- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
F_Zolee #345526 üzenetére
Minden elektromosban van egy puffer, amit az auto magának tart (ezt nem is kötik az ügyfelek orrára mennyi), ha a BMS jól kalkulál akkor 0% után is enged menni, auto függő mennyit, hol van a határ ahol akku védelem miatt letilt.
Olyan útvonalon jöttem amúgy ahol sok töltő van, de hidd el én nem vagyok a centizős típus. Illetve tényleg fontos a sebesség, 130-al eszik 20-22 kWh-t az auto, ha baj van visszaveszem 100-ra és ez egyből lemegy 15-16 kWh-ra, vagy alá, így kapásból arányaiban lehet az utolsó teszem azt 30-50 km-en növelni a maradék hatótávot akar 30-40%-al is.
Nem szeretnem megtudni mi van ha lemerül, de amúgy trailer ami elvisz a töltőig, vagy igen aggregátoros segítség.Sokszor kevésbé stresszes amúgy Bp-en átmenni, mint az M0-án a belsőben vonatozni… vagy akar mondhatnám Szegedről haza az M5-öst… 3x forrt fel az agyvizem mert 100-al mentünk és sehova nem haladt a belső sor.
-
Gabesz87
veterán
válasz
F_Zolee #341103 üzenetére
Lehet, jobb ha nem pályán mész
Bár szerintem holnap azért már tuti járhatóbb lesz, mint most a Húsvéti hazamenetelkor.
#341105tototos: hallottuk mi is a rádióban, de mi már nem láttunk semmit. Na meg van egy 14-15km-es terelés, ott mázlim volt, hogy a belsőben mentem, (szembe jövő oldalra átterelve), mert a külső az durván beállt. Ott még valahol be is csatlakozik talán egy út a pályára, szóval dupla szívás a külső sávban haladóknak.
-
Vismajor01
addikt
válasz
F_Zolee #340809 üzenetére
Kb 40el mentem be mert balrol nem jottek, a "gyorsulas" pont az h leveszem a fekrol a labam h gyorsitsak mert en a korforgalom kozepetol egyenesen megyek miert be gyorsitanek? Ehelyett azonnal visszadobtam a labam a fekre es satu, igy kb 45 helyett 20al mentem neki, ez a sebesseg abbol is latszodik h szinte azonnal megallok ahogy elerem. Egyebkent lefogom vinni a sebessegjelzest mert midnenkit csak felre vezet, legalabb egy masodpercet kesik (lehet ezt latni amikor mar all az auto es a gpsnek kb 1 mp mire beall nullara) plusz az 1mp frissitesben kulonbozo sebesseget nem irja ki szal azt írja 40el mesz de kozbe lelassitasz 30ra aztan mar 35re akkor a 40rol 35rr fog valtozni nem mutatja a valosagot
-
kisza25
félisten
válasz
Igazából pont ez lenne a lényege a körforgalomnak, hogy van benne hely, akkor ne állj meg, hogy folyamatos legyen a forgalom, de nem az hogy átszáguldj rajta, mert akkor ez történik. A már körforgalomban lévő autók is van, hogy megállnak egy kisorolás miatt, ha ott pont gyalogos van...
Szóval erre készülni kell.
Sokszor van, hogy nem adják meg az emberek az elsőbbséget. -
válasz
Próbáltam kockázni a videót hátha lesz belőle valami de arra jutottam hogy ez eléggé 50-50. Az a baj, hogy valóban nem figyelt a topiktárs hogy egy rutintalan elé jöhet. kb. 50-el rongyolt be a körforgóba a másik meg krva szarul mérte fel a sebességét. Amikor elindult akkor voltak mindketten a bejáratánál kb. Ha kicsit jobban koncentrál a topiktárs ezt talán egy időben fékezéssel el lehetett volna kerülni. Talán...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
F_Zolee #339516 üzenetére
+ Qru: Inkább csak meglepett... nem vagyok a sokszor keveset híve jellemzően mehet koppig aztán negyednél megint. De itt nyomom nyomom nézem... mi van, lyukas?
Az eddigi 50l-hez képest ez tanker hajó.
stickermajom Az már egy másik problémát vet fel, nem a benzin drága. Mi keresünk keveset?
Durva de pont egy két hete pl szlovákoknál érezhetően jobb áron töltöttük a szintén MOL-os gázolajat...
-
válasz
F_Zolee #333070 üzenetére
Nemén voltam enyém retkes mint állat… egyet suttyomban mértem boltból haza, gyerekülés bent, bevásárlás bent (kb 50kg “felesleg”), töltöttség 50%, út vizes, 5 fok. Valid se lett, forgalom is volt, de már közeleg a jobb idő.
Akkut előfűtöttem supercharger-re navigálással, a boltba menet, meg vissza is, nem hiszem, hogy teljesen meleg volt már.
-
válasz
F_Zolee #330747 üzenetére
Hát ezaz'. Nem kicsit drága.
Ó... megvolt az első izzócserém az S-Max-on.
Reggel még jó volt, du. már nem. Az Interspar parkolóban kellett kicserélnem. De végül sikerült, és még csak szét sem kellett szedni az elejét, meg a lámpabúrát.
5 év alatt ez az első ilyen beavatkozás. -
tboldi
nagyúr
válasz
F_Zolee #329888 üzenetére
Én és egy haverom ugyanígy jártunk a Trabijával. Indulás után 200 m-rel visszafordult, hogy inkább hozzunk magunkkal egy kannát, hátha kelleni fog. Hát kellett is, de pont az a 2x200 m hiányzott, hogy elérjünk a kútra.
szerk.: Valami 0,9 literes Fiat motor volt benne, nem az eredeti 2T.
-
válasz
F_Zolee #329394 üzenetére
Az kevesebbre jön ki, Zadar 630 km, szóval 500 km ~25e Ft, ez inkább csak 2 töltés, vagy három rövid, ez kb. 6,5l-es fogyasztás, szóval ha olcsóbb is lenne kb. szerintem egy nyaralás összegéhez képest ez kb pukireszgetés, Mondjuk oda vissza 5-5 e Ft vagy mit fogna? Nekem nem jön ki a matek hogyan lesz ez jóval drágább.
Mindegy is igazából, éves szinten a nyaralás üzemanyag költsége elenyésző ha általánosságban olcsóbban tudja tölteni az autót. -
-
Micsurin
nagyúr
-
hdanesz
őstag
válasz
F_Zolee #327006 üzenetére
Azt a részt hogy oldja meg az ember, ha a távolról gyalog megfigyelés közben nem szimpatikus a társaság...hogy utána mi lesz? Felhívni telón, hogy ez meg az közbejött? Akkor szerintem még inkább bepipulna. Legalábbis én biztosan nem lennék boldog, ha autóznék x km-t és 5 perccel előtte mondaná le valaki.
Én eladóként és vevőként is arra törekszem, hogy tiszta legyen a helyzet. Mindkét fél számára. Egy fokkal jobb ötletnek tartom pl. a videós bemutatást. Facetime....vagy bármiféle videóhívás. Tud kérdezni, bármit meg lehet mutatni....kis túlzással ugyanúgy mint ha ott állna mellette.
És ami szintén nem elhanyagolható: látod kivel is készülsz üzletelni.
Én a legutóbbi eladásnál majdnem 60 db képet küldtem át a komoly érdeklődőknek és 3 videót. Alul-felül, elől-hátul...minden dokumentálva volt. A hibák is. A hahu-s hirdetés olyan hosszúságú és részletes volt mint The Prob kolléga hirdetésénél. (Az más kérdés, hogy kevesen olvassák el.......sok érdeklődő kezdte azzal a telefonban: Mit lehet tudni az autóról? Hámondom...sokkal többet nem tudok mint amit oda leírtam.)
-
ParmaBoy
tag
válasz
F_Zolee #326402 üzenetére
550nm. 2300kg.
Nem tepi le a fejed, kellemes utazos. 140-nel forog 2050-et. Mivel tok uj, nem bantottam, (nehany kigyorsitas azert volt korforgobol kifele persze, meg besorolasnal) lesz majd alkalom kiforgatni a sor6-ot. Ha minden jol megy, januar vegen frankfurt 4 fovel, ezzel. -
-
-
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
F_Zolee #324226 üzenetére
GTK? lónak a fogát.. amit én vettem 250-ért az volt GTK. de nekem eszembe nem jutott hívogatni a nyomorultat.. tudtam hogy szart veszek, a kérdés csak az volt mennyire. blogot írtam róla magamnak, kicseréltem mindenét ami szar volt, kijavítottam mindenét ami szar volt, összeraktam, járok vele, imádom, már kb semmi baja.
De én menteni akartam a romot, a csávó meg azt hitte hogy szinte ingyen kap új kocsit aztán gondolta nyerészkedik.
-
tboldi
nagyúr
-
hdanesz
őstag
válasz
F_Zolee #323432 üzenetére
Valamilyen szinten szinte mindig egy idegenben kell megbízni. Sajnos.
Feltéve ha nem ismerősi/baráti/rokoni körből veszel autót.
Annyi, hogy egy 15-20 éve működő, jó értékelésekkel rendelkező kereskedőtől vásárolva talán kisebb a rizikó.Persze ők is mesélnek mindent. Az elmúlt pár hétből több olyan történetem is van, amitől letettem még a maradék hajamat is. Kereskedő aki úgy vesz autót, hogy nem méri körbe...?
A legtöbbjük süket, vak és néma üzemmódban vesz autót. Semmit nem tudnak róla hirtelen.
Volt olyan kereskedő aki azt mondta, hogy a kocsi jobb oldala volt sérülve , lefújták/javították még kint, természetesen nem tudja hogy meg mint...de legalább nem neki kell megcsinálni.
A másik kiszemelt autó egy olyan kereskedésben áll, ahonnan már vettem autót. Mondhatni ismerem valamennyire a tulajt, mert sokat beszélgettünk másfél éve is meg most is. Ez nem azt jelenti, hogy komplett jellemrajzot tudnék róla felvázolni, de amiket mond és tesz az szerencsére 99%-ban fedésben van. Velem rendes volt akkor is és most is.
Azt hiszem elengedős lesz a 'tesómautója'. Pedig nagyon jó lenne...
-
MrSealRD
veterán
válasz
F_Zolee #322355 üzenetére
Megjötte az indexálás...59-re emelték volna...pár ezres növekménnyel. Nyomtam egy Netrisket, hogy megnézzem a lehetőségeket. Ugyanaz a biztosító kijött 48-ra.
Felhívtam őket...mondom mi a helyzet...ment a terelés meg a magyarázás. Mondom oké... Felmondtam és újra kötöttem ugyanoda. 48K. Kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged