiába villogtatja a lámpát...
Céges Skoda-n szerencsére tolatáskor is működik a ráfutás ellen védő asszisztens. Emelkedőn való tolatáskor (parkolás) mentett már meg.
-
tboldi
nagyúr
válasz
bulikavagyok #338094 üzenetére
Baleset megelőzése érdekében a kresz sem tiltja.
-
válasz
focvis #338091 üzenetére
Ilyet még nem tapasztaltam egyik autómnál sem. Elölről már jött figyelmeztetés nekem is, jaja, hangjelzéssel együtt.
De ezzel nem mész sokra, max az övedet tudja előfeszíteni. A lámpa villogás mondjuk segíthet a baleset elkerülésében, de kis eséllyel fogja megakadályozni az ütközést.
tboldi: "Természetesen..."
- én biztos, h nem dudálnék egy ilyenért.
-
Eugene Roe
őstag
Friss autótulajként meglett életem első motorolaj + levegő + utastérlevegő szűrőcseréje is. Ráadásul szervíz szintidőn úgy, hogy életemben először volt kezemben nyomaték és dugókulcskészlet is
[kép]
-
válasz
bulikavagyok #338087 üzenetére
A Golf8.5 is jelezte már 2 alkalommal, hogy "ütközési veszély", feltételezem, a hátsó radarral érzékeli. Bent ilyenkor nem sípol*, a műszerfalon villog valami nagy pirossal. Kívülről nem tudom, szintén csak feltételezem, hogy villogtatja a hátsó lámpákat.
(*Amikor én közelítek lendületesen, akkor sípol is.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #338079 üzenetére
A lüke ET55 mérett miatt én maradtam a gyárinál. Mondjuk azóta sem került fel a kocsira...
-
válasz
macilaci78 #338083 üzenetére
Oké, de hogyan? Hogy lehet egy ilyen (ráfutásos) esetet kivédeni?
Az új Audik kapnak most egy olyan funkciót, h ha állsz a lámpánál és közeledik hozzád egy másik autó, akkor automatikusan felvillantja a féklámpát. De ez egy egészen más eset.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
hobizoli #338080 üzenetére
Igen, ez is benne van egy tanú ellenére is. Helyi volt az illető is, nem valószínűsítem, de esély van rá.
Mondjuk a legutóbbi ugyanilyen balesetnél is hiába lett rendőr kihívva, csak leellenőriztek mindent és mondták, hogy töltsük ki a kéksárgát, de nem helyszínelnek, mert akkor büntit is ki kéne osztaniuk a másik résztvevőnek és eléggé egyértelmű a helyzet. -
válasz
macilaci78 #338082 üzenetére
Erre az átlag magyar vezető képtelen
Sokan egy egyértelmű helyzetet nem képesek felfogni és hogy abból hogy kellene kijutni, ezt napi szinten tapasztalom...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bulikavagyok #338069 üzenetére
Gondolom, a hátrafelé is állandóan aktív kamera segíd védeni a hátsódat.
-
Így duruzsol a Dodge elektromos izomautója - szép új világ
-
hobizoli
nagyúr
válasz
BigBlackDog #338050 üzenetére
aztan majd eszebe jut utolag, hogy megfenyegetted, hogy fizikailag bantalmazod es csak azert irta ala, kulonben meg te tolattal neki
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #338077 üzenetére
Nem rossz de van ettől szájbarágósabb is: [link]
-
Blindmouse_
aktív tag
Meg is kerestem.. Offset Calculator.
Javaslom felterjeszteni a topik tetejére meeee hasznos:
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Lincoln76 #338075 üzenetére
Látóidegeid segítségével meg tudod állapítani hogy mennyire van a mostani kerék bent a sárvédő vonalától, onnantól kezdve, meg esetleg egy mérőszalag segítségével tudsz matekozni másodpercek alatt, hogy az új offsettel mennyire lesz kinn. azért szerencsére ez nem egy rocket science
-
Lincoln76
aktív tag
Köszi szépen a válaszokat mindenkinek!
Én is így tippeltem, hogy 35, 43 aztán meglátjuk.
Igen néztem a felni kalkulátorokat is, lényegében mindegyiknél egy picit kijjebb kerülne a felni. De mivel én ehhez nem értek, inkább megkérdeztem. Azért megkérdezem a gumi topikban is.
Lényegében, ahogy írtam, ezek gyári ajánlások az AEZ-től. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok #338073 üzenetére
Télen én is simán lerakom 1-2-3 hónapra (ezért esett ki anno nálam a hibrid).
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mondjuk a dolog szépséghibája, hogy nem önként választottam meg az úti célokat.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Lincoln76 #338066 üzenetére
Az ugye megvan hogy miliméterekről beszélünk? ET szám mm-ben van megadva. ergo lehet helyreteszi kicsit a nyomtávot kicsit. ne lógjon ki az a lényeg.
Egyébként van a neten grafikus offset calc.. meg tudsz adni MINDEN adatot, és a végén megmutatja sematikus rajzon, hogy mennyivel fog máshogy állni a felni-gumi a mostanihoz képest. -
válasz
én a 2010-es évek elején vezettem nagyon sokat, a Focusba másfél év alatt toltam bele a 100 ezret, területi képviselő voltam. utána a Hyundai 4 év alatt (~34 ezer per év), a Kodiaq is 4 év alatt (~30 ezer per év) és a Lexus most lesz 2 éves és itt talán ~25 ezer lesz meg éves átlagban
szólva a trend nálam is csökken, de 15km-re lakom a munkahelyemtől, és nem tervezek váltani -
Hja, úgy könnyű!
Nekem soha nem volt céges autóm (munkahely híján), de fateromét sokat vezettem.
f4lcon: Szép számok! Akkor mi pont ellenkező utat jártunk be. Én a 90-es évek végétől 2010-ig mentem nagyon sokat, azóta viszont egyre kevesebbet. Bár az elmúlt egy-két évben újra nőni kezdtek a számaim.
radi8tor: "Hátulról érkezők ellen csak a Tesla véd" - hogyan?
Lincoln76: Esetleg kérdezz rá egy gumisnál! Szerintem nem minimálisak az eltérések.
-
Lincoln76
aktív tag
Sziasztok!
Alufelni kérdésem lenne hozzátok, főleg aki ért hozzá.
i4-es BMW-ém van. De egyszerűen nem tetszenek az eredeti gyári BMW felnik, szerintem egyik rondább, mint a másik, szóval: a 20-as méretre a gyári kerék adatok és felni adatok ezek:Elől: 8.5 / ET 35. '20 245/35 R20
Hátul: 9.0 / ET 42 '20 255/35 R20Vagyis a gumik maradnának ugyanazok, de beleszerettem ezekbe a felnikbe, mert láttam másik autón, és jobban örültem volna, ha hozza a fent írt gyári méreteket, de ezeket ajánlja.
Most pontosan a fentebb írt méretű felnik vannak rajta és szintén AEZ, de a fent írt méretekkel, de ebből a felni típusból nem ajánlja a fent írt méreteket.A képen látható méretekből lehet választani az autóra, de melyik lenne a legideálisabb? Vagy tök mindegy, mert ezek minimális eltérések? Ezeket a méreteket, gyárilag ajánlja i4-re... Előre is köszi a válaszokat...
-
válasz
bulikavagyok #338034 üzenetére
a Leon-omba tettem 120 ezret, a céges Fókába 100 ezret, a céges Hyundai-ba 135 ezret, a céges Kodiaq-ba 125 ezret, a Lexusba 45 ezret - ezek a saját autók. '98 óta van jogsim, de csak 2007 óta vezetek napi szinten, előtte csak a szülők autóit buliba
-
426os
őstag
válasz
pit stop #338061 üzenetére
Amúgy igen. Vicces egyébként, hogy a jót mennyire könnyű megszokni. Van itt a faluban pár szakasz, ahol volt foltozgatva az út. Teljesen vállalható, de ha sokáig nem megyek MO-ra, akkor elkezdem szívni a fogam, hogy miért nem csinálják már meg rendesen végre. Aztán átlépem a határt és visszasírom a "rossz" osztrák falusi utat
De Olaszország, Szlovénia is mind-mind más dimenzió MO-hoz képest. -
Ma reggel majdnem volt egy szép csatt az orrunk előtt, a Róna-Mogyoródi kereszteződésben a belváros felől jövők balra kanyarodnak a Rónára, de várni kell míg elfogynak szemből, na 3-an átcsúsztak, 2 maradt, indulna az is, de szemből még csínyben jött valaki, legalább 50-60al, mondom húzbazmegbajlesz, de csikorgófékek és megálltak pár centire...
Ha ott leművelik ezt a bulit, a jövő hét is be lesz dugulva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #338052 üzenetére
Frankó.
Tudja az adatait, max szervezünk a háza elég egy topiktalit.
-
sike!
tag
Gépjárműadó:
Vásároltam február 21-én egy autót, a régit beszámította a kereskedés. Az új autó ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból, a kereskedő helyezte újra forgalomba, mikor az adásvétel megtörtént. Jött a NAV-tól az értesítés, hogy fizetési kötelezettségem van a régi autó kapcsán, mely érthető, lévén január 1-én még az én tulajdonomban volt. Az új autóval kapcsolatban azt az info-t kaptam, hogy annak kapcsán is nekem lesz fizetési kötelezettségem, nem a kereskedésnek. Így lényegében mind a két autó adóját nekem kell fizetnem. Ez rendben van így? Mert igazságtalannak érzem...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #338050 üzenetére
Igen de ha egyuttmukodo volt akkor nem lesz gond szvsz.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Micsurin #338042 üzenetére
Elismerte, írásba is adta és aláírta szó nélkül, volt érvényes kötelező is, nem volt semmi gond szerencsére (bár, ahogy éreztem, még nem volt nagy tapasztalata ilyen témában). Remélem a biztosítónál sem fognak kötözködni. Illetve ugye hiába írja alá, attól még utólag is okozhat kellemetlen perceket, ha jól tudom.
-
Jó reggelt!!
Ma szeretnék fékfolyadékot cserélni a Passat-on. Mindenhol azt találom, h a legtávolabbi keréktől kell kezdeni. Elsa szerint meg pont fordírva, a legközelebbitől. Ha cserélt már valaki VAG-os autón, mi a metodika?
THX! -
hobizoli
nagyúr
hasonlo jelenet, de itt nem lett tenyallas: [link]
azert ha megnezed, ez a BS elotti keresztezodesnel van a Hungaria krt-n a Lagymanyosi hid fele vezeto oldalon, mar zold van az egyenes iranynak, szoval nekik tuti piros kell legyen, de meg ketten siman kanyarodnak itt is
itt is lenduletbol erkezel ra a zoldre, es nem vagy ismeros itt, hogy jaaa itt vkik meg lazan be szoktak kanyarodni a Kerepesi útrol a sötétbordón is, akkor siman reccs ez is
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #338044 üzenetére
rendorseg megallapitotta felelosseget a masik auonak 2x is
aztan fellebeztek 2-3x ellene, nekem semmi papir nem jott ezekrol akkor
csak kovetkezo ev juniusban birosagra beideztek tanukent
ott mar a masik auto 3 utasa mar egyforman latta a lampat (helyszinen meg nem), meg nyilvan addigra az is kiderult, hogy szerintuk a felettuk levo lampat neztek mindharman a balra fordulas kozben, meg en meg a villamosinen kikerultem a pirosnal allo sort, es elejuk hajtottam(mert amugy ok vittek el keresztben 1 savot menetiranyukba)
valosagban meg az o iranyuk pirosa utan jon az enyem zolddel, raadasul ket lampa is van egymas utan ~40m-l es en a tavolabbitol indultam el, meg a nagykeresztben korben 2sec-g piros is van minden iranynak ...szoval egy 5sec-s piroson jottek be, mert hat a múúttttkóóósemjöttsenki
itt volt 2008-ban: [link]
az Arpad hid fele mentem (volna) a Robert Karoly krt-n, ok meg innen jobbrol jottek a aluljaro betonja mogul a balra kanyarodobol
ott alltam meg a villamossinen az oszloptol fel meterre, mert masfel savot eltoltaka rendor egybol levagta helyszinen, hogy ok qrtak el, mert nyilvan fejbol tudta a lampavaltast, hogy az en iranyomnak csak az ovek utan lesz zold, meg elotte megy a masik 2 irany is meg, meg korben piros is van
terfigyelo kamera meg itt nem volt akkorde a birosagon semmit nem szamit rendorseg velemenye, csak az, ami a birosagon van
ott meg 3 vs 1, mehetsz haza
beideztek tanukent, aztan csak azert nem vertek ram buntit, mert a targyalasig eltelt 9 honap es 6 honap utan elevultja es en mar nem fellebezhettem, mert az volt az utolso targyalasi nap az ugyben, az itelet jogeros volt egybol
innen indultam el es ertem oda be a keresztezdesbe ugy, hogy meg kanyarodtak [link] -
Micsurin
nagyúr
válasz
BigBlackDog #338020 üzenetére
Jáj, legalább sérülés nem történt és ez a fő…
Elismerte vagy hívtatok azért kéket is? -
hobizoli
nagyúr
válasz
6030D #338035 üzenetére
hasonlot kovettem el kb 10-12 eve Marea SW-vel, egy rendorsegi helyszinelesnel
elqrtam a keresztozodest, jott szembol egy auto, egyik fenyszoroja tok semmi vilagitas, masik is mintha tavfenyen lenne, vagy fejjel lefele van benne az ego, kozben megfordultam.....
a rendorok persze kiintettek azt az autot, odaerek mogejuk, egyik rendor int nekem, hogy menjek tovabb, a masik pont kilep a keken ezerrel villogos rendorauto meg a megalitott auto kozul, es hogy ne sodorjam el, kicsit balrabb mentem
na a rendorok azert helyszineltek ott, mert vki kivitte a keresztezodes kozepen azt a kikerulos szigeten a kikerules iranyat jelzo tablat...a villogas meg olyan eros volt, hogy qrvara nem is azt neztem, csak hogy elmenjen az auto a rendor mellettezzel pont faszan nekimentem a bal elso kerekkel a kis sziget sarkanak, egybol mondta gumi oldala rajta, hogy kösssssssziiii
megallok ott 15-20m-l utanuk, mondja is a kis rendor, aki tovabb intett, hogy:
-magat nem akartuk megallitani, menjen tovabb
-de nemtok, mert a szegelykovel kicsaptam a gumit
nezi az elemlampajaval, jaa, aha, auuu, tenylegna, akkor kerekcsere, emelo elo, elso kerek lelazit, felemel, kerek le, mankokerek fel....csak
ahogy leengedtem ki is lapult, mert nem volt benne levego
...szivargyujtos kis mini kompresszor persze hogy nem voltmondta is a kis rendor, hogy ott visszafele parszaz meterre van egy benzinkut, ott probaljam meg felfujni
ok, megfordultam megint az uton, de nulla nyomassal a kerekben kb 30m-t mentem es lefordult a gumi a felnirol...ugyhogy telefonos segitseget vettem igenybe, felhivtam kb ejfelkor egy par ismerost (akikhez uton voltam), de mondtam nekik a teloba is, hogy LEGÁLIS AUTÓKKAL GYERTEK IDE, mert itt all ket rendorauto 4-5 rendorrel
kozben amig a kerekcserevel molyogattam a rendorok elengedtek utjara a rossz lampas autot, amikor ujra felrealltam fogtak magukat es elmentek ok is
kb 1 perc mulva odaertek a haveromek 5 olyan autoval, hogy masnap reggeli M1 hirekben braking news-kent szerepeltek volna, mert kb az ajtokilincs volt az eredeti meg a legalis az autoikban
volt egy 1.6 16v Brava (a Marea ennek a sedan/kombija)
mivel a Marea 2.4-s meg nehezebb is es ezert elol "nagyfekes" (=284mm), ezert 14"-felni nem megy fel ra elore, csak 15" vagy nagyobb, a Brava-n meg 14"-s volt
megoldas az lett, hogy 2 emelovel felemeluk az egesz autot a bal oldalon es a bal hatso 15"-s kerekem ment fel elore, a Brava 14"-s potkereke meg hatra (abban vmiert teljes erteku potkerek volt)gumishoz el, akinel par honapja vettem az uj gumikat, megrendelt egy ugyanolyan gumit, ami KO lett, meg adott egy masik 15"-s mankokereket uj szeleppel
mondta is, hogy ne aggodjak az miatt, hogy nem ertem oda a benzinkutra vele, mert szar volt benne a szelep, ugyhogy felfujni sem tudtam volna ott se -
válasz
Sajnálom! Ez az erősített/magasított futóműves gép amit Siófokon láttam? Akkor lehet hogy az extra behozta az árát (kicsi feljebb lehet parkolóradart vagy más értékeset is bedarált volna).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sajnálom!
Hátulról érkezők ellen csak a Tesla véd. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok #338034 üzenetére
Az egész combos, mikor még volt céges akkor én is 3x annyit mentem mint most saját benzinből.
-
6030D
addikt
válasz
BigBlackDog #338026 üzenetére
Reggel előttem egy anyuka csípte ki a Mazda 6 első kerekét a padkán (feljáró csücskén) az ovinál. Pótkereke nem volt, csak lötyi.
-
válasz
cOxeR #338022 üzenetére
Szép teljesítmény! Én utoljára a 2000 években hoztam magasabb számokat, évi 40-50k volt a max - ha jól emlékszem. Azóta nagyon lecsökkent, mostanában sokkal kevesebbet használom az autót (nincs rá szükségem).
Amúgy tényleg nagyon jó lenne, ha le lehetne hívni a statot, h mennyi kilométernél járunk!
Idén decemberben lesz 30 éves a jogsim, gyors fejszámlás alapján én is bőven 500k km felett járok már.
BigBlackDog: Ajjaj, sajnálom! Azért ez veszélyesebb volt mint egy sima koccanás, ebből akár nagyobb baj is lehetett volna. A lényeg, h megúsztátok!
-
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog #338030 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert nálunk a 15. hónap a kritikus, anyum előző Lanciáját és a motoromat is 14 hónap elteltével törték össze. A MiTo szerencsére már túlvan a veszélyen, a mostani Ypsilonnal viszont izgi lesz az április. 😬
-
válasz
Ugh...
Igazán sajnálatos. Lényeg, hogy komolyabb baj nem történt, de azért szomorú.A karosszéria végülis azért van, hogy megvédje a benne ülőket.
-
dj79
senior tag
válasz
Basszus…
Átérzem, nekem is lett egy rendszámtábla-tartó jellegű fénysérülés a hátsó lökösön nemrég, még nem volt benne 4000km, valamelyik kedves autóstárs éjszaka ügyesen parkolhatott, de legalább cetlit sem hagyott…. -
tboldi
nagyúr
válasz
Ajjaj!
Mennyi ideje van meg ez az autó?
-
válasz
a sérülésből azért erre tippeltem volna, nem tolatási malőrre.
-
Végülis, az első autóm egy Lada 2101-es volt, közösen vettük 2 haverommal, de az én nevemen volt, meg nálunk parkolt (2000-es évek környékén, mióta meglett a jogsim), de már nem volt rajta műszaki, csak pár hónap, az erdőbe meg a falu mellett szántókba használtuk, nem volt egy életbiztosítás műszakilag már
lejárt a műszaki, eladtuk, igazából véve a mai napig "megvan", mert nem íratták át és valahol rommá törték később... volt is belőle egy jó kis rendőrségi meghallgatásom, meg egy kis bünti.
Amúgy 2107 volt a családi autó - azzal kezdtem el igazából vezetni, aztán meg 1.6 Renault gen1 Megane kombi, meg egy Yaris gen1 literes benzines, ezek megvannak a mai napig. -
BigBlackDog
veterán
+ #338023 cOxeR: Ráfutásos, semmi extra nem volt, mindenki rendben van. 50-es tempóval (50-es táblával korlátozott szakasz) haladtunk, mögöttünk lévő meg egyszer csak elkezdett gyorsítani normál követési távról és megtolt. Ahogy kiderült, az alváshiány és a lenyugvó nap fénye is erősen közrejátszott, de koccanás után azért "felébredt".
Alánézve esélyes, hogy a vonóhorgot is tartó "keresztcső" fogta meg, a másik autón (206) a motorháztető is kicsit meghajlott (ha nem korábbi sérülése volt).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Aucs. Ti jol vagytok?
-
válasz
Bakker, sajnálom... saját hiba, vagy ráfutásos? Nem néz ki azért katasztrofálisnak, de nem lesz olcsó ennek a javítása se.
-
válasz
bulikavagyok #337986 üzenetére
Persze én minden autót több évre veszek, az I3 volt eddig a legkevesebb ideig meg, az is 3,5 év volt., 70e km, mondjuk a Z4 megvolt tovább majdnem 7 év, de km picit kevesebb ment bele, 60e körül. Focus az 11 évet volt meg abba 270e ment bele, előtte volt egy F Astra, az bő 4 évet volt meg, 90e km ment bele. 500e km felett vagyok amit közlekedtem, mióta jogsim van, de jó lett volna ezt vezetni valahogy
Nem taxi, nem áruszállítás, nem üzletkötés, szerintem ez egy szép szám. -
BigBlackDog
veterán
Mai történések...
30e kilométert nem bírt ki sérülésmentesen.Mondjuk már elengedtem, jó eséllyel nagyobb baj nincs, legalábbis benézve a pótkeréküregbe nem láttam semmit (+csomagtérajtó és vonóhorog is nyílik problémamentesen).
-
tboldi
nagyúr
Nincs a könyvben semmi olyan, ami a hondafitjazz.com-on ne lenne fent.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #338000 üzenetére
Emeletek jocskan. Inflacio powa...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Micsurin #338010 üzenetére
Ja de ugye az is problémás hogy beszerezd az infót a meghúzási nyomatékokról. Elvileg találtam egy táblázatot hozzá, de ki tudja jó-e. Meg kéne szerezni a teljes service manual-t de az nincs nyomtatott formában és online is csak addig elérhető ameddig fizetsz érte.
De találtam githubos progit ami elvileg le tudja húzni lokálba -
Micsurin
nagyúr
Köszi, tiszta
Akkor kotrok majd egyet.radi8tor Mindent én sem, csak amit tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!