Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
szimi57 #331295 üzenetére
Pedig részben de. Ha nincs egy egységes szabályrendszer (pl kresz), amit mindenki betart, abból (közlekedési) káosz lesz (tudom az indiaiak azon is átlátnak, de mi halandók nem).
Ezt mondom úgy, hogy én sem vagyok szent, és mentem már többel autópályán, mint 130, de ha mindenki észnélkül 300-zal közleledik, abból jó nem sül ki.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogyha mindenki ezzel a hozzáállással áll hozzá, mint te, hogy mindent szabad, mert úgyis mindenki csal/lop, meg a főnök is...az káoszhoz, és aztán széteséshez vezet. -
válasz
radi8tor #331290 üzenetére
Köszi, 22-ben a rav4-el is így jártam, akkor ezekre a mailekre írva újraküldték (ha nem próbálom telefonon is)
hivatal@bfkh.gov.hu
szervezes.budapest@bfkh.gov.hu -
szimi57
őstag
válasz
ArthurShelby #331293 üzenetére
A káoszt nem mi okozzuk.
-
7Sony7
addikt
Srácok, ha már Led: Mennyire meleg ezeknek a lámpatesten kívüli része? Úgy értem, nekem pl van egy gumi kupak, (gondolom porvédő) a csatlakozó mögött. Eléséges vajon a hűtés így is? Passzív hűtésű érdekelne, ha van ilyen egyáltalán.
-
Lemaradtam a feleség t-cross törzskönyv átvételéről (nálunk nagyon vacak a posta, első értesítőt be sem dobták, ünnepek környékén gondolom nem volt kedvük, második január másodikán járt le). Van valakinek tapasztalata, ilyenkor a lakóhelyhez leközelebbi okmányirodába megy? Valami ilyen rémlik...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Blindmouse_ #331277 üzenetére
Én Lilafüredre tippelnék
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #331285 üzenetére
"This is how street legalization works" szekció
-
D55
senior tag
válasz
MasterMark #331283 üzenetére
Ez akkor nem az az E jel?
(Ez a konkrét termék alján van, amit említettem, hogy szembe is jött rögtön egész korrekt áron)
-
MasterMark
titán
Az E jel az egyenlő a típusengedéllyel. Azt az egész lámpa test kapja meg az adott autóra. E jeles LED lámpatest egyben eddig is volt, az legális volt eddig is.
Külön E jeles LED égő halogénes helyére nincs. Esetleg az lehet ráírva hogy kompatibilis a vonatkozó ECE szabvánnyal.
szerk.: A lényeg, hogy a halogénes lámpatest a halogén izzóval kapta meg a típusengedélyt, ha LED kerül bele, akkor nem érvényes a típusengedély. Erre van ez a külön engedély, ami az adott típusengedélyt kiegészíti azzal hogy igen ezzel a LED csere égővel jó lesz a vetítési kép.
szerk.2: Nem kell rögtön semlegességet kiabálni, 70-es évekbeli Golf 1 is benne van a listában, ez egyszerűen csak azt jelenti, hogy mivel ellenőrizték le. Nem csak hasraütésre van összeirogatva.
-
D55
senior tag
válasz
MasterMark #331281 üzenetére
Értem, de amiket eddig láttam, a szerint a jogszabály csak a minősítő jel meglétét említi. Amúgy én találtam is már kedvező árú E jelzéssel ellátott LED H4-eket már egy közeli üzletben, azért kérdezem (rendesen ott van rajtuk, ahogy a halogéneken és a mechanikai kialakításuk is szimpatikus). Az adott típusra való ellenőrzéssel az a gond, hogy akkor az a hagyományos halogénekhez is kéne (kivéve ha a jogszabály a LED esetén leírja, hogy ott kell a külön típusengedély, míg halogén esetén elegendő a szabványossági jelölés, de akkor ugye ennek kéne most a nyomára bukkanni a jogszabályban, hogy egyértelmű, ellentmondásoktól mentes közérthetőséget nyerjen a szabályozás ügye).
(Ne értsetek félre, de amikor ez úgy kerül be a köztudatba, hogy két igencsak durván erőfölényes cég kompatibilitási engedélyeit emlegeti mindenki - amiben az én huszonéves autóm természetesen nem szerepel - akkor ott én mindenképp támasztanék némi kétségeket a terjedő információk piaci semlegessége kapcsán és inkább tényleg a utánajárnék jobban a valós szabályozói háttérnek, hátha nincs itt semmi meglepő...)
-
D55
senior tag
válasz
MasterMark #331190 üzenetére
A jogszabályban ez hol van? Mert amit én több helyen láttam idézetet, ott abban az szerepel, hogy "tompított és távolsági fényszóró esetében minősítő jellel rendelkező helyettesítő LED fényforrást is szabad használni."
Tehát itt minősítő jelről van szó és nem pedig bármiféle engedélyről. A minősítő jel pedig tudtommal az E jelzés.
Ellenben a hírekben én is azt olvasom mindenhol, hogy engedélyekről beszélnek. Honnan veszik ezt? Nem idézik a teljes jogszabályt, amiben ez benne van valahol még? Vagy csak egyik forrás másolja a másikat és így sorban terjed a hülyeség?
Segítsen légyszi tisztán látni valaki, aki esetleg illetékes ebben itt mondjuk hatósági vagy forgalmazói/gyártói, esetleg jogalkotói oldalról és ennek mentén kellő súllyal állást tudna foglalni.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
ArthurShelby #331225 üzenetére
Abban a körzetben ahol ez történt, a kommentek szerint azon az aszfalton még szöges gumival is csak javítani lehet, mert annyira hulladék az út.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Vismajor01 #331207 üzenetére
Persze.. csak ezzel annyi a különbség, hogy amig olvasol ott csavarhatod felfele akármeddig a fényt.. de ha autózol akkor sajnos jönni fognak szemből akiket ha elvakítasz lehet a kocsid orrában köt ki..
Én a hegesztéssel vagyok így hogy szeretem agyon világítani a munkaterületet, de ott sem jönnek szembe mások autóval, szóval lehet.
Visszatérve az autóra, én is baromijól be tudom teríteni a kocsi előtti területet ha felcsapok minden lámpát, de a szemből érkezők nem biztos hogy ugyanúgy élveznék mint én. erről van szó kéremszépen.
-
tboldi
nagyúr
válasz
ArthurShelby #331267 üzenetére
Most először a WagonR-nél is probléma volt, hogy nem volt fent a horog, 20 évig sosem hiányolták. És mi is 1x használtuk csak ez idő alatt, mikor 2012-ben Debrecenbe mentünk egy 125-ös ETZ-ért.
-
tboldi
nagyúr
válasz
ArthurShelby #331268 üzenetére
Én a hivatalos feljegyzéseket is szívesen látnám benne.
-
válasz
ArthurShelby #331267 üzenetére
Kollégám autóján szélvédő csere volt, és a hologramos matricát nem sikerült valami szépen átragasztani, nem engedték át a vizsgán miatta.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
tboldi #331242 üzenetére
Megnéztem, egész sok minden van dáp-ban.
Pl ott van mind2 autó minden adata (szóval tévedtem, biztosításkötéshez sem kell a forgalmi), viszont mivel az egyik autó biztosítasa nem az én nevem alatt fut (parkolás miatt), így annak nem látom a biztosítási kötvényszámát (minden mást (pl szerződés kezdete, biztosítás szolgáltatója) igen). -
ArthurShelby
addikt
-
válasz
Villa7 #331201 üzenetére
Ötödik éve van a Nejem Splash-ébe LED, de mindenhol. (Ja, így van komfort irányjelző s Suzuki-ban, a rendes wolfram izzós megoldással ez nem működött.) A Passat-ban a xenon helyén, a dinmikus kanyarfényben, a ködlámpában és a DRL-ben szintén LED-ek vannak. Egyikkel sem volt sosem probléma műszakin még. Azért baszakodtak amikor elfelejtettem betenni a szürke rendszámot, de a LED-ekért sosem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #331262 üzenetére
Azért mert már most is igazolhatod magad vele ha az ellenőrző személynek megvan a megfelelő olvasóeszköze (Novamobil).
Egyébként 2024. augusztus 1. óta igazolhatod magad a jogszabály szerint DÁP-al is. Nyilván a technikai megvalósítás egy másik kérdés...
-
gg72
veterán
Hát annyira nem volt sima, mert először ki kellett építeni a rádót és aztán a gyári szám alapján lekérni a kódot, ezt a hülyeséget, aki kitalálta...
-
válasz
ArthurShelby #331210 üzenetére
Alin minden elképzelhető, bizalmi alkatrészeket nem veszek onnét. Múltkor találtam tökéletesen gyárinak tűnő villanyborotva-szitát (csomagolás, logó), de inkább megvettem 2x-es áron biztos helyről.
Emag piactér is hasonló, csak közvetlenül az Emagtól merek rendelni. -
pit stop
addikt
Megnéztem Vályi és csapatának új projektjének promó posztjait...
Nekem úgy tűnik, hogy fel akarják találni azt, amit úgy hívnak Spektrum/Natgeo...
Maradnának inkább az autóknál szvsz. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #331253 üzenetére
Igen.
Mára teljesen kiveszett ez a dolog.
-
Hőguta
csendes tag
...ezek több váratlan meglepetést is tartogattak: a jó hír, hogy noha korábbi hírek szerint tervezték, a forgalmi engedély és a törzskönyv ára mégsem emelkedik, mindkét okmány ára 6000 forint marad február 1-jétől. A rossz, hogy a műszaki vizsga és a rendszámok mellett az eredetiségvizsgálatért, a honosításért, sőt még a jogosítvány meghosszabbításáért is többet kell fizetni februártól...
-
Hőguta
csendes tag
Úgy volt hogy febr.1-től drágul duplájára a forgalmi,tkönyv,de akkor úgy tűnik mégsem
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://haszon.hu/megorizni/rezsi/autos-hatosagi-arak&ved=2ahUKEwi996m73eOKAxX-KRAIHTI3HisQFnoECBQQBQ&usg=AOvVaw1SZfa4mO_p2hfwfmfB7dKL -
gg72
veterán
Adott egy Nissan Note, amiben volt akksicsere, utána az autórádió kérte a kódot, ami rosszul lett beütve, azóta viszont azt írja a rádió, hogy várjunk egy órát, kódot nem enged beütni. Gondoltam ok, majd visszatérünk rá egy óra múlva, de a helyzet változatlan. Lehet rajta kellene hagyni a gyújtást egy órán keresztül?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #331239 üzenetére
Állítólag még nem elég a DÁP igazolni, majd februártól....
-
tboldi
nagyúr
válasz
ArthurShelby #331239 üzenetére
Meg műszakin.
A DÁP-tól meg azt is várom a jövőben, hogy külföldön is működjön, elégre ez egy EU-s direktíva.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
tboldi #331237 üzenetére
A forgalmi szinte már csak külföldre kell (meg biztosításkötéskor az adatok leolvasására
). A dáp sem működik gondolom külföldön (mmint külföldi rendőröknél).
Btw most a dáp miatt elég ha nálam van a telefon, tudom vele magamat igazolni (meg fizetni is bankkártyával, ergo sokszor már nem kell pénztárca)
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #331225 üzenetére
Igen, a hólánc használatért is büntetnek ha úgy használod, hogy nem összefüggő hótakaró borítja az utat.
-
tboldi
nagyúr
válasz
dellfanboy #331218 üzenetére
Én inkább a pajszert preferálnám.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #331221 üzenetére
Szebb de sérülékenyebb és nehezebb (pedig focvis majdnem rábeszélt egy könnyő R17-es szettre pár hónapja). Így sincs tarcsi, nem rontom tovább a helyzetet.
Az NBU 250 órát bír a gyári adat szerint. Az elég karcsú... Vagy megy bele vmi ultralife égő vagy led. Most távolságiból is ultralife-ot vettem. -
ArthurShelby
addikt
Az alufelni is szebb, meg (elvileg) a kékes fény is: tiszta haszon
Ha már végig ki van fizetve: anno cseréltem a középső féklámpában izzót (bömbi), de ha már ott jártam kicseréltem mindkét oldalt is, mert feketés volt már. De kidobni a 2 feketés égőt nem volt szívem, mivel egyelőre még jól működik és most pakolom jobbról balra és balról jobbra
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #331213 üzenetére
Több értelmét látom mint az alufelninek, ennek legalább van érdemi haszna.
A TPMS meg szükséges rossz. Nyilván nem dobom ki a régit amíg még működik. #végigkivanfizetve -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #331210 üzenetére
Nem jó, mert nem arra a termékre szól az engedély amilyen izzó van benne.
Az hogy ezt a gyakorlatban hogyan fogják ellenőrizni... Az majd kiderül. KPM esetleg kiszedi az izzót de egy sima közúti igazoltatásnál ha nem vakít akkor nem hiszem, hogy szőröznének. Bár pont én mondom, akit a gyári DRL miatt is vegzáltak már egy sima közúti ellenőrzés során.
Műszakin meg... Nyilván attól függ hova viszed. Bár ez eddig is így volt. -
ArthurShelby
addikt
(Nekem nincs szükségem most led-re szerencsére, de elméletben)
Ha veszek alis ledet, és kinyomtatom mellé az osramos letölthető engedélyt, az úgy jó?
Másképp feltéve a kérdést honnan tudják, hogy az led, az az, amihez nekem papírom van. Plusz lehet, hogy az alisok lehet siman ráállnak majd, hogy mindenre rányomják majd, hogy osram vagy philips (ha csak ennyi lesz a követelmény).Én a rendőrségnél beszereznék pár
lélegeztetőgépetfényszórómérőt, és megszórnám büntetésekkel a népet. A szervizek helyből beszereznének fényszórómérőt (lenne rá igény), és normálisan beállítanák az emberek lámpákat. -
Qru
MODERÁTOR
Akik esetleg keletre tartanak:
-
Vismajor01
addikt
válasz
Blindmouse_ #331202 üzenetére
A feleségem is azt gondolja h lát amikor olvas az irodában
És akkor felkapcsolom a villanyt és racsodalkozik h je eddig nem látott szart se
Led ugyanez, most is látsz, aztán ha kap az autó rendes fenyforrast akkor még racsodalkozol. Volvoban xenon volt most a lexusban is az van, mégis a volvoval sokkal jobban láttam és vissza is sirom. Pedig képzeld ez is fényt bocsát ki magából es jobban látok mintha lekapcsolom
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #331204 üzenetére
Gondolom, hogy rendkívül álmatlanul.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #331202 üzenetére
Csak maga a lehetőség érdekel. Van a fiókban egy emelt fényerejű izzó (NBU duo pack) kb 8 éve rohad a fiókban, mert arra sincs szükségem.
Ajándékba kaptam.
-
Blindmouse_
senior tag
-
Villa7
tag
Most sokan orrba szájba rendelik ledeket aztán műszakin meg majd lesz meglepetés...
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Battlefield 6
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest