Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
[link] Petőfi híd alatt mire utal egyébként az a kamera tábla?
1,5 éve napiszinten ingázok arra de egészen véletlenül most gondolkoztam el rajta.
-
sagesz93
addikt
válasz
radi8tor #304093 üzenetére
2024.04.17 van mindenhol, ahogy alapból megkötöttem.
QRU: így nem lesz fedezetlenség? Tudok visszamenőleg kötni 2024.04.17-től? Ebből megint galiba lesz úgy érzem. De írtam nekik, hogy ha 26 ezer ft, akkor mehet ahogy eddig lett volna. Én reménykedem, hogy ez lesz, hisz leírták, hogy hiba miatt emelkedett a díj.
-
sagesz93
addikt
válasz
radi8tor #304091 üzenetére
Ugyanaz a szám, mint az eddigi levelekben
Ami komoly, hogy most jött pár órával utána még egy email, "Tisztelt Ügyfelünk!
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a nyilvántartásunkban szereplő kötelező gépjármű felelősség biztosítási szerződése
megszűnt.
Szerződés megszűnésének oka: SZTORNÓVAL TÖRÖLT SZERZŐDÉS"WTF?
Egyre jobb lesz ez...
-
sagesz93
addikt
válasz
sagesz93 #303305 üzenetére
Valaki HELP - most ez a válasz a biztosítótól mit jelent? :"Tájékoztatjuk, hogy egy sajnálatos adminisztrációs hiba miatt emelkedett meg a biztosítási díj, ami miatt szíves elnézését kérjük.
A "XX" számú szerződést az ajánlat szerinti éves díjjal tudjuk vállalni, amennyiben továbbra is igényt tart rá."Ez az eredeti 26 ezres díj, vagy az új 52 ezres?
mert természetesen az összeget nem említik az emailben.
-
Snoop-y
veterán
válasz
norbert1998 #304009 üzenetére
Az biztos nem normalis kiveve ha 4 tonnas a verda
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #304071 üzenetére
Akkor EBC, ami felette van tudasban az mar atom draga.
Ha csak betet kell akkor nezz ra a Ferodo DS2000-re. Azzal is jok a tapasztalatok.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
2 hónap Abu Dhabi túra után újra itthon. Hát nem sok Tesla rohangál náluk
igaz nagyon erős sport autókat sem láttam még Dubaiban semm
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #304065 üzenetére
👍
Az enyémen is van esztétikai hiba bőven, nem kell szégyenkezned.
Burgert még ott nem ettem, ahol te, a Mackó kuckót és a Ping-Wint ismerem, bár az utóbbi úgy tudom, lehúzta a rolót a coviddal, de lehet, hogy az előbbi is.
Mindegy, a másik kedvenc a Tóni falatozó a kórház mellett, qrva jó a gyrosuk, sokszor rendeltem onnan, mikor bent feküdtem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #304056 üzenetére
Zimmermann sport vagy ATE powerdisc + ATE ceramic betét. Ezekkel jó tapasztalat van. Sajnos a Brembo nagyon leadott a minőségből, az utóbbi években és nagyon sok panaszt hallani róla.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #304057 üzenetére
Sőt még a lámpát sem kapcsoltam fel.
Most fogyira mentem. 9,2 kwh lett a vége. Az nem tudom jónak számít-e...
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
BigBlackDog #304049 üzenetére
Regeneralaskor uvolt a motorterben a venti leallitas utan is szoval szerintem nem.
Qru tippje meg jo lehet h vmi muanyag esetleg. Na mindegy, most olajat kell keresnem mert lassan 8k km van benne es mindjart eleri a minimumot az olajszint
-
Reggie0
félisten
válasz
norbert1998 #304056 üzenetére
En most ate power disc + ate ceramic kombinaciora csereltem. Meg nem, volt idom meghajtani a bekoptatas utan, de erzesre sokkal baratibb, mint a trw szett. A melegedestol elkezdett jobban fogni, majd autopalyan megkuldom vmikor, kivancsi vagyok mit fog birni.
A fek erzete viszont mas, jobban le kell nyomni, hogy elkezdjen fogni, viszont onnantol alig mozdul a pedal, inkabb a nyomast kell novelni es meredeken no a fekero. -
-
válasz
norbert1998 #304055 üzenetére
Nem próbáltam, csak annyit, hogy bekapcsol-e, mégse adjak el hibás árut. (1187 Ft-ot megér, pont 2 gombóc fagyi ára.)
-
norbert1998
nagyúr
Nekem nincs bekoptató, igen. Sima OEM Brembo betét van rajta, mostmár két évesek, de még sok van rajtuk, mert amúgy keveset megyek.
Néztem most az EBC kínálatát, hát elég drágán kínálják a sárga betétet, pedig szerintem arra kell rámenjek.
Arra gondolok, hogy a hátsó azért kékült meg, mert az első betét elmelegedett, a súrlódási együttható kutyagumivá vált, és ezért egyre erősebben nyomtam a féket, aminek az lett az eredménye, hogy a hátsó is jóval nagyobb nyomást kapott - bár nem csúszott meg szinte egyszer sem, mármint ABS által. De iegn, igazad van, a hátsó egy vékony korongocska.
