- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pit stop
addikt
Spanyolországban rengeteg autót lártunk slick-re kopott gumikon. Normális gumi kb. új autón, meg kölcsönzősön volt.
Volt olyan qashqai amin öregebb volt a gumi, mint az autó.
Egy szó mint száz itthon még jó a helyzet ahhoz képest. -
válasz
stickermajom #144096 üzenetére
Megint csak a "ha"...
(#144085) Tsebacsi : nem mondtam h nincs alapja a felvetésnek. De amit ti beleláttok az rettegés nem félelem. Miért van az hogy nekem soha nem kellett még zebra előtt vészfékeznem? Miért van az hogy nem volt még soha önhibás balesetem? (na jó parkolóból kiállásnál húztam meg autót, de fel sem merült bennem hogy a téli gumi miatt). Nem zárom ki hogy balesetem lesz, de soha nem én leszek benne a hibás, mert én defenzíven vezetek - mindig számítok arra hogy mindenki más rajtam kívül egy öngyilkos futóbolond. Ennyi a tiKtok.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
MunezXBK #144093 üzenetére
Ausztriában , nov .1- áprl.15 . között , télies útviszonyok esetén . Ha jól tudom ... Ha nem akkor elnézést kérek
Nem tenném kötelezővé én , arra 3-5 havas napra minek ... Azt a rendszert viszont bevezetném , ami itt van Németországban ! Amúgy , ha télen otthon vagyok szoktam néha nézni a parkoló autók gumijait . Szerintem az autósok 95 %- a használ téligumit .
-
stickermajom
addikt
válasz
#89309696 #144091 üzenetére
Még egyszer leírom: 2-3 méter fékút különbség az egy zebra szélessége (kétszer). Ha nem tudsz megállni előtte, akkor bizony emiatt fogod telibeverni a gyalogost. És az utolsó 2-3 méter alatt is fog akkorát kapni, hogy befejeli a szélvédőt.
Nincs itt szőrszálhasogatás. -
gzbotii
nagyúr
válasz
pècsimunkás #144092 üzenetére
Éleg sok helyen: [link]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
pècsimunkás #144092 üzenetére
Ausztriában, szerintem.
-
törölt tag
válasz
stickermajom #144089 üzenetére
És mennyit lassul egy autó az utolsó 2-3 méteren? Mekkora különbség van olcsó és drága nyárigumi között? Új és 4 éves között? Hideg és meleg fék között? Megane és Merci között? ABS és nem ABS? Három körös és négy körös? Gyári gumi vagy szélesebb?
Nem tagadom, hogy rosszabbul tapad, csak nem szeretem a szőrszálhasogatást. Nem 60-nal fogom telibeverni a gyalogost emiatt, pedig úgy van beállítva. Ha rakok fel nyárigumit az lesz a baj miért nem márkásabbat. Ha használtat az a baj miért nem új. Ha azt rakom fel az a baj miért buta az autó, miért nem modernebb. Utána meg a: ha nincs banánra.
-
törölt tag
válasz
bitpork #144084 üzenetére
Nem vagyok pro sofőr mégis érzem, hogy azért ha megmelegszik tud hajókázni, gyurmaként viselkedni. Nyárival biztosan jobb volna, de az is igaz közel sem olyan tragédia, mint ahogy bele van látva. Én egy fekete bárány vagyok az autós témában, vannak akik nem szeretnek emiatt, de van pár dolog ami kicsit túl van tolva. Az egyik ilyen ez a téligumi kérdés. Nem jó téligumin járni, oda kell rá figyelni, hosszútávon anyagilag sem adja ki stb. De amúgy különösebben nem okoz gondot. Te azért sokat mész, erős, nehéz autóval, a te szavad többet ér. Én nem sokat megyek azt is átlagosan. Én ennyit tapasztaltam, hogy érezni rosszabb mikor sportosan megyek, de közel sem életveszélyes, pláne nem normál módban.
Azt nem tudom miből van levonva, hogy esőben meg nyálkában rosszabb a nyárihoz képest, én pont ellenkezőjét tapasztalom. Ez nem pozitívum akar lenni a téli használata mellett, egyszerűen csak nem szeretem, ha valótlan van állítva valamiről, mert az nem szimpatikus. Ahogy a szálszakadás meg a leváló futófelület is az.
A téli kopik, nem éri meg anyagilag, nem lehet vele sportosan menni, picit rosszabb a féktáv, pár év után jobban leromlik a téli tapadása. Ennyit tudunk, ez fix. Az összes többi inkább generált szubjektív nemtetszés. -
törölt tag
Egy biztosító mindenben a hibát fogja keresni, hogy ne kelljen fizetnie. Ha négyévszakossal csinálsz balesetet abba is bele fog ugatni. Ez egy ilyen szakma.
A hatóság ha elő is írja, csak a télit szokta télre, nem nagyon hallottam olyanról, hogy nyáron a nyárigumi kötelező volna. Mondjuk ez szégyen idehaza, hogy nem kötelező a téli, pedig azért modern ország vagyunk EU tagok meg minden, legalább ennyi elvárás lehetne. -
-
-
válasz
stickermajom #144069 üzenetére
-
válasz
EQMontoya #144063 üzenetére
Scrossom van, 1.4t allgrip automata. Most volt 2 éves, 31 k km. CC+ rakattam rá kezdettől fogva. Első télen jó volt, másodikon már csúszkált egy kicsit. Most cserélem Nexen 4 évszakosra nemsokára (feleségem jazzén jól elvolt 1 tél+ 1 nyár). Csak az egyik ok a múlt téli csúszkálás, a másik hogy belehúztam és 2 év alatt 3 szög/vasdarab volt, mindegyik a bal hátsóban. Nexen olcsó, ha 2 évig jó lesz akkor elégedett leszek.
-
válasz
MunezXBK #144046 üzenetére
Én flottakezelőnél dolgozom, de a téli abroncson futást több szempontból sem értem.
- Ha kicsit is dinamikusabban közlekedik az ember - nem kell padlógáz, tényleg csak egy picit kövérebb gáz a mai turbós autóknál -, akkor elnyíródik, tisztán gazdaságilag sem éri meg. Nyilván mondjuk ez Németország északi részén kevésbé problémás, mert valamivel hidegebb van és talán nincsen olyan, hogy 50-60 fok feletti az aszfalt.
- A téli abroncs melegebb aszfalton kenődik, taknyol és kopik, lehet azt mondani, hogy úgyse megy gyorsan az ember, de itt nem erről van szó. Ha vészfékezni kell bármi miatt, akkor utólag baromi jól jött volna az a pár méter, ami pont ahhoz kéne, hogy ne legyen baj. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen mutatvány után jó eséllyel szálszakadt lesz az abroncs. Plusz ugye, lehet magyarázkodni a biztosítónak, hogy pontosan miért is nem évszaknak megfelelő abroncs volt a gépjárművön.
Szóval én értem, hogy valaki keveset megy, stb. de akkor arra ott vannak a 4season abroncsok. Az utóbbi 5 évben jelentősen fejlődtek. Flottában is használunk jó pár autón, volt, aki azt kérte és elégedett vele (sőt, itthon a jellemzően taknyolós, nyirkos időben kevesebb a gond velük, mint a téli abroncsokkal), családon belül is használunk, asszony is olyat kapott a városi harcra, de vidékre is le mernék vele menni, ha kell. Nem egyformák ezek az abroncsok és mint mindegyiknél, ennél is lehetőleg kerülni kell a legolcsóbbakat, ha nem akarunk problémát a 2./3. télen. Pl.: Michelin CC+, Bdrigestone A005, Nexen N blue 4 season remek darabok és a nexen abszolút nem drága darab.
Megtéríteni nem fogok senkit, mindenki azt használ, amit akar, csak másnak ne okozzon kárt a döntésével.
-
kisza25
félisten
válasz
EQMontoya #144063 üzenetére
elég sokan használnak a topiklakók között 4 évszakost (tboldi, Qru, Kornél(ka)....), de szerintem itt kérdezősködj
vannak téliesebb 4 évszakosok és nyáriasabb, neked az előbbi passzolna akkor jobban -
EQMontoya
veterán
A mai negy evszakos gumik mennyire frankok?
Ugy tunik, lesz sportcross, aztan gondolkodom azon, hogy valami 4 evszakos megy ra, ami inkabb a telihez all kozelebb, nyaron amugy is inkabb az MX5 van haszalatban.
Azert akkora paraszt nem akarok lenni, hogy telivel toljam nyaron.
-
kisza25
félisten
ez egy 2015-ös autó, tehát 4 éves, én a 2013-ast 2,9M vettem 2016-ban 3 évesen, az is ugyanez a bódé, csak az 1,4 crdi volt, egyel alacsonyabb felszereltség és nem automata.
4,7M kapsz egy új 1,4-t tipo-t, ennyit nekem biztos nem érne, pedig volt ilyenem és amúgy szerettem -
kisza25
félisten
akartam linkelni, mert valaki kérdezte milyen a hyundai automatája, de nem találtam meg a hozzászólást, mondjuk olyan sokat nem ír róla, de ez is több, mint a semmi.
Az ára csak szerintem nagyon sok?
Integrale: csak én vagyok ilyen ökör, hogy 4 garnitúra gumi van itthon a két autóra
megmondom az őszintét, hogy kicsit bánom, hogy nem négy évszakos lett véve a golfra, de páromnak nincsen nagy rutinja és úgy voltam vele inkább legyen neki rendes nyári és rendes téli. Ami a négyévszakos mellett szólna, hogy keveset megy (évi 5ekm) és 95% helyben.
Mondjuk azonos a golf és fiat gumimérete, szóval nagyon akarok tudok variálni, de még 2-3 év mire valamelyik gumimat megörökölné a golf, addigra már nagykorú lesz, 18.-ra megkapja -
-
válasz
MunezXBK #144046 üzenetére
Én nem tartom követendő példának, mert láttam mit csinál egy melegebb (legalább 18 fokos) nap egy téligumival pl. egy E-mercin: Morzsálódva kezdett kopni, szerintem idővel ahogy más gumikon is, levállhat róla a futófelület.
Oké ez egy 7 év körüli, számunkra élete végén lévő téligumi volt. De az újaknál is azt saccolnám, hogy egy 30 fokos nyári napon egy tempósabb városi közlekedés alkalmával igencsak le lehet gyalulni a felületüket. -
Qru
MODERÁTOR
-
Köszi srácok, 68-cal nem jöttem.
-
50-es táblánál, ha nem állítanak meg, akkor 65 felett jön a csekk?
-
tboldi
nagyúr
Megjöttek a rendelt LED-ek, gyorsan be is pattintottam őket, de tesztelgetni, összehasonlítgatni majd csak holnap lesz időm.
-
kisza25
félisten
válasz
MunezXBK #144021 üzenetére
Vidékiek nem szívesen mennek Bp-re, ha meg így nézed elég nagy a vonzás körzet. Én is vettem már Fehérváron autót, meg fater is.
45 perc pályán, hamarabb ott vagyok, mint Kaposváron, következő hely ahol ennyi kereskedés van Veszprém, vagy Bp
Autót is adtam el Fehérváron. -
válasz
szabonagyur #143979 üzenetére
Nekem i30-am volt korábban (manuális), de azt a száraz duplakuplungosat nem vállaltam be amikor automata kellett, ezért van most scross automatám. Én semelyik gyártótól nem vennék száraz duplakuplungost.
-
Qru
MODERÁTOR
Közben újra nyílt a front a nyestek és a lakók között. Okosabbak lett(ek) mert a nyestcsapda amivel kb 1,5 éve kivonásra kerültek most nem fogta meg (csak egy szegény macskát). Meglátjuk hova fut ki a dolog...
Hiába na, veszélyes hely ez a kertváros. -
Doki16
addikt
válasz
gzbotii #144017 üzenetére
Nagyon sok van valóban a lakosságra vetítve
Mindig elszoktam oda is nézelődni, ha épp autóvásárlás van képben. A Passatomat ott vettem egy murvás neppertől. Jól át is lettem verve
(anyagi kár nem ért) Persze ez nem általános. De mindenből tanulok és a korábbi hibáimba nem esek bele.
Most is keresgettem ott kocsikat, de Fehérváron nulla a plugin.
-
gzbotii
nagyúr
Hétvégén voltunk Székesfehérváron, ami feltűnt, hogy rengeted autókereskedés van - még BP-n se látni ennyit.
-
-
EQMontoya
veterán
Mindig elfelejtem megkérdezni, pedig őszintén érdekel: a Ferenciek terénél mi a szar épül másfél éve? A város egyik legjobb dugógenerátora.
-
zolynet
veterán
h8kor 1,3km 20perc , mert mikor is kell újrafesteni az asztfalton a jeleket, mikor kell elkezdeni, hát hétfő reggel, afk!
-
törölt tag
válasz
kisza25 #144005 üzenetére
Jah, az a 67-es zenélő rész szerintem nem lett jó. Értem én, hogy Republic, de egy úton egy zenét normálisan megszólaltatni nem lehet akárhogy. Vannak zenék amik olyan dallamúak, hogy azonnal visszaadja és jól kivehető, a 67-es út c. számuk az meg nem ilyen, mégis ráerőltették az útra. Az első pár másodpercben pl. azt se tudom mi a franc szól, csak utána jönni rá, hogy ez melyik szám, arra is csak nagyjából. Az ötlet jó, csak nem lehet ennyire beskatulyázva megoldani.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
hülyegyerek #144007 üzenetére
Nyilván akkor használja a fejegységét, ha van benne.
Nem logikus?
-
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog #143980 üzenetére
Lol ilyen is van, megleletem a kia proceedről készült első fotót [kép] mikor haza hoztam
-
Magnum_
nagyúr
Divatos dolog lett ez az autopalyan a forgalommal szemben haladas.
L.zs. ismerem en ezeket, koszi
(A masodik az a hegedus-csanady sarkan van, majdnem V.H. utca, soakt jartam oda regen, mert az orog gyros, nem arab/torok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Ford topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest