Hirdetés
- Nem YU7 mindenkinek: nem győz elég villanyautót gyártani a Xiaomi
- Bődületesen sok szoftverrel kínálja Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata JobAngel-lel?
Melyik szolgáltatást lenne érdemes tőle kérni? -
Narxis
nagyúr
Ez az, ami most tényleg aranyat ér a munkaerőpiacon: a diploma már a múlté? [link]
-
Fitzgerald
veterán
Imádom a Gyakori kérdéseket

-
axioma
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
Azert ez igy nem jo, vagy-vagy...
"A bérek ma már nem nőnek az infláció ütemében, így a reáljövedelmek stagnálnak."
Vagy nem nonek es a realber csokken, vagy stagnal, akkor pont inflanyit nonek.
Latszik hogy ez egy mindenki azt hallja amit akar mondat lett, nem a valosagot akarja abrazolni. -
Narxis
nagyúr
Mennyit keres egy informatikus? [link]
-
-
-
Lien
aktív tag
Most más iparban dolgozom, építőipari szoftver szolgáltatás de erősen az épületüzemeltetésbe/ingatlangazdálkodásba kacsintgatok vissza, mert abban van 3+ év tapasztalatom, jelenlegi helyemen meg jövő év elején lesz meg a 3 év. Volt kettő fejvadász cég aki érdeklődött de jeleztem nekik múlt héten, hogy látva a piacot nem éri meg váltani, mert ha most ennyire nehéz akkor egy esetleges kirúgás esetén is nehéz lenne. Nem az van, mint 3 éve amikor jelentkeztem 2 helyre és mindkettő helyre behívtak meg fel is vettek, hanem a kőkemény várakozás. Ehhez hozzátesznek még egyet az AI-al, ami gyorsabban szűr.
-
Qtya123
őstag
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
A cloud-os projectre megkeresett egy tök már recruiter, 2 kört gyorsan lezavartunk, offer is lett belőle. Az ügyfél jól le is baszta a call-ban a másik recruiter csapatot, mondta, hogy szerződést is bontanak velük mert ilyen balfaszok

Úgyhogy megy a linkelés a recruitereknél is ezerrel. -
Narxis
nagyúr
válasz
Qtya123
üzenetére
"Kicsi pénzért sokan dolgoztatnának."
Ez mindig így volt szerintem.
Talán a Covid előtti néhány évben lehetett érezni, hogy a munkavállalóknál pattog a labda de igazából szerintem Magyarországon mindig is sportot űztek abból a munkaadók, hogy megtalálják azt a legkisebb bért aminél még találnak megfelelő vagy éppen megfelelő munkaerőt. -
Hát, nem tudom, milyen szektorban dolgozol, de amiben én (szoftverfejlesztés), ott a 2 hónapos felmondási idő az teljesen átlagos. Sőt, a három is. Amikor picit jobban pörög a piac, ha valahol akarnak, ki fogják várni simán, szerintem ezen ne aggódj.
Az meg, hogy mennyire fog emelni a cég... hát, én mindenhol azt látom most, hogy minden cég maximálisan visszaél a helyzettel. Nincs ezzel semmi gond, majd eljön a mi időnk, csak legyen az emberekben annyi, hogy bármelyik hülye cég meg manager ezek után bármilyen hűségről hadovál, megfelelően pofán legyen röhögve.
-
SOAD19
addikt
válasz
tototos
üzenetére
Igényeld meg az foglalkoztatást helyettesítő támogatás vagy mi a neve, azt a 22,8k-s, amit ilyenkor a 3 havi járadék lejárta után lehet igényelni. Ez szintén fizeti a TB-det. De lehet, csak a TB elengedést kérni. De biztos megadják neked is a helyettesítő támogatást. [link]
-
SOAD19
addikt
Hali!
Jelentkeztem egy raktáros állásra. Ha behívnának, szerintetek milyen bérigényt lenne érdemes megadni? Debrecenről van szó, a BMW-nél. A leírása alapján nem a legalapabb raktáros pozíció, adnak telefont, laptopot, kocsit a munkavégzéshez. Sima gyártási operátorként 300-320k közötti fizetést adnak, ehhez viszonyítva tipp? 450k környéke esetleg reális lenne? Van amúgy targoncás jogsim is, ami előnyt jelent a jelentkezésnél.
-
Lien
aktív tag
9 hét után jött a nulladik körről a sablon visszajelzés, hogy nem engem választottak(japán klímás cég). Már csak 1 helyen van önéletrajzom ahol aug 1 óta várom a gyógyszeripari cég 3 hetes leállása utáni hr visszajelzést az első telefonos körre. 5x meghirdették a pozit, linkedinen a hr-es nem jelölt vissza de az ismerőse meg hirdette a pozit. Már feladtam a jelentkezéseket, mert látom mekkora gáz van a piacon de ez durva, hogy 5 jelentkezésből még az előszűrésen is megbukok különböző tapasztalatokkal(na jó az i ke asok normálisan megírták, hogy br. 200e-el kevesebbet adnának, mint amit beírtam igényre(1M). Fun fact, hogy a jelenlegi cégnél vagyok eddig a legtöbb ideje, előtte sokat ugráltam. Itt jövő év elejére leszek 3 éve, ezért is furcsa nekem, hogy nem kapkodnak max olcsó munkaerőre fáj a foguk.
-
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Na, ilyen tapasztalatom még nem volt.
Interjúzok egy céghez, mert a mostani szerződésem pár hónap múlva lejár, és 50-50, hogy akarnak-e hosszabbítani (a közvetlen kollégák meg főnökök mondják, hogy igen, de közben biznic oldalról meg éppen vagdossák a költségeket vadul...)
Na mindegy, a lényeg, hogy interjú első kör, házi feladat.
Megcsinálom, beküldöm, szerintem baromi jól sikerült.Kapok tipikus auto reject e-mailt, hogy nem sikerült, nem folytatjuk.
30 perccel később hív a fejvadász nagy vigyorral, hogy gratulál, nagyon jól sikerült az interjú, megyünk tovább.
Úgy néz ki, a fejvadásznak volt igaza, a mail csak valami túlbuzgó HR autoreject mail volt, már jött is a hivatalos email időponttal mindennel. Szóval új rekord a mostani álláskeresős piacon: ha nyersz is automatikusan vesztesz a HR rendszerek szerint.
-
Fitzgerald
veterán
Startaprón látom nem nagyon szűrik a hirdetéseket, ezt az "Építőipari Alvállalkozókat keresünk..." c. hirdetés alatt találtam

-
la_cc
addikt
válasz
tototos
üzenetére
Kapsz a NAV-től üzit DÁP-ban, hogy fizetned kell mennyit és hova. Amíg ez nincs meg, nem kell semmit csinálnod TB ügyben. Hogy van-e TB-d, azt pedig az Egészségablak app-ban tudod megnézni.
Én pl. adószámmal utalom a TB zsetont egy NAV-os számlára, azok meg onnan leveszik és bekönyvelik ahova kell és kész.
-
-
kovsol
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Utalni is lehet, nem kell csekket várni.
-
-
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Június 23 óta vagyok regisztrált álláskereső. A 3 havi járadékot megkaptam. Az lenne a kérdésem, hogy a TB fizetnivalót küldeni fogják vagy nekem kell igényelni?
-
_drk
addikt
Ez a nagy infla a munkáltatóknak se tett jót. Nyilván euróban adnak el és forintban fizetnek de akkor se jön ki matek ahogy eddig vagyis ahogy szeretnék.
Ezt ügye azért írom, mert 2-3 éve még elment a 400k bruttó+ bónusz meg cafeteria+ persze túlóra, meg céges teló és hasonlóval nagyjából elvoltak az emberek a legtöbb munkakörben.
Na erre rápakolták ezt a kemény 130 ezret amit tudunk jól hogy semmit nem ér...
-
-
Narxis
nagyúr
válasz
Qtya123
üzenetére
Ezt a hirdetést régebben sokszor láttam, a tengeri szó miatt akadt meg a szemem rajta.
Nem semmi ez a bér, igen ez már ilyen indiai szint. Tegnap olvastam, hogy a Merci állítólag a kecskeméti gyárában még jobban fel akarja futtatni a termelést miközben a németországiban csökkenteni tervezi és egyértelműen a bérköltséget jelölték meg oknak. Magyarország a legolcsóbb Európában. -
Qtya123
őstag
Egy távolabbi haverom dolgozik egy logisztikai cégnél. Ritkán tartjuk a kapcsolatot, azt mesélte régebben, hogy távoztak tőlük sokan, illetve emelkedik a munka mennyisége+kb állandóan külföldi partnerekkel telefonálsz és levelezel, meg oltod a tüzet, a cég más országban lévő irodáinak is besegítenek.
Erre látom ma ezt a hirdetésüket: [kép]
És ezt a bruttó összeget ki merik írni......
Utána meg a sok elvárásban párat kiemelnék:
- Profeszionális angol nyelvtudás
- Képesség a gyors tempójú és határidőhöz kötött környezetben való munkavégzésre
- Kiváló kommunikációs, priorizálási és többfeladatú munkavégzési készség
- Stb........Ezmiez? Ennyiért el tudsz menni dumcsizgatni egy ruhabolti eladónak, vagy dohányboltba eladónak és kint szívni a cigit az alkeszokkal, nem nemzetközi multinál ezt csinálni.
Ja, ha már angol és szállítmányozás.... Másik logisztikai cégnél ahol szintén a szállítmányozók az irodában olyan jellegű munkán vannak, hogy a napjuk 90%-ában angolul zajlik a telefon+email, na náluk kirúgták az iroda nagy részét és indiaiakat hoztak helyettük! Rájöttek ugye, hogy Suryakant is elmakog angolul és olcsóbb lesz, mint a magyar alkalmazott.
Lehet ez a fenti is már ilyen indiai kompatibilis bér?
Még jó, hogy én más részén vagyok a logisztikának és a vámhatósággal állok kapcsolatban, angolt kb 5%-ban használok a munkámban. Paradox módon talán majd pont ez védi meg a székemet/béremet, hogy nem angolul zajlik a munka, hanem anyanyelven.
-
Fitzgerald
veterán
CV frissítés/aktiválás után CV Online-ról, Professionről mást is bombáznak ilyen ócska szar sales-es ajánlatokkal telefonon úgy, hogy direkt kiírtad hogy téged ilyesmi semmilyen formában nem érdekel? Most már kezdem elveszteni a türelmemet, a következő ilyet biztosan elküldöm a halál véreres faszára.
-
-
la_cc
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Uh... Az interjú nem ott volt ahol?

-
Narxis
nagyúr
Idén még nagyot kaszálhatnak a magyar IT cégek, de jövőre vérzivataros időkre készülnek [link]
Az a kiválasztási folyamat érdekes, én nem lennék büszke arra, hogy egy szoftver dönti el, hogy alkalmas vagy-e a meghirdetett pozícióra.
-
Abban a 1,5 órában derült ki, hogy egy káosz a cég.
Az irodát rég kinőték, 1 darab koedukált WC volt ~20 főre.
Minden más funkciót egy helység látott el, a tárgyaló, az ebédlő, az iroda és a ~20 fő mindenféle elválasztás nélkül volt elrendezve. Gondolhatod milyen hangzavar volt, többen kabátban ültünk, mert fűtés az nem volt(nem vagyok fázós amúgy).
A szomszéd asztalnál üllő kolléga tette fel a koronát, végig szipogta azt a 1,5 órát.
Szerencsére előkerült a főnök és megköszöntem a lehetőséget.
-
la_cc
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mi volt abban a 1,5 órában? Szar volt a kávé?
-
Narxis
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az szép, mondjuk vannak olyan helyek ahol jönnek-mennek emberek.
-
válasz
Narxis
üzenetére
Hozzánk is vettek fel 40-es férfi targoncás - mindenes pozícióba, egy hetet végig dolgoztak, majd hétfőn nem jött már, úgy kellett felhívni, hogy hol van. Hogy neki nem tetszik a meló, nem jön többet. Majd felvették a következő embert, az is 40 körül, dettó egy hét után nem jött és telefonálgatni kellett utána, hogy mi van...
Én meg storyzok, hogy volt olyan próba napon, ahol másfél óra után felálltam.
-
Narxis
nagyúr
Felmondani az öregek szoktak, a Z generáció csak simán nem megy be többet [link]
"Extrém példa, amely szintén egyértelműen generációs attitűdhöz kötődik, hogy az exit interjúra nem a kirúgott kolléga ment el, hanem a szülő."
-
TrollBalint
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
Anno azt mondták - aztán vagy igaz, vagy nem -, hogy ezekre a fejlett vezetéstámogató rendszerekre mindenki ráugrott és ölte bele a pénzt, mert nem akart kimaradni. Aztán mégse váltotta be a reményeket, hogy pár év múlva elhozza a kánaánt, úgy hogy most jött a leépítés.
-
Qtya123
őstag
Újabb autóipari leépítés: [link]
Nem lehet valamit leányálom, akiket ebben a szektorban leépítenek, hiszen ugyanezen a területen nem nagyon tud utána elhelyezkedni ennyi ember.Durva, hogy mennyire nem talál magára az EU autógyártás.
-
net84
őstag
válasz
Qtya123
üzenetére
Én is azt hittem.
(Szándékosan nem írok nevet és pontos területet). A cég a legtöbb hazai banknál jelen van az eszközeivel. Jó referenciák, szép számok a nyilvános rendszerekben. Mivel volt már banki IT tapasztalatom külsősként, így a környezet sem állt volna távol tőlem.
Személyesen megegyeztünk a főbb számokban és területben. ~1 héttel később telefonon kerestek az ajánlattal (már ez furcsa volt): 8 órás bejelentés bérminimumra. A túlórát, éjszakai és hétvégi ügyeletet és a bérkülönbözetet zsebbe fizetik. Céges autó (amiről végig szó volt) jó esetben 3 hónap után, addig mindent a sajáttal (lehetőleg nagy legyen, hogy mindent tudjak is bent vinni). Amikor kértem egy szerződés és munkaköri leírás tervezetet, akkor küldtek egy 1 oldalas szerződésnek nem nevezhető valamit és egy fél oldalas munkaköri leírást. Mindkettőn látszott, hogy futtában lett összeollózva. Persze a megbeszéltekkel köszönő viszonyban sem volt. Megköszöntem és ignoráltam őket a későbbiekre... -
Lien
aktív tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Ez az építőipar legtöbb ágazatára vagy ahhoz közel sajnos eléggé jellemző. Az (épület)gépészet ebbe pont beleesik, tervezés, kivitelezés mutyi. Az épületüzemeltetésben előfordul, hogy mutyiznak. Ha nagyon gáz a piac akkor nincs munka és elküldenek. A nyáron nem egy helyről hallottam leépítéseket.

-
Lien
aktív tag
válasz
tototos
üzenetére
Pontosan ez az. Ha a nyáron sikerült volna mostanra talán-talán még karácsonyig kihúzhattam volna egy új helyen. Gépészként nem a legkedvezőbbek a pozik. Természetesen Budapesten olcsó mérnöki munkaerő mindig fog kelleni feketén, túlórákkal de ezt már mellőzni szeretném.
-
la_cc
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Hogy érted, hogy létező bérnek kell lennie? Mondjuk van 5 alkalmazott. Egyik vége keres br. 800-at, másik vége 1.2-t. Ez alapján a bérsávot belövik br. 700-1.4 közé. Ezzel senki nem lesz előrébb. A felső vége senioritás/tapasztalat alapon kap. annyit és kész.
Meg mi van, ha még nincs is olyan pozi? Ami nálam sales-nél már többször volt. Szintén beírnak br. 700 és 1.4 bérsávot és kész. Baszhatom.

#18624 tototos
A Bosch, nem? Miért nem írod le a nevét, hogy mindenki értse? Amúgy nem inkább csak a német gyárakat vágják meg? Mintha lett volna erről cikk a telex-en. -
tototos
addikt
Érdekes időszak következik. A hazai legnagyobb autóipari beszállító tömeges leépítésbe kezd itthon is és nem csak a gyárakban. Ma írt egy volt kolléga hogy jövő nyárig a teljes terméket megszűntetik. Ő is 10 éve van a cégnél és most nem tudja hova tova. Rengeteg villamosmérnök és mechatronikai mérnök fog megjelenni a piacon akiknek nem a Sw az erősségük.
-
axioma
veterán
válasz
Qtya123
üzenetére
Azert az valoszinutlen, hogy a 0 km-es meg az eg a haz megoldoember ugyanazt a poziciot foglalja el... a seniorok kozott 2-300e kulonbseg meg ja, az maskor is siman benne van egy felveteliben, azert az mar alkalmas lesz megbecsulni, hogy mi a cegek kozti kulonbseg. En is mashol dolgoznek, ha az a ceg nem adna minden fejlesztojenek kevesebbet, ahova multam es tudasom szerint sokkal jobban illenek [pedig multi, es nyelvtudas hasznalata is win-win lenne, me'gse mentek bele fizuigeny miatt].
-
Lien
aktív tag
Mióta melózom mindig tabu volt a fizetés a melóhelyen. Más cégnél dolgozó ismerőseim között nem, mert más cég de hasonló terület. A jelenlegi helyen mióta itt vagyok pár hónapja tudtam meg mennyivel alul vagyok fizetve és ehhez nem kaptam fizuemelést. Úgyhogy jó lesz látni mennyi az annyi, mert hiába Budapest és hays guide ha a kettő nem fedi egymást. Plusz látni fogod mi a valóság. Ebben a szektorban még a feketézés is bevált.
-
Qtya123
őstag
válasz
axioma
üzenetére
Nálunk csak csapaton belül ugyanabban a munkakörben, ugyanabban a poziban bruttó 2-300e Ft-os difik is simán vannak, függően attól, hogy ki mikor érkezett. A régiek, a nem merek kérni típusúak és a fiatalok kicsi pénzen, az ég a ház és kell az ember időszakban érkezők, illetve üljünk le beszélni a pénzről típusok magasabb béren.
Szóval erre a pozira simán beírhatna a cég jövőre teszem azt bruttó 600 és bruttó 1.000.000 közötti sávot.
-
axioma
veterán
-
-
Lien
aktív tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Tavaly nem volt, idén nem kaptam. Más felállt, én meg nézegettem 3 hónapja és ez a jelenlegi helyzet de már feladtam, mert majdnem minden ner birodalomban van, jövőre meg nagy valószínűséggel cumi lesz ezeknél a cégeknél. Persze örülök, hogy megspórolok több kört is a konkrét összegekkel de ez higyjétek el, ritka (nem informatikus)mérnöki szakmákban.
@emvy: igen ezt olvastam köszi, de sokan így tuti jobban ismerik.
edit: annyi, hogy ami volt bónusz az is felére redukálódott (3 havonta kapjuk, ez most az 1 év alatt kiad kicsit kevesebb, mint 13. havit) -
-
-
Qtya123
őstag
Szerintem ez eléggé HR és cégfüggő, hogy hogyan kezelik, nincs rá fix válasz. Van ahol később még labdába rúghatsz, van, ahol nem.
Viszont ha maradsz a jelenlegi helyeden én azért beszélnék a vezetővel, hogy béremelést szeretnék. Hátha sikerül. Ilyen inflációs környezetben 2.5 éve ugyanazon a béren lenni több, mint felháborító.
-
Lien
aktív tag
Nem gondoltam volna, hogy ezt tapasztalom de nyár közepén megpályáztam 1-2 gépész épületüzemeltető pozit ami nem ner hatáskörű cég (multik). Valahonnan 2 hónapja ghostolnak pedig az állást azóta 6x újrahirdették és még válasz is jött, hogy majd keresni fognak. Egy rossz pozit is véletlenül megpályáztam és még ezen kívül volt 2 ahova interjúra sem hívtak be csak elutasítottak. Ja igen az új módi már ezen a mérnöki területen is, nem csak az IT-nél, hogy meg kell adni előre a bérigényedet (várom a jövő éves bértranszparenciát). Kicsit fel is adtam a dolgokat, míg végül múlt héten az egyik svéd multi is felrakta a hirdetését mindenhova kivéve professionre (i-vel kezdődik és kea-val végződik). A bérigényt és azt, hogy tudok-e angolul kommunikálni kötelezően kitöltendő mező volt egy teljesen új oldalon. Megadtam az igényem hays salary guide alapján 3 év tapasztalattal (most nem abban dolgozom 2,5 éve!) br. 1M. De tapasztalatot nem írtak ehhez a pozihoz csak angolul volt a hirdetés. Jön az automata e-mail, hogy majd jelentkeznek 10 munkanapom belül. Tegnap vagyis 2 munkanap után kaptam egy e-mailt, miszerint válaszolnak a kérdésemre (kötelező volt kitölteni a bérigényt), hogy ők br. 200-al kevesebbre gondoltak és felsorolták a benefiteket az esetleges hétvégi munkavégzésre, túlórára és műszakpótlékra, cafeteria és stb-re az összegeket. Döntsem el a fentiek alapján szeretném-e folytatni a kiválasztást. Első körben ez már itt Budapesten elég kevés (persze 11%-al kevesebbet keresek a br.800nál és 2,5 éve nulla fizuemelésem volt) de ha a 3 havonta kapó bónuszomat, cafeteriámat nézem és azt, hogy a 8 óra munkám tényleg 8 óra, meg van otthoni munkavégzésem is (igazából ez lehet több nap is egy héten de szeretek bejárni) akkor nem éri meg a váltás, mert ugyan ott lennék azzal a kockázattal, hogy próbaidőn bármi lehet, egy ilyen rossz gazdasági helyzetben. Egy eset kivételével eddig mindog úgy ugrálgattam, hogy jobb helyre mentem de most ugyan oda ugranék. Ma fogok nekik visszaírni de nem tudom hogyan érdemes, mert ha sikerülne kontinenst váltanom akkor az i ke a, mint jövőbeli munkahelyre jelentkezés még számítana is csak nem mindegy hogyan tárolnak el ilyenkor a rendszerben a HR-esek egy elutasítás után, hogy pl. gondom volt a bérigénnyel stb.
-
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi. Esetleg ezt meghatalmazással intézheti családtagom? Ugyanis mint írtam, bemenni nem lesz lehetőségem.
-
la_cc
addikt
Én
(lassan már bármilyen)sales pozira vadászom szept 1. óta, ahol szeretnének is vállalható fizetést adni. Egy értelmes interjúm volt egy fejlesztő cégnél 2 hete, tegnap jött meg a szűkszavú "ty, but no ty", pedig túrom rendesen a profession-t és a nofluff-ot is. -
tototos
addikt
válasz
Narxis
üzenetére
4 hónapja semmi. Remélem nyári szünet után több nyitott pozíció lesz. Amiket hallok, hogy 80x-os túljelenetkezés van adott pozíciókra. Volt kolléga beajánlott több pozícióra is, de még előszűrésre sem hívtak. Kicsit olyan érzés, hogy csak az önéletrajzot gyűjtik, meg ha beesik egy full match akkor foglalkoznak vele.
@zeus_2k14: én személyesen intéztem a 9kerben, volt kolléga online. Neki ültek rajta 1,5 hónapot, nekem sikerült aznap elintézni. 8 kerben ugyanúgy személyes intézésnél egy másik kollégának elvették a papírokat, de azt mondták hogy majd feldolgozzák valamikor.
-
kraftxld
félisten
válasz
Narxis
üzenetére
A szokásos, nem keresek aktívan, de azért befut 1-2 jó.
Pár szösszenet:M365 project, recruiter megkeres, pár apróságra rákérdezek, pl.hogy employee vagy contractor, nincs válasz
Cloud-os project, nyugat-eu, szintén recruiter megkeresés, teljesen profilba illik, 1-2 héten belől kezdeni kellene, mondom, hogy persze, megoldjuk. Lefixálok hozzá mindent, recruiter eltűnik.
Francia cég, BP-i SSC-vel, cloud-os téma, ide már kaptam offert 2 éve, de végül nem egyeztünk meg. Most is megkeresnek, "fizetést nem mondhatunk"
Cseh project, áprilisban: szuper sürgős, mindjárt kellene kezdeni, itt toporzékol az ügyfél. Elvileg október elején indulunk, kértem, hogy 1-2 héttel korábban szóljanak, csend és hullaszag.
Pár jobb kiírásra elküldöm a néha a CV-t, ami 99%-ban profilba vág, de legjobb esetben köszi nem jön vissza, aztán 1-2 hét múlva újra felteszik.
Tehát business as usual

Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Steam Deck vadi új 512GB SSD-vel, 100% akku, Windows 11 Pro, tok, töltő, karcmentes, mint az új!
- Dell Latitude 9410 i7 / 16GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijelző Profi gép, kedvező áron!
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia
- Intel 12th gen. i5-12500 / B660M / 16GB DDR4 félkonfig
- Toshiba Survillance S300 Pro 8 TB megfigyelőrendszerekhez - 2 db
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy igen, az ő bérük lefele is húzza az átlagot.