Egy teljes új tuning szett, akár nagyobb méretben is, horribilis összeg lenne, az autó értékének tucatban mérhető százaléka. Azt kihagynám. Sárga betétet viszont lehet, hogy vennék, meglátom még.
Esetleg azt lehetne, hogy a GT kombi féknyergét beszerezni rá, abban 320-as tárcsa van, nem 296-os. Az RS nyerge valószínű nem lenne jó rá, mert az egész első futúmű más.
-
válasz
tboldi #304040 üzenetére
Na, akkor Neked bevallom töredelmesen, múltkor feldobta a Temu, hogy vegyek dashcamet 1187 Ft-ért.
Megvettem, azzal a lendülettel el is adtam a Jófogáson (egy nap alatt 6-ért), biznisznek jó volt.
Viszont az ingyenes szállításhoz min. 3500 Ft rendelés kellett:
- felnimosó kefe 680 Ft - elég ratyi, még nem próbáltam
- gumi székláb-alátét - jó cucc, kicseréltem a fehér posztóból készültet a Golfban (a napellenzőben a sminktükör fedele ne zörögjön amikor a világításához ér)
- ezüst duct tape 589 Ft - nem hiába 589 Ft csak, gyengusz
- mikroszálas kendő 797 Ft - papírzsebkendő méret, nem nagy szám, nem ajánlom
- dashcam - ránézésre nem full gagyi, eladni jó volt.Rengeteg szirszart vettem már az Alin, ott is van sok ócskaság, de itt szinte minden ratyi.
-
rbalint88
addikt
válasz
Pfiucska #304043 üzenetére
Nalam a Hyundaiban a DCT valtonak szok’ kis szaga lenni sima varosozastol is, lehet mar a Skodakban is upgradeltek a technologiat
Ellenben a fek jo rajta, 180-rol rendszeresen kell lassitani es nem hullamosodik, nem raz, nem budos, csak porol.Qru: bekoptato retegnek mar szerintem le kellett volna kopnia, de akkor kimegyek es megguritom lefele Dobogokorol rendesen, hogy lehessen
buziskodnisokat fekezni, hatha ledolgozza magarol vegre. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #304051 üzenetére
A hatso tarcsa nem belso hutesu es vekonyabb is azert melegszik el elobb. Kene oda vmi komplett bikabb szett (betet+tarcsa elol/hatul).
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #304045 üzenetére
Akkor megegett/tulmelegedett.
-
-
Pfiucska
aktív tag
Az uj gumi ha kopik, annak is lehet egett szaga vagy ez inkabb betet?
neha-neha van egy kis budi, talan egettszag miutan hazaerek a skodaval es temposan kozlekedtem vele, nem tudom melyik reszet kinzom ilyenkor40k-t kene elfusson - szerzodes szerint - a nyari gumim (vmi “”felso kategorias”” kumho-t kaptam), kivancsi vagyok mennyit fog birni..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #304031 üzenetére
Osztrakoknal ugyanez, nem reg voltam senki nem engedett be emiatt jo par autopalya felhajtot/lehajtot elszurtam. A 3. utan felvettem a K. europai modszert, index ki es behuzodtam tojva ra ki van ott. Ugyanez: beengedtek senki nem dudalta le a hajam.
-
tboldi
nagyúr
válasz
norbert1998 #304013 üzenetére
Aha! Bár én még nem zárnám ki a wastegate-et sem.
-
stickermajom
addikt
válasz
focvis #304030 üzenetére
Kolléga elég sokat furikázott amíg nem volt meg a Subaru és azt hittem, hogy milyen agresszív vezető, mert minden sávváltásnál visított a holttérfigyelő a Santafeben. Azóta kiderült, hogy itt mindenki a rántotthús matricás Ignises távoli rokona, mert senki nem segít a besorolásban. Indexelhetsz te fél órát, nem fog gyorsítani vagy lassítani, viszont ha bepaszírozod az autót nem dudál, nem mutogat, hanem elveszi a gázt és felvesz egy megfelelő követési távolságot.
-
válasz
Hegynek fel nem normális (szerintem).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
EQMontoya #304024 üzenetére
Ujra itt!
Am tnap pont eszemben voltal, mert egy 3-as mps eppen egy bmw-vel vivott az M0-on.
Eppen bebifokakat metek: a mai jarganyom egy eGolf (lassu voltam es minden ertelmes gepet mar elvittek elolem).
Elso benyomasok: marhara feltartom a forgalmat vele, ez a kezzel-labbal fekezes (B mod) szokatlan. Klima nuku, radio nuku, tartalekolom a power. Viszont a lecsapott kormany tetszik. -
avl
senior tag
válasz
radi8tor #303973 üzenetére
es forditva: ha mar jelez, akkor kezdhet a masik elözesbe ?
es #303974 :
igencsak nem egyszerü eldönteni, ezen 2 hülye es a peches Ignis-es esetében: vajon "idöben" indexelt-e ? mi szamit idöben indexelesnek ? hogy a barmok 600m-rel még mögötte voltak ? de azt esetleg 8-9-10 masodperc alatt megtették ?
legjobb akkor mar otthon a garazsban övbecsatolás es inditozas közben kitenni a balra indexet :-) akkor nem mondhatja senki, hogy késön tette ki
-
EQMontoya
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Egett szag van? Az a betet elmelegedes tipikus jele. Folyadekra nezzetek ra (forraspont meres) de ha a pedal nem esik be akkor nem azzal lesz a gond. Matraban Bubi feke kb 5 kanyart bir lefele szoval nem vagy egyedul. Tudom nem vigasztal...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabonagyur #304018 üzenetére
Melyik részét? Ha az Ignis úgy közelítette meg a kereszteződést, hogy le tudjon kanyarodni, az látszik, akár fékezett, akár nem, akár indexelt, akár nem.
A 200+ km/h-s sebesség is eléggé végletes országúton.
Volt már olyanban részem, hogy nem volt egyértelmű az előttem lévő jelzése. Pótkocsis IFA, indexel jobbra a földutas kereszteződés előtt. Kirakom az irányjelzőt és elkezdem előzni. Ekkor észlelem, hogy az IFA viszont balra indexel. Hm, biztos rosszul van bekötve a pót, lassítok, visszasorolok a szerelvény mögé. A szerelvény persze nem fordult semerre, csak ment tovább... De ha páros lábbal nyomtam volna a gázt és a megengedett sebesség 2,5×-vel megyek, bajban lettem volna, ha az IFA bármelyik jelzésének megfelelően cselekszik.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Meglepne ha normális lenne.... akkor motorral rég el kellett volna repüljünk, de ha jól értem a Tátrába se menjek kocsival.
tboldi Milyen fólia? Lemaradtam?
-
szabonagyur
félisten
válasz
macilaci78 #304015 üzenetére
Sarkítottan nézed a dolgot, így feladom
-
Csak egy megjegyzés: ha a két autó racsélt akkor nem lehet szó előzésről.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szabonagyur #303984 üzenetére
Mész az országúton és balra akarsz kanyarodni az alárendelt útra. Ki az az állat, aki fékezés nélkül húzza a kormáyt? Azt elfogadom, hogy nem rakja ki az indexet, vagy akár csak kiégett az izzó. De azért országúti tempónál lekanyarodni egy kereszteződésben...
A másik lehetőség, hogy fékezés nélkül lassul, akár motorfékkel és húzza a kormányt úgy, hogy nem teszi tetőre a gépet. Akkor olyan lassan megy már a kereszteződés előtt, hogy minimum gyanús. -
kisza25
félisten
válasz
Felfelé? Az érdekes, nem, nem normális, én rendszeresen jártam ilyen utakon fel is és le is, egyszer sem fogyott el a fék/melegedett el.
Skoda fabia, kia ceed, i30 kombi, egyikkel sem volt gond. Wagrain->St Johan->Zell am see->Saalfelden->Bischofshofen->St Johan-> Wagrain.
Wagrain->St Johan 300 méter szintkülönbség 9km-en. Saalfelden ->Mülbach hochkönig meg még több.
Pedig van ott pár 100 méter fel le -
tboldi
nagyúr
válasz
Sosem szerpentineztem, nem is lakok olyan helyen, én városi warrior vagyok, így erre nem tudok válaszolni.
Viszont tegnap meg akartam kérdezni, hogy a BOV kifújása miként jelentkezik? Nem lehet, hogy a wastegate marad nyitva inkább?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Nem a fékfolyadék melegedett el?
-
norbert1998
nagyúr
Akkor azt mondjátok meg, hogy 6-7 perc 60-110 közötti ingázó hegyi szerpentin, főleg felfelé, normális-e, hogy elfogy a fék? Vagy go ebc, a Rotinger meg menjen a kukába?
-
tboldi
nagyúr
Ypsilon saga - n+1-edik rész:
Ma reggel utalt a biztosító 275k Ft-ot, ezzel le is zárták az ügyet, de egyelőre marad így, az összeg pedig bőven fedezi azt az egy tubus pillanatragasztót.
Most 13h-ra viszem fóliáztatni, holnap pedig megmutatom a klímásnak, aki a MiTót is javította. -
Reggie0
félisten
válasz
zeus_2k14 #303999 üzenetére
Azert kerdezd meg az okmanyirodat, hogy at fogjak-e irni, szerintem at kellene. Ha atirjak es muszakilag nincs vele gond, tehat egyebkent forgalomba helyezheto, akkor nem lesz belole problemad. Arra keszulhetsz, hogy a biztosito olykor megprobalkozik radterhelni a fedezetlensegi dijat(ha van), de ez nem jogszeru, el kell oket kuldeni a francaba ilyenkor.
-
kisza25
félisten
válasz
szabonagyur #303971 üzenetére
Mivel versenyeztek, akkor meg a masik veri telibe hátulról, a f@szom@t versenyezni fogok ezentúl és kizárólag a bal sávban közlekedek szembe forgalommal 240- el
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